Sparta – Hr. Králové 4:0 (kon.) | Varnsdorf – Slavia 1:2 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
4:0 (2:0)
FC Hradec Králové
Čtvrtek 09.04.2015, 13:00 • TC Strahov • Juniorská liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Netradičně ve čtvrtek vítejte u sledování „ligy plné talentů“, kterou je česká soutěž juniorů. V dohrávce jejího 28. kola se utkají na jaře neporažené týmy Sparty Praha a Hradce Králové. V Tréninkovém centru Strahov se proti sobě obě mužstva postaví hodinu po poledni, podrobný online přenos na portálu Onlajny.com pro vás přímo z místa připraví Jiří Čihák.
     
    AC Sparta Praha

    Nejlépe postavený pražský tým v tabulce Juniorské ligy má za sebou více než čtrnáctidenní pauzu. Po domácí demolici Znojma v poměru 8:0, Horňákovi svěřenci neodehráli odložený zápas se Slováckem a s hradeckými „votroky“ se v dohrávce utkají právě ve čtvrtek.

    Jarní část sezony však zatím Spartě poměrně vychází, se sedmibodovým odstupem, avšak dvěma zmíněnými zápasy k dobru, jsou letenští čtvrtí za Příbramí, Brnem a Mladou Boleslaví. Od remízy v Příbrami na úvod jara Sparta v Juniorské lize neinkasovala a ve čtyřech zápasech třikrát vyhrála. Druhou jarní ztrátu bodů sparťané utrpěli v pražském derby s Bohemians při remíze 0:0.
     
    Hradec Králové

    Skvělé jaro prožívá aktuálně dvanáctý celek tabulky pod vedením trenéra Milana Frimmela. „Votroci“ na jaře v šesti dosavadních zápasech pětkrát vyhráli a připsali si jednu remízu. V součtu s vítězstvím nad Duklou z posledního podzimního kola drží hradečtí junioři sedmizápasovou sérii bez porážky.

    Na Spartě se fotbalisté Hradce Králové pokusí pomstít i seniorský tým, který právě se Spartou utrpěl v sobotu v Synot lize porážku 0:3. Junioři si naopak na Strahově mohou připsat páté vítězství v řadě. Proti svěřencům Michala Horňáka, kteří doma letos jen čtyřikrát inkasovali, a v celé sezoně zde jedinkrát prohráli, to však bude pro Hradec Králové velmi složitý úkol.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Zápas v polovině září vyhrála na východě Čech nejtěsnějším rozdílem pražská Sparta, kterou zachránila vlastní branka domácího Lukáše Vyšehrada.
     
    Krásný den z pražského Strahova. Už za okamžik zde fotbalisté Sparty a Hradce Králové rozehrají duel 28. kola Juniorské ligy. V dresu domácího týmu dostanou dnes šanci hráči A týmu Miroslav Miller a Fabrice Picault, naopak bývalý hráč Pražanů Ondřej Kraják se dnes představí v dresu Hradce Králové i se svým bratrem Lukášem Krajákem. Druhou bratrskou dvojicí v dresu Východočechů jsou David a Pavel Drozdovi.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Miller – Chvátal, Picault, Abayomi, Toml, Kulhánek, Kitanovič, Moravec, Schranz, Jurdík (C), Miskovič
    Náhradníci: Zavadil, Špaček, Nečas, Vokoun, Matějka, Juliš

    FC Hradec Králové: Ordelt – Drozd D., Kraják, Zorvan, Drozd P., Vobejda (C), Langr, Kraják, Schwarz, Zezula, Kayamba
    Náhradníci: Jehlička, Heger, Kopřiva, Lacina, Ptáček, Pago

    Rozhodčí: Jan Petřík – Lukáš Matoušek, Alena Rodová.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    S malým zpožděním začal dnešní duel, po výkopu se do útoku jako první vydali hosté.
     
    2
    Sudí Petřík přisoudil míč Spartě po útočném faulu jednoho z hradeckých fotbalistů. Domácí se však na dostřel brány nedostali.
     
    2
    Po Krajákově centru z levé strany vznikl závar před brankářem Millerem. Do zakončení se nadvakrát dostával Langr, ani jednou však neprostřelil dobře postavenou defenzivu Sparty.
     
    3
    Schranz si na útočné polovině nerozuměl s Jurdíkem, kterému nedokázal nasměrovat přesnou přihrávku.
     
    4
    První zákrok si připsal domácí brankář Miller, po přihrávce od Zorvana se do zakončení dostal Kayamba, zkušenému gólmanovi však balon poslal do připravených rukavic.
     
    5
    Zorvan se přihrávkou do pokutového území snažil nalézt Schwarze, toho ubránil Toml.
     
    7
    Otevřeného prostoru na levé straně využil k průniku před pokutové území Hradce Picault, akci však pokazil nepřesným centrem.
     
