Slovensko – Bělorusko 5:2 (kon.)
konec
Slovensko
5:2 (4:0, 0:2, 1:0)
Bělorusko
sk Sobota 18.04.2015, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Euro Hockey Challenge
Partner:
     
    Štatistiky po Tretej tretine:
    Góly: 5:2
    Vylúčení na dve min.: 6:7
    Presilovky: 2:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 41:19
    Úspešnosť brankárov: 89,5%:87,7% (19:17:35)
     
    Našim chlapcom sa napokon v tretej tretine tohto zápasu podarilo skórovať aj piatykrát, gól si pripísal Libor Hudáček.
    Slovenským hokejistom ďakujeme za predvedený výkon, ktorý bol najmä v prvej tretine bezchybný. Slovensko teda v poslednom domácom prípravnom zápase pred Majstrovstvami sveta v Česku zvíťazilo nad Bieloruskom 5:2.

    Záverečné ocenenia

    Najlepší hráč Bieloruska: Andrej Kosticyn
    Najlepší hráč Slovenska: Dominik Graňák

    To bolo z nášho prenosu všetko, ďakujeme vám za pozornosť a prajeme vám pekný večer.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:30
    Diváci sa pomaličky zo svojich sedadiel dvíhajú na nohy a našim hokejistom pripravujú záverečné standing ovation.
     
    59:00
    Rozhodcovia si všimli prihrávku rukou, po jej odpískaní sa bude vhadzovať v strednom pásme. Ostáva minúta do konca tretej tretiny.
     
    58:03
    Bielorusi budú hrať v početnej prevahe. Michael Vandas dostáva dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    56:52
    V medzikruží si puk na svojej hokejke pripravil Michel Miklík, vypálil, ale jeho príklep skončil v pripravenej výstroji brankára Milčakova.
     
    56:03
    Naši a ani hráči súpera sa veľmi nikam nenáhlia, je už takmer jasné, že tento zápas skončí v prospech nášho tímu. Či sa však ešte zmení stav, to predpovedať neviem.
     
    55:18
    Jánovi Lacovi tentokrát bieloruskí hráči poriadne podkúrili, najprv si našiel priestor v medzikruží Aleksej Kaľužný, vystrelil na bránu, ale náš brankár dokázal šikovne vyraziť. Potom sa dostal k dorážke ešte Pavel Razvadovský, ale taktiež neuspel.
     
    53:54
    Michael Vandas smeroval do zakončenia po pravom krídle, tento pohyb mu však bol nakoniec znemožnený, keďže proti nemu s istotou zasiahol obranca Oleg Goroško.
     
    Dnešný zápas je vypredaný do posledného miesta, bol hlásený údaj 4172 divákov!
     
    53:09
    Do dobrej šance sa dostal Andrej Šťastný, ktorý získal samostatné zakončenie zárukou zlého spracovania puku hráčmi Bieloruska. Postupoval ku bráne, no Milčakov inštinktívne vykorčuľoval z brány a strelu zneškodnil svojou výstrojou.
     
    51:46
    Slovenskí hokejisti v týchto chvíľach nepredviedli dobrú a úspešnú rozohrávku, pretože sa bude vhadzovať po pravej ruke brankára Laca v dôsledku zakázaného uvoľnenia.
     
    50:46
    Aktuálne sa diváci tu na popradskom zimnom štadióne už druhýkrát v priebehu tohto zápasu bavia elegantnou mexickou vlnou, ktorá práve vyráža do svojho tretieho kola.
     
    49:37
    Diváci sa teda dočkali nášho piateho gólu v bieloruskej sieti, naďalej svojich chlapcov skvelo povzbudzujú a aj tým ich privádzajú k výborným výkonom na ľade.
    HUDÁČEK - 5:2
     
    48:10
    Slovensko dalo gól! Naši chlapci strieľajú po dlhšej výluke piaty gól v tomto stretnutí! Akciu cez stredné pásmo potiahol sebavedomo Marcel Haščák, ktorý následne dokázal puk preniesť pred brankára Milčakova. Tam mal bieloruský brankár problémy s jeho zachytením a výrazne mu ich zvýšil LIBOR HUDÁČEK, ktorý využil svoju prítomnosť a dravo dorazil puk do brány, čím opätovne navyšuje naše vedenie!
    Asistencie: Milan Jurčina a Marcel Haščák.
     
    47:11
    Michal Sersen vystrelil od modrej čiary smerom na Milčakova, ale jeho zakončenie napokon bieloruský gólman bezpečne zastavil na svojich betónoch.
     
