NY Islanders – Minnesota 1:2 (0:1 po s.n.) | NY Rangers – Los Angeles 2:4 (kon.) | Pittsburgh – St. Louis 2:3 (po pr.)
Columbus – Anaheim 5:3 (kon.) | Detroit – Arizona 4:5 (po pr.) | Tampa – Florida 4:3 (kon.)
Nashville – Montreal 3:2 (po pr.) | Vancouver – Winnipeg 5:2 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
5:3 (1:2, 3:1, 1:0)
Anaheim Ducks
Středa 25.03.2015, 00:05 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Scott HARTNELL - 5:3
     
    59:23
    Columbus právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, SCOTT HARTNELL dokončuje do prázdné klece hattrick. Ale že si jej za svojí bojovnost zasloužil. V souboji o Atkinsonem vyhozený puk přebruslil beka Samiho Vatanena, za brankou získal kotouč a následně jej zasunul do opuštěné klece. Asistence: Cam Atkinson, David Savard.
     
    58:34
    Gibson jde ven z klece, Anaheim v šesti bez gólmana.
     
    56:27
    Hosté se ihned dostali před branku soupeře a James Wisniewski mohl vyrovnat. Svůj bývalý tým však neztrestal, Bobrovskij v nepřehledné situaci vyráží puk.
     
    55:01
    Nyní to po pravé straně zkusil Corey Tropp, který se prodral mezi dvojici hráčů a ještě zakončil. Jeho střela po pěkné individuální akci končí na betonu Gibsona, k dorážce se následně nedostal Daňo.
     
    54:28
    Mark Letestu dostal mezi kruhy parádní pas od Jareda Bolla, z dobré pozice však těsně minul branku. Mohlo být rozhodnuto.
    Zákrok dne v podání Sergeje Bobrovského proti střele Rickarda Rakella

     
    52:10
    No to je neuvěřitelné, co nyní Rickard Rakell neproměnil. Zývala na něj část odkryté klece, ale útočník Anaheimu, který dnes již jednou skóroval se u levé tyče Bobrovského neprosadil, gólman Columbusu natáhl svůj levý beton a jeho koncem vyrazil puk pryč.
     
    51:33
    Diváci nyní aplaudují Bobrovskému, protože nyní zachránil svůj tým. Po ráně Beauchemina se snažil před brankou dorážet puk Perry. To se mu nepovedlo, ale kotouč se opět dostal k hostům, tentokrát ke Getzlafovi, jehož rána byla zblokována do ochranné sítě.
     
    50:57
    A nakonec se jim tato aktivita vyplatila. Hosté poslali puk nazdařbůh ven z obranného pásma. Na modré jej zastavil Jeremy Morin, vypálil a John Gibson musel předvést dobrý zákrok, moc toho tedy neviděl.
     
    45:38
    Při návratu vyloučeného Connautona na led vypálil z mezikruží Corey Perry, ale vůbec netrefil branku. To by mohlo Anaheim mrzet.
     
    44:39
    Nyní už hosté zahorzili. Ryan Getzlaf to byl, který se dostal před Bobrovským k dorážce. Gólman Columbusu byl však pozorný.
     
    43:33
    Bitkaři Prout a Maroon jsou na ledě, ale startuje přesilovka Anaheimu po tom, co se Kevin Connauton (CBJ) provinil vysokou holí.

    Na vyloučení: 6-4.
    Vyšší tresty: 2-2.
     
    39:18
    Nyní se nám rozhtrhnul pytel i s vyloučeními. Boone Jenner (CBJ) jde na dvě minuty ven za loket na Corey Perryho (ANA), jenž také usedá na lavici trestů za nafilmovaný pád.

    Na vyloučení: 5-4.
    Vyšší tresty: 2-2.
     
    38:34
    Za pěstní souboj odchází Dalton Prout (CBJ) a Patrick Maroon (ANA) na pět minut na trestnou lavici, kde začnou i třetí třetinu.

    Na vyloučení: 4-3.
    Vyšší tresty: 2-2.
     
    35:26
    A na základě přetahování mezi Keslerem a Proutem vznikla před brankou Bobrovského pořádná mela, ve které zakončoval Beauchemin. Jeho snaha prostřelit vše, co mu stálo v cestě, se nezdařila, gólman Columbusu vzešel z nepřehledné situace jako vítěz.
     
