PSG – Monaco 2:0 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
2:0 (1:0)
AS Monaco
Středa 04.03.2015, 21:00 • Parc des Princes, Paříž • Francouzský pohár
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu ze zápasu francouzského poháru, Coupe de France, v rámci kterého se utkají dva z nejlepších týmů v zemi! Paris Saint-Germain přivítá AS Monaco FC! Tímto zápasem Vás formou textového přenosu bude provázet Ondřej Hradecký.

    Domácí ve své cestě letošním pohárem vyřadili už tři soupeře a plní tak stanovená očekávání. Nejprve Paříž vyhrála na hřišti Montpellieru 3:0, poté doma přemohla Bordeaux 2:1 a nakonec nedala doma šanci Nantes v poměru 2:0.

    Hosté se také už museli činit, v prvním kole porazili Nimes 2:0, v tom druhém stejným výsledkem doma pokořili Évian a jako poslední porazili Rennes, taktéž o dvě branky, tentokrát ale 3:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Paris Saint-Germain: Douchez – Digne, Thiago Silva, David Luiz, Marquinhos – Matuidi – Pastore, Veratti, Rabiot – Cavani, Lavezzi
    Náhradníci: Sirigu – van der Wiel, Augustin, Bahebeck, Maxwell, Kimpembe, Camara

    AS Monaco FC: Stekelenburg – Fabinho, Echiejile, Touré, Diallo – Toulalan – Dirar, Kondogbia, Traoré – Berbatov, M. Carvalho
    Náhradníci: Subašić – Martial, Bernardo Silva, Moutinho, Kurzawa, Germain, Ferreira Carrasco

    Rozhodčí: Turpin – Cano, Danos.
     
    Všichni aktéři dnešního duelu už jsou na hrací ploše, vše za chvíli vypukne!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Míč poslali do hry hráči Monaka, které sem dnes přijelo v roli mírného outsidera a nastoupilo v červeno-bílé kombinaci.
     
    1
    Dopředu se ale poprvé hnali do modro-bílo-červena odění domácí, Lavezzi si ale pas směřující do vápna nezpracoval a ten tak skončil na kopačkách obránců knížecího celku.
     
    2
    S míčem hraje obrana PSG, na kopačkách ho konkrétně má David Luiz, který se ho snaží poslat vpřed.
     
    3
    S dlouhým míčem za obranu si v klidu poradil Diallo, který ho hlavou před Lavezzim poslal na roh.
     
    3
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    A z následného rohu přišel první gól zápasu! Na Lavezziho centr si naskočil DAVID LUIZ, ke kterému míč nejdříve celkem se štěstím propadl, on ho sice netrefil moc dobře, díky nedůrazné práci obrany se mu ale naskytla další možnost a tou už zblízka, opět hlavou, nepohrdl!
    David LUIZ - 1:0
     
    5
    Za obranu si naběhl na Lavezziho míč Cavani, jihoamerická spolupráce ale skončila pouze nepřesným centrem posledně jmenovaného Uruguayce.
     
    6
    Na zemi zůstává ležet po tvrdém souboji s obranou Paříže Traore, Douchez hází míč do autu, aby mohlo dojít k ošetření.
     
    7
    Už se opět hraje, Monako podle správného vychování vrátilo míč soupeři a ten už podniká další útočné snažení.
     
    8
    Rabiot se pokusil po kličce ve středu pole uvolnit své nabíhající kolegy, svým průnikovým pasem ale trefil pouze vracejícího se Toulalana a ten míč v pohodě odvrátil pryč.
     
    9
    Mohlo tu být ještě veseleji! Po Pastoreho úžasné akci, která sice byla v samém závěru narušena obráncem, ani to ale argentinskému záložníkovi nezabránilo v tom, aby vyzval Cavaniho! Ten ale v nevýhodné pozici míč netrefil dobře a Stekelenburg si pro něj nakonec v klidu doklouzal! Šance to ale byla veliká.
     
