Banská Bystrica – Košice 2:1 (kon.)
konec
HC MONACObet Banská Bystrica
2:1 (0:0, 2:1, 0:0)
HC Košice
sk Pondělí 06.04.2015, 17:00 • ZŠ Banská Bystrica • Tipsport Liga (SR) play-off
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri absolútnom vrchole hokejovej sezóny na Slovensku! Za nami je už celá základná časť, všetky štyri štvrťfinálové série a aj celé semifinále a v bojoch o titul šampióna ostali už iba dva najlepšie tímy. Do extraligového finále sa prebojovali Košice a Banská Bystrica! Tieto dva celky dnes čaká pod Urpínom štvrtý finálový zápas, z ktorého vám vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu doplnenému o videá gólov a fotografie priamo zo štadióna rozhodne neunikne nič podstatné.

    1. zápas: HC Košice – HC '05 Banská Bystrica 3:0 (2:0, 1:0, 0:0), stav série 1:0
    Góly a asistencie:
    5. Suja (Bicek, Sojčík), 14. Cebák (Sojčík, Lapšanský), 38. Bicek (Suja, Bartánus)
    V prvom dueli Košičania žiadne zaváhanie nepripustili. Zverenci trénera Oremusa zvládli úvod duelu, keď sa už v piatej minúte ujali vedenia zásluhou prudkej rany Suju. Ešte do prestávky svoj náskok zvýšili, keď využili vôbec prvú presilovú hru v celej sérii. Pre Banskobystričanov ale ešte nič stratené nebolo. Barani mohli vyrovnať pri dvojnásobnej početnej výhode na prelome prvej a druhej tretiny, ale úspešní neboli. Naopak, Oceliari pridali poisťovací tretí gól a súperovi nedovolili skórovať ani raz. Košický brankár Hylák si tak na svoje konto pripísal čisté konto a Košičania sa ujali vedenia v sérii.

    2.zápas: HC Košice – HC ´05 Banská Bystrica 4:3 sn. (0:0, 3:1, 0:2 – 0:0), stav série 0:2
    Góly a asistencie:
    24. Suja (t.s.), 27. Jánošík (Bondra), 31. Bartánus, rozh. náj. Bicek – 37. Kudrna (Surový, Kytnár), 57. Hudec (Handzuš), 60. White (Kudrna, Kytnár)
    Úvodná tretina druhého finálového stretnutia nepriniesla žiadny presný zásah. Obidve mužstvá mali už od prvých sekúnd duelu dobré príležitosti na vsietenie gólu, ale výborný výkon podali najmä obidvaja gólmani. Už v štvrtej minúte prostrednej časti sa mohli domáci hokejisti tešiť z tesného vedenia, do ktorého ich gólom dostal Suja. Ten bol najprv vo svojej šanci faulovaný Kytnárom, presadiť sa však dokázal z následného trestného strieľania. Po necelých ďalších troch minútach sa do šance dostal Jánošík, ktorý zvyšoval už na rozdiel dvoch gólov. V polovici riadneho hracieho času sa však hostia opäť dopustili ďalšieho faulu, po ktorom nasledovalo druhé trestné strieľanie, ktoré Bartánus využil a Košice tak viedli už 3:0. V závere druhej tretiny sa ale dokázala presadiť aj Bystrica, ktorá gólom Kudrnu znížila náskok svojho súpera. V tretej tretine sa dlhšie hralo bez gólov i keď šance si dokázali vytvoriť obidva tímy. Už niečo vyše troch minút pred jej záverom sa však hostia odhodlali ku hre bez brankára, ktorú aj dokázali využiť a kontaktný gól svojho tímu vsietil Hudec. „Barani“ tak vycítili šancu na úspech a naďalej pokračovali v hre bez gólmana, ktorä napokon zásluhou Whitea vyústila až do vyrovnávajúceho presného zásahu. Keďže stretnutie sa v riadnom hracom čase skončilo nerozhodne, na rade bolo predĺženie. V tom sa však o víťazovi nerozhodlo, a tak sa druhý finálový zápas rozhodoval až v samostatných nájazdoch. V tých sa dokázal ako jediný presadiť Jiří Bicek, vďaka ktorému sa Košice ujali v sérii vedenia 2:0.

    3.zápas: HC ´05 Banská Bystrica – HC Košice 3:1 (0:1, 2:0, 1:0), stav série: 1:2
    Góly a asistencie:
    31. Handlovský, 36. Čížek (Kudrna, Kytnár), 60. Hudec (Biro, Heizer) – 6. Lapšanský (Hrnka)
    Úvod tretieho finálového zápasu vyšiel lepšie hosťom. Tí sa už v závere šiestej minúty dostali do jednogólového vedenia, keď sa po chybnej rozohrávke domáceho brankára Corbeila dostal k puku Lapšanský, ktorý otvoril skóre duelu. Ďalší gól prišiel v polovici stretnutia, keď sa k odrazenému puku dostal Handlovský a ten vyrovnal stav stretnutia. O pár minút na to sa z nenápadnej akcie dokázali Bystričania dostať do vedenia. Čížek vystrelil od modrej čiary, a keďže Hylákovi tienil dobre postavený Kytnár, puk prešiel až za jeho chrbát. Keďže hostia až do záveru stretnutia prehrávali iba o gól, odhodlali sa ku záverečnej power-play. Hneď pár sekúnd po tom, ako Hylák opustil svoju svätyňu sa ale k puku dostal Hudec a ten svojím presným zásahom upravoval na konečných 3:1. Bystrica tak po prvom finálovom víťazstve znížila stav série na 1:2.

