Košice – Banská Bystrica 3:0 (kon.)
konec
HC Košice
3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Středa 01.04.2015, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipsport Liga (SR) play-off
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri absolútnom vrchole hokejovej sezóny na Slovensku! Za nami je už celá základná časť, všetky štyri štvrťfinálové série a aj celé semifinále a v bojoch o titul šampióna ostali už iba dva najlepšie tímy. Do extraligového finále sa prebojovali Košice a Banská Bystrica! Tieto dva celky dnes čaká v Steel aréne prvý finálový zápas, z ktorého vám vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu doplnenému o videá gólov a fotografie priamo zo štadióna rozhodne neunikne nič podstatné.

    Vzájomné zápasy v základnej časti:
    5. kolo Košice – B. Bystrica 4:2
    14. kolo B. Bystrica – Košice 0:1
    23. kolo Košice – B. Bystrica 2:1 sn
    32. kolo B. Bystrica – Košice 2:3
    41. kolo Košice – B. Bystrica 0:2
    50. kolo B. Bystrica – Košice 2:3 sn

    Program finále extraligy 2014/2015:
    1.4.2015, 17.00 Košice – B. Bystrica (Steel aréna)
    2.4.2015, 19.30 Košice – B. Bystrica (Steel aréna)
    5.4.2015, 17.00 B. Bystrica – Košice (ZŠ B. Bystrica)
    6.4.2015, 17.00 B. Bystrica – Košice (ZŠ B. Bystrica)
    9.4.2015, 19.30 Košice – B. Bystrica (Steel aréna)
    11.4.2015, 17.00 B. Bystrica – Košice (ZŠ B. Bystrica)
    13.4.2015, 17.00 Košice – B. Bystrica (Steel aréna)

    Všetky štatistiky základnej časti, pravidlá play-off, zaujímavosti z histórie a ešte oveľa viac si môžete prečítať TU.

    Z tohto zápasu vám v priamom prenose ponúkneme opis všetkého, čo sa udeje na ľadovej ploche i mimo nej, GIF-obrázky gólov a zaujímavých situácií, fotografie priamo zo štadióna a po skončení duelu aj ohlasy oboch trénerov.
     

    Cesta Košíc základnou časťou: Košičania začali sezónu 2014/2015 v predstihu, pretože sa už v lete predstavili v prestížnej Champions Hockey League, kde Slovensku urobili výborné meno, ale zo základnej skupiny napokon nepostúpili. CHL zobrala Oceliarom množstvo síl, ktoré im potom niekoľkokrát chýbali v extraligových dueloch, no Košičania sa vždy držali na vrcholných priečkach tabuľky. Hokejistom z metropoly východu sa ale nevyhla kríza, po ktorej vedenie tímu odvolalo z funkcie hlavného trénera pána Tomka a jeho asistenta pána Zůbeka, ktorých následne nahradil na pozícii hlavného trénera reprezentačný asistent Peter Oremus a na pozícii asistenta Roman Šimíček. Pod ich velením už Oceliari zabrali naplno a v základnej časti vyhrali zvyšných (priam neuveriteľných) 12 zápasov rade. Košičania po svojej záverečnej spanilej jazde definitívne potvrdili líderskú pozíciu, stali sa víťazmi základnej časti a zároveň si zabezpečili miestenku v Champions Hockey League v nasledujúcom ročníku. Čo sa produktivity členov kádra z metropoly východu týka, tú ovládol so ziskom 46 bodov (23 gólov a 23 asistencií) Tibor Kutálek. Za ním nasledovala trojica skúsených útočníkov Peter Bartoš (8+31), Gabriel Spilar (17+21) a Richard Jenčík (20+17).

    Cesta Košíc štvrťfinálovou sériou: Košičania vďaka triumfu v dlhodobej časti sezóny začali play-off v domácom prostredí proti poslednému postupujúcemu tímu. Tým boli Piešťany, ktoré v celej sérii nemali čo stratiť a v prípade úspechu mohli iba získať. To sa napokon Piešťancom podarilo dokázať už v prvom dueli, keď v Steel aréne zvíťazili prekvapujúco 3:1 a ujali sa vedenia. Oceliari boli síce zaskočení, ale hneď na druhý deň reagovali vyrovnaním po jasnej výhre 5:2. Piešťanskí hokejisti však boli jasne odhodlaní zabojovať o veľké prekvapenie a pred domácimi fanúšikmi sa nenechali zahanbiť. V prvom domácom dueli síce prehrali nešťastným gólom, ktorý padol dve sekundy pred koncom riadnej hracej doby, ale v druhom meraní síl v Piešťanoch už zvíťazili 3:1 a vyrovnali sériu na 2:2. Do Steel arény sa tak po výsledkoch séria vrátila za stavu, ktorý pred jej začiatkom čakal iba málokto. Od tohto momentu už ale v košicko-piešťanskom meraní síl dominovali iba východniari. V piatom zápase sa doma hetrikom prezentoval skúsený útočník Peter Bartoš a výrazne sa tak podpísal na triumfe 7:0. S postupovým mečbalom na svojich hokejkách potom Oceliari celú sériu ukončili v kúpeľnom meste výhrou 3:0. Pri celkovej výhre Košíc nad Piešťanmi v pomere 4:2 padlo dovedna 32 gólov, pričom o 21 z nich sa postarali zverenci trénera Oremusa. Najproduktívnejším z nich bol technicky zdatný útočník Gabriel Spilar, ktorý si do tabuľky produktivity pripísal 11 bodov za 3 góly a 8 asistencií. O tri kanadské body za ním zaostal Richard Jenčík, ktorý k 3 presných zásahom pridal 5 gólových prihrávok.

