Itálie – Česká republika 9:6 (kon.)
konec
Itálie – Česká republika

9:6

Středa 01.04.2015, 19:30Curling - MS mužů
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 19:30.
     
    Dobrý středeční večer. Vítejte u dalšího zápasu naší reprezentace z Halifaxu. Mistrovství světa v curlingu má dnes na programu pátý hrací den a naši borci mají před sebou dva důležité zápasy s výběry Itálie a Norska. S prvně jmenovaným celkem se střetneme v 19:30. Souboj s nebezpečným Norskem začíná půl hodinu po půlnoci našeho času. U obou přenosů se na vás bude těšit já, Dominik Špringer.
     
    Naše reprezentace má před sebou po dobrém startu nyní velmi těžký úkol. Pokud chce sestava kolem Jindřicha Kitzbergera postoupit do bojů o medaile, musí nejlépe vyhrát všechny zbývající souboje. Ten dnešní úvodní s Itálií by měl být pro naše hráče tím lehčím, naopak porazit ve druhém zápase dobré Norsko bude tvrdý oříšek.

    Itálie za sebou měla taky dobrý start do turnaje, když si připsala vítězství nad Skotskem a Švédskem. Od té doby však sestava kolem Joela Retornaze prohrála všechny své zápasy a momentálně se krčí na posledním místě celé tabulky.
     
    Tabulka
    1. Norsko 6/1
    2. Kanada 6/1
    3. Švýcarsko 5/2
    4. Japonsko 4/3
    4. Švédsko 4/3
    6. ČR 3/4
    6. Finsko 3/4
    6. USA 3/4
    9. Rusko 2/5
    9. Čína 2/5
    9. Skotsko 2/5
    9. Itálie 2/5
     
    Průběžná tabulka včera nezaznamenala žádné větší změny. Pouze až velmi snadno porazil náš dnešní soupeř Norsko dalšího velkého aspiranta na titul Kanadu 9:3 a vyhoupl se do čela tabulky. I Švýcarsko trochu překvapivě padlo, když podlehlo Švédsku, které porazilo i nás a zapojilo se tak do bojů o možné medaile. Ostatní výsledky už v rámci průběžného pořadí nebyly až tak překvapivé a spíše se nám vyrovnaly celky na konci pořadí.
     
    Souběžně hrané zápasy
    Finsko – Rusko
    Švýcarsko – Skotsko
    Japonsko – Švédsko

    Především souboj Japonska se Švédskem bude pro další boje velmi zajímavý a tým, který tento souboj vyhraje, bude blízko postupu do bojů o medaile.
     
    Sestavy

    Česko
    Skip: Jiří Snítil
    Third: Lukáš Klíma
    Second: Martin Snítil
    Lead: Jindřich Kitzberger
    Alternate: Samiel Mokriš

    Itálie
    Fourth: Amos Mosaner
    Skip: Joël Retornaz
    Second: Daniele Ferrazza
    Lead: Andrea Pilzer
    Alternate: Sebastiano Arman
     
    Ještě jednou přeji dobrý večer. Za chvilku nám na ledovou plochu v Halifaxu nastoupí Česká reprezentace v souboji s Itálií.

    Naši hráči se zatím proti nejhoršímu celku celého šampionátu představí na ploše D. Itálie už za sebou dnes jedno utkání má, když podlehla Norsku 9:2 po 6. endech.

    Uvidíme, jestli náš výběr roli favoritů tentokrát ustojí a zůstane ještě ve hře o medaile. Vzhledem k tomu, že Švédsko svůj úvodní zápas dne vyhrálo již nezbývá nic jiného, než zvítězit.

    Dnešní výsledky
    Norsko – Itálie 9:2 (po 6. endech)
    Kanada – Švýcarsko 8:4 (po 8. endech)
    Švédsko – USA 11:6 (po 8. endech)
    Čína – Rusko 8:3 (po 9. endech)

    Program od 19:30

    Rusko – Finsko, dráha A
    Japonsko – Švédsko, dráha B
    Skotsko – Švýcarsko, dráha C
    Česko – Itálie, dráha D
     
    1. end
    A máme tu začátek všech duelů! V tom, který nás zajímá nejvíce budou mít výhodu posledního kamene v úvodní endu naši borci! Stejně pak začnou s touto výhodou také Rusové, Švédové a Skotové. Češi do toho!
     