    46:49
    Bieloruskí hráči sa chceli čo najrýchlejšie dostať do útočného pásma, pravdepodobne aj bez ohľadu na pravidlá. To sa im však, samozrejme, vypomstilo, keďže čiaroví rozhodcovia odpískali postavenie mimo hry.
     
    45:54
    Haščák najprv nechcel priamo vyhadzovať puk von z obranného pásma, ale zrakom hľadal na opačnej strane Bartoviča. Napokon sa však puk nejak odrazil od bieloruského hráča a skončil až pri Milčakovovi.
     
    45:42
    Náš tím sa bude musieť brániť. Libor Hudáček sa previnil útočným faulom, odchádza na trestnú lavicu za seknutie.
     
    45:21
    Slovenskí hokejisti teraz príliš nevykonali dobrú rozohrávku, keď si Juraj Mikuš počas nahodenia puku po mantineli nerozumel s Martin Réwayom, ktorý určite čakal presnejšie odohratie puku. Nestalo sa však tak, bol z toho icing a vhadzovať sa bude po Lacovej ľavici.
     
    44:26
    Od modrej čiary sa snažil svižnou strelou prekvapiť Milčakova Adam Jánošík, napokon mal bieloruský brankár s pukom mierne problémy, ale dokázal ho zastaviť pod lapačkou včas.
     
    43:33
    Bližňák potiahol akciu po pravej strane ihriska, do medzikružia mu tam korčuľoval Milan Jurčina, ktorý aj z prvej vystrelil, ale pozorný bieloruský brankár strelu vyrazil.
     
    42:54
    Slovenský útočník Marcel Haščák sa dostal do zakončenia zárukou natlačenia až do bránkoviska, kde so svojou hokejkou zametal, ako sa len dalo, ale skórovať nedokázal.
     
    42:11
    Libor Hudáček získal puk na ľavom kruhu, následne prihrával pred bránu, kde mal možnosť zakončovať Milan Bartovič, ale napokon na bránu nevystrelil.
     
    41:24
    Od modrej čiary vystrelil Juraj Mikuš, ktorého zakončenie však nedokázalo dostatočne zaskočiť Dmitrija Milčakova. Puk ešte stihli naši hráči na chvíľu udržať, ale potom sa už súper oslobodil.
     
    41:07
    Ivan Usenko sa snažil o vyhodenie puku von z obranného pásma, jeho pokus však napokon od mantinelu putoval iba mimo ihriska. Vhadzuje sa v obrannom pásme Bieloruska.
     
    40:52
    Naši hokejisti budú hrať v početnej výhode. Za nedovolené bránenie odchádza na trestnú lavicu obranca Andrej Karev.
     
    40:06
    Hneď v úvode tretej tretiny sa do šance dostal Michael Vandas, ktorý si nakorčuľoval po pravom krídle a pálil, ale brankár Milčakov bezpečne zasiahol.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Štatistiky po druhej tretine:
    Góly: 4:2
    Vylúčení na dve min.: 4:6
    Presilovky: 2:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 32:12
    Úspešnosť brankárov: 83,3%:87,5%
     
    V prostrednej časti hry sme videli zmenené Bielorusko, ktoré najmä herne predviedlo svoju silnejšiu stránku. Podarilo sa mu streliť dva góly. V 29. minúte skóroval Kosticyn a na rozdiel dvoch gólov znížil Kovyršin z trestného strieľania v 39. minúte.
    Tretia dvadsaťminútovke sa začína približne o 18:37 a my veríme, že chlapci toto stretnutie dotiahnú do víťazného konca. Ostaňte s nami.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:52
    Napokon však nebol zamestnaný, keďže Kosticyn vyviezol puk bezpečne z obranného pásma a následne už ale nezakončil.
     
    39:29
    Hokejisti Bieloruska sa previnili zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať po pravej ruke brankára Dmitrija Milčakova, ktorý sa bude musieť mať v záverečných chvíľach druhej tretiny poriadne na pozore.
     
    39:06
    Hosťujúci hráči sa opäť vyskytli v nebezpečenstve pre náš tím, keďže sa cez stred ihriska uvoľnil Alexander Kitarov, ale napokon mu puk skĺzol z čepele a nedokázal ho už včas usmerniť na brankára Laca.
     
