Dánsko – USA 3:2 (kon.) | Německo – Austrálie 2:2 (kon.) | Skotsko – Sev. Irsko 1:0 (kon.)
konec
Dánsko
3:2 (1:1)
USA
Středa 25.03.2015, 20:15 • NRGi Park, Arhaus • Reprezentační zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní dramatické utkání je u konce. Dánsko dokázal dvěma brankami v závěru otočit nepříznivý stav a USA porazilo 3:2!

    V úvodních 45 minutách jsme viděli dohromady dvě branky! Začátek utkání ovládali Dánové, kteří drželi míč na svých kopačkách a dostávali do na dostřel Rimanda. Ve velké příležitosti se objevil Eriksen, jeho střela však mířila vysoko nad. Američané se dostali do rychlého protiútoku a Chandler našel ve vápně Jozyho Altidora, který se tvrdou ránou nemýlil a Američané vedli 1:0. Iniciativu poté opět převzali Danové a ve 33. minutě bylo vyrovnáno. Wass našel před brankou úplně volného Nicklase Bendtnera, který měl pozici jednoduchou a vyrovnal na 1:1!

    Dánové do druhého poločasu vstoupili aktivněji a hned v úvodu měli dvě velké příležitosti, prosadit se však nedokázali. V 66. minutě tak udeřili hosté. Altidore poslal míč do lepší pozice na Aarona Johannssona, který poslal USA do vedení. Dánové byli poté hodně zaskočení z vývoje utkání. Zpět do zápase je vrátil v 83. minutě Niklas Bendtner svým druhým gólem v zápase! Dánové nadále tlačili a v nastavení se dočkali. Hattrick zkompletoval Niklas Bendtner a zajistil Dánsku vítězství!

    To je z mé strany vše a u dalších textových přenosů se těším brzy nashledanou! (22:15:29)
     
    90+3
    Konec zápasu.
    Hlavička Brookse v brance neskočila
     
    90+3
    No a Američané mohli ještě v samém závěru vyrovnat! Bradley poslal do vápna nadýchaný centr, na ten si naskočil Brooks. Jeho hlavička však skončil mimo Andersenovu branku!
     
    90+2
    Do další šance se dostal střídající Braithwaite, jeho střela z pravé strany letěla však mimo.
    Niklas BENDTNER - 3:2
     
    90+1
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je parádní představení dánského kanonýra! NIKLAS BENDTNER dostal dlouhý míč za obranu, ten si zpracoval a vypálil. Jeho střela zapadla do branky a Dánsko vede 3:2! Hattrick útočníka Wolfsburgu!
     
    90
    Nastavují se tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Rozehrávky standardní situace se ujal sám faulovaný, který to zkusil přímo. Trefil však pouze zeď, Američanům se následně podařilo míč odkopnout za polovinu.
     
    89
    Alvarado nezažívá příliš povedený debut v národním týmu. Rychlý protiútok dánského týmu hasil faulem na Kvista a vidí žlutou kartu!
     
    87
    Christiansen dostal míč do běhu na pravou stranu. Na hranici vápna se mu nabízela dvojice Bendtner – Braithwaite. Christiansen si vybral prvně jmenovaného, tomu však mč při zpracování uskočil.
     
    85
    Domácí se dostávají do velkého tlaku. Američané momentálně nevědí, co hrát a uchylují se k dlouhým odkopům za polovinu.
     
    84
    Dánové jsou najednou daleko více aktivní. Po levé straně postupoval Poulsen, který si ale míč předkopl, ve skluzu ale stihl odcentrovat. Rimando šel ven z branky a míč lapil do rukavic.
    Niklas BENDTNER - 2:2
     
    83
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    A Dánové pasivitu Američanů trestají vyrovnávací brankou! Ve vápně se dostal k míči Braithwaite, který poslal centr do ohně. Míč propadl až k NIKLASU BENDTNEROVI, který se opřel do míče a propálil Rimanda! Pro útočníka Wolfsburgu druhý gól v zápase!
     
