Česko – Slovensko 3:1 (kon.)
konec
Česko
3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Slovensko
Pátek 10.04.2015, 18:00 • HZS Jihlava • Euro Hockey Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u druhého zápasu české hokejové reprezentace, která v rámci Euro Hockey Challenge sehraje na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě dvojzápas se Slovenskem.
     
    První duel byl na programu ve čtvrtek 9. dubna. Vstoupili do něj lépe hráči Slovenska, kteří se ve třinácté minutě ujali vedení. Česká republika ale o dvě minuty později srovnala stav zápasu a ve druhé části otočila misky vah na svojí stranu. Protože však Slováci ve dvaapadesáté minutě srovnali, došel duel až do samostatných nájezdů, ve kterých se radovali čeští reprezentanti zásluhou Jana Kováře.
     
    Statistiky a sestavy prvního zápasu:

    ČESKÁ REPUBLIKA – SLOVENSKO 3:2 po sn.

    Branky a nahrávky: 15. Kolář (Novotný), 35. Pláněk (Radil, Zohorna), rozh. náj. Kovář – 13. Bartovič (Jaros), 52. Bartovič (Bližňák). Rozhodčí: Hodek, Šindler – Bláha, Jelínek. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3742. Střely na branku: 27:15. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2. Třetiny: 1:1, 1:0, 0:1 – 0:0.

    Ćeská republika: Jakub Kovář – Nakládal, Kolář, Krejčík, Čáslava, Mozík, Kempný, Pláněk, Jank – Růžička, Jan Kovář, Zaťovič – Birner, Novotný, Smoleňák – Pohl, Roman, Svačina – Radil, Filippi, T. Zohorna – Simon.

    Slovensko: J. Hudáček – Graňák, Čerešňák, Sersen, Jurčina, Baranka, Sloboda, Kozák, Jaros – Nagy, Lušňák, L. Hudáček – Tybor, Viedenský, Sýkora – Bartovič, Bližňák, Haščák – Dej, Šťastný, Vandas – Marcinko.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Jakub Kovář (Machovský) – Nakládal, Kolář, Krejčík, Čáslava, Pláněk, Kempný, Mozík, Jeřábek – Růžička, Jan Kovář, Zaťovič – Birner, Novotný, Smoleňák – Pohl, Zohorna, Valský – Radil, Filippi, Simon – Ondřej

    Slovensko: Hudáček (Konrád) – Švarný, Podhradský, Sersen, Jurčina, Baranka, Jaros, Kozák, Sloboda – Nagy, Marcinko, Hudáček – Tybor, Viedenský, Sýkora – Bartovič, Bližňák, Dej – Cehlarik, Lušňák, Haščák – Šťastný

    Rozhodčí: Hodek, Šindler – Bláha, Svoboda.
    Nástup českého týmu na rozbruslení
    Český tým na rozbruslení zhruba dvacet minut před startem zápasu
    Rozbruslení slovenského týmu
     
    Pokud se podíváme na bilanci obou týmů, tak hovoří výrazně ve prospěch českého týmu. V současnosti čeká slovenský výběr na výhru nad Českou republikou přes dva roky. Poslední vítězství Slováků se datuje k 20. dubnu 2013, kdy vyhráli v rámci Euro Hockey Challenge poměrem 3:0. Poté již následovali výhry českého týmu, mj. na olympiádě v Soči 5:3 a na loňském MS v Bělorusku 3:2.
     
    Dá se očekávat, že na dnešní zápas bude výrazně lepší divácká kulisa než včera. Tribuny jsou mnohem více zaplněny a stadionem již zní pověstná jihlavská trumpeta.
     
    Na stadion právě nastupuje čtveřice rozhodčích. Jako hlavní dnes budou zápas řídit Pavel Hodek a Vladimír Šindler, kterým budou na čarách pomáhat Jaromír Bláha a Jiří Svoboda.
     
    Zazněly hymny obou týmů, zápas může začít.
     
    Na ledě zůstávají úvodní formace a utkání začne za několik málo okamžiků!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Jako první mají puk na holích slovenští hokejisté, ale čeští hráči si kotouč již vzali a zásluhou Jana Kováře poprvé otestovali Hudáčka.
     
    00:41
    Od modré tvrdě vypálil Jakub Nakládal, ale Hudáček byl opět pozorný.
     
