Slovan Bratislava U21 – Nové Mesto n/V 0:1 (kon.) | Sereď – Michalovce 0:1 (kon.) | Lok. Košice – Trebišov 6:0 (kon.)
MFK Košice B – Bodva Moldava 3:0 (kon.)
konec
FC Lokomotíva Košice
6:0 (3:0)
Slavoj Trebišov
sk Neděle 19.04.2015, 16:00MONACObet liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vážení športoví priaznivci, vítame vás pri v poradí 3. kole nadstavby DOXXbet ligy, v ktorom si sily zmerajú futbalisti FC Lokomotíva Košice a Slavoj Trebišov.

    FC Lokomotíva Košice zabrala v nadstavbovej časti na 50% – a to doslova. Z dvoch zápasov totiž vyhrala jeden, keď si poradila s Moldavou nad Bodvou (1:0). V posledom odohranom zápase Košice nestačili na Rimavskú Sobotu, ktorej podľahli tesne 1:2. Aj preto im patrí so ziskom 27 bodov priebežná druhá priečka tabuľky.

    Slavoj Trebišov o hernej pohode nemôže hovoriť ani náhodou. V prvom kole nadstavbovej časti sa jeho hráči totiž postarali doslova o hokejový výsledok, keď podľahli Rimavskej Sobote vysoko, 1:6. V druhom zápase síce riadny debakel neinkasoval, ani prehra 0:2 s MFK Košice "B" mu ale na psychickej pohode rozhodne nepridala. Aj preto patrí Trebišovu so ziskom len 16 bodov posledná priečka tabuľky.

    Oba celky sa už v aktuálnej sezóne stretli – v prvom Košíc zrodil debakel, keď "Pusinky" prestrieľali súpera a zvíťazili jednoznačne, 5:0. V tom druhom už bol Trebišov Lokomotíve vyrovnaným súperom, ani to ale napokon na bodový zisk nestačili. Hráči z juhu východného Slovenska vtedy podľahli súperovi tesne, 0:1.
     
    -5
    Úvodné zostavy:

    FC Lokomotíva Košice: Giertl – Horváth, Kolek, Kolek, Pavol Šuľák, Cmarko, Zajac, Ruskovský, Petričko, Hloušek (K), Labun, Vilkovský
    Náhradníci: Kovalík – Hejnus, Fábry, Kinský, Peter Šuľák, Konkoľ, Špavelko

    Slavoj Trebišov: Macej – Levický, Lechman, Makela, Mujković, Vaňo, Gracer, Dimić, Olah (K), Tomko, Stropkay
    Náhradníci: Sarik – Shekel, Bushaj-Esso, Bandoľa, Obrin, Gavla

    Rozhodca: Čiernik – Ličko, Perát – Karaffa.
     
    -1
    Hráči oboch celkov už prichádzajú v sprievode rozhodcovskej trojice na hraciu plochu. Domáci dnes nastúpia v modro-bielom, hostia si priniesli žlto-modrú sadu dresov. Dnešné stretnutie pán Michal Čiernik, na čiarach mu budú asistovať pán Peter Ličko a pán Anton Perát. Náhradným štvrtým rozhodcom je pán Peter Karaffa.
    Zápas sa o malý moment začne.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop prvého polčasu sa postarali domáci hráči. Tí sa s loptou okamžite usadili na vlastnú polovicu a prvú útočnú akciu založia z hĺbky obranných radov.
     
    1
    Loptu potiahol stredom ihriska rýchly Labun, ktorý vyslal nenápadný center do behu na Ruskovského. Toho už súper dokázal vytlačiť z ideálnej pozície, aj vďaka tomu sa Trebišov dokázal ubrániť.
     
    2
    Lokomotíva v úvode zápasu herne dominuje. Hoci sa hostia všemožne snažia napádať rozohrávku súpera, zatiaľ sa im to vôbec nedarí.
     
    2
    A nepodarilo sa to ani teraz, Labun tak môže pokojne zaviesť guľatý predmet až pred šestnástku súpera.
     
    3
    Tam si ale teraz hráči Lokomotívy vôbec nerozumeli, hostia tak môžu hru upokojiť a vhodiť loptu späť do hry.
     
    4
    Hra teraz mierne stratila na tempe, keď sa hostia chceli presadiť z prvej útočnej akcie, tá sa ale skončila skôr, ako vôbec začala. O loptu prišiel Trebišov už za stredovým kruhom a musel sa brániť. Na strane lokomotívy sme ale boli svedkami len ďalších nepresností.
     