    81
    Američané postupně upravují taktiku. Momentálně již nejsou tak odvážní směrem vpřed, raději drží míč na své polovině, což je vzhledem k výsledku logické.
     
    80
    Svůj první start za národní tým si přípíše Alvarado, který střídá stopera Orozca.
     
    79
    Jenže centr Kvista našel ve vápně pouze hlavu Brookse, který míč odhlavičkoval za vápno. V tomto prostoru se nacházel Wass, který se opřel do míče. Jeho rána ale mířila hodně vysoko nad.
     
    78
    Altidore si u postranní čáry opět počínal nedovoleně, tentokrát v souboji s Delaneym. Dánové tak mají výbornou příležitost na vyrovnání.
     
    78
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Krohn-Dehli, přichází Schöne.
     
    77
    Dánové jsou opravdu v těžké krizi, hostující tým kontroluje hru a domácí mají v tuto chvíli k vyrovnání opravdu daleko.
     
    76
    Američané byli opět nastěhování na útočné polovině. Chandler vhodil míč na Moralese, který chtěl vysunout Rubin. S tím si ale příliš neporozuměl a míč se dokutálel do zámezí.
     
    74
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Vibe, přichází Braithwaite.
     
    73
    Chandler si obhodil Bendtnera a měl namířeno vpřed. To ale útočník Wolfsburgu nedopustil a Američana stáhl k zemi. Žlutou kartu za svůj zákrok však neuviděl.
     
    72
    Američané stále drží míč na svých kopačkách. Dánové se drží zpět a jejich napadání není dostatečně agresivní.
     
    70
    Vibe se v tomto zápase často pohybuje na ofsajdové hranici. Při náběhu na míč od Kvista bylo vše v pořádku. Bohužel pro domácí byl centr příliš dlouhý a míč ukořištil Rimando.
     
    69
    Dánové jsou po obdržené brance hodně zaražení a USA toho zatím úspěšně využívá. Bradley našel na pravé straně přízemním pasem Chandlera, který pohotově odcentroval. Na jeho míč si nabíhal Rubin, Andersen šel ven z branky a míč lapil.
     
    68
    Američanům vedoucí branka evidentně nestačila a hrnou se do dalšího útoku. Dánové se ale stihli velmi rychle vrátit.
     
    67
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Johannsson, přichází Rubin.
    Aaron JOHANNSSON - 1:2
     
    66
    Američané právě vstřelili branku!
    Američané si berou vedení zpátky! Bradley našel v náběhu Altidora, který nezazmatkoval a poslal míč lépe postavenému AARONU JOHANNSSONOVI, který dorážel do prázdné branky!
     
    64
    Dánové zahrávali rohový kop, ten rozehrál Krohn-Dehli na krátko s Wassem. Obránce Evianu poslal do vápna přízemní centr. Na zem šel Rimando, který míč lapil do rukavic.
     
    63
    Vibe si teď naběhl až na levé křídlo na míč od Bradleyho. Míč mu ale při zpracování uskočil a Brooks vše vyřešil razantním odkopem ke stoperům Dánska.
     
    61
    Nově příchozí Shea centroval z podobného místa jako před pár chvilkami Garza. Ani jeho centr nikoho z jeho spoluhráčů nenašel. Andersen vyběhl z branky a míč lapil do náruče.
     
    60
    Američané se oklepali z nepovedeného úvodu druhého poločasu a už jsou opět aktivní. Garza posílal z levé strany nebezpečný centr do vápna. Altidore si ale cestu k míči nenašel.
     
    59
    Po levé straně si to namířil Poulsen, který předvedl výborný přehled a našel ve vápně Wasse, tomu však nesedlo zpracování a Rimando si s pomocí Orozca dokázal poradit.
    Vibe poslal míč mimo tři tyče
     
    57
    Situace se opakovala, tentorkát Bendtner uviděl nabíhajícího Vibeho a poslal na něj dlouhý míč. Vibe to zkusil z hranice vápna, jeho tvrdá střela mířila mimo!
     
