Košice – Slovan Bratislava 2:1 (kon.) | Ružomberok – Trenčín 0:1 (kon.) | Senica – Dunajská Streda 4:0 (kon.)
Myjava – Zlaté Moravce 2:2 (kon.)
konec
MFK Ružomberok
0:1 (0:0)
AS Trenčín
sk Sobota 25.04.2015, 19:00 • Štadión pod Čebraťom • Niké liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    V 27. kole Fortuna ligy budeme v centre Dolného Liptova sledovať zápas medzi domácim Ružomberkom a hosťujúcim Trenčínom.
     
    Hostia z Trenčína prežívajú úspešné obdobie, na čo nadviazali aj v posledných dňoch.

    V minulom kole Fortuna ligy doma privítali Trnavu, ktorú zdolali 1:0, keď o všetkom rozhodol v 46. minúte Ibrahim Rabiu. Futbalisti spod hradu Matúša Čáka mali v utorok ďalší dôvod na radosť. Na pôde Dukly Banská Bystrica odohrali odvetu semifinále Slovnaft Cup-u. Z prvého stretnutia si na Štiavničky priniesli dvojgólový náskok z prvého súboja a pod Urpínom spečatili postup do finále víťazstvom 1:0. O jediný gól stretnutia sa postaral Jairo De Macedo Da Silva.

    „Je to výsledok našej každodennej práce. Sme veľmi šťastní. Ani po domácej remíze proti Hull City som nemal takú odozvu od priateľov,“ potvrdil po pohárovej odvete úspešné obdobie tímu na oficiálnej stránke klubu AS Trenčín, Peter Čögley.

    Trenčín doteraz získal 56 bodov a s vysoko aktívnym skóre 54:25 sa nachádza na prvej priečke. Svoj náskok pred 2. Žilinou zvýšil na rozdiel piatich bodov.

    Predchádzajúce zápasy v jarnej časti:

    AS Trenčín – FK Dukla Banská Bystrica 2:0
    MŠK Žilina – AS Trenčín 1:1
    AS Trenčín – FC ViOn Zlaté Moravce 2:0
    AS Trenčín – FC DAC Dunajská Streda 3:0
    ŠK Slovan Bratislava – AS Trenčín 1:3
    AS Trenčín – ŽP Šport Podbrezová 4:1
    AS Trenčín – FC Spartak Trnava 1:0
     
    Domáci Ružomberok má na jar zatiaľ sympatické výsledky, aj keď v minulom súboji to neplatilo.

    V 26. kole Fortuna ligy sa dovtedy na jar nezdolaní Liptáci predstavili na bratislavských Pasienkoch, kde odohrali zápas so Slovanom. V ňom o všetkom rozhodol už v 9. minúte Kornel Saláta a Ruža prehrala 0:1.

    Hoci Ružomberčania spravili všetko preto, aby boli Belasým minimálne vyrovnaným súperom, nedarilo sa im presadzovať cez domácu obranu a to, spolu s inkasovaným gólom z úvodu stretnutia, rozhodlo o ich prvej jarnej prehre. „Saláta s Gorositom vyhrávali všetky hlavičkové súboje, zbierali odrazené lopty, tam sme neuspeli. Boli sme veľmi dobre pripravení na to, čo Slovan hrá, ale neustrážili sme si štandardky. Nuž, každá séria raz skončí. Treba sa pripraviť na Trenčín, využiť domáce prostredie ako doteraz a skúsiť začať ďalšiu podobnú sériu. Máme v kabíne nejaký interný cieľ, ten treba naplniť do bodky,“ vyjadril sa pre fortunaliga.sk Pavol Masaryk.

    Ružomberok doteraz získal 33 bodov a s pasívnym skóre 33:36 sa nachádza na priebežnej siedmej priečke. Na 6. Myjavu stráca tri body, lenže Kopaničiari majú oproti Liptákom dva zápasy k dobru. Naopak, pred 8. Košicami má Ruža trojbodový náskok.