    Cesta Košíc semifinálovou sériou: Po triumfe 4:2 nad Piešťanmi sa súperom košických hokejistov v boji o finále stal Poprad. Pravé východniarske derby potrebovalo na rozhodnutie o postupujúcom tíme iba 5 zápasov, ale na ľadovej ploche to tak zdanlivo jednoznačne nevyzeralo. Celú sériu by sme v podstate mohli nazvať ako sériu obratov. V ich duchu sa začal už prvý duel, keď Košičania v Steel aréne ešte necelých päť minút pred koncom tretej tretiny prehrávali o 2 góly, ale napokon vyhrali 5:4. V podobnom duchu sa niesol aj druhý semifinálový zápas, kde Oceliari triumfovali 2:1, aby potom po dvojdňovom oddychu cestovali pod Tatry s cieľom vybojovať mečbal. To sa zverencom trénera Oremusa aj podarilo, ale postup napokon v Poprade ešte neoslavovali. Kamzíci vo štvrtom zápase zabojovali, vynikali vo všetkých herných činnostiach a po výsledku 6:2 si vybojovali piaty semifinálový duel. V ňom mali vďaka víťazstvu v základnej časti výhodu domáceho prostredia Košičania, čo sa napokon ukázalo ako jeden z rozhodujúcich faktorov. Oceliari predviedli domáci obrat aj po tretíkrát a vďaka gólu Bartánusa necelé dve minúty pred koncom mohli oslavovať postup medzi dvojicu najlepších. Čo sa produktivity Košičanov týka, na jej čelo sa dostal opäť útočník Gabriel Spilar, ktorý v semifinále nazbieral 8 kanadských bodov za 4 góly a 4 asistencie. O tri body za ním zaostali obranca Martin Štrbák, ktorý dvakrát skóroval a trikrát asistoval a útočník Peter Bartoš, ktorý si na svoje konto pripísal 5 gólových prihrávok.


    Cesta Banskej Bystrice základnou časťou: Banskobystričania začali aktuálnu sezónu netradične, keďže kvôli rekonštrukcii banskobystrického zimného štadióna odohrali úvodné domáce zápasy v Brezne. Na začiatku sezóny bystrický tím podporili aj zahraniční hráči, z ktorých najvýraznejšou posilou bol gólman Miika Wiikman. Do tímu sa takisto pridal na začiatku decembra aj skúsený bystrický odchovanec Michal Handzuš, ktorý si svojimi výkonmi postupne vypracoval pozíciu centra v prvom útoku. Koncom januára však banskobystrický klub ukončil spoluprácu s trojicou zahraničných hráčov Miika Wiikman, Max Nicastro a Theo Peckham, ktorí sa z tímu porúčali pre porušenie životosprávy. Následne však bystrický klub doplnili predsa len noví hráči, keď pod Urpín pricestovali Kanďania Guimond a Corbeil a takisto aj Švéd Andersson. Posledným a zároveň jedným z najatraktívnejších posilnení pred vyraďovacími bojmi sa stal návrat odchovanca Tomáša Surového, ktorý sa na domáci zimný štadión vrátil po piatich rokoch. Barani podávali takmer počas celej sezóny stabilné výkony, ale pár nevydarených stretnutí v tesnom závere základnej časti ich napokon stáli druhé miesto v tabuľke. So ziskom 106 bodov napokon obsadili tretiu pozíciu, keď za Nitrou zaostali len o štyri body. Čo sa ich produktivity týka, najlepším hráčom sa stal útočník Petr Kafka (54 bodov za 29 gólov a 25 asistencií). O 11 kanadských bodov za ním zaostal krídelník Michal Hudec (18 presných zásahov a 25 asistencií) a najproduktívnejšiu trojicu uzatváral so ziskom 40 bodov za 16 gólov a 24 gólových prihrávok opäť útočník Lukáš Handlovský.

    Cesta Banskej Bystrice štvrťfinálovou sériou: Po základnej časti tretí Banskobystričania si v štvrťfinálových stretnutiach vyraďovacích bojov merali sily so šiestym Trenčínom. Séria sa začala dvoma zápasmi pod Urpínom, pričom až na výnimku jedného stretnutia sa zvyšné zápasy série skončili tesným výsledkom. V hneď úvodom dueli rozhodol o víťazovi iba jediný presný zásah a po najtesnejšom výsledku sa tak ujali vedenia 1:0 v sérii Barani. Druhý zápas už priniesol viac gólov a takisto aj jednoznačnejší priebeh, keďže všetky góly padali sa chrbát skúseného gólmana Konráda. Po víťazstve Bystrice 4:0 sa tak séria sťahovala pod hrad Matúša Čáka. Trenčania ale nedokázali uspieť ani v prvom dueli na domácom ľade a prehrali tesne 2:3. V štvrtom zápase sa už Trenčín ocitol v zložitej situácii, keďže Bystrica mala možnosť rozhodnúť o svojom postupe do semifinále. Stretnutie to bolo opäť napínavé až do úplného záveru, keď domáci tím dokázal vyrovnať skóre až v záverečných sekundách a prvé víťazstvo v sérii si pripísali vďaka Dudášovi, ktorý premenil rozhodujúci samostatný nájazd. Piaty zápas série sa odohral v Banskej Bystrici, pričom ešte v úvode prostrednej časti Barani prehrávali o jeden gól. Napokon však stav stretnutia otočili a po víťazstve 4:2 dokázali uspieť aj v celej sérii v pomere 4:1 na zápasy. Najlepšími strelcami štvrťfinálovej série sa z tímu Banskej Bystrice stali Andrej Kudrna spolu s Tomášom Surovým, keď sa obidvaja dokázali presadiť štyrikrát. Andrej Kudrna sa zároveň so ziskom šiestich bodov stal zároveň aj najproduktívnejším hráčom svojho tímu, za ním so ziskom 5 bodov nasledovali Michal Handzuš a Michal Hudec.

