Dánsko – USA 3:2 (kon.) | Německo – Austrálie 2:2 (kon.) | Skotsko – Sev. Irsko 1:0 (kon.)
konec
Dánsko
3:2 (1:1)
USA
Středa 25.03.2015, 20:15 • NRGi Park, Arhaus • Reprezentační zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní dramatické utkání je u konce. Dánsko dokázal dvěma brankami v závěru otočit nepříznivý stav a USA porazilo 3:2!

    V úvodních 45 minutách jsme viděli dohromady dvě branky! Začátek utkání ovládali Dánové, kteří drželi míč na svých kopačkách a dostávali do na dostřel Rimanda. Ve velké příležitosti se objevil Eriksen, jeho střela však mířila vysoko nad. Američané se dostali do rychlého protiútoku a Chandler našel ve vápně Jozyho Altidora, který se tvrdou ránou nemýlil a Američané vedli 1:0. Iniciativu poté opět převzali Danové a ve 33. minutě bylo vyrovnáno. Wass našel před brankou úplně volného Nicklase Bendtnera, který měl pozici jednoduchou a vyrovnal na 1:1!

    Dánové do druhého poločasu vstoupili aktivněji a hned v úvodu měli dvě velké příležitosti, prosadit se však nedokázali. V 66. minutě tak udeřili hosté. Altidore poslal míč do lepší pozice na Aarona Johannssona, který poslal USA do vedení. Dánové byli poté hodně zaskočení z vývoje utkání. Zpět do zápase je vrátil v 83. minutě Niklas Bendtner svým druhým gólem v zápase! Dánové nadále tlačili a v nastavení se dočkali. Hattrick zkompletoval Niklas Bendtner a zajistil Dánsku vítězství!

    To je z mé strany vše a u dalších textových přenosů se těším brzy nashledanou! (22:15:29)
     
    90+3
    Konec zápasu.
    Hlavička Brookse v brance neskočila
     
    90+3
    No a Američané mohli ještě v samém závěru vyrovnat! Bradley poslal do vápna nadýchaný centr, na ten si naskočil Brooks. Jeho hlavička však skončil mimo Andersenovu branku!
     
    90+2
    Do další šance se dostal střídající Braithwaite, jeho střela z pravé strany letěla však mimo.
    Niklas BENDTNER - 3:2
     
    90+1
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je parádní představení dánského kanonýra! NIKLAS BENDTNER dostal dlouhý míč za obranu, ten si zpracoval a vypálil. Jeho střela zapadla do branky a Dánsko vede 3:2! Hattrick útočníka Wolfsburgu!
     
    90
    Nastavují se tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Rozehrávky standardní situace se ujal sám faulovaný, který to zkusil přímo. Trefil však pouze zeď, Američanům se následně podařilo míč odkopnout za polovinu.
     
    89
    Alvarado nezažívá příliš povedený debut v národním týmu. Rychlý protiútok dánského týmu hasil faulem na Kvista a vidí žlutou kartu!
     
    87
    Christiansen dostal míč do běhu na pravou stranu. Na hranici vápna se mu nabízela dvojice Bendtner – Braithwaite. Christiansen si vybral prvně jmenovaného, tomu však mč při zpracování uskočil.
     
    85
    Domácí se dostávají do velkého tlaku. Američané momentálně nevědí, co hrát a uchylují se k dlouhým odkopům za polovinu.
     
    84
    Dánové jsou najednou daleko více aktivní. Po levé straně postupoval Poulsen, který si ale míč předkopl, ve skluzu ale stihl odcentrovat. Rimando šel ven z branky a míč lapil do rukavic.
    Niklas BENDTNER - 2:2
     
    83
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    A Dánové pasivitu Američanů trestají vyrovnávací brankou! Ve vápně se dostal k míči Braithwaite, který poslal centr do ohně. Míč propadl až k NIKLASU BENDTNEROVI, který se opřel do míče a propálil Rimanda! Pro útočníka Wolfsburgu druhý gól v zápase!
     
    81
    Američané postupně upravují taktiku. Momentálně již nejsou tak odvážní směrem vpřed, raději drží míč na své polovině, což je vzhledem k výsledku logické.
     
    80
    Svůj první start za národní tým si přípíše Alvarado, který střídá stopera Orozca.
     
    79
    Jenže centr Kvista našel ve vápně pouze hlavu Brookse, který míč odhlavičkoval za vápno. V tomto prostoru se nacházel Wass, který se opřel do míče. Jeho rána ale mířila hodně vysoko nad.

    Jan Havlovic

    Branky: 33. Bendtner (Wass), 83. Bendtner, 90+1. Bendtner – 19. Altidore (Chandler), 66. Johannsson (Altidore)

    Karty:   24. Kvist (DEN) – 89. Alvarado (USA)


    Dánsko: Andersen – Boilsen (52. Poulsen), Sviatčenko, Kjaer, Wass – Poulsen (46. Delaney), Kvist, Krohn-Dehli (78. Schöne) – Eriksen, Bendtner, Vibe (74. Braithwaite)
    Náhradníci: Chstiansen, Lössl, Hansen, Schmeichel, Jacobsen, Schöne, Braitwaite, Jørgensen, Poulsen, Delaney

    USA: Rimando – Garza, Brooks, Orozco (80. Alvarado), Chandler – Johnson (46. Shea), Bradley, Bedoya (46. Morales), Zardes – Johannsson (67. Rubin), Altidore
    Náhradníci: Morales, Shea, Williams, Yedlin, Green, Ibarra, Rubin, Ream, Alvarado, Yarbrough
    bahis siteleri