    8
    První střelecký pokus Sparty skončil mimo, z vápna nedůrazně pálil Jurdík.
     
    9
    Mírné problémy měl při rozehrávce brankář Ordelt, Picault ale svojí aktivitou balon pro Spartu nevybojoval.
     
    11
    Jurdík vyslal na pravé straně vysokým pasem Kitanoviče, který pro Spartu vybojoval první roh zápasu.
     
    12
    Miskovičův centr pokutovým územím pouze proletěl, Hradečtí nyní kombinují na vlastní polovině.
     
    13
    Nejistého výběhu brankáře Ordelta využil domácí Schranz, který se však kličkou dostal do velkého úhlu. Následným centrem našel pouze Pavla Drozda, jenž míč odehrál hlavou na roh.
     
    14
    Moravec chtěl nevysokého brankáře Hradce zaskočit střelou přímo z rohu, balon však dopadl pouze na vrchní síť hostující brány.
     
    15
    Toml chtěl na útočném výletu prostrčit balon do šance Picaultovi, míč ale skončil u Ordelta.
     
    16
    Hradec se zatím na Strahově prezentuje dobrým fotbalem, míč se hosté snaží držet především na zemi a proti Spartě se snaží uspět její vlastní zbraní, rychlou kombinační hrou.
     
    17
    Po spolupráci bratří Skaláků na pravé straně se starší Ondřej snažil vybojovat standardní situaci na hranici pokutového území, sudí Petřík ale jeho souboj s Schranzem neposoudil jako nedovolený.
     
    18
    Picault opět pláchl po levé straně, ani další centr z jeho kopačky ale adresáta v rudém dresu nenašel.
     
    19
    Po rohovém kopu střílel z velké dálky Kitanovič, těžko proveditelný kop mu nevyšel.
     
    20
    Sparta právě vstřelila branku!
    Obrovské chyby v hradecké rozehrávce využil Jakub Moravec, který od poloviny hřiště postupoval do otevřené obrany, kterou nakonec prostrčil balon na rozběhnutého FABRICE PICAULTA a ten levačkou zavěsil pod břevno Ordeltovy brány.
    Fabrice PICAULT - 1:0
     
    22
    Fabrice Picault se po další rychlé akci Sparty opět objevil před brankářem Ordeltem, po pádu svého střelce v souboji si domácí žádali penaltu, rozehrají však pouze roh.
     
    23
    Dobrý centr od rohového praporku propadl až na zadní tyč, kde ho nad vlastní břevno šťastně vykopl hradecký Ondřej Kraják.
     
    24
    Další roh domácích už pro Hradec Králové nebezpečný nebyl.
     
    25
    Nádhernou kolmici na Ivana Schranze narýsoval z poloviny hřiště Jiří Miskovič. Slovenský fotbalista měl mnoho času na promyšlení si zakončení, balon však nakonec poslal těsně vedle levé tyče.
     
    26
    Sparta je po Picaultově gólu jednoznačně lepší, do další šance se v pokutovém území cpal Jurdík, „votroci“ ho stačili včas zpacifikovat.
     
    28
    Sparťané sice ztratili při jednom ze svých útoků balon, na rozdíl od úvodu zápasu však míče aktivním napadáním rychle získávají zpět na kopačky.
     
    29
    Také Hradec se však po dlouhé době předvedl v ofenzivě! Kayambovu zpětnou přihrávku do pokutového území ještě přistrčil k zakončujícímu Schwarzovi Lukáš Kraják, tečovaná střela skončila nad břevnem.
     
    30
    Rohový kop Hradečtí nadvakrát nevyužili, po rychlém protiútoku Sparty pálil ze střední vzdálenosti nepřesně Moravec.
     
    33
    Moravec se parádně uvolnil na levé straně a stříleným centrem hledal před bránou Picaulta, brankář Ordelt však před haitským reprezentantem dokázal míč přizvednout a zabránil tak jistému gólu.
     
    34
    Dlouhý Moravcův pas výjimečně nenašel správného adresáta, David Drozd hlavou balon přihrál Ordeltovi.
     
    35
    Na centr Lukáše Krajáka si v pokutovém území počkal sparťan Abayomi.
     
    36
    David Drozd se na levé straně zbavil bránících sparťanů, jeho centr skončil v rukavicích Millera.
     
    37
    Po elegantním prostrčení Schranze vybojoval pro Spartu rohový kop kapitán Jurdík, Hradečtí se ale znovu ubránili.
     
    38
    Další rohový kop pro Spartu vybojoval na pravé straně Jakub Moravec.
     
    39
    Sparta právě vstřelila branku!
    A sparťané se po rohovém kopu tentokrát prosazují! Miskovičův přetažený centr vracel do malého vápna Martin Toml, za Ordeltova záda balon hlavou usměrnil kapitán MILAN JURDÍK!
    Milan JURDÍK - 2:0
     
    40
    Z velké dálky napřáhl Petr Schwarz, brankář Miller se za balonem, který skončil těsně vedle levé tyče, jen ohlédl.
     