    Predchádzajúce zápasy v jarnej časti:

    MFK Ružomberok – FK Senica 2:1
    MFK Ružomberok – Spartak Myjava 2:1
    MFK Ružomberok – FK Dukla Banská Bystrica 1:1
    MFK Ružomberok – MŠK Žilina 1:1
    MFK Ružomberok – MFK Košice 1:0
    FC ViOn Zlaté Moravce – MFK Ružomberok 0:2
    MFK Ružomberok – DAC Dunajská Streda 2:1
    ŠK Slovan Bratislava – MFK Ružomberok 1:0
     
    Oba tímy sa počas prebiehajúcej sezóny stretli dvakrát. Zatiaľ môže byť spokojnejší Trenčín a ak bude tento súboj podobný ako dva predchádzajúce, máme sa na čo tešiť.

    Prvý vzájomný súboj sa odohral v piatom kole. Trenčín sa predstavil na pôde vtedy výrazne omladeného ružomberského tímu. Napínavý zápas sa skončil remízou 1:1. Väčšiu drámu prinieslo meranie síl šestnásteho kola na pôde terajšieho lídra Fortuna ligy. Liptáci v ňom vyhrávali 1:0, 2:1 aj 3:2 a tento stav platil ešte v 89. minúte. Potom však prišli dva rýchle góly domáceho AS a Trenčín zvíťazil 4:3.
     
    Zápas dá odpovede na tieto otázky:

    • Vyhrá Trenčín šiesty ligový zápas v rade?
    • Odštartuje Ruža novú sériu bez prehry?
    • Budeme aj teraz svedkami napínavého súboja?
    • Koľko divákov si nájde cestu na štadión?

    Odpovede na tieto, ale aj mnohé iné otázky sa dozviete z nášho textového prenosu na Onlajny.eu!
     
    -9
    Úvodné zostavy:

    MFK Ružomberok: Nikolič – Boszorád, Maslo (C), Kružliak, Rosa, Práznovský – Nagy, Már. Almaský, Turčák, Janič – A. Lovás.

    Náhradníci: Šavol – Vavrík, Lupták, Gerec, Ondrek, Masaryk.

    AS Trenčín: Šemrinec (C) – Rundič, Madu, Rodriguez da Silva – Čögley, Rabiu, Holúbek, Bero, Lobotka – de Macedo da Silva, van Kessel.

    Náhradníci: Chovan – Skovajsa, Koolwijk, Mondek, Lawrence, Guba, Kleščík.

    Rozhodca: R. Weiss – E. Weiss, Hrdlička.
     
    -4
    Hráči nastupujú na trávnik. Hostia budú hrať v bielych a domáci v oranžovo-čiernych dresoch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hostia skúšajú hneď na úvod zaútočiť, ale lopta smerujúca do šestnástky končí na kopačkách domácej obrany.
     
    2
    Ružomberok z protiútoku získal priamy kop. Zahrával ho Janič. Na jeho center z pravej strany najvyššie vyskočil Maslo, ale v šanci hlavou minul loptu.
     
    3
    Van Kessel unikal po pravej strany, odkiaľ posiela center, ale lopta končí za bránkovou čiarou. Nasleduje odkop Nikoliča.
     
    4
    Krátko na to ďalšia snaha hostí. Na konci útočnej akcie bol Rundić, ktorý sa dostal k zakončeniu spoza šestnástky, ale Nikolič chytá jeho strelu smerujúcu medzi tri žrde.
     
    6
    Trenčín vybojoval priamy kop. Center z neho kryje pred dobiedzajúcim Rundićom domáci gólman.
     
    7
    Pri lopte sú častejšie hostia. Teraz sa snažili niečo vymyslieť dlhou loptou do šestnástky. V hľadisku o sebe dávajú vedieť fanúšikovia oboch tímov.
     
    8
    Hostia sa na hranici útočnej polovice previnili voči pravidlám a tak môžu ísť dopredu domáci.
     
    9
    Tí však loptu strácajú a hostia predvádzajú ďalšiu akciu. Na jej konci bojoval v rohu ihriska o loptu Bero s Rosom, úspešnejší bol český legionár v službách MFK.
     
