Košice – Poprad 5:4 (kon.)
konec
HC Košice
5:4 (0:2, 2:2, 3:0)
HK Poprad
sk Pondělí 16.03.2015, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipsport Liga (SR) play-off
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia trénerov:

    Peter Oremus, tréner Košíc:
    "Prvý zápas v sérii je dôležitý. Strašne nás teší, že sme vyhrali a získali prvý bod. Ale v obrannej tretine sme súperovi poskytli priestor k streleniu gólov a urobili sme viacero chýb. Z toho sa musíme rýchlo poučiť a zajtra nemôžeme urobiť takéto chyby."

    Milan Jančuška, tréner Popradu: "Z pohľadu celej série a jej vývoja je prvý zápas veľmi dôležitý. Ten dnešný sme veľmi dobre rozohrali, bojovali sme a aj napriek aktivite Košíc sme ho mali v rukách. Chalanov musím pochváliť. Teraz musíme dať hlavy hore, rýchlo zregenerovať a pripraviť sa na zajtrajší duel." (20:31:42)
     
    Štatistiky zápasu:
    Góly: 5:4
    Vylúčení na dve min.: 1:2
    Presilovky: 0:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 43:21
    Úspešnosť brankárov: 81%:88.4%
     
    S konštatovaním, že Košice tromi gólmi v záverečných štyroch minútach zvrátili zápas s Popradom a ujali sa vedenia v sérii, sa s vami lúčime a prajeme príjemný zvyšok večera!
     
    Vážení športoví priatelia, takýto zápas sme už veru dlho nevideli, toto bola reklama na slovenský šport a hlavne na slovenský hokej! Dráma až do posledných sekúnd, emócie, skvelá kulisa a krásne okamihy – to priniesol prvý zápas semifinálovej série medzi Popradom a Košicami! Košičania ešte v 56.min prehrávali o dva góly, potom ich nakopol gól Bartánusa a v posledných dvoch minútach dokonali fantastický obrat! Oceliari sa ujímajú vedenia v sérii, Poprad si môže vyčítať stratu vynikajúco rozohratého zápasu. Uvidíme, ako tento zápas ovplyvní ďalší vývoj série.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:56
    Poprad prehral buly a puk v strednom pásme, zrejme už je rozhodnuté!
     
    59:46
    Košičania si vzali oddychový čas, elitní hráči oboch tímov si môžu vydýchnuť a vypočuť posledné taktické pokyny od trénerov.
     
    59:46
    V úplnom závere ešte buly v košickom obrannom pásme, uvidíme poslednú snahu Popradu o vynútenie si predĺženia!
     
    59:35
    Košice sa oslobodili a vyhodili puk do stredného pásma, Spilar odkrytú bránu netrafil!
    Poprad mal na dosah vyrovnanie.
     
    59:28
    Obrovský závar pred Hylákom, mohlo byť vyrovnané! Suchý strieľal od modrej čiary a Hylák napriek prvému úspešnému zákroku nemal puk pod kontrolou, hráči hostí sa tam snažili dotlačiť puk do brány, rozhodca napokon prerušil hru! Pokračujeme buly v útočnom pásme.
     
    59:02
    Poprad to skúša bez brankára, na ľade 6 hráči hostí a Kostúr na striedačke!
    JENČÍK - 5:4
     
    58:37
    Košice dali gól!
    Dámy a páni, toto je nevídaný záver zápasu, neuveriteľné! Košice ešte v 56.minúte prehrávali, teraz minútu a 23 sekúnd pred koncom vedú a smerujú za výhrou! Bartoš strieľal spomedzi kruhov, jeho strela ešte bola zablokovaná, k voľnému puku pred bránu sa dostal RICHARD JENČÍK, napriek hákovaniu obrancu si obhodil Kostúra a v páde zasunul puk k žrdi!
    Asistencia: Peter Bartoš
     
    57:58
    Mohli sme vidieť dokonalý obrat! Hrnka predviedol podobnú akciu ako Suja, takisto si vyšiel z pukom až na ľavý kruh a strieľal spoza obrancu, strela po ľade sa odrazila od pravej žŕdky!
     
    57:37
    Oceliari nemajú dosť, chcú zápas rozhodnúť ešte v riadnom hracom čase. Černák strieľal pred bránu a Bicek sa snažil tečovať, Kostúr úspešne zasiahol.
    SUJA - 4:4
     
    57:08
    Košice dali gól!
    Tak to je neuveriteľné, Košičania v krátkom slede vyrovnávajú, obrovská radosť na domácich tribúnach! JAKUB SUJA sa stáva domácim hrdinom, s pukom si vyšiel ešte z obranného pásma, prešiel modrú čiaru a spoza obrancu prekvapil Kostúra presnou strelou do ľavého horného rohu!
    Asistencia: Martin Štrbák
     
    56:26
    A mohlo byť vyrovnané! Štrbák mocne napriahol od modrej čiary, puk tam ešte bol tečovaný a Kostúr aj so šťastím pokryl puk pod svojím telom! Boli tam ešte snahy o dorážku, situácia končí posunutou bránou a vhadzovaním.
    BARTÁNUS - 3:4

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 27. Jenčík (Spilar), 33. Sojčík (Kutálek, Hrnka), 56. Bartánus (Suja, Bicek), 58. Suja (Štrbák), 59. Jenčík (Bartoš) – 3. Rapáč (Boltun), 16. Gríger (Suchý, Paukovček), 31. Štrauch (Brejčák), 35. Suchý (Paukovček, Bartečko)


    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Štrbák, Černák, Philipp, Jánošík, Macejko, Cebák, Šeda – Jenčík, Bartoš, Spilar – Sojčík. Hrnka, Kutálek – Lapšanský, Chovan, Bicek – Bartánus, Suja, Bondra, Hinďoš
    HK Poprad: Kostúr (Landsman) – Kurali, Suchý, Makovský, Brejčák, Malina, Kasík, Dinda, Gaborčík – Bartečko, Paukovček, Gríger – Kroták, Takáč, Matis – Rapáč, Boltun, Hvila – Štrauch, Stals, Toma

    Rozhodčí: Baluška, Lokšík – Šefčík, Výleta
    bahis siteleri