Rumunsko – Belgie 4:3 (kon.) | Srbsko – Austrálie 3:4 (1:2 po s.n.) | Island – Španělsko 2:4 (kon.)
po s.n. (1:2)
Srbsko
3:4 (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)
Austrálie
Čtvrtek 16.04.2015, 18:30 • Laugardalur Arena, Reykjavík • Mistrovství světa - II. A Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    AUSTRÁLIE

    Člen IIHF: od 11. 2. 1938
    Pořadí v žebříčku IIHF: 34.
    Celkový počet hráčů: 4 113 (z toho 2 600 mužů a 1 124 dětí a juniorů)
    Počet stadionů: 19 (všechny kryté)

    Nejvyšší hokejová liga v Austrálii nese název Australian Ice Hockey League (AIHL) a účastní se jí celkem osm klubů. Nejúspěšnější klub současnosti je tým Melbourne Ice, který získal titul v letech 2010,2011 a 2012. Tím součastným mistrem je tým Melbourne Mustangs.

    AUSTRALSKÉ ZÁPASY NA LETOŠNÍM MS
    Prvním soupeřem Austrálie byl tým Španělska. Mighty Roos nevstoupili do zápasu špatně a po první třetině byl stav 2:1 pro Evropany. Poté se ale začala ukazovat herní kvalita Španělska, které nasázelo ještě čtyři branky a vyhrálo 6:1.

    První prohru na turnaji mohli Australané odčinit v zápase s Rumunskem. Ani tento zápas ale svěřencům trenéra Ryana O´Handleye nezvládli. S Rumunskem prohrála Austrálie 1:5 a v tabulce zůstává zatím s nulovým ziskem.
     
    SRBSKO

    Člen IIHF: od 1. 1. 1939 (Srbsko je bráno jako nástupnická země Jugoslávie)
    Pořadí v žebříčku IIHF: 31.
    Celkový počet hráčů: 813 (z toho 224 mužů a 565 dětí a juniorů)
    Počet stadionů: 4 (z toho 3 kryté)

    V Srbsko existuje osm registrovaných klubů. Letošního ročníku nejvyšší soutěže se zůčastnily pouze čtyři týmy. Srbská nejvyšší soutěž se nazývá Hokejaška Liga Srbije a je hrána od roku 1991. Nejúspěšnějším týmem je klub HK Partizan Beograd, který je vítězem posledních deseti ligových ročníků!

    Loňský ročník mistrovství světa této divize se konal v srbském Bělehradu. Domácí reprezentace skončila na třetím místě. Lze očekávat, že na podobném místě se umístí i letos.

    SRBSKÉ ZÁPASY NA LETOŠNÍM MS
    Srbové nevstoupili do svého prvního utkání s Rumunskem příliš dobře a první třetinu prohráli 0:3! Poté se ale tým Nikola Bery zvedl, ale po druhé třetině platilo skóre 2:6. V poslední třetině se oba týmy prosadily dvakrát a utkání skončilo výhrou Rumunska 8:4!

    Druhé utkání s domácím Islandem bylo ozdobou probíhajícího mistrovství druhé divize skupiny A! Domácí vstupovali do poslední periody s vedením 4:3. Srbové nejdříve srovnali a poté devatenáct vteřin před koncem rozhodli! Marko Sretovic poslal kotouč za záda Hedströma a Srbsko se mohlo radovat ze zisku prvních bodů na letošním šampionátu!

    Nejproduktivnějšími hráči Srbů je zatím Marko Sretovic, který zaznamenal jednu branku a čtyři asistence. Hned za ním je Pavel Popravka, který nasbíral o jednu asistenci méně. Vzhledem k tomu, že Srbsko je favoritem i v dnešním utkání, lze očekávat, že tato dvojice nějaký ten bodík na své konto přidá!
     
