Košice – Poprad 5:4 (kon.)
konec
HC Košice
5:4 (0:2, 2:2, 3:0)
HK Poprad
sk Pondělí 16.03.2015, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipsport Liga (SR) play-off
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní play-off našej najvyššej hokejovej súťaže! Vyraďovacie boje sa dnešným dňom preklenuli do druhej významnej časti, ktorou je semifinále. Medzi štvoricu najlepších sa prebojovali Nitra, Banská Bystrica, Poprad a Košice. Dnes je na programe duel posledne menovaných tímov a z východniarskeho derby vám vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Vzájomné zápasy v základnej časti:
    7. kolo Košice – Poprad 0:1 sn
    16. kolo Poprad – Košice 1:2
    25. kolo Poprad – Košice 0:1
    34. kolo Poprad – Košice 4:6
    43. kolo Košice – Poprad 3:1
    52. kolo Košice – Poprad 6:2

    Termíny série:
    16.3.2015 Košice – Poprad (Steel aréna)
    17.3.2015 Košice – Poprad (Steel aréna)
    20.3.2015 Poprad – Košice (ZŠ Poprad)
    21.3.2015 Poprad – Košice (ZŠ Poprad)
    24.3.2015 Košice – Poprad (Steel aréna)
    26.3.2015 Poprad – Košice (ZŠ Poprad)
    28.3.2015 Košice – Poprad (Steel aréna)

    Všetky štatistiky základnej časti, pravidlá play-off, zaujímavosti z histórie a ešte oveľa viac si môžete prečítať TU.

    Z tohto zápasu vám v priamom prenose ponúkneme opis všetkého, čo sa udeje na ľadovej ploche i mimo nej, GIF-obrázky gólov a zaujímavých situácií, fotografie priamo zo štadióna a po skončení duelu aj ohlasy oboch trénerov.
     
    Cesta Košíc do semifinále:
    Víťaz základnej časti sa vo štvrťfinálovej sérii predstavil proti Piešťanom. Košičania vedeli, že ich súper nemá čo stratiť a môže iba prekvapiť. Presne to sa stalo už v prvom zápase, keď v Steel aréne Havrani zvíťazili 3:1 a ujali sa vedenia v celej sérii. Oceliari boli síce zaskočení, ale hneď na druhý deň reagovali vyrovnaním po jasnej výhre 5:2. Piešťanskí hokejisti však boli jasne odhodlaní zabojovať o veľké prekvapenie a pred domácimi fanúšikmi sa nenechali zahanbiť. V prvom domácom fueli síce prehrali nešťastným gólom, ktorý padol dve sekundy pred koncom riadnej hracej doby, ale v druhom meraní síl v Piešťanoch už zvíťazili 3:1 a vyrovnali sériu na 2:2. Do Steel arény sa tak po výsledkoch séria vrátila za stavu, ktorý pred jej začiatkom čakal iba málokto. Od tohto momentu už ale v košicko-piešťanskom meraní síl dominovali iba východniari. V piatom zápase sa doma hetrikom prezentoval skúsený útočník Peter Bartoš a výrazne sa tak podpísal na triumfe 7:0. S postupovým mečbalom na svojich hokejkách potom Oceliari celú sériu ukončili v kúpeľnom meste výhrou 3:0. Pri celkovej výhre Košíc nad Piešťanmi v pomere 4:2 padlo dovedna 32 gólov, pričom o 21 z nich sa postarali zverenci trénera Oremusa. Najproduktívnejším z nich bol technicky zdatný útočník Gabriel Spilar, ktorý si do tabuľky produktivity pripísal 11 bodov za 3 góly a 8 asistencií. O tri kanadské body za ním zaostal Richard Jenčík, ktorý k 3 presných zásahom pridal 5 gólových prihrávok.