    00:46
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skvělý úvod v podání České republiky! Jakub Nakládal volil nad vrcholem pravého kruhu střelu, kterou si našel MARTIN ZAŤOVIČ a tečí pomohl kramfleku za Hudáčkovi záda! Asistence: Jakub Nakládal, Martin Růžička
    Martin ZAŤOVIČ - 1:0
     
    01:06
    Slovensko rojíždí akci Sersenem, jemuž se však nahození nepovedlo. Ale ani Češi se neudrželi dlouho u puku a Sersen napodruhé kotouč do útočného pásma zavezl.
     
    02:17
    Dominik Simon se dravě prodral až před Hudáčka, který na poslední chvíli odpálil puk před českým hráčem do strany.
     
    03:15
    Slovensko zatlačilo Čechy v útočném pásmu a po střele od obránců nepříjemně dorážel Libor Hudáček, ale Kovář puk s jistotou podržel.
     
    04:25
    Český tým má puk za Kovářem a snaží se vylákat Slováky ven ze středního pásma. Nakonec se to nepodařilo, nahozený puk za Hudáčkem sbírá Lukáš Kozák.
     
    04:53
    Češi drží sice puk na svých hokejkách, jenomže mají problémy dostat ho přes útočnou modrou.
     
    05:19
    Útočnou akci slovenského týmu kazí ofsajd. Marcel Haščák byl při projetí modré čáry o něco rychlejší než puk.
     
    05:42
    Jan Kovář skvěle našel Martina Růžičku, který ve velice výhodné pozici mezi kruhy čelil sám Hudáčkovi, slovenský strážce se však blýskl parádním zákrokem, když Růžičkovu střelu vyrážečkou zlikvidoval!
     
    06:00
    Nakládal teď u trestných lavic dostál svému jménu a naložil tedy pořádně Ivanu Švarnému, který se však ukázal jako hodně tvrdý chlap a rychle se sebral z ledu.
     
    06:35
    Následnou střelu Tybora nejenže lapil Jakub Kovář, ale ještě rychle přihrál na své spoluhráče.
     
    07:01
    Zakázané uvolnění České republiky.
     
    07:26
    Slováci měli slibnou příležitost na srovnávní stavu. Mário Bližňák sledoval skákavý puk, který po několika odrazech dopadl až k němu. Tváří v tvář Jakubu Kovářovi jej však nepřekonal.
     
    07:39
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český tým navyšuje své vedení! Slovenské republice nejdříve nevyšel signál po vhazování, načež ihned vyrazila do protiútoku trojice Simon, Mozík a Radil. Mozík předal puk Radilovi, který milimetrovou přihrávkou našel najíždějícího DOMINIKA SIMONA, který nekompromisní ranou zavěsil pod břevno slovenské svatyně! Asistence: Lukáš Radil, Vojtěch Mozík
    Dominik SIMON - 2:0
     
    08:24
    Ladislav Nagy dostal milimetrovou přihrávku do středního pásma a zavezl kotouč před Jakuba Kováře. Jenže z útočné snahy Slováků nevzešlo nic, protože Tomáš Marcinko (SVK) dostává dvě minuty za držení protihráče.

    Na vyloučení: 0-1.
     
    08:48
    Český tým bude muset po nepřesné přihrávce ven z pásma.
     
    09:24
    Slováci se zatím bez potíží brání, tato přesilovka se českému týmu příliš nedaří, stejně jako včerejší početní výhody.
     
    10:24
    Slovensko hraje v plném počtu.
     
    11:02
    První přesilová hra domácím nevyšla, ale okamžitě mají možnost na reparát. Marcel Haščák (SVK) dostává dvě minuty za hrubost.

    Na vyloučení: 0-2.
     
    11:32
    Druhá přesilovka vychází zatím českému týmu o poznání lépe, na branku Hudáčka se valí jedna střela od modré za druhou, ale slovenský brankář nyní svůj tým hodně podržel.
     
    11:45
    Nakládal byl slovenským forčekem donucen rozjet přesilovou hru zpoza české brány a přes obtíže se mu to nakonec povedlo.
     
    12:21
    Ránu Krejčíka od modré tečoval Martin Růžička jen těsně vedle pravé tyče slovenské branky.
     
    12:35
    Slovensko se následně osvobzuje a vypadá to, že i tuto přesilovku přestojí bez úhony.
     