    5
    Teraz center Kolekovi vôbec nevyšiel, aj napriek tomu ale zabojoval a v súboji na zemi loptu poslal aspoň za postrannú čiaru, čím výrazne zbrzdil protiútok súpera.
     
    5
    Trebišov smerom dopredu absolútne jalový. Hostia hrajú bez jedinej strely, dá sa pritom povedať, že na jeho strane postrádame aj presnejšiu prihrávku.
     
    6
    To obrana hostí sa na nedostatok práce sťažovať nemôže. Nanešťastie pre Slavoj, loptu teraz Košice nestihli a poslali ju až za postrannú čiaru.
     
    7
    Labun to teraz nemyslel vôbec zle, ale pravdepodobne pripravil Lokomotívu o prvý gól zápasu. Prihrávku si totiž odkázal spracovať ideálne, ale miesto strely ešte volil dve kľučky, po ktorých vyslal síce tvrdý, ale nepresný projektil.
     
    8
    A ďalšia veľká šanca Lokomotívy! Hostia sa prezentovali fatálnou chybou, keď za sebou nechali voľnú loptu, ku ktorej sa dostal Labun, ktorý triafa len do padajúceho hráča Trebišova!
     
    9
    Tak hostia teraz nevedia, kam sa skôr pozrieť. Lokomotíva je veľmi blízko otváraciemu zásahu.
     
    10
    Po 10 minútach svieti na strane Lokomotívy stále nula, a to aj napriek tomu, že Vilkovský presne našiel v pokutovom území Hloušeka. Ten tesnený presne vypáliť nedokázal.
     
    11
    Až teraz sa dostal Trebišov k lopte a založil svoju prvú útočnú akciu v zápase. Loptu potiahol po pravej strane Gracer, ktorý presným centrom našiel vo vápne hlavu Dimića. Ten ju ale trafil v predklone a presný tak nebol.
     
    12
    Na druhej strane ihriska museli hostia hasiť oheň na streche, a to aj za cenu odkopu za bránkovú čiaru. Roh v prospech Lokomotívy.
     
    12
    Center do vápna síce zaplával na hlavy domácich, tí ale priestor troch žrdí netrafili.
     
    13
    Smerom dozadu výborný Kolek, ktorý si poradil s presilou a dostal sa k lopte.
     
    13
    Lokomotíva sa však ešte na vlastnej polovici dopustila faulu a hostia budú môcť zahrávať priamy voľný kop.
     
    14
    Lokomotíva Košice dala gól!
    Tak toto bola akcia ako z veľkej knihy futbalu! Hostia sa síce prezentovali prvou strelou v zápase, po tej ale návrat do obrany absolútne nevyšiel a po sérii krátkych prihrávok sa Lokomotíva odstala s loptou do vápna, kde ešte jej hráči zakombinovali a našli Vilkovského. MICHAL VILKOVSKÝ si následne ešte "vytiahol" Maceja z bránky a pohodlne zakončil.
     
    15
    Hostia chcú rýchlo vyrovnať, smerom dopredu to ale dnes majú zatiaľ len veľmi ťažké.
     
    16
    Naopak, Lokomotíve vychádza prakticky každá prihrávka. Ak samozrejme neberieme nepresné pasy cez polovicu ihriska, výkon Lookomotívy výrazne prevyšuje záchranárske boje.
     
    17
    A ďalšiu skvelú akciu chceli teraz domáci vyšperkovať a ukončiť gólom. Z podobnej situácie, ako pred malou chvíľou Macej inkasoval ale druhý gól nepadol – a to kvôli ofsajdu.
     
    18
    Neskutočne, neuveriteľné! Center z kopačky Zajaca našiel na hranici malého vápna hlavu Labuna, proti ktorému sa zákrokom minimálne roka prezentoval Macej! Roh pre Lokomotívu
     
    19
    Lokomotíva Košice dala gól!
    A je to 2:0! Domáci zahrali rohový kop ukážkovo a hoci sa okamžite nedostali k zakončeniu, loptu si na svoju kopačku zobral napokon MICHAL VILKOVSKÝ, ktorý pridal aj svoj druhý gól v zápase!
     
