Košice – Banská Bystrica 4:3 (1:0 po s.n.)
po s.n. (1:0)
HC Košice
4:3 (0:0, 3:1, 0:2 - 0:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Čtvrtek 02.04.2015, 19:30 • Steel aréna, Košice • Tipsport Liga (SR) play-off
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:30.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri absolútnom vrchole hokejovej sezóny na Slovensku! Za nami je už celá základná časť, všetky štyri štvrťfinálové série a aj celé semifinále a v bojoch o titul šampióna ostali už iba dva najlepšie tímy. Do extraligového finále sa prebojovali Košice a Banská Bystrica! Tieto dva celky dnes čaká v Steel aréne druhý finálový zápas, z ktorého vám vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu doplnenému o videá gólov a fotografie priamo zo štadióna rozhodne neunikne nič podstatné.

    1. zápas: HC Košice – HC '05 Banská Bystrica 3:0 (2:0, 1:0, 0:0), stav série 1:0
    Góly a asistencie:
    5. Suja (Bicek, Sojčík), 14. Cebák (Sojčík, Lapšanský), 38. Bicek (Suja, Bartánus)
    V prvom dueli Košičania žiadne zaváhanie nepripustili. Zverenci trénera Oremusa zvládli úvod duelu, keď sa už v piatej minúte ujali vedenia zásluhou prudkej rany Suju. Ešte do prestávky svoj náskok zvýšili, keď využili vôbec prvú presilovú hru v celej sérii. Pre Banskobystričanov ale ešte nič stratené nebolo. Barani mohli vyrovnať pri dvojnásobnej početnej výhode na prelome prvej a druhej tretiny, ale úspešní neboli. Naopak, Oceliari pridali poisťovací tretí gól a súperovi nedovolili skórovať ani raz. Košický brankár Hylák si tak na svoje konto pripísal čisté konto a Košičania sa ujali vedenia v sérii.

    Program finále extraligy 2014/2015:
    1.4.2015, 17.00 Košice – B. Bystrica (Steel aréna)
    2.4.2015, 19.30 Košice – B. Bystrica (Steel aréna)
    5.4.2015, 17.00 B. Bystrica – Košice (ZŠ B. Bystrica)
    6.4.2015, 17.00 B. Bystrica – Košice (ZŠ B. Bystrica)
    9.4.2015, 19.30 Košice – B. Bystrica (Steel aréna)
    11.4.2015, 17.00 B. Bystrica – Košice (ZŠ B. Bystrica)
    13.4.2015, 17.00 Košice – B. Bystrica (Steel aréna)

    Všetky štatistiky základnej časti, pravidlá play-off, zaujímavosti z histórie a ešte oveľa viac si môžete prečítať TU.

    Z tohto zápasu vám v priamom prenose ponúkneme opis všetkého, čo sa udeje na ľadovej ploche i mimo nej, GIF-obrázky gólov a zaujímavých situácií, fotografie priamo zo štadióna a po skončení duelu aj ohlasy oboch trénerov.
     

    Cesta Košíc základnou časťou: Košičania začali sezónu 2014/2015 v predstihu, pretože sa už v lete predstavili v prestížnej Champions Hockey League, kde Slovensku urobili výborné meno, ale zo základnej skupiny napokon nepostúpili. CHL zobrala Oceliarom množstvo síl, ktoré im potom niekoľkokrát chýbali v extraligových dueloch, no Košičania sa vždy držali na vrcholných priečkach tabuľky. Hokejistom z metropoly východu sa ale nevyhla kríza, po ktorej vedenie tímu odvolalo z funkcie hlavného trénera pána Tomka a jeho asistenta pána Zůbeka, ktorých následne nahradil na pozícii hlavného trénera reprezentačný asistent Peter Oremus a na pozícii asistenta Roman Šimíček. Pod ich velením už Oceliari zabrali naplno a v základnej časti vyhrali zvyšných (priam neuveriteľných) 12 zápasov rade. Košičania po svojej záverečnej spanilej jazde definitívne potvrdili líderskú pozíciu, stali sa víťazmi základnej časti a zároveň si zabezpečili miestenku v Champions Hockey League v nasledujúcom ročníku. Čo sa produktivity členov kádra z metropoly východu týka, tú ovládol so ziskom 46 bodov (23 gólov a 23 asistencií) Tibor Kutálek. Za ním nasledovala trojica skúsených útočníkov Peter Bartoš (8+31), Gabriel Spilar (17+21) a Richard Jenčík (20+17).

    Cesta Košíc štvrťfinálovou sériou: Košičania vďaka triumfu v dlhodobej časti sezóny začali play-off v domácom prostredí proti poslednému postupujúcemu tímu. Tým boli Piešťany, ktoré v celej sérii nemali čo stratiť a v prípade úspechu mohli iba získať. To sa napokon Piešťancom podarilo dokázať už v prvom dueli, keď v Steel aréne zvíťazili prekvapujúco 3:1 a ujali sa vedenia. Oceliari boli síce zaskočení, ale hneď na druhý deň reagovali vyrovnaním po jasnej výhre 5:2. Piešťanskí hokejisti však boli jasne odhodlaní zabojovať o veľké prekvapenie a pred domácimi fanúšikmi sa nenechali zahanbiť. V prvom domácom dueli síce prehrali nešťastným gólom, ktorý padol dve sekundy pred koncom riadnej hracej doby, ale v druhom meraní síl v Piešťanoch už zvíťazili 3:1 a vyrovnali sériu na 2:2. Do Steel arény sa tak po výsledkoch séria vrátila za stavu, ktorý pred jej začiatkom čakal iba málokto. Od tohto momentu už ale v košicko-piešťanskom meraní síl dominovali iba východniari. V piatom zápase sa doma hetrikom prezentoval skúsený útočník Peter Bartoš a výrazne sa tak podpísal na triumfe 7:0. S postupovým mečbalom na svojich hokejkách potom Oceliari celú sériu ukončili v kúpeľnom meste výhrou 3:0. Pri celkovej výhre Košíc nad Piešťanmi v pomere 4:2 padlo dovedna 32 gólov, pričom o 21 z nich sa postarali zverenci trénera Oremusa. Najproduktívnejším z nich bol technicky zdatný útočník Gabriel Spilar, ktorý si do tabuľky produktivity pripísal 11 bodov za 3 góly a 8 asistencií. O tri kanadské body za ním zaostal Richard Jenčík, ktorý k 3 presných zásahom pridal 5 gólových prihrávok.

