Swansea – Manchester City 2:4 (kon.) | Manchester Utd. – Arsenal 1:1 (kon.)
konec
Manchester United
1:1 (1:0)
Arsenal FC
Neděle 17.05.2015, 17:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Dobrý den, vítám Vás u přenosu ze zápasu anglické Premier League, v rámci kterého se proti sobě střetnou dva kluboví giganti anglické scény, Manchester United a Arsenal FC! Textovým přenosem Vás provede Ondřej Hradecký.
     
    Domácí Manchester United zažívá sezónu, která je plná zvratů a střídání euforie s velkým zklamání. Manažer Louis van Gaal dokázal sice pozvednout výkony Rudých ďáblů na vyšší úroveň, než byla k vidění pod manažerem Moyesem, jenže konstantnost výkonů stále k vidění moc není. Na minimálně předkolo Ligy mistrů to letos stačí, protože Liverpool svůj zápas s Crystal Palace doma nezvládl. Tím pádem si tak manchesterský klub pojistil nejhůře čtvrté místo. Na tom se právě nyní svěřenci nizozemského despoty a ortodoxního vyznavače formace 3-5-2 nacházejí, stačil jim na to zisk 68 bodů za 36 zápasů. Slavný celek ztrácí na svého dnešního soupeře, Arsenal, který sídlí na třetím místě, pouhé dva body a výhra by tak jednoduše vyměnila pořadí dnešních soků. Nejlepším střelcem týmu je se čtrnácti góly Wayne Rooney, který sice na postu hrotu nastupuje minimálně, přesto táhne svůj tým důležitými brankami.
     
    Hosté z londýnského Arsenalu jsou na to, jak už bylo vyřčeno, mírně lépe. U svěřenců Arséna Wengera je to stále dokola stejná písnička, pokažený podzim, skoro vyhazov kouče a pak úžasná krasojízda na jaře. Ani v tomto období se však Gunners nevyvarovali zbytečných ztrát, za zmínku stojí třeba vyřazení z Ligy mistrů od francouzského Monaka po domácí prohře 1:3. V lize už to ale je lepší, "věčně čtvrtý" Arsenal se totiž nachází o příčku výše, než je zvyklý a dnes mu stačí neprohrát, aby tento stav věcí udržel. Má totiž 70 bodů a navíc zápas k dobru, takže i případná prohra nemusí nutně nic znamenat. Střelecky tým táhne nová posila, ex-barcelonský ofenzivní univerzál a jeden z nejlepších hráčů ligy, Alexis Sánchez, který ve všech soutěžích cílil přesně třiadvacetkrát.
     
    Úvodní sestavy:

    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Smalling (C), Jones, Rojo – Blind – Mata, A. Herrera, Fellaini, Young – Falcao.
    Náhradníci: Valdés – Di María, Januzaj, van Persie, McNair, Blackett, Wilson.

    Arsenal FC: Ospina – Bellerín, Mertesacker, Koscielny, Monreal – Coquelin, Cazorla – Ramsey, Özil, A. Sánchez – Giroud.
    Náhradníci: Szczęsny – Gibbs, Paulista, Rosický, Wilshere, Walcott, Flamini.

    Rozhodčí: Dean – Betts, Long.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Velký zápas vypukl, do hry poslali míč hráč domácích Rudých ďáblů, po nákopu Smallinga ale o míč rychle přišli.
     
    2
    Oba týmy si v úvodu celkem zdárně vyměňují balóny bez většího úspěchu, Giroud pro změnu dobře nezpracoval dlouhý míč Koscielného a opět tak hrají United.
     
    2
    Další akci Gunners zazdil Sánchez, který si neporozuměl se svým francouzským kolegou Giroudem a poslal míč do uličky pouze k de Geovi.
     
    3
    Zahrál si i na druhé straně Ospina, dostal totiž malou domů od Mertesackera. Jenže jeho dlouhý míč doskákal pouze k jeho gólmanskému kolegovi a ten s ním naložil podobně.
     
    4
    Po Özilově přiklepnutí vysunul Giroud Sáncheze, ten už byl před vápnem a zasekávačkou se zkusil zbavit posledního beka, Jonese, jenže ten jeho záměr pochopil a míč mu ukopl!
     
    5
    Po Falcaově příhře naopak hrál na druhé straně Juan Mata, jenže ani on nic úžasného nevymyslel. Po dlouhém odkopu Bellerína ale má míč opět pouze de Gea.
     
    7
    Valencia po odkopu de Gey získal míč, posunul ho Radamelu Falcaovi, jenže jeho pokus o průnik po křídle byl zmařen Monrealovým zákrokem.
     
    8
    Red Devils se zatím nikam neženou, míč ale drží více ve své moci, už poněkolikáté se dostal k míči David de Gea, po něm ale Rojo poslal míč pouze do autu.
     