    20
    Situácia sa naozaj len veľmi ťažko opisuje, hostia na mňa pôsobia, akoby nastúpili bez kopačiek. Trebišov sa doslova bojí kopnúť do lopty.
     
    21
    Makela teraz dementoval oje slová, keď vyslal prízemný pokus na bránku Giertla, avšak takéto strely skúsenému gólmanovi Lokomotívy problém nerobia.
     
    22
    Domácim to teraz smerom dopredu nevyšlo a budú sa musieť brániť.
     
    23
    Obranné rady Lokomotívy ale zapracovali na výbornú a loptu súperovi uchmatli.
     
    23
    Lokomotíva mohla pridať už tretí gól, vzrušenie na domácich tribúnach bolo ale napokon zbytočné. Zakončenie totiž prišlo už len z ofsajdovej pozície.
     
    24
    Akrobat Labun zúžitkoval center Koleka a vo vzduchu sa oprel do lopty, avšak presný v tomto prípade nebol.
     
    25
    Domáci smerom dopredu aj naďalej veľmi aktívni, hostia musia loptu posielať aspoň za postrannú čiaru.
     
    26
    Pochváliť ale musíme aj veľmi pozorné rozhodcovské trio, ktorému dnes skutočne neunikne žiaden prešľap.
     
    27
    Pripravuje sa striedanie na strane hostí. Ešte predtým ale budeme svedkami ošetrenia jedného z hráča Trebišova, ktorý ostal na zemi po jednom zo súbojov.
     
    27
    Hráč hostí už v sprievode lekára schádza z trávnika, no zdá sa, že bude v poriadku.
     
    28
    Striedajúcim hráčom bol napokon ošetrovaný Vaňo, ktorý odkráčal do šatne. Na jeho miesto vybehne Shekel.
     
    29
    Hra môže po dlhšom prerušení opäť pokračovať.
     
    30
    A za sebou máme už jednu tretinu zápasu, v ktorej bol neporovnateľne lepším tímom ten domáci. Aj vďaka tomu svieti na svetelnej tabuli stav 2:0.
     
    31
    Center Zajaca chcel zúžitkovať Labun na tretí gól, tentokrát mu ale kľučka proti súperovi nevyšla a dostal sa už len do veľkého uhla.
     
    32
    Bezmocný Macej sa teraz dlho pripravoval na odkop od vlastnej bránky a napokon poslal loptu len za postrannú čiaru. Jeho mávnutie rukou bolo skutočne veľavravné.
     
    33
    Domáci opäť zatlačili súpera vo vápne, nasledovať bude rohový kop.
     
    33
    Center na bližšiu žrď nebol zlý, no našiel len hlavu domáceho futbalistu v záklone. Domáci sa tak k zakončeniu napokon nedostali.
     
    34
    Platí to ale aj pre Trebišov. Ani ten sa napriek sľubnej príležitosti k strele nedostal.
     
    35
    Ďalšia skvelá šanca Lokomotívy, Ruskovský teraz z hranice malého vápna hľadal pätičkou spoluhráča, našiel však len Levického, ktorý loptu poslal do náruče svojho brankára. Ťažko povedať, či to takto Levický plánoval, každopádne, vyzeralo to veľmi nebezpečne.
     
    36
    Domáci budú zahrávať priamy voľný kop.
     
    37
    Lopta teraz zaletela na vzdialenejšiu žrď, kde ale nik nestál. Toto domáci dobre nevymysleli.
     
    38
    Prvý polčas sa pomaly chýli k svojmu záveru a hostia sa stále nevedia odstať k lopte. teraz to domáci mysleli dobre, ale Macej loptu stiahol zo vzduchu do rukavíc.
     
    38
    Makela hľadal vo vápne Levického, pred ktorým fantasticky zakročil Giertl.
     
    39
    Na druhej strane protiútok Lokomotívy zakončený stretom dvoch hráčov, po ktorom ostal jeden z hostí na trávnik. Našťastie bol však len otrasený a v zápase bude môcť pokračovať.
     
