Perm – Groznyj 2:1 (kon.) | Torpedo Moskva – CSKA Moskva 0:2 (kon.) | FK Krasnodar – Lok. Moskva 1:0 (kon.)
konec
FK Krasnodar
1:0 (1:0)
FK Lokomotiv Moskva
Sobota 25.04.2015, 18:00 • Stadion Kubaň, Krasnodar. Kapacita: 32,000 diváků. • Ruská Premier Liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemný sobotní podvečer při sledování textového přenosu ze zápasu ruské Premier ligy. Od osmnácti hodin se můžeme těšit na duel mezi týmy FC Krasnodar a FK Lokomotiv Moskva.
     
    FC Krasnodar

    Býci zažívají snovou sezónu, po premiérové účasti v Evropské lize se Krasnodar zaměřil na ligu, kde po čtyřiadvaceti zápasech okupuje výbornou druhou příčku. Svěřenci Aleha Konanawa v jarní části sezóny ještě neprohráli, poslední ligová ztráta všech bodů z domácího hřiště se dokonce datuje ke čtrnáctému září minulého roku, kdy Býci prohráli s Ufou. Krasnodar po vyhraném městském derby uhrál cenný bod na hřišti CSKA, před kterým má v ligové tabulce čtyřbodový náskok.
     
    FK Lokomotiv Moskva

    Moskevský celek nezažívá příliš povedené období, po zimní přestávce v ligové soutěži zvítězil jen dvakrát a z posledních šesti duelů uspěl jen proti Torpedu Moskva. Předešlé dva duely Lokomotiv odehrál na hřištích průměrných soupeřů, jenže ze zápasů s Uralem a Ufou přesto nevytěžil ani jeden bod. V tabulce se tak Moskvané propadli na aktuální sedmou pozici, ze které ztrácí na svého dnešního soupeře už deset bodů, což Lokomotivu už nedává moc šancí na účast v předkolech příští Ligy Mistrů.
     
    Vzájemné zápasy

    03.08.2014 Lokomotiv – Krasnodar 0:0
    26.04.2014 Krasnodar – Lokomotiv 1:3
    05.08.2013 Lokomotiv – Krasnodar 3:1
    24.11.2012 Lokomotiv – Krasnodar 3:2
    04.08.2012 Krasnodar – Lokomotiv 3:1.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Krasnodar: Dikan – Kalešin, Granqvist, Izmajlov, Širokov – Achmedov, Petrov, R. Sigurðsson, Mamajev – Pereyra, Ari.
    Náhradníci: Kavlinov, Sinicyn – Adžindžal, Bystrov, Martynovič, Laborde, Wánderson.

    FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Vitalij Denisov, Logašov, Ćorluka, Michalik – Pejčinović, Samedov, Kasajev, Šešukov – Niasse, Alexej Mirančuk.
    Náhradníci: Abajev, Lantratov – Boussoufa, Fernandes, Janbajev, Maicon, Anton Mirančuk, Škuletić, Šiškin..
     
    Hráči jsou již nastoupeni na hrací ploše, utkání za malý okamžik začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Od úvodního rozehrání jsou u míče domácí fotbalisté, kteří nyní mají navíc výhodu volného přímého kopu.
     
    2
    Volný přímý kop obstaral Petrov, avšak bránu přímo netrefil, míč se přenesl přes břevno.
     
    3
    Domácí jsou však ihned od úvodu velmi aktivní a dostávají svého soupeře pod tlak, ten si zatím neví příliš rady a musí se bránit.
     
    3
    Až nyní se hosté dostali do rychlého protiútoku, po kterém nakopli balon přímo do ohně do vápna, avšak z branky se neradovali. Granqvist totiž dokázal včas odkopnout, ačkoliv už byl v pádu.
     
    4
    Ani další útočná akce hostující celku neskončila úspěchem, ale jen míčem v zámezí. Jediné pozitivum je vybojované autové vhazování.
     
    5
    Rázem se projev hry úplně změnil a krátký tlak si vytvořili také fotbalisté Lokomotivu Moskva, bohužel pro ně ale brankáře vůbec neohrozili.
     