    38:46
    Martin Réway to tentokrát skúšal mierne netypicky takou žabkou smerom na bránu. Náš talent vedel, čo robí, ale spoluhráči veľmi nie. Brankár Milčakov však napokon bezpečne zachytil strelu natiahnutím svojej ľavice, do ktorej v lapačke následne zastavil puk.
    KOVYRŠIN - 4:2
     
    38:18
    Bielorusko dalo gól! JEVGENIJ KOVYRŠIN predviedol presvedčivý blafák a forhendom dokázal prekonať nášho brankára!
     
    38:18
    Hlavný rozhodca Baluška nariaďuje trestné strieľanie pre Bielorusko, ktoré pôjde odohrať Jevgenij Kovyršin. Bol totižto faulovaný počas samostatného zakončenia.
     
    37:50
    Po nepresnej rozohrávke od Juraja Mikuša na modrej čiare mohol náš tím pykať, pretože to vyzeralo na bieloruské prečíslenie. Napokon sa však súper nikam neponáhľal, a tak sa stihli hráči v bielych dresoch rýchlo vrátiť.
     
    37:10
    Do príležitosti na gól sa z tesnej blízkosti bieloruskej brány dostal Rastislav Dej, ktorého strela však mierila iba do Milčakovovej výstroje.
     
    35:44
    Jevgenij Kovyršin prihral z rohu klziska nepresne na modrú čiaru, kde mal spoluhráča Alexandra Kitarova. Súper nášho tímu teda bude musieť akciu začínať z obranného pásma.
     
    35:27
    Hráč Amuru Chabarovsk a zároveň aj popradský odchovanec Marcel Haščák sa dostal do zakončenia po ľavom krídle, strieľal z ľavého kruhu, ale namieril iba do stredu tela brankára Milčakova.
     
    34:22
    Martin Réway znovu ukázal svoju hokejovú šikovnosť, dokázal sa vysunúť po ľavej strane, a potom prihrávať Michelovi Miklíkovi. Ten jeho umenie následne nezužitkoval, keďže strieľal mimo brány.
    Popradský štadión žije hokejom.
     
    33:38
    Po zakázanom uvoľnení Bieloruska sa hra presúva pred oči brankára Dmitrija Milčakova. Ten je zatiaľ v priebehu druhej tretiny menej vyťažený než v prvej časti hry.
     
    32:40
    Vzápätí už hrajú Bielorusi s piatimi hráčmi, čiže dokázali pretrvať túto početnú výhodu nášho tímu bez ujmy na skóre.
     
    32:20
    Andrej Kolosov získal puk v útočnom pásme, následne chcel zadovkou prihrávať na Nikolaja Stasenka, ale k tomu puk doputoval už v oblasti stredného pásma.
     
    31:32
    Dominik Graňák iba jemne nahodil od modrej čiary pred bránu, kde mohol prípadne dorážať alebo tečovať Réway či Miklík, ale napokon Milčakov nemusel ťažko zasahovať.
     
    30:40
    Slováci majú lepšiu možnosť na vytvorenie si gólových príležitostí. Na trestnú lavicu za podrazenie odchádza Sergej Demagin.
     
    30:01
    V týchto chvíľach sa nám začala druhá polovica zápasu, prvá zatiaľ priniesla štyri slovenské góly a na poslednú chvíľu aj jeden bieloruský. My veríme, že naši chlapci budú pokračovať vo skvelom predstavení z prvej tretiny a ešte pridajú góly do siete súpera.
    KOSTICYN - 4:1
     
    28:39
    Bielorusko dalo gól! Bieloruskí hokejisti sa evidentne nevzdali, keďže znižujú stav tohoto stretnutia. Kaľužný prihral do rohu klziska Gavrusovi, ktorý sa takou polootočkou natlačil pred bránu a prihrával na ANDREJA KOSTICYNA. Ten už s istotou prekonal ležiaceho brankára Laca.
    Asistencie: Artur Gavrus a Aleksej Kaľužný.
     
    27:57
    Do skvelej šance sa uvoľnil bieloruský útočník Aleksandr Pavlovič, ktorý šiel sám na brankára Laca, ten však pozorne prečítal pohyb súperovho útočníka a bekhendové zakončenie zneškodnil svojimi betónmi a dokonca aj následnú dorážku od Jevgenija Kovyršina tento slovenský brankár zachytil lapačkou!
     
    27:41
    Slovenský útočník Michel Miklík si pripravil puk v medzikruží a strieľal, ale nedokázal prekonať bieloruského brankára.
     
    27:15
    Tybor mal puk na hokejke v oblasti pravého kruhu, potom videl na opačnej strane v medzere voľného Michela Miklíka. Ten už následne chcel strieľať z prvej, ale nedostal na to dostatočne presnú prihrávku.
     