    Hezký čtvrteční podvečer! Mistrovství světa 2. divize skupiny A dnes pokračuje třetím hraícm dnem. My se společně zaměříme na utkání Srbska proti Austrálii. Úvodní vhazování je naplánováno na 18:30 a u textového onlajnu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Úvodní sestavy:

    Srbsko: Rankovic (Lukovic) – Gabric, Ilic, Lukovic, Brkusanin, Komazec, Ristic, Novakovic, Sabados – Sretovic, Babic, Popravka – Vucurevic, Filipovic, Milovanovic (C) – Jankovic, Rakovic, Ogrizovic – Zwick, Novakovic, Lazarevic

    Austrálie: Carson (Broekman) – Malloy, Sturrock, McGregor, Byers, Huxley – McDowell, McKenzie, Humpries – Todd, Kyros, Webster (C) – Geric, Oddy, Darge – Funes, Kubara, Dunnwoodie – Powell

    Rozhodčí: Meszynski (POL) – Sakovic (CRO), Sigmarsson (ISL).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    02:26
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Australané se dostávají již ve druhé minutě do vedení! Hned druhá střela hostujícího celku skončila za zády Rankovice. První střelcem tohoto utkání je ROBERT MALLOY! Asistence: Greg Oddy, David Dunwoodie
     
    03:21
    Srbsko si ale hned po obdržené brance zahraje přesilovku! Na trestnou lavici putuje Australan Mitch Humphries za držení protihráče!
     
    05:21
    Australané ale první své oslabení zvládli bez úhony a Humprhries je již zpět na ledové ploše.
     
    08:43
    Srbové jdou do čtyř! Za hákování míří na trestnou lavici Nenad Rakovic.
     
    08:57
    Srbsko právě střelilo branku!
    A máme tu vyrovnávací branku! Srbové se prosazují v oslabení! O první gól Srbska v tomto zápase se postaral MARKO SRETOVIC, který využil nahrávky od Milose Babice! Asistence: Milos Babic
     
    10:16
    Co se týče střeleckých pokusů, tak je utkání nadmíru vyrovnané. Srbové vyslali na Carsona již sedm střel, na druhé straně čelil Rankovic šesti australským střelám.
     
    13:26
    Australané jsou v posledních minutách střelecky aktivnější. Na Rankovice letělo již deset střel, za svá záda zatím propustil jednu.
     
    19:01
    Další vyloučený srbský hráč! Za vyhození kotouč mimo hrací plochu míří na trestnou lavici Marko Milovanovic.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi! Australané se dostali do vedení již ve třetí minutě zásluhou Roberta Malloye! Srbové ale velmi rychle odpověděli, když se v oslabení trefil Marko Sretovic. Po první třetině je tak skóre nerozhodné 1:1!

    Druhá třetina začne přibližně v 19:24.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Druhou třetinu zahájí přesilovka Austrálie. Trest si stále odpykává Marko Milanovic.
     
    20:39
    Srbové teď velmi dobře bránili střední pásmo, a tak obránce Malloy udělal to nejlepší, co mohl. Nahodil kotouč na Rankovice a vynutil si vhazování v útočném pásmu.
     
    20:59
    Srbové oslabení zvládli a Milanovic již naskočil zpět na ledovou plochu!
     
    21:09
    Přesilovou hru si zahrají také Srbové! Na trestnou lavici míří Adam Geric.
     
    21:49
    Srbům se dosavadní průběh přesilovky vcelku vydařil. Kombinovali v útočném pásmu a ke střele se navíc Lukovic. Jeho rána ale byla zablokována.
     
    22:06
    K další střele se teď dostal domácí Vucerevic. Carson ale stál na svém místě a kotouč lapil!
     
    22:19
    Do útočného pásma si teď najel Jankovic, který střílel z velkého úhlu. Carson se ale překvapit nenechal a kotouč vyrazil.
     
    22:34
    Síly na ledě se vyrovnají! Na trestnou lavici míří Pavel Ogrizovic.
     
    23:09
    Australané jsou již v plném počtu a právě nyní začíná jejich zkrácená přesilová hra!
     