    56
    Wass vyslal do úniku Vibeho, který ale měl proti sobě Garzu, který se velmi rychle vrátil. Americký obránce byl v souboji úspěšnější a míč získal.
     
    54
    Bendtner si to namířil mezi dvojici protihráčů, to se však nelíbilo Jozymu Altidorovi, který útočníkovi Wolfsburgu skočil pod nohy. Altidore může být rád, že z toho není žlutá karta.
     
    52
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Boilsen, přichází Poulsen.
     
    51
    Američané se poprvé ve druhém poločase dostávají do souvislejší kombinace na své polovině. Dánové se lehce zatáhli, a tak stopeři mají čas na rozehrávku.
     
    50
    Krohn-Dehli zapracoval na pravé straně, obešel Garzu a odcentroval do vápna. Na jeho míč si nabíhal Bendtner, před ním si ale pro míč došel Rimando.
     
    49
    Dánové vstoupili do druhého poločasu velmi aktivně a Američané se zatím nedokázali dostat ani na útočnou polovinu.
    Střela Vibeho
     
    48
    Orozco zaváhal při rozehrávce a trefil svého spoluhráče do zad. Míč se odrazil do vápna k Vibemu, který pohotově vypálil. Jeho rána Rimando zbrzdil, ale nezastavil. Před brankovou čárou míč odkopl Orozco!
    Rána Bendtnera mířila těsně mimo
     
    46
    A hned v úvodu druhého poločasu mohlo Dánsko udeřit! Andersen vykopl míč až na polovinu USA a míč propadl k Bendtnerovi, který vystřelil z hranice vápna. Jeho rána ale mířila těsně mimo levé tyče Rimandovo branky!
     
    46
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Johnson, přichází Shea.
     
    46
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Eriksen, přichází Christiansen.
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází J.Poulsen, přichází Delaney.
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Bedoya, přichází Morales.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V úvodních 45 minutách jsme viděli dohromady dvě branky! Začátek utkání ovládali Dánové, kteří drželi míč na svých kopačkách a dostávali do na dostřel Rimanda. Ve velké příležitosti se objevil Eriksen, jeho střela však mířila vysoko nad. Američané se dostali do rychlého protiútoku a Chandler našel ve vápně Jozyho Altidora, který se tvrdou ránou nemýlil a Američané vedli 1:0. Iniciativu poté opět převzali Danové a ve 33. minutě bylo vyrovnáno. Wass našel před brankou úplně volného Nicklase Bendtnera, který měl pozici jednoduchou a vyrovnal na 1:1!

    Druhý poločas by měl v NRGi Parku začít přibližně v 21:18.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Dánové pokračovali v kombinaci, ke střele z pravé straně se dostal Vibe, ta ale byla hodně nepovedená a Rimando zasahovat nemusel.
    Bendtner mohl poslat Dány do vedení, míč ale o kousek netrefil
     
    44
    Míč se po postupné kombinaci dostal na pravou stranu k Vibemu, ten dokázal přejít přes Garzu a poslal míč před Rimanda. Před branku si nabíhal opět Bendtner, míč se mu však zasáhnout nepodařilo!
     
    43
    Středem hřiště si to namířil Eriksen, byl však křižován Bradleym, který šel do odvážného skluzu, nicméně zasáhl míč a zažehnal hrozící nebezpečí.
     
    42
    Kombinace hostů je u konce. Bedoya hledal dlouhým míčem Altidora, přihrávka byla nepřesná a Andersen si pro míč doběhl.
     
    40
    Američané se po delší době dostávají do souvislejší kombinace. Míč je ale stále u stoperů, kteří nemohou najít cestu k útočníkům.
     
    39
    Tradiční exekutor Michael Bradley se ujal i tohoto rohového kopu. Jeho nadýchaný centr našel ve vápně hlavu Orozca, jeho hlavičce ale chyběla razance a míč se tak stal lehkou kořiští pro Andersena.
     
    38
    Brooks dlouhým míčem našel na pravé straně naběhnutého Chandlera, který měl proti sobě Boilsena, podařilo se mu vybojovat alespoň rohový kop.
     