    1. end
    Jsou za námi úvodní endy všech zápasů. Změnu stavu zatím není hlášena z dráhy A a C. Rusko, ani Švýcarsko tak zatím nedokázalo využít svou výhodu posledního kamene, kterou si tak přenáší do druhého endu a v těchto duelech je tak stále stav 0:0.
     
    1. end
    Naopak na plno dokázalo využít této výhody Švédové! Ti totiž zahrávají dvojku a po úvodním endu tak vedou nad Japonskem 2:0. Tento duel je navíc určitě velmi zajímavý i pro oko českého fanouška. Oba tyto celky jsou v průběžné tabulce nad našimi reprezentanty a v současné situaci je pro nás snad i výhodnější, kdyby Švédsko vyhrálo a my se mohli s Japonci poprat o možné poslední postupové místo.
     
    1. end
    A ještě nám tu chybí výsledek našich hráčů. Věřte, že do zápasu sestava kolem Jindřicha Kitzbergera vstoupila dobře! Češi totiž využívají výhody posledního kameny a dostávají se do vedení 1:0. Teď je na Itálii, aby v následujícím endu kontrovala.
     
    2. end
    V dalším pro nás zajímavém zápase se do vedení dostává Skotsko! To k potěšení České reprezentace při výhodě Švýcarů krade bod a dostává se do vedení! K tomu všemu teď navíc budu mít výhodu posledního kamene právě papírově slabší celek, který tak bude mít možnost navýšit své vedení.
     
    2. end
    Na rozdíl od Švýcarska pak svou výhodu dokázalo využít Finsko a Japonsko. Skandinávský celek se tak dostává do vedení 1:0 na Ruskem. kdežto ten Asijský alespoň snižuje na 1:2 proti Švédsku.
     
    2. end
    Bohužel. I Itálii své výhodu v tomto endu využívá a srovnává tak utkání s Českem na průběžných 1:1. Teď to zas bude Jiří Snítil, který díky poslednímu kamenu bude moci strhnout vedení zpět na naši stranu! Nejlepší by pak bylo, kdyby se Čechům podařilo ukořistit minimálně dva body! Musíme věřit.
     
    3. end
    Přesně to, co jsem předpovídal se také událo! Česko při své výhodě posledního kamene zahrává dvojku a dostává se do dobrého vedení! Teď už si jen přát, aby této situace naši hráči využili a pohlídali si tento výsledek až do konce.
     
    3. end
    Tento end se částečně podařil i Rusům. Ti totiž teprve nyní zaznamenávají svůj první bod v tomto zápase a srovnávají tak s Finy krok. Průběžný stav tohoto utkání je tedy 1:1.
     
    3. end
    Ještě lépe, než Čechům se tento end poradil Švédsku! Jeho hráči totiž při své výhodě získávají dokonce tři body a dostávají se do vedení 5:1! Toto bude pro Japonce již těžký úkol, naopak pro náš výběr je to snad dobrá zpráva.
     
    3. end
    Poslední výsledek, který vám dlužíme je z dráhy C! Na ní se podařilo Švýcarsku vyrovnat utkání se Skotskem.
     
    Průběžné výsledky po 3. endech:
    Švédsko – Japonsko 5:1
    Rusko – Finsko 1:1
    Česko – Itálie 3:1
    Švýcarsko – Skotsko 1:1
     
    4. end
    Ač se poslední end na dráze C dohrál jako poslední, tentokrát je mezi Skotskem a Švýcarskem dohráno velmi brzy a radovat se můžou Skotové! Ti totiž zapisují první dvojku v tomto zápase a dostávají se do příjemného vedení 3:1. To je určitě dobré pro naši reprezentaci!
     
    4. end
    Stejným způsobem tento end zakončují i Finové! Ti také zaznamenávají dvojku a stejně jako Skotové tak v tomto zápase vedou zatím 3:1.
     
    4. end
    Naopak snižuje Japonsko. Avšak zatím velmi kosmeticky, když upravuje průběžný stav zápasu se Švédskem na 2:5 ze svého pohledu.
     
