Magnitogorsk – Novosibirsk 2:3 (po pr.) | Omsk – Kazaň 1:3 (kon.) | Jokerit – CSKA Moskva 0:3 (kon.)
po prodl.
Metallurg Magnitogorsk
2:3 (1:2, 1:0, 0:0 - 0:1)
HC Sibir Novosibirsk
Úterý 17.03.2015, 14:30 • Metallurg Ice Arena • Play-off KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Renat MAMAŠEV - 2:3
     
    60:22
    Sibir právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! 22 sekund po začátku prodloužení se Birjukovovi nepodařilo zachytit puk u mantinelu ve vlastním pásmu, kotouč se dostal k RENATU MAMAŠEVOVI a hostující obránce dělovkou propálil Košečkina. Bez asistence.
     
    59:10
    Jevgenij Birjukov mohl rozhodnout! DOmácí obránce dostal dobrou přihrávku do volného prostoru, sjel si mezi kruhy, ale poté střelou nepřekonal skvělého Bespalova.
     
    58:10
    Arťom Vorošilo selhal v obrovské šanci tváří v tvář Košečkinovi, který včas zacelil mezeru mezi svými betony. Následnou ránu také lapil domácí brankář.
     
    55:30
    Je to tak. Po dlouhých debatách usedá na trestnou lavici Vladimir Maleňkich (MET), který je potrestán za hrubost a stejný + desetiminutový osobní trest dostává Maxim Ignatovič (SIB).
     
    54:58
    Domácí jsou v posledních sekundách jednoznačně nebezpečnějším týmem. Maxim Jakucenja si vybruslil zpoza brány před Bespalova, ale ten zlikvidoval i jeho dobrou střelu.
     
    54:38
    Nikita Bespalov nyní podržel Sibir! Hodně velký tlak do svého brankoviště hostující brankář po střele Stapletona ustál a nepustil ani jednu z mnoha dorážek za brankovou čáru.
     
    48:58
    Stěpan Sannikov je dnes hodně vidět, Útočník Sibiru se nyní kolem Leeho protáhl až před Košečkina, ale toho jednoruč nedokázal překvapit.
     
    44:54
    Kapitán domácích tentokrát nestřílel, nahrál mezi kruhy Zaripovovi, ale ten trefil jen přesně prostor, kde stál připravený Bespalov. Předchozí Kovářova střela z velkého úhlu skončila na tyči.
     
    43:03
    Neuvěřitelné! David Ullström (SIB) podruhé a hostující hráč již dnes celkově potřetí dostává trest za vyhození puku mimo ledovou plochu.
     
    39:49
    Domácí poslali na závěr třetiny opět svou elitní formaci vedenou dnešním dvougólovým střelcem Zaripovem, ale tentokrát to byl Sergej Mozjakin, kdo se tlačil do zakončení. Bespalov skvěle vystihl Mozjakinovův záměr a vypíchl mu kotouč hokejkou.
    Denis ZARIPOV - 2:2
     
    36:12
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Nyní už se však Magnitka dostala do útočného pásma a je vyrovnáno! Sergej Mozjakin naservíroval puk přihrávkou přes celou šíři pásma DENISI ZARIPOVOVI a ten z první propálil Nikitu Bespalova. Asistence: Sergej Mozjakin
     
    34:36
    Přesilovka Sibiru je předčasně u konce. Patrik Hersley (SIB) dostává dvě trestné minuty za nedovolené bránění.
     
    32:49
    Tak beru zpět. Na lavici hanby nakonec usedá jen Jevgenj Timkin (MET), který je potrestán za nedovolené bránění a je z toho přesilová hra Sibiru Novosibirsk.
     
    31:09
    Hned třikrát mohli hráči Sibiru střílet do poloprázdné brány, ale ani jednou pořádně netrefili puk a minuli Košečkinovu svatyni!
     
    29:45
    Přesilovou hru si pro změnu zahrají hosté. Za sekání je potrestán Oskar Osala (MET).
     
    26:54
    Již podruhé je dnes potrestán hostující hráč za vyhození puku, tentokrát se provinil Maxim Ignatovič (SIB).
     
    25:28
    Zpoza Bespalovovy brány přišla výborná přihrávka na hůl volného Chrise Lee, ale ani on ani další hráč Magnitky z hranice brankoviště nedostali puk za ležícího brankáře Sibiru Novosibirsk.
     
