Košice – Banská Bystrica 4:3 (1:0 po s.n.)
po s.n. (1:0)
HC Košice
4:3 (0:0, 3:1, 0:2 - 0:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Čtvrtek 02.04.2015, 19:30 • Steel aréna, Košice • Tipsport Liga (SR) play-off
Předzápasové kurzy
Partner:
    Jiří BICEK - 4:3
     
    70:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím HC Košice.
    Autorom víťazného gólu je JIŘÍ BICEK.
     
    Nervózne a hlavne opatrné predĺženie je za nami, druhý finálový zápas rozhodnú až samostatné nájazdy!
     
    69:09
    Banskobystričania ale puk v útoku neudržali a dopredu pustili Spilara. Hostia mali aj kúsok šťastia, pretože košický kanonier poslal puk v rýchlosti iba tesne vedľa pravej žrde.
     
    67:14
    Hostí poriadne vystrašil Jenčík. Ten sa predral pred bránku a bez prípravy prudko pálil pod betóny Corbeila, ale ten si dal obrovský pozor.
     
    66:24
    Hostia vystihli rozohrávku súpera a vo vlastnom oslabení dokonca zaútočili! Puk potiahol Kytnár a krížnou prihrávkou ešte hľadal Surového, ale prihrávka bola príliš silná.
     
    65:29
    Banská Bystrica sa bude brániť! Skutočne nepríjemná situácia pre hostí, ktorí boli v jednom momente na ľadovej ploche až piati a lavička inkasuje zaslúžený trest.
     
    63:10
    Košičania sa presunuli do pásma a mohli rozhodnúť! Po Spilarovej prihrávke pálil Macejko a Corbeil puk iba vyrazil pravým ramenom.
    WHITE - 3:3
     
    59:19
    Banská Bystrica dala gól!
    Obrovský tlak pred košickou bránou vyústil do vyrovnávajúceho gólu! Po skvelej šanci Whitea, ktorý sa najlepšie zorientoval v medzikruží síce gól nepadol, no po následných agilných dorážkach hostia uspeli zásluhou práve spomínaného PATRICKA WHITEA, ktorý nedal Hylákovi žiadnu šancu. Veľkú prácu urobil aj Andrej Kudrna, ktorý svojou skvelou prihrávkou a následnou strelou celú túto situáciu spôsobil. Asistencie si pripisujú hráči Andrej Kudrna a Milan Kytnár.
     
    58:10
    Jenčák sa dostal do skvelej gólovej šance v medzikruží, no po jeho zakončení napokon skvele zasiahol Guimond, ktorý sa hodil do dráhy puku a následne ho zblokoval na zadný mantinel!
     
    57:42
    Hostia to opäť skúšajú v šestici a je tu teda absolútny vabank baranov!
    HUDEC - 3:2
     
    56:44
    Banská Bystrica dala gól!
    Pred košickou bránou sa vhadzovalo po Hylákovej pravici, kde sa ani jeden z ústredných hráčov nedokázal dostať k puku. Tento fakt využil MICHAL HUDEC, ktorý získal puk, preštrikoval sa pred košickú bránu a veľmi peknou kľučkou a následným zakončením položil a následne prekonal gólmana Hyláka. Asistenciu si pripisuje Michal Handzuš.
     
    56:40
    Banskobystričania to skúšajú v šestici!
     
    56:30
    Banskobystrický tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    54:52
    Surový sa skvele prekľučkoval cez dvojicu Košičanov a následne vystrelil, po jeho neúspešnej strele bol vo veľkej šanci Kousalík, no ani ten neprekonal gólmana Hyláka, keďže minul jeho svätyňu!
     
    47:56
    Na rad prichádza ďalšia presilová hra pre Košice. Hosťujúci Václav Čížek obdržal dve minúty za hákovanie.
     
    45:17
    12 sekúnd sa bude hrať vo vyrovnanom počte na oboch stranách. Po uplynutí tejto doby si Košičania zahrajú v početnej výhode, keďže Kytnár sa previnil podrazením.
     
    43:27
    Banskobystričania si zahrajú v početnej výhode. Košický hráč Philipp si odchádza sadnúť na dve minúty za držanie protihráča.
     