    Cesta Košíc semifinálovou sériou: Po triumfe 4:2 nad Piešťanmi sa súperom košických hokejistov v boji o finále stal Poprad. Pravé východniarske derby potrebovalo na rozhodnutie o postupujúcom tíme iba 5 zápasov, ale na ľadovej ploche to tak zdanlivo jednoznačne nevyzeralo. Celú sériu by sme v podstate mohli nazvať ako sériu obratov. V ich duchu sa začal už prvý duel, keď Košičania v Steel aréne ešte necelých päť minút pred koncom tretej tretiny prehrávali o 2 góly, ale napokon vyhrali 5:4. V podobnom duchu sa niesol aj druhý semifinálový zápas, kde Oceliari triumfovali 2:1, aby potom po dvojdňovom oddychu cestovali pod Tatry s cieľom vybojovať mečbal. To sa zverencom trénera Oremusa aj podarilo, ale postup napokon v Poprade ešte neoslavovali. Kamzíci vo štvrtom zápase zabojovali, vynikali vo všetkých herných činnostiach a po výsledku 6:2 si vybojovali piaty semifinálový duel. V ňom mali vďaka víťazstvu v základnej časti výhodu domáceho prostredia Košičania, čo sa napokon ukázalo ako jeden z rozhodujúcich faktorov. Oceliari predviedli domáci obrat aj po tretíkrát a vďaka gólu Bartánusa necelé dve minúty pred koncom mohli oslavovať postup medzi dvojicu najlepších. Čo sa produktivity Košičanov týka, na jej čelo sa dostal opäť útočník Gabriel Spilar, ktorý v semifinále nazbieral 8 kanadských bodov za 4 góly a 4 asistencie. O tri body za ním zaostali obranca Martin Štrbák, ktorý dvakrát skóroval a trikrát asistoval a útočník Peter Bartoš, ktorý si na svoje konto pripísal 5 gólových prihrávok.


    Cesta Banskej Bystrice základnou časťou: Banskobystričania začali aktuálnu sezónu netradične, keďže kvôli rekonštrukcii banskobystrického zimného štadióna odohrali úvodné domáce zápasy v Brezne. Na začiatku sezóny bystrický tím podporili aj zahraniční hráči, z ktorých najvýraznejšou posilou bol gólman Miika Wiikman. Do tímu sa takisto pridal na začiatku decembra aj skúsený bystrický odchovanec Michal Handzuš, ktorý si svojimi výkonmi postupne vypracoval pozíciu centra v prvom útoku. Koncom januára však banskobystrický klub ukončil spoluprácu s trojicou zahraničných hráčov Miika Wiikman, Max Nicastro a Theo Peckham, ktorí sa z tímu porúčali pre porušenie životosprávy. Následne však bystrický klub doplnili predsa len noví hráči, keď pod Urpín pricestovali Kanďania Guimond a Corbeil a takisto aj Švéd Andersson. Posledným a zároveň jedným z najatraktívnejších posilnení pred vyraďovacími bojmi sa stal návrat odchovanca Tomáša Surového, ktorý sa na domáci zimný štadión vrátil po piatich rokoch. Barani podávali takmer počas celej sezóny stabilné výkony, ale pár nevydarených stretnutí v tesnom závere základnej časti ich napokon stáli druhé miesto v tabuľke. So ziskom 106 bodov napokon obsadili tretiu pozíciu, keď za Nitrou zaostali len o štyri body. Čo sa ich produktivity týka, najlepším hráčom sa stal útočník Petr Kafka (54 bodov za 29 gólov a 25 asistencií). O 11 kanadských bodov za ním zaostal krídelník Michal Hudec (18 presných zásahov a 25 asistencií) a najproduktívnejšiu trojicu uzatváral so ziskom 40 bodov za 16 gólov a 24 gólových prihrávok opäť útočník Lukáš Handlovský.

    Cesta Banskej Bystrice štvrťfinálovou sériou: Po základnej časti tretí Banskobystričania si v štvrťfinálových stretnutiach vyraďovacích bojov merali sily so šiestym Trenčínom. Séria sa začala dvoma zápasmi pod Urpínom, pričom až na výnimku jedného stretnutia sa zvyšné zápasy série skončili tesným výsledkom. V hneď úvodom dueli rozhodol o víťazovi iba jediný presný zásah a po najtesnejšom výsledku sa tak ujali vedenia 1:0 v sérii Barani. Druhý zápas už priniesol viac gólov a takisto aj jednoznačnejší priebeh, keďže všetky góly padali sa chrbát skúseného gólmana Konráda. Po víťazstve Bystrice 4:0 sa tak séria sťahovala pod hrad Matúša Čáka. Trenčania ale nedokázali uspieť ani v prvom dueli na domácom ľade a prehrali tesne 2:3. V štvrtom zápase sa už Trenčín ocitol v zložitej situácii, keďže Bystrica mala možnosť rozhodnúť o svojom postupe do semifinále. Stretnutie to bolo opäť napínavé až do úplného záveru, keď domáci tím dokázal vyrovnať skóre až v záverečných sekundách a prvé víťazstvo v sérii si pripísali vďaka Dudášovi, ktorý premenil rozhodujúci samostatný nájazd. Piaty zápas série sa odohral v Banskej Bystrici, pričom ešte v úvode prostrednej časti Barani prehrávali o jeden gól. Napokon však stav stretnutia otočili a po víťazstve 4:2 dokázali uspieť aj v celej sérii v pomere 4:1 na zápasy. Najlepšími strelcami štvrťfinálovej série sa z tímu Banskej Bystrice stali Andrej Kudrna spolu s Tomášom Surovým, keď sa obidvaja dokázali presadiť štyrikrát. Andrej Kudrna sa zároveň so ziskom šiestich bodov stal zároveň aj najproduktívnejším hráčom svojho tímu, za ním so ziskom 5 bodov nasledovali Michal Handzuš a Michal Hudec.

    Cesta Banskej Bystrice semifinálovou sériou: Semifinálový súboj druhého a tretieho tímu základnej časti bol hotovou hokejovou lahôdkou. Už pred začiatkom série sa očakávalo, že uvidíme dlhý a napínavý boj, čo sa napokon aj potvrdilo. Výhodu domáceho prostredia v prvých dvoch dueloch mala vďaka lepšiemu tabuľkovému postaveniu v základnej časti Nitra. Corgoni tento fakt využili už v prvom dueli, keď vyhrali 4:2 a ujali sa vedenia. O necelých 24 hodín neskôr ale Banskobystričania odpovedali triumfom 4:3 po samostatných nájazdoch a všetkým bolo jasné, že séria sa tak skoro neskončí. Dvojzápas pod Urpínom následne o prípadnom celkovom víťazovi veľa nenapovedal, pretože aj tam raz vyhrali Corgoni a raz Barani. V piatom zápase sa oba celky za stavu 2:2 pokúsili získať mečbal a zároveň obrovskú psychickú výhodu. To vyšlo bravúrne domácej Nitre, ktorú k najjasnejšiemu víťazstvu celej série v pomere 5:2 dotlačil aj jej fanklub. Banskobystričania ale neskladali zbrane, doma výhrou 4:3 po predĺžení vyrovnali a o svojom postupe napokon rozhodli na horúcom nitrianskom ľade v poslednom možnom zápase opäť po predĺžení, keď Corgoňom predčasne ukončil sezónu hrdina Kytnár. Čo sa produktivity Baranov v tejto sérii týka, so šiestimi bodmi (5+1) ju ovládol útočník Petr Kafka, hneď za ním sa s tromi gólmi a dvomi asistenciami umiestnil ďalší ofenzívny hráč Tomáš Surový.