    4. end
    Nepříjemná zpráva přichází z dráhy D. Na ní totiž Joël Retornaz reaguje na naší dvojkou stejnou měrou a bohužel vyrovnává průběh tohoto zápasu na 3:3. Musíme doufat, že Češi v následujícím endu při své výhodě zaberou.
     
    5. end
    Opět je nejdříve dohráno na dráze C. Tentokrát se však mezi Skotskem a Švýcarskem skóre nemění a tak po druhé v tomto zápase končí end za stavu 0:0. Ve vedení je tak stále i trochu překvapivě Skotsko.
     
    5. end
    Naopak se opět skóre mění v pro nás nejvíce sledovaném zápase! Třetí dvojka v řadě tentokrát nasměrovala do vedení náš výběr! Teď jen můžeme doufat, že Jiří Snítil nedovolí v následujícím endu Itálii opět srovnat a Češi si tak toto vedení udrží! Česko vede nad Itálií 5:3!
     
    5. end
    V dobré formě pokračují Švédové. Ti si při své výhodě vracejí čtyřbodové vedení a momentálně vedou nad Japonskem 6:2.
     
    5. end
    A pátý end je ukončen na dráze A. Na ní zatím v nejvyrovnanějším zápase Rusko snižuje na rozdíl jediného budu. Ovšem nyní bude mít výhodu Finsko, které vede 3:2.
     
    6. end
    A první zápas je u konce! Švédsko totiž zaznamenává další trojku a dostává se do vedení 9:2. Za tohoto stavu se Japonci rozhodli, že již dále nebudou pokračovat a tento duel na dráze B tak končí. Tento výsledek je pak kromě Švédska dobrý i pro naši reprezentanci.
     
    6. end
    Na půl se podařil úkol i českému skipu. Jiří Snítil sice dovolil Italům bodovat, jenže tentokrát se Čechům podařilo vedení udržet. Navíc další end bude končit naši výhodou. Jsme v dobré situaci!
     
    6. end
    Do hry se teď vracejí i Švýcaři. Ti po minulém bezbodovém endu zaznamenávají alespoň jeden bod a korigují tak výsledek zápasu se Skotskem na 2:3 ze svého pohledu.
     
    6. end
    Velmi, ale velmi dlouho se teď čekalo na dohrání endu mezi Ruskem a Finskem. A šťastnější můžou být momentálně Skandinávci! Ti totiž zahrávají dvojku a dostávají se do luxusního vedení 5:2.
     
    Průběžné výsledky po 6. endech:
    Rusko – Finsko 2:5
    Česko – Itálie 5:4
    Švýcarsko – Skotsko 2:3

    Konečný výsledek po 6. endech:
    Švédsko – Japonsko 9:2
     
    7. end
    Tak tohle je velká potíž pro náš tým. Češi teď absolutně nezvládli tuto situaci a při své výhodě nepochopitelně pouštějí Itálii do vedení. Musíme doufat, že se naše sestava vzpamatuje a ještě zabojuje o vedení! Itálie momentálně vede 6:5.
     
    7. end
    Naopak to, jak se bojuje ukazují Švýcaři! Ti v posledních dvou endech vymazali vedení Skotska a je tu opět remízový stav 3:3.
     
    7. end
    Stejně jako minulý end, tak i tentokrát se dlouho čekalo na stav v zápase Finska s Ruskem. A stejně jako minule se k bodu dostávají hráči Finska. Ti momentálně vedou 6:2, ale Rusové stále tento duel nevzdávají.
     
    8. end
    Tak tohle už je velká komplikace. Češi opět dovolují Italům bodovat a ti již vedou o dva body. Naše reprezentace teď bude muset v následujícím endu zabrat, aby ještě zabojovala o vítězství a zůstala ve hře o medaile!
     
    8. end
    A to, jak se bojuje by se naši hráči měli přiučit i Švýcarů! Ti totiž třetí end v řadě vyhrávají 1:0 a celkově tak momentálně otáčejí průběh tohoto zápasu a jsou ve vedení!
     
    8. end
    Tak ještě větší bojovnost předvedli v tomto endu Rusové! Ti již byli při stavu 6:2 takřka na odpis, ale nevzdali to a svou první trojkou v zápase nyní snižují na rozdíl jediného bodu! Tak koncovka toto střetnutí bude ještě velmi zajímavá!
     