    Cesta Popradu do semifinále:
    Popradčania si vo štvrťfinále merali sily so Zvolenom. Predpokladalo sa, že táto séria bude práve tou najvyrovnanejšou, či už výsledkovo alebo herne a rozhodne sa až v siedmom zápase. Tieto tipy sa aj naplnili, hralo sa na sedem stretnutí a okrem jedného sa každé skončilo len jednogólovým rozdielom. Séria sa začala pod Pustým hradom. Zvolen v prvom stretnutí podľahol herne lepšiemu Popradu 3:4. Na druhý deň už Bryndziari nedopustili prehru a popradský celok zdolali 2:1. Do podtatranskej kotliny sa teda išlo za stavu 1:1. V poradí tretí zápas série ovládli zvolenskí hráči, ktorí dokázali s odretými ušami poraziť Kamzíkov 2:3 po samostatných nájazdoch. Do štvrtého zápasu teda mohli nastúpiť o čosi uvoľnenejší. Hráči HK Poprad si však už boli vedomí, čo môže nasledovať po druhej prehre doma, a tak jasne zdolali Zvolen 3:1. Pod Pustým hradom bola teda možnosť získať mečbol. Zvolenčanom sa to aj za pomoci domáceho publika podarilo a porazili súpera 3:4 po predĺžení, čím teda o dva dni cestovali späť do Popradu s možnosťou rozhodnúť. Kamzíci, na čele so svojím neodmysliteľným vodcom Arnem Krotákom, však žiadnu prehru nedopustili, vyhrali tesne 5:4 a práve tri z piatich gólov domácich strelil skúsený kapitán Popradu, čo je na hráča po štyridsiatke chvályhodné sústo. Vo Zvolene, piatok trinásteho, sa podarilo dať definitívnu bodku za sériou Kamzíkom, ktorí v najdramatickejšom zápase série porazili Bryndziarov 1:0 po samostatných nájazdoch a postúpili do semifinále.
    Boli sme svedkami skvelej a napätej série, v ktorej sa vyznamenali aj produktívni hráči. Tými najproduktívnejšími boli zvolenský útočník Michal Chovan s bilanciou 4 góly a 3 asistencie a popradský center Samuel Takáč so siedmimi asistenciami. Kráľom strelcov však bol jednoznačne Arne Kroták so šiestimi presnými zásahmi.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Štrbák, Černák, Philipp, Jánošík, Macejko, Cebák, Šeda – Jenčík, Bartoš, Spilar – Sojčík. Hrnka, Kutálek – Lapšanský, Chovan, Bicek – Bartánus, Suja, Bondra, Hinďoš

    HK Poprad: Kostúr (Landsman) – Kurali, Suchý, Makovský, Brejčák, Malina, Kasík, Dinda, Gaborčík – Bartečko, Paukovček, Gríger – Kroták, Takáč, Matis – Rapáč, Boltun, Hvila – Štrauch, Stals, Toma

    Rozhodca: Baluška, Lokšík – Šefčík, Výleta.
    Rozkorčuľovanie je v plnom prúde.

     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Domáci hokejisti nastúpia v tmavomodrých dresoch, hostia z Popradu v bielej farbe. V košickej bránke začína Marcel Melicherčík, v popradskej Matúš Kostúr.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
    Pred začiatok zápasu si vypočujeme hymnu.

     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:08
    Zápas sa začal výherným buly pre hokejistov spod Tatier. Tí sa ihneď natlačili aj od pásma, kde puk v podstate iba nahodili k domácej bránke, no Melicherčík nezaváhal a hru radšej prerušil.
     
    00:34
    Košičania vyhrali buly pred svojou svätyňou a pokúsili sa dostať do útoku. Tam o puk pri zadnom mantineli bojoval Spilar, ale telom bol dobre odstavený a pokračovať nemohol.
     
    01:07
    Domáci hokejisti napokon puk vybojovali späť na svoje hokejky a dostali sa aj do zakončenia. Priamo pred bránkou operovali Sojčík s Hrnkom, no ani jeden z nich Kostúrove betóny neprepálil.
     
    01:45
    Začalo sa v rýchlom tempe a puk lieta zo strany na stranu. V útoku to teraz skúsili hostia, ale boli iba natlačení k mantinelu a tam sa rozhodcom puk stratil z dohľadu.
     
    02:00
    Domáci tím chcel puk rýchlo rozohrať od svojej bránky a dostať sa do útoku, ale nevyšlo mu to a vyhodili ho iba na zakázané uvoľnenie.
     
    02:08
    Poprad dal gól!

    Tak toto je neuveriteľné! Hostia sa hneď v úvode ujímajú vedenia po tom, čo vyhrali buly v útočnej tretine a prišla prudká strela, ktorú Melicherčík nedokázal zachytiť. Gól strelil RICHARD RAPÁČ, asistenciu si pripisuje Peter Boltun.
    Richard RAPÁČ - 0:1
     
    02:51
    Košičania sa vzápätí presunuli do útoku a takmer sa im podarilo vyrovnať! Domáci tím tam vyšachoval obranu a na pravej strane pred bránkou ostal úplne voľný Jenčík, no jeho strelu Kostúr vychytal.
     
    03:08
    Vzápätí ďalšia veľká šanca domáceho tímu! Do útoku sa dostal Jenčík, ktorý pálil z rovnakej pozície ako jeho spoluhráč, ale Kostúr puk opäť zázračne vyškriabal.
    Šanca Jenčíka.
     
    03:58
    Domáci hokejisti sú po inkasovanom góle aktívni aj naďalej. Pred bránku as natlačil Hrnka, dostával aj prihrávku, ale v rýchlosti puk nedokázal spracovať, pretože bol ukážkovo bránený.
     