    11
    Faulovaný byl unikající Marquinhos a jelikož to bylo celkem bezohledné, vidí viník, kterým je Carvalho, žluté napomenutí.
     
    13
    Další pohlednou akci PSG zakončoval Cavani, který si naskočil na centr Lavezziho, byl ale v záklonu a míč poslal do horní sítě!
     
    14
    V dalším z mnoha útoků si neporozuměl Lavezzi s Rabiotem a Argentinec se tak vystavil do ofsajdu, který byl správně zamáván.
     
    15
    Domácí hrají v klidu, teď si dovolil hodně i Douchez, který si pohrál s Berbatovem a odehrál před ním míč až na poslední chvíli, leč úspěšně.
     
    17
    PSG dominuje zápasu a Monako se zatím k ničemu nedostalo, teď drží míč na půlce Pastore.
     
    17
    Trošku jsem to ale zakřikl, protože Toulalan vybojoval míč ve středu pole a vyslal dopředu Kondogbiu, který byl faulován Luizem a je z toho nejen žlutá karta, ale i přímák z dobré pozice.
     
    19
    Po průtazích došlo k zakončení až teď, střela ale stála za to! Z dálky napřáhl Traoré a svoji náramnou střelou orazítkoval spojnici břevna a tyče za zkoprnělým Douchezem!
    Šance Traorého z přímého kopu.
     
    20
    Lavezzi si ale teď připsal dobrý obranný zákrok, když se rychle vrátil a hluboko na obranné polovině míč uzmul Dirarovi.
     
    21
    Po dalším ofsajdu Lavezziho se k rozehrávce dostal Stekelenburg, bývalý nizozemský reprezentant poslal dlouhý nákop dopředu, ten ale opět sebrali domácí.
     
    22
    Teď se dopustil faulu Rabiot, který se vracel zavčasu dozadu a přerušil kontr Monaka, které ale má místo toho přímý kop z celkem dobré pozice.
     
    23
    Vybojovalo z něj ale pouze rohový kop, který spěchá zahrát Traoré.
     
    24
    Z tohoto rohu také nic nebylo, naopak na druhou stranu jako blesk mířil Ezequiel Lavezzi, ten si obhodil pomalého Toulalana, který ho musel stáhnout a vidí žlutou kartu.
     
    25
    Na míč se nejvýše vyšrouboval opět hráč PSG, tentokrát to byl Javier Pastore, ve velké šanci ale sám na malém vápně hlavičkoval centimetry nad břevno!
    Pastoreho hlavička jen těsně minula horní tyč.
     
    26
    Hra se teď přelévá ze strany na stranu, my sledujeme velice pohlednou podívanou, kde chtějí hrát oba dva týmy.
     
    27
    Abdou Diallo až zbytečně tvrdě zajel při útoku PSG do Verattiho, sudí si to pamatoval a po nejbližším přerušení hry dává hostujícímu bekovi žlutou kartu.
     
    28
    Na zemi zůstává po jednom z mnoha tvrdých soubojů domácí kapitán Thiago Silva a vypadá to, že má nějaké krvavé zranění.
     
    29
    Dimitar Berbatov ho ve vzdušném souboji velice nepříjemně trefil loktem do obličeje, brazilský stoper je ale zdá se v pořádku a míří za čáru, kde bude dokončeno jeho ošetření.
     
    30
    V posledních minutách se snaží hrát i Monako, které ale momentálně drží míč hodně daleko od míst, kde by z toho mohlo být nebezpečí a PSG tak pouze vyčkává.
     
    31
    Traorého další přímák moc povedený nebyl a centr v pohodě odvrátil Luiz. Posléze byl složen Lavezzi a míč se tak opět stěhuje na nohy Pařížanů.
     
    33
    Hra se troch zklidnila a domácí se snaží diktovat tempo hry, to se jim celkem daří bez problému zatím postupují středem hřiště vpřed.
     