    Cesta Banskej Bystrice semifinálovou sériou: Semifinálový súboj druhého a tretieho tímu základnej časti bol hotovou hokejovou lahôdkou. Už pred začiatkom série sa očakávalo, že uvidíme dlhý a napínavý boj, čo sa napokon aj potvrdilo. Výhodu domáceho prostredia v prvých dvoch dueloch mala vďaka lepšiemu tabuľkovému postaveniu v základnej časti Nitra. Corgoni tento fakt využili už v prvom dueli, keď vyhrali 4:2 a ujali sa vedenia. O necelých 24 hodín neskôr ale Banskobystričania odpovedali triumfom 4:3 po samostatných nájazdoch a všetkým bolo jasné, že séria sa tak skoro neskončí. Dvojzápas pod Urpínom následne o prípadnom celkovom víťazovi veľa nenapovedal, pretože aj tam raz vyhrali Corgoni a raz Barani. V piatom zápase sa oba celky za stavu 2:2 pokúsili získať mečbal a zároveň obrovskú psychickú výhodu. To vyšlo bravúrne domácej Nitre, ktorú k najjasnejšiemu víťazstvu celej série v pomere 5:2 dotlačil aj jej fanklub. Banskobystričania ale neskladali zbrane, doma výhrou 4:3 po predĺžení vyrovnali a o svojom postupe napokon rozhodli na horúcom nitrianskom ľade v poslednom možnom zápase opäť po predĺžení, keď Corgoňom predčasne ukončil sezónu hrdina Kytnár. Čo sa produktivity Baranov v tejto sérii týka, so šiestimi bodmi (5+1) ju ovládol útočník Petr Kafka, hneď za ním sa s tromi gólmi a dvomi asistenciami umiestnil ďalší ofenzívny hráč Tomáš Surový.


    Pohľad do histórie:
    Účasť vo finále: Košickí hokejisti považujú finále už za bežnú súčasť sezóny. Košičania sa do bojov o majstrovský titul prebojovali celkovo pätnástykrát v histórii a zároveň už neuveriteľný ôsmykrát v rade. Oceliari sú sedemnásobným majstrom Slovenska, držiteľom dvoch česko-slovenských titulov, sedemkrát vyhrali v slovenskej extralige striebro, dvakrát bronz a tieto kovy získali aj pred rozdelením česko-slovenskej súťaže, keď raz skončili druhí a raz tretí.

    Pre Banskú Bystricu je tohtosezónna účasť v extraligovom finále vôbec prvou v histórii klubu. Barani doposiaľ skončili najlepšie na tretej priečke, čo sa im podarilo celkovo dvakrát (v ročníku 2010/2011 a v uplynulej sezóne 2013/2014).

    Vzájomné série v play-off: Oceliari sa stretli s Baranmi v novodobej histórii play-off slovenskej extraligy iba dvakrát. V sezóne 2008/2009 to bolo vo štvrťfinále, v sezóne 2011/2012 v semifinále. V oboch sériách boli úspešnejší východniari. Odohralo sa 10 vzájomných zápasov, z nich vyhrali Košičania osem, Bystričania dva, vzájomné skóre v play-off je doteraz 31:21.

    Zdroj: Onlajny.eu, hckosice.sk
    Rozkorčuľovanie v Steel aréne je v plnom prúde.


     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Štrbák, Jánošík, Šeda, Philipp, Macejko, Cebák, Drgoň – Jenčík, Bartoš, Spilar – Sojčík, Hrnka, Lapšanský – Bartánus, Suja, Bicek – Bondra, Chovan, Kutálek, Hinďoš

    HC 05 Banská Bystrica: Corbeil (Andersson) – Čížek, Rosandič, Gründling, Guimond, Kousalík, Bambúch, Preisinger, Jaborník – Surový, Handzuš, Hudec – White, Kytnár, Kudrna – Kafka, Heizer, Handlovský – Lamper, Matoušek, Kadura

    Rozhodca: T. Orolín, Kubuš – Gajan, Smrek.
    Barani sa pripravujú na svoje historicky prvé finále, Oceliari si úplný vrchol sezóny užijú pätnástykrát (zároveň ôsmykrát v rade).
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Domáci Košičania nastúpia v tmavomodrých dresoch v bránke s Alexandrom Hylákom, hostia v bielej farbe s gólmanom Mathieuom Corbeilom.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok!
    Pred začiatkom zápasu si ešte vypočujeme štátnu hymnu Slovenskej republiky v podaní operného sólistu Dvorského.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:09
    Prvé buly tejto série vyhrali hostia. Banskobystričania sa ihneď presunuli aj do útoku, kde sa do medzikružuia natlačil Handzuš, ale bol pozorne odtlačený a vystreliť nemohol.
     