    Pohľad do histórie:
    Účasť vo finále: Košickí hokejisti považujú finále už za bežnú súčasť sezóny. Košičania sa do bojov o majstrovský titul prebojovali celkovo pätnástykrát v histórii a zároveň už neuveriteľný ôsmykrát v rade. Oceliari sú sedemnásobným majstrom Slovenska, držiteľom dvoch česko-slovenských titulov, sedemkrát vyhrali v slovenskej extralige striebro, dvakrát bronz a tieto kovy získali aj pred rozdelením česko-slovenskej súťaže, keď raz skončili druhí a raz tretí.

    Pre Banskú Bystricu je tohtosezónna účasť v extraligovom finále vôbec prvou v histórii klubu. Barani doposiaľ skončili najlepšie na tretej priečke, čo sa im podarilo celkovo dvakrát (v ročníku 2010/2011 a v uplynulej sezóne 2013/2014).

    Vzájomné série v play-off: Oceliari sa stretli s Baranmi v novodobej histórii play-off slovenskej extraligy iba dvakrát. V sezóne 2008/2009 to bolo vo štvrťfinále, v sezóne 2011/2012 v semifinále. V oboch sériách boli úspešnejší východniari. Odohralo sa 10 vzájomných zápasov, z nich vyhrali Košičania osem, Bystričania dva, vzájomné skóre v play-off je doteraz 31:21.

    Zdroj: Onlajny.eu, hckosice.sk
    Rozhodcovia sa pripravujú na zápas.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Štrbák, Jánošík, Šeda, Philipp, Macejko, Cebák, Drgoň – Jenčík, Bartoš, Spilar – Sojčík, Hrnka, Lapšanský – Bartánus, Suja, Bicek – Bondra, Chovan, Kutálek, Hinďoš

    HC 05 Banská Bystrica: Corbeil (Andersson) – Čížek, Rosandič, Gründling, Guimond, Kousalík, Biro, Heizer, Jaborník – White, Handzuš, Hudec – Surový, Kytnár, Kudrna – Kafka, Preisinger, Handlovský – Lamper, Matoušek, Kadura

    Rozhodca: Jonák, J. Konc – M. Korba, Rovenský.
    Rozkorčuľovanie je v plnom prúde.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Domáci Košičania nastúpia v tmavomodrých dresoch, hostia v bielej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok!
    Pred začiatkom zápasu si ešte vypočujeme štátnu hymnu Slovenskej republiky v podaní operného sólistu Dvorského.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:13
    Druhý finálový zápas sa začal výherným buly pre hosťujúceho Handzuša. To ale Banskobystričanom vôbec nepomohlo, pretože domáci tím sa ihneď natlačil pred bránku. Tam po puku siahal Spilar, no hostia ho pred ním radšej odpálili na zakázané uvoľnenie.
     
    00:34
    Začalo sa skutočne v skvelej atmosfére a oba celky sa pokúšajú natlačiť pred bránku súpera. Takmer do posledného miesta zaplnená Steel aréna aktuálne videla pokus o prechod hostí, no ten bol zastavený ofsajdom.
     
    01:01
    Košičania po buly v strednom pásme získali puk a presunuli sa do útoku. Tam ho domáci tím nahodil pred bránku, kde bol Hrnka, no tesne pred ním ho hostia zrazili.
     
    01:57
    Banská Bystrica sa prezentovala skvelým prechodom do útočného pásma. Puk tam na ľavej strane dostal Handlovský a rýchlo pálil, no nanešťastie pre hostí trafil iba Hylákovu hruď.
     
    02:38
    Košický brankár Hylák zatiaľ musí byť v strehu. Hostia sú skutočne aktívni a medzičasom na neho vyslali aj druhú strelu, no s ňou si poradil.
     
    03:00
    Vzápätí obrovská šanca Košíc na opačnej strane! V útoku sa k puku predral Jenčík a z ľavej strany aj prudko vypálil. Corbeil mal čo robiť, aby tento puk do siete nepustil a napokon sa mu to podarilo iba vyrazením.
     
    03:14
    Po menšom tlaku Oceliarov sa napokon hosťujúci hokejisti oslobodzujú iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    04:08
    Hostia hru upokojili a začínali od vlastnej bránky. Tam si puk zobral Biro a poslal ho smerom do útoku, no na modrej čiare Kytnára zastavilo iba ofsajdové postavenie.
     
    04:16
    Košičania súperovi vzápätí vypichli puk a chceli rýchlo zaútočiť. Stiahnuť sa musel Rosandič, ktorý do zakončenia nepustil Biceka.
     
    05:10
    V strehu ale musí byť aj Corbeil! Ten teraz vykorčuľoval za svoju bránku a chcel pomôcť s rozohrávkou, ale do úzkych ho dostal Kutálek. Banská Bystrica sa tak stále musí brániť!
     
    05:35
    Košičania puk získali späť na svoje hokejky a spoza bránky prišla poriadne nepríjemná prihrávka do medzikružia! Na tú by bol zaiste siahol Jenčík, ale v poslednej chvíli ju vyrazil pozorný Gründling.
     
    06:20
    Hostia sa teraz s pukom na hokejkách trochu zamotali v strednom pásme. Kus čiernej gumy teda ponúkli Hrnkovi, no aj ten bol zo situácie zaskočený a napokon pálil iba do jedného z obrancov.
     
    06:32
    Hra je prerušená a nasledovať bude prvá komerčná prestávka v tomto zápase. Atmosféra je aj naďalej výborná, takmer vypredaná Steel aréna si finále užíva!
     
    06:58
    Domáci Lapšanský to teraz individuálne vôbec nemyslel zle, ale úmysel mu napokon nevyšiel. Košičan obkrúžil bránku a achcel prihrávať, no o puk prišiel.
     
    07:12
    Veľká príležitosť hostí! Tí teraz mohli využiť dezorientáciu domácej defenzívy, keď sa pri ľavej žrdi k puku dostal Surový a chcel ho hodiť medzi kruhy, ale v rýchlosti spoluhráčov nenašiel.
     
    07:46
    Vzápätí tu máme ďalšiu skvelú šancu hostí! Tentokrát za vysunutým pukom šprintoval Kafka, no predbehol ho Hylák, ktorý vysoko vykorčuľoval a znemožnil mu zakončenie.
     
    08:18
    Zahanbiť sa nechcú nechať ani Košice. Domáci tím sa presunul do útoku, kde si odrazený puk pýtal Cebák, ale napokon k nemu veľmi dobre pristúpila defenzíva hostí a puk pri brankárovi ani neskončil.
     
    09:10
    Ďalšia zaujímavá šanca hostí! Tentokrát v nej bol White, ktorý mal pred sebou od modrej čiary takmer voľný priestor, no jediný hráč stojaci pred Hylákom mu puk zrazil.
     