    41
    Další nebezpečí pro hradeckou defenzivu. Z téměř ztraceného míče nakonec vybojoval roh domácí Schranz.
     
    42
    Z Moravcovy kopačky se do pokutového území snášel velmi dobrý centr, žádný z nabíhajících domácích hráčů ale hlavou nezakončil přesně.
     
    43
    U balonu opět Moravec, kterému úmysl překazil nečekaný odskok.
     
    44
    Neuvěřitelnou hrubku provedl v roli posledního hráče hostující Zezula, kterému nevyšla klička na Jurdíka. Domácí kapitán však samostatný únik zazdil střelou do vyběhnutého Ordelta.
     
    45
    Kayamba zkusil štěstí střelou zpoza vápna, Miller jeho vysoký pokus kontroval.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    I když se fotbalisté Hradce Králové v první dvacetiminutovce prezentovali dobrou hrou, po úvodní brance, kterou po zbytečné chybě v rozehrávce hostí vstřelil Fabrice Picault, jsou jasně horším týmem. Po rohovém kopu v závěru první půle navíc druhou uklidňující trefu přidal Milan Jurdík a kdyby byl sparťanský kapitán v koncovce přesnější, mohl o malou chvíli později zvýšit rozdíl ve skóre na tři branky.
     
    Sparta míří proti Hradci Králové za další domácí výhrou, na Strahově už navíc neinkasovala pět a půl zápasů. Východočeši jsou naopak blízko první jarní porážce.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Obě mužstva vystřídala. V dresu Sparty nahradil Abayomiho Nečas, u hostů střídal Langra Heger a Davida Drozda Lacina.
     
    47
    Hradec začal druhý poločas v podobném stylu jako ten první. Balon drží na kopačkách a po zablokovaném centru Hegera si vyzkouší první roh druhého dějství.
     
    48
    Sparťané jsou po poločase trochu dezorientovaní, po tečované střele Zorvana se budou bránit dalšímu rohovému kopu.
     
    49
    Nový muž na hřišti David Lacina zastavil unikajícího Picaulta nedovoleně a dostává první žlutou kartu v zápase.
     
    51
    Spartě nevyšel rohový kop, Schranz musel v tísni do hry zapojit i brankáře Millera.
     
    53
    Picault se dostal k hlavičce, která se ale mezi tyče nevešla.
     
    54
    Střídající Heger se lehce zbavil Chvátala, při zakončení mu ale balon sjel z kopačky a skončil mimo bránu. Sparta nyní bez újmy přečkala zřejmě největší hradeckou šanci zápasu.
     
    56
    „Votroci“ rozehráli další roh, jenže výškovou převahu v pokutovém území mají sparťané, kteří toho při standardních situacích zatím využívají.
     
    57
    Sparta opět střídá. Místo Chvátala přišel Špaček.
     
    58
    Picault dostal balon do hradecké sítě, už předtím ale rozhodčí Petřík pískal ofsajd domácího útočníka.
     
    59
    Heger z levé strany centroval do pokutového území, Kayamba se přes dva sparťany k míči nedostal.
     
    60
    Picault, Kitanovič a Schranz na pravé straně krásně vykombinovali hradeckou defenzivu, domácím však k dokonalosti však přesná finální přihrávka, kterou Schranz nedokázal vyslat na Picaulta.
     
    61
    Centr Miskoviče po rohu odvrátil do bezpečí brankář „votroků“ Ordelt.
     
    62
    Jurdík poslal do sóla Picaulta, který si však příliš předkopl balon a dostal se tím blízko k Ordeltovi, jenž si s jeho zakončením poradil. Dorážku znemožnil dobíhajícímu Jurdíkovi Pavel Drozd.
     
    64
    Do druhé šance se po svém příchodu na hřiště dostal hradecký Heger. Ten po přihrávce od Vobejdy postupoval sám z levé strany, jenže Schranz se k němu vrátil a odehrál míč na roh.
     
    65
    Místo ohrožení Millera po rohovém kopu přišel bleskový kontr sparťanů, kteří postupovali ve čtyřech proti dvěma. Špaček sice přihrál do gólové pozice Jurdíkovi, ten se ale zamotal mezi dvěma bránícími „votroky“ a tečovaným pokusem Ordelta neprostřelil.
     
