Itálie – Česká republika 9:6 (kon.)
konec
Itálie – Česká republika

9:6

Středa 01.04.2015, 19:30Curling - MS mužů
Předzápasové kurzy
     
    10.end
    Tak bohužel. Je dobojováno. Čechům se nepodařilo ukrást bod a srovnat tak stav zápasu, naopak Italové ještě dvojkou navyšují své vedení a zvítězili tak 9:6. Tímto výsledkem se tak naší reprezentaci zavírá brána semifinále.
     
    9. end
    Češi ještě budou bojovat! Při své výhodě snižují a nyní budou muset při posledním endu minimálně jeden bod ukrást, aby si vynutili případné pokračování zápasu.
     
    8. end
    Tak tohle už je velká komplikace. Češi opět dovolují Italům bodovat a ti již vedou o dva body. Naše reprezentace teď bude muset v následujícím endu zabrat, aby ještě zabojovala o vítězství a zůstala ve hře o medaile!
     
    7. end
    Tak tohle je velká potíž pro náš tým. Češi teď absolutně nezvládli tuto situaci a při své výhodě nepochopitelně pouštějí Itálii do vedení. Musíme doufat, že se naše sestava vzpamatuje a ještě zabojuje o vedení! Itálie momentálně vede 6:5.
     
    6. end
    Na půl se podařil úkol i českému skipu. Jiří Snítil sice dovolil Italům bodovat, jenže tentokrát se Čechům podařilo vedení udržet. Navíc další end bude končit naši výhodou. Jsme v dobré situaci!
     
    5. end
    Naopak se opět skóre mění v pro nás nejvíce sledovaném zápase! Třetí dvojka v řadě tentokrát nasměrovala do vedení náš výběr! Teď jen můžeme doufat, že Jiří Snítil nedovolí v následujícím endu Itálii opět srovnat a Češi si tak toto vedení udrží! Česko vede nad Itálií 5:3!
     
    4. end
    Nepříjemná zpráva přichází z dráhy D. Na ní totiž Joël Retornaz reaguje na naší dvojkou stejnou měrou a bohužel vyrovnává průběh tohoto zápasu na 3:3. Musíme doufat, že Češi v následujícím endu při své výhodě zaberou.
     
    3. end
    Přesně to, co jsem předpovídal se také událo! Česko při své výhodě posledního kamene zahrává dvojku a dostává se do dobrého vedení! Teď už si jen přát, aby této situace naši hráči využili a pohlídali si tento výsledek až do konce.
     
    2. end
    Bohužel. I Itálii své výhodu v tomto endu využívá a srovnává tak utkání s Českem na průběžných 1:1. Teď to zas bude Jiří Snítil, který díky poslednímu kamenu bude moci strhnout vedení zpět na naši stranu! Nejlepší by pak bylo, kdyby se Čechům podařilo ukořistit minimálně dva body! Musíme věřit.
     
    1. end
    A ještě nám tu chybí výsledek našich hráčů. Věřte, že do zápasu sestava kolem Jindřicha Kitzbergera vstoupila dobře! Češi totiž využívají výhody posledního kameny a dostávají se do vedení 1:0. Teď je na Itálii, aby v následujícím endu kontrovala.

    Dominik Špringer

    Statistiky
    Konečné výsledky:
    Švédsko – Japonsko 9:2 (po 6. endech)
    Rusko – Finsko 6:8
    Česko – Itálie 7:9
    Švýcarsko – Skotsko 4:5 (po 11. endech)

    Sestavy obou týmů:

    Itálie:
    Fourth: Amos Mosaner
    Skip: Joël Retornaz
    Second: Daniele Ferrazza
    Lead: Andrea Pilzer
    Alternate: Sebastiano Arman

    Česká republika:
    Skip: Jiří Snítil
    Third: Lukáš Klíma
    Second: Martin Snítil
    Lead: Jindřich Kitzberger
    Náhradník: Samuel Mokriš.
    bahis siteleri