    10
    Na druhej strane dostal Boszorád pohotovú prihrávku na pravé krídlo. Následne potiahol loptu a odcentroval do šestnástky, kde jeho spoluhráč míňa loptu.
     
    11
    Čögley si vyskúšal sériu vhadzovaní na útočnej polovici, následne sa z jeho snahy snažil niečo vyťažiť Jairo, ale toho si domáci v pokutovom území postrážili.
     
    12
    A domáci mohli následne aj zaútočiť, lenže pred pokutovým územím svojho súpera si nerozumeli a stratili loptu.
     
    14
    Pohľad na trávnik sa veľmi nemení. Loptu majú na kopačkách hostia, no nevytvárajú si zatiaľ väčšiu šancu.
     
    16
    Hostia získali roh.
     
    17
    Rabiu rozohral na krátko na Čögleya, ten mu loptu vrátil a tak odcentroval do šestnástky, kde loptu berie do rúk Nikolič.
     
    19
    Rodriguez da Silva prihrával svojmu spoluhráčovi pred vlastným šestnástkom. Dotieravý Lovás ho chcel pripraviť o loptu, ale hosťujúci obranca si dal pozor.
     
    21
    Liptáci sa snažili dlhým nákopom vysunúť Lovása, lenže Šemrinec mal k lopte bližšie.
     
    22
    Van Kessel dostal prihrávku po obetavom zákroku jeho spoluhráča a pekne s ňou šprintoval do šestnástky, no pred ňou ho výborným zákrokom zastavil Maslo a vyslúžil si potlesk.
     
    23
    Domáci sa dostali do rýchleho protiútoku a vracajúci sa obranca loptu posiela riskantne ponad bránu na roh. Z neho už Liptáci nič nevymysleli.
     
    24
    Po rohu prichádza protiútok a v šestnástke dostáva Jairo de Macedo da Silva výbornú prihrávku, ale z dobrej pozície mieri len málo razantne priamo do Nikoličovho náručia.
     
    26
    Čögley preniesol hru na ľavé krídlo, odkiaľ Van Kessel rýchlo odcentroval do ružomberskej šestnástky, kde loptu míňa Bero a zostáva ležať na trávniku. Bude nutné ošetrenie, verme, že to nie je nič vážne.
     
    27
    Stále sa nehrá. Ošetrovanie bude pokračovať mimo ihriska.
     
    29
    Už sa hrá a hostia budú musieť zrejme striedať, zatiaľ sú pri lopte.
     
    29
    Medzi časom ukázal Maslo ďalší úspešný zákrok, po ňom išli domáci dopredu a Runidć si s nerozumel so svojím brankárom, všetko sa končí rohom pre Ružu.
     
    30
    Trenčín strieda, ale napokon neodíde Bero, odchádza Jakub Holúbek a miesto neho prichádza James Lawrence.
     
    31
    Pred zahraním rohu potreboval ošetrenie aj domáci Maslo. Domáci z neho nič nevymysleli. Následne mali roh aj hostia, no ich pokus letel mimo brány.
     
    32
    Pre úplnosť treba dodať, že obaja ošetrovaní hráči sú naspäť v hre.
     
    34
    Hostia sa dopustili faulu v strede ihriska.
     
    34
    Na ľavej strane ihriska sa dostal k lopte Janič, ktorý odcentroval do šestnástky svojho súpera, no jeho lopta letí príliš vysoko.
     
    35
    Ďalší faul hostí v strede ihriska, lopta pre Ružomberok.
     
    37
    Po Boszorádovej lopte do šestnástky v nej nastal závar. Kružliak sa nedostal k zakončeniu, jeho spoluhráč následne na hranici pokutového územia volil prihrávku na Rosu, ten vracia loptu do veľkého vápna, kde sa domáci hráči dožadujú odpískania ruky. Lopta je prisúdená hosťom.
     
