Ufa – Lok. Moskva 1:0 (kon.) | Saransk – Spartak 1:3 (kon.) | Kazaň – Ural 2:1 (kon.)
konec
FK Mordovija Saransk
1:3 (0:0)
FK Spartak Moskva
Sobota 18.04.2015, 15:00 • Stadion Start (kapacita 11 613) • Ruská Premier Liga
Předzápasové kurzy
     
    Nakonec poměrně divoké utkání je za námi. O výsledku se rozhodlo až ve druhém poločase, kdy se hosté dostali do dvoubrankového vedení. Ačkoliv se domácím podařilo těsně před koncem snížit, tak hosté z ihned první akce poté vstřelili potvrzující třetí branku. Ode mě je to dnes vše, děkuji za sledování a přeji příjemný zbytek soboty. (17:02:33)
     
    90+3
    Konec zápasu.
    Jura MOVSISJAN - 1:3
     
    90+3
    Spartak právě vstřelil branku!
    Tak to byla rychlovka! Krásná sólo akce Jurada, který oběhl celou obranu, dostal se do vápna a předložil balon na zcela volného JURU MOVSISJANA, který už neměl žádný problém trefit se do odkryté brány.
    Ibrahima NIASSE - 1:2
     
    90+2
    Mordovija Saransk právě vstřelil branku!
    Tak přeci se domácí dočkali a stadion nečekaně propukl v obrovskou radost. Saransk měl výhodu rohového kopu, který využil parádně, jelikož se do míče opředl hlavou NIASSE a trefil se přesně.
     
    90
    Na zemi ležet Ebert, kterého nejspíše dostihly křeče. Po krátkém ošetření je odveden mimo hřiště, pravděpodobně se ale do hry vrátí.
     
    89
    Jedna z posledních akcí domácího celku, kde Ebicilio nahrál svému spoluhráči na vrchol vápna, jeho střela ale skončila vysoko nad bránou.
     
    87
    Hostující fotbalisté se už nikam zvlášť neženou, domácí se ještě pokouší založit nějakou akci, avšak na jejich tvářích zrovna optimistické tváře nevidíme.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Jura Movsisjan (FK Spartak Moskva), který se dostal do potyčky u postranní čáry s jedním ze spoluhráčů.
     
    83
    Ačkoliv domácí tým prohrává, fanoušci si toto utkání stále užívají a bez přestání svůj oblíbený tým podporují.
     
    82
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Quincy Promes, přichází Juan Insaurralde.
     
    81
    Hned je to na hřišti něco jiného. Domácí se sice snaží, ale je vidět, pod jak obrovským psychickým tlakem jsou.
     
    79
    Střídání v týmu FK Mordovija Saransk: ze hřiště odchází Jevgenij Lucenko, přichází Sergej Samodin.
    Quincy PROMES - 0:2
     
    78
    Spartak právě vstřelil branku!
    Velmi důležitá branka s ohledem na vývoj dnešního utkání a stejný střelec jaké u první! Od rohového praporku se balon snesl až za většinu hráčů, kam si ale naběhl QUINCY PROMES, jenž se z voleje trefil placírkkou přesně mezi Kočenkovovy nohy a rozvlnil síť.
     
    78
    A opět Jurado. Ten u rohového praporku míchal a míchal, až vybojoval rohový kop.
     
    77
    Jurado se také po příchodu na hřiště dostal brzy k míči a hned vypálil. Zpoza vápna vyslal střelu, která se stáčela k tyči, avšak nakonec v brance neskočila.
     
    76
    Německý záložník Ebert se dostal do samostatného úniku, avšak byl pomalý, a stihl se k němu tak vrátit Ebicilio, který ve finální fázi zblokoval jeho střelu, která by jinak byla dost možná rozhodující.
     
    75
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Denis Davydov, přichází José Jurado.
     