    22:08
    Nikita Bespalov opět neudržel puk ve své výstroji, avšak poté dokázal zastavit Kovářovu snahu dorazit puk. značně mu také vypomohli obránci SIbiru, kteří si klekli do brankoviště a znemožnili českému útočníkovi pořádné zakončení.
     
    20:45
    Jan Kovář byl výborně postaven na brankovišti, ale nakonec se mu nadvakrát nepodařilo po Mozjakinově přihrávce prostrkat kotouč za Bespalova.
     
    19:42
    Je tady další šance pro Magnitku. Za sekání je vyloučen Jarno Koskiranta (SIB).
    Denis ZARIPOV - 1:2
     
    18:48
    Metallurg právě vstřelil branku!
    I domácím se daří využít přesilovou hru a přichází snížení! Sergej Mozjakin se v rohu kluziště dostal k puku, najel si před bránu, ale nedokázal zakončit. Puk se však odrazil přesně k holi DENISE ZARIPOVA a ten tvrdou střelou propálil ležícího Bespalova. Asistence: Sergej Mozjakin, Jan Kovář
     
    18:25
    Až nyní se do zakončení tlačil Antipin, Igor Ožiganov (SIB) ho zasáhl vysokou holí a jde na trestnou lavici.
    Patrik HERSLEY - 0:2
     
    16:38
    Sibir právě vstřelil branku!
    Hostům se daří využít přesilovou hru a Sibir vede již 0:2! Igor Ožiganov na modré čáře nabil PATRIKU HERSLEYMU a ten tvrdou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Igor Ožiganov, Jonas Enlund
     
    16:06
    Jaroslav Kosov (MET) nebezpečně kolenem fauloval Šumakova a míří po zásluze na trestnou lavici.
     
    11:02
    Teď už ale domácí mohli vyrovnat! Po střele od modré čáry se k dorážce dostal Denis Zaripov, avšak Bespalov vytáhl vynikající zákrok a udržel vedení Sibiru!
     
    09:38
    Domácí si vyzkouší první přesilovou hru. David Ullström (SIB) nešťastně vyhodil puk přes mantinel do hlediště a dostává dvouminutový trest za zdržování hry.
     
    07:19
    Chris Lee (MET) dostává dvě trestné minuty za nedovolené bránění, Maxim Ignatovič (SIB) stejný trest za hrubost a pokračuje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    06:09
    A Šalunov se nakonec dostal do šance. Pravé křídlo první pětky Sibiru si nabruslilo až před Košečkina, ale ten dokázal zasáhnout a opět podržel svůj celek.
     
    03:39
    Domácí jsou nyní opravdu v problémech! Stěpan Sannikov se po Gubinově obkroužení brány dostal k volnému kotouči, ale z bezprostřední blízkosti netrefil bránu!
     
    02:21
    Sibir se dostal do další šance. Šumakov našel najíždějícího Bobrova, ale ten v tísni z první nedokázal nasměřovat puk do brány.
    Dmitrij KUGRYŠEV - 0:1
     
    01:46
    Sibir právě vstřelil branku!
    Hosté se z první vážnější akce prosazují a jdou do vedení! Gubin střelou trefil jen hokejku Maleňkicha, ale poté dokázal před bránou najít DMITRIJE KUGRYŠEVA a ten poslal kotouč do odkryté brány. To je opravdu šok pro domácí! Asistence: Oleg Gubin

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 19. Zaripov (Mozjakin, Kovář), 37. Zaripov (Mozjakin) – 2. Kugryšev (Gubin), 17. Hersley (Ožiganov, Enlund), 61. Mamašev


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Murygin) – Antipin, Birjukov, Lee, Batyršin, Maleňkich, Chabarov, Bereglazov, Těreščenko – Zaripov, Kovář, Mozjakin – Platonov, Kameněv, Osala – Brent, Stapleton, Timkin – Kosov, Junkov, Jakucenja
    HC Sibir Novosibirsk: Bespalov (Čubukin) – Mamašev, Alexejev, Hersley, Ožiganov, Menšikov, Vereščagin, Ignatovič, Gimajev – Šalunov, Enlund, Ullström – Kugryšev, Koskiranta, Jefimenko – Sannikov, Gubin, Voroshilo – Butuzov, Šumakov, Bobrov

    Rozhodčí: Sergej Gusev, Viktor Gašilov – Alexander Otmachov, Sergej Misjur

    Diváci: 7 130
    bahis siteleri