    6
    Achmedov vymyslel velmi pěknou přihrávku na svého spoluhráče, povedeným lobem ho dostal za obranu, avšak na jeho přihrávku byl krátký.
     
    8
    Hraje se z jedné strany na druhou, oba celky se zpočátku velmi snaží, žádnou povedenou akci jsme ale zatím neměli možnost shlédnout.
     
    9
    Aktuálně jsou u míče spíše domácí fotbalisté, kteří se snaží probojovat na polovinu hostujícího týmu, zatím si ale přihrávají spíše na půlce hřiště.
     
    10
    Už to vypadalo na rychlý protiútok Lokomotivu, to by se ale Mirančukovi nesměl zamotat míč pod jeho nohami.
     
    12
    Ačkoliv jsou týmy poměrně aktivní, tak si ani jeden z nich nedokázal zatím vytvořit nějakou zajímavější akci. Ta tomu fotbalu vyloženě chybí, více by to navnadilo i diváky.
     
    14
    Mamajev po pravé straně doslova zavezl míč až na kraj vápna, poté se snažil dostat jej do ohniska hry. To mu ale nepodařilo, navíc se to nepovedl ani jemu spoluhráči, který se o to také následně pokusil.
     
    16
    Dva rychlé protiútoky, dva výborné zákroky obrany. Je vidět, že dnes se o gólové hody jednat nebude, vše bude záležet na precizní obraně.
     
    17
    Žlutou kartu dostává Taras Michalik (FK Lokomotiv Moskva).
     
    18
    Domácí fotbalisté si ihned pře svojí bránou berou balon a derou se kupředu, zatím postupují pouze ve dvojici.
     
    19
    A nakonec z toho i byla pěkná domácího celku, zakončená ovšem vůbec nebyla. S míčem se sice Krasnodar dostal až do vápna, ale díky dobrému obrannému zákroku jednoho z obránců se míč k brankáři nedostal.
     
    20
    Avšak nyní zakončili hosté a jen těsně minuli bránu! Po poměrně pěkné kombinaci došlo ke střele z dálky, míč jen prosvištěl kolem břevna.
     
    21
    Na hřišti zůstal ležet Alexandr Šešukov a dlouho se nezvedal, lékaři ho ošetřili a musí tedy za postranní čáru. Uvidíme, jestli z toho bude něco vážnějšího, nebo se vrátí rychle zpět do hry.
     
    23
    Mezitím se ale opět hosté dostávají pod tlak, avšak při jejich dobré obraně, kdy Lokomotiv prakticky nepouštějí do vápna, se moc obávat nemusí.
     
    24
    Ani po zemi, ani vzduchem. Pěkný ťukec to byl, ale neúčinný. Domácí alespoň vybojoval rohový kop.
     
    25
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Alexandr Šešukov, přichází Roman Šiškin.
     
    26
    Jak je již níže psáno, Šešukov musel střídat, znamená to tedy, že jeho zranění bude vážnějšího charakteru. Došlo k němu ale při nezaviněné střetu s protihráčem.
     
    27
    Konečně jsme viděli nějakou pěknou fotbalovou akci! Brazilský útočník v barvách Krasnodaru, Ari, se protáhl skrze obranu a na vrcholu vápna vystřelil, jeho rána ale mířila jen těsně mimo bránu.
    Střela Ariho mířila těsně vedle
     
    29
    Fanoušci se postupem času dostali do nálady a velmi hlasitě podporují oba celky, k brance to ale ani jeden tým zatím nedohnalo.
     
    31
    Tohle pro hosty nevypadá vůbec dobře! Na zemi totiž zůstal po kontaktu Niasse a následně za pomoci lékařů odchází směrem ke střídačce.
     
    33
    I po půl hodině hry bychom mohli označit domácí za prozatím lepší celek. Na šance je to asi vyrovnané, ale na poziční hru to vypadá lépe pro Krasnodar.
     
    34
    No a už to mohlo úplně jinak! Z pravé strany se totiž do vápna domácího celku snesl centr, který na poslední chvíli jen těsně stihl odkopnout Islanďan Sigurdsson.
    Výborný obranný zákrok Sigurðssona
     
    35
    Byla nařízena penalta pro FC Krasnodar!
    Penaltový zákrok
     
    36
    Žlutou kartu dostává Alexandr Samedov (FK Lokomotiv Moskva).
     