    26:40
    Naši hokejisti ukázali svoju šikovnosť, keď najprv založil útok Dominik Graňák, ktorý prihral do stredného pásma Radoslavovi Tyborovi, Ten ešte na ľavom kruhu prenechal na Patrika Lušňáka, ale jeho zakončenie už v lapačke s istotou zachytil bieloruský brankár.
     
    26:23
    Náš tím získava prvú presilovú hru v tejto časti hry. Za seknutie odchádza na trestnú lavicu bieloruský krídelník Andrej Kosticyn.
     
    25:35
    Teraz sme boli svedkami dobrých šancí na oboch stranách, na tej hosťujúcej to bol Andrej Kolosov, ktorý sa uvoľnil a pálil z ľavého kruhu, ale Laco šikovne vyrazil. Potom sa do protiútoku dostal po ľavom krídle Bartovič, ale Milčakova neprekvapil svojím nedôrazným bekhendovým zakončením.
     
    25:06
    Réway myslene nahodil puk pred bránu, kde bol pripravený Libor Hudáček, ale ten to napokn mal iba na päty, takže nestihol doraziť.
     
    24:15
    Bieloruskí hráči opäť zabrnkali na nervy nášmu gólmanovi. Po pravej strane potiahol akciu Kovyršin, ktorý dokázal na opačnú stranu tesne pred bránou servírovať Aleksandrovi Kulakovovi, ale ten z prvej trafil iba výstroj nášho brankára!
     
    23:36
    Puk si na ľavom kruhu pripravil bieloruský útočník Andrej Kolocov, ktorý nekompromisne príklepom vypálil, ale náš gólman jeho strelu skvelo zachytil vo svojej lapačke typickým semaforom. Po ňom bol obmenený divákmi, ktorí právom skandovali jeho meno.
     
    23:03
    Andrej Šťastný pokojne zatiahol puk za Lacovu bránu, následne slovenskí hokejisti rozohrali akciu až do útočného pásma, kde si však s pukom bezpečne poradil bieloruský gólman Milčakov.
     
    22:25
    Michal Sersen napriahol svoju hokejku na modrej čiare a tvrdo vypálil, lenže jeho projektil smeroval iba mimo brány bieloruského brankára.
     
    21:44
    Bielorusi sa šikovne bránia vo svojom oslabení, zatiaľ puky bezpečne vyhadzujú von zo svojho obranného pásma.
     
    21:10
    Náš mladík a talent Martin Réway sa dostal do šikovného zakončenia po ľavej strane ihriska, ale následne dokázal strieľať iba do výstroje brankára Dmitrija Milčakova.
     
    20:46
    Obranca nášho tímu Christán Jaroš vystrelil od modrej čiary na bránu, jeho zakončenie však zblokovali bieloruskú hráči.
     
    20:03
    Úvodné vhadzovanie na začiatku druhej časti hry vyhral bieloruský center Alexander Kitarov, ktorý postupne posunul na obrancov a tak hostia budú rozohrávať.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Počas prestávky prišla načas príležitosť udeliť cenu za najkrajší gól extraligovej sezóny 2014/2015, ktorý získava do svojich rúk Arne Kroták. Cenu mu odovzdávajú generálny riaditeľ riadiaceho orgánu extraligy Pro-Hokej Vladimír Paštinský a primátor mesta Poprad Jozef Švagerko. Arnemu Krotákovi k tejto cene srdečne blahoželáme!
     
    Štatistiky po prvej tretine:
    Góly: 4:0
    Vylúčení na dve min.: 4:2
    Presilovky: 2:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 18:3
    Úspešnosť brankárov: 100%:77,8%
     
    V úvodnej tretine dnešného zápasu sme videli skvelý nástup našich hokejistov, ktorí predviedli absolútnu gólovú smršť. Skóre z 0:0 na 4:0 postupne upravovali Bližňák, Miklík, Lušňák a Mikuš.
    Druhá tretina začína približne o 17:50.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:47
    Bieloruská rozohrávka opäť nebola úspešná, už sa však odpočítavajú posledné sekundy do konca prvej dvadsaťminútovky tohto zápasu.
     
    19:02
    Slovenskí hokejisti odštartovali koniec prvej tretiny v podstate dobre, keďže vyhodili puk ďaleko od Jána Laca, čím získavajú cenné sekundy v priebehu svojho oslabenia.
     
    18:31
    Bielorusi sa v úvode tejto presilovky už nebabrali s jej priebehom, puk sa dostal na os ihriska na modrej čiare, kde si ho prevzal Ivan Usenko, ale ten svoju strelu namieril iba na ochrannú sieť.
     