    10:39
    Do útoku sa dostali aj domáci hokejisti. Prišla tam prudká strela pred bránku, ktorú ešte zrejme tečoval Bartánus, ale iba do Corbeila.
     
    11:03
    Skvelá šanca pre Košice! Na ľavej strane sa k puku dostal Kutálek a ihneď prudko pálil, no iba tesne minul bránkua puk poslal na plexisklo.
     
    11:54
    Banská Bystrica sa dnes jednoznačne pokúša vyrovnať sériu a pokračuje v tuhom boji. Aj teraz sa hostia dostali do pásma, ale opäť stroskotali iba na skvelom Hylákovi, ktorý si včera udržal čisté konto.
     
    12:18
    Košičania sa chceli prezentovať rýchlym brejkom. Domáci hokejisti potiahli puk do pásma, ale tam sa bleskovo vrátili hostia a žiadnu strelu nepripustili.
    Vynikajúca atmosféra v takmer vypredanej Steel aréne!
     
    13:20
    Hostia vyhodili puk z obrannej tretiny a chceli ísť do okamžitého protiútoku. S pukom na hokejke to skúšal Kudrna, ale ukážkovo ho zastavil Macejko.
     
    14:16
    Košičania v skvelej gólovej príležitosti! Hostia teraz v defenzíve nechali úplne voľný priestor pred pravou žrďou, kam sa natlačil Kutálek, ale jeho zakončenie skončilo iba na betóne Corbeila.
     
    14:55
    Ďalšia obrovská šanca Košíc! Domáci hokejisti opäť ovládli útočné pásmo, tentokrát z pravej strany pálil Jenčík, ale jeho strelu zastavila iba konštrukcia bránky! Hostia mali obrovské šťastie a počas nasledujúcej komerčnej prestávky si môžu poriadne vydýchnuť.
     
    15:15
    Skóre už mohlo byť definitívne otvorené! Pred Kousalíka sa natlačil Lapšanský a prudko pálil, ale Corbeil nespanikáril a puk schoval vo výstroji.
     
    15:33
    Domáci hokejisti pokračovali vo svojom ofenzívnom tlaku, ale puk im z pásma vykĺzol. Košičania aj napriek tomu pokračovali v hre a ich počínanie je je posúdené ako úmyselný ofsajd.
     
    16:01
    Košičania vyhrali buly pred svojou bránkou a presunuli sa do útoku. Tam to strelecky skúsil obranca Jánošík, ale jeho prudké zakončenie bolo zrazené iba mimo priestoru troch žrdí.
     
    16:52
    Banská Bystrica sa po dlhšom čase vymanila z defenzívnej činnosti a presunula sa do útoku. Tam sa priamo pred bránku natlačil Handlovský a čakal prihrávku, ale tú na neho Košičania nepustili.
     
    17:15
    Hra je veľmi rýchla a presúva sa zo strany na stranu. V útočnom pásme Košíc bol teraz pri puku Bondra, ale trochu sa mu zamotal medzi korčuľami a skončil až v bránkovisku. Tam chcel mladík domáceho tímu rýchlo dorážať, ale Corbeil sa po puku vrhol a prikryl ho telom.
     
    17:58
    Košičania ešte vo svojej aktivite v útoku pokračovali. Priamo pred Corbeila sa natlačili Cebák i Jenčík, no ani jeden z nich nemohol puk zasiahnuť, pretože hostia sa skvele ubránili.
     
    18:26
    Do útoku sa po dlhšej dobe opäť presunuli aj hostia. Puk tam mal na hokejke Gründling, ale zoči-voči obrancovi Košíc premárnil príležitosť na strelu a napokon nezakončil.
     
    19:12
    Hra sa prerušuje iba veľmi málo a stále sledujeme atraktívny hokej. DO útoku sa presunuli Košičania, ktorí sa pokúsia niečo vymyslieť.
     
    19:41
    Hostia sa ale dokázali ubrániť a v samom závere tretiny puk vysunuli za súperovu bránku. Všetko nasvedčuje tomu, že v tejto dvadsaťminútovke už presný zásah neuvidíme.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá dvadsaťminútvka je za nami. Videli sme v nej skvelý hokej pred takmer vypredanou Steel arénou. Pekný hokejový večer umocňuje aj atmosféra, ktorá je dnes v Košiciach skutočne výborná. Najväčšiu šancu prvej tretiny možno pripísať domácemu Jenčíkovi, ktorý trafil konštrukciu bránky.

    Druhá tretina sa začne približne o 20:19.
     
    Štatistiky po prvej tretine:
    Góly: 0:0
    Vylúčení na dve min.: 0:0
    Presilovky: 0:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 10:7
    Úspešnosť brankárov: 100%:100%
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:09
    Aj prvé buly druhej tretiny získal na svoju hokejku Handzuš. Banská Bystrica puk ihneď nahodila do pásma, ale hostia oň pri mantineli prišli.
     
    20:33
    Košičania sa iba rýchlo presunuli na opačnú polovicu klziska, ale tam nedokázali nič vymyslieť. Banská Bystrica chcela rýchlo rozohrávať, no puk napokon odpálila iba na zakázané uvoľnenie.
     
    21:14
    Banskobystričania po boji za svojou bránkou získali puk a presunuli sa do útoku. Tam síce chcel jeden z hokejistov v bielom drese prihrrávať medzi kruhy, ale jeho pokus bol zrazený iba na ochrannú sieť.
     
    21:48
    Hostia sa po buly udržali v pásme a mohli otvoriť skóre! Spoza bránky poslal dobrú prihrávku Surový, ale Kytnár puk v obrovskej rýchlosti nezasiahol. Následne prišlo zakončenie hostí od modrej čiary, ale iba tesne vedľa bránky.
     
    22:23
    Oceliari hru upokojili a presunuli sa do útoku. Tam si síce vážnejšiu šancu nepripísali, ale Corbeila aj tak ohrozili.
     
    22:51
    Domáci Spilar si v strednom pásme vypýtal puk a prebojoval sa s ním až do útoku. Skúsil to svojimi typickými kľučkami, no napokon bol zatlačený na mantinel.
     
    23:07
    Trpazlivosť sa Košičanom v útoku teraz vyplatila a zdanlivo stratený puk ešte získali späť na svoje hokejky. Z pravého kruhu pálil Spilar, no jeho pokus skončil iba u pozorného Corbeila.
     
    23:26
    Po súboji za bránkou Košíc do seba skočili Michal Handzuš a Radek Philipp. Obaja hráči si tam niečo vysvetľovali pomerne tvrdo, ale k bitke napokon nedošlo a vyriešili to iba niekoľkými nepeknými slovami.
     
    23:41
    Kytnár fauloval unikajúceho Suju a Košičania získavajú trestnú strieľanie!
     
    23:41
    Košice dali gól!