    33:13
    V hale to nyní jen údivně zahučelo. Scott Hartnell mohl zkompletovat hattrick. Mezi kruhy byl úplně sám, ale svojí umístěnou ránou přinutil Gibsona k zákroku maskou, od které šel kotouč mimo.
    Nick FOLIGNO - 4:3
     
    31:48
    Columbus právě vstřelil branku!
    S góly se nyní doslova roztrhnul pytel. Za minutu a třičtvrtě otáčí Columbus stav zápasu. Jeremy Morin našel před brankou zcela volného NICKA FOLIGNA, který se z těchto pozic obyčejně nemýlí a svým šestadvacátým gólem v sezoně to jen potvrdil. Asistence: Jeremy Morin, Arťom Anisimov.
    Scott HARTNELL - 3:3
     
    30:37
    Columbus právě vstřelil branku!
    Radost hostí z vedení vydržela 32 vteřin. William Karlsson si připisuje první bod v novém působišti, když našel rozjetého SCOTTA HARTNELLA, který si najel na vrchol pravého kruhu a poté se trefil výstavní ránou přesně do levého horního rohu branky Anaheimu, čímž poslal všechny pavouky v této části klece na zasloužený odpočinek. Jde čtyřiadvacátý gól Hartnella v sezoně. Asistence: William Karlsson, Marko Daňo.
    Matt BELESKEY - 2:3
     
    30:05
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Toto byla bekhendová paráda MATTA BELESKEYHO. Útočník hostí dostal brilantní přihrávku od Corey Perryho podél brankoviště. Zblízka nezaváhal a nestřílel z první, nýbrž si přehodil puk na bekhend a poté poslal kotouč přesně pod víko branky Bobrovského, který za přihlížení svých spoluhráčů jen naprázdno nastavil lapačku. Asistence: Corey Perry, James Wisniewski.
     
    29:41
    Tak až nyní se to hostům povedlo a hned z toho byla nebezpečná šance. Ryan Getzlaf posílal puk z pravého kruhu na branku. Nevím, jestli to byla střela či střílená přihrávka. Ať tak či tak, šla vedle.
     
    27:55
    Hosté si zahrají přesilovou hru, protože Fjodor Tjutin (CBJ) se provinil hákováním na Kyle Palmierim, což byla jediná možnost obránce domácích, jak znemožnit Palmierimu dostat se k puku.

    Na vyloučení: 4-3.
    Vyšší tresty: 1-1.
    Ryan JOHANSEN - 2:2
     
    27:41
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hlavní sudí Greg Kimmerly se radil s videorozhodčím opravdu dlouho, než vyřkl ortel celé situaci. Nakonec usoudil, že Gibsonem parádně zneškodněnou střelu Atkinsona doklepl RYAN JOHANSEN do sítě a puk přešel brankovou čáru. Asistence: Cam Atkinson.
    Byl nebo nebyl? Možná...

     
    27:41
    Hlavní rozhodčí Greg Kimmerly se stále radí s videorozhodčím. Dle trajektorie puku to opravdu vypadá, že John Gibson si jej při snaze o zastavení sklepl za čáru, ale ani jeden záznam puk neodhalil. Uvidíme, jak se sudí domluví.
     
    27:41
    Neskutečné, co nyní Gibson pokryl. Atkinson dostal nezi kruhy krásný pas a vystřelil. Gólman hostí zasáhl snad ramenem a vyrazil puk nad sebe. To už k brance dojížděl Johansen a zda dotlačil puk za čáru, to se bude nyní zjišťovat.
     
    26:34
    Marko Daňo byl v pravou chvíli tam, kde měl být, zachytil puk na modré a poslal jej na Hartnella. Scotty se neodhodlal z pravého kruhu ke střele, nýbrž si počkal, až mu najede slovenský útočník mezi kruhy. Odtud však Daňo puk za záda Gibsona neprocpal. Krásná to akce.
     
    25:32
    Nutno dodat, že oba dva dostávají za shozené rukavice a pěstní souboj pětiminutový odpočinek na vychladnutí.

    Jared Boll (CBJ) – Clayton Stoner (ANA), oba 5 minut za bitku.
     
    25:05
    Tohle by hráč Johansenova formátu měl dávat. Po rychlém kontru byl domácí snajpr zcela volný mezi kruhy, jenže svojí střelu poslal asi deset centimetrů vedle levého horního rohu branky Gibsona.
     
    24:04
    Tak tohle bylo pořádně ostré. Jared Boll v rohu za brankou naprosto zboural Patricka Maroona. Tohle nemuselo skončit dobře, rameno domácího útočníka šlo přesně na hlavu hráče Ducks.
     
    22:36
    Jedním slovem parádně to udělal Simon Despres, jenž se z obranného pásma dostal na druhou stranu a vybruslil si mezi kruhy. Následně se odhodlal ke střele, jenže ta už tak parádní parametry neměla a Bobrovskij snadno vyráží.
     
    21:09
    Obrovská tlačenice před Bobrovským. Stonerovo nahození se pokoušel tečovat do sítě Beleskey, ale při dorážce byl možná faulován. Puku se za branou ujal Kesler a po vybruslení na levý kruh vystřelil, avšak nepřesně a puk je v ochranné síti.
     
    19:10
    John Gibson je v ohni střel, během kratičké chvíle vyrazil střelu Jennera k Folignovi, který zblízka nedorazil puk mezi tři tyče.
     