    38
    Hosťujúci hráč Kingsley Madu vidí žltú kartu.
     
    39
    Trenčín získal roh.
     
    39
    Center od rohovej zástavky končí v Nikoličovom náručí.
     
    39
    Bero sa pokúšal niečo vymyslieť na hranici pokutového územia svojho súpera, ale proti obrannej presile v oranžových dresoch neťahal za dlhší koniec povrazu.
     
    41
    Domáci posielali loptu z ľavej strany do šestnástky Trenčína, kde si nabiehali Lovás s Turčákom, ale loptu nezískali.
     
    42
    Domáci hráči sa už postupom času začínajú herne vyrovnávať svojmu súperovi, ale ich snaha sa zvyčajne končí vo vzdialenosti, odkiaľ nie sú veľmi na dostrel brány.
     
    45
    Hostia sa postupnými prihrávkami dostali do šestnástky a v nej sa Jairo dostal do zakončenia. Nikolič však podržal svoj tím a následne loptu ešte odkopáva Maslo.
     
    45+1
    Nadstavovať sa bude 1 minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase boli aktívnejší hostia, no gól sme nevideli a tak je pred druhým dejstvom všetko otvorené.
     
    Štatistiky po prvom polčase:
    Góly: 0:0
    Žlté karty: 0:1
    Červené karty: 0:0
    Strely na bránku: 1:3
    Strely mimo bránky: 1:1
    Rohové kopy: 2:3
    Voľné kopy: 6:6
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V druhom dejstve mali výkop Trenčania.
     
    46
    Hostia prichádzajú o loptu faulom v strede ihriska.
     
    47
    Liptáci sa dostali k hlavičkovému zakončeniu, ale to bolo nepresné.
     
    48
    Turčák to skúsil z rohu pokutového územia, ale jeho strela letí nad bránu. Domáci futbalista sa teraz hnevá sám na seba.
     
    49
    Na druhej strane centruje z pravého krídla Van Kessel, jeho loptu po akrobatickom zákroku boxuje Nikolič, no následne musí byť ošetrený.
     
    50
    Chvíľu sa nehralo, ale ružomberský gólman sa stavia na nohy.
     
    52
    Van Kessel unikol po pravej strane a z uhla vystrelil na bránu. Po jeho zblokovanom pokuse sa síce rozvlnila sieť, ale lopta smerovala len do jej vonkajšej strany. Nasleduje roh hostí.
     
    53
    Po rohu sa dostáva k hlavičke Madu, ale hlavičkuje vedľa brány.
     
    54
    Trenčín získal priamy kop. Lopta z neho doplachtila pred Nikoliča, ktorý ju berie do náručia.
     
    55
    Pekný futbalový moment! Bero napriahol pod brvno a Nikolič vyráža na roh!
     
    55
    Roh sa hosťom nevydaril a domáci išli do protiútoku. Všetko sa končí súbojom na útočnej polovici domácich, z ktorého vyšli úspešnejšie hostia.
     
    56
    Hostia sa dopustili faulu v strede ihriska.
     
    57
    Janič volí dlhý center spoza stredovej čiary až do šestnástky, kde sa najlepšie zorientoval Čögley a odhlavičkoval loptu do bezpečia.
     
    58
    Po tomto momente nasledoval protiútok Trenčína. Po pravej strane ho ťahal Van Kessel, ale Nagy ho čisto odzbrojil, za čo si vyslúžil potlesk tribún.
     
    60
    Po pravej strane to znova skúša Van Kessel. Rosa ho odzbrojil a Trenčania vhadzujú.
     
    60
    Krátko na to prichádza nepríjemný moment pre domácich, keď si Nikolič a Práznovský nerozumeli, zrazili sa a domáci gólman je druhýkrát v stretnutí ošetrovaný.
     
    61
    Ružomberok strieda: Odchádza Lukáš Janič, prichádza Pavol Masaryk.
     
    62
    V hre sa pokračuje, Nikolič bude po krátkom ošetrení pokračovať.
     
    62
    Hosťujúci hráč Stanislav Lobotka dostáva žltú kartu.
     
    63
    Almaský poslal center do šestnástky Trenčína, kde si lepšie počínajú hostia. Krátko po tom komplikoval Masaryk rozohrávku hosťujúceho gólmana, ale Šemrinec si poradil.
     