    04:46
    Domáci tím pokračuje vo svojej snahe o vyrovnanie. Teraz sa do zakončenia mohol dostať Lapšanský, no prihrávka na neho bola veľmi prudká a útočník Košíc puk nespracoval.
     
    05:44
    Hra sa po dlhej dobe prerušila. Domáci Bicek prevzal zodpovednosť na seba, puk si potiahol smerom k pravej žrdi, ale jeho strela z uhla skončila iba u pozorného brankára.
     
    06:13
    Domáci hokejisti sa chceli opäť dostať do pásma, ale puk skončil na striedačke a nasledovať bude reklamná prestávka.
     
    06:23
    Košičania sú po inkasovanom góle aktívnejší ako ich súper a opäť sa natlačili do útoku. Skúsil to tam Spilar, no po ľade neprekvapil a Kostúr puk schoval medzi betónmi.
     
    06:47
    Domáci tím sa usadil v útočnom pásme, ale hostia sa bránia veľmi dobre a nedovolili mu opäť vystreliť. Na strely je to zatiaľ 5:2.
     
    07:07
    Košičania to skúsili strelou od modrej čiary, ktorú chcel do siete tečovať Jenčík. Tomu sa to ale nepodarilo a Kostúr puk vyrazil preč.
     
    07:36
    Oceliari to skúsili opäť a stále sa hrá v podstate iba pri popradskej bránke. Pred ňu sa natlačil Cebák, ale nemal čo tečovať, lebo Spilarova rana bola zblokovaná.
     
    08:37
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou Jiří Bicek.
     
    08:44
    Domáci tím sa začal brániť veľmi dobre a puk vyhodil cez všetky čiary. Poprad bude musieť začať novú útočnú akciu.
     
    09:17
    Poprad sa napokon do pásma vrátil, ale nedokázal tam nič vymyslieť. Bartečko si vymenil puk so spoluhráčom a presunul sa pred bránku, no následný pokus o prihrávku tam bol už zblokovaný.
     
    09:28
    Domáci tím to ale spravil veľmi dobre, puk získal na svoju hokejku a opäť sa presunul pred Kostúra. Kus čiernej gumy tam potiahol Bartoš, no bol tvrdo, ale čisto odstavený.
     
    10:37
    Domáci v plnom počte, ubránili sa bez väčších komplikácií.
     
    10:44
    Domáci tím chcel puk vyhodiť cez všetky čiary, lenže už hrá v plnom počte a napokon je z toho iba zakázané uvoľnenie.
     
    11:21
    Hostia sa opäť presunuli do pásma a pokúsili sa tam niečo vymyslieť. Z pravej strany puk nahodil Matis, ale Melicherčík nič neriskovala prikryl ho lapačkou.
     
    11:33
    Košičania síce buly prevzali, ale puk okamžite po ňom vybojovali a presunuli sa do útoku. Prihrávkou pred bránku to tam skúsil Bartánus, ale spoluhráčov nenašiel.
     
    12:14
    Domáci tím ešte ostal v pásme, ale nedokázal tam nič vymyslieť. Košičania to síce strelecky skúsili, ale mierili iba nepresne.
     
    12:51
    Poprad si musí v defenzíve dávať skutočne veľký pozor, pretože Oceliari sú po inkasovanom góle v útoku veľmi aktívni. Hostia ale všetko s prehľadom zvládajú a pomáhajú svojmu brankárovi.
     
    13:45
    Poprad sa pred svojou bránkou zmocnil puku a zamieril si to na opačnú polovicu klziska. Po sympatickom prechode si puk na ľavej strane pýtal Takáč, ale prihrávka napokon nebola dostatočne rýchla a hosťujúci hráč už zo zlej pozície nestrieľal.
     
    14:09
    Popradčania však v útoku ostali aj naďalej a pokúsili sa niečo vymyslieť. Videli sme strelu na Melicherčíka, ale nebol z kategórie nebezpečných. Domáci gólman hru prerušil a nasledovať bude druhá reklamná prestávka.
     
    14:56
    Košičania napokon útočné pásmo podržali. Za bránkou tam s pukom operoval Bartánus, ale jeho pokus o prihrávku do nebezpečného priestoru napokon hostta zmarili.
     
    15:06
    Napokon ale spolupráca Bartánus – Bondra úspech priniesla, aj keď nie v podobe gólu. Po prudkej strele priamo spred bránky skončil puk iba tesne nad žrďou a Kostúr môže byť pokojný.
    Tutovka Bartánusa.
     
    15:25
    Popradský tím sa chcel presunúť do útoku, ale zastavil ho ofsajd na modrej čiare.
     