    18:20
    Marcel Haščák z našej trestnej lavice síce už odišiel, ale hneď štyri sekundy nato ho tam, žiaľbohu, nahradí Michal Sersen. Obranca Slovenska dostáva dve minúty hákovanie.
     
    17:54
    Milan Bartovič získal puk na obrannej modrej čiare, keďže Bielorusi značne pokazili rozohrávku. Potom v blafáku však náš útočník nedokázal prekabátiť brankára Milčakova, ktorý dobre zakročil.
     
    17:23
    Náš center Marek Viedenský s istotou získal puk na modrej čiare a oslobodil slovenský tím. Následne musia Bielorusi začínať z obranného pásma.
     
    16:54
    Bieloruskí hokejisti sú už usídlení v našom obrannom pásme, ale ku výraznému zakončeniu ešte nedošlo. Puk sa premáva zo strany na stranu.
     
    16:16
    Náš tím sa bude musieť po prvýkrát v priebehu tohto stretnutia brániť. Na trestnú lavicu odchádza Marcel Haščák, ktorý dostáva dve minúty za napadnutie.
     
    15:45
    Naši hokejisti si vytvorili ďalšiu možnosť na skórovanie! Od modrej čiary nahodil puk Michal Sersen priamo na bránu. Pred ňou stáli Šťastný s Dejom, ale ani jeden z nich nedokázali úspešne prekonať bieloruského gólmana.
     
    14:56
    Puk si na ľavom kruhu pripravil Sergej Demagin, ktorý vypálil príklepom a chcel sa aspoň takýmto spôsobom pripomenúť Jánovi Lacovi. Jeho projektil však smeroval iba na pleksisklo.
    J. MIKUŠ - 4:0
     
    14:07
    Slovensko dalo gól! Naši hokejisti strieľajú Bielorusku už štvrtý gól v tejto tretine! Martin Réway opäť svojím typickým pohybom previezol puk do útočného pásma, tam chvíľu počkal a našiel na modrej čiare JURAJA MIKUŠA. Ten neváhal ani chvíľu a skvelou delovkou vyvesil pravý horný roh Milčakovovej siete!
    Asistenciu si pripisuje Martin Réway.
     
    13:24
    Aleksej Kaľužný pochybil na modrej čiare, puk od neho lišiacky získal Marek Viedenský, ktorý sa ďalej dral do zakončenia, ale nedokázal však už prejsť cez ďalšieho hráča súpera.
     
    12:45
    Dominik Graňák si pripravil puk na modrej čiare a prudko vypálil, lenže jeho zakončenie bolo zblokované na obrancoch Bieloruska, a tak Milčakov nemal k dispozícii možnosť zasahovať.
     
    12:13
    Krídelník nášho prvého útoku Tybor sa dostal do medzikružia, odkiaľ si vytváral priestor na koncovku cez Sergeja Demagina, ale ten jeho strelu nohou zblokoval na ochrannú sieť.
     
    11:36
    Do dobrej šance sa po prihrávke Šťastného dostal Michael Vandas, ten však svojím zakončením z medzikružia netrafil priestor brány.
     
    10:55
    Slovenskí hokejisti sú aj naďalej hladní po góle, za niekoľko sekúnd sme videli dve dobré šance, ktoré boli v réžii Libora Hudáčka a predtým Marcela Haščáka, ale ani jedna neskončila v už Milčakovovej sieti.
     
    09:37
    Bielorusko strieda brankára! Goriačevskicha v bráni nahradí Dmitrij Milčakov!
    LUŠŇÁK - 3:0
     
    09:37
    Slovensko dalo gól!
    Tak napokon po potvrdení videorozhodcu platí presný zásah Slovenska. Jeho koreň položil Radoslav Tybor, ktorý si skvelo nakorčuľoval po ľavej strane, natlačil sa až pred bránu a tam už prenechal žezlo svojim spoluhráčom. Pred Goriačevskichom sa najlepšie zorientoval PATRIK LUŠŇÁK, ktorý strieľa tretí gól Slovenska v tomto zápase!
    Asistencie: Radoslav Tybor, Marcel Haščák.
     
    09:36
    Kým Vladimír Baluška predvádza svoj hovor s videorozhodcom, publikum sa baví fantastickou mexickou vlnou!
     
    09:35
    Radoslav Tybor sa excelentne natlačil po ľavom krídle až do zakončenia, následne sa však puk ocitol v nemoci bieloruského gólmana a nevedno, kde bol. Je možné, že Patrik Lušňák ho dorazil do brány a skóroval, ale to nám potvrdí až hlavný rozhodca Baluška.
     