    36
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    Po faulu v pokutovém území sice rozhodčí nevypadal úplně jistě při odpískání, avšak nakonec ji odpískal. K exekuci se postavil MAURICIO PEREYRA, počkal si na pohyb brankáře a míč poslal do jeho protipohybu přesně k tyči.
    Mauricio PEREYRA - 1:0
     
    38
    Stadion rázem ožívá a hned to zní a vypadá úplně jinak. Konečně je tu ta pravá fotbalová atmosféra.
     
    40
    Už to málem vypadalo na další penaltu v krátkém sledu, ale nakonec rozhodčí odpískal útočníkovi domácích faul ve vápně, kopat se tedy bude od brány Guilhermea.
     
    42
    Dnes se hraje poměrně ostře, ale rozhodčí to zatím zvládá. Po dalším faulu kopali hosté přímý volný kop, ujal se toho Šiškin, brankář domácích ale ránu polapil.
     
    43
    První poločas se nám pomalu blíží ke konci, uvidíme ještě nějakou branku? Já doufám, že ano, vývoji utkání by to jen pomohlo.
     
    44
    Domácí se ale s míčem kupředu zrovna neženou, volí spíše nakopávané balony a v posledních minutách se soustředí na bránění.
     
    45
    Ari ukázal své rychle brazilské nohy, u rohového praporku svého soupeře dokonale zmátl, nakonec mu ale míč po teči utekl do zámezí.
     
    45
    Sudí přidá jednu minutu.
     
    45+1
    Všichni hráči dali do poslední minuty opravdu vše, snažili se o rychlé sprinty, centry a střely, nic jim bohužel pro ně nevyšlo.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    V první poločase jsme se zpočátku trochu nudili, poté se to ale poměrně rozjelo. Odpískaná penalta pro domácí, která nakonec byla proměněná, dodala utkání tu tak potřebnou vzpruhu. I tak ale domácí zatím prokazují roli favorita.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhý poločas začal ziskem míče pro domácí, kteří se následně vydali k postupnému útoku. Ten rval velmi dlouho, až ho nakonec přerušil ofsajd.
     
    48
    Ani ve druhém poločase se nehraje zrovna v peřinkách. Šup sem loket, nebo třeba šlapák, hráčům to nedělá žádný problém.
     
    49
    Jeden z domácích hráčů na pokyn rozhodčího opustil hrací plochu, kulhal na pravou nohu, snad to nebude vážné.
     
    50
    Krásná akce hostujícího celku! Samedov dostal přihrávku na pravou stranu vápna, kde nikým nebráněn napřáhl k parádní střele, kterou však Dikan zneškodnil ještě lepším zákrokem!
    Tvrdá rána Samedova brankou neskončila
     
    51
    Hosté hrají opravdu od podlahy. Kasajev se prodral do vápna ještě čistě, poté si ale v souboji rameno na rameno nepočínal zrovna nejlépe, svého protihráče doslova odstřelil.
     
    53
    Tak druhý poločas je o poznání lepší, než ten první. Týmy jsou do hry po hlavě, k vidění jsou vyhecované souboje, tvrdé, avšak také i čisté.
     
    54
    Kormidla se nyní ujímají domácí, které se snaží prodrat do zabezpečené obrany Lokomotivu. S tím ale mají stále poměrně problém.
     
    55
    U rozhodčího to dnes vypadá jako u soudu. Po každém trošičku sporném verdiktu se k němu seběhnu klubko hráčů a doslova se mu snaží vystěžovat díru do hlavy.
     
    56
    Hosté sice velmi dobře brání, směrem kupředu je to ale v posledních minutách dost pasivní. Snaží se vyslat jen jednoho hráče, dlouhé nákopy jim ale vůbec nevycházejí.
     
    57
    Po dlouhé době se hosté dostávají na delší dobu k balonu, ale ani tentokrát to není na moc dlouho. Chvilku se ohřáli na polovině svého soupeře a už musí zase pospíchat zpět do obrany.
     