    Program finále extraligy 2014/2015:
    1.4.2015, 17.00 Košice – B. Bystrica (Steel aréna)
    2.4.2015, 19.30 Košice – B. Bystrica (Steel aréna)
    5.4.2015, 17.00 B. Bystrica – Košice (ZŠ B. Bystrica)
    6.4.2015, 17.00 B. Bystrica – Košice (ZŠ B. Bystrica)
    9.4.2015, 19.30 Košice – B. Bystrica (Steel aréna)
    11.4.2015, 17.00 B. Bystrica – Košice (ZŠ B. Bystrica)
    13.4.2015, 17.00 Košice – B. Bystrica (Steel aréna)

    Všetky štatistiky základnej časti, pravidlá play-off, zaujímavosti z histórie a ešte oveľa viac si môžete prečítať TU.

    Z tohto zápasu vám v priamom prenose ponúkneme opis všetkého, čo sa udeje na ľadovej ploche i mimo nej, GIF-obrázky gólov a zaujímavých situácií, fotografie priamo zo štadióna a po skončení duelu aj ohlasy oboch trénerov.
     

    Cesta Košíc základnou časťou: Košičania začali sezónu 2014/2015 v predstihu, pretože sa už v lete predstavili v prestížnej Champions Hockey League, kde Slovensku urobili výborné meno, ale zo základnej skupiny napokon nepostúpili. CHL zobrala Oceliarom množstvo síl, ktoré im potom niekoľkokrát chýbali v extraligových dueloch, no Košičania sa vždy držali na vrcholných priečkach tabuľky. Hokejistom z metropoly východu sa ale nevyhla kríza, po ktorej vedenie tímu odvolalo z funkcie hlavného trénera pána Tomka a jeho asistenta pána Zůbeka, ktorých následne nahradil na pozícii hlavného trénera reprezentačný asistent Peter Oremus a na pozícii asistenta Roman Šimíček. Pod ich velením už Oceliari zabrali naplno a v základnej časti vyhrali zvyšných (priam neuveriteľných) 12 zápasov rade. Košičania po svojej záverečnej spanilej jazde definitívne potvrdili líderskú pozíciu, stali sa víťazmi základnej časti a zároveň si zabezpečili miestenku v Champions Hockey League v nasledujúcom ročníku. Čo sa produktivity členov kádra z metropoly východu týka, tú ovládol so ziskom 46 bodov (23 gólov a 23 asistencií) Tibor Kutálek. Za ním nasledovala trojica skúsených útočníkov Peter Bartoš (8+31), Gabriel Spilar (17+21) a Richard Jenčík (20+17).

    Cesta Košíc štvrťfinálovou sériou: Košičania vďaka triumfu v dlhodobej časti sezóny začali play-off v domácom prostredí proti poslednému postupujúcemu tímu. Tým boli Piešťany, ktoré v celej sérii nemali čo stratiť a v prípade úspechu mohli iba získať. To sa napokon Piešťancom podarilo dokázať už v prvom dueli, keď v Steel aréne zvíťazili prekvapujúco 3:1 a ujali sa vedenia. Oceliari boli síce zaskočení, ale hneď na druhý deň reagovali vyrovnaním po jasnej výhre 5:2. Piešťanskí hokejisti však boli jasne odhodlaní zabojovať o veľké prekvapenie a pred domácimi fanúšikmi sa nenechali zahanbiť. V prvom domácom dueli síce prehrali nešťastným gólom, ktorý padol dve sekundy pred koncom riadnej hracej doby, ale v druhom meraní síl v Piešťanoch už zvíťazili 3:1 a vyrovnali sériu na 2:2. Do Steel arény sa tak po výsledkoch séria vrátila za stavu, ktorý pred jej začiatkom čakal iba málokto. Od tohto momentu už ale v košicko-piešťanskom meraní síl dominovali iba východniari. V piatom zápase sa doma hetrikom prezentoval skúsený útočník Peter Bartoš a výrazne sa tak podpísal na triumfe 7:0. S postupovým mečbalom na svojich hokejkách potom Oceliari celú sériu ukončili v kúpeľnom meste výhrou 3:0. Pri celkovej výhre Košíc nad Piešťanmi v pomere 4:2 padlo dovedna 32 gólov, pričom o 21 z nich sa postarali zverenci trénera Oremusa. Najproduktívnejším z nich bol technicky zdatný útočník Gabriel Spilar, ktorý si do tabuľky produktivity pripísal 11 bodov za 3 góly a 8 asistencií. O tri kanadské body za ním zaostal Richard Jenčík, ktorý k 3 presných zásahom pridal 5 gólových prihrávok.

    Cesta Košíc semifinálovou sériou: Po triumfe 4:2 nad Piešťanmi sa súperom košických hokejistov v boji o finále stal Poprad. Pravé východniarske derby potrebovalo na rozhodnutie o postupujúcom tíme iba 5 zápasov, ale na ľadovej ploche to tak zdanlivo jednoznačne nevyzeralo. Celú sériu by sme v podstate mohli nazvať ako sériu obratov. V ich duchu sa začal už prvý duel, keď Košičania v Steel aréne ešte necelých päť minút pred koncom tretej tretiny prehrávali o 2 góly, ale napokon vyhrali 5:4. V podobnom duchu sa niesol aj druhý semifinálový zápas, kde Oceliari triumfovali 2:1, aby potom po dvojdňovom oddychu cestovali pod Tatry s cieľom vybojovať mečbal. To sa zverencom trénera Oremusa aj podarilo, ale postup napokon v Poprade ešte neoslavovali. Kamzíci vo štvrtom zápase zabojovali, vynikali vo všetkých herných činnostiach a po výsledku 6:2 si vybojovali piaty semifinálový duel. V ňom mali vďaka víťazstvu v základnej časti výhodu domáceho prostredia Košičania, čo sa napokon ukázalo ako jeden z rozhodujúcich faktorov. Oceliari predviedli domáci obrat aj po tretíkrát a vďaka gólu Bartánusa necelé dve minúty pred koncom mohli oslavovať postup medzi dvojicu najlepších. Čo sa produktivity Košičanov týka, na jej čelo sa dostal opäť útočník Gabriel Spilar, ktorý v semifinále nazbieral 8 kanadských bodov za 4 góly a 4 asistencie. O tri body za ním zaostali obranca Martin Štrbák, ktorý dvakrát skóroval a trikrát asistoval a útočník Peter Bartoš, ktorý si na svoje konto pripísal 5 gólových prihrávok.