    9
    Young si připsal první nebezpečný centr dne, když hledal Fellainiho, jenže do vzduchu šel Mertesacker a míč poslal pryč! Poté ještě Mata hledal průnikovkou Falcaa, který si parádně naběhl za obranu, jenže jeho střelu srazil na poslední chvíli Koscielny na roh!
     
    10
    Následný roh po velké mele ve vápně zakončil Smalling, celkem překvapivě se mu to povedlo nohou, jenže ten míč byl také tečován mimo.
     
    11
    Fellaini šel po souboji s Mertesackerem ve vápně na zem, sudí ale píská faul na opačnou stranu a belgický záložník se pochopitelně diví. Na rozhodnutí sudího to ovšem pochopitelně nic nezmění.
     
    12
    Arsenal zatím hraje velice pasivně, ve středu pole sice vystoupil Coquelin, jenže Fellaini si s ním poradil. Útok United pokračuje.
     
    13
    Další Youngův centr dobře mířil na hlavu Falcaa, ten se k míči sice nakonec prodral, jenže míč nenasměroval na bránu! Naopak do kontru mířil Sánchez, byl ale čistě odzbrojen.
     
    14
    Coquelin ale kousek před vápnem složil Matu, sudí to správně posoudil jako faul a je tu tak přímák kousek za vápnem! U míče jsou Mata a Falcao a dá se čekat, že půjde o přímé ohrožení brány!
     
    15
    Juan Mata byl tím mužem, který se nakonec dostal ke střelckému pokusu, jeho zatočená rána mířila sice hezky na vzdálenější tyč, jenže nebylo dost prudká a Ospina ji v pohodě sebral!
     
    16
    Young pasem v tísni uvolnil Roja, který ale už tak úspěšný nebyl! Jenže Arsenal toho nijak nevyužil a míč pouze vrátil Blindovi.
     
    17
    Na zem se ve vápně poroučel Falcao, šlo ale pouze o podklouznutí a nikdo tak penaltu ani nereklamoval. Hraje se tak v pohodě dál a Arsenal má přímák před půlkou.
     
    18
    Cazorla se místo vpřed ocitl v pohybu vzad, protože ho vytlačil Herrera. Ke střílenému centru se nakonec přeci jen dostal Giroud, jenže Cazorla o míč ve vápně přišel.
     
    20
    Ramsey se velice dobře uvolnil ve středu pole, když zpracoval těžký míč a poslal vpřed Girouda. Pak to ale byl právě welšský záložník, kdo o míč u autové čáry přišel.
     
    21
    De Gea se opět dostal k míči pouze při odkopu, Gunners ho zatím nijak neprověřili. Naopak domácí hrají velice sympaticky, i když i to v posledních minutách opadlo.
     
    22
    Naopak na útočné půlce Arsenalu uklouzl Phil Jones a Olivier Giroud mohl jít ze stran sám na bránu! Jenže míč si hodně předkopl a ten mu utekl do autu!
     
    23
    Hodně pomalou a rozvážnou rozehrávku nám předvádí United, jenže pak se dostal k míči de Gea a napálil ho pouze do autu. Aut tam může v pohodě vhodit Monreal.
     
    24
    Podobnou věc nakonec předvedl i Arsenal, dlouho kombinoval, pak poslal míč Ospinovi a ten ho napálil vpřed. Gunners tak o míč přišli.
     
    26
    Hra v posledních minutách nemá skoro žádné tempo a ani jeden z týmů se nikam nežene. Momentálně má míč Arsenal, konkrétně kousek za půlkou bojuje Giroud.
     
    27
    Monreal vhodil míč na útočné půlce, k ničemu to ale nebylo, protože Valencia skvěle zapracoval a míč poslal na druhou stranu na Younga.
     
    29
    Hodně rozháranou pasáž hry nakonec celkem rázně ukončil Coquelin, jeho zákrok na půlce ale nic neřešil a pro United to žádnou výhodu nepřineslo.
     
    30
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Jako blesk z čistého nebe přišel první gól zápasu! Ashley Young se dostal po kličce Ramseymu k centru z levé hrany vápna, míč měl asi směřovat na Fellainiho, který ale podskočil a míč tak propadl až na nikým nehlídaného ANDERA HERRERU! Ten parádní placírkou z první neomylně propálil Opsinu na přední tyči, kam neměl kolumbijský gólman nárok zasáhnout!
    Ander HERRERA - 1:0
     
    32
    Opět vnikl do vápna Young a opět to bylo velice nebezpečné! Tentokrát hledal Herreru cíleně, španělský záložník ale nakonec na míč nedosáhl a ten tak neškodně prolétl vápnem.
     
    34
    I nadále jsou lepší hráči Manchesteru, jenže Fellainiho akci celkem zdárně zastavil Coquelin. Jeho následný nákop ale dolétl pouze do náruče de Gey.
     
    35
    Ander Herrera je při chuti, teď se dostal ke střele po Fellainiho přiklepnutí, jenže střela mu nesedla a skončila pouze hodně mimo.