    15:50
    Poprad dal gól!

    Hostia sa napokon do pásma dostali, vybojovali tam buly a po ňom opäť skórujú! Postaral sa o to DÁVID GRÍGER, ktorý puk prepasíroval za Melicherčíka po prudkej strele z ľavej strany. Asistencie: Radoslav Suchý, Lukáš Paukovček.
    Dávid GRÍGER - 0:2
     
    16:08
    Domáci hokejisti sa bleskovo presunuli do útoku, ale nepochodili tam. Hostia im puk vzali a vyhodili ho na zakázané uvoľnenie.
     
    16:48
    Popradskí hokejisti vo svojej aktivite nepoľavujú ani naďalej a opäť sa pokúsili dostať do pásma. To im však nevyšlo podľa predstáv, pretože ich zastavil ofsajd na modrej čiare.
     
    17:20
    Popradčania sa opäť dopustili iba zakázaného uvoľnenia a vhadzovať sa bude pred ich bránkou.
     
    17:37
    Obrovská šanca Košíc! Po strele spred modrej čiary si Kostúr myslel, že má puk pod betónom, ale namal ho a sám si ho takmer zrazil do siete. Napokon sa ho v bránkovisku pokúšal ešte zasiahnuť Bondra, no obrana hostí ho rýchlo odpratala a Poprad sa oslobodil iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    18:13
    Domáci hokejisti pokračovali vo svojej aktivite v útočnom pásme. Strelecky to skúsil Šeda, no rana tohto obrancu Kostúra neprekvapila a popradský brankár ju s prehľadom vyrazil.
     
    18:44
    Domácim ale snaha ovocie neprináša. Košičania si teraz dokonca nerozumeli s rozohrávkou a Philipp musí po puk korčuľovať až do stredu klziska.
     
    19:41
    Poprad sa bude brániť! Na trestnú lavicu odchádza za podrazenie Daniel Brejčák.
     
    19:47
    Košičania ihneď začali aktívne. Od modrej čiary pálil Štrbák a jeho pokus ešte tečoval Bartoš, no iba do tela pozorného Kostúra. Popradský gólman stále drží svoj tím nad vodou.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je minulosťou. Videli sme v nej dva presné zásahy, o ktoré sa postarali hosťujúci hokejisti. Popradčania prekvapili Melicherčíka v úvode aj v závere, medzitým však odolávali veľkému tlaku Košíc. Oceliarom sa síce snaha uprieť nedá, no svoje šance nedokázali premeniť a tak je stav pred prvou prestávkou z ich pohľadu 0:2.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:51.
     
    Štatistiky po prvej tretine:
    Góly: 0:2
    Vylúčení na dve min.: 1:1
    Presilovky: 0:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 12:7
    Úspešnosť brankárov: 71.4%:100:0%
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:08
    Druhá tretina sa začala výherným buly pre Poprad. Len pripomeňme, že domáci tím dohráva presilovku.
     
    20:37
    Popradskí hokejisti sa bránia veľmi dobre a puk dvakrát za sebou vyhodili cez všetky čiary. Košičania sa nevedia dostať do útoku.
     
    21:18
    Oceliari sa napokon do pásma dostali, ale nedokázali tam nič vymyslieť. Strelecky to skúšal Philipp, no jeho pokus bol obrancom výborne zrazený.
     
    21:32
    Na ľadovej ploche sa stále nič nemení. Košičania sú aktívni a tlačia sa do zakončenia, no bez úspechu. Poprad sa bráni veľmi dobre a súpera vytláča zo šancí.
     
    21:41
    Hostia v plnom počte.
     
    22:17
    Košičania začali novú útočnú akciu od svojej bránky. Puk si tam prevzal Jánošík a dostal ho až do pásma, no tam sa Suja v medzikruží zamotala a vystreliť nedokázal.
     
    22:58
    Hostia dokázali odolať pokusu súpera o zníženie skóre a budú rozohrávať spoza svojej bránky. Podtatranci sa nemajú kam ponáhľať.
     
    23:11
    Do útoku sa dostali aj Popradčania. Ktoták prihrávkou hľadal Brejčáka, no ten napokon dobre bránený pálil iba do betónov brankára Melicherčíka.
     
    23:55
    Aj v druhej tretine sledujeme rýchle a atraktívne stretnutie, ale domáci ani hosťujúci hokejisti si už nedokážu vypracovať strelecké pozície. Na strely je to zatiaľ celkovo 13:8.
     
    24:14
    Popradskí hokejisti sa pokúsili puk dostať do pásma, ale dopustili sa iba ofsajdu a ten bol posúdený ako úmyselný.
     