    39:40
    Napokon z toho mohol byť piaty gól tohto zápasu! Na hokejke ho mal Spilar, ktorý si puk potiahol pred Corbeila a zakončil, ale hosťujúci gólman ukázal skvelú pohotovosť a zaľahol ho.
    Andrej KUDRNA - 3:1
     
    36:14
    Banská Bystrica dala gól!

    Hostia znižujú náskok súpera! Domáca defenzíva pustila popred bránku skvelú krížnu prihrávku, ktorá našla ANDREJA KUDRNU a ten prudkou ranou z pravého kruhu nekompromisne prepálil Hyláka. Asistencie: Tomáš Surový, Milan Kytnár.
     
    35:07
    Rozhodcovia napokon tresty udelili nasledovne: hosťujúci Patrik Lamper inkasuje dve minúty za seknutie a jeho spoluhráčTomáš Matoušek rovnako dlhý trest za hrubosť. Z domácich smerujú na trestnú lavicu po dve minúty za hrubosť Radek Philipp a Peter Sojčík. Hrať sa bude v pätici na oboch stranách.
     
    35:07
    Emócie pred košickou bránkou vzbĺkli aj u iných hráčov a menšie potýčky musia rozhodcovia riešiť trestami. Budeme zvedaví, kto na trestnú lavicu napokon zasadne.
     
    35:07
    Do útoku sa presunuli aj hostia. Tí zakončili poriadne nepríjemne a ešte sa aj pustili do dorážok, čo sa domácej defenzíve pochopiteľne nepáčilo. Do Lampera sa tam pred bránkou tvrdo pustil Philipp a vysvetlil mu to päsťami.
     
    33:35
    Hostia to v útoku vedia, ale nedokážu premeniť svoje šance. Surový sa teraz v medzikruží dostal k zaujímavému bekhendovému nahodeniu, no to Kytnár v rýchlosti nedokázal tečovať.
    Steel aréna je dnes vypredaná takmer do posledného miesta!
     
    31:28
    Banská Bystrica stále bojuje a hokej je aj naďalej úžasný! Pred bránku sa teraz natlačil Heizer, ktorý puk dvakrát nebezpečne tečoval, no ani v jednom prípade nedokázal prekvapiť Hyláka.
    Marek BARTÁNUS - 3:0
     
    30:03
    Košice dali gól!

    MAREK BARTÁNUS si puk potiahol až pred bránku, položil si Corbeila na ľadovú plochu a bekhendom efektne zakončil do odkrytej časti siete! Košičania vyhrávajú už o tri góly.
     
    30:03
    V úniku bol faulovaný aj Bartánus a Košičania získavajú druhé trestné strieľanie v tomto zápase!
     
    29:17
    Mohlo byť znížené! Hosťujúci hokejisti prudko vypálili od modrej čiary a tento puk si korčuľou nešťastne do Hylákovej masky zrazil Cebák. Košičania mali veľké šťastie, že puk neskončil v sieti.
    Adam JÁNOŠÍK - 2:0
     
    26:31
    Košice dali gól!

    Košičania vybojovali puk v útočnom pásme. Na hokejku ho tam pri modrej čiare dostal obranca ADAM JÁNOŠÍK, ktorý uvidel možnosť prechodu až ku bránke, a tak sa tam presunul a prudkou ranou pod hornú žrď zvýšil na 2:0. Asistencia: Radovan Bondra.
     
    24:57
    Banská Bystrica v pásme pokračuje vo veľkej aktivite. Pred bránku sa najskôr natlačil Kytnár, ale Hylák puk podržal. Hostia následne pálil ihneď po buly, no trafili iba masku košického brankára.
    Jakub SUJA - 1:0
     
    23:41
    Košice dali gól!

    Košický mladík JAKUB SUJA si pred zaplnenou halou v skvelej atmosfére veril a otvára skóre tohto zápasu! Puk si najskôr pomiešal a potom zakončil prudkou strelou pod Corbeilovu lapačku.
     
    23:41
    Kytnár fauloval unikajúceho Suju a Košičania získavajú trestnú strieľanie!
     
    23:26
    Po súboji za bránkou Košíc do seba skočili Michal Handzuš a Radek Philipp. Obaja hráči si tam niečo vysvetľovali pomerne tvrdo, ale k bitke napokon nedošlo a vyriešili to iba niekoľkými nepeknými slovami.
     