    00:46
    Domáci hokejisti si rýchlo prevzali puk na svoje hokejky a presunuli sa do útoku. Tam sa pred bránku tlačil Bartoš, ale rovnako dobre zasiahla aj hosťujúca obrana a odstavila ho.
     
    01:16
    V úvode sa hrá veľmi bojovný, ale opatrný hokej na oboch stranách. Hostia to skúsili rýchlym prechodom o zakončení, ale Hylák si priestor pri pravej žrdi postrážil.
     
    01:43
    Banskobystričania v snahe o rýchlo rozohrávku až pred Hyláka vyhodili puk iba cez všetky čiary, vhadzovať sa bude v ich obrannom pásme.
     
    02:12
    Rovnako sa teraz ale prezentovali aj domáci Košičania. Puk skončil po dlhom pase iba na zakázanom uvoľnení a hra sa presunie pred Hyláka.
     
    02:41
    Banská Bystrica sa ihneď po buly dostala k bránke. Pri ľavej žrdi tam na puk čakal Kousalík, ale Hylák ho vyrazil na opačnú stranu. Košičania následne puk z pásma vyhodili a hostí pri návrate zastavil iba ofsajd.
     
    03:24
    Oba celky bojovali o puk v strednom pásme, ale ani jeden z tímov nebol úspešný a do útoku sa nedostal. Za svoju bránku sa teda stiahli Barani a budú rozohrávať.
     
    03:57
    Hostia sa dostali do zaujímavej pozície! White zachytil rozohrávku súpera, puk rýchlo posunul na Kudrnu, ale ten v rýchlosti zakončil iba do Hylákových betónov.
     
    04:18
    Košice dali gól!

    Košičania sa ujímajú vedenia! Domáci hokejisti potvrdili nepísané pravidlo nedáš – dostaneš, prevzali si puk, presunuli sa do útoku a nenápadne vystrelili. O úspech sa postaral JAKUB SUJA, ktorý prenechaný puk od Biceka nekompromisne prepálil za Corbeila. Asistencie: Jiří Bicek a Peter Sojčík.
    Jakub SUJA - 1:0
     
    05:05
    Domáci hokejisti teda prvý finálový zápas začali bravúrne a rýchlo sa ujímajú vedenia. Pre hostí ale ešte nie je nič stratené a budú mať dostatok času na vyrovnanie i otočenie.
     
    05:59
    Košičania mohli vyhrávať o dva góly! Do útoku sa teraz natlačil Spilar, ale bol dobre bránený a ouk mu napokon hostia v poslednej chvíli pred bránkou vypichli.
     
    06:14
    Šanca Košíc ale ešte pokračovala! K odrazenému puku sa následne dostal skúsený Bartoš, ktorý pálil spoza obrany. Hostia však boli opäť pozorní a dorážku nepripustili.
     
    07:20
    Košičania sa na dlhší čas usadili v pásme, ale puk napokon na svojich hokejkách neudržali. Hostia ich prihrávku vypichli a vysunuli smerom na Hyláka.
     
    07:43
    Pred Hylákom bolo napokon rušno! Azda najlepšie postavenia pred bránkou mal Handlovský, no k nemu sa v zmätku a rýchlosti puk nedostal. Košický gólman si priestor dokázal postrážiť a vykryť betónmi.
     
    08:15
    V Steel aréne sa hrá iba veľmi dlho bez prerušenia. Na ľade sledujeme atraktívny hokej a oba celky sa neustále snažia natláčať pred bránku.
     
    09:08
    Košičania sa teraz museli stiahnuť k vlastnej bránke a pri pokuse o oslobodenie sa vyhodili puk iba na zakázané uvoľnenie.
     
    09:32
    Rovnakej chyby sa ale dopustili aj hostia. Tí chceli rýchlo rozohrávať od Corbeila, no puk odpálili ba cez všetky čiary.
     
    10:06
    Košičania sa po buly v pásme dlh neudržali a museli sa stiahnuť do obrany. Tam sa im totiž po pravej strane pretláčal Kytnár, no proti presile sa mu nepodarilo zakončiť.
     
    10:43
    Máme tu ďalšie zakázané uvoľnenie. Aj tentokrát sa po ňom bude vhadzovať pred Hylákom, pretože práve odtiaľ chceli Košičania rýchlo rozohrať, no napokon im to nevyšlo.
     
    11:44
    A opäť ďalšie zakázané uvoľnenie v podaní Košičanov. Tí majú skutočne náročnú situáciu, pretože hostia sa neustále tlačia pred ich bránku a na strely vyhrávajú už 6:3.
     
    11:53
    Košičania buly v pásme vyhrali a okamžite sa chceli presunúť na opačnú stranu. Puk si o mantinel hodil Kutálek, no napokon ho skvelým zákrokom zastavil Guimond a zakončenie ani neprišlo.
     
