Klasika: Paríž - Roubaix Degenkolb (kon.)
konec
Klasika: Paríž - Roubaix

Degenkolb

(Štybar)

sk Neděle 12.04.2015, 12:45Cyklistika
     
    To je z cyklistickej klasiky od nás na dnes všetko, ďakujeme za pozornosť a želám príjemný zvyšok nedele. Veríme, že nášmu portálu Onlajny.eu i naďalej zachováte svoju priazeň. (16:38:58)
     
    Víťazom cyklistickej klasiky Paríž – Roubaix je nemecký jazdec JOHN DEGENKOLB. Druhé miesto patrí českému jazdcovi Zdeňkovi Štybarovi.
     
    0,5
    Degenkolb nastupuje a bude víťazom!
     
    1
    Práve sa ozvala zvonenie do záverečného kola, je tu naozaj záver dnešných pretekov.
     
    2
    Pred vjazdom na Velodrome Roubaix je na čele skupina siedmych jazdcov. Blíži sa nám definitívny záver "Pekla severu", alebo teda "Kráľovnej klasík".
     
    3
    Nuž, všetko má vo svojich rukách Degenkolb, ktorý je na čele jasne najrýchlejší.
     
    4
    Peter Sagan mení bicykel a doslova zahodil svoj stroj. Nuž, je vidieť, že je poriadne nasrdený.
     
    5
    Je to zlé, je to zlé, je to zlé. Peter Sagan má technické problémy a zjavne sa mu nedá na bicykli preradiť. Volá svoje technické vozidlo.
     
    6
    Skupina favoritov stráca na vedúcu trojicu približne 25 sekúnd a povedal by som, že situácia začína byť kritická.
     
    7
    Do cieľa ostáva sedem sekúnd, Degenkolb naháňa vedúcu dvojicu osamote a už je takmer pri nej.
     
    9
    Deväť kilometrov do cieľa a Degenkolb sa rozhodol ísť do úniku osamote. Tak toto by bolo veľké prekvapenie, keby sa mu podarilo vyhrať.
     
    10
    Na čele sa odtrhla trojica jazdov. Je tam Johann Degenkolb, aktuálne majú náskok približne 12 sekúnd.
     
    12
    Ale pozor, zdá sa, že Sagan má nejaké technické problémy, búcha po páčke na prehadzovanie, nuž, verme, že ho nezradí technika.
     
    13
    Začína sa to vo vedúcej skupine formovať, nášmu Petrovi Saganovi však nemá kto pomôcť, pretože znovu tam nemá žiadneho tímového kolegu.
     
    14
    V skupine favoritov sú títo jazdci: Kristoff, Peter Sagan, John Degenkolb, Bradley Wiggins, Zdeněk Štybar, Niki Terpstra Sep Vanmarcke, Greg van Avermaet, Lars Boom a Ian Stannard.
     
    16
    Cyklisti sú práve v náročnom sektore Arbre, ktorý máv náročnosti 5 hviezdičiek. Peter Sagan sa stále drží na výbornej pozícii, tak verme, že dnes z toho bude znovu výborný výsledok.
     
    18
    Cyklisti majú za sebou 235 kilometrov, v sedlách strávili už 5 a pol hodiny. Na čele je stále skupina viacerých favoritov. Peter Sagan si dával ešte energetický gél, ale drží sa na takticky dobrom mieste.
     
    21
    Do cieľa ostáva 21 kilometrov, jazdci vstupujú do sektora číslo 5. Únik je už minulosťou, teraz sa začínajú skutočné preteky.
     
    22
    Už sa čelo pelotónu zužuje na 10-15 favoritov, ktorí si to zrejme v závere postrážia a pobijú sa o víťazstvo medzi sebou.
     
    24
    Do cieľa ostáva 24 kilometrov, skupinka na čele už má náskok len 18 sekúnd, nás však môže tešiť, že Peter Sagan zatiaľ jazdí skvele pozične.

    Dávid Švec