    23:41
    Nepřesnou přihrávku na Malloye poslal z rohu kluziště Powell. Puku se zmocnil Filipovic, který kotouč vyhodil až k brance Carsona.
     
    24:00
    Mladý útočník Wehebe Darge si to namířil do útočné třetiny po levé straně. Proti sobě měl Gabrice, který ale nemusel udělat vůbec nic a kotouče se stejně zmocnil. Australský útočník totiž spadl a kotouč mu ujel.
     
    24:34
    I Srbové přežili oslabení bez úhony a Ogrizovic je již zpět na ledě, čehož domácí hned využívají a podnikají rychlý útok.
     
    25:12
    Australská rozehrávka teď vůbec nevyšla a čárový rozhodčí odpískal zakázané uvolnění. Hra se tak přesune před Carsona.
     
    25:31
    Velkou šanci teď měl Srbský útočník Babic, který se dostal k dorážce Popravkovi střely. Mrštný Carson ale pokryl obě dvě střely!
     
    26:03
    Australané si teď dokázali vytvořit lehký tlak v útočném pásmu. Před Rankovicem ale upadl Milovanovic, který naletěl do branky a vysunul ji z původního postavení. Po kratké pauze se bude vhazovat v obranném pásmu Srbska.
     
    26:37
    Spoustu prostoru teď dostal v útočném pásmu Wehebe Darge, který vystřelil z hranice levého kruhu. Jeho ránu ale Rankovic pouze vyrazil a Darge se dostal i k dorážce. I tu ale Rankovic lapil!
     
    27:33
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Hostující tým si bere vedení v zápase zpět! Před brankou Rankovice se zorientoval nejlépe BRENDAN MCDOWELL, který dorazil střelu Malloye! Asistence: Robert Malloy
     
    27:34
    Obránce Greg Sturrock si najel do útočného pásma po levé straně a dostal se i ke střele. Rankovic se ale blýsk pěkným zákrokem.
     
    28:43
    Srbové ale mají ideální možnost na vyrovnání! Za sekání si jde odpykat dvouminutový trest Lliam Webster!
     
    28:49
    Hned po vhazování střílel obránce Gabric. Carson si povyjel a střelu lapil.
     
    29:31
    Srbové jsou po vyhození Australanů opět usazeni v útočné třetině a kombinují.
     
    29:59
    Velmi odvážně prošel do útočné třetiny Ogrizovic, který následně posílal puk před branku. V tomto prostoru se nacházela dvojice Jankovic – Vucurevic. Ani jeden ale nedokázal kotouč zasáhnout!
     
    30:31
    Australané ale hrájí oslabení výborně a nyní již podruhé vyhazují!
     
    30:43
    Webster právě naskočil na led a Austrálie je v plném počtu!
     
    31:06
    Wehebe Darge je dnes při chuti! Australský útočník si to namířil do útočné třetiny a poslal střelu přes obránce. Rankovic měl plné ruce práce, nakonec ale puk zkrotil.
     
    31:43
    Babic zavezl kotouč do útočné třetiny a na pravé straně našel Popravku. Ten však akci zbrzdil a zavezl kotouč za branku a Srbsko se usazuje v útočné třetině.
     
    32:28
    Na modrou čáru teď dostal nepřesnou přihrávku Gabric a Srbové se tak připravili o útočné pásmo.
     
    33:34
    Po delším časovém úseku se Srbsko dostalo k další střele. Od modré pálil bez přípravy Babic. Jeho ránu ale obětavě zablokoval Malloy.
     
    34:01
    Hra je teď přerušena, neboť za brankou Austrálie zůstal ležet Nenad Rakovic. Po chvilce se ale tento srbský útočník zvedl a vypadá to, že může pokračovat ve hře.
     
    34:31
    McKenzie teď předvedl ukázkový strom na srbského pořízka Brkusanina, který srážku vůbec nečekal!
     
    35:16
    V útočném pásmu se dobře pohyboval Vucurevic, který si dokázal udělat prostor ke střele. Před Carsonem clonil Filipovic. Australský gólman ale i tak dokázal zasáhnout.
     