    64
    Dnešné stretnutie sleduje 2413 divákov.
     
    66
    Na Almaského center si nabieha Lovás, dostáva sa k hlavičke, ktorá mu nesadla celkom tak, ako si predstavoval a následne zostáva chvíľu ležať na trávniku. Po krátkom čase sa dvíha a pokračujeme.
     
    68
    Dlhý nákop domácich na Masaryka, ktorý bežal smerom k šestnástke, ale strážený dvomi protihráčmi sa nedokázal presadiť.
     
    69
    Domáci teraz zatlačili svojho súpera, tomu sa podarilo vytlačiť hru do rohu ihriska.
     
    70
    Ružomberok strieda: Odchádza Boris Turčák a prichádza Lukáš Lupták.
     
    71
    Ružomberok získal roh.
     
    72
    Almaského lopta z rohu prešla do stredu pokutového územia, kde nachádza Rosu, ale tomu v rýchlosti odskakuje od nohy a tak idú dopredu hostia.
     
    73
    Almaský bojoval s Rodriguezom da Silvom na útočnej polovici pri rohovej zástvke. Lopta krátko na to končí za čiarou a obaja hráči signalizujú, že ako posledný sa jej dotkol ten druhý. Po rozhodovom verdikte sú spokojnejší hostia, pretože nasleduje Šemrincov odkop.
     
    75
    Na druhej strane hostia zavreli svojho súpera, ale nedostávajú sa k ohrozeniu brány.
     
    76
    Roh pre Ružomberok.
     
    76
    Loptu po Almaského rohu hostia odvracajú až pred Nikoliča, kam si nabieha aktívny Van Kessel, ale Nikolič má k lopte bližšie a berie ju na istotu do náručia.
     
    78
    Rodriguez da Silva to vyskúšal z veľkej vzdialenosti, ale jeho pokus letí nepresne.
     
    78
    Trenčín strieda: Odchádza Jairo de Macedo da Silva, miesto neho prichádza Karol Mondek.
     
    79
    Trenčania posielajú ďalšiu loptu do veľkého vápna, tam ju berie do rúk Nikolič.
     
    80
    Lovás vyskúšal strelu z veľkej vzdialenosti, no jeho málo razantný pokus nenarobil Šemrincovi problémy a loptu v pohode kryje.
     
    81
    Hostia sú stále útočne naladení. Boli by neradi, keby im Žilina znížila ich náskok na čele či už na tri alebo na dva body.
     
    82
    Liptáci sa na chvíľu vymanili spod tlaku a dlhou loptou hľadali Masaryka, ale lopta bola pridlhá.
     
    83
    Bero to skúšal po pravom krídle, kde ho odzbrojil Práznovský a nasleduje odkop ružomberského brankára.
     
    84
    Ružomberok získal priamy kop.
     
    84
    Almaského center zo štandardnej situácie letí na hranicu pokutového územia, kde loptu hlavou míňa Maslo.
     
    85
    Hosťujúci hráč išiel sám na bránu, no po súboji s Maslom, ktorý ho dobehol končí na trávniku. Nasleduje červená karta pre Jána Masla a pokutový kop hostí.
     
    86
    Po následných protestoch vidí žltú kartu Pavol Masaryk.
     
    87
    Trenčín dal gól!
    GINO VAN KESSEL s prehľadom premieňa pokutový kop a Trenčín sa v závere ujíma vedenia 1:0.
     
    88
    Hostia získavajú roh. Z neho síce neohrozujú bránu, no zostávajú pri lopte, čo im teraz zrejme vyhovuje.
     
    89
    Domácim sa podarilo zaútočiť. Almaský posiela center z ľavej strany. Masaryk loptu nezachytáva a tak ju berie hosťujúci gólman.
     