    25:32
    Tempo výrazne ustálo a žiadne zakončenie nevidíme. Puk je iba v strede klziska a nikomu sa ho nedarí vypáliť na bránku.
     
    26:57
    Košice dali gól!

    Košičania sa vracajú späť do zápasu. Postaral sa o to RICHARD JENČÍK, ktorý sa v súboji pretlačil cez obrancu a puk od ľavej žrde zavesil pod brvno. Asistencia: Gabriel Spilar.
    Richard JENČÍK - 1:2
     
    27:33
    Košičanom kontaktný gól zjavne pomohol. Domáci tím sa natlačil do útoku a pokúša sa tam niečo vymyslieť. Poprad sa stiahol do defenzívy a vôbec to nemá jednoduché.
     
    27:48
    Košičania napokon svoj tlak v pásme vygradovali a v neprehľadnej situácii pred bránkou aj zakončili, ale Kostúr puk pokryl a nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    28:06
    Domáci tím pokračuje vo svojej aktivite. Košičania sa pokúsili s pukom niečo vymyslieť v pásme, ale ich prihrávka bola zrazená a skončila iba na striedačke.
     
    28:27
    Košice držia pásmo, ale nedokážu lepšie zakončiť. Z pravého kruhu na vhadzovanie pálil Bondra, no minul priestor troch žrdí.
     
    29:15
    Poprad sa musí mať na pozore! Bartoš puk vyhodil z vlastnej obrannej tretiny a v strede klziska našiel Ječníka, ktorý sa razom rútil sám na bránku. Skúsil to blafákom, ale Kostúr sa nenechal oklamať a ľavým betónom pokus zneškodnil.
    Samostatný nájazd Jenčíka vychytal Kostúr.
     
    29:25
    Hosťujúci hokejisti ešte museli čeliť aktivite Košíc, a tak puk radšej iba vyhodili cez všetky čiary.
     
    30:10
    Košičania vo svojej aktivite pokračujú aj naďalej. Z pravého kruhu prudko vypálil Hrnka a následne sa pretlačil aj pred bránku, no hostia ho s vypätím všetkých síl odtlačili.
     
    30:50
    Poprad sa po čase oslobodil spod zovretia súpera a puk dostal na opačnú polovicu klziska. Tam to skúsil aj strelecky, ale puk bol zrazený iba na ochrannú sieť.
     
    30:55
    Poprad dal gól!

    Po vyhranom buly v útočnom pásme Poprad poslal puk na Melicherčíka, ktorý ho ale iba vyrazil pred seba. Tam sa k zakončeniu dostal nikým nekrytý ANDREAS ŠTRAUCH a pohodlne zakončil do odkrytej časti siete. Asistencie: Daniel Brejčák.
    Andreas ŠTRAUCH - 1:3
     
    31:23
    Domáci hokejisti prehrávajú opäť o dva góly a opäť sa pokúšajú znížiť. Teraz im však snaha nevyšla a puku sa zmocnil Poprad, no ani ten sa do pásma pre ofsajd nedostal.
     
    32:05
    Popradskí hokejisti napokon buly v strednom pásme vyhrali a presunuli sa do útoku. Tam to skúsili strelou od modrej čiary, ktorú vlastným telom obetavo zblokoval domáci Bartoš iba na ochrannú sieť.
     
    32:33
    Košice dali gól!

    Košičania opäť znižujú na rozdiel jediného gólu! Postaral sa o to PETER SOJČÍK, ktorý sa výborne pretlačil pred bránku a po presnej prihrávke nechytateľne zakončil. Asistencie: Kutálek a Hrnka.
    Peter SOJČÍK - 2:3
     
    33:17
    V Steel aréne je to dnes poriadne zaujímavé a diváci sa nudiť rozhodne nemôže. Vo výbornej atmosfére sledujeme atraktívny duel, na ktorý si našli cestu aj desiatky fanúšikov z Popradu.
     
    34:03
    Poprad dal gól!

    Poprad súperovi opäť uskakuje na rozdiel dvoch gólov! Postaral sa o to RADOSLAV SUCHÝ, ktorý z medzikružia vypálil nádherným spôsobom a hlavne veľmi tvrdo. Asistencie: Lukáš Paukovček a Ľuboš Bartečko.
    Radoslav SUCHÝ - 2:4
     
    34:03
    Zmena v bránke Košíc. Marcel Melicherčík odchádza na striedačku a nahradí ho Alexandr Hylák.
     
    34:56
    Atraktívne stretnutie pokračuje aj naďalej. Hostia jasne ukazujú, že východniarske derby favorita nepozná a opäť zaslúžene vyhrávajú. Svoj náskok sa v najbližších chvíľach pokúsia aj zvýšiť.
     
