Estonsko – Velká Británie 1:2 (kon.) | Chorvatsko – Litva 4:1 (kon.) | J. Korea – Nizozemsko 7:1 (kon.)
konec
Chorvatsko
4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
Litva
Úterý 14.04.2015, 17:00 • IJssportcentrum Eindhoven • Mistrovství světa - I. B Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání končí! Chorvatsko potvrdilo roli mírného favorita a porazila Litvu 4:1!

    První třetina nabídla velmi bojovný hokej. Oba týmy se dostávaly do šancí sporadicky a zejména v přesilových hrách. Na první branku utkání jsme si museli počkat až do 18. minuty, kdy se po chybě chorvatské obrany prosadil Ignius Cizas a vstřelil tak druhou branku Litvy na tomto turnaji!

    Druhá třetina jasně patřila Chorvatům, kteří ale nevstoupili do této periody aktivně a museli v úvodu čelit atakům Litvy. Poté se ale oklepali a začali podnikat útočné výpady. Vyrovnání se domácí dočkali až v 31. minutě, kdy se prosadil Nathan Perkovich. Chorvatům ale vyrovnání nestačilo a hned o tři minuty později využil dvojnásobnou přesilovku Andy Sertich.

    Ve třetí třetině jsme viděli dvě branky. Ve 47. minutě dal velmi důležitou branku Ryan Kinasewich a bylo to 3:1. V samotném závěru ještě upravil skóre střelou do prázdné branky Andrew Murray.

    Chorvaté tak odčinili včerešjí ztracený zápas s Velkou Británií, který prohráli 2:3 a připisují si své první body do tabulky. Naopak Litva nedokázala navázal na včerejší vítězství 1:0 proti Nizozemsku a dnes odchází s prázdnou.

    STATISTIKY UTKÁNÍ
    Střely na branku – 35 (11,15,9) – 31 (9,11,11)
    Úspěšnost střelby – 11,43% – 3,23%
    Trestné minuty – 20 – 16

    To je z mé strany vše a u dalšího (nejen) hokejového přenosu se těším brzy nashledanou! (19:19:52)
     
    60:00
    Konec zápasu.
    Andrew MURRAY - 4:1
     
    59:25
    Chorvatsko právě vstřelilo branku!
    Chorvaté dávají čtvrtou branku a o vítězi je již rozhodnuto! Do prázdné branky se trefil ANDREW MURRAY! Asistence: Nathan Perkowich, Geoff Waugh
     
    59:16
    Gintautas vyhrál vhazování a od modré pálil Kieras. Jeho rána ale mířila mimo.
     
    59:08
    Oddechový čas si teď bere ještě Donal Maclean!
     
    58:45
    Chorvaté teď vyvezli kotouč do útočné třetiny. Prázdnou branku se snažil trefit Murray. Jeho pokus ale zablokoval jeden z litevských hráčů.
     
    58:36
    Armalis je na střídačce a Litva to zkouší v šesti!
     
    58:36
    Cizas našel na modré čáře najetého Pliskauskase, který pohotově vypálil. Dekanich ale dokázal kotouč lapil a přerušuje hru. Litva si následně bere oddechový čas!
     
    58:18
    Waugh teď nahodil kotouč o mantinel do útočného pásma. Za pukem šel Glumac, Armalis ale výborně četl hru a u puku byl dříve.
     
    57:43
    Veterán Bauba teď neviděl žádné východisko v ofenzivě, a tak pouze nahodil kotouč do útočné třetiny.
     
    57:06
    Cizasovi nevyšla klička na vlastní modré a s pukem se musel vrátit do vlastního pásma. Nyní zkouší založit útok podruhé.
     
    56:33
    Ihned po vhazování se puk dostal k Aliukonisovi, který na nic nečekal a vypálil. Jeho ránu ale srazil jeden z chorvatských hráčů do ochranné sítě.
     
    56:20
    Litva teď zamkla Chorvaty v jejich pásmu a k další střele se dostal Kieras. Dekanich ale opět výborný!
     
    55:54
    Litevský kapitán Kieras se teď prezentoval střelou od modré. Dekanich ale pokračuje v dnešním výborném výkonu!
     
    55:40
    Chorvaté teď poslali kotouč přes všechny čáry a je odpískáno zakázané uvolnění. Gludac se ještě pokoušel předehnat Alisauskase, ten má však hodně rychlé nohy.
     
    55:22
    Visockas teď špatně rozehrál a založil tak útok Chorvatů, který zakončil střelou od modré Letang. Armalis ale kotouč lapil do lapačky.
     
    54:22
    Chorvaté přečkali i tuto přesilovou hru a Andrew Murray je zpět na ledě. Litva to teď bude mít již hodně těžké.

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 31. Perkovich (Letang), 34. Sertich (Waugh, Dekanich), 47. Kinasewich (Sertich, Murray), 60. Murray (Perkowich, Waugh) – 18. Cizas (Nomanovas)


    Chorvatsko: Dekanich (Tomljenovic) – Waugh, Letang (A), Sertich, Martinovic, Silovic, Macaulay (A), Ljubic, Kegalj – Blagus, Kostovic (C), Perkovich – Kinasewich, Glumac, Murray – Jankovic, Kanaet, Milicic – Brencun, Miric
    Litva: Armalis (Baltrunas) – Kieras (C), Alisauskas, Jasinevicius, Aliukonis (A), Vezelis, Visockas, Kubilius – Bosas, Gintautas, Bodgziul – Bauba (A), Pliskauskas, Kumeliauskas – Bendzius, Zidkovas, Kulevicius – Cizas, Rybakov, Baltrukonis

    Rozhodčí: Ingram (CAN) – Monnaie (BEL), Pardatscher (ITA)

    Diváci: 350
    bahis siteleri