    90
    Trenčín strieda: Odchádza Matúš Bero, prichádza Ryan Koolwijk.
     
    90
    Trenčín získal roh, ani tentokrát z neho neohrozuje bránu.
     
    90+1
    Nadstavovať sa budú tri minúty.
     
    90+2
    Hostia sa dopustili faulu a domáci ešte majú v závere šancu poslať loptu do šestnástky.
     
    90+2
    Domáci majú loptu na kopačkách, následne sa však previnili voči pravidlám.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Videli sme zápas s emotívnym záverom. V 85. minúte dostal Ján Maslo červenú kartu, nasledoval pokutový kop, ktorý premenil Gino Van Kessel a Trenčín vyhral 1:0. Ešte vám prinesieme hodnotenie oboch trénerov.
     
    Štatistiky zápasu:
    Góly: 0:1
    Žlté karty: 1:2
    Červené karty: 1:0
    Strely na bránku: 2:5
    Strely mimo bránky: 2:4
    Rohové kopy: 4:7
    Voľné kopy: 15:14
     
    Ján Bíreš (asistent trénera Ružomberka): „V prvom rade chcem ospravedlniť hlavného trénera Galáda, ktorý už počas zápasu odišiel do útrob štadióna, pretože mu prišlo nevoľno. Z tohto dôvodu sa nezúčastnil tlačovej konferencie. Vedeli sme proti komu hráme, boli sme veľmi dobre takticky pripravení, Trenčín si vypracovali minimum šancí. Keď zhodnotím, že sme hrali proti prvému mužstvu v tabuľke, som trošku smutný, že zápas bol ovplyvnený tak, ako bol ovplyvnený a rozhodol gól, ktorý bol prakticky zo štandardnej situácie. Tak, ako povedal kolega, v prvom polčase mali hostia dve stopercentné šance, ktoré nedali. V druhom polčase mali územnú prevahu, ale absolútne sa nedostávali do zakončenia alebo do nejakých gólových šancí. Z našej strany nám úplne nevychádzali rýchle protiútoky a zo štandardných situácií sme neboli takí efektívni, ako sme chceli.“

    Ivan Vrabec (tréner Trenčína): „Vstup do dnešného zápasu nebol úplne podľa našich predstáv, čo sa s nami nieslo celý prvý polčas. Napriek tomu sme si vypracovali dve stopercentné šance, bohužiaľ sme ich nepremenili. Súper hrozil väčšinou zo štandardných situácií, na ktoré sme však boli veľmi dobre pripravení. Cez polčas sme museli troška ísť do hráčov, aby sa ešte viac koncentrovali na výkon. Myslím si, že v druhom polčase sa naša hra celkovo zlepšila a nakoniec sme dali vytúžený gól. Veľmi sa tešíme z tohto víťazstva a už teraz myslíme na ďalšie zápasy a hlavne na Slovenský pohár.“
     
    Tak, to je už do nás všetko, ďakujeme za pozornosť a tešíme sa na vás pri ďalších prenosoch. (21:44:04)

    Ján Kmeť

    Branky: 87. van Kessel (pen.)

    Karty:   86. Masaryk (RUZ) – 38. Madu (TRE), 62. Lobotka (TRE)   85. Maslo (RUZ)


    MFK Ružomberok: Nikolič – Boszorád, Maslo (C), Kružliak, Rosa, Práznovský – Nagy, Már. Almaský, Turčák (70. Lupták), Janič (61. Masaryk) – A. Lovás.
    Náhradníci: Šavol – Vavrík, Lupták, Gerec, Ondrek, Masaryk.

    AS Trenčín: Šemrinec (C) – Rundič, Madu, Rodriguez da Silva – Čögley, Rabiu, Holúbek (30. Lawrence), Bero (90. Koolwijk), Lobotka – de Macedo da Silva (78. Mondek), van Kessel.
    Náhradníci: Chovan – Skovajsa, Koolwijk, Mondek, Lawrence, Guba, Kleščík.

    Rozhodčí: R. Weiss – E. Weiss, Hrdlička

    Diváci: 2413
    bahis siteleri