    9. end
    Češi ještě budou bojovat! Při své výhodě snižují a nyní budou muset při posledním endu minimálně jeden bod ukrást, aby si vynutili případné pokračování zápasu.
     
    9. end
    V dobré situace jsou nyní také Švýcaři! Při výhodě Skotů totiž uhráli bezbodový end a tak nyní budou pouze hlídat své vedení 4:3.
     
    9. end
    A drama slibuje i poslední hraný zápas! Rusko se totiž parádně dostalo z takřka bezvýchodné situace a dalším bodem dokonce vyrovnává střetnutí s Finskem! Stav zápasu je nyní 6:6.
     
    Průběžné výsledky po 9. endech:
    Rusko – Finsko 6:6
    Česko – Itálie 6:7
    Švýcarsko – Skotsko 4:3

    Konečný výsledek po 6. endech:
    Švédsko – Japonsko 9:2
     
    10.end
    Tak kdo se nakonec bude radovat z vítězství? Právě probíhá možná poslední end těchto zápasů a my věříme, že Češi ještě zabojují o vítězství!
     
    10.end
    Tak bohužel. Je dobojováno. Čechům se nepodařilo ukrást bod a srovnat tak stav zápasu, naopak Italové ještě dvojkou navyšují své vedení a zvítězili tak 9:6. Tímto výsledkem se tak naší reprezentaci zavírá brána semifinále.
     
    10.end
    Zápas na dráze C ještě nekončí! Skotům se přece jen v posledním endu podařilo vyrovnat a uvidíme, kdo se nakonec bude radovat z vítězství v tomto zápase. Průběžný stav je tak nyní 4:4!
     
    10.end
    Naopak dobojováno je v souboji Finska s Ruskem! Rusové sice vyrovnali stav zápasu z 2:6 na 6:6, ale závěrečný end nezvládli a nakonec tento duel prohrávají 6:8.
     
    11.end
    A Skotům se nakonec podařilo otočit v posledních dvou endech zápas! I tentokrát Skotové získávají jeden bod a vítězí 5:4!
     
    Konečné výsledky:
    Švédsko – Japonsko 9:2 (po 6. endech)
    Rusko – Finsko 6:8
    Česko – Itálie 7:9
    Švýcarsko – Skotsko 4:5 (po 11. endech)
     
    Tak bohužel se České reprezentaci zápas s Itálií nepovedl. Češi sice byli dlouho ve vedení, ale v závěru udělali velké množství chyb a doslova věnovali vítězství svým soupeřům.

    Tímto tak na dobro naši hráči ztrácejí šanci na postup do semifinále a i tentokrát je boje o medaile minou. Dnes se ještě střetnou s Norskem, a pokud se budou prezentovat tímto stylem hry, udělají si z našich hráčů Skandinávci dobrý den.
     
    Průběžné pořadí:
    1. Kanada 7/1
    1. Norsko 7/1
    3. Švédsko 6/3
    4. Švýcarsko 5/4
    5. Finsko 4/4
    5. Japonsko 4/4
    7. Číná 3/5
    7. ČR 3/5
    7. Skotsko 3/5
    7. USA 3/5
    11. Itálie 3/6
    12. Rusko 2/7
     
    Toto je z mé strany vše. U dalšího zápasu našich s Norskem se na vás těším přesně za 95 minut! (22:46:59)

    Dominik Špringer

    Statistiky
    Konečné výsledky:
    Švédsko – Japonsko 9:2 (po 6. endech)
    Rusko – Finsko 6:8
    Česko – Itálie 7:9
    Švýcarsko – Skotsko 4:5 (po 11. endech)

    Sestavy obou týmů:

    Itálie:
    Fourth: Amos Mosaner
    Skip: Joël Retornaz
    Second: Daniele Ferrazza
    Lead: Andrea Pilzer
    Alternate: Sebastiano Arman

    Česká republika:
    Skip: Jiří Snítil
    Third: Lukáš Klíma
    Second: Martin Snítil
    Lead: Jindřich Kitzberger
    Náhradník: Samuel Mokriš.
    bahis siteleri