    74
    Zdá se, že hostům pomalu docházejí síly i nápady na nové útočné akce, a tak se také uchylují ke dvěma střídáním.
     
    73
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Vjačeslav Krotov, přichází Jura Movsisjan.
     
    71
    Rychlovka v podání Ebicilia! S míčem přesprintoval polovinu hřiště, položil si jednoho, druhého obránce a poslal míč do vápna přímo před Rebrova, ten ale po míči skočil rychleji než Ebiciliovi spoluhráči.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Quincy Promes (FK Spartak Moskva).
     
    69
    Ve druhém poločase sledujeme už o poznání vyrovnanější hru. Zároveň je také o něco opatrnější, ačkoliv šancí mají oba týmy stále dost a dost.
     
    67
    Krotov byl při svém průniku tvrdě sestřele bodyčekem k zemi a jen těžko se z ní zvedá. Hosté mají výhodu standardní situace.
     
    66
    No a málem se po tomto rohovém kopu domácí radovali, avšak míč nakonec skončil těsně vedle levé tyče Rebrovovy brány.
     
    65
    Domácí těží ze své zvýšené aktivity a dostává se jim výhody rohového kopu.
     
    64
    Ebecilio je na hřišti hned znát a zamotává hlavy svým protihráčům. Ani jemu ale kličky nevycházejí až do konce, sám se v nich zamotal.
     
    63
    Na hřišti není k vidění jen pěkný fotbal, občas zahlédneme i opravdové zápasnické chvaty, ty rozhodčímu zatím ale ani nevadí. Ačkoliv se hraje poměrně tvrdě, tak hra plyne a vypadá to mnohem lépe.
     
    62
    Bryzgalov poslal z pravé strany balon do vápna na Lucenku, který dnes byl již podruhé velmi ošemetně ve vápně stažen k zemi. Každopádně zakončit se mu již nepodařilo.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Denis Davydov (FK Spartak Moskva).
     
    60
    Spartak provedl v krátké době dvě rychlá střídání, uvidíme, jestli to pomůže k lepší, respektive přesnějším výkonům.
     
    59
    Střídání v týmu FK Mordovija Saransk: ze hřiště odchází Oleg Vlasov, přichází Lorenzo Ebecilio.
     
    58
    To byla akcička! Yannick se úplně bez větších problémů dostal až na hranici vápna, z otočky vypálil a už se chtěl radovat, jenže jeho střelu ztečoval mimo bránu jeden z obránců.
     
    57
    Střídání v týmu FK Mordovija Saransk: ze hřiště odchází Pavel Jakovlev, přichází Aslan Dudijev.
     
    55
    Opět ten Krotov, nyní ale v akci nahrávajícího. Kupředu vyslal obloučkem Davydova, ten ale na balon nedosáhl.
     
    53
    Hráčům se nějak nechce na nohy a hned dva po sobě, z každého týmu jeden, se dlouho váleli po zemi, ačkoliv jim, jak se poté ukázalo, vůbec nic nebylo.
     
    51
    Rázem je tu ale další akce Spartaku! Dlouhý balon do vápna mířil na Davydova, avšak ještě před ním se do něj vrhl Krotov, střel z první mu ale vůbec nesedla. Dorazit balon se ještě pokusil předtím číhající Davydov, ale to už se nepodařilo.
     
    49
    Ale zkoušení to. Kupředu se vydal Yannick a svižně vypálil, ztečovaná střela ale skončila mimo tři tyč. Nezahrozili ani z následného rohového kopu.
     
    48
    Domácí jsou rázem jako opaření, teď už to budou mít hodně těžké.
    Quincy PROMES - 0:1
     
    46
    Spartak právě vstřelil branku!
    Tak to byla fotbalová nádhera! Bleskurychlý ťukec na začátku druhého poločasu, kdy Davydov dostal míč do vápna, nerozpakoval se a našel na penaltě volného QUINCY PROMESE, který míč již pohodlně usadil pod břevno.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi a máme tu pro vás hodnocení. Jak řekl Promes v rozhovoru pro ruskou televizi, důležitý byl začátek, od kterého se hosté snažili a vytvářeli si dost šancí. Dle jeho slov bude v druhé půli důležité začít již od začátku tlačit a snad budou mít dost štěstí a branku vstřelí.