    58
    Skoro jako Barcelona a její styl jako při házené. Domácí si posílají rychlé krátké přihrávky na malém prostoru, zatím jim to celkem i vychází.
     
    59
    Už poněkolikáté jsme mohli vidět, jak byla akce domácích zakončena nečekaným centrem až do vápna. Ani jedna z mnoha těchto akcí ale zatím nevyšla.
     
    60
    Michalik šel do skluzu a jemně trefil Mamajeva. Oba hráči následně zůstali ležet na trávníku a žádají si ošetření.
     
    61
    Rozhodčí to jako faul neposoudil, ani z jedné či druhé strany, a tak se bude pokračovat ve hře. Tedy poté, co obra aktéři opustí hrací plochu.
     
    62
    Na lavičce hostující celku je velmi živo, do hry půjde pravděpodobně Fernandes, který nyní dostává mnoho pokynů, co a jak správně udělat.
     
    63
    Domácí si nyní v obraně zadělali na pořádné problémy, když nebyli schopni rychle rozehrát, nakonec se ale ze všech problémů dostali. Po přerušení už je na řadě mnou zmíněné střídání.
     
    63
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Taras Michalik, přichází Manuel Fernandes.
     
    64
    Další skvělý zákrok domácího brankáře, nyní zabránil již druhém téměř jistému gólu! Po levé straně se na něj totiž sám řítil Denisov, jenž se dostal až do vápna a velmi tvrdě vypálil z úhlu, Dikan však ránu vyrazil mimo svou svatyni!
    Další skvělý zákrok Dikana
     
    65
    Hosté jsou touto akcí nebuzení a snaží se dostat k balonu, avšak zapomínají na zadní vrátka. Těmi málem proběhl Ari, jediné štěstí pro Lokomotiv bylo, že nebyl dostatečně rozběhnutý a balon nestihl.
     
    66
    To se nám všem líbí! Krásný plynulý fotbal, mnoho šancí, krásné střely i obranné zákroky. Takto by to mělo vypadat stále!
     
    67
    Neskutečný Ari! Z obránců Moskvy si udělal slalomové tyče, které jen tak lehce, jak se říká štrejchl, a šel s balonem až do brány, ten mu nakonec ale utekl.
     
    69
    Tempo utkání stále roste, je neuvěřitelné, co všechno v těch fotbalistech je. Takto měli hrát už v prvním poločase a připadali bychom si jako při finále Ligy mistrů.
     
    70
    Střídání v týmu FC Krasnodar: ze hřiště odchází Mauricio Pereyra, přichází Francisco Wánderson.
     
    71
    Hosté se od rohové praporku, kde rozehráli rohový kop nakrátko, dostali až před vápno, kde napřáhl k pohledné střele Denisov, ta ale skončila asi metřík nad bránou.
     
    72
    Wánderson mohl dát jednu z nejrychlejších branek, jakou jsem kdy viděl. Letěl na něj totiž dlouhý balon, který kdyby si lépe zpracoval, mohl postupovat sám na brankáře, to se ale bohužel pro Krasnodar nestalo.
     
    73
    Přerušuje se opravdu jen když už je to nezbytné. Menši prohřešky nechává rozhodčí bez povšimnutí a píská jen fauly, které už by se pomalu mohly blížit jatkám.
     
    74
    Další veliký zmatek před bránou domácího celku, ten má dnes v těchto situacích veliké štěstí! Hned tři hráči se pokoušeli u zakončení, avšak ani jednomu se to nepovedlo tak, aby se mohl radovat.
     
    75
    Střídání v týmu FC Krasnodar: ze hřiště odchází Pavel Mamajev, přichází Ricardo Laborde.
     
    76
    Když se podíváme na střídající hráče, tak zjistíme, že se týmy nešetří. Ačkoliv mnoho hráčů umí hrát na spoustě pozicích, tak u všech případů se jedná spíše o posílení ofenzivy, než nějaké bránění.
     
    78
    A opět se hraje opravdu tvrdě. Širokov při skluzu trefil lehce Šiškina, který se poměrně ochotně poroučel k zemi. K sudímu se následně seběhlo mnoho hráčů, padla tam i nějaké žlutá karta.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Roman Šiškin (FK Lokomotiv Moskva).
     