    37
    Do dánské kombinace na pravé straně se vložil Brooks, který vybojoval míč a zakládá protiútoku amerického týmu.
     
    36
    Garza ve středu pole dohrál Vibeho a může být rád, že neviděl žlutou kartu!
     
    35
    Američané opět zkoušeli poslat dlouhý míč na Altidora. Útočník Toronta si ale nepohlídal ofsajdovou linii.
    Nicklas BENDTNER - 1:1
     
    33
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Krásná kombinace Dánů! Vibe skvěle načasoval přihrávku na Wasse, který dokázal dostat míč před Rimanda, ten pustil Vibe a míč se dostal až k NICKLASU BENDTNEROVI, který dává svůj 27. gól v reprezentaci!
     
    31
    Stále vidíme stejný obrázek. Nájezdníci z Dánska se pokouší prodrat přes obranný val Američanů.
     
    30
    Dánové kombinují na polovině hřiště. Američané ale zatím hrají velmi organizovaně a domácí hráči si zatím nemohou najít cestu vpřed.
     
    28
    Po faulu na Zardese zahrával americký tým další standardku, té se opět ujal Bradley. Jeho centr ale nasměřoval pouze do rukavic Andersena.
     
    26
    Bradleyho roh mířil na malé vápno, tam míč odhlavičkoval Sviatčenko. Balón si sebral na pravé straně opět Bradley, který si tak centr zopakoval, míč si ve vápna zpracoval Altidore. Velmi pohotově ale zareagoval Kjaer, který míč odkopl.
     
    25
    Bradley svým centrem hledal na zadní tyči opět Altidora, u toho byl však včas Kjaer, který míč odhlavičkoval na roh.
     
    24
    První žlutou kartu tohoto zápasu dostává domácí William Kwist za ostrý zákrok na Altidora.
     
    24
    Standardky se ujal Eriksen, jeho nadýchaný centr se snášel do vápna. Velmi dobře se ale do vzduchu pověsil Rimando a míč vyboxoval.
     
    23
    Garza na pravé straně ostře zajel do Kvista a může být rád, že neuviděl žlutou kartu. Dánové mají k dispozici zajímavou standardní situaci.
     
    22
    Dánové jsou zatím v kombinaci velmi aktivní, nicméně na dostřel Rimanda se zatím nedokázali dostat.
     
    21
    Dánové se pustili okamžitě do útoku, nicméně Kvist svou přihrávku uspěchat a tu zachytil Orozco.
    Jozy ALTIDORE - 0:1
     
    19
    Američané právě vstřelili branku!
    Nedáš, dostaneš! Američané udeřili z rychlého protiútoku, když z pravé strany poslal do vápna zajímavý míč Chandler. Na ten si naběhl JOZY ALTIDORE, který střílel z velkého úhlu, nicméně trefil přesně!
    Střela Eriksena mířila vysoko nad
     
    18
    Roh Vibeho neznamenal pro americkou obranu žádné nebezpečí. Míč měl pod kontrolou na levé straně Chandler, toho ale napadal Boilsen, tomu se podařilo míč vybojovat a poslal do vápna nadýchaný míč na Eriksena. Hráč Tottenhamu ale branku přestřelil!
     
    16
    To už vypadalo zajímavěji! Erikson zatáhl míč na levou stranu a následně jej sklepl na Krohn-Dehliho, ten poslal hodně rychlý centr do vápna. Na něj si naběhnl Bendtner, který to měl však na dlouhou nohu a míč nedokázal trefit! Rimando ale míč tečoval a Dánové budou zahrávat další rohový kop!
     
    15
    Johannsson si nabíhal na dlouhý míč Brookse. Před útočníka Alkmaaru se ale dostal Wass, který nechal míč dobhěnout do zámezí.
     
    14
    V zápase zatím vidíme spoustu nepřesností. Jednu z nich teď předvedl Kvist, který poslal nepřesnou přihrávku na Bendtnera.
     