    S jeho slovy se nedá než souhlasit. Domácí byli po většinu prvního poločasu pod tlakem, osvobozovali se spíše sporadicky. Větší šance přišly až ke konci první půle, avšak ani z toho branky nevytěžili.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Základní hrací doba nám již vypršela a bude se hrát další minutka, kterou rozhodčí nastavil za nějaké to ošetřování na obou stranách.
    Krásná akce zakončená reflexivním zákrokem.
     
    43
    U míče už jsou ale opět hosté a ihned se derou do útoku! Hlavičkou nyní z jednoho metru ohrozil Kočenkova dnes jeden z nejlepších fotbalistů Saransku Krotov, gólman domácích ale podržel.
     
    42
    Poločas se nám sice blíží ke konci, hra ale stále nabírá na obrátkách. Lucenko dělá hostující obraně obrovské problémy, ani jeden z hráčů není schopen dle mého názoru čistě zastavit, a tak je zatím dělí od inkasované branky jen veliké štěstí.
    Posuďte sami - byla nebo ne?
     
    40
    Lucenko se s míčem prodral až do vápna, mezi dvěma hráči se dostal do klinče, přičemž jeden jej stáhl a druhý jak se říká dodělal, avšak rozhodčí penaltu nepíská!
     
    38
    Hosté jsou nyní při rozehrávce dost nejistí a domácí se toho snaží využít, rázem napadají nějací čtyři hráči, místo obvyklého jednoho.
     
    37
    Fotbalisté Saransku měli k dispozici standardní situaci, kterou vyřešili poměrně hezky. Přihrávka šla na nabíhajícího Danila, který se do míče opřel z první a vyslal na bránu řádnou dělovku, tu ale zblokovala zeď na rohový kop.
     
    36
    Domácí jsou opravdu při chutí a vydávají se do jednoho útoku za druhým! Bohužel pro ně, nemají dnes tu správnou muška a všechny míče končí mimo bránu, Rebrov ani nemusí zasahovat.
     
    34
    Domácí se vždy, když málem inkasují, následně otřepu a svému soupeři také řádně zatopí, nyní tomu nebylo jinak. Vlasov si navedl míč na vrchol vápna, jeho střela ale skončila nad bránou.
    Šance Krotova skončila zblokovanou střelou.
     
    32
    Obrovská šance Krotova! Ten dostal balon za obranu, obhodil si vybíhajícího Kočenka a mohl už pálit do prázdné brány, kdyby si ale nepředkopl míč až moc. Než ho doběhl, stihli se vrátit obránci a slabou střelu zblokovat.
     
    31
    Krotov opět kličkoval na hranici vápna, skončil na zemi po jasném kontaktu s protihráčem, rozhodčí však faul nepíská.
     
    30
    Po nepřesné akci domácího celku se balon dokutálel až k Rebrovi, který jej dlouhým nákopem poslal zpět do ohniska, před vápno Saransku.
     
    29
    Stadion v Saransku je téměř celý zaplněn, fanoušci bou táborů se starají o velmi dobrou atmosféru, co by za to jiné celky daly.
     
    28
    Ačkoliv byla střela tečována bránícím hráčem, Kočenkov bude vykopávat.
     
    27
    Krotov si zahrál na Brazilce a snažil svého protihráče ukličkovat k smrti, to se mu ale nepodařilo a ukličkoval nakonec sám sebe.
     
    26
    Davydov nyní byl na podobně pozici jako před chvílí, tentokráte ale už zvolil střelu, ale provedení bylo mizerné. Míč si to zamířil hodně vysoko nad bránu, trefil by možná tak ragbyovou branku.
     