    80
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Baye Oumar Niasse, přichází Petar Škuletić.
     
    81
    V posledních chvílích si nejsem jistý, jestli sledujeme fotbal nebo rugby. Hráči hrají opravdu zákeřně a vůbec se ony zákroky nestydí, ještě si plácnou se svými spoluhráči.
     
    83
    Dikan nyní drží naděje domácího celku na bodový zisk! Další dva dobré zákroky během chvilky, z toho jedním zachytil hlavičku až na brankové čáře!
     
    84
    Na hřišti je v posledních minutích k vidění tolik faulů, že vám je ani nestíhám všechny popsat. Hra stále graduje, co nás čeká asi na konci... Hromadná bitka?
     
    85
    Hosté jsou ale stále na míči, usazeni na polovině domácích. Oba fanouškovské tábory nechávají na stadionu vše, stejně tak jako jejich oblíbenci na hřišti.
     
    86
    Domácí svou obranu až takřka úplně zavřeli a do útoku už se nevydávají. Ubránit posledních pár minut a ještě nastavení pro ně bude velmi těžký úkol.
     
    87
    Hosté mají neustále míče ve svojí moci, ale stále se nemohou prodrat až do nějaké lepšího zakončení.
     
    88
    Už i brankář Lokomotivu se snaží vypomoci s rozehrávkou, všechny spoluhráče posílá před bránu na druhé straně a volí dlouhý nákop.
     
    89
    Ani to jim ale nepomáhá. Domácí se ještě zmocňují míče a derou se kupředu, čas navíc mohou držet ještě pomocí jednoho střídání, to právě přichází.
     
    90
    Střídání v týmu FC Krasnodar: ze hřiště odchází Ari, přichází Vladimir Bystrov.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje ještě celé 4 minuty, času na skórování mají stále oba týmy až dost.
     
    90+2
    Hráči hostů už neví, jakou cestu do vápna zvolit. Nikde není ani kousíček místa, všude je to zacpané.
     
    90+3
    Laborde při napadání a dobíhání míče zezadu sundal skluzem Ćorluku a může být rád, že vidí jen žlutou kartu.
    Zbytečný faul Labordeho
     
    90+4
    Už nám probíhají opravdu ty poslední minutky dnešního zápasu, hosté se stále snaží, avšak už to nevypadá, že by jim to dnes mělo vyjít na body.
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Nemanja Pejčinović (FK Lokomotiv Moskva).
     
    90+6
    Čas už běží hodně přes, hraje se na polovině hostů, míč mají pod kontrolou domácí, to jim bude stačit...
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Utkání, ve kterém jsme viděli všechny tváře fotbalu, je u konce. Od penalty, přes tiki-taku, krásné akce, hrubé fauly a krásné zákroky, až po výkony hráčů ze všech sil. Nezaujatý a domácí fanoušek si dnes nemá nač stěžovat, toto byla reklama na ruský fotbal. Ode mě je to dnes již vše, děkuji vám za sledování a těším se u dalších online přenosů. (19:57:30)

    Tomáš Hála

    Branky: 36. Pereyra (pen.)

    Karty:   90+3. Laborde (KRS) – 17. Michalik (LMO), 36. Samedov (LMO), 79. Šiškin (LMO), 90+5. Pejčinović (LMO)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 2:2.
    FK Krasnodar: Dikan – Kalešin, Granqvist, Izmajlov, Širokov – Achmedov, Petrov, R. Sigurðsson, Mamajev (75. Laborde) – Pereyra (70. Wánderson), Ari (90. Bystrov).
    Náhradníci: Kavlinov, Sinicyn – Adžindžal, Bystrov, Martynovič, Laborde, Wánderson.

    FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Vitalij Denisov, Logašov, Ćorluka, Michalik (63. Fernandes) – Pejčinović, Samedov, Kasajev, Šešukov (25. Šiškin) – Niasse (80. Škuletić), Alexej Mirančuk.
    Náhradníci: Abajev, Lantratov – Boussoufa, Fernandes, Janbajev, Maicon, Anton Mirančuk, Škuletić, Šiškin, Barinov.
    bahis siteleri