    Košický mladík JAKUB SUJA si pred zaplnenou halou v skvelej atmosfére veril a otvára skóre tohto zápasu! Puk si najskôr pomiešal a potom zakončil prudkou strelou pod Corbeilovu lapačku.
    Jakub SUJA - 1:0
     
    24:03
    Banská Bystrica teda v Steel aréne prehráva aj v druhom zápase. Hostia sa to pokúšajú rýchlo napraviť, ale nedarí sa im usadiť v pásme.
     
    24:35
    Napokon sa ale hostia do útoku dostali a poriadne znepríjemnili život Hylákovi! Pred ním stál Štrbák, ktorý síce pokryl jedného z hráčov, ale puk sa od neho nešťastne odrazil až pred bránku. Tam však pozorne zakročil spomínaný gólman, ktorý neinkasoval ani vo včerajšom zápase.
     
    24:57
    Banská Bystrica v pásme pokračuje vo veľkej aktivite. Pred bránku sa najskôr natlačil Kytnár, ale Hylák puk podržal. Hostia následne pálil ihneď po buly, no trafili iba masku košického brankára.
     
    25:53
    Košičnia sa po sekundách v obrannej tretine presunuli do útoku. Tam sa ale domáci tím dlho neudržala hra sa trochu upokojila.
     
    26:31
    Košice dali gól!

    Košičania vybojovali puk v útočnom pásme. Na hokejku ho tam pri modrej čiare dostal obranca ADAM JÁNOŠÍK, ktorý uvidel možnosť prechodu až ku bránke, a tak sa tam presunul a prudkou ranou pod hornú žrď zvýšil na 2:0. Asistencia: Radovan Bondra.
    Adam JÁNOŠÍK - 2:0
     
    27:03
    Domáci hokejisti sa po druhom góle museli stiahnuť pred svoju bránku. Odtiaľ síce chceli puk bleskovo rozohrať, ale podarilo sa im to iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    27:34
    Hostia sa opäť natlačili do pásma dostali sa tam aj k streleckému pokusu. Od modrej čiary pálil Biro, no do jeho strely sa hodil Bartoš.
     
    28:14
    Hra je skutočne atraktívna a presúva sa zo strany na stranu. DO útoku sa teraz dostali aj Košičania, no z ich strany k zakončeniu neprišlo, pretože hostia ich v poslednej chvíli vytlačili k mantinelu.
     
    29:17
    Mohlo byť znížené! Hosťujúci hokejisti prudko vypálili od modrej čiary a tento puk si korčuľou nešťastne do Hylákovej masky zrazil Cebák. Košičania mali veľké šťastie, že puk neskončil v sieti.
     
    29:29
    Po veľkom tlaku hostí napokon domáci tím puk vyhadzuje cez všetky čiary iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    30:03
    V úniku bol faulovaný aj Bartánus a Košičania získavajú druhé trestné strieľanie v tomto zápase!
     
    30:03
    Košice dali gól!

    MAREK BARTÁNUS si puk potiahol až pred bránku, položil si Corbeila na ľadovú plochu a bekhendom efektne zakončil do odkrytej časti siete! Košičania vyhrávajú už o tri góly.
    Marek BARTÁNUS - 3:0
     
    30:27
    Košičania okamžite pokračujú vo svojej ofenzívnej snahe. Pred bránku sa natlačil Kutálek a prudko zakončoval, no jeho pokus bol v rýchlosti tečovaný iba tesne vedľa bránky.
     
    30:38
    Vzápätí sme videli aj rýchly prechod hosťujúceho tímu. Pre Banskú Bystricu je situácia veľmi náročná, rozhodne však nie neriešiteľná. Hostia sa teraz môžu skonsolidovať počas komerčnej prestávky.
     
    31:02
    Hostia po buly ostali v pásme a pokúsili sa tam niečo vymyslieť. S pukom si spoza bránky až do pravého kruhu nakorčuľoval handlovský, no tam ho odstavil Jenčík.
     
    31:28
    Banská Bystrica stále bojuje a hokej je aj naďalej úžasný! Pred bránku sa teraz natlačil Heizer, ktorý puk dvakrát nebezpečne tečoval, no ani v jednom prípade nedokázal prekvapiť Hyláka.
    Steel aréna je dnes vypredaná takmer do posledného miesta!
     
    31:52
    Košičania sa tečom dokázali ubrániť a puk rýchlo dostali von zo svojej obrannej tretiny. Barani na to zareagovali iba okamžitým zakázaným uvoľnením.
     
    32:20
    Hra na ľadovej ploche sa trochu upokojila a Steel aréna sa baví mexickými vlnami. Hostia sa stiahli pred svoju bránku a budú rozohrávať.
     
    32:49
    Hosťujúci hokejisti to ale majú veľmi náročné a nevedia sa dostať pred domácu defenzívu. Košičania skvele prehustili stred klziska a súpera do útoku nepustili.
     
    33:12
    Hra sa na pár sekúnd definitívne upokojí, nasledovať totiž bude reklamná prestávka. Po nej sa bude vhadzovať pred Hylákom, takže hostia majú možnosť na zníženie súperovho náskoku.
     
    33:35
    Hostia to v útoku vedia, ale nedokážu premeniť svoje šance. Surový sa teraz v medzikruží dostal k zaujímavému bekhendovému nahodeniu, no to Kytnár v rýchlosti nedokázal tečovať.
     
    34:34
    Puk si na svoje hokejky prevzali domáci hráči a takisto sa presunuli do pásma. Tam sa po ľavej strane natlačil Jenčík, ale jeho bekhend napokon skončil iba na Corbeilovi.
     
    35:07
    Do útoku sa presunuli aj hostia. Tí zakončili poriadne nepríjemne a ešte sa aj pustili do dorážok, čo sa domácej defenzíve pochopiteľne nepáčilo. Do Lampera sa tam pred bránkou tvrdo pustil Philipp a vysvetlil mu to päsťami.
     
    35:07
    Emócie pred košickou bránkou vzbĺkli aj u iných hráčov a menšie potýčky musia rozhodcovia riešiť trestami. Budeme zvedaví, kto na trestnú lavicu napokon zasadne.
     
    35:07
    Rozhodcovia napokon tresty udelili nasledovne: hosťujúci Patrik Lamper inkasuje dve minúty za seknutie a jeho spoluhráčTomáš Matoušek rovnako dlhý trest za hrubosť. Z domácich smerujú na trestnú lavicu po dve minúty za hrubosť Radek Philipp a Peter Sojčík. Hrať sa bude v pätici na oboch stranách.
     
    36:14
    Banská Bystrica dala gól!

    Hostia znižujú náskok súpera! Domáca defenzíva pustila popred bránku skvelú krížnu prihrávku, ktorá našla ANDREJA KUDRNU a ten prudkou ranou z pravého kruhu nekompromisne prepálil Hyláka. Asistencie: Tomáš Surový, Milan Kytnár.
    Andrej KUDRNA - 3:1
     
    36:56
    Košičania sa ihneď pokúsili odpovedať na opačnej strane. Tam spoza obrany vypálil Jenčík, ktorý to skúsil skutočne prudko, no jeho pokus bol dobre zrazený mimo priestoru troch žrdí.
     