    25
    Rychlý protiútok domácích, kdy Jakovlev dostal přihrávku do sprintu, ale byl bráněn obráncem, a tak musel vystřelit ne z úplně pohodlné pozice. I tak ale měl Rebrov s jeho střelou co dělat!
     
    24
    Hosté mají stále balon ve své moci a hosty prakticky k ničemu nepouštějí, vše mají plně pod kontrolou.
     
    23
    Žlutou kartu dostává Evgeny Gapon (FK Mordovija Saransk).
     
    21
    Yannick zachytil míč ihned po vhazování, zpracoval si jej na hrudi a z voleje vypálil obloučkem na bránu. Balon se snel jen těsně za břevno, Rebrov měl ohromně štěstí, tohle nečekal.
     
    20
    Pěknou akci jsme mohli vidět i na druhé straně, kdy se domácí konečně dostali také kupředu. Danilo na středu vysunul na pravé křídlo Lucenka, kterému se ale přímo do trajektorie finální přihrávky postavil obránce.
     
    18
    Domácí jsou i nadále pod tlakem a zmáhají se pouze na obyčejné odkopy, za kterými se ani nevydávají.
    Pěkná akce Davydova s Krotovem.
     
    17
    To byla paráda! Davydov dostal přesný balon na pravou stranu, prokličkoval se až do vápna, ke střele se ale neodhodlal, a tak ještě přihrál na vrchol vápna Krotovovi. Jeho střela byla tečovaná, a tak nadělala Kočenkovovi ještě větší problémy!
     
    16
    Nakonec se pokusili o dlouhý nákop, ten se skoro i povedl, ale zpracování útočícího hráče bylo dost špatné, a míč tak skončil v zámezí.
     
    15
    Hosté mají míč na kopačkách na vlastní polovině a snaží se co nejrychleji zase dostat před vápno domácích, ti ale velmi dobře napadají, a tak jim tato akce bude trvat o něco déle.
     
    14
    Utkání se pořádně rozjíždí, jedna šance střídá druhou a je se na co dívat! Promes si pohrál s obráncem, prohodil si míč dvakrát mezi nohama a následně vystřele, avšak poměrně daleko od brány.
     
    13
    Domácí tato situace kupodivu trochu nabudila a ihned se vydali do protiútoku, ten ale skončil pouze Jakovlevem na zemi, jelikož neustál souboj rameno na rameno.
     
    12
    Na hranici nějakých třiceti metrů se do balonu opřel vší silnou Källström a poslal míč přímo na bránu, tam však balon neskončil. Jemně jej tečoval Niasse, čímž zabránil katastrofě.
     
    11
    Až nyní se dostal k míči dnes velmi aktivní Lucenko, ale doběhl s nám pouze za půlící čáru, tam už se k němu stáhli tři protihráči a o míč jej obrali.
     
    10
    Domácí se dostávají postupně pod obrovský tlak, obrana absolutně nestíhá a směrem kupředu je aktivita také nicotná.
     
    9
    Davydov na druhé straně také ale zaměstnal obránce, a nejen je, ale i brankáře! Po jeho průniku obranou, což mu nedělalo problém, se rozhodl vystřelit na bližší tyč, Kočenkov ale míč vytěsnil mimo nebezpečí.
     
    8
    Vlasov předvedl krásný průnik přes celou polovinu hřiště, dostal se až do vápna, tam proti němu ale už stála stěna obránců, kterou sám nedokázal překonat.
     
    7
    Hosté se pokusili dostat kupředu, ale obrana domácích byla pozorná a neponechala nic náhodě.
     
    6
    Lucenko vymyslel perfektní přihrávku pro svého spoluhráče, míč prošel mezi třemi protihráči, avšak pro fotbalistu domácích byl balon až příliš rychlý.
     
    5
    Makejeve se po souboji s Lucenkem poroučel k zemi a po pádu se držel spodní části zad. Nechal se ošetřit, ale pokračovat bude.
     