    18:13
    Jak to Jamesi Wisniewskému sluší v dresu Anaheimu se budou moct fanoušci Columbusu podívat hodně zblízka. Donedávna bek Blue Jackets míří za podražení Johansena na dvě minuty ven.

    Na vyloučení: 3-3.
     
    18:01
    David Savard (CBJ) oslabuje Columbus poté, co zcela zbytečně napadl ve svém útočném pásmu jednoho z hostujících hráčů a už jde své vášně zchladit na střídačku.

    Na vyloučení: 3-2.
     
    16:35
    Velké šance hostí. Nejprve to zkusil střelou zápěstím Simon Despres, který si vylámal zuby na Bobrovském, poté zblízka nedorazil puk bekhendem za záda domácího gólmana ani Rickard Rackell.
    Spolupráce Scotta Hartnella a Ryana Johansena může Columbus těšit
    Hartsy vstřelil svůj 23. gól v sezoně, Johansen pak přidal svůj 62. bod. Jde o jeden z mála světlých bodů v šedi bídné sezony Columbusu.


    Scott HARTNELL - 1:2
     
    15:35
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí zavezli puk do pásma. Ryan Johansen se na pravém kruhu rozmýšlel, co udělá s kotoučem. Nakonec se rozhodl poslat střílenou přihrávku na SCOTTA HARTNELLA, který tedy jen nastavil hůl do prudkého pasu a zamířil přesně do míst, kde byla volná část Gibsonovy branky. Asistence: Ryan Johansen, Jack Johnson.
     
    15:08
    Za krosček Marka Daňa si půjde odsedět dvě minuty Kyle Palmieri (ANA). Následně vznikla za brankou Gibsona menší šarvátka, která však byla hodně rychle uhašena.

    Na vyloučení: 2-2.
    Andrew COGLIANO - 0:2
     
    14:21
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Jak je to jednoduché. Devět vteřin po tom, co Nate Thompson vyhrál buly před svým gólmanem, se Anaheim raduje z druhého gólu. Thompson poslal puk po buly na ANDREWA COGLIANA, který si vzal kus černé pryže, podél pravé strany se protáhl až před branku Bobrovského, kterého vyloženě nachytal na švestkách bekhendovou střelou. Mezi levým ramenem a levou tyčí vznikla mezera, kterou forvard hostí trefil dokonale a ruský gólman Columbusu se asi musí červenat. Asistence: Nate Thompson.
     
    10:04
    Přesilovku si vyzkouší také Blue Jackets, protože Simon Despres (ANA) už odjíždí na trestnou lavici za držení Ryana Johansena.

    Na vyloučení: 2-1.
     
    09:46
    To ale byla šance. Palmieri posouval puk podél brankové čáry na Francoise Beauchemina, který si sjel z obrany k levé tyči, která je tedy zatím v přesilovkách hodně nekrytá. Bek Anaheimu ale nezamířil mezi tři tyče do poloodkryté klece.
     
    07:57
    Trošku přísné vyloučení na straně Columbusu. Arťom Anisimov (CBJ) zastavil rponikajícího hostujícího hráče na své obranné modré hákováním a už míří na trestnou lavici. Využije Anaheim i svojí druhou přesilovou hru?

    Na vyloučení: 2-0.
    Ryan KESLER - 0:1
     
    06:11
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Velká nedůslednost v obraně domácích přináší Anaheimu vedení. Dvě vteřiny před návratem vyloučeného domácího hráče sice Bobrovskij vyrazil zblízka střelu Rakella, když se roztáhl na čáře, ale na dorážku RYANA KESLERA u své levé tyče už byl zákonitě krátký. Asistence: Rickard Rakell, Kyle Palmieri.
     
    04:13
    První přesilovou hru bude mít k dispozici Anaheim, protože za hrubost míří za katr Clayton Stoner (CBJ).

    Na vyloučení: 1-0.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 16. Hartnell (Johansen, Johnson), 28. Johansen (Atkinson), 31. Hartnell (Karlsson, Daňo), 32. Foligno (Morin, Anisimov), 60. Hartnell (Atkinson, Savard) – 7. Kesler (Rakell, Palmieri), 15. Cogliano (Thompson), 31. Beleskey (Perry, Wisniewski)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – Johnson, Savard, Connauton, Goloubef, Prout, Tjutin – Jenner, Johansen, Atkinson – Foligno, Anisimov, Morin – Hartnell, Karlsson, Daňo – Tropp, Letestu, Boll. Trenér: Todd Richards
    Anaheim Ducks: Gibson (Andersen) – Lindholm, Beauchemin, Despres, Wisniewski, Vatanen, Stoner – Maroon, Getzlaf, Perry – Beleskey, Kesler, Palmieri – Cogliano, Thompson, Silfverberg – Fleischmann, Rakell, Sekáč. Trenér: Bruce Boudreau

    Rozhodčí: Greg Kimmerly, Tim Peel – Darren Gibbs, Steve Miller

    Diváci: 14044
    bahis siteleri