    21:48
    Hostia sa po buly udržali v pásme a mohli otvoriť skóre! Spoza bránky poslal dobrú prihrávku Surový, ale Kytnár puk v obrovskej rýchlosti nezasiahol. Následne prišlo zakončenie hostí od modrej čiary, ale iba tesne vedľa bránky.
     
    17:15
    Hra je veľmi rýchla a presúva sa zo strany na stranu. V útočnom pásme Košíc bol teraz pri puku Bondra, ale trochu sa mu zamotal medzi korčuľami a skončil až v bránkovisku. Tam chcel mladík domáceho tímu rýchlo dorážať, ale Corbeil sa po puku vrhol a prikryl ho telom.
     
    15:15
    Skóre už mohlo byť definitívne otvorené! Pred Kousalíka sa natlačil Lapšanský a prudko pálil, ale Corbeil nespanikáril a puk schoval vo výstroji.
     
    14:55
    Ďalšia obrovská šanca Košíc! Domáci hokejisti opäť ovládli útočné pásmo, tentokrát z pravej strany pálil Jenčík, ale jeho strelu zastavila iba konštrukcia bránky! Hostia mali obrovské šťastie a počas nasledujúcej komerčnej prestávky si môžu poriadne vydýchnuť.
     
    14:16
    Košičania v skvelej gólovej príležitosti! Hostia teraz v defenzíve nechali úplne voľný priestor pred pravou žrďou, kam sa natlačil Kutálek, ale jeho zakončenie skončilo iba na betóne Corbeila.
     
    13:20
    Hostia vyhodili puk z obrannej tretiny a chceli ísť do okamžitého protiútoku. S pukom na hokejke to skúšal Kudrna, ale ukážkovo ho zastavil Macejko.
     
    11:03
    Skvelá šanca pre Košice! Na ľavej strane sa k puku dostal Kutálek a ihneď prudko pálil, no iba tesne minul bránkua puk poslal na plexisklo.
     
    07:46
    Vzápätí tu máme ďalšiu skvelú šancu hostí! Tentokrát za vysunutým pukom šprintoval Kafka, no predbehol ho Hylák, ktorý vysoko vykorčuľoval a znemožnil mu zakončenie.
     
    07:12
    Veľká príležitosť hostí! Tí teraz mohli využiť dezorientáciu domácej defenzívy, keď sa pri ľavej žrdi k puku dostal Surový a chcel ho hodiť medzi kruhy, ale v rýchlosti spoluhráčov nenašiel.
     
    05:35
    Košičania puk získali späť na svoje hokejky a spoza bránky prišla poriadne nepríjemná prihrávka do medzikružia! Na tú by bol zaiste siahol Jenčík, ale v poslednej chvíli ju vyrazil pozorný Gründling.
     
    03:00
    Vzápätí obrovská šanca Košíc na opačnej strane! V útoku sa k puku predral Jenčík a z ľavej strany aj prudko vypálil. Corbeil mal čo robiť, aby tento puk do siete nepustil a napokon sa mu to podarilo iba vyrazením.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 24. Suja (TS), 27. Jánošík (Bondra), 31. Bartánus, rozh. náj. Bicek – 37. Kudrna (Surový, Kytnár), 57. Hudec (Handzuš), 60. White (Kudrna, Kytnár)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Patrick White (BBY)
    0:0   Marek Bartánus (KOS)
    2. série:
    0:0   Petr Kafka (BBY)
    1:0   Jiří Bicek (KOS)
    3. série:
    1:0   Michal Handzuš (BBY)


    HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Štrbák, Jánošík, Šeda, Philipp, Macejko, Cebák, Drgoň – Jenčík, Bartoš, Spilar – Sojčík, Hrnka, Lapšanský – Bartánus, Suja, Bicek – Bondra, Chovan, Kutálek, Hinďoš
    HC´ 05 Banská Bystrica: Corbeil (Andersson) – Čížek, Rosandič, Gründling, Guimond, Kousalík, Biro, Heizer, Jaborník – White, Handzuš, Hudec – Surový, Kytnár, Kudrna – Kafka, Preisinger, Handlovský – Lamper, Matoušek, Kadura

    Rozhodčí: Jonák, J. Konc – M. Korba, Rovenský

    Diváci: 8034
    bahis siteleri