    36:04
    Do úniku se teď dostal dnes aktivní Whebe Darge, který ale své zakončení unáhlil a Rankovic jeho střelu z mezikruží lapil!
     
    36:19
    Na druhé straně se po vyhraném buly dostal do úniku obránce Srdjan Ristic, který střílel do horní poloviny branky. Carson ale dokázal kotouč vyrazit nad břevno!
     
    36:59
    V útočném pásmu odvedla velmi dobrou práci dvojice Humphries s McKenziem, která dobře napadala a získala kotouč.
     
    37:31
    Na druhé straně se vytáhl také Carson, který musel zasáhnout proti střele Milovanovice z hranice pravého kruhu.
     
    38:13
    Od modré to zkusil obránce Robert Malloy, do jehož střely vložil hůl Sretovic a kotouč vylétl do ochranné sítě.
     
    38:42
    Ve střední pásmu nabral rychlost opět Srdjan Ristic, který se prodral až mezi kruhy, odkuď vypálil. Carson ale zasahovat nemusel, neboť střela šla mimo.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:18
    Australané teď pouze odevzdali kotouč za branku Srbů a hosté budou mít výhodu zřejmě posledního útoku ve druhé třetině.
     
    39:57
    Srbsko právě střelilo branku!
    Srbové v samém závěru druhé třetiny vyrovnávají! Tři vteřiny před koncem se prosazuje DIMITRIJE FILIPOVIC, který se zmocnil kotouče před brankou a i s trochou štěstí jej propasíroval za záda Carsona! Asistence: Marko Mlovanovic, Nemanja Webster
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nabídla opět dvě branky! Ve 28. minutě se prosadil Brendan McDowell a Austrálie se radovala z vedení! Srbové se ale následně tlačili za vyrovnáním a to se jím také podařilo! Tři sekundy před koncem se prosadil Dimitrije Filipovic, který dostal kotouč za záda Carsona! Před poslední třetinou je tak stav nerozhodný 2:2.

    Třetí třetina začne přibližně v 20:10!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:59
    Srbové začali třetí třetinu aktivněji, zatím se však k žádné střele nedostali.
     
    41:37
    McGregor teď našel na levé straně najetého Webstera, který vystřelil. Rankovic ale jeho ránu vyrazil do rohu.
     
    42:01
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Australané se dostávají do vedení 3:2! Zničehonic skóruje GREG ODDY, který využil nahrávky Malloye! Velmi důležitá branka pro australský tým! Asistence: Robert Malloy, Wehebe Darge
     
    42:36
    Ke střele od modré se dostal Filipovic. Carson ale jeho střelu zápěstím vyrazil a u puku je momentálně Malloy.
     
    43:00
    Australané teď výborně brání střední pásmo a pro Srby je velmi těžké dostat se do nějaké střelecké příležitosti.
     
    44:32
    To nevypadá pro Srby dobře! Na trestnou lavici míří Srdjan Ristic a srbskou obranu čekají krušné chvíle!
     
    45:06
    Srbové ale zatím oslabení zvládají na jedničku a Australané musí začínat až od vlastní branky.
     
    45:29
    Hosté teď dobře kombinovali v útočném pásmu, poté se ale k puku dostal Srb Gabric, který nemilosrdně vyhodil kotouč až za branku Carsona.
     
    46:21
    I v oslabení se dostal Babic do útočného pásma, kde výborně podržel kotouč a následně jej předal Sretovicovi, který vystřelil z první. Carson si na puk šáhl a předvedl výborný zákrok!
     
    46:32
    Srbové jsou již v plném počtu! Srdjan Ristic je již zpět na ledové ploše.
     
    47:16
    Milovanovic je v dnešním utkání hodně aktivní. Před malou chvíli si to namíříl po pravé straně do útočné třetiny a zkoušel překvapit Carsona, ten však kotouč viděl a vyrazil jej do rohu.
     