    Cesta Banskej Bystrice základnou časťou: Banskobystričania začali aktuálnu sezónu netradične, keďže kvôli rekonštrukcii banskobystrického zimného štadióna odohrali úvodné domáce zápasy v Brezne. Na začiatku sezóny bystrický tím podporili aj zahraniční hráči, z ktorých najvýraznejšou posilou bol gólman Miika Wiikman. Do tímu sa takisto pridal na začiatku decembra aj skúsený bystrický odchovanec Michal Handzuš, ktorý si svojimi výkonmi postupne vypracoval pozíciu centra v prvom útoku. Koncom januára však banskobystrický klub ukončil spoluprácu s trojicou zahraničných hráčov Miika Wiikman, Max Nicastro a Theo Peckham, ktorí sa z tímu porúčali pre porušenie životosprávy. Následne však bystrický klub doplnili predsa len noví hráči, keď pod Urpín pricestovali Kanďania Guimond a Corbeil a takisto aj Švéd Andersson. Posledným a zároveň jedným z najatraktívnejších posilnení pred vyraďovacími bojmi sa stal návrat odchovanca Tomáša Surového, ktorý sa na domáci zimný štadión vrátil po piatich rokoch. Barani podávali takmer počas celej sezóny stabilné výkony, ale pár nevydarených stretnutí v tesnom závere základnej časti ich napokon stáli druhé miesto v tabuľke. So ziskom 106 bodov napokon obsadili tretiu pozíciu, keď za Nitrou zaostali len o štyri body. Čo sa ich produktivity týka, najlepším hráčom sa stal útočník Petr Kafka (54 bodov za 29 gólov a 25 asistencií). O 11 kanadských bodov za ním zaostal krídelník Michal Hudec (18 presných zásahov a 25 asistencií) a najproduktívnejšiu trojicu uzatváral so ziskom 40 bodov za 16 gólov a 24 gólových prihrávok opäť útočník Lukáš Handlovský.

    Cesta Banskej Bystrice štvrťfinálovou sériou: Po základnej časti tretí Banskobystričania si v štvrťfinálových stretnutiach vyraďovacích bojov merali sily so šiestym Trenčínom. Séria sa začala dvoma zápasmi pod Urpínom, pričom až na výnimku jedného stretnutia sa zvyšné zápasy série skončili tesným výsledkom. V hneď úvodom dueli rozhodol o víťazovi iba jediný presný zásah a po najtesnejšom výsledku sa tak ujali vedenia 1:0 v sérii Barani. Druhý zápas už priniesol viac gólov a takisto aj jednoznačnejší priebeh, keďže všetky góly padali sa chrbát skúseného gólmana Konráda. Po víťazstve Bystrice 4:0 sa tak séria sťahovala pod hrad Matúša Čáka. Trenčania ale nedokázali uspieť ani v prvom dueli na domácom ľade a prehrali tesne 2:3. V štvrtom zápase sa už Trenčín ocitol v zložitej situácii, keďže Bystrica mala možnosť rozhodnúť o svojom postupe do semifinále. Stretnutie to bolo opäť napínavé až do úplného záveru, keď domáci tím dokázal vyrovnať skóre až v záverečných sekundách a prvé víťazstvo v sérii si pripísali vďaka Dudášovi, ktorý premenil rozhodujúci samostatný nájazd. Piaty zápas série sa odohral v Banskej Bystrici, pričom ešte v úvode prostrednej časti Barani prehrávali o jeden gól. Napokon však stav stretnutia otočili a po víťazstve 4:2 dokázali uspieť aj v celej sérii v pomere 4:1 na zápasy. Najlepšími strelcami štvrťfinálovej série sa z tímu Banskej Bystrice stali Andrej Kudrna spolu s Tomášom Surovým, keď sa obidvaja dokázali presadiť štyrikrát. Andrej Kudrna sa zároveň so ziskom šiestich bodov stal zároveň aj najproduktívnejším hráčom svojho tímu, za ním so ziskom 5 bodov nasledovali Michal Handzuš a Michal Hudec.

    Cesta Banskej Bystrice semifinálovou sériou: Semifinálový súboj druhého a tretieho tímu základnej časti bol hotovou hokejovou lahôdkou. Už pred začiatkom série sa očakávalo, že uvidíme dlhý a napínavý boj, čo sa napokon aj potvrdilo. Výhodu domáceho prostredia v prvých dvoch dueloch mala vďaka lepšiemu tabuľkovému postaveniu v základnej časti Nitra. Corgoni tento fakt využili už v prvom dueli, keď vyhrali 4:2 a ujali sa vedenia. O necelých 24 hodín neskôr ale Banskobystričania odpovedali triumfom 4:3 po samostatných nájazdoch a všetkým bolo jasné, že séria sa tak skoro neskončí. Dvojzápas pod Urpínom následne o prípadnom celkovom víťazovi veľa nenapovedal, pretože aj tam raz vyhrali Corgoni a raz Barani. V piatom zápase sa oba celky za stavu 2:2 pokúsili získať mečbal a zároveň obrovskú psychickú výhodu. To vyšlo bravúrne domácej Nitre, ktorú k najjasnejšiemu víťazstvu celej série v pomere 5:2 dotlačil aj jej fanklub. Banskobystričania ale neskladali zbrane, doma výhrou 4:3 po predĺžení vyrovnali a o svojom postupe napokon rozhodli na horúcom nitrianskom ľade v poslednom možnom zápase opäť po predĺžení, keď Corgoňom predčasne ukončil sezónu hrdina Kytnár. Čo sa produktivity Baranov v tejto sérii týka, so šiestimi bodmi (5+1) ju ovládol útočník Petr Kafka, hneď za ním sa s tromi gólmi a dvomi asistenciami umiestnil ďalší ofenzívny hráč Tomáš Surový.