    4
    Kombarov byl při svém průniku polovinou domácích ostře faulován, rozhodčí ale žlutou kartu nevytahuje. Je z toho alespoň standardní situace.
     
    3
    Nyní už zde byla jedna útočná akce Spartaku, Romulo se dostal k odraženému balonu před vápnem, střela mu ale nesedla a Kočenkov neměl problém míč polapit.
     
    2
    Míče se ujímají hostující fotbalisté, kombinují s ní na vlastní polovině, kupředu se jim zatím moc nechce.
     
    1
    Utkání začalo ihned první útočnou akcí domácího celku, avšak přihrávka Jakovleva šla o něco později, a svého spoluhráče tak vystavil ofsajdu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči již nastupují na hrací plochu, utkání za malou chvilku začne.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Mordovija Saransk: Kočenkov – Gapon, Perendija, Vasin, Šitov – Sousa Campos, Niasse – dos Santos Djaló, Vlasov, Jakovlev – Lucenko.
    Náhradníci: Cebanu – Donald, Bober, Rustem Muchametšin, Dudijev, Samodin, Ruslan Muchametšin, Lomić, Ivanov, Nachušev, Ignatovič, Ebecilio.

    FK Spartak Moskva: Rebrov – Paršivljuk, Makejev, Bryzgalov, D. Kombarov – Källström, Rômulo – Ebert, Promes, Krotov – Davydov.
    Náhradníci: Mitrjuškin – Insaurralde, Ananidze, Movsisjan, Jurado, Tasci, Timofejev.

    Rozhodčí: Ivanov – Usačev, Miněvič.
     
    Zápas to bude velmi důležitý pro oba celky, každému jde stále ještě o hodně. Lépe je na tom aktuálně Spartak, který se drží v horní polovině tabulky, konkrétně na 7. pozici. Bodová ztráta na prvního je sice hodně veliká, avšak stále může útočit na druhou, třetí i čtvrtou pozici, která by mu zajišťovala evropské pohárové soutěže.

    Naopak pro domácí se sezona nevyvíjí úplně nejlépe. Jsou sice na klidném 10. místě, avšak na sestupové pozice mají náskok jen několik málo bodů. Mírným favoritem jsou hostující fotbalisté, avšak současná forma není skvělá ani u jednoho týmu, tudíž se dá očekávat prakticky cokoliv.
     
    Krásné sobotní odpoledne! Vážení fanoušci, dnes máme na programu 24. kolo ruské nejvyšší soutěže, ve které se budeme podrobně zaobírat zápasem mezi Saranskem a Spartakem Moskva. Utkání má výkop naplánováno na 15. hodinu, buďte u toho s námi!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Tomáš Hála

    Branky: 90+2. Niasse – 46. Promes (Davydov), 78. Promes, 90+3. Movsisjan

    Karty:   23. Gapon (SNK) – 61. Davydov (SPM), 70. Promes (SPM), 85. Movsisjan (SPM)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 4:3.
    FK Mordovija Saransk: Kočenkov – Gapon, Perendija, Vasin, Šitov – Sousa Campos, Niasse – dos Santos Djaló, Vlasov (59. Ebecilio), Jakovlev (57. Dudijev) – Lucenko (79. Samodin).
    Náhradníci: Cebanu – Donald, Bober, Rustem Muchametšin, Dudijev, Samodin, Ruslan Muchametšin, Lomić, Ivanov, Nachušev, Ignatovič, Ebecilio.

    FK Spartak Moskva: Rebrov – Paršivljuk, Makejev, Bryzgalov, D. Kombarov – Källström, Rômulo – Ebert, Promes (82. Insaurralde), Krotov (73. Movsisjan) – Davydov (75. Jurado).
    Náhradníci: Mitrjuškin – Insaurralde, Ananidze, Movsisjan, Jurado, Tasci, Timofejev.

    Rozhodčí: Ivanov – Usačev, Miněvič
    bahis siteleri