    12:50
    Košičania sa presunuli do útoku a dostali sa do perfektnej príležitosti! Bartoš sa dobre zorientoval v pravom kruhu, poslal puk krížom pred bránku na úplne voľného Cebáka, ale toho Corbeil skvele vychytal! Domáci budú hrať presilovku.
    Šanca Cebáka.
     
    12:50
    Banská Bystrica sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje za držanie Petr Kousalík.
     
    13:08
    Košice dali gól!

    Domáci už po niekoľkých sekundách využívajú presilovú hru a dostávajú sa do vedenia o dva góly! JURAJ CEBÁK tentokrát svoju šancu zúžitkoval bravúrne, keď spracoval prihrávku pri hranici ľavého kruhu a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencie: Peter Sojčík, Adam Lapšanský.
    Juraj CEBÁK - 2:0
     
    13:08
    Hostia v plnom počte.
     
    13:39
    Hostia sa ihneď pokúšajú o návrat do zápasu. Barani sa presunuli do pásma a vystrelili, ale Hylák puk chytil a nasledovať bude prvá komerčná prestávka.
    Fanúšikovia oslavujú druhý gól Košíc.

     
    14:02
    Banská Bystrica sa bude opäť brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Radomír Heizer.
     
    14:32
    Hostia začali toto oslabenie podstatne lepšie a puk rýchlo vyhodili cez všetky čiary. Ani to im ale príliš nepomohlo, pretože Košičania si puk rýchlo prevzali a okamžite sa tlačia do zakončenia.
     
    14:58
    Hostia sa už museli sformovať za vlastnou bránkou a budú očakávať, čo na nich domáci vymyslia. Košičania sú síce aktívni, ale v tejto presilovke ešte nezakončili.
     
    15:34
    Hostia puk na moment vyhodili, ale iba do stredného pásma. Tam si ho prevzali Košičania, ktorí sa hneď presunuli do útoku. Spoza obrany pálil opäť Cebák, no posledný brániaci hráč puk pred Corbeilom zrazil.
     
    15:49
    Hostia sa vo vlastnom oslabení dostali do zaujímavej pozície! Popri ľavom mantineli sa do pásma natlačil Surový, ale pálil iba z uhla a nepresne.
     
    16:02
    Hostia v plnom počte.
     
    16:50
    Hra v Steel aréne je aj naďalej zaujímavá a diváci sa nudiť rozhodne nemôžu. Košičania vyhrávajú o dva góly a teraz je rad na hosťoch, ktorí sa musia pokúsiť o kontaktný presný zásah.
     
    17:46
    Banskobystričanom to ale príliš nevychádza. Hostia sa teraz iba veľmi dlho zdržali pri svojej bránke kým sa im podarilo zaútočiť. V útoku to napokon strelecky skúšal Rosandič, no jeho rana bola zblokovaná.
     
    18:26
    Košičania získali puk a presunuli sa do útoku. Tam z uhla prudko pálil obranca Macejko, ale v rýchlosti iba tesne minul priestor troch žrdí.
     
    18:56
    Košičania pokračovali vo svojej aktivite a napokon z toho bola zaujmavá šanca! Po spolupráci Biceka a Bartánusa prišlo zaujímavé zakončenie, no to Corbeil vyrazil.
     
    19:18
    Banskobystričania sa opäť museli brániť. Hostia to robia veľmi obetavo a snažia sa nedovoľovať súperovi súvislejší tlak, puk preto aj teraz odpálili na zakázané uvoľnenie.
     
    19:47
    Košice mohli vyhrávať o tri góly! Priamo pred bránku sa medzi obranu hostí dostal Spilar, no Corbeil bol veľmi pozorný a odolal. Pri obrannom zákroku hostí sa navyše posunula aj bránka a Košičania tak získajú ešte jedno buly.
    Šanca domácich.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je minulosťou. Videli sme v nej zaujímavý a bojovný výkon na oboch stranách, v ktorom Košičania zúžitkovali svoje skúsenosti a dvomi gólmi poriadne naštrbili psychiku hostí. Pre Banskú Bystricu však ešte stále nie je nič stratené. Pred nami je 40 minút, počas ktorých sa hostia môžu pokúsiť o zvrat.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:50.
     
    Štatistiky po prvej tretine:
    Góly: 2:0
    Vylúčení na dve min.: 0:2
    Presilovky: 1:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 8:10
    Úspešnosť brankárov: 100%:75%
    Košickí fanúšikovia sa počas prestávky môžu odfotiť so zraneným Matejom Češíkom.

     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:15
    Druhá tretina sa začala výherným buly pre domáceho Bartoša. Košičanom to ale veľmi nepomohlo, pretože odrazený puk v strede klziska stratili.
     
    20:36
    Hosťujúci hokejisti si puk prevzali na svoje hokejky a presunuli sa do útoku. Tam sa Handzuš za bránkou zbavil Bartoľa a nahral Hudecovi, no jeho ranu zrazil korčuľou Štrbák.
     
    22:08
    Hostia sa budú brániť! Na ľadovej ploche mali príliš veľa hráčov.
     
    22:43
    Banskobystričania začali hru vo vlastnom oslabení veľmi dobre a puk ihneď vyhodili cez všetky čiary.
     
    22:56
    Košičania sa ale do pásma vrátili a pokračujú vo svojej ofenzívnej aktivite. Od modrej čiary pálil Štrbák, no jeho pokus bol dobre zrazený a k brankárovi sa ani nedostal.
     