    Pohľad do histórie:
    Účasť vo finále: Košickí hokejisti považujú finále už za bežnú súčasť sezóny. Košičania sa do bojov o majstrovský titul prebojovali celkovo pätnástykrát v histórii a zároveň už neuveriteľný ôsmykrát v rade. Oceliari sú sedemnásobným majstrom Slovenska, držiteľom dvoch česko-slovenských titulov, sedemkrát vyhrali v slovenskej extralige striebro, dvakrát bronz a tieto kovy získali aj pred rozdelením česko-slovenskej súťaže, keď raz skončili druhí a raz tretí.

    Pre Banskú Bystricu je tohtosezónna účasť v extraligovom finále vôbec prvou v histórii klubu. Barani doposiaľ skončili najlepšie na tretej priečke, čo sa im podarilo celkovo dvakrát (v ročníku 2010/2011 a v uplynulej sezóne 2013/2014).

    Vzájomné série v play-off: Oceliari sa stretli s Baranmi v novodobej histórii play-off slovenskej extraligy iba dvakrát. V sezóne 2008/2009 to bolo vo štvrťfinále, v sezóne 2011/2012 v semifinále. V oboch sériách boli úspešnejší východniari. Odohralo sa 10 vzájomných zápasov, z nich vyhrali Košičania osem, Bystričania dva, vzájomné skóre v play-off je doteraz 31:21.

    Zdroj: Onlajny.eu, hckosice.sk
     
    Úvodné zostavy:

    HC 05 Banská Bystrica: Corbeil (Košarišťan) – Čížek, Rosandič, Gründling, Guimond, Kousalík, Biro, Kadura, Jaborník – White, Handzuš (A), Hudec (C) – Surový (A), Kytnár, Kudrna – Kafka, Heizer, Handlovský – Lamper, Zigo, Matoušek

    HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Štrbák (C), Jánošík, Šeda, Philipp, Macejko, Cebák, Drgoň – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Suja, Hrnka, Lapšanský – Batánus, Rachůnek, Bicek (A) – Sojčík, Chovan, Bondra, Kutálek

    Rozhodca: Kubuš, J. Konc – Gajan, Smrek.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a stretnutie sa o malý moment začne. Domáci hokejisti nastúpia v čiernych dresoch, hostia z Košíc v bielej farbe. Pred úvodným buly si ešte vypočujeme štátnu hymnu Slovenskej republiky.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:07
    Zápas sa začal výherným buly pre hosťujúcich hokejistov. Tí sa ihneď stiahli ku svojej bránke, aby bleskovo rozohrali. Košičania sa dostali až do útoku, odkiaľ pálil Spilar, no jeho ranu Corbeil vyrazil.
     
    00:29
    Domáci hráči to ale teraz neurobili celkom najlepšie. Banskobystričania sa museli rýchlo brániť a puk vyhodili iba cez všetky čiary.
     
    00:45
    Tak toto je neuveriteľné! Košičania sa po buly usadili v pásme a vystrelili na Corbeila, pred ktorým okamžite vznikol zmätok. Tento zmätok prepukol do fyzických potýčiek, do ktorých sa zapojil dokonca aj brankár Corbeil!
    Situácia pred bránou Corbeila.
     
    00:45
    Rozhodcovia teraz trénerom aj hráčom vysvetľujú udelené tresty. Azda najdôležitejšie je, že Corbeil odchádza do šatne a bude mu odobraný registračný preukaz, pretože dostáva trest v hre. Do bránky tak smeruje Košarišťan. Banskobystrický gólman si bude musieť dávať pozor na zranenie, pretože dnes ho už nemá aký brankársky kolega nahradiť.
     
    00:45
    Pri predchádzajúcej situácii skončil puk v domácej bránke, ale gól napokon neplatí, pretože bitka sa strhla ešte pred tým a hra bola ihneď prerušená. Tresty sú nasledovné: Šeda a Lamper zhodne za hrubosť a Corbeil 5+DKZ.
     
    01:29
    Hra pokračuje presilovkou Košíc o jedného hráča. Košičania sa síce pokúšajú usadiť v pásme, ale hostia zatiaľ odolávajú.
     
    02:13
    Košičania sa už usadili v útočnej tretine a pokúsili sa tam niečo vymyslieť. Hostia síce zatiaľ nebezpeční nie sú, ale postupne si vytvárajú veľký tlak.
     
    02:59
    Košičania sú skutočne draví a neustále sa tlačia do zakončenia. Domáci tím sa neustále bráni a Košarišťan má čo robiť, aby odolal.
     
    03:49
    Košičania to napokon urobili bravúrne a po súvislom tlaku sa takmer dostali do vedenia! V útočnej tretine veľmi tvrdo pálil Cebák, no Košarišťan nastúpil do zápasu vo veľkom štýle a odolal.
     
    04:36
    Domáci hráči ale napokon po rušných sekundách puk z pásma vyhodili. Košičania sa musia vrátiť pred Hyláka, ktorý sa doposiaľ iba nudí.
     
    04:59
    Banskobystričania ale dokázali podržať puk v útočnej tretine, o čo sa postaral najmä Surový. Domáci hráči sa chcú ubrániť.
     
    05:45
    Domáci v plnom počte.
     
    05:58
    Košičania ale útočia aj proti plnému počtu hráčov súpera. Do útoku sa tentokrát dostal mladík Bondra, no jeho zakončenie Košarišťan zastavil.
     