    37:07
    Skončili sa zhodné tresty na oboch stranách, stále sa hrá v plnom počte.
     
    37:26
    Košičania sa teraz museli stiahnuť pred svoju bránku a puk odtiaľ dostali iba za cenu zakázaného uvoľnenia. Hostia majú šancu na druhý gól.
     
    37:58
    Domáci hokejisti sa ale po buly dokázali pohodlne ubrániť a puk dostali preč zo svojho obranného pásma. Košičania sa nikam ponáhľať nemusia.
     
    38:39
    Domáci útočník Suja sa po pravej strane natlačil do útoku, odkiaľ aj zakončoval. Jeho strela ale teraz nebola z kategórie nebezpečných a Corbeil si s ňou poradil bez akéhokoľvek zaváhania.
     
    39:18
    Oceliari to v samom závere ešte skúšajú v útoku, ale už iba s dôrazom na defenzívu. Puk si v strede klziska prevzal Spilar a dostal ho do pásma, kde sa ešte pokúsi niečo vymyslieť.
     
    39:40
    Napokon z toho mohol byť piaty gól tohto zápasu! Na hokejke ho mal Spilar, ktorý si puk potiahol pred Corbeila a zakončil, ale hosťujúci gólman ukázal skvelú pohotovosť a zaľahol ho.
     
    39:48
    Emócie skutočne pracujú stopercentne a oba celky si plne uvedomujú dôležitosť tohto duelu. Aj teraz museli rozhodcovia riešiť menšiu strkanicu, ktorá sa však zaobišla bez bitky i vylúčení.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Aj po odpískaní si napokon hráči mali chuť niečo vysvetľovať a rozhodcovia musia byť v strehu. Aktívny bol najmä Handzuš, ktorý sa slovne pustil do súpera, ale arbitri všetkých rýchlo upokojili.
     
    Štatistiky po druhej tretine:
    Góly: 3:1
    Vylúčení na dve min.: 2:2
    Presilovky: 0:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 17:17
    Úspešnosť brankárov: 94%:82%
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:38
    V úvode tretej tretiny sú aktívnejší Banskobystričania, ktorí sa snažia tento zápas zvrátiť vo svoj prospech.
     
    42:11
    Košičania sa po vyhratom buly v strednom pásme dostali k puku, následne ho však len nahodili na zadný mantinel, kde sa ho zmocnili pozorní Banskobystričania.
     
    42:42
    Handlovský sa výborne presúval po pravom krídle do útočného pásma, následne sa dostal za útočnú modrú čiaru a už, už sa chystal zakončovať. Čiarový rozhodca ho však prerušil hvizdom avizujúcim postavenie mimo hry.
     
    43:05
    Richard Jenčík získal puk v strednom pásme, následne si nakorčuľoval na obvod ľavého kruhu a nekompromisne zakončoval. Jeden z banskobystrických obrancov však puk zblokoval na ochrannú sieť. Vhadzovať sa bude po Corbeilovej pravici.
     
    43:27
    Banskobystričania si zahrajú v početnej výhode. Košický hráč Philipp si odchádza sadnúť na dve minúty za držanie protihráča.
     
    43:54
    Košický gólman Hylák si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď po dobrej strele z pravej strany od Handzuša zachytil puk vo svojej výstroji a následne ho ukryl vo svojej lapačke.
     
    44:07
    Košičania sa už podruhýkrát v tomto oslabení bez problémov oslobodzujú. Banskobystričania však zakladajú ďalší útok z územia pri svojej svätyni.
     
    44:37
    Minúta z banskobystrickej presilovej hry je už minulosťou, no zatiaľ sa "baranom" nepodarilo nič zaujímavé vymyslieť. Košičania sa opäť pohodlne oslobodili.
     
    44:58
    Po dobrej strele od Kudrnu sa k dorážke dostal Kytnár, ktorý nekompromisne pálil, no gólman Hylák bol aj tentokrát v strehu a puk bez problémov ukryl vo svojej výstroji.
     
    45:13
    Kafka pálil z pravej strany, jeho delovku síce stečoval Jenčík, no gólman Hylák bol v strehu a na svoje konto si pripisuje ďalší dobrý zákrok svojimi betónmi.
     
    45:17
    12 sekúnd sa bude hrať vo vyrovnanom počte na oboch stranách. Po uplynutí tejto doby si Košičania zahrajú v početnej výhode, keďže Kytnár sa previnil podrazením.
     
    45:41
    Košickí hokejisti sú už v plnom počte a usadili sa pred bránou gólmana Corbeila. Banskobystrickí hokejisti sú však zatiaľ v strehu a bez problémov sa dokázali oslobodiť vyhodením puku cez všetky čiary.
     
    46:20
    Štrbák sa dostal k puku za kruhmi, následne dobrou prihrávkou na pravé krídlo hľadal Jenčíka, no ten sa k strele z prvej nedostal. Banskobystričania svoj obranný štvorec rozložili veľmi dobre.
     
    46:58
    Hostia sa v tejto chvíli bez problémov bránia. Momentálne je puk pred košickou bránou, kde Banskobystričania veľmi dobre forčekujú.
     
    47:18
    Oceliari sa dostali do útočného pásma a napriek tomu, že hostia sú už v plnom počte si vytvárajú veľmi dobre strelecké príležitosti.
     
    47:56
    Na rad prichádza ďalšia presilová hra pre Košice. Hosťujúci Václav Čížek obdržal dve minúty za hákovanie.
     
    48:24
    Košickí oceliari zatiaľ len intenzívne kombinujú v útočnom pásme, no zatiaľ sa im nedarí zakončovať. Nepresná prihrávka od Jenčíka spôsobila banskobystrické vyhodenie puku cez všetky čiary.
     
    48:52
    Spilár sa s pukom dostal na pravý kruh, odkiaľ tvrdo pálil, no trafil gólmana Corbeila do masky, a tak sa hra musí prerušiť. Po krátkej chvíli je však všetko v poriadku.
     
    49:07
    Bartoš sa predviedol v mierne zlom svetle, keď vyslal na pravé krídlo nepresnú prihrávku. Tento fakt využili Banskobystričania, ktorí sa opäť bez problémov oslobodzujú.
     
    49:50
    Bicek to skúšal na trojicu svojich protihráčov, no napokon nedokázal uspieť. Hostia zachytili puk a upokojujú tempo hry pred vlastnou bránou.
     
    50:02
    Hostia sa dokázali aj tentokrát ubrániť a už hrajú v plnom počte. Handzuš potiahol puk do útočného pásma, no napokon proti košickej presile nedokázal nič vymyslieť.
     