    13
    Pravý obránce Chandler se pokoušel vysunout Altidora, u toho byl včas Boilsen, který míč odhlavičkoval.
     
    11
    Další nebezpečný centr do vápna poslal Eriksen, na ten si nabíhal Bendtner. Do vzduchu však šel i Rimando a míč se mu podařilo vyboxovat.
     
    10
    Exekuce rohového kopu se ujal sám Vibe, jeho centr mířil na hranici vápna k Krohn-Dehlimu. Jeho střelu z voleje zablokoval Brooks. Domácí fanoušci se dožadovali odpískání penalty za údajnou ruku amerického stopera, rozhodčí však zůstal v klidu.
     
    9
    Vibe nasadil na pravé straně jesličky Brooksovi, o to samé se pokoušel u Orozca. V tomto případě se mu to ale nepodařilo a hostující stoper zahrál míč na roh.
     
    7
    Na druhé straně se prvním ostrým zákrokem prezentoval Sviatčenko, který atakoval Chandlera. Rozhodčí zůstal pouze u slovní domluvy a kartu neudělil.
     
    6
    Kombinace Eriksena a Bendtnera na hranici vápna nevyšla a míč se dostal k Johnsonovi, ten však zazmatkoval a míč poslal na nohu Kvista.
     
    5
    Poprvé v tomto zápase jsme registrovali útočnou aktivitu Dánů. Na pravou stranu dostal pas Wass, s centrem ale váhal a nakonec akci zbrzdil. Dánové pokračují v kombinaci.
     
    4
    Zardes si naběhl s míčem do středu pole a hledal přihrávkou naběhnutého Johannssona. Sviatčenko ale dobře četl hru a míče se zmocnil.
     
    3
    Dlouhý míč od Orozca mířil opět na silového útočníka Jozyho Altidora, ten se ale k míči nedostal, neboť v souboji byl důraznější Simon Kjaer.
     
    2
    Hostující mužstvo se usazuje na útočné polovině, jejich kombinace ale zatím k žádné střele nevedla.
     
    1
    Američané se pokusili o rychlou akci, kdy Garza hledal dlouhým míčem na hrotu Altidora. Na útočníka Toronta byl ale míč příliš dlouhý.
     
    1
    Úvodní výkop obstarala domácí dvojice Eriksen – Bendtner. Hned v úvodu se faulem provinil Krohn-Dehli, který nedovoleně atakoval Garzu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů jsou již nastoupeni na hrací ploše. Nyní jsou na řadě hymny.
     
    Úvodní sestavy:

    Dánsko: Andersen – Boilsen, Sviatčenko, Kjaer, Wass – Poulsen, Kvist, Krohn-Dehli – Eriksen, Bendtner, Vibe
    Náhradníci: Chstiansen, Lössl, Hansen, Schmeichel, Jacobsen, Schöne, Braitwaite, Jørgensen, Poulsen, Delaney

    USA: Rimando – Garza, Brooks, Orozco, Chandler – Johnson, Bradley, Bedoya, Zardes – Johannsson, Altidore
    Náhradníci: Morales, Shea, Williams, Yedlin, Green, Ibarra, Rubin, Ream, Alvarado, Yarbrough.
     
    Hezký středeční večer! Dnes se společně zaměříme na přátelské utkání mezi Dánskem a USA. Utkání se odehraje na NRGi Parku v dánském Arhusu. Úvodní výkop je naplánován na 20:15 a u textového onlajnu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    DÁNSKO
    Dánů se tento týden kvalifikace netýká, a tak si domluvili dva přípravné zápasy. Tím první bude právě dnešní utkání s USA, druhé odehrají v neděli na půdě Francie. Dánové ale zatím s průběhem kvalifikace mohou být spokojeni, po čtyřech odehraných zápasech jsou zatím na prvním místě se ziskem sedmi bodů. Po výhře nad Arménii 2:1 přišla remíza v Albánii 1:1. V dalším zápase ale Dánové nezvládli domácí utkání s Portugalskem a po brance Ronalda v nastavení prohráli 0:1. Toto zaváhání ale napravili výhrou 3:1 v Srbsku. Poslední utkání odehráli Dánové v listopadu, kdy se v přátelském utkání střetli s Rumunskem. S výsledkem 0:2 ale trenér Morten Olsen spokojen být nemohl.