    33
    Ztrátu si ale nakonec připsal Rabiot, jehož chybku musel hasit Silva, to se ale povedlo bez jakýchkoliv problémů a míč je v autu.
     
    34
    Odzadu už zase míč posílá dopředu vrchní domácí distributor, David Luiz, nakonec to ale skončilo tak, že mičuda je u gólmana Doucheze.
     
    35
    Adrien Rabiot na půlce velice tvrdě zajel do Fabinha a sám si byl vědom toho, že tady to přehnal. Pozdě bycha honit, sudí tahá další žlutou.
     
    36
    Marquinhos dnes u postranní čáry moc výrazný není. teď si ale připsal dobré přenesení hry a hrát může Digne.
     
    38
    Další z mnoha faulů byl teď k vidění proti hráčům Monaka, kteří tak budou chtít překvapit favorita z přímého kopu.
     
    38
    Následnou střelu z dálky k tyči Douchez v naprostém klidu sebral, protože nebyla moc prudká a Francouz měl tak dost času na to, aby se přesunul.
     
    39
    V závěru první půle hraje Monako, které ale je v útoku celkem často bezradné a samo neví, co chce hrát.
     
    41
    Na zadní tyči se po dlouhém míči dostal k hodně krkolomnému zakončení Bulhar Berbatov, bránu ale vůbec netrefil, což se vzhledem k nevýhodné pozici dalo čekat.
     
    42
    PSG zcela evidentně chce dohrát poločas s nulou vzadu a podle toho také hraje, žádný risk dopředu a hlavně neztratit míč v klíčových prostorech.
     
    44
    U postranní čáry se dostal k balónu Veratti, jeho centr ale byl tečován obráncem rukou, čehož si sudí všiml a nařizuje přímý kop.
     
    45
    Do vápna se vehnal Lavezzi, jeho střílený centr ale nakonec v pohodě sebral Stekelenburg, protože míč byl tečován přesně do jeho náruče.
     
    45+1
    Na druhé straně neměl o mnoho práce více Douchez, který si pouze počkal, až se k němu dostane střela Kondogbii a sebral ji.
    Střelu Kondogbii zkrotil Douchez v náruči.
     
    45+2
    V samotném závěru dvouminutového nastavení se k rohu dostali domácí, Cavaniho rána z první ale pouze vyprášila bloky.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První půle je u konce a my sledujeme celkem pohledný, ale takticky svázaný fotbal. Domácí šli velice rychle do vedení zásluhou dvojité hlavičky Davida Luize, hosté pak sice trefili tyčku, tím ale jejich výčet šancí skončil. Poté hráli hlavně domácí hráči, kteří ale také žádnou z nabídnutých šancí nedotáhli do konce a to znamená, že stav je i na konci poločasu 1:0.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Ve druhém poločase vpustili mičudu do hry domácí, kteří ji obratem poslali na stopery, kteří zpomalují hru.
     
    47
    Hrají stále převážně domácí, Pastore ale byl u čáry čistě obrán Toulalanem a karta se tak může obrátit.
     
    48
    Do dobré šance se prohnal Pastore, jeho střela ale v porovnání s jeho individuální akcí nestála za mnoho. Šla totiž zpoza vápna dobře do dosahu Stekelenburga a ten ji v klidu polapil.
     
    49
    Veratti s Cavanim spěchali do přečíslení 2 na 1, druhý jmenovaný ale celou akci pokazil nepřesnou finální nahrávkou a byť se snažil jeho francouzský kolega situaci zachránit, už se mu to nepovedlo.
     
    51
    Monako mělo v dispozici přímý kop ze strany, Traoré ale neposlal do vápna dobrý centr a ten jen tak neškodně prolétl vápnem.
     