    13:00
    Valský vysokou střelou prověřil Hudáčka, kterému puk vypadl a ztratil se v před brankové skrumáží. Naštěstí pro hostujícího brankáře se dostal do rohu.
     
    13:12
    Slovensko hraje znovu v plném počtu a vyloučený Haščák se po návratu z lavice trestnů ihned zapojil do útoku, nicméně akce hostí skončila za brankou Jakuba Kováře.
     
    14:25
    Kolář s Nakládal počkali až zbytek hráčů dostřídá a bezpečně rozjeli další protiútok.
     
    14:45
    V posledních minutách vidíme spíše bojovný hokej, v poslední půlminutě se fanoušci mohli radovat ze dvou tvrdých hitů.
     
    15:23
    Michal Sersem míchá s pukem za svojí klecí a čeká na najíždějící spoluhráče.
     
    15:37
    Bartovič to zkusil vzít na sebe a už to vypadalo, že jeho individuální průnik se mu podaří. Bohužel jeho spoluhráči byli nedočkaví a je z toho ofsajd Slovenska.
     
    15:50
    Český výběr se po buly dostal k puku a jde do útoku.
     
    15:55
    Nepřesná Čáslavova rozehrávka by znamenala zakázané uvolnění, ale Birnerovi rychlé nohy vyhráli bruslařský souboj a vhazování před Kovářem zamezil.
     
    16:26
    Petr Pohl sice vybojoval za brankou puk, ale nakonec v sevření dvou protihráčů kotouč ztratil a dopředu mohou jít hráči v tmavých dresech.
     
    16:45
    Planěk si s Kempným vyměnili kotouč za brankou a Češi rozjeli slibný protiútok na jehož konci zakončoval Lukáš Radil, ale střela neměla potřebnou razanci a Hudáček ji hravě zlikvidoval.
     
    17:17
    Po střetu Ladislava Nagyho (SVK) a Jakuba Krejčíka na ledě na chvilku vzpláli vášně, ale vše uklidnili čároví sudí. Slovenský útočník již putuje na trestnou lavici.
    Na vyloučení: 0-3.
     
    17:22
    Slovensko bylo na vhazování ve svém pásmu úspěšnější a ihned se osvobozuje.
     
    18:25
    Také nyní se slovenští hráči osvobozují, přes všechny čáry vyzahuje Ivan Baranka.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny a český tým je nastěhován před branou Hudáčka.
     
    19:13
    Zohorna si několikrát vyměnil puk s Kempným. První jmenovaný nakonec vystřelil z pravého kruhu. Jeho ránu Hudáček bez větších potíží zneškodnil a poté se bránící tým osvobozuje.
     
    19:17
    Hosté v plném počtu.
     
    19:47
    Česko se znovu dlouho neudrželo v útočném pásmu a jejich soupeř se rychle osvobozuje po tom, co Nagy vybojoval puk.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:47.
     
    První třetina se oproti včerejšímu zápasu výrazně lépe povedla českému týmu. Zatímco ve čtvrtek byl stav po první periodě 1:1, tentokrát vede Česká republika 2:0. Již po šestačtyřiceti sekundách se z gólu radoval Martin Zaťovič, kterého o osm minut později napodobil Dominik Simon. Češi měli v první třetině k dispozici tři přesilové hry, ale ani jednu nevyužili, toť kaňka na jejich výkonu. Také hosté ze Slovenska se dostali k několika slibným šancím, zejména když propadl puk k Bližňákovi. Ten však tváří v tvář Jakuba Kováře nepřekonal.
     
    Statistiky po první třetině:
    Góly: 2-0.
    Střely na branku: 12-7.
    Zásahy gólmanů: 7-10.
    Střely mimo: 8-0.
    Zblokované střely: 2-3.
    Hity: 5-3.
    Vhazování: 7/17 – 10/17.
    Úspěšnost buly: 41% – 59%.
    Vyloučení: 0-3.
    Využití: 0-0.
     
    Před koncem přestávky nastoupili na led ještě mužstva Výběr Prahy a Moravskoslezský kraj, které dnes sehráli finálové utkání MČR výběrů krajů. V něm byl šťastnější Moravskoslezský kraj, který zvítězil 4:1 a stal se tak mistrem České republiky. Oba týmy nyní převezmou poháry za první a druhé místo z rukou Jaroslava Pouzara, Miroslava Šahy, Slavomíra Lenera a Bedřicha Ščerbana. Gratulujeme!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Slováci šikovně rozehráli a vybojovali si vhazování před Jakubem Kovářem.
     