    07:29
    Videli sme ale aj dobrú šancu pre domácich hráčiv! Pred bránku sa veľmi dobre natlačil Kudrna, ktorý dobre tečoval prudkú strelu, no Hylák napokon úspešne zasiahol.
     
    08:31
    Košičania sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje za podrazenie
     
    08:59
    Domáci hráči začali aktívne a ihneď sa usadili pred bránkou súpera. Banskobystričania sa pokúsili aj zakončiť, ale hostia odolali a puk vyhodili.
     
    09:24
    Domáci tím sa po puk vrátil k vlastnej bránke a rýchlo ho opäť dostal do útoku. Tam to strelecky skúsil Handlovský, ale Hylák odolal.
     
    09:58
    Banská Bystrica sa napokon usadila v útoku a poriadne tam súpera zatlačila. Domáci to skúsili prihrávkou popred bránku, ktorú Šeda zblokoval, ale aj napriek tomu prišlo Guimondove zakončenie, no Hylák odolal.
    Príležitosť domácich.
     
    10:22
    Košičania sa ale vo vlastnom oslabení takisto presunuli do útoku a dokázali tam pohroziť. Banskobystrický gólman prikryl puk a hru radšej prerušil.
     
    10:31
    Hostia v plnom počte.
     
    10:44
    Banská Bystrica už útočí proti plnému počtu hráčov súpera, ale zjavne jej to nerobí žiaden problém. Domáci hráči sa usadili v pásme a pálil Biro, ale bránku tesne minul.
     
    11:06
    Košičania sa ale museli brániť aj naďalej. Za bránkou Hyláka to veľmi dobre urobil skúsený Handzuš, ktorý puk bekhendom posielal do nebezpečného priestoru, ale gólman východniarov odolal.
     
    12:22
    Banská Bystrica sa musela stiahnuť pred svoju bránku a napokon situáciu zvládla iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    12:49
    Hrnka bol ale v útoku pritlačený k mantinelu a puk nedokázal udržať. Do útoku sa tak presunuli domáci, no Kytnárovi sa nepodarilo vystreliť.
     
    13:02
    Košičania ešte puk získali a do pásma sa rýchlo vrátili. Tam to skúsene urobil tentokrát Bicek, ktorý oklamal súpera pohľadom na úplne inú stranu a prudko vypálil k bližšej žrdi, ale Košarišťan si dal pozor.
    Skrytá strela Biceka.
     
    13:27
    Banská Bystrica sa opäť oslobodzuje iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    14:45
    Hra na ľadovej ploche je skutočne rýchla a atraktívna. V útoku sa teraz nachádzajú Košičania, ale domáci hráči im tam nedávajú veľa priestoru a Spilar sa tak do zakončenia nedostal.
     
    15:10
    Aktívni Košičania napokon museli útočné pásmo opustiť a pre ofsajd sa im doň nepodarilo vrátiť.
     
    15:56
    Hra sa teraz mierne upokojila. Domáci hokejisti držia puk za svojou bránkou a pokúsia sa niečo vymyslieť smerom dopredu.
     
    16:07
    Košičania napokon vystihli prihrávku súpera a dostali sa do zaujímavej príležitosti! Puk tam pred bránku posúval Rachůnek, ale jeho prihrávka na Biceka neprešla a zakončenie sme napokon nevideli.
     
    16:55
    Do útoku sa pokúšal natlačiť domáci Kafka, ale toho telom čisto odstavil Hrnka. Dnešný duel je plný osobných súbojov.
     
    17:43
    Košičania získali puk za svojou bránkou a presunuli sa do útoku. Tam sa vybral technický Spilar, ale bol ukážkovo odzbrojený domácou defenzívou a vystreliť nemohol.
     
    18:03
    Banská Bystrica situáciu pred svojou bránkou veľmi dobre zvládla a domáci si môžu na moment vydýchnuť. Košičania ich pred chvíľou nepríjemne zatlačili, ale gól z toho nevyťažili.
     
    19:05
    V dobrej šanci aj banská Bystrica! Surový bol v šanci, ale Hylák pred ním puk vyrazil. Dorážať sa ešte pokúšal Kytnár, ale ani ten napokon Hyláka neprekonal.
     
    19:46
    Prvá tretina sa blíži ku svojmu záveru. Stále sledujeme veľkú bojovnosť na oboch stranách, ale presný zásah už pred prestávkou zrejme neuvidíme.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Štatistiky po prvej tretine:
    Góly: 0:0
    Vylúčenia: 2:2
    Presilovky: 0:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 11:8
    Úspešnosť brankárov: 100%:100%
     
    Prvá tretina je minulosťou. Videli sme počas nej zaujímavý, bojovný a častokrát aj tvrdý hokej, ale ani jeden presná zásah. Aj napriek tomu sa ale diváci rozhodne nudiť nemôžu!

    Druhá tretina sa začne približne o 17:46.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:11
    Druhá tretina sa začala výherným buly pre hosťujúceho Bartoša. Košičania sa rýchlo pokúsili presunúť do útoku, ale po prechode modrou čiarou nič nevymysleli.
     
    20:38
    V úvodnej minúte tejto tretiny sa ale príliš nedarí ani domácim hráčom. Banskobystričania sa síce dostali do pásma, ale tam puk iba nastrelili na zadný mantinel.
     
    21:04
    Banská Bystrica ešte ostala v pásme a pokúsila sa tam niečo vymyslieť! Priamo pred bránku sa dobre natlačil Surový, ktorý čakal prihrávku, no tú v poslednej chvíli zastavil Štrbák.
     
    21:36
    Košičania sa pokúsili dostať do prečíslenia, no napokon si ho sami pokazili a puk pred odkrytú časť siete nedostali. Aj napriek tomu ešte prišla bekhendová strela Suju, no iba do betónu Košarišťana.
     