    36:12
    Popradský Bartečko sa dopustil veľkej chyby a súperovi dovolil dostať puk priamo pred Kostúra! Hostia sa ale rýchlo spamätali a svoje zaváhanie ustáli, takže sa skóre meniť nebude.
     
    36:48
    Košičania sa chceli usadiť v pásme, ale hostia im to nedovolili. Domáci tím má však puk stále na hokejkách a začne novú útočnú akciu.
     
    37:23
    Puk do pásma dostal obranca Jánošík a sám sa pokúsil aj zakončiť. To sa mu ale napokon nepodarilo, pretože bol z dobrých pozícií vytlačený. Poprad sa bráni skvele.
     
    37:51
    Domácim hráčom sa ale napokon predsa len podarilo zakončiť. Nebola to síce prudká strela, ale Kostúr ju pre istotu podržal a puk schoval v lapačke.
     
    38:27
    Oceliari stále ostávajú v pásme a vyvíjajú veľký tlak. Strelou z pravého kruhu to chcel skúsiť Jenčík, no jeho prudký náprah sa zakončením ani neskončil. pretože skúsený útočník sa pošmykol a skončil na ľade.
     
    38:56
    Popradčania sa ale bránia skutočne bravúrne. Hosťujúci hokejisti majú pred svojou bránkou všetko plne pod kontrolou a súpera k ničomu nepúšťajú.
     
    39:31
    Košickí hokejisti sa mohli dostať do prečíslenia troch proti jednému, ale svoju šancu úplne zahodili! Cez jediného obrancu chcel prihrávať Cebák, no nevyšlo mu to a Poprad si poriadne vydýchol.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina je minulosťou. Videli sme v nej rýchly a atraktívny hokej, ktorý tentokrát priniesol až štyri presné zásahy. Tímy si ich síce rozdelili rovným dielom, ale to nič nemení na tom, že Poprad má na svojich hokejkách dvojgólové vedenie.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:38.
     
    Štatistiky po druhej tretine:
    Góly: 2:4
    Vylúčení na dve min.: 1:1
    Presilovky: 0:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 26:15
    Úspešnosť brankárov: 73.3%:92.3%
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:23
    Tretia tretina sa začala veľkou aktivitou košických hokejistov. Domáci tím sa ihneď presunul do útoku, ale Kostúr statočne odoláva.
     
    40:23
    Tretia tretina sa začala veľkou aktivitou košických hokejistov. Domáci tím sa ihneď presunul do útoku, ale Kostúr statočne odoláva.
     
    41:22
    Košice sú v úvode tretej tretiny aktívne, domáci dobre vedia, že musia stlačiť dvojgólové manko. Táto strela z kruhu minula bránu Kostúra, oba tímy striedajú.
     
    43:58
    Batoš krúži s pukom pri ľavom mantineli, Popradčania bránia stiahnutí pred Kostúrom. Strela na bránu však zatiaľ neprichádza.
     
    44:03
    Bartoš napokon prihral na modrú čiaru, odkiaľ strieľal nebezpečne Jánošík, puk tesne minul priestor pri pravej žŕdke.
     
    44:14
    Veľká šanca pre Košice! Na trestnú lavicu si za hrubosť sadá Richard Rapáč, Oceliari v početnej prevahe!
     
    44:56
    Zatiaľ to nie je presilovka podľa predstáv domácich, naopak, hostia sa veľmi dobre bránia a nepúšťajú Oceliarov do vyložených streleckých pozícií.
     
    45:25
    Štrbák vypálil po ľade od modrej čiary, mieril nepresne. Následne sa Poprad oslobodil vyhodením puku cez všetky čiary.
     
    46:14
    Poprad prežil dôležité oslabenie, neinkasoval a je tak k výhre opäť o niečo bližšie. Rapáč už späť na ľade!
     
    46:46
    Veľká šanca Košíc! Bicek prenechal Bartánusovi a ten strieľal spomedzi kruhov, Kostúr vyrazil len pred seba práve k Bicekovi, ktorý už puk zo vzduchu neusmernil medzi tri žrde!
     
    47:10
    Perfektný Hylák teraz ešte udržal domácich v zápase! Do rozhodenej košickej obrany unikla dvojica Matis – Takáč, Matis ideálne krížne prihral Takáčovi a jeho zakončenie vychytal famózny Hylák!
     
    47:45
    Hráme vo výbornom tempe, na opačnej strane okamžite od modrej strieľal príklepom Černák, Kostúr na puk dobre videl a kryl medzi svoje betóny.
    Fanúšikovia Košíc ženú svoj tím dopredu, zatiaľ neúspešne.


     
    48:19
    Popradské brejky začínajú byť čoraz nebezpečnejšie, Bartečko teraz našiel peknou prihrávkou pred bránou Grígera, tomu puk preskočil hokejku a tak z výbornej pozície zakončil len nedôrazne do vonkajšej siete!
     