    08:47
    Libor Hudáček nedokázal svojou kľučkou prekabátiť Nikolaja Stasenka, puk následne získali bieloruskí hráči, konkrátne sa k nemu dostal Aleksandr Kulakov. Ten strieľal na bránu, ale náš gólman Laco bezpečne do lapačky puk zachytil.
    MIKLÍK - 2:0
     
    07:46
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlapci sa zmocňujú dvojgólového vedenia v tomto zápase! Hokejisti Slovenska sa rozostavili v útočnom pásme, puk sa dostal ku nášmu mladíkovi Martinovi Réwayovi, ktorý v pokoji premiešal puk párkrát, vytvoril sa mu voľný priestor na opačnom kruhu, kde servíroval prihrávku MICHELOVI MIKLÍKOVI a ten nekompromisnou delovkou rozvlnil sieť!
    Asistencie: Martin Réway a Marek Ďaloga.
     
    07:05
    Martin Réway sa s absolútnym prehľadom dostal do útočného pásma, následne prihrával po mantineli na Miklíka. Jeho následná zadovka ku Marekovi Ďalogovi už však neprešla a zachytil ju Aleksandr Pavlovič.
     
    06:31
    Za reprezentáciu Bieloruska odchádza na trestnú lavicu Alexsander Kulakov a za náš tím ide na trestnú lavicu Christián Jaroš. Obaja dostávajú dve minúty za hrubosť.
     
    06:29
    Marcel Haščák z pravého kruhu iba jemne nahodil na bránu, Goriačevskich si však musel dávať pozor, pretože tento skackavý puk bol zradný. Napokon však bola hra prerušená a odohrala sa aj menšia strkanica, po ktorej sa bude vylučovať.
     
    05:50
    Slovenský tím si zahrá druhú presilovku v tomto zápase. Nikolaj Stasenko sa previnil podrazením a odchádza na trestnú lavicu na dve minúty.
     
    05:46
    Haščák našiel skvele postaveného Graňáka na opačnom kruhu, lenže strela od nášho kapitána už následne bola zachytená brankárom Goriačevskichom. Potom sme mali ďalšiu šancu, ale tú tiež bieloruský brankár zachytil.
     
    05:04
    Pavel Razvadovský nakorčuľoval po pravom krídle a svojím zakončením preveril gólmana Jána Laca, no ten sa nenechal zastrašiť a puk s prehľadom vykryl betónom.
     
    04:39
    Bartovič takým vzdušným oblúčikom prihrával na útočnú modrú čiaru, kde hľadal svojich spoluhráčov z útoku. V týchto priestoroch korčuľoval Libor Hudáček, ale na takúto prihrávku nebol pripravený.
     
    04:05
    Od modrej čiary vystrelil švihom obranca Ivan Švarný, ale jeho razantný projektil však brankár Goriačevskich videl a nemal najmenšie problémy s jeho zneškodnením.
     
    03:42
    Náš druhý útok sa ocitol v útočnom pásme, Miklík posúval na ľavom kruhu puk Réwayovi, ten dával na modrú čiaru Švarnému, ale jeho zakončenie bolo zblokované.
     
    02:46
    Do útoku sa šikovne dostal Patrik Lušňák, ktorý predviedol dynamický pohyb po pravom krídle, ale jeho následná strela z pravého kruhu smerovala iba do výstroje brankára Stepana Goriačevskicha.
     
    02:16
    Bielorusi sa prakticky prvýkrát v tomto stretnutí ocitli v útočnom pásme, snažili sa vytvoriť si zakončenie, ale napokon Laco iba odrazený puk bezpečne pokryl pod svoju lapačku.
    BLIŽŇÁK - 1:0
     
    01:47
    Slovensko dalo gól! Slovenský tím sa dostáva do vedenia v tomto zápase, pretože využíva presilovku! Milan Bartovič potiahol akciu po ľavom krídle, následne vystrelil z ostrého uhla. Goriačevskich vyrazil puk nevedomky pred seba, kde prišiel MÁRIO BLIŽŇÁK a ten pohotovou dorážkou posiela náš tím do vedenia!
    Asistencia: Milan Bartovič.
     
    01:03
    Skvelú šancu si znovu vytvorila presilovková formácia pod vedením Viedenského. Miklík potiahol akciu po ľavom krídle, následne prihrával pred bránkovisko Réwayovi, no ten už neprekonal gólmana Bieloruska.
     