    49:00
    Srbsko právě střelilo branku!
    A máme vyrovnáno! Krásná akce Srbů! Sretovic zavezl kotouč před Carsona, ke střele se však nedostal. Poté ale předvedl krásnou otočku a mezi kruhy našel volného MILOSE BABICE, který uklidil kotouč do odkryté branky! Asistence: Marko Sretovic, Pavel Popravka.
     
    49:41
    McKenzie se pokoušel něco vymyslet na pravé straně. Proti sobě měl ale Ilice, který mu puk vcelku lehce sebral.
     
    50:37
    Todd teď posílal přihrávku naslepo ve středním pásmu na Kyrose, ten se však nacházel úplně někde jinde a u puku jsou Srbové.
     
    51:02
    Teď to vypadalo na ofsajd Srbů, čárový ale situaci pustil. Mezikruhy si připravoval kotouč ke střele Sretovic, velmi rychle k němu přistoupil Malloy a kotouč mu vypíchl.
     
    51:46
    Pěknou stahovačku teď předvedl Darge, který obehrál Gabrice a vystřelil. Kotouč mu sjel a střela nebyla nikterak razantní. Rankovic ale raději kotouč přikryl pod lapačku a přerušil hru.
     
    52:31
    Na modrou čáru teď dostal pěknou přihrávku Popravka, který se vyhnul McGregorovi hezkou stahovačkou. Na zasunutí kotouč za Carsona už ale neměl čas!
     
    53:48
    Střelu Ilice od modré Carlson vůbec nečekal, kotouč zachytil, ale nebyl si vůbec jist, kde puk je. Dorážet se snažil Popravka, ale rozhodčí hru přerušil!
     
    53:48
    Wehebe Darge se dostal do potyčky právě s Popravkou a hlavní arbitr vykazuje oba "kohouty" na trestnou lavici!
     
    54:31
    Hra čtyři na čtyři vyhovuje více Australanům, kteří jsou už dobrou půl minutu usazeni v útočné třetině!
     
    55:01
    Talk Austrálie zakončil střelou z pravé strany McKenzie. Rankovic ale střelu lapil a Humphries se k dorážce nedostal.
     
    55:41
    Do úniku se teď malém dostal Sretovic, který vystihl rozehrávku Australanů. Na poslední chvíli mu ale kotouč vypíchl Oddy.
     
    56:06
    Sretovic se teď přecijen dostal ke střele, když vyšťoural kotouč od mantinelu a vystřelil z levé strany. Carson ale puk dobře viděl a přerušuje hru.
     
    56:47
    Rankovic šel ven z branky a velmi odvážně rozehrával. Poblíž byl totiž McKenzie, který se málem dostal k puku.
     
    57:11
    Z mezikruží vyslal střelu právě McKenzie. Rankovic se za jeho projektilem pouze ohlédl, neboť střela mířila mimo.
     
    58:02
    To je velká komplikace pro Austrálii! Za podražení je vyloučen Shannon McGregor a Srbsko má k dispozici přesilovou hru!
     
    58:26
    Srbsko zatím kombinuje v útočném pásmu. K žádné střele se ale zatím nedostalo.
     
    58:49
    Austrálii se podařilo kotouč vyhodit a hostující čtyřka míří na střídačku!
     
    59:21
    Srbům teď hrubě nevyšla rozehrávka a poslali kotouč na zakázané uvolnění. Vhazování před Rankovicem.
     
    59:43
    Do útočného pásma najel Jankovic, který velmi tvrdě vypálil. Jeho rána ale mířila mimo.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    I ve třetí třetině jsem viděli po jedné brance na každé straně, a tak skóre je po základní hrací době 3:3! Na řadu tak přichází pětiminutové prodloužení a posléze případné nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:29
    Do útočného pásma si nabruslil Pavel Popravka, který vyzkoušel pozornosti gólmana Carsona. Následuje vhazování v obranné pásmu Austrálie.
     