    49:02
    Ďalšia tutovka hostí, tí teraz doslova točia obranu Košíc! Kroták prenechal Takáčovi a ten strieľal osamotený z ľavého kruhu, mieril to do horných partií brány a len tesne minul!
    Takáč strieľal nepresne.
     
    50:15
    Košičania sa snažia, vyložené šance si vytvárajú len veľmi ťažko. Strelou z pravého kruhu to skúsil Suja, tečovaný pokus vyrazil Kostúr.
     
    50:30
    Popradčania si berú oddychový čas, tréner Jančuška udeľuje hráčom taktické pokyny. Podtatrancov čaká záverečný úsek zápasu, v ktorom môžu zaznamenať veľké víťazstvo.
     
    50:49
    Poprad hrá podobne ako v celom zápase jednoducho, aj teraz hostia len vyhodili puk cez všetky čiary. Negatívom pre nich je to, že teraz pred buly nemôžu vystriedať.
     
    51:03
    Ofsajd v podaní Košíc, hra sa presunie do stredného pásma. Domácim nemožno uprieť veľkú snahu, bez veľkých šancí je to však na zmazanie dvojgólového manka málo.
     
    51:31
    Jenčík spoza brány hľadal spoluhráčov, obaja jeho spoluhráči však boli pokrytí a tak Poprad vyhadzuje puk do stredného pásma.
     
    52:11
    Tak predsa len príležitosť Košíc! Lapšanský doslova vydoloval puk spod hokejky obrancu a pred bránou zakončoval bekhendom, mieril do vonkajšej siete!
     
    52:51
    Sojčík to skúsil strelou z takmer nulového uhla, popradský brankár Kostúr sa prekvapiť nenechal a puk vyrazil.
     
    53:37
    Hra je v strednom pásme, odkiaľ sa góly nedávajú, čo samozrejme vyhovuje hosťom. Košičanov ešte ženú vpred fanúšikovia, dva góly sa dajú v hokeji stiahnuť rýchlo, domáci však potrebujú kontaktný gól.
     
    54:29
    Tak to bol neuveriteľný zákrok Kostúra, mohlo byť znížené! Videli sme možno jeden z rozhodujúcich momentov – Jenčík predviedol skvelé zrýchlenie v strednom pásme a v tom útočnom našiel krížnou nahrávkou voľného Suju, ten pálil z prvej do odkrytej časti brány a presúvajúci sa Kostúr vyrazil hokejkou na vonkajšiu sieť!
    Ďalší perfektný zákrok Kostúra.
     
    54:44
    V krátkom slede ďalšia šanca! Po vyhranom buly sme videli nevšednú situáciu – dvaja hráči Košíc si tam mohli prihrať bezprostredne pred bránou, až zblízka vystrelil Bartánus, Kostúr tam puk na niekoľkokrát pokryl pod svojím telom!
     
    55:18
    Košice dali gól!
    Tak predsa len sa to domácim podarilo, tretia veľká šanca v krátkom slede rezultuje v kontaktný gól, záver bude ešte veľmi dramatický! MAREK BARTÁNUS si vyšiel spoza brány, dostal sa až medzi kruhy a strelou z otočky vymietol ľavý horný roh Kostúrovej brány!
    Asistencie: Jakub Suja, Jiří Bicek
    BARTÁNUS - 3:4
     
    56:26
    A mohlo byť vyrovnané! Štrbák mocne napriahol od modrej čiary, puk tam ešte bol tečovaný a Kostúr aj so šťastím pokryl puk pod svojím telom! Boli tam ešte snahy o dorážku, situácia končí posunutou bránou a vhadzovaním.
     
    57:08
    Košice dali gól!
    Tak to je neuveriteľné, Košičania v krátkom slede vyrovnávajú, obrovská radosť na domácich tribúnach! JAKUB SUJA sa stáva domácim hrdinom, s pukom si vyšiel ešte z obranného pásma, prešiel modrú čiaru a spoza obrancu prekvapil Kostúra presnou strelou do ľavého horného rohu!
    Asistencia: Martin Štrbák
    SUJA - 4:4
     
    57:37
    Oceliari nemajú dosť, chcú zápas rozhodnúť ešte v riadnom hracom čase. Černák strieľal pred bránu a Bicek sa snažil tečovať, Kostúr úspešne zasiahol.
     
    57:58
    Mohli sme vidieť dokonalý obrat! Hrnka predviedol podobnú akciu ako Suja, takisto si vyšiel z pukom až na ľavý kruh a strieľal spoza obrancu, strela po ľade sa odrazila od pravej žŕdky!
     