    20:22
    Slovensko je na začátku druhé třetiny aktivnější, Hudáček zatím příliš práce nemá. Následně je však hra přerušena, jeden z českých hráčů namáčkl centra prvního slovenského útoku Tomáše Marcinka na mantinel a ten zůstává ležet na ledě.
     
    20:43
    Po dvou početních výhodách okusí Češi také nevýhodu. Po osobním souboji s Petrem Čáslavou zůstal na ledě ležet Tomáš Marcinko, což rozhodčí posoudil jako faul. Petr Čáslava (CZE) si tak odpyká dvouminutový trest za hrubost.

    Na vyloučení: 1-3.
     
    20:54
    Jakub Kovář uzmu v obranném pásmu puk a vyrazil dopředu. Přihrávkou přes střední pásmo hledal na levé straně najíiždějícího Martina Zaťoviče, ke kterému se kotouč o kousek nedostal. Slovenská obrana zapracovala dobře.
     
    21:24
    Hosté se vůbec nemohou dostat do pásma, na Jakuba Kováře zatím ani jednou při své přesilovce nevystřelili.
     
    21:59
    Až nyní je hostující výběr usídlem před českým gólmanem.
     
    22:17
    Slovenští hráči se usadili v útočném pásmu a za ohlušujícího pískotu domácích příznivců se snažili dostat do šance. Ze vzniklého závaru před Kovářem nakonec nic nevytěžili a bude se vhazovat před domácím brankářem.
     
    22:39
    Sloboda si na modré vyměnil puk s Kozákem, který vystřelil. Puk se dorazil mezi kruhy k Nagymu, kterého stihli zablokovat čeští hráči.
     
    22:43
    Česká republika hraje v plném počtu.
     
    23:13
    Po vyhraném buly a střele Novotného z pravého kruhu vznikl před Hudáčkem obrovský závar. Což o to, slovenský gólman má kotouč v zástěře, ale celá akce nakonec vyvrcholila vyloučení, když se do sebe pustili Radek Smoleňák (CZE) krosček a Peter Podhradský (SVK) – stejný trest.

    Na vyloučení: 2-4.
     
    23:31
    Nepřesnou rozehrávku Slovenské republiky zachytil Kolář, ale je z toho pouze ofsajd.
     
    23:46
    Česká republika si vyzkouší početní převahu 4 na 3 poté, co si dvouminutový trest odpyká Michal Sersen za nedovolené bránění.

    Na vyloučení: 2-5.
     
    24:39
    Čeští hokejisté se sice krátce po buly dostali z pásma ven, ale při dalším útoku už to před Hudáčkem vřelo. Kempného dělovku vyrazi Hudáček jen s obtížemi.
     
    25:07
    K održenému puku se dostal Nakládal, jehož střela z mezikruží si cíl nenašla, byla zblokována. To je velký tlak českého týmu v přesilové hře.
     
    25:13
    Smoleňák a Podhradský jsou již na ledě.
     
    25:22
    Po Nakládalově střele vznikla potyčka před Hudáčkem, který dlouho nevěděl, kde kotouč vězí. Mezitím se do hry vrátili Smoleňák s Podhradským a prvně jmenovaný se opět houževnatě tlačil do brány, což vyústilo v dalších pár strkanců.
     
    25:44
    Dohrávaná přesilovka Česka přinesla střelu v podání Čáslavy, který mířil vedle pravé tyče. K teči se nikdo z hráčů v bílém nedostal.
     
    25:46
    Hosté hrají v plném počtu, i nyní přestáli oslabení bez úhohy.
     
    26:08
    Komerční přestávka.
     
    26:38
    Jeřábek skvěle vybojoval puk v obranném pásmu a rozehrál protiútok.
     
    26:48
    Jakub Valský využil své rychlosti využil své rychlosti a z levé strany se prodral až před Hudáčka. Jeho pohlednou akci zneškodnil snad ještě více pohledným zákrokem gólman Slovenska, Július Hudáček vytáhl parádní semafor.
     