    67
    Další střídání. V dresu Sparty odcházejí Jurdík s Schranzem, místo nich nastoupili Juliš a Vokoun. Hradecký kouč Frimmel stáhl ze hřiště PAvla Drozda, místo kterého zápas dohraje Ptáček.
     
    69
    Hradecký Ordelt si poradil s dalším sparťanským pokusem, rychle založeného útoku ale „votroci“ nevyužili.
     
    71
    Vokounův přetažený centr z pravé strany Hradeckým nebezpečí nepřinesl.
     
    72
    Ani druhý pokus Vokounovi nevyšel, střídající sparťan naopak musel pelášit zpět, kde chyběl při protiútoku Hradce.
     
    73
    Heger se mohl objevit v další gólové šanci, přesný centr od Kayamby ale na roh odehrál Toml.
     
    75
    Hradec zbytečně ztrácí balony na vlastní polovině, po Krajákově minele mohl Julišovi přihrát do zakončení Miskovič, byl však nepřesný.
     
    76
    Juliše tentokrát hledal Moravec, ani on mu nepřihrál přesně.
     
    77
    Mezi třemi sparťany se v šestnáctce probíjel Filip Zorvan, do zakončení se nedostal.
     
    78
    Vobejda nadvakrát přihrál Kayambovi, který si ve střelecké pozici nepohlídal ofsajd.
     
    79
    Dalším karetně potrestaným hráčem je Vojtěch Heger.
     
    79
    Vokounův centr propadl až k aktivnímu Moravcovi, který se zbavil obránce, na Ordelta si však nepřišel.
     
    80
    Právě Moravec přepouští své místo na závěrečných deset minut Matějkovi.
     
    81
    Juliš si vyměnil míč s Kitanovičem, z úhlu střílel jen do boční sítě.
     
    84
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. Špatnou přihrávku brankáře Ordelta vystihl Picault, který našel v gólové pozici LUKÁŠE JULIŠE. Ten sice na první pokus hradeckého gólmana nepřekonal, podruhé už ale nezaváhal a odražený míč napálil z voleje neomylně do sítě!
    Lukáš JULIŠ - 3:0
     
    86
    Hradec se pokouší alespoň o čestný gól, Sparta je však v defenzivě silná a míří za šestým domácím čistým štítem v řadě.
     
    87
    Kitanovičovu střelu z hranice šestnáctky zablokoval Ondřej Kraják.
     
    88
    Sparta právě vstřelila branku!
    Fabrice Picault svou rychlostí opět vyřadil ze hry jednoho z hradeckých obránců a z levé strany přihrál před prázdnou bránu LUKÁŠI JULIŠOVI, jenž ve druhém utkání v řadě po zranění vstřelil v roli střídajícího hráče dva góly.
    Lukáš JULIŠ - 4:0
     
    89
    Hegerův průnik zastavil Matějka, roh pro Hradec Králové.
     
    90
    Hosté rozehráli rohový kop nakrátko, Schwarzův následný centr byl hodně nepřesný.
     
    90
    Nepřesná byla také dalekonosná střela Nečase, jež mířila vysoko nad bránu.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Hradec Králové si z Prahy odváží první jarní porážku. Za jednoznačnou výhrou nasměrovali Spartu v prvním poločase Fabrice Picault a Milan Jurdík. V samotném závěru pak další dvě trefy přidal střídající Lukáš Juliš. Šesté domácí čisté konto v řadě udržel mezi tyčemi juniorky hráč A týmu Miroslav Miller, a tak mohou být na Strahově zcela spokojeni. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji příjemný zbytek dne a u sportovních přenosů na portálu Onlajny.com se budu opět těšit na shledanou. (14:59:04)

    Jiří Čihák

    Branky: 20. Picault, 39. Jurdík, 84. Juliš, 88. Juliš

    Karty:   49. Lacina (HKR), 79. Heger (HKR)


    AC Sparta Praha: Miller – Chvátal (57. Špaček), Toml, Kulhánek, Abayomi (46. Nečas) – Kitanovič, Moravec (80. Matějka), Miskovič, Schranz (67. Vokoun) – Picault, Jurdík (C)(67. Juliš)
    Náhradníci: Zavadil, Špaček, Nečas, Vokoun, Matějka, Juliš

    FC Hradec Králové: Ordelt – Drozd D. (46. Lacina), Kraják O., Zorvan, Drozd P. (67. Ptáček), Vobejda (C), Langr (46. Heger), Kraják L., Schwarz, Zezula, Kayamba
    Náhradníci: Jehlička, Heger, Kopřiva, Lacina, Ptáček, Pago

    Rozhodčí: Jan Petřík – Lukáš Matoušek, Alena Rodová
    bahis siteleri