    40
    Andrely Kouessabio Makela sa teraz postaral o vzrušenie na štadióne, keď si loptu pred šestnástkou predkopol a vyslal skákavý pokus, ktorý len tesne minul Giertlovu bránku.
     
    41
    Bola nariadená penalta v prospech domácich!
     
    41
    Žltú kartu dostáva Tomko (Slavoj Trebišov).
     
    41
    Lokomotíva Košice dala gól!
    Loptu si na biely bod postavil TOMÁŠ LABUN, ktorý strelou do stredu bránky nedal Macejovi šancu na zákrok.
     
    42
    Na štadióne je tak opäť veselo. Bodaj by aj nie, veď takýto výkon si priaznivci futbalu pozrú vždy radi.
     
    43
    Domáci kombinujú na vlastnej polovici a vôbec to nevyzerá na to, že sa uspokoja s troma gólmi.
     
    44
    Hloušek to ale teraz s útočnou aktivitou mierne prehnal, odpískaný mu tak bol oprávnený útočný faul. Čiernik stál blízko a všetko videl.
     
    44
    Macej teraz vybehol po lopte takmer až do stredového kruhu a len tesne ju odkopol pred útočníkmi Lokomotívy. Toto bola poriadne nebezpečná situácia!
     
    45
    Na druhej strane obrovská šanca hostí, Makela našiel prihrávkou po zemi Dimića, ktorý chcem vymiesť pavučinu z pravej šibenice Giertlovej bránky, gólman domácich ale loptu vyškriabal na roh.
     
    45
    Center do vápna nebezpečný nebol, domáci s prehľadom odvrátili.
     
    45+1
    Nadstavovať sa bude 1 minúta.
     
    45+1
    Žltú kartu dostáva Zajac (FC Lokomotíva Košice).
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončil sa prvý polčas stretnutia medzi FC Lokomotíva Košice a Slavoj Trebišov, po ktorom vedú domáci pomerom 3:0 A nutné je povedať, že to celkom zaslúžene.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    O úvodný výkop druhého polčasu sa postarali hostia. Do druhej časti hry vstúpime bezo zmien na hracej ploche.
     
    47
    Trebišov ešte ani nestihol zakombinovať a o loptu už prišiel. Začína sa druhých 45 minút trápenia hostí.
     
    48
    Zdá sa ale, že domáci už budú súpera šetriť. Lokomotíva totiž kombinovala na útočnej polovici a v pozícii, odkiaľ by už v prvom polčase strieľala, loptu posielala len ďalej pred Maceja.
     
    49
    Protiútok hosťom nevyšiel, museli sa tak opäť brániť. Našťastie pre Trebišov, bielo-modrí stáli len v ofsajdovej pozícii.
     
    50
    Za sebou máme už 5 minút druhého polčasu. Na ihrisku sa v týchto chvíľach nedeje nič prevratné, domáci kombinujú na vlastnej polovici a smerom dopredu sa neponáhľajú.
     
    51
    To ale neplatí o Trebišove, ktorý sa rýchlo presunul pred šestnástku súpera, kde bol jeho hráč zastavený nedovoleným spôsobom.
     
    51
    Žltú kartu dostáva Horváth (FC Lokomotíva Košice).
     
    52
    Hostia to z priameho voľného kopu skúšali priamym ohrozením Giertlovej bránky, loptu odrazenú od zeme ale gólman Lokomotívy chytil s kamenným výrazom v tvári.
     
    53
    Pripravuje sa striedanie v tíme hostí.
     
    54
    Striedanie v tíme Slavoj Trebišov: z ihriska odchádza Mujković, prichádza Sarik.
     
    54
    Domácim prišlo krátke prerušenie hry vhod a okamžite sa tlačili do zakončenia, svoju útočnú akciu už ale prekombinovali a zakončovali len z ofsajdu.
     
    55
    Na druhej strane márna snaha Trebišova niečo urobiť s výsledkom, kompletná jedenástka Lokomotívy na vlastnej polovici dokázala súpera od lopty veľmi rýchlo odstaviť.
     