    23:10
    Domáci hokejisti chceli páliť opäť, ale hostia situáciu dobre zvládli a puk poslali cez všetky čiary.
     
    24:08
    Hostia v plnom počte.
     
    26:10
    Puk si na svoje hokejky prevzali hostia, Basnkobystrickí hokejisti sa rýchlo presunuli do pásma a vypálili, ale Hylák puk chytil a nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    26:53
    Domáci hokejisti sa museli na moment brániť a situáciu napokon zvládli iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    27:29
    Macejko mal pri rozohrávke od svojej bránky sťaženú situáciu, pretože ho dobre forčekoval jeden z hostí. Košický obranca puk napokon poslal iba cez všetky čiary a je z toho ďalšie zakázané uvoľnenie.
     
    28:06
    Hosťom sa snaha uprieť nedá. Kadura sa veľmi sympaticky tlačil do zakončenia, ale proti nemu dobre zasiahol Philipp a k strele ho vôbec nepustil.
     
    28:46
    Košičania sa presunuli do pásma a vypracovali si tam zaujímavú šancu! Bol v nej Bartánus, ktorý sa spoza bránky pokúšal dostať puk do siete, ale napokon mu to nevyšlo. Dorážať sa nepodarilo ani Sujovi, ktorý čakal pri ľavej žrdi.
     
    29:08
    Hostia sa s vypätím všetkých síl dokázali ubrániť a puk vytlačili zo svojej obrannej tretiny. Košičania sa však vzápätí aktívne natlačili späť, no zastavil ich iba ofsajd.
     
    29:50
    Hra sa upokojila. Košičania to skúsili ďalšou strelou, no tú im hostia prekazili a Corbeil ani nemusel zasahovať. Banská Bystrica si prevzala puk a pokúsi sa o kontaktný gól.
     
    30:12
    Košičania ale súpera k žiadnej strele nepustili. Domáci hokejisti si na puk počkali a pri pokuse o rozohrávku ho odpálili cez všetky čiary.
     
    30:16
    Ihneď po buly pred Hylákom prišla nebezpečná strela zo strany hostí! Prudká rana bola skutočne veľmi nebezpečná, no našťastie pre Košičanov skončila iba na zadnom mantineli.
     
    30:49
    Košičania sa budú brániť! Domáci lavička inkasuje dvojminútový trest za nesprávne striedanie, odpyká si ho Gabriel Spilar.
     
    31:01
    Košičania hneď v úvode vlastného oslabenia vyhodili puk zo svojho obranného pásma a hostia musia začínať od znova.
     
    31:23
    Košičania ale puk získali opäť a pohodlne sa s ním presunuli až do útoku. Postaral sa o to Sojčík, ktorý v ofenzíve získal množstvo cenných sekúnd.
     
    32:40
    Košičania mohli vo vlastnom oslabené skórovať! Puk dostal v útočnom pásme na svoju hokejku Jenčík a presunul ho pred bránku na Bartoša, no ten ho mal iba na dlhú hokejku a zakončovať nemohol.
     
    32:49
    Domáci v plnom počte.
     
    32:54
    Hosťujúci hokejisti sa aj proti plnému počtu hráčov súpera ihneď nasťahovali do pásma. Tam ale nič zaujímavejšie nevymysleli a po Hylákovom zákroku bude nasledovať komerčná prestávka.
     
    33:12
    Banská Bystrica vybojovala puk a pokúsila sa o zakončenia. V dobrej pozícii bol Matoušek, ktorý si obkorčuľoval bránku a zakončoval, ale jeho pokus zrazil korčuľou Jánošík.
     
    34:36
    Vzápätí Košičania využili nepozornosť súpera v obrane a dostali sa do gólovej situácie! Z pravej strany puk pred bránku posúval Kutálek, ale Sojčík ho v rýchlosti do siete nenamieril.
    Prečíslenie Košičanov gólom neskončilo.
     
    35:12
    Zapotil sa ale aj Hylák! Hosťujúci Hudec sa natlačil priamo pred bránku a zakončoval, ale pozorný košický gólman jeho strelu zastavil.
     
    36:08
    Košičania sa museli stiahnuť do defenzívy, ale väčšie problémy tam zatiaľ nemajú. Hostia síce skúšajú páliť z každej pozícii, ale ich strely sú stále zrazené.
     
    36:37
    Do útoku sa presunuli Oceliari. Na modrej čiare získal puk Lapšanský, no hosťujúca obrana ho dobre pokryla a vypáliť mu napokon nedovolila.
     
    37:12
    Košice dali gól!

    Domáci hokejisti vyhrávajú už trojgólovým rozdielom. Postaral sa o to JIŘÍ BICEK, ktorý najskôr odviedol kus práce pri bránke, následne sa pred ňu sám presunul a Sujovu prihrávku zúžitkoval dokonale. Asistencie: Jakub Suja a Marek Bartánus.
    Jiří BICEK - 3:0
     
    38:00
    Hostia majú pred sebou náročnú pozíciu, ale rozhodne sa nevzdávajú. Banskobystrickí hokejisti sa presunuli do pásma, odkiaľ z ľavého kruhu pálil Kadura, ale iba priamo do Hyláka.
     
    38:16
    Do útoku sa chceli dostať Košičania. Puk si tam popri mantineli pri striedačke potiahol urastený Hrnka, no aj napriek svojej bojovnosti ho tam nedokázal udržať a hostia mu ho vzali.
     
