Pittsburgh – NY Islanders 1:3 (kon.) | Columbus – Buffalo 4:2 (kon.) | Philadelphia – Ottawa 1:3 (kon.)
Washington – NY Rangers 2:4 (kon.) | Winnipeg – Calgary 5:1 (kon.) | Los Angeles – San Jose 4:1 (kon.)
St. Louis – Minnesota 4:2 (kon.)
konec
Washington Capitals
2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
New York Rangers
Sobota 11.04.2015, 18:30 • Verizon Center, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, třeba se znovu sejdeme ku příležitosti bojů o Stanley Cup. Děkuji Vám za pozornost, na počtenou! (21:33:56)
     
    Dnešní utkání navštívilo 18 506 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Dnešní duel se odehrál bez československé účasti.
     
    Tři hvězdy

    1. Kevin Hayes (NYR) 1+1
    2. Martin St. Louis (NYR) 0+2
    3. Alexander Ovečkin (WSH) 1+0
     
    Vzhledem k tomu, že Ottawa zvítězila na ledě Flyers, je jasné, že soupeřem Rangers ve čtvrtfinále Východní konference bude buď Boston, nebo Pittsburgh. Washington se střetne s druhým newyorským celkem, tedy s Islanders. Jedinou otázkou tedy jde, kdo bude sérii začínat doma. Pokud dnes Ostrované dokáží na domácím ledě porazit rozjetý Columbus, budou to právě oni, kdo bude mít v případném sedmém duelu výhodu domácího prostředí. Nicklas Backstrom vyhrál souboj na dálku s Jakubem Voráčkem, který dnes nebodoval, a stává se tak nejlepším nahrávačem základní části NHL!
     
    Je konec! Rangers v závěrečném utkání základní části NHL poráží Capitals 4:2! Po dvaaosmdesáti mačích tedy mají na svém kontě 113 bodů, čímž překonávají klubový rekord ze sezóny 1993/94. Do vedení dostal hosty Kevin Hayes, ještě do první sirény zvýšil jejich náskok Derick Brassard, pro kterého to byl jubilejní stý zásah v nejlepší hokejové lize světa! Už na 3:0 zvyšoval v třiadvacáté minutě Moore, s odpovědí přišel v přesilové hře Alexander Ovečkin. V samotném závěru trefil odkrytou branku Fast, o malou chvíli později ale dal konečnou podobu zápasovému skóre Stanislav Galijev, pro nějž to byl první gól v NHL.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Po vstřelené brance opět došlo k menší roztržce, z níž si domácí Latta odnáší desetiminutový trest.
    Stanislav GALIJEV - 2:4
     
    59:31
    Washington právě vstřelil branku!
    Tak přece jen ještě snížení v podání Capitals! Latta z mezikruží těsně přestřelil, volného puku si za brankou všiml STANISLAV GALIJEV, vynořil se s ním u levé tyče branky soupeře a dostal ho za brankovou čáru, Lundqvist se už nestihl včas přemístit. Pro třiadvacetiletého ruského útočníka je to první branka v NHL! Asistence: Michael Latta, Brooks Orpik.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta dnešního utkání.
    Jesper FAST - 1:4
     
    58:06
    Rangers právě vstřelili branku!
    O vítězi je rozhodnuto! Glass v obranné třetině vybojoval kotouč, posunul ho na Mooera, který ho ještě přihrál JESPERU FASTOVI. Vypadalo to tak, že švédskému mladíčkovi puk ještě ujede, ale ten ho nakonec dokázal ukočírovat a dopravit do prázdné branky. Asistence: Dominic Moore, Tanner Glass.
     
    57:49
    Zuccarello minul, do útoku se s pukem na holi vydává Ovečkin!
     
    57:22
    Holtby míří na střídačku, domácí to zkusí v šesti!
     
    56:49
    Další Lundqvistovy zásahy, tentokráte si poradil se střelou Greena i s následnou dorážkou Niskanena.
     
    56:21
    Před Lundqvistem se sám objevil Johansson, zkusil to mezi betony, avšak švédský kouzelník si s touto obrovskou příležitostí poradil!
     
    55:56
    Čtvrtá lajna Newyorčanů se snaží v obranné třetině soupeře nastřádat cenné vteřinky. Dařilo se jim to, ale poté vše pokazil mimořádně nepřesným pasem Fast.
     
    55:39
    Kuzněcov zpoza klece vyzval k ráně Johanssona, do které však v ten pravý moment vložil svou hůl Mats Zuccarello. Kotouč končí v ochranné síti, vhazovat se bude po Lundqvistově pravé ruce. Nejprve je ale na programu další komerční přestávka.

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 27. Ovečkin (Carlson, Backstrom), 60. Galijev (Latta, Orpik) – 13. Hayes (McDonagh, St.Louis), 16. Brassard (Hayes, Boyle), 23. Moore (St.Louis), 59. Fast (Moore, Glass)


    Washington Capitals: Holtby (Peters) – Orpik, Carlson, Niskanen, Alzner, Green, Gleason – Ward, Kuzněcov, Ovečkin – Brouwer, Backstrom, Johansson – Chimera, Laich, Glencross – Galiev, Latta, Burakovsky
    New York Rangers: Lundqvist (Talbot) – Girardi, McDonagh, Hunwick, Yandle, Boyle, Summers – Miller, Stepan, Kreider – St. Louis, Hayes, Hagelin – Sheppard, Brassard, Zuccarello – Fast, Moore, Glass

    Rozhodčí: Kelly Sutherland, Marc Joanette – Derek Amell, Michel Cormier

    Diváci: 18506 (vyprodáno)
    bahis siteleri