    22:49
    Košičania sa po nenápadnej šanci takmer ujali vedenia! Po dobrom Bondrovom prieniku hostia udržali puk v pásme a prišla akási zblokovaná strela Chovana, ktorú ale zastavila iba konštrukcia bránky.
    Príležitosť Košičanov.
     
    23:45
    Do útoku sa presunuli aj domáci hráči. Barani sa dostali až priamo pred Hyláka, ktorý mal veľké problémy so Zigovým zakončením, ale puk napokon vyrazil.
     
    23:58
    Banská Bystrica napokon ešte v útoku ostala a takisto sa natlačila do zakončenia! Spoza obrany tam pálil zrejme Matoušek, ale jeho rana skončila iba u košického brankára.
     
    24:21
    Hra sa na malý moment musí prerušiť, pretože košická bránka ostala po súboji mierne posunutá. Stále sledujeme veľmi rýchly hokej.
     
    24:52
    Košičania sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za držanie Bartoš.
     
    25:16
    Barani sa pokúsili udržať v útočnej tretine, ale napokon presne vystreliť nedokázali a o pásmo prišli. Stalo sa tak po dobrej Bartánusovej práci, keď o puk prišiel Heizer.
     
    25:59
    Barani sa ale do útoku vrátili a pokúsili sa tam skórovať! Veľmi dobre sa prezentoval White, ktorý sa natlačil za bránku a odtiaľ chcel puk pretlačiť do siete, ale bez úspechu.
     
    26:10
    Košičania sa na moment oslobodili a hra sa upokojila. Banská Bystrica sa ale do pásma rýchlo vrátila a bude pokračovať vo svojom tlaku.
     
    26:47
    Domáci hráči sa vrátili do pásma a súpera poriadne ohrozili! Od modrej čiary tam dvakrát veľmi tvrdo pálil Guimond, ale puk do siete ani raz neposlal.
    Tvrdá strela Guimonda skóre nezmenila.
     
    26:52
    Hostia v plnom počte.
     
    26:53
    Domáci hráči ešte v pásme ostali a pokúsili sa otvoriť skóre! Po druhej Guimondovej strele sa puk dostal k Whiteovi a ten prudko pálil, ale Hylák predvádza kus kvalitnej práce.
     
    27:32
    Domáci hráči pokračujú vo svojej aktivite. Pred bránku sa tlačil Matoušek, ale Šeda ho včas pozorne zastavil a žiadne zakončenie napokon neprišlo.
     
    27:46
    Oceliari sa museli dlhšie brániť a napokon situáciu vyriešili iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    27:53
    Barani vyhrali buly v útočnej tretine a takmer ihneď sa pokúsili o otvorenie skóre. Od modrej čiary prudko pálil Guimond. no aj táto jeho strela skončila iba v Hylákovej lapačke.
     
    28:13
    Banská Bystrica dala gól!

    Domáci hráči sa ujímajú vedenia! Kus kvalitnej práce teraz v útoku urobil White, ktorý sa nenechal odstaviť Cebákom, dostal puk pred bránku a tam ho nikým nekrytý MICHAL HANDZUŠ už iba prudko napálil za Hyláka, ktorý nemal šancu presunúť sa.
    Michal HANDZUŠ - 1:0
     
    28:36
    Barani aj po góle získali späť útočné pásmo a o druhý gól sa pokúsil Surový. Aktivitu mu síce zobrať nemôžeme, ale Košičania odolávajú.
     
    29:19
    Banská Bystrica sa na moment stiahla k svojej bránke a rozohrala novú útočnú akciu. Pred bránku sa tlačil Handlovský, ale Hylák hru radšej prerušil.
     
    29:45
    Na hracej ploche sa toho veľa nemení a Banská Bystrica pokračuje v druhej tretine vo svojom veľkom tlaku. Domáci hokejisti v tejto časti hry súpera prestrieľali už vysoko 14:2!
     
    30:03
    Banskobystričania ešte ostali v pásme a dostali sa do ďalšej skvelej šance! Prudko vypálil Handlovský, ale jeho pokus Hylák zrazil.
     
    30:18
    Banská Bystrica sa bude brániť! Trest dostáva gólman Košarišťan, ktorý sa prezentoval nedovoleným bránením v hre.
     
    30:56
    Košičania sa usadili v pásme a pokúsili sa tam niečo vymyslieť. Po obliehaní bránky pálil Jenčík, ale jeho pokus bol zblokovaný.
     
    31:13
    Od modrej čiary sa napokon ešte rozhodol strieľať Štrbák, ale jeho pokus zrazil Handzuš mimo svojej obrannej tretine. Oba celky odchádzajú striedať.
     
    32:13
    Košice dali gól!

    Košičania sa vrátili do útočnej tretiny, využívajú presilovku a vyrovnávajú! Postaral sa o to prudkou strelou pomedzi betóny Košarišťana ADAM LAPŠANSKÝ, pre ktorého je to už druhý gól v druhom finálovom zápase v rade.
    Adam LAPŠANSKÝ - 1:1
     
    32:46
    V Banskej Bystrici sa teda nudiť rozhodne nemôžeme. Stále sledujeme veľmi atraktívne stretnutie plné viacerých šancí, takže diváci musia byť spokojní.
     
    33:01
    Hosťujúci hokejisti sa chceli opäť bleskovo dostať do pásma, ale napokon sa ich prudká prihrávka skončila iba zakázaným uvoľnením.
     
    33:55
    Banská Bystrica využila menšiu nepozornosť súpera a dostala sa do dobrej pozície! Tam z pravej strany prihrávkou pred bránku hľadal spoluhráča White, ale Barani napokon nedokázali zakončiť.
     
    34:26
    Stále sledujeme rýchly hokej a hra sa prelieva zo strany na stranu. Spilar to teraz skúsil krížnou prihrávkou, ale Jenčík puk z voleja nezasiahol, pretože puk bol zblokovaný.
     
