Detroit – Tampa 4:0 (kon.) | Toronto – Ottawa 4:3 (po pr.) | Carolina – New Jersey 3:1 (kon.)
Montreal – Florida 3:2 (po pr.) | St. Louis – Columbus 2:4 (kon.) | Minnesota – Los Angeles 4:1 (kon.)
Colorado – Buffalo 5:3 (kon.) | Vancouver – Dallas 3:4 (po pr.) | NY Rangers – Washington 2:5 (kon.)
Ottawa – Florida 2:4 (kon.) | NY Islanders – Detroit 5:4 (kon.) | Carolina – Boston 1:2 (po pr.)
Nashville – Calgary 2:5 (kon.)
po prodl.
Toronto Maple Leafs
4:3 (0:0, 0:2, 3:1 - 1:0)
Ottawa Senators
Neděle 29.03.2015, 00:05 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    ERIC BREWER - 4:3
     
    63:23
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Je opravdu škoda, že parádní prodloužení končí. Oba týmy si to rozdaly na férovku a akce střídala akci. Kessel zavezl puk z obranného pásma až k levému kruhu a přihrál na opačný post Bozakovi, který vypálil. Anderson sice zasáhl, ale puk se odrazil před branku, kde se po něm marně natahoval znovu Kessel, který prostě dnes góla nedá. Musel tak přijet ERIC BREWER a doklepnout puk do opuštěné svatyně. Asistence: Tyler Bozak, Phil Kessel.
     
    62:11
    Mohlo být rozhodnuto. Mark Stone se již zvedal ruce nad hlavu, ale z pravého kruhu mířil těsně nad branku.
     
    60:43
    Fantastická akce Phila Kessela! Střelec třetího gólu Toronta nabral ve středním pásmu rychlost, udělal si z Karlssona a Methota dobrý den, prodral se mezi nimi a snažil se překonat Andersona střelou nad lapačku, ale to se mu nepodařilo. Výborný zákrok gólmana Ottawy!
    TYLER BOZAK - 3:3
     
    58:36
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Málem se to Philu Kesselovi podařilo. Útočník domácích byl původně veden jako střelec, nicméně gól je připsán TYLERU BOZAKOVI, který si tak během 14 minut a 26 vteři kompletuje tři góly. James van Riemsdyk zavezl puk po levé straně do pásma a přihrál jej před branku, kde kotouč tečoval za záda Andersona právě Bozak a zřejmě posílá zápas do prodloužení. Phil Kessel se sice po puku natahoval, ale dorážet do branky jej již nemusel. Asistence: James van Riemsdyk, Morgan Rielly.
     
    57:54
    Neskutečné, jaká teď byla tlačenice před Andersonem. Nejprve střílel od modré Tyler Bozak, jehož pokus byl zblokován. Puk se však dostal k pravé tyči, kde číhal Phil Kessel, ale jak jsem říkal, útočník Toronta snad dnes gól nedá. Nyní byl v hodně ostrém úhlu, místo k překonání Andersona však měl, jenže netrefil jej.
     
    57:34
    Toronto hraje v šesti v poli, Reimer je na střídačce.
     
    56:31
    Nahoru dolu, to je závěr bitvy o Ontario. Tedy závěr základní části. Erik Karlsson ukázal své ofenzivní schopnosti, v protiútoku přejel modrou a vypálil jen těsně vedle.
     
    55:21
    Philu Kesselovi dnes není přáno. Sice se dvěma přihrávkami podílel na obou gólech Toronta, ale jako střelec se dnes do zápisu snad nezapíše. Nyní z dobré pozice minul branku
     
    52:47
    Tyler Bozak mohl zkompletovat hattrick, ale nyní byla branková konstrukce proti. Domácí útočník dostal přihrávku mezi kruhy a z první vypálil, kotouč ale jen tvrdě orazítkoval horní tyčku za zády Andersona.
     
    51:38
    Toronto bude mít velkou možnost ke srovnání stavu zápasu, jelikož Mika Zibanejan (OTT) vystřelil kotouč mimo ledovou plochu a je potrestán dvěma minutami za zdržování hry.

    Na vyloučení: 1-3.
    Vyšší tresty: 1-1.
    TYLER BOZAK - 2:3
     
    51:29
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Utkání se opět dramatizuje. I nyní se Phil Kessel chytal na levém kruhu k přihrávce. Jeho pas se ale od bruslí Jamese van Riemsdyka odrazil k TYLERU BOZAKOVI, který s pomocí pravé tyčky dopravil puk za bezmocného Andersona, který nemohl zareagovat. Asistence: James van Riemsdyk, Phil Kessel.
     
    50:10
    Výhodu přesilové hry bude mít také Toronto, a to dnes podruhé. Clarke MacArthur (OTT) se totiž provinil stejným trestem jako před chvilkou Trevor Smith – vražení na hrazení, když se jeho cílem stal Morgan Rielly.

    Na vyloučení: 1-2.
    Vyšší tresty: 1-1.
    KYLE TURRIS - 1:3
     
    49:30
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senátoři bleskově využívají přesilovou hru a Trevor Smith se po devíti vteřinách vrací na led. Z mezikruží po pasu Legwanda vypálil KYLE TURRIS, který využil toho, že Mark Stone otravoval Reimera a zakryl mu výhled. Asistence: David Legwand, Erik Karlsson.
     
    49:21
    A nyní se bude bránit, protože Trevor Smith (TOR) za brankou zbytečně vrazil na hrazení Erica Grybu a je z toho první přesilovka pro Ottawu v zápase.

    Na vyloučení: 1-1.
    Vyšší tresty: 1-1.
     
