Slovinsko – USA 1:3 (kon.) | Německo – Česko 2:4 (kon.) | Slovensko – Rusko 2:3 (po pr.)
Švýcarsko – Kanada 2:7 (kon.)
po prodl.
Slovensko
2:3 (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)
Rusko
Neděle 10.05.2015, 20:15 • ČEZ Arena (Ostrava - Vítkovice) • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    Artěmij PANARIN - 2:3

    Artěmij PANARIN - 2:3

     
    62:06
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto. ARTĚMIJ PANARIN vzal celou akci na sebe, najel si na levý kruh a prudkou střelou překonává Hudáčka, kterému puk propadl mezi betony. Pro slovenského hrdinu to byl poněkud smolný moment. Bez asistence.
     
    56:37
    Neuvěřitelné co Tomáš Tatar neproměnil. To byla jasná tutovka, když mu Viedenský nahrál puk před bránu a stačilo pouze dorazit. Bobrovskij se ale teď vyznamenal. Platí to i po následné střele Bartoviče. Slováci chtějí vyhrát, závěr třetiny patří jednoznačně jim.
     
    53:58
    Kouč Vladimír Vůjtek si vyžádal oddechový čas. Jeho tým si potřebuje odpočinout, pětice nemohla kvůli icingu střídat a byla chvíli pod tlakem.
    Marián GÁBORÍK - 2:2

    Marián GÁBORÍK - 2:2

     
    49:05
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Ještě nějaké zbytky sil přeci jen jsou. MARIÁN GÁBORÍK se rozjel po levém křídle a v plné rychlosti napřáhl z levého kruhu nechytatelnou střelu, kterou Bobrovskij neměl šanci chytit. Slovensko tak vyrovnává a je stále ve hře. Asistence: Libor Hudáček.
     
    47:16
    Parádní zákrok Hudáčka, kterého se snažil překonat Malkin, ale ruská hvězda z bezprostřední blízkosti trefuje jen připravenou lapačku slovenského mága.
    TARASENKO - 1:2

    TARASENKO - 1:2

     
    41:10
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nedáš – dostaneš, a teď to platí dvojnásobně. VLADIMIR TARASENKO se prosadil přes dva bránící hráče a střelou švihem překonal bezmocného Hudáčka. Slovensko tato situace může velmi mrzet, protože stav utkání mohl vypadat úplně jinak. Asistence: Viktor Antipin.
     
    40:39
    A aby toho nebylo pro Slováky málo, do tyče zamířil i Surový. Bobrovskij jen máchl lapačkou a trochu tu střelu podcenil. Tak to je vstup do třetiny, Slovensko bylo blízko gólu, ale břevno a tyč pomohla Rusům k výsledku 1:1.
     
    40:15
    Slováci dohrávají přesilovku a Gáborík ihned zahrozil. Dostal se před Bobrovského a je z toho překvapivě další slovenská tutovka. Ruskému brankáři dnes podruhé pomohlo břevno.
     
    38:58
    Bobrovskij tentokrát předvedl výborný zákrok a nemusela mu pomoci konstrukce. Gáborík z bezprostřední blízkosti chtěl uklidit puk do sítě, ale trefil jen tělo brankáře a puk vyletěl do hlediště. Diváci se už radovali a křičeli gól, stav se ale nezměnil.
     
    38:45
    Obrovská šance Pánika, který střílel z levého kruhu a na tyčky máme srovnáno. V tomto případě to bylo břevno!
     
    38:31
    První přesilovka pro Slováky. Tichonov hákoval Libora Hudáčka a v závěru třetiny je tu šance pro Slovensko.
     
    36:38
    Panarin to zkusil individuálně, ale nedokázal se střelecky prosadit. Tak pustil puk na Dadonova, který se řítil do brejku, ale puk mu v klíčový moment přeskočil hokejku. Slováci měli velké štěstí a opět špatně střídali, čehož soupeř málem využil.
     