    34:59
    Košičania ešte ostali v pásme. Tam smerovala dobrá prihrávka na Hrnku, no ten puk v rýchlosti nedokázal spracovať.
     
    35:49
    Košičania napokon ešte ostali v útoku a dostali sa do zaujímavej pozície! Priamo medzi kruhy sa natlačil Lapšanský a chcel prudko páliť, no chýbalo mu iba niekoľko centimetrov.
     
    36:50
    Košičania si pri striedaní zobrali voľno v defenzíve a súpera pustili do nebezpečného zakončenia. Dvakrát pálil Heizer, ale dvakrát ho Hylák vychytal.
     
    37:01
    Banská Bystrica dala gól!

    Domáci hráči využili nepozornosť košickej defenzívy a opäť sa ujímajú vedenia! Tentokrát sa do štatistík zapísal RADOMÍR HEIZER, na ktorého sa hostia pred bránkou iba pozerali a tam Radomír so zakončením nemal žiaden problém. Pre Heizera je to dokonca prvý gól v play-ff! Asistencie: Petr Kafka a Mislav Rosandič.
    Radomír HEIZER - 2:1
     
    38:02
    Pred nami je posledná dvojminútovka tejto tretiny. Puk si za vlastnou bránkou vzal Bartoš a pokúsi sa rozohrať novú útočnú akciu.
     
    38:33
    Košičnaia sa napokon do útoku skutočne dostali, ale puk od Jenčíka skončil iba veľmi tesne vedľa žrde Košarišťanovej bránky. Diváci sledujú rýchly a atraktívny hokej na oboch stranách.
     
    39:17
    Košičania to v poslednej minúte ešte skúšajú v pásme. Od modrej čiary nastrelil puk Jánošík, ale na to skvele zareagoval Košarišťan a odpálil ho.
     
    39:50
    Košičania sa pokúšajú rozohrať, ale domáci tím sa skvele bráni. V strede klziska ukážkovo zasiahol Matoušek a Oceliari sa už do pásma nedostanú.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Štatistiky po druhej tretine:
    Góly: 2:1
    Vylúčenia: 3:3
    Presilovky: 0:1
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 30:13
    Úspešnosť brankárov: 92,3%:93,3%
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:19
    V úvode tretej tretiny to aktívnejšie skúsili Banskobystričania, ale napokon puk od vlastnej bránky poslali iba na zakázané uvoľnenie.
     
    40:38
    Domáci hokejisti sa do pásma nedostali ani na druhý pokus, pretože Guimond puk iba nahodil na zadný mantinel a Barani odišli striedať.
     
    41:16
    Košičania sa museli stiahnuť pred svoju bránku, kde mal veľmi náročnú pozíciu hosťujúci Šeda. Proti nemu vyštartoval Surový, získal puk, no nanešťastie pre svoj tím nemal komu prihrávať.
     
    41:33
    Košičania sa ale pohodlne ubránili a okamžite sa presunuli do útoku! Tam na rýchlu prihrávku pohotovo zareagoval Bartánus, ktorý bleskovo pálil, ale Košarišťan si poradil.
     
    42:25
    V úvode tretej tretiny vidíme opäť veľkú snahu na oboch stranách. Banská Bystrica bude zahrávať novú akciu, puk má za bránkou Rosandič.
     
    42:56
    Banskobystričania sa napokon do útoku dostali a vôbec to tam nemysleli zle. Po Kafkovej prihrávke z uhla pálil Handlovský, no Hylák si poradil.
     
    43:41
    Stále sledujeme veľkú snahu na oboch stranách. Do útoku sa teraz natlačil domáci Matoušek, ale toho dobre pokryl Spilar a žiadne zakončenie neprišlo.
     
    44:00
    Hra je prerušená pre ofsajd domáceho tímu, keď bol do útoku natlačený Zigo.
     
    44:27
    Košičania sa budú musieť brániť aj naďalej, pretože puk vyhodili iba na zakázané uvoľnenie. Barani sú stále aktívni, no snahu nemožno uprieť ani Košičanom.
     
    45:01
    Košičania sa ale od svojej bránky nevedia pohnúť. Hostia aj teraz prerušili hru, pretože domáci sa neustále tlačia do zakončení.
     
    45:16
    Oceliari ale teraz puk vybojovali a Lapšanský sa pokúsil prebojovať do útoku. SKúšal to tam cez Bira, ale úspešný nebol.
     
    46:11
    Košičania sa vo dvojici natlačili do zakončenia proti dvojici domácich. Napokon spoza Rosandiča pálil Chovan, ale trafil iba Košarišťana do masky.
     
    46:34
    Košičania sa budú brániť! Za hákovanie odchádza na trestnú lavicu Cebák, ktorý nedovoleným zákrokom odstavil Ziga.
     
    46:52
    Banská Bystrica udržala puk v útočnej tretine, ale iba pri mantineli. Hostia sa tam skvele bránia a nedovoľujú súperovi zakončiť.
     
    47:23
    Hrnka napokon puk poslal cez všetky čiary a Košičania odchádzajú striedať. Zatiaľ sa bránia bez akýchkoľvek problémov.
     
    47:42
    Hostia súpera do zakončenia stále nepúšťajú. Teraz dobre zapracoval Suja, ktorý zastavil jedného z domácich útočníkov.
     
    48:20
    Prečílenie 4 proti 2 Bystričania nevyužili! Domáci hokejisti poslali puk popred bránku na Handlovského, ale toho ukážkovo vychytal Hylák.
    Prečíslenie Bystričanov.
     
    48:26
    Banská Bystrica sa bude po ôsmich sekundách brániť! Na trestnú lavicu smeruje za pád pod nohy Kousalík.
     
    48:34
    Hostia v plnom počte.
     
    49:42
    Košičania už hrajú skrátenú presilovku a usadili sa v pásme. Po aktivite Štrbáka na modrej čiare sa puk dostal pred bránku, kde chcel zakončiť Jenčík, ale napokon puk nezasiahol.
     