    52
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Tak teď už jsou domácí více než jednou nohou v dalším kole! Veratti měl před sebou volnou dálnici k bráně, oči měl ale nahoře a až moc dobře viděl nabíhajícího EDINSONA CAVANIHO, který si míč výborně zpracoval a bez potíží překonal střelou o tyč hodně vyběhnutého Stekelemburga!
    Edinson CAVANI - 2:0
     
    53
    Monako hraje pořád stejně a je horším týmem, který si tento výsledek zaslouží. Berbatov dlouhý míč neměl šanci stihnout na hrací ploše a Douchez odkopává od brány.
     
    55
    Stále má míč v moci domácí Paris Saint – Germain, které se snaží přidat další branky, rozhodně ale ne na úkor zajištěné obrany.
     
    56
    Do vápna se na Lavezziho pas tlačil Pastore, po kontaktu s Toulalanem padl k zemi, sudí mu ale ukazuje, ať se kouká rychle zvedat.
     
    57
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Diallo, přichází Kurzawa.
     
    58
    Monako se snaží něco, prostě cokoliv, s výsledkem udělat, je to ale celkem marné snažení. PSG hraje v hlubokém bloku, který hostům nedovoluje skoro nic.
     
    60
    Domácí Pařížané hrají v naprosté pohodě a není moc co popisovat, protože míč pouze putuje v jejich režii ze strany na stranu a není vidět žádná snaha o další branky.
     
    61
    Možná jsem domácím křivdil, protože další góly evidentně chtějí! Hned tři šance byly k vidění během jedné minuty! Nejprve Pastore tvrdou střelou z hrany vápna napálil bližší tyč, aby Cavani o pár vteřin později střelou po zemi orazítkoval tu zadní! Celou akci zakončoval znovu Cavani, který bránu ale z bezprostřední blízkosti úplně přestřelil!
    Velké šance domácích.
     
    63
    A festival zahozených šancí nekončí, Ezequiel Lavezzi si totiž naběhl na přední tyč na centr Pastoreho, k míči se dravě prodral, bránu ale opět ve vyložené šanci minul!
     
    64
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Traoré, přichází Moutinho.
     
    66
    Stále hrají o parník lepší domácí, kteří se snaží předvést svým fandům. Zatím se jim to daří dobře a hrají velice povedený zápas.
     
    67
    Zmar Monaka ten jen doložil svou "střelou" Carvalho, z mé strany totiž panují obavy, aby pořadatelé míč ještě po jeho pokusu někdy našli, protože se už asi vznáší na oběžné dráze společně s penaltou Sergia Ramose z před několika let.
     
    68
    Do kontru se hnal Berbatov... ne, počkejte, to zní vážně divně. Do protiútoku klusal Berbatov a velice překvapivě byl předstižen vycházkovým tempem si vykračujícím Luizem, který mu míč jakoby nic sebral a odkopl.
     
    70
    Zahrál si po delší době i Douchez, bylo to ale nohou a po pasu od vlastního kolegy. Míč prostě nahrál zpátky a tím jeho práce na hodně dlouhou dobu asi zase končí.
     
    71
    Kurzawa se teď kvalitně vrátil a míč odkopl do autu, což ale pouze dává další šanci na útok domácím.
     
    72
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází M. Carvalho, přichází Ferreira Carrasco.
     
    73
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Marco Veratti, přichází Grégory van der Wiel.
     
    74
    Domácí hrají opravdu velice dobře a Monako k ničemu nepouští, pařížský tým pak teď ale o míč přišel, když Digne nezachytil křížný pas od Matuidiho.
     
    75
    Po hezkém pasu od Pastoreho do vápna vběhl Cavani, po kontaktu s Tourém upadl, sudí ale pokutový kop ani teď nepíská a hraje se dál.
     
    77
    Monako mělo roh, ten ale nebyl moc dobře zahraný a Berbatov ho tedy sice zasáhl, za moc to ale nestálo a míč sebrala domácí obrana.
     