    56
    Dnes aktívny Makela chcel preveriť pozornosť Giertla v bránke domácich, priestor troch žrdí ale netrafil.
     
    57
    Na ihrisku sme svedkami aj úsmevnej situácie, domáci Labun má problém s pravou kopačkou a musel si obuť druhú, úplne inej značky aj farby.
     
    58
    Domáci naďalej bojujú o každú loptu, presne takto by mal DOXXbet ligový futbal vyzerať!
     
    59
    Ruskovský si teraz neudržal jazyk na uzde a vidí žltú kartu.
     
    60
    Po hodine hry budú zahrávať domáci ďalší rohový kop, dočkáme sa aj štvrtého gólu?
     
    60
    Domáci teraz zakončovali len z ofsajdovej pozície – ďalšia skvelo posúdená situácia čiarovým rozhodcom.
     
    61
    Štadiónom v Družstevnej nad Hornádom sa už nesú oslavné chorály, domáci fanklub sa dnes futbalom skutočne baví.
     
    62
    Domáci budú zahrávať rohový kop.
     
    62
    Center na bližšiu žrď našiel len hlavu jedného z hráča hostí, ktorý dokázal s prehľadom loptu odvrátiť. Trebišov sa však aj napriek tomu do šance nedostal, keď o guľatý predmet prišiel už za stredovým kruhom.
     
    63
    Naopak, Lokomotíva aj naďalej veľmi aktívna, teraz to však "pusinkám" nevyšlo a loptu poslali len za postrannú čiaru.
     
    64
    Labun sa teraz nešťastne zrazil pravdepodobne s Gracerom, ktorý sa drží za koleno. Veríme, že to nebude nič vážne.
     
    65
    Tak napokon našťastie nie, ako Labun, tak aj Gracer sú už opäť na nohách a v zápase môžu pokračovať. Výborná správa pre oba celky.
     
    66
    Trebišov sa snažil smerom dopredu niečo vymyslieť, popri postrannej čiare to ale jeho hráčom dnes príliš nejde, čo napokon dokázali aj teraz.
     
    67
    Domáci budú zahrávať rohový kop.
     
    67
    A mohlo to byť 4:0! Po centri sa do lopty oprel Horváth, proti ktorého tvrdému zakončeniu zakročil fantasticky Makela, ktorý loptu vykopol z čiary!
     
    68
    Lokomotíva Košice dala gól!
    Tak toto je deň MICHALA VILKOVSKÉHO, ktorý zúžitkoval center od rohového poloblúka a zavŕšil svoj hetrik!
     
    69
    Striedanie v tíme Slavoj Trebišov: z ihriska odchádza Stropkay, prichádza Bushaj-Esso.
     
    70
    Pripravuje sa striedanie aj na strane Lokomotívy. Ihrisko opustí Patrik Zajac.
     
    71
    Striedanie v tíme FC Lokomotíva Košice: z ihriska odchádza Zajac, prichádza Kinský.
     
    72
    Zdá sa, že po troch minútach plných prerušení už môžeme v hre pokračovať. Pri lopte domáci, ktorí kombinujú na polovici súpera, zakončiť sa ale zrejme nechystajú.
     
    73
    Pekný pas na Labuna, ktorý mal pred sebou už len Maceja, na hranici malého vápna si ale loptu nedokázal ideálne spracovať a prišiel o ňu.
     
    73
    Obrovská šanca Lokomotívy sa gólom nekončí! Ruskovský sa rútil do kontry a mal pred sebou len Maceja, ktorý mu fantasticky zmenšil strelecký uhol a súpera vychytal!
     
    74
    Macej si poradil aj s následnou dorážkou Labuna, ktorú pokryl už na bránkovej čiare.
     
    75
    Do konca zápasu ostáva 15 minút.
     
    76
    Gracer sa už na bezmocnosť jeho spoluhráčov nemohol pozerať, ani jeho pokus o lob ale ideálny nebol.
     
    76
    Striedanie v tíme FC Lokomotíva Košice: z ihriska odchádza Pavol Šuľák, prichádza Špavelko.
     
    77
    Vilkovský teraz hľadal v pokutovom území spoluhráčov, loptu ale hostia odvrátili na rohový kop.
     
    77
    Ani ten nebol zo strany domácich futbalistov zlý a prišla aj poriadne nebezpečná hlavička pod brvno, rozhodca Čiernik ale ešte pred zakončením avizoval útočný faul.
     