    50:12
    Presilovka Košíc sa kráti, ale hosťom sa stále nedarí presadiť sa. Od modrej čiary prudko pálil Philipp, no jeho pokus zrazil iba Handzuš.
     
    50:26
    Domáci v plnom počte.
     
    50:53
    Košičania už útočia proti plnému počtu hráčov súpera. Puk sa v útoku z ničoho nič dostal k Rachůnkovi, ktorý vôbec nezaváhal a prudko strieľal, ale iba do Košarišťanovej lapačky.
    Rachůnek strieľal z prvej, Košarišťan pozorný.
     
    51:26
    Do útoku sa opäť dostali aj Barani, takže hra je skutočne veľmi rýchla a premiestňuje sa zo strany na stranu. Stále sledujeme veľkú bojovnosť na oboch stranách.
     
    51:56
    Košičania sa usadili v pásme. Puk tam dobre zachytil Lapšanský a ihneď prudko pálil, ale Barani si priestor pred bránkou postrážili a dorážku nedovolili.
     
    52:41
    Domáci hráči si teraz musia dávať pozor na začínajúci tlak Košičanov, Banská Bystrica radšej iba vyhadzuje puk von z pásma.
     
    52:58
    Aktivita sa presúva na stranu Košičanov, ktorí majú pred sebou veľmi náročnú situáciu. O nič jednoduchšie to ale nebude ani pre Baranov, ktorí bránia iba jednogólový náskok.
     
    53:16
    Košičania sa chceli usadiť v pásme a ohroziť Košarišťana, ale bez úspechu. Rachůnek i Bartánus chceli puk spoza bránky a od mantinelu dostať pred bránku, no našli iba hráčov súpera.
     
    53:40
    Oceliari si ale musia dávať pozor aj na rýchly brejk súpera! Puk dobre potiahol White a Rosandič, ale napokon všetko skončilo iba u Hyláka, ktorý drží svoj tím.
     
    54:37
    Košičania sa teraz musia brániť. Pred bránkou sa dobre uvoľnil Surový, no puk napokon skončil iba na hokejke Spilara.
     
    54:50
    Košičania od Spilara rýchlo rozohrali útočnú akciu a dostali sa aj do zakončenia. Strelecky to skúsil Suja, no jeho pokus do bránky Bartánus nedorazil.
     
    55:36
    Košičania pásmo udržali a vybojovali ďalšie buly. Stalo sa tak po zakončení Rachůnka, ktoré Košarišťan radšej schoval.
     
    55:48
    Banská Bystrica sa musí brániť a puk radšej iba vyhodila cez všetky čiary. Košičania už stiahli hru na tri útoky a pokúsia sa o záverečný tlak.
     
    56:23
    Košičanom nevyšlo prudké zakončenie v pásme a museli sa presunúť do defenzívy. Tam sa cez trojicu Košičanov natlačil Handlovský, ktorý v zakončení stroskotal až na Hylákovi.
    Únik Handlovského zastavil Hylák.
     
    57:10
    Košičania si uvedomujú vážnosť situácie a pokúšajú sa založiť novú útočnú akciu. Puk má za svojou bránkou Cebák.
     
    57:36
    Hostia sa ale do pásma vôbec nedostali, pretože Kudrna skvele vystihol puk a získal cenné sekundy. Košičania nemôžu odvolať brankára a ich tlak je zatiaľ v nedohľadne.
     
    58:30
    Hylák je na striedačke, Košičania hrajú powerplay!
     
    58:44
    Banská Bystrica sa musí stále brániť! Hosťujúci hokejisti ale teraz puk stratili, a tak ho barani iba vyhodili na zakázané uvoľnenie.
     
    58:44
    Oddychový čas domácich.
     
    58:44
    Bránka Košíc je stále prázdna, hrať sa bude pred Košarišťanom.
     
    59:06
    Košičania sa držia v útočnej tretine a skúšajú to všetkými možnými spôsobmi. Od modrej čiary prudko pálil Štrbák, ale Barani odolávajú.
     
    59:33
    Oddychový čas hostí.
     
    59:33
    Hra je prerušená v útočnom pásme Košíc, ktoré sa po oddychovom čase vrátia priamo do útoku. Bránka Oceliarov je stále prázdna.
     
    59:42
    Košičanom chýbali milimetre a mohlo byť vyrovnané! Bekhendom spred bránky zakončoval Spilar, ale jeho pokus skončil iba na bránkovej čiare!
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Štatistiky zápasu:
    Góly: 2:1
    Vylúčenia: 4:4
    Presilovky: 0:1
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 38:22
    Úspešnosť brankárov: 95,5% – 94,7%
     
    Zápas sa skončil triumfom Banskej Bystrice, ktorá tak vyrovnáva stav finálovej série na 2:2. Piaty zápas je na programe v Steel aréne vo štvrtok 9.4.2015 o 19.30. (19:27:42)

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 29. Handzuš (White, Hudec), 38. Heizer (Kafka, Rosandič) – 33. Lapšanský


    HC MONACObet Banská Bystrica: Corbeil (1. Košarišťan) – Čížek, Rosandič, Gründling, Guimond, Kousalík, Biro, Kadura, Jaborník – White, Handzuš (A), Hudec (C) – Surový (A), Kytnár, Kudrna – Kafka, Heizer, Handlovský – Lamper, Zigo, Matoušek
    HC Košice: Hylák (Melicherčík) – Štrbák (C), Jánošík, Šeda, Philipp, Macejko, Cebák, Drgoň – Jenčík, Bartoš, Spilar (A) – Suja, Hrnka, Lapšanský – Batánus, Rachůnek, Bicek (A) – Sojčík, Chovan, Bondra, Kutálek

    Rozhodčí: Kubuš, J. Konc – Gajan, Smrek
    bahis siteleri