    78
    Hezky to zkusil podél lajny Dirar, jeho akci ale přibrzdil a následně úplně zastavil Marquinhos, který se výborně vrátil.
     
    80
    Bude se hrát poslední desetiminutovka dnešního duelu a domácí budou za chvíli střídat, na hrací plochu se chystá Maxwell.
     
    80
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Blaise Matuidi, přichází Maxwell.
     
    81
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Ezequiel Lavezzi, přichází Jean-Christophe Bahebeck.
     
    82
    Monako se konečně dostalo do dobré šance, tentokrát to ale zkazil hostům sudí, který zvedl praporek na znamení ofsajdu. Musím ale podotknout, že rozhodl správně.
     
    83
    Bahebeck se po Cavaniho akci dostal ke střele, která ale byla v samém zárodku tvrdým skluzem Toulalana zablokována a celé akci je tak konec.
     
    85
    Domácí zápas dohrávají bez větších akcí směrem vpřed, už se vidí v kabinách, kde budou určitě bouřlivě oslavovat dnešní výborný výkon.
     
    86
    Teď to výborně vykombinovali Pastore s Rabiotem, druhý jmenovaný dostal míč na malém vápně, místo střely ale ještě vylepšil pozici pasem do strany zpět na Pastoreho, ten ale trefil pouze rychle padajícího gólmana Stekelenburga, míč končí na rohu!
    Pastoreho další velká šance.
     
    87
    V útoku si až příliš agresivně počínal Pastore, který fauloval gólmana a bude se tak kopat od brány.
     
    89
    Hraje se kolem půlící čáry, Veratti prý fauloval pří útočném snažení, trenéru Blancovi se to vůbec nelíbí, to je ale tak to jediné, co s tím nadělá.
     
    90
    Na zemi končí Cavani, který vybojoval přímák v nic neslibující pozic u půlky a PSG tak může podržet balón.
     
    90+1
    Sudí nastavil tři minuty nad rámec hrací doby, uvidíme, jestli se Monako ještě na něco zmůže.
     
    90+2
    Ke střele z velké dálky se odvážil Berbatov, trefil ale prvního blokujícího hráče a logicky tak z toho nic není.
     
    90+3
    Zápas bude končit, Monako už nic neukáže, míč mají domácí.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Zápas je tak tedy u konce a domácí zcela zaslouženě postupují do další fáze Coupe de France! Jejich výkon byl, hlavně ve druhé půli, takřka bezchybný. PSG opět pomohl rychlý gól z úvodu poločasu, po kterém se mohl pařížský tým uklidnit a vychutnávat si hru proti bezzubému Monaku, Domácí mohli přidat ještě několik dalších branek, dílem smůly se tak ale nestalo a musejí se tak spokojit se skóre 2:0. To je ode mne pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemný zbytek večera a hezký čtvrteční den. (22:55:21)

    Ondřej Hradecký

    Branky: 3. Luiz, 52. Cavani

    Karty:   17. Luiz (PSG), 35. Rabiot (PSG) – 11. Carvalho (ASM), 24. Toulalan (ASM), 27. Diallo (ASM)


    Paris Saint-Germain: Douchez – Marquinhos, Thiago Silva, David Luiz, Digne – Veratti (73. van der Wiel) – Pastore, Rabiot, Matuidi (80. Maxwell), Lavezzi (81. Bahebeck) – Cavani
    Náhradníci: Sirigu – van der Wiel, Augustin, Bahebeck, Maxwell, Kimpembe, Camara

    AS Monaco: Stekelenburg – Touré, Toulalan, Diallo (57. Kurzawa), Echiejile – Fabinho, Kondogbia – Dirar, Traoré (64. Moutinho), M. Carvalho (72. Ferreira Carrasco) – Berbatov
    Náhradníci: Subašić – Martial, Bernardo Silva, Moutinho, Kurzawa, Germain, Ferreira Carrasco

    Rozhodčí: Turpin – Cano, Danos
    bahis siteleri