    78
    Pokusy Lokomotívy teraz presné neboli, odkopávať môže v pokoji Macej.
     
    79
    Striedajúci Sarik pokúšal šťastie a vypálil zo vzdialenosti asi 40 metrov, avšak jeho padáčik bránku Giertla preletel.
     
    80
    Lokomotíva Košice dala gól!
    A päťka je na svete! Za Lokomotívu sa presadil aj PAVOL RUSKOVSKÝ, ktorý vo vnútri vápna prepálil všetko, čo mu stálo v ceste.
     
    81
    Striedanie v tíme FC Lokomotíva Košice: z ihriska odchádza Petričko, prichádza Hejnus.
     
    81
    Dnešné stretnutie sleduje 100 divákov.
     
    82
    Debakel. Inak sa dnešný zápas nazvať snáď ani nedá. Trebišovu sa kombinácia ani po piatom inkasovanom góle nedarí a bude to mať ešte poriadne ťažké.
     
    83
    Levický sa teraz prezentoval faulom kolenom, avšak sa zachoval športovo a chybu si priznal – zaobíde sa to teda bez žltej karty.
     
    84
    Zápas sa pomaly blíži k svojmu záveru, domáci zvierajú súpera na obrannej polovici, avšak tam sa k zakončeniu v tejto chvíli dostať nevedia.
     
    85
    Až teraz to Lokomotíve vyšlo, po nepresvedčivom odvrátení bude nasledovať rohový kop v prospech domácich.
     
    86
    Center smeroval do stredu bránky, kde boli ale v prevahe hostia, ktorí dokázali loptu odvrátiť. Navyše, Trebišov sa dostal aj do rýchleho protiútoku, ktorý zakončil nepresnou strelou.
     
    86
    Center do behu na Ruskovského Macej dokázal odvrátiť, ďalší z dnes mnoha krásnych futbalových momentov.
     
    87
    Už aj domáci hrajú zvoľna, dnešný zápas sa už len dohráva.
     
    88
    Lokomotíva Košice dala gól!
    Zrejme som to zakríkol, pretože to, čo si teraz dovolil TOMÁŠ LABUN snáď ani nie je možné. Tomáš si loptu vo vápne predkopol, dlho váhal so strelou a následne ju poslal do Maceja, podobne tomu bolo aj v prípade prvej dorážky. Pri druhom dorazení sa už ale Labun zbavil súpera nádhernou kľučkou a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste,
     
    90
    Zápas sa už skutočne len dohráva, zakončoval ešte Makela, avšak len vysoko nad. Čakáme už len na údaj o nadstavenom čase.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa dnešný zápas medzi FC Lokomotíva Košice a Slavoj Trebišov, v ktorom predviedol domáci tím spanilú jazdu a porazil súpera pomerom 6:0 A nutné je povedať, že to celkom zaslúžene. S konštatovaním, že hostia sa dnes prezentovali bojovným výkonom, ktorý ale na gól nestačil sa už s vami lúčim a prajem ešte pekný zvyšok víkendu. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (17:48:06)

    Lukáš Pancurák

    Branky: 14. Vilkovský, 19. Vilkovský, 41. Labun (pen.), 68. Vilkovský, 80. Ruskovský, 88. Labun

    Karty:   45+1. Zajac (LKE), 51. Horváth (LKE), 59. Ruskovský (LKE) – 41. Tomko (SLT)


    FC Lokomotíva Košice: Giertl – Horváth, Kolek, Pavol Šuľák, Cmarko, Zajac, Ruskovský, Petričko, Hloušek, Labun, Vilkovský
    Náhradníci: Hejnus, Fábry, Kinský, Peter Šuľák, Konkoľ, Špavelko, Kovalík

    Slavoj Trebišov: Macej – Levický, Lechman, Makela, Mujovič, Vaňo, Bracer, Dimič, Olah, Tomko, Stropkay
    Náhradníci: Sarik, Shekel, Bushaj-Esso, Bandoľa, Obrin, Gavla

    Rozhodčí: Čiernik – Ličko, Perát
    bahis siteleri