    50:45
    Preisinger dobrou prihrávkou z pravej strany našiel Kafku, ktorý tvrdo pálil, no jeho delovka bola zblokovaná len na zadný mantinel. Košičania si bez problémov udržujú svoje dvojgólové vedenie.
    Steel aréna si užíva zápas.
     
    50:58
    Po postavení mimo hry v znení hosťujúceho Handlovského uvidíme komerčnú prestávku. Po nej sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    51:14
    Hrnka využil svoju robustnú postavu na prechod do útočného pásma po pravom krídle, následne ho Banskobystričania nevedeli odstaviť ani v trojici. Sojčík sa po chvíli zmocnil puku, no Rosandič ho odzbrojil.
     
    51:58
    Kytnár sa rýchlo presúval po ľavom krídle, no rýchlokorčuliar Spilár ukázal svoje kvality a svojho súpera bez problémov odstavil od puku.
     
    52:24
    Hudec zaviezol puk do útočného pásma po pravom krídle, no Košičania ho napokon odstavili bez väčších problémov.
     
    52:55
    Gründling prihrával Whiteovi z obranného pásma, no napokon sa táto dvojica nestala úspešnou. Čiarový rozhodca avízoval zakázané uvoľnenie, po ktorom sa hra sťahuje pred gólmana Corbeila.
     
    53:24
    Z hranice ľavého kruhu tentokrát tvrdo pálil Sojčík, no jeho projektil bol zblokovaný tesne vedľa banskobystrickej svätyne. Hostia sa opäť snažia útočiť.
     
    53:55
    Spilár sa rýchlo presunul po ľavom krídle, následne za banskobystrickou bránou získal niekoľko sekúnd a puk po prehratom súboji prenechal svojim súperom.
     
    54:27
    Banskobystrickým hokejistom sa čas veľmi kráti. Košičania hrajú s prehľadom a nedávajú svojim súperom veľa šancí na zakončenie.
     
    54:52
    Surový sa skvele prekľučkoval cez dvojicu Košičanov a následne vystrelil, po jeho neúspešnej strele bol vo veľkej šanci Kousalík, no ani ten neprekonal gólmana Hyláka, keďže minul jeho svätyňu!
     
    55:24
    Na druhej strane bol vo veľkej šanci Jenčík, ktorý poriadne napriahol, no jeho delovka smerovala vedľa banskobystrickej brány. Následne sú pri puku hostia, ktorí sa snažia útočiť.
     
    55:58
    Do konca tretej tretiny ostávajú už len štyri minúty a momentálne sa hrá v strednom pásme, cez ktoré sa hostia nevedia dostať. Košičania výborne forčekujú.
     
    56:24
    White sa dostal k zakončeniu na hranici ľavého kruhu, no ani jeho pekná strela zápästím bola zblokovaná a skončila až za košickou svätyňou.
     
    56:30
    Banskobystrický tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    56:40
    Banskobystričania to skúšajú v šestici!
     
    56:44
    Banská Bystrica dala gól!
    Pred košickou bránou sa vhadzovalo po Hylákovej pravici, kde sa ani jeden z ústredných hráčov nedokázal dostať k puku. Tento fakt využil MICHAL HUDEC, ktorý získal puk, preštrikoval sa pred košickú bránu a veľmi peknou kľučkou a následným zakončením položil a následne prekonal gólmana Hyláka. Asistenciu si pripisuje Michal Handzuš.
    HUDEC - 3:2
     
    57:16
    Banskobystričania kontaktným gólom poriadne zdramatizovali priebeh tohto stretnutia a Košičania sa v tejto chvíli musia brániť.
     
    57:42
    Hostia to opäť skúšajú v šestici a je tu teda absolútny vabank baranov!
     
    58:10
    Jenčák sa dostal do skvelej gólovej šance v medzikruží, no po jeho zakončení napokon skvele zasiahol Guimond, ktorý sa hodil do dráhy puku a následne ho zblokoval na zadný mantinel!
     
    58:44
    Rosandič pálil spoza pravého kruhu, no jeho delovka napokon smerovala len na Hylákove betóny, ktoré puk poslali na zadný mantinel.
     
    59:19
    Banská Bystrica dala gól!
    Obrovský tlak pred košickou bránou vyústil do vyrovnávajúceho gólu! Po skvelej šanci Whitea, ktorý sa najlepšie zorientoval v medzikruží síce gól nepadol, no po následných agilných dorážkach hostia uspeli zásluhou práve spomínaného PATRICKA WHITEA, ktorý nedal Hylákovi žiadnu šancu. Veľkú prácu urobil aj Andrej Kudrna, ktorý svojou skvelou prihrávkou a následnou strelou celú túto situáciu spôsobil. Asistencie si pripisujú hráči Andrej Kudrna a Milan Kytnár.
    WHITE - 3:3
     
    59:38
    Puk sa momentálne nachádza v strednom pásme, kde ho majú v moci hráči Banskej Bystrice. Košičania sú však v strehu a už čakajú na predĺženie.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Štatistiky po tretej tretine:
    Góly: 3:3
    Vylúčení na dve min.: 3:4
    Presilovky: 0:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 22:26
    Úspešnosť brankárov: 88%:86%
     
    Banskobystrickí hokejisti predviedli v závere tretej tretiny fantastický výkon, keď v posledných necelých štyroch minútach tretej tretiny skúsili absolútny vabank – hru bez brankára a so šiestimi korčuliarmi na ľade. Prvý takýto obrovský risk v 57. minúte využil Michal Hudec, ktorý sa dostal pred košickú bránu a skvele skóroval. Následne to hostia skúsili v šestici aj v záverečnej minúte (41 sekúnd pred záverečnou sirénou) a dokázali skórovať zásluhou agilného Patricka Whitea.

    V predĺžení je všetko absolútne otvorené a Banskobystričania sa určite budú snažiť vyrovnať stav tejto finálovej série. Podarí sa im to?
     
    Hráči sú späť na ľadovej ploche a desaťminútové predĺženie sa o malý moment začne. Hrať sa bude skutočne o veľa, kto bude úspešnejší a ustojí obrovský tlak osemtisícovej Steel arény?
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:09
    Predĺženie sa začalo výherným buly pre Handzuša. Hostia sa ihneď pokúsili presunúť do útoku, ale nahodený puk im v tom veľmi nepomohol.
     
    60:37
    V útočnom pásme ale nič nevymysleli ani Košičania a tímy si zatiaľ puk pohadzujú ako horúci zemiak. Spoza svojej bránky bude rozohrávať Kudrna.
     
    61:23
    Hostia s prehľadom rozohrali puk do strednej tretiny, kde si ho prevzal Kytnár. Ten síce chcel preniknúť do útoku, ale úspešný nebol.
     
    61:52
    Pped bránku Corbeila sa napokon natlačil Suja. Košičania si po prechode urobili skutočne zaujímavý priestor, ale banskobystrická obrana napokon pozorne zasiahla.
     