    38:25
    Banská Bystrica sa presunula do zakončenia a vybojovala buly. Po ňom ale Suja hokejkou nechtiac zasiahol súpera do tváre a smeruje za to na dve minúty na trestnú lavicu.
     
    38:32
    Rovnaký trest inkasuje aj Šeda a Košičania sa budú 1 minútu a 53 sekúnd brániť v trojici!
     
    38:58
    Banskobystričania sú poriadne nabudení a ihneď sa sympaticky rozložili v pásme. Ppedviedli skutočne zaujímavý tlak, no nanešťastie pre ich fanúšikov im strely ani dorážky nesadli.
     
    39:10
    Košičanom sa puk podarilo vyhodiť z pásma, ale hostia sa rýchlo skonsolidovali a presunuli sa späť do útoku.
     
    39:42
    Snaha a tlak sú obrovské, ale chýba presnosť – takto by sme mohli charakterizovať dvojnásobnú presilovku hostí. Tí sa síce usadili v pásme, ale Hudec pálil najskôr vedľa bránky a potom do korčule obrancu.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Štatistiky po druhej tretine:
    Góly: 3:0
    Vylúčení na dve min.: 3:3
    Presilovky: 1:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 14:18
    Úspešnosť brankárov: 100%:78,5%
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:10
    Hostia začali bleskovým pokusom o útok a rýchlo sa dostali do pásma. Len pripomeňme, že majú ešte pár sekúnd presilovky o dvoch hráčov.
     
    40:25
    Košičania hrajú vo štvorici.
     
    40:32
    Domáci v plnom počte.
     
    41:01
    Prešla úvodná minúta tretej tretiny, stav v Košiciach máme stále 3:0 v prospech domáceho tímu Oceliarov.
     
    41:34
    Košičania aj v plnom počte a s trojgólovým vedením pokračujú vo svojej aktivite. Domáci hokejisti puk nahodili na bránku, ale tam Suju hostia k dorážke nepustili a Corbeil si poradil.
     
    41:38
    Nahodený puk do pásma Banskej Bystrice radšej podržal Corbeil v lapačke, bude sa vhadzovať po jeho pravej ruke.
     
    41:59
    Pekná akcia Tibora Kutáleka končí v lapačke gólmana hostí.
     
    42:29
    Po buly v útočnom pásme Košíc sa do puku oprel Juraj Cebák, puk len tesne minul bránku Baranov z Banskej Bystrice.
     
    43:02
    Košice držia puk za bránkou Alexandra Hyláka a striedajú, hostia musia pridať najmä v agresivite. Ak teda ešte chcú s výsledkom niečo urobiť.
     
    44:02
    Tlak hostí, všetko napokon rieši Hylák, ktorý vlastnou hruďou stlmil strelu obrancu hostí Martina Gründlinga. Následne vzniká pred košickým brankárom drobná šarvátka.
     
    44:38
    Sympatický prienik Suju po ľavej strane, jeho strela spoza obrancu však bola tečovaná na ochrannú sieť.
     
    44:49
    Buly pred Corbeilom vyhrali hostia a okamžite sa ženú dopredu, puk však znovu končí u Hyláka, pred ktorým sa bude vhadzovať.
     
    45:02
    Patrick White dostal do kruhov dobrý puk od Heizera, nestrieľal však z prvej a tak mal Hylák dosť času na pohotový zákrok.
     
    45:36
    Lamper v obrovskej šanci, no jeho strelu obetavo zblokoval domáci matador Peter Bartoš! Hráč Banskej Bystrice už mal pred sebou len prázdnu bránku domáceho tímu.
     
    46:02
    Tentoraz Košice v útoku, no Michal Handzuš získal puk vo vlastnom pásme a okamžite zakladá rýchly útok svojho tímu.
     
    46:39
    Hostia preskupili svoje rady, v prvom útoku aktuálne nastupuje Tomáš Matoušek.
     
    47:20
    Domáci hráči Košíc už sú znovu v útočnom pásme a budú hrať presilovú hru.
     
    47:46
    Vylúčenie Banská Bystrica, 2 minúty za hákovanie dostáva Lukáš Bambúch.
     
    48:00
    Košice sú okamžite nasťahované v útočnom pásme a roztáčajú ofenzívny kolotoč.
     
    48:10
    Spilar podržal puk a bol faulovaný, Košice budú hrať presilovú hru o 2 hráčov.
     
    48:22
    Vylúčenie Banská Bystrica, 2 minúty za držanie dostáva Václav Čížek.
     
    48:38
    Košice v postavení mimo hru, preťažená obrana Banskej Bystrice tak dostáva krátky priestor na vydýchnutie.
     
    49:00
    Košice sú opäť usadené v útočnom pásme. Páli Gabriel Spilar, no tentoraz nepresne.
     
    49:18
    Krásna prihrávka na Richarda Jenčíka však bola príliš prudká a domáci útočník ju nestihol usmerniť za chrbát brankára hostí.
     
    49:21
    Vylúčenie Košice, 2 minúty za nedovolené bránenie v hre dostáva Adam Jánošík.
     
    49:46
    Banská Bystrica so 4 hráčmi.
     
    50:22
    Hostia v plnom počte.
     