    27:24
    Kempný vystihl slovenskou rozehrávku a zabránil soupeři v přechodu červené čáry.
     
    28:10
    Slovensko se snaží dostat dopředu, ale jejich útočné snažení selže na špatné přihrávce. Kolář s Nakládalem takhle dobře získali puk a český tým se znovu usadil v útočném pásmu.
     
    28:57
    Lehce nepřesnou půlminutovou pasáž rychle utnul Patrik Lušňák, který vyvezl puk a poslal jej na Haščáka. Nakonec dostal v útočném pásmu Lušňák puk znova, ale na hranici faulu za držení byl zbaven puku.
     
    29:32
    Smoleňák v situaci jeden proti jednomu chtěl zkusit prohodit Kozáka, ale slovenský zadák se jen tak přelstít nenechal.
     
    30:32
    Pláněk pasem od modré našel mezi kruhy Valského, jehož ránu netečoval Zohorna a puk prolétl těsně vedle levé tyče slovenské svatyně.
     
    30:42
    Pláněk si dobře počkal a poslal puk z vlastního pásma až na útočnou modrou Pohlovi. Ten se snažil vyjet na střet a prodrat se ke střele, ale jeho pokus byl zablokován jedním ze slovenských obránců.
     
    31:15
    Česká republika se právě rozhodla vyměnit brankáře. Za Jakuba Kováře nastupuje chránit českou svatyni Matěj Machovský.
     
    31:52
    Filippi se ujal ve středním pásmu puku a obratně se prodral za modrou čáru, kde však jeho akce nepřesným pasem končí.
     
    32:18
    První formace dobře Česka bojuje v útočném pásmu, ale puk se drží v rozích a Hudáček může zatím zachovat klid.
     
    32:47
    Birner to nejprve zkusil samostatně, což nevyšlo. Poté přistrčil na spoluhráče nahození Novotného, ale i napodruhé byla slovenská obrana zásluhou Petera Podhradského úspěšná.
     
    33:29
    Nepřesná rozehrávka českého týmu putovala přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Hned poté si Česko bere oddechový čas.
     
    33:50
    Novotný se ve středním pásmu přetahoval o puk s Sýkorou. Český hráč byl sice úspěšný, ale Jaros s Barankou nedovolili, aby se k nahození dostali čeští hráči. Puk mají Slováci a Jaros čeká s nahrávkou na najetí spoluhráčů.
    Dnes v Jihlavě je skvělá divácky kulisa.

     
    34:37
    Češi si nahodili puk do útočného pásma, ale nevydrželi v něm příliš dlouho. Vybojovaný puk se podařilo Slovensku vyvézt ven, ale v protiútoku jim zabránil faul Kempného, který obdržel dvě minuty za nedovolené bránění.

    Na vyloučení: 3-5.
     
    35:00
    Slovensko si nahodilo kotouč do pásma, ale udržet se mu jej tam nepodařilo a Češi vyhazují ven.
     
    36:37
    Výborné oslabení v podání domácího mužstva, když nedovolilo ani na chvíli slovenským hráčům usadit se v pásmu a sehrát přesilovou hru.
     
    36:49
    Při návratu vyloučeného Kempného se Česko dostalo do rychlého přečíslení. Puk se dotal právě k Michalu Kempnému, jehož střela z vrcholu pravého kruhu Hudáčka nepřekvapila.
     
    37:14
    Kolář neměl komu a tak zvolil tu nejjednodušší variantu a poslal kotouč do útočného pásma.
     
    37:30
    Ihned po buly se podařilo Haščákovi vystřelit a Kovář kotouč opět rychle přikrývá.
     
    37:39
    Hosté neudrželi modrou čáru a nahodili si kotouč do ofsajdu, díky čemuž Češi pohodlně rozjeli svůj útok.
     
    38:20
    Rozhodčí má zvedlou ruku a signalizuje vyloučení na české straně. Slovensku je zatím ponechána výhoda.
     
    38:32
    Výhoda zmizela a máme jasno. Na dvě minuty usedne Jakub Valský za podražení.
     
    38:35
    Slovensko hned po buly získalo puk a usadilo se před Machovským. Střela Jarose však byla nepřesná a domácí hokejisté se po bojovnosti Růžičky osvobozují.
     
    Poslední minuta druhé třetiny se odehraje při slovenské přesilové hře.
     