    62:24
    Hrá sa bez prerušenia. Na opačnú stranu si puk potiahol Handzuš a pokúšal sa ho hodiť pomedzi dvojicu obrancov, no jeho pokus bol pridlhý a skončil u Hyláka.
     
    63:10
    Košičania sa presunuli do pásma a mohli rozhodnúť! Po Spilarovej prihrávke pálil Macejko a Corbeil puk iba vyrazil pravým ramenom.
     
    63:56
    Banskobystričania prežili infarkt a hru sa pokúšajú upokojiť. Hostia budú rozohrávať spoza svojej bránky.
     
    64:15
    V útočnom pásme sa ale hosťom nedarí nič vymyslieť. Domáci hokejisti si na defenzívny výpadok zo záveru riadnej hracej doby nechcú spomenúť a zatiaľ sa bránia veľmi dobre.
     
    65:00
    Veľmi dobre ale hrajú aj hostia. Sledujeme opatrnú hru z oboch strán a nikto nechce urobiť chybu. Tá by totiž bola zrejme posledná v tomto zápase.
     
    65:17
    Veľké nervy pokračujú. Banská Bystrica nedokázala puk udržať na svojich hokejkách, a preto ho hostia aspoň nahodili na zadný mantinel.
     
    65:29
    Banská Bystrica sa bude brániť! Skutočne nepríjemná situácia pre hostí, ktorí boli v jednom momente na ľadovej ploche až piati a lavička inkasuje zaslúžený trest.
     
    65:37
    Hostia sa ale začali brániť veľmi dobe a puk hneď v úvode vyhodili cez všetky čiary.
     
    65:59
    Puk aj druhýkrát smeruje von z obrannej tretiny hosťujúceho tímu. Napätie by sa dalo krájať.
     
    66:24
    Hostia vystihli rozohrávku súpera a vo vlastnom oslabení dokonca zaútočili! Puk potiahol Kytnár a krížnou prihrávkou ešte hľadal Surového, ale prihrávka bola príliš silná.
     
    67:14
    Hostí poriadne vystrašil Jenčík. Ten sa predral pred bránku a bez prípravy prudko pálil pod betóny Corbeila, ale ten si dal obrovský pozor.
     
    67:20
    Handzuš vyhral dôležité buly a Bystrica puk opäť vyhadzuje von z pásma. Hostia sa už v trojici ubránia.
     
    67:29
    Hostia sú už vo štvorici.
     
    68:06
    Košičania ešte ostali v pásme. Strelou od modrej čiary to skúšal opäť Macejko, ale trafil iba protihráča stojaceho pred ním.
     
    68:41
    Banská Bystrica si puk prevzala na svoje hokejky a hru za vlastnou bránkou trochu upokojila. Nervy by sa dali krájať, ostáva posledná minúta hry.
     
    68:52
    Hostia puk opatrne dostali na opačnú polovicu klziska a tam ho Hylák ešte opatrnejšie prikryl. Vhadzovať sa bude v útočnom pásme Banskej Bystrice.
     
    69:09
    Banskobystričania ale puk v útoku neudržali a dopredu pustili Spilara. Hostia mali aj kúsok šťastia, pretože košický kanonier poslal puk v rýchlosti iba tesne vedľa pravej žrde.
     
    69:53
    Hostia sa ubránili a svoje sily presunuli do útoku. Tam bola po aktivite pri Hylákovi posunutá bránka a hra sa opäť prerušuje. Napätie by sa dalo krájať, uvidíme ešte jedno vhadzovanie v obrannom pásme Oceliarov.
     
    70:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Nervózne a hlavne opatrné predĺženie je za nami, druhý finálový zápas rozhodnú až samostatné nájazdy!
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. série
    0:0
    Hosťujúci Patrick WHITE to skúsil zakončením pomedzi betóny, ale bez úspechu.
     
    1. série
    0:0
    Marek BARTÁNUS svoj druhý nájazd v tomto zápase nepremieňa, mieril iba do hrude Corbeila.
     
    2. série
    0:0
    Petr KAFKA nepremieňa.
     
    2. série
    1:0
    Jiří BICEK zakončením pomedzi betóny dostáva svoj tím do vedenia.
     
    3. série
    1:0
    Michal HANDZUŠ nepremieňa.
     
    70:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC Košice.
    Autorom víťazného gólu je JIŘÍ BICEK.
    Jiří BICEK - 4:3
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas sa napokon skončil triumfom Košíc, ktoré v sérii vyhrávajú už 2:0.

    To je od nás zo Steel arény pre dnešok všetko. S prianím pekného zvyšku dnešnej noci sa s vami lúči komentátorská dvojica Veronika Pancuráková a Tomáš Kovalský.
     
    Tlačová konferencia:

    Roman Šimíček, asistent trénera HC Košice:
    "Prvá tretina zápasu bola veľmi vyrovnaná. Potom sa nám podarilo dať tri góly, bohužiaľ sme ale tri minúty pred koncom druhej tretiny inkasovali. Potom sa Banskej Bystrici podarilo pridať aj druhý presný zásah pri hre bez brankára. Tento gól ich postavil na nohy, nás dal dole a vyrovnali na 3:3. Zápas sme napokon zvládli v samostatných nájazdoch, za čo sme veľmi radi, pretože to bolo náročné stretnutie. Klobúk dole pred výkonom všetkých hráčov a najmä brankára Sašu Hyláka."

    Miroslav Chudý, tréner B. Bystrice: "Chcem pochváliť chalanov za to, že toto bol náš výkon, náš hokej, ktorý sme predvádzali aj v predchádzajúcich sériách. Od prvej minúty sme tu hrali to, čo sme mali. Košice nám v druhej tretine samozrejme ušli, no vďaka veľkej bojovnosti a kúsku šťastia sme sa dokázali vrátiť do zápasu." (23:31:51)

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 24. Suja (TS), 27. Jánošík (Bondra), 31. Bartánus, rozh. náj. Bicek – 37. Kudrna (Surový, Kytnár), 57. Hudec (Handzuš), 60. White (Kudrna, Kytnár)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Patrick White (BBY)
    0:0   Marek Bartánus (KOS)
    2. série:
    0:0   Petr Kafka (BBY)
    1:0   Jiří Bicek (KOS)
    3. série:
    1:0   Michal Handzuš (BBY)


    HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Štrbák, Jánošík, Šeda, Philipp, Macejko, Cebák, Drgoň – Jenčík, Bartoš, Spilar – Sojčík, Hrnka, Lapšanský – Bartánus, Suja, Bicek – Bondra, Chovan, Kutálek, Hinďoš
    HC´ 05 Banská Bystrica: Corbeil (Andersson) – Čížek, Rosandič, Gründling, Guimond, Kousalík, Biro, Heizer, Jaborník – White, Handzuš, Hudec – Surový, Kytnár, Kudrna – Kafka, Preisinger, Handlovský – Lamper, Matoušek, Kadura

    Rozhodčí: Jonák, J. Konc – M. Korba, Rovenský

    Diváci: 8034
    bahis siteleri