    47:46
    Kessel mezi kruhy poslal přihrávku na van Riemsdyka, který se parádní stahovačkou na vrcholu levého kruhu zbavil beka, ale opět k němu rychle přistoupil další hráč a domácí hokejista ani nevystřelil.
    BOZAK - 1:2
     
    44:13
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Jen jsem dopsal příspěvek o střelecké indispozici Toronta ve třetí části, je rázem sníženo. James van Riemsdyk zavezl puk k levé tyči branky Andersona, kde podél branky přihrál k opačné tyči zcela volnému TYLERU BOZAKOVI, který měl bekhendovou dorážkou do opuštěné klece snadný úkol. Asistence: James van Riemsdyk, Phil Kessel.
     
    32:14
    Jean-Gabriel Pageau (OTT) a T.J. Brennan (TOR) sváděli bruslařský souboj o vyhozený puk. Nakonec u něj byl v levém rohu obranného pásma Toronta rychleji Brennan, kterého Pageau hodně nešetrně poslal na zem. To si Brennan nenechal líbil, vyskočil z ledu jak čertík z krabičky a oba dva si to pěstně rozdali. Rozhodčí nemohl ocenit jejich boxerskou vložku jinak než pěti minutami na zchlazení.

    Na vyloučení: 0-1.
    Vyšší tresty: 1-1.
     
    31:25
    Richard Pánik to zkusil hned po buly, ale Andersona stále nepřinutil kapitulovat.
    LAZAR - 0:2
     
    25:59
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Air Canada Centre je jako opařené. Během krátké chvíle totiž inkasuje domácí Toronto dvě branky a to ještě Smith neproměnil svůj únik. Nyní předložil Pageau puk pro CURTISE LAZARA, který z mezikruží z první vystřelil. Ideálně tedy puk netrefil, ale vrtkavý a plachtící kotouč zamířil přesně kolem vyrážečky Reimera do sítě. Asistence: Jean-Gabriel Pageau, Erik Condra
     
    24:59
    Ottawa mohla vést o dvě branky. Na útočné modré totiž propadli beci Toronta a Zach Smith se hnal sám na Reimera, kterého však střelou mezi betony nepřekonal.
    STONE - 0:1
     
    24:25
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Nyní už to Ottawě vyšlo. Kyle Turris vybojoval puk a poslal jej na levou stranu pro Clarke MacArthura, který si sjezl k levému kruhu, mezi kruhy našel MARKA STONEA a ten přerušil bezgólový stav ranou mezi betony přesunujícího se gólmana. Asistence: Clarke MacArthur, Kyle Turris.
     
    18:11
    V situaci dva na jednoho posílal Zach Smith puk z levého kruhu na Mike Hoffmana, který mohl pálit z mezikruží. Eric Brewer ale předvedl spoustu zkušeností a do pasu vložil svojí hůl.
     
    17:49
    Velká šance Ottawy. Po nepřehledné situaci se dostal k puku Alex Chiasson, jenž zblízka trefil jen připraveného gólmana soupeře.
     
    16:44
    Tyler Bozak získal na pravé straně útočného pásma kotouč. Jeho zblokovaná střela se odrazila k Philu Kesselovi, který z mezikruží Andersona nepřekonal.
    Andy říká ne. Trestné střílení neproměněno

     
    11:06
    Jenže Joakim Lindström se z trestného střílení neprosadil. Snažil se rozhýbat Andersona, poslat jej po kličce k jeho levé tyči a hned zasunout kotouč k tyči opačné, ale gólman Ottawy jeho záměr přečetl a zastavil puk betonem.
     
    11:06
    Po průniku Joakima Lindströma po pravé straně před Andersona bude následovat trestné střílení. Faulu se dopustil Patrick Wiercioch.
     
    04:05
    Je zde první vyloučení zápasu. Za brankou Toronta se Bobby Ryan (OTT) naprosto zbytečně ohnal po Dionu Phaneufovi a dostává dvě minuty za sekání.

    Na vyloučení: 0-1.
     
    03:15
    A také Ottawa zahrozila. Nechybělo moc, aby Clarke MacArthur po pasu Turrise zamířil do míst, kde byl zřejmě Reimer nestihl být, ale také MacArthur nemířil přesně.
     
    02:24
    Viděli jsme první opravdu velkou střeleckou šanci. David Booth projel útočným pásmem Ottawy naprosto bez problémů a z mezikruží střílel někam nad pravé rameno Craiga Andersona, který puk parádním zákrokem chytá!

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 45. Bozak (Riemsdyk, Kessel), 52. Bozak (Riemsdyk, Kessel), 59. Bozak (Riemsdyk, Rielly), 64. Brewer (Bozak, Kessel) – 25. Stone (MacArthur, Turris), 26. Lazar (Pageau, Condra), 50. Turris (Legwand, Karlsson)


    Toronto Maple Leafs: Reimer (Bernier) – Brewer, Phaneuf, Rielly, Gardiner, Erixon, Brennan – van Riemsdyk, Bozak, Kessel – Booth, Kadri, Lupul – Komarov, Smith, Pánik – Lindström, Sill, Bailey. Trenér: Peter Horachek
    Ottawa Senators: Anderson (Driedger) – Methot, Karlsson, Wiercioch, Ceci, Borowiecki, Gryba – MacArthur, Turris, Stone – Hoffman, Zibanejad, Ryan – Condra, Pageau, Lazar – Chiasson, Legwand, Smith. Trenér: Dave Cameron.

    Rozhodčí: Devorski, Leggo – Kovachuk, Miller

    Diváci: 18906
    bahis siteleri