    39:18
    Bartovič zkusil střelu před blížícím se koncem třetiny, jenomže jeho ránu skvěle zablokoval Zaťovič.
     
    39:55
    Slovensko je opět natlačeno před českou brankou, ale zdá se, že už asi nestihne vystřelit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je za námi a další změnu stavu nám nepřinesla. V prostřední části čelil Český národní tým třikrát početní nevýhodě, ale Slovensko zatím ani jednou nedokázalo zužitkovat přesilovou hru. Má však ještě možnost na začátku poslední části, kdy mu zbývá ještě 32 vteřin než vyprší Valského trest. Na obou stranách se skvělými momenty blýskli oba brankáři, přičemž na straně České republiky v čase 31:15 naskočil do brány místo Jakuba Kováře Matěj Machovský. Třetí třetina začne přibližně v 19:34.
     
    Góly: 0-0.
    Střely na branku: 6-6.
    Zásahy gólmanů: 2 – 0.
    Střely mimo: 8-0.
    Zblokované střely: 4 – 2.
    Hity: 7-3.
    Vhazování: 6/16 – 10/16.
    Úspěšnost buly: 37% – 62%.
    Vyloučení: 4-2.
    Využití: 0-0.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Hned po buly to zkusil Ladislav Nagy. Bývalý hráč Phoenixu a kanadskoamerické NHL si na Machovského nepřišel.
     
    40:16
    Hecovat se začínají také oba tábory fanoušků. Na nesmělý a sympatický pokřik Slovensko, Slovensko odpovídá jihlavské publikum hromovým skandováním Češi, Češi.
     
    40:20
    Po dalším buly vznikla před českou svatyní šarvátka, na níž doplácí Milan Bartovič (SVK) – krosček a Jakub Krejčík (CZE) – držení protihráče.

    Na vyloučení: 5-6.
     
    41:02
    Bude se znovu vylučovat, na ledě se pořádně přiostřuje. Po šanci českého týmu se do sebe pustili Mario Bližňák a Tomáš Zohorna, ale sudí měl pravici zdviženou již předtím. Kdo půjde na trestnou lavici se dozvíme za okamžik.
     
    41:02
    Na lavici trestů usedá Mario Bližňák (SVK), který dostává 2+2 minuty za krosčeka hrubost. Druhý trest odpyká Ján Sýkora. Za český tým si odsedí dvě minuty Jakub Krejčík (CZE) – krosček.

    Na vyloučení: 6-8.
     
    41:38
    Poprvé se český tým před Hudáčkem příliš neohřál a nevypadá to, že by se tento stav měl v nejbližších vteřinách změnit. Slovensko pozorně brání a potřetí vyhazuje puk až k Machovskému.
     
    42:38
    Až nyní český tým získal prostor před Júliem Hudáčkem. Rána od modré v podání Nakládala propadla gólmanu Slovenska na led, kde byl s dorážkou připraven pohotový Růžička. Napodruhé už byl Hudáček úspěšný, ale v brankovišti zůstává ležet Jiří Novotný.
     
    42:44
    Česko si zahraje 18 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři, protože Michal Sersen (SVK) dostává trest za držení protihráče.

    Na vyloučení: 6-9.
     
    42:46
    Hosté se hned po buly osvobozují.
     
    43:02
    Slovensko je ve čtyřech.
     
    43:27
    Nezbývalo moc, aby ránu Jana Koláře od modré dorazil za Hudáčkova záda u levé tyče číhající Jan Kovář. Hudáček byl však na místě.
     
    43:37
    Přesilová hra českého týmu končí krosčekem Martina Zaťoviče (CZE). Minutu a sedm vteřin se bude hrát ve čtyřech, poté začne přesilovka Slováků.

    Na vyloučení: 7-9.
     
    43:50
    Český tým uháněl při hře ve čtyřech na soupeřovu branku, celá akce končí zblokovanou střelou, po které šel puk do ochranné sítě.
     
    44:13
    Slovensko po několika soubojích nevybojovalo puk a neusadilo se před českou svatyní. Kotouč tak mají zpět čeští hráči.
     
    44:37
    Petr Pohl pláchl do rychlého útoku a po přejetí útočné modré vystřelil. No, Hudáček může být rád, že český hráč minul levou tyčku.
     