    60:59
    Brkusanin byl napadán hned trojicí hráčů Austrálie. Svou situaci zvládl a dokázal rozehrát na svého spoluhráče.
     
    61:24
    Vucurevic si nabruslil do pásma a tvrdě vypálil. Carson kotouč lapil a stihl i hned rozehrát na Malloye.
     
    62:01
    Odražený kotouč se teď dostal mezi kruhy na Popravku, který střílel bekhendem. Carson ale kotouč lapil.
     
    62:43
    Srbové jsou po celou dobu prodloužení aktivnější, do nějaké slibnější šance se ale zatím nedostali. Naopak Austrálie již jen brání a ke střele se zatím vůbec nedostala.
     
    62:59
    Australané vyhodili kotouč na zakázané uvolnění. Čtyřka hostů ale byla na ledě již hodně dlouhou, a tak si bere trenér Austrálie oddechový čas.
     
    63:06
    Hned po vhazovaní ale Oddy vyhodil kotouč na další zakázané uvolnění!
     
    63:41
    Australané už ale stihli vystřídat. Momentálně má kotouč za brankou Sturrock, který bude rozehrávat útočnou akci.
     
    64:01
    Austrálie teď již vyloženě čeká na nájezdy. Její hra je silně defenzivní.
     
    64:42
    Od modré to zkoušel Gabric, jehož pokus se pokoušel ještě tečovat Milovanovic. Kotouč ale zamířil mimo.
     
    64:52
    Hned po vhazování vystřelil Lukovic. Jeho rána ale mířila jen do připraveného Carsona.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani pětiminutové prodloužení nerozhodlo a na řadu tak přicházejí samostatné nájezdy!
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:1
    Jako první jel Australan McDowell a byl úspěšný!
     
    1. série
    0:1
    Naopak Srb Popravka neuspěl! Carson jeho pokus vyrazil!
     
    2. série
    0:1
    Wehebe Darge zkoušel bekhendový blafák, ale nebyl úspěšný.
     
    2. série
    1:1
    Marko Sretovic teď předvedl krásný blafák a srovnává stav na 1:1!
     
    3. série
    1:2
    Robert Malloy se prosazuje krásným bekhendovým blafákem!
     
    3. série
    1:2
    Srb Filipovic musel dát, nicméně Carson jeho střelu lapil a Austrálie vítězí!
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Austrálie.
    Vítěznou branku v nájezdech vstřelil ROBERT MALLOY!
     
    Konec zápasu.
     
    Austrálie zvládla lépe loterii v podobě samostatných nájezdů a v dnešním utkání vítězí!

    To je z mé strany vše a u dalších přenosů brzy nashledanou! (21:04:36)

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 9. Sretovic (Babic), 40. Filipovic (Milovanovic, Webster), 49. Babic (Sretovic, Popravka) – 3. Malloy (Oddy, Dunwoodie), 28. McDowell (Malloy), 43. Oddy (Malloy, Darge), rozh. náj. Malloy

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   McDowell (AUS)
    0:1   Popravka (SRB)
    2. série:
    0:1   Darge (AUS)
    1:1   Sretovic (SRB)
    3. série:
    1:2   Malloy (AUS)
    1:2   Filipovic (SRB)


    Srbsko: Rankovic (Lukovic) – Gabric, Ilic, Lukovic, Brkusanin, Komazec, Ristic, Novakovic, Sabados – Sretovic, Babic, Popravka – Vucurevic, Filipovic, Milovanovic (C) – Jankovic, Rakovic, Ogrizovic – Zwick, Novakovic, Lazarevic
    Austrálie: Carson (Broekman) – Malloy, Sturrock, McGregor, Byers, Huxley – McDowell, McKenzie, Humpries – Todd, Kyros, Webster (C) – Geric, Oddy, Darge – Funes, Kubara, Dunnwoodie – Powell

    Rozhodčí: Meszynski (POL) – Sakovic (CRO), Sigmarsson (ISL)

    Diváci: 182
    bahis siteleri