    58:37
    Košice dali gól!
    Dámy a páni, toto je nevídaný záver zápasu, neuveriteľné! Košice ešte v 56.minúte prehrávali, teraz minútu a 23 sekúnd pred koncom vedú a smerujú za výhrou! Bartoš strieľal spomedzi kruhov, jeho strela ešte bola zablokovaná, k voľnému puku pred bránu sa dostal RICHARD JENČÍK, napriek hákovaniu obrancu si obhodil Kostúra a v páde zasunul puk k žrdi!
    Asistencia: Peter Bartoš
    JENČÍK - 5:4
     
    59:02
    Poprad to skúša bez brankára, na ľade 6 hráči hostí a Kostúr na striedačke!
     
    59:28
    Obrovský závar pred Hylákom, mohlo byť vyrovnané! Suchý strieľal od modrej čiary a Hylák napriek prvému úspešnému zákroku nemal puk pod kontrolou, hráči hostí sa tam snažili dotlačiť puk do brány, rozhodca napokon prerušil hru! Pokračujeme buly v útočnom pásme.
    Poprad mal na dosah vyrovnanie.
     
    59:35
    Košice sa oslobodili a vyhodili puk do stredného pásma, Spilar odkrytú bránu netrafil!
     
    59:46
    V úplnom závere ešte buly v košickom obrannom pásme, uvidíme poslednú snahu Popradu o vynútenie si predĺženia!
     
    59:46
    Košičania si vzali oddychový čas, elitní hráči oboch tímov si môžu vydýchnuť a vypočuť posledné taktické pokyny od trénerov.
     
    59:56
    Poprad prehral buly a puk v strednom pásme, zrejme už je rozhodnuté!
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Vážení športoví priatelia, takýto zápas sme už veru dlho nevideli, toto bola reklama na slovenský šport a hlavne na slovenský hokej! Dráma až do posledných sekúnd, emócie, skvelá kulisa a krásne okamihy – to priniesol prvý zápas semifinálovej série medzi Popradom a Košicami! Košičania ešte v 56.min prehrávali o dva góly, potom ich nakopol gól Bartánusa a v posledných dvoch minútach dokonali fantastický obrat! Oceliari sa ujímajú vedenia v sérii, Poprad si môže vyčítať stratu vynikajúco rozohratého zápasu. Uvidíme, ako tento zápas ovplyvní ďalší vývoj série.
     
    S konštatovaním, že Košice tromi gólmi v záverečných štyroch minútach zvrátili zápas s Popradom a ujali sa vedenia v sérii, sa s vami lúčime a prajeme príjemný zvyšok večera!
     
    Štatistiky zápasu:
    Góly: 5:4
    Vylúčení na dve min.: 1:2
    Presilovky: 0:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 43:21
    Úspešnosť brankárov: 81%:88.4%
     
    Vyjadrenia trénerov:

    Peter Oremus, tréner Košíc:
    "Prvý zápas v sérii je dôležitý. Strašne nás teší, že sme vyhrali a získali prvý bod. Ale v obrannej tretine sme súperovi poskytli priestor k streleniu gólov a urobili sme viacero chýb. Z toho sa musíme rýchlo poučiť a zajtra nemôžeme urobiť takéto chyby."

    Milan Jančuška, tréner Popradu: "Z pohľadu celej série a jej vývoja je prvý zápas veľmi dôležitý. Ten dnešný sme veľmi dobre rozohrali, bojovali sme a aj napriek aktivite Košíc sme ho mali v rukách. Chalanov musím pochváliť. Teraz musíme dať hlavy hore, rýchlo zregenerovať a pripraviť sa na zajtrajší duel." (20:31:42)

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 27. Jenčík (Spilar), 33. Sojčík (Kutálek, Hrnka), 56. Bartánus (Suja, Bicek), 58. Suja (Štrbák), 59. Jenčík (Bartoš) – 3. Rapáč (Boltun), 16. Gríger (Suchý, Paukovček), 31. Štrauch (Brejčák), 35. Suchý (Paukovček, Bartečko)


    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Štrbák, Černák, Philipp, Jánošík, Macejko, Cebák, Šeda – Jenčík, Bartoš, Spilar – Sojčík. Hrnka, Kutálek – Lapšanský, Chovan, Bicek – Bartánus, Suja, Bondra, Hinďoš
    HK Poprad: Kostúr (Landsman) – Kurali, Suchý, Makovský, Brejčák, Malina, Kasík, Dinda, Gaborčík – Bartečko, Paukovček, Gríger – Kroták, Takáč, Matis – Rapáč, Boltun, Hvila – Štrauch, Stals, Toma

    Rozhodčí: Baluška, Lokšík – Šefčík, Výleta
    bahis siteleri