    44:47
    Hned poté se ještě Pohl stihl vrátit, získat v obranném pásmu puk a vyhodit jej na druhou stranu, kde před malou chvílí zakončoval.
     
    45:37
    Domácí v plném počtu.
     
    45:40
    Informace pro všechny přítomné zástupce médií. Dnešnímu utkání přihlíží výrazně lepší návštěva než včera a hraje se před parádní kulisou, kterou tvoří 5274 diváků.
     
    45:59
    Hra je přerušena pro ofsajd, ale poté se do sebe opět pustila dvojička hráčů, konkrétně Patrik Lušňák (SVK) a Jakub Nakládal (CZE). Oba dva si odsedí dvě minuty za hrubost.

    Na vyloučení: 8-10.
     
    46:28
    Čáslava zpoza brány dovezl puk až na útočnou modrou, když se rozhodl nahodit. To se ale nesetkalo s pochopením od spoluhráčů, kteří nejeli napadat a Slováci tak dostali kotouč zadarmo.
     
    46:39
    Vyhecovaná bitva pokračuje, tentokrát se do sebe pustili Jakub Krejčík (CZE) a Andrej Šťastný (SVK). A oba dva si také půjdou odpykat trest za hrubost, a to na dvě minuty.

    Na vyloučení: 9-11.
     
    47:02
    Kempný nahodil puk Filippimu, který jej dokázal získat, ale po chvíli jej zkrotit nedokázal a Slovensko vyráží do protiútoku.
     
    47:40
    Domácí útok zbrzdili a v nadějné situaci se objevil Kovář, kterému do brány najížděl Zaťovič. Prvně jmenovanému střela úplně nesedla a skončilo v Hudáčkově lapačce, který puk rychle rozehrál dopředu.
     
    47:59
    Lušňák s Nakládalem jsou zpět na ledě a oba týmy hrají v plném počtu.
     
    48:27
    Nakládal nahazuje do pásma. Oba týmy si teď nedokáží udržet puk na hokejkách delší dobu.
     
    48:53
    Jeden z českých hráčů doslova způsobil letecký den Marku Viedenskému, který se prolétl vzduchem a málem skončil v síti místo puku. Nakonec dopadl kousek vedle. Hra je přerušena pro posunutou hru za Machovským.
     
    48:53
    V přerušené hře naskakují na led také Jakub Krejčík s Andrejem Šťastným.
     
    49:32
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Hosté snižují na rozdíl jedné branky a dostávají se zpět do zápasu. Andrej Šťastný našel u pravé tyče zcela volného LIBORA HUDÁČKA, pro kterého nebylo problémem zblízka překonat gólmana Machovského, navíc krásnou střelou do levé šibenice. Pohledná to akce Slováků. Asistence: Andrej Šťastný, Rastislav Dej.
    Libor HUDÁČEK - 2:1
     
    49:50
    Filippi zachytil do ruky Slobodovo vyhození a stihl si kotouč položit. Na poslední chvíli proti jeho střela skočil slovenský obránce a nedovolil ohrožení své brány.
     
    50:35
    Birner krásně vybruslil k modré čáře a nahodil puk proti slovenské brance, kde stál připravený Smoleňák puk tečovat. Povedlo se mu tom, ale kotouč zamířil těsně kolem tyčky!
     
    50:46
    K odraženému puku se dostal Michal Birner, který zkusil překonat Hudáčka bekhendem, ale mířil nad horní tyčku i díky tomu, že byl podražen Milanem Bartovičem (SVK), který již jde na trestnou lavici.

    Na vyloučení: 9-12.
     
    51:20
    Opravdu se nehraje v rukavičkách. Po nepřehledné situaci vznikla před slovenskou brankou další strkanice, ale hlavní sudí Hodek se Šindlerem tentokrát nevylučují.
     
    51:31
    Fantastická atmosféra vládne Horáckým zimním stadionem, kterým se nyní rozléhá odpovídačka. Jedna tribuna skanduje "Češi," druhá jí hromově odpovídá "do toho".
     
    51:59
    Planěk stál dobře na modré přímo na ose hřiště a řekl si o puk Filippimu. Plaňkově střele následně uhnul mezi kruhy stojící Radil a Hudáček neviděl vůbec nic. K Pláňkově smůle puk mířil těsně vedle!
     