    00:53
    Naši hokejisti sa dokázali po vyhratom vhadzovaní okamžite usídliť v útočnom pásme, boli sme svedkami strely od Michela Miklíka, ale bieloruský brankár pozorne zasahoval.
     
    00:29
    Slovenský tím si zahrá presilovú hru hneď v úvode stretnutia. Oleg Goroško odchádza na trestnú lavicu za nedovolené bránenie.
     
    00:08
    Na úvodnom vhadzovaní dnešného stretnutia zvíťazili Slováci, okamžite ťahal akciu po pravom krídle Haščák, ten vystrelil, na opačnej strane následne dorážal aj Tybor, ale triafal iba do pozorných betónov brankára Goriačevskicha!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
    Zápas sa o malý moment začne.
     
    Pred začiatkom zápasu budeme svedkami bieloruskej a slovenskej štátnej hymny.
     
    Po nich na ľadovú plochu prichádzajú aj reprezentanti Bieloruska, ktorí majú odeté červené dresy.
     
    Na ľadovú plochu za búrlivého potlesku tribún nastupujú slovenskí hokejisti v bielych dresoch!
     
    Na ľadovú plochu publikum víta majstrov Slovenska starších žiakov pre sezónu 2014/2015. Stali sa nimi hokejisti Dukly Trenčín. Tí si prevezmú pohár. Chlapcom gratulujeme. Mimochodom, Dukla Trenčín už druhý rok po sebe potvrdila dominanciu v mládežníckych súťažiach. V minulej a aj tejto sezóne sa juniorom, dorastencom a aj starším žiakom podarilo vyhrať svoju súťaž. Trenčín teda pokračuje vo svojej tradícii vychovávanie nových hokejových talentov. Snáď týchto chlapcov, ktorí sú momentálne tu na popradskom ľade, uvidíme o pár rokov aj v seniorskom drese.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Laco (Konrád) – Graňák ("C"), Jaroš, J. Mikuš, Ďaloga, Švarný, Jánošík, Sersen ("A"), Jurčina – Tybor, Lušňák, Haščák – Réway, Viedenský, Miklík – Bartovič ("A"), Bližňák, L. Hudáček – Dej, A. Šťastný, Vandas – Cehlárik

    Bielorusko: Goriačevskich (Milčakov) – Korobov ("A"), Usenko, Stasenko, Goroško, Lisovec, Karev, Demkov, Ustinenko – Gavrus, Kaľužný ("C"), Kosticyn ("A") – Stepanov, Kovyršin, Kulakov – Jefimenko, Kitarov, Demagin – Pavlovič, Kolosov, Razvadovský

    Rozhodca: Baluška, Jonák – Smrek, Kacej.
    Rozcvička v plnom prúde
    Krátke 45-minútové dopoludňajšie rozkorčuľovanie našich reprezentantov.




     
    Vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu Euro Hockey Challenge medzi reprezentáciou Slovenska a výberom Bieloruska. Stretnutie sa začne o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Slovenská reprezentácia má pred sebou posledný domáci prípravný zápas pred blížiacimi sa Majstrovstvami sveta v Česku. V záverečnej fáze prípravy doposiaľ odohrala päť duelov, z ktorých sa z víťazstva, bohužiaľ, tešila len jedenkrát. Štart tejto časti začal 2. apríla pod hradom Matúša Čáka, kde Vůjtekova družina podľahla Švédsku tesne 3:4. O dva dni nato sa obe krajiny stretli opäť, ale dejisko zápasu sa presunulo do Bratislavy, kde naši chlapci odčinili mierne spackaný predošlý zápas. Tri korunky zdolali 3:1 a získali tak prvé víťazstvo v záverečnej pasáži prípravy. Deviateho a desiateho apríla boli na pláne dva duely v českej Jihlave, kde však Slováci nedokázali zvíťaziť. V prvom zápase prehrali 3:2 po samostatných nájazdoch a v druhom už jasnejším rozdielom – 3:1.
    Po kratšej prestávke sa však slovenskí hokejisti hlásili nášmu lodivodovi 13. apríla, na zraze v Starom Smokovci. Vo štvrtok čakala na slovenských hráčov reprezentácia krajiny, s ktorou budeme mať do činenia aj v základnej skupine na MS – Bielorusko. Naši hokejisti však zápas opäť neodohrali na výbornú, v nájazdoch podľahli minuloročnému organizátorovi šampionátu 4:5.