    34:26
    Jenže se nesmí zapomínat na obranu. Puk na modré vystihl Kovalčuk a upaloval po levém křídle sám na Hudáčka. Ruský kanonýr pouze orazítkoval levou tyč slovenské branky.
    MOZJAKIN - 1:1

    MOZJAKIN - 1:1

     
    27:07
    Rusko právě vstřelilo branku!
    SERGEJ MOZJAKIN využívá přesilovku a Rusové konečně překonali do této chvíle výborně chytajího Hudáčka. Slovenský gólman neměl vůbec šanci, Mozjakin si najel mezi kruhy a prudkou střelou překonal Hudáčka mezi betony, s tím už se nedalo nic dělat. Asistence: Maxim Čudinov, Nikolaj Kuljomin.
     
    26:41
    Milan Jurčina tedy vyloučen za hákování. Druhá ruská přesilovka v tomto zápase.
     
    24:38
    Hudáček chytá stále skvěle, nyní na něj nevyzrál ani Tarasenko, proti kterému vytrčil slovenský gólman pravý beton.
     
    17:56
    Medveděvova střela skončila na betonech Hudáčka, pak ale přišel faul Surového (hákování) a Rusko si zahraje přesilovku.
     
    15:27
    Chyba při střídání Slováků, kteři nechali vyrazit na Hudáčka hned tři hráče proti jednomu obránci. Na konci kombinace zakončoval Panarin, ale slovenský gólman výtečně zasáhl a podržel svůj tým.
     
    11:52
    Obrovská šance Gáboríka, který byl na pravé straně rozjetý jako lokomotiva, ale ta střela...nakonec šla až moc vysoko nad bránu a Bobrovskij se tak mohl vyhnout nějakému těžkému zákroku.
    KOPECKÝ - 1:0

    KOPECKÝ - 1:0

     
    05:58
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    No vida, Slovensko jde do vedení, ale jakým způsobem se dočkalo branky. TOMÁŠ KOPECKÝ po třiatřiceti zápasech konečně skóroval, byť mu k tomu výraznou měrou pomohl brankář Bobrovskij, který pustil střelu z velkého úhlu. Puk mu nečekaně propadl do horních pater brány. Asistence: Richard Pánik, Vladimír Dravecký.
     
    04:38
    Dobré přečíslení Slovenska, které přežilo počáteční tlak a už se také pozvolna osměluje. Dvakrát střílel nebezpečně Jurčo a Bobrovskij měl co dělat, aby udržel puk u své levé tyče.
     
    03:59
    Výborně obránce Graňák, který vyřešil přečíslení dva na jednoho. Dadonov se nedostal ke střele. Ovšem o něco později měl šanci Šipačjov, který vystihl chybu v rozehrávce a z mezikruží provětral Hudáčkův dres. Puk zamířil někam do prostoru břicha tohoto gólmana.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 6. Kopecký (Pánik, Dravecký), 50. Gáborík (L. Hudáček) – 28. Mozjakin (Čudinov, Kuljomin), 42. Tarasenko (Antipin), 63. Panarin


    Slovensko: J. Hudáček (Laco) – Meszároš, Graňák, Mikúš, Ďaloga, Sersen, Jurčina, Jánošík – Gáborík, Surový, L. Hudáček – Miklík, Viedenský, Tatar – Jurčo, Bližňák, Bartovič – Dravecký, Pánik, Kopecký (C) – Lušňák. Trenér: Vladimír Vůjtek.
    Rusko: Bobrovskij (Chudobin) – Jakovlev, Bělov, Kulikov, Antipin, Čudinov, Medveděv, Mironov – Panarin, Dadonov, Šipačjov – Mozjakin, Malkin, Kuljomin – Anisimov, Kovalčuk (C), Tarasenko – Tichonov, Plotnikov, Širokov. Trenér: Oleg Znarok.

    Rozhodčí: Hodek, Šindler – Lederer (vše CZE), Fluri (SUI)

    Diváci: 8812 (vyprodáno)
    bahis siteleri