    NOMINACE DÁNSKA


    Brankáři – Stephan Andersen (FC Copenhagen), Jonas Loessl (Guingamp), Kasper Schmeichel (Leicester City)

    Obránci – Nicolai Boilesen (Ajax), Kian H. Hansen (Nantes), Lars Jacobsen (Guingamp), Matthias Jorgensen (FC Copenhagen), Simon Kjaer (Lille), Jores Okore (Aston Villa), Simon Poulsen (AZ), Erik Sviatchenko (FC Midtjylland), Daniel Wass (Evian)

    Záložníci – Anders Christiansen (Chievo Verona), Thomas Delaney (FC Copenhagen), Christian Eriksen (Tottenham), Pierre-Emile Hojbjerg (Augsburg), William Kvist (Wigan), Jakob Poulsen (FC Midtjylland), Lasse Schoene (Ajax), Lasse Vibe (IFK Gothenburg)

    Útočníci – Nicklas Bendtner (Wolfsburg), Martin Braithwaite (Toulouse), Nicolai Jorgensen (FC Copenhagen), Michael Krohn-Dehli (Celta Vigo)
     
    USA
    USA je zatím ve fázi přípravných zápasů. Američané odehráli v listopadu dva přípravné duely a oba prohrály. Nejdříve doma podlehli Kolumbii 1:2 a poté prohráli v Irsku vysoko 1:4. Na přelomu ledna a února odehrálo USA další dva zápasy. Nejdříve prohrálo 2:3 v Chile. V posledním zápase si ale spravilo chuť a v domácím prostředí porazilo Panamu 2:0. Kromě dnešního duelu mají Američané naplánován ještě úterní zápas ve Švýcarsku.

    NOMINACE USA

    Brankáři – Cody Cropper (Southampton), Nick Rimando (Real Salt Lake), William Yarbrough (Club León)

    Obránci – Ventura Alvarado (Club America), John Brooks (Hertha Berlin), Timmy Chandler (Eintracht Frankfurt), Greg Garza (Club Tijuana), Michael Orozco (Puebla), Tim Ream (Bolton Wanderers), Brek Shea (Orlando City SC), DeAndre Yedlin (Tottenham Hotspur)
    Záložníci – Alejandro Bedoya (Nantes), Michael Bradley (Toronto FC), Julian Green (Hamburg), Miguel Ibarra (Minnesota United), Fabian Johnson (Borussia Mönchengladbach), Alfredo Morales (Ingolstadt), Danny Williams (Reading), Gyasi Zardes (LA Galaxy)

    Útočníci – Jozy Altidore (Toronto FC), Clint Dempsey (Seattle Sounders), Aron Johannsson (AZ Alkmaar), Rubio Rubin (Utrecht)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.

    Jan Havlovic

    Branky: 33. Bendtner (Wass), 83. Bendtner, 90+1. Bendtner – 19. Altidore (Chandler), 66. Johannsson (Altidore)

    Karty:   24. Kvist (DEN) – 89. Alvarado (USA)


    Dánsko: Andersen – Boilsen (52. Poulsen), Sviatčenko, Kjaer, Wass – Poulsen (46. Delaney), Kvist, Krohn-Dehli (78. Schöne) – Eriksen, Bendtner, Vibe (74. Braithwaite)
    Náhradníci: Chstiansen, Lössl, Hansen, Schmeichel, Jacobsen, Schöne, Braitwaite, Jørgensen, Poulsen, Delaney

    USA: Rimando – Garza, Brooks, Orozco (80. Alvarado), Chandler – Johnson (46. Shea), Bradley, Bedoya (46. Morales), Zardes – Johannsson (67. Rubin), Altidore
    Náhradníci: Morales, Shea, Williams, Yedlin, Green, Ibarra, Rubin, Ream, Alvarado, Yarbrough
    bahis siteleri