Košice – Poprad 3:2 (kon.)
konec
HC Košice
3:2 (0:2, 0:0, 3:0)
HK Poprad
sk Úterý 24.03.2015, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipsport Liga (SR) play-off
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tlačová konferencia:

    Milan Jančuška. tréner Popradu: "Škoda dnešného zápasu. Z nášho pohľadu bola veľmi dobrá prvá tretina. Mali sme dobrý pohyb, vyhrávali sme o dva góly. Škoda ale, že sme v strednej časti hry nevyužili svoje šance a neuskočili aj na rozdiel troch gólov. Začiatok tretiny bol pre nás veľmi nešťastný a vlastné chyby nás stáli víťazstvo."

    Roman Šimíček, asistent trénera Košíc: "V prvej tretine sme nenastúpili tak, ako sme si priali. Poprad na nás vyletel a mal veľa šancí. Musím ale povedať, že od polovice druhej tretiny sme zápas prevážili na našu stranu, ale bohužiaľ sme ešte nedali góly. Tretia tretina však už iba potvrdila to, ako sme hrali a ako sme pristúpili k celému zápasu. Podarilo sa nám dať tri góly a byť o gól lepší ako Poprad." (20:34:43)
     
    Na dnes je to z našej strany všetko. Ďakujeme vám za pozornosť a pozývame vás sledovať aj zvyšné zápasy play-off slovenskej extraligy na olajnoch! Pekný zvyšok večera z košickej Steel arény.
     
    Štatistiky po tretej tretine:
    Góly: 3:2
    Vylúčení na dve min.: 2:2
    Presilovky: 0:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 23:26
    Úspešnosť brankárov: 92.3%:87:5%
     
    HC Košice postupuje do finále už pätnástykrát v histórii a zároveň ôsmykrát v rade. Jeho súperom bude víťaz série HK Nitra – HC 05 Banská Bystrica, ktorej stav je aktuálne vyrovnaný 2:2.

    Košickí hokejisti zo seba v tretej tretine zhodili okovy, ktoré im dovtedy nedovolili podať optimálny výkon. Posledná časť hry jednoznačne patrila Oceliarom, ktorí svoju prevahu korunovali tromi gólmi, pričom o ten víťazný sa postaral Marek Bartánus len niečo viac ako minútu pred koncom.

    Poprad tak v Košiciach po tretí krát prehral o gól aj napriek tomu, že sa v zápase ujal vedenia a sezóna sa tak pre tím spod Tatier končí.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:47
    Ešte jedno vhadzovanie v útočnom pásme Popradu.
     
    59:30
    Po oddychovom čase, ktorý si vyžiadal hosťujúci tréner Milan Jančuška, sa už Kostúr do brány Popradu nevrátil. Kamzíci v zúfalej snahe o vyrovnanie!
    Marek BARTÁNUS - 3:2
     
    58:53
    Košice dali gól!
    Oceliarom sa podarilo streliť gól, ktorý dá zrejme definitívnu bodku za celou semifinálovou sériou. Zatiaľ čo Arné Kroták predvádzal s jedným domácim zadákom v obrannej tretine Košíc junácku pasovačku, sa k puku dostal Cebák, ktorý nádhernou kolmicou vysunul do samostatného nájazdu MAREKA BARTÁNUSA. Ten sa vtesnal medzi dvoch obrancov Popradu a podarenou strelou nedal Matúšovi Kostúrovi najmenšiu šancu! Asistencia: Juraj Cebák.
     
    58:30
    Spilar sa tam ukazoval vo veľmi dobrej pozícii na zakončenia. Puk sa mu snažil posunúť Jenčík, no v defenzíve fantasticky zapracoval Daniel Brejčák.
     
    58:00
    Jánošik zakončil svoj ofenzívny výpad strelou cez obrancu, ktorá bola zrazená na ochrannú sieť.
     
    57:10
    Kroták síce vnikol s pukom do útočného pásma, ale chýbala mu podpora spoluhráčov, a tak z celej situácie získal pre svoj tím akurát tak čas na prestriedanie.
     
    56:15
    Matúš Kostúr radšej prerušil hru. Vhadzovať sa teda bude v popradskej obrannej tretine.
     
    55:50
    Peter Bartoš si dobre ústrážil puk, ktorý potom servíroval Gabrielovu Spilarovi. Na toho si však popradská defenzíva dala patričný pozor.
     
    55:18
    Radoslav Suchý našiel peknou prihrávkou Ľuboša Bartečka. Skúsený Popradčan nič zbytočne nevymýšľal a z ľavej strany sa oprel do puku príklepom. Hylák si zastal svoje miesto.
     
    55:00
    Vstúpili sme do záverečnej päťminútovky tretej tretiny. Dočkáme sa v nej rozhodnutia?
     
    54:08
    Hra je prerušená potom, čo sa individuálny prienik Matúša Matisa skončil v bránkovisku domáceho tímu.
     
    53:08
    Presilovku Popradu mohol využiť Lukáš Hvila, ktorý bol nájdený na zadnej žrdi, no Hylák podržal Košice a stav je tak stále vyrovnaný.
     
    52:08
    Na trestnú lavicu odišiel za vrazenie Tomáš Hrnka.
     
    51:45
    Domáci hokejisti si ale teraz v obrane urobili zbytočné problémy. Puk nedokázali vyhodiť spred bránky a dostal sa k nemu Paukovček, no ten z bezprostrednej vzdialenosti nepochodil.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 43. Štrbák (Spilar), 46. Spilar (Bartoš, Philipp), 59. Marek Bartánus (Juraj Cebák) – 6. Paukovček (Toma, Suchý), 17. Kroták (Matis, Fabian)


    HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Štrbák (C), Drgoň, Philipp, Jánošík, Macejko, Cebák, Šeda – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Sojčík, Hrnka, Kutálek – Bartánus, Suja, Bicek (A) – Bondra, Chovan, Lapšanský, Hinďoš
    HK Poprad: Kostúr (Landsman) – Suchý, Kurali, Fabian (A), Dinda, D. Brejčák, Malina, Gáborčík, Makovský – Gríger, Paukovček, Bartečko (A) – Matis, Takáč, Kroták (C) – Hvila, Boltun, R. Rapáč – Štrauch, Stals, Toma

    Rozhodčí: D. Konc, Novák – Gajan, Smrek

    Diváci: 6098
    bahis siteleri