    Tréner Vladimír Vůjtek sa po zápase v Košiciach rozhodol z kádra vyradiť Petra Podhradského. S veľkou pravdepodobnosťou nebude náš kouč ďalej môcť počítať s Tomášom Marcinkom, ktorý štvrtkové stretnutie s Bieloruskom neodohral kvôli zraneniu, po ktorom musel zamieriť do košickej nemocnice. Tam mu diagnostikovali otras mozgu. Dlhšia liečba je v tomto prípade viac než istá.

    Naša reprezentácia však stále nie je doplnená hráčmi zo zámoria. Manažér reprezentácie Otto Sýkora potvrdil príchod očakávaného Mariána Gáboríka až tesne pred začiatkom šampionátu (spomína sa 28. apríl). Andrej Meszároš už priletel na Slovensko, Tomáš Kopecký má priletieť cez víkend a Richard Pánik sa k tímu pripojí 21. apríla. Chárov Boston Bruins síce nepostúpil do play-off, no tohto robustného obrancu trápi zranenie, takže je veľmi otázne, či náš výber nakoniec posilní. Situácia okolo Marka Daňa je zložitejšia, toho Columbus poslal na farmu do Springfieldu, ktorý je stále v hre o postup do play-off. Vyraďovaciu časť AHL si s určitosťou zahrá obranca Martin Marinčin. Ten by našu reprezentáciu mohol posilniť iba v prípade rýchleho vypadnutia jeho tímu v play-off.

    Slovenská reprezentácia pred záverečným zápasom v Poprade: 
    Brankári: Július Hudáček (Örebro HK, Švéd.), Branislav Konrád (Dukla Trenčín), Ján Laco (Barys Astana, Rus./KHL), Denis Godla (Slovan Bratislava) 
    Obrancovia: Ivan Baranka, Michal Sersen (obaja Slovan Bratislava), Peter Čerešňák (HC Vítkovice Steel, ČR), Marek Ďaloga, Juraj Mikuš (obaja Sparta Praha, ČR), Dominik Graňák (Fribourg Gottéron, Švaj.), Christián Jaroš (Lulea HF, Švéd.), Milan Jurčina (Dinamo Riga, Lot./KHL), Ivan Švarný (Dinamo Minsk, Biel./KHL), Adam Jánošík (HC Košice)
    Útočníci: Milan Bartovič (Slovan Bratislava), Mário Bližňák (HC Škoda Plzeň, ČR), Peter Cehlárik (Lulea HF, Švéd.), Rastislav Dej (HK Mountfield Hradec Králové, ČR), Marcel Haščák (Amur Chabarovsk, Rus./KHL), Libor Hudáček (Slovan Bratislava), Martin Réway (Sparta Praha, ČR), Patrik Lušňák (Junosť Minsk, Biel.), Michel Miklík (Amur Chabarovsk, Rus./KHL), Ladislav Nagy (Slovan Bratislava), Ján Sýkora (HC Škoda Plzeň), Andrej Šťastný (Slovan Bratislava), Radoslav Tybor (HC ČSOB Pardubice, ČR), Michael Vandas (HC Vítkovice Steel, ČR), Marek Viedenský (HKP Hämeenlinna, Fín.)

    Zápas sa začína o 17:00 a vám z neho vďaka podrobnému prenosu Onlajny.eu rozhodne neunikne nič podstatné. Ostaňte s nami a aj prostredníctvom tejto formy fandite Slovensku!     
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 2. Bližňák (Bartovič), 8. Miklík (Réway, Ďaloga), 10. Lušňák (Tybor, Haščák), 15. J. Mikuš (Réway), 49. Hudáček (Jurčina, Haščák) – 29. Kosticyn (Gavrus, Kaľužný), 39. Kovyršin (TS)


    Slovensko: Laco (Konrád) – Graňák ("C"), Jaroš, J. Mikuš, Ďaloga, Švarný, Jánošík, Sersen ("A"), Jurčina – Tybor, Lušňák, Haščák – Réway, Viedenský, Miklík – Bartovič ("A"), Bližňák, L. Hudáček – Dej, A. Šťastný, Vandas – Cehlárik
    Bělorusko: Goriačevskich (10. Milčakov) – Korobov ("A"), Usenko, Stasenko, Goroško, Lisovec, Karev, Demkov, Ustinenko – Gavrus, Kaľužný ("C"), Kosticyn ("A") – Stepanov, Kovyršin, Kulakov – Jefimenko, Kitarov, Demagin – Pavlovič, Kolosov, Razvadovský

    Rozhodčí: Baluška, Jonák – Smrek, Kacej

    Diváci: 4172
    bahis siteleri