    50:39
    Domáci hokejisti sa v oslabení výborne bránia, puk končí za bránkou Banskej Bystrice.
     
    51:04
    Hráči hostí sa snažia natlačiť do útočného pásma, no Kudrnu puk neposlúchol a znovu smeruje k bránke HC 05.
     
    51:21
    Domáci v plnom počte.
     
    52:00
    Začína sa posledných osem minút riadneho hracieho času, Košice stále vedú nad Banskou Bystricou 3:0.
     
    52:15
    Tibor Kutálek v súboji nepríjemne spadol, no okamžite sa zdvihol a šprintuje za pukom.
     
    52:49
    Košice hrajú v týchto momentoch veľmi skúsene, držia puk ďaleko od svojej bránky.
     
    53:12
    Hráči Baranov sa snažia dostať do útočného pásma, no nedarí sa im prechod cez útočnú modrú čiaru. Milan Kytnár sa o to snažil dokonca dvakrát, no nebolo mu dopriate.
     
    53:48
    Po súboji pred bránkou hostí ostáva ležať na ľade Richard Jenčík. no napokon sa pomaly dvíha, zdá sa, že bude v poriadku.
     
    54:11
    Vhadzovanie pred bránkou Alexandra Hyláka, hostia sú pri puku, no Kafka bol okamžite vytlačený von z útočného pásma.
     
    54:49
    Znovu hráči HC 05 v útočnom pásme, ale tam zatiaľ vôbec nie sú nebezpeční.
     
    55:08
    Krásna akcia v podaní mladučkého Bondru, ktorý si puk prehodil na bekhend a triafa tyč banskobystrickej bránky!
     
    56:01
    Košice dnes razantne kráčajú vpred prvému finálovému víťazstvu, hostia sa síce veľmi snažia, ale v útočnom pásme sa im naozaj vôbec nedarí.
     
    56:38
    Michal Hudec sa snažil ešte niečo v útočnom pásme vymyslieť, nakoniec sa snažil nájsť Kudrnu, no ani to sa mu nepodarilo.
     
    57:01
    Hrnka odviedol kus poctivej defenzívnej roboty, Košice sú dnes vo veľkej pohode, držia puk ďaleko od vlastnej bránky.
     
    57:36
    Košice v tretej tretine zatiaľ vystrelili na bránku iba dvakrát, no treba povedať, že sa ani nemajú prečo tlačiť do ofenzívy.
     
    58:01
    Začali sa posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    58:36
    Heizer ešte bojuje spoločne s Whiteom o puk v útočnom pásme, ale nedarí sa im.
     
    58:59
    Sojčík naskočil na ľad a okamžite dostal puk, no namiesto prechodu do útoku ho skúsene podržal.
     
    59:36
    Sojčík nádherne poslal do úniku Adama Lapšanského, no toho výborným zákrokom zarmútil Corbeil.
     
    59:59
    V závere ešte potýčka Štrbáka a Lampera, napokon to však rozhodcovia ukončili skôr, než sa strhlo niečo vážnejšie.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Košice dnes teda víťazia pomerom 3:0 a pripisujú si prvé víťazstvo vo finálovej sérii.
     
    Už o niekoľko minút vám prinesieme názory oboch trénerov z tlačovej konferencie.
     
    Štatistiky zápasu:
    Góly: 3:0
    Vylúčení na dve min.: 4:5
    Presilovky: 1:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 17:28
    Úspešnosť brankárov: 100%:82.4%
     
    Tlačová konferencia:

    Peter Oremus, tréner HC Košice: "Vo finále je každý zápas dôležitý. Máme na svojom konte prvý bod a to nás samozrejme veľmi teší. Potešil ma zodpovedný prístup chlapcov vo všetkých fázach hry. Veľmi dôležité bolo, že sme ubránili oslabenie troch proti piatim. Bola tam vysoká početnosť šancí, len škoda, že sme nepridali ďalšie góly. Hrá sa však na víťazstvá."

    Miroslav Chudý, tréner B. Bystrice: "Začiatok sme nemali zlý, ale chýbali nám zdravé emócie. Vytvorili sme si pár šancí hneď na začiatku, avšak dostali sme gól z ničoho a Košice začali mať navrch. Domáci potom dali aj druhý gól a my sme niečo chceli urobiť s výsledkom, čo sa nám však nepodarilo a pred koncom padol aj tretí gól, ktorý rozhodol i keď sme mali možnosť presilovej hry 5 proti 3." (20:19:30)

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 5. Suja (Bicek, Sojčík), 14. Cebák (Sojčík, Lapšanský), 38. Bicek (Suja, Bartánus)


    HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Štrbák, Jánošík, Šeda, Philipp, Macejko, Cebák, Drgoň – Jenčík, Bartoš, Spilar – Sojčík, Hrnka, Lapšanský – Bartánus, Suja, Bicek – Bondra, Chovan, Kutálek, Hinďoš
    HC´ 05 Banská Bystrica: Corbeil (Andersson) – Čížek, Rosandič, Gründling, Guimond, Kousalík, Bambúch, Preisinger, Jaborník – Surový, Handzuš, Hudec – White, Kytnár, Kudrna – Kafka, Heizer, Handlovský – Lamper, Matoušek, Kadura

    Rozhodčí: T. Orolín, Kubuš – Gajan, Smrek

    Diváci: 7373
    bahis siteleri