    52:46
    Slovensko je v pěti mužích na ledě a může se hnát za vyrovnáním v plném počtu hráčů.
     
    53:17
    Hráči obou týmů odjíždějí ke střídačkám, hru přerušuje komerční přestávka.
     
    53:29
    Slovensko se pokusilo založit útok, ale výborný pressing Čechů jim v tom rychle zamezil a získal vhazování před Hudáčkem.
     
    53:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká republika odskakuje svému sokovi opět na dvě branky. Již tvrdá rána Jeřábka od modré volala po gólu, byla zblokována těsně vedle levé tyče. Češi se znovu ujali puku, Zohorna našel mezi kruhy volného JAKUBA VALSKÉHO, ten v pádu vystřelil a se štěstím překonává střelou mezi betony Hudáčka, který toho moc neviděl. Asistence: Tomáš Zohorna.
    Jakub VALSKÝ - 3:1
     
    54:06
    Lušňák se prohnal jako šinkanzen zastávkou na znamení okolo Jeřábka a vzápětí se dral ke střele, ale Jeřábek mu v zakončení zvládl kvapem zakončit!
     
    55:36
    Zdá se, že je zápas rozhodnut. Český tým sice je v defenzívě, protože Slovensko je s pukem před Machovským, ale zatím bez nějakého vážnějšího střeleckého pokusu.
     
    56:52
    Horáckým zimním stadionem kolují mexické vlny, k tomu není moc co dodávat.
     
    57:02
    Po buly před Machovským se puku ujali čeští hráči a posílají kus pryže až k Hudáčkovi.
     
    57:22
    Simon si vybruslil s pukem na levý kruh a vystřelil. Hudáček byl pozorný a puk kryje.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny a zřejmě i závěru celého zápasu.
     
    58:28
    Utkání se dohrává před brankou slovenského týmu, až nyní získal Peter Podhradský puk a bleskově jej vyvezl do středního pásma, kde jej jeho spoluhráči sice dopravili k Machovskému, ale ne za záda českého gólmana.
     
    59:14
    Petr Pohl vybojoval v rohu za slovenskou brankou puk, ale proti přesile tří hráčů neměl příliš šancí na udržení puku.
     
    59:55
    Zápas končí za hromového potlesku a skandování "Hoši děkujem!"
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Česká republika ovládla i druhý zápas Euro Hockey Challenge proti Slovensku. Po včerejším vítězství 3:2 na nájezdy si nyní Česko připisuje výhru 3:1, když o svém triumfu rozhodl český tým hlavně povedenou první třetinou, kterou vyhrál 2:0.
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    CZE: Martin Zaťovič
    SVK: Július Hudáček.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 3-1.
    Střely na branku: 31-19.
    Zásahy gólmanů: 18-28.
    Zblokované střely: 12-13.
    Hity: 18-11.
    Vyloučení: 9-12.
    Využití: 0-0.
    Úspěšnost vhazování: 46% – 54%.
     
    S konstatováním, že Česká republika poráží v dnešním zápase v rámci Euro Hockey Challenge tým Slovenska poměrem 3:1, se s Vámi loučí a hezký večer z Horáckého zimního stadionu v Jihlavě přejí Tomáš Lysý a Vojtěch Balaštík. (20:28:24)

    Tomáš Lysý

    Vojtěch Balaštík

    Branky a nahrávky: 1. Zaťovič (Nakládal, Růžička), 8. Simon (Radil, Mozík), 54. Valský (Zohorna) – 50. Hudáček (Šťastný, Dej)


    Česko: Jakub Kovář (32. Machovský) – Nakládal, Kolář, Krejčík, Čáslava, Pláněk, Kempný, Mozík, Jeřábek – Růžička, Jan Kovář, Zaťovič – Birner, Novotný, Smoleňák – Pohl, Zohorna, Valský – Radil, Filippi, Simon – Ondřej
    Slovensko: J. Hudáček (Konrád) – Švarný, Podhradský, Sersen, Jurčina, Baranka, Jaros, Kozák, Sloboda – Nagy, Marcinko, L. Hudáček – Tybor, Viedenský, Sýkora – Bartovič, Bližňák, Dej – Cehlarik, Lušňák, Haščák – Šťastný

    Rozhodčí: Hodek, Šindler – Bláha, Svoboda

    Diváci: 5274
    bahis siteleri