     
    36
    Nějaký problém tam teď měl sudí Dean s Özilem a Sánchezem, nakonec to ale vyřešil a Blind tak svůj přímák může rozehrát.
     
    38
    Po ofsajdu Ramalea Falcaa, který je dnes skoro neviditelný, odkopl přes celé hřiště Ospina, Ramsey ale o míč hned přišel.
     
    39
    A do kontru se tedy hned hnal Mata, který si míč ale dost předkopl a centr tak posílal už z brankové čáry. Falcao to měl velice těžké, nakonec fauloval Koscielného a je tu tak přímák pro hosty.
     
    40
    Ofsajdem se provinil i Bellerín, který si nabíhal na dlouhý míč Cazorly, jenže to správně nenačasoval a sudí si toho velice dobře všiml.
     
    41
    Giroud byl Jonesem složen tak tvrdě, až odlétl do autu a vzal sebou i praporek asistenta. Hra je tedy přerušena, následný přímý kop ale sebral de Gea.
     
    43
    Za míčem se snažil hnát do vápna Falcao, jenže musel obíhat Mertesckera a to se nepovedlo. Nakonec poslal právě na tohoto útočníka další centr Young, jenže Kolumbijec souboj nevyhrál.
     
    44
    Opět se o zakončení snažil Falcao, jenže mu dnes není přáno a po chvilkovém váhání trefil pouze dvojblok, který se mu zjevil v dráze jeho rány.
     
    45
    Přímák velice dobře vymyslel Mata, který nacvičeným signálem dával pod sebe na Blinda, ten ale pálil pouze do jednoho ze svých spoluhráčů!
     
    45+1
    Nastavena je jedna minuta, United měli roh, jenže ten se moc nepovedl a Valencia měl co dělat, aby odkopem do autu vůbec zachránil svému týmu kůži při kontru.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.


     
    Tento velký zápas je tedy ve své polovině a moc šancí jsme tedy neviděli. Hraje se s plným nasazením, lepším celkem jsou domácí, na první šanci ale museli čekat hodně dlouho. Z ničeho nic ji dostal na zadní tyči Herrera, který se jí nezalekl a poslal míč přesně do brány! United tak vedli a hrát musel Arsenal, přesto se tak nedělo a náskok domácích mohl zdvojnásobit Blind, jenže jeho střelu vychýlil pryč jeden z jeho vlastních spoluhráčů! Nakonec se tedy už nic nestalo a týmy šly do kabin za stavu 1:0 pro domácí.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Míč poslali do hry Gunners, jenže o míč Cazorla hned přišel a naopak byl za půlkou faulován Fellaini.
     
    47
    Fauloval i Rojo, který přibrzdil otočku Sáncheze a je mu tak pískáno. I druhá půle tak začíná v hodně bojovném duchu.
     
    48
    Do vápna se hnal Sánchez, jenže po kontaktu se Smallingem šel na zem až moc ochotně a sudí tak nepíská.
     
    50
    Dobře vystihl rozehrávku United na půlce Koscielny, jenže jeho pokus o rychlé vysunutí Sáncheze úspěšný nebyl, protože dobře hru přečetl i Rojo.
     
    51
    K zakončení se po sklepnutí od Girouda dostal Sánchez, jenže střela mu hrubě nesedla a končí vysoko, ale opravdu vysoko na tribuně.
     
    53
    Nic zásadního se neudálo ani před bránou Arsenalu a po protiakci byl faulován Ramsey. Bylo to ale na půlce a pro domácí to žádnou výhodu tak neznamená.
     
    55
    Naopak po nepřesném pasu Roja se k míči dostal Bellerín, který ho v klidu mohl vhodit ze své obranné strany.
     
    56
    Centr zkoušel Mesut Özil, jenže Blind si na něj ve vápně počíhal a před Giroudem ho odpálil. Arsenal je dnes totálně bezzubý.
     
    57
    Další z mnoha dnešních ofsajdů měl na svědomí Falcao, který skutečně nijak dobře nehraje a pro útok United je spíše tím zpomalujícím prvkem.
     
    58
    Už už ze strany sám na Ospinu šel Young, jenže sudí na pomezí včas a správně odhalil ofsajd a šanci tak rázně zabránil.
     
    60
    Arsenal se sice v posledních minutách snaží, moc mu to ale nejde a za obranu United se ne a ne dostat.
     
    61
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Radamel Falcao, přichází Robin van Persie.

     
    63
    První velká šance v celém zápase pro Arsenal! Po Sánchézově zpětném pasu ze před de Geou zcela sám ocitl Olivier Giroud, jenže zblízka španělského gólmana nepropálil!
     
    65
    Opět bylo hodně živou před bránou de Gey, dopředu se totiž hnal Ramsey, jeho potenciální únik ale rázně utnul Rojo, který se položil na zem a poslal míč do autu.
     
    65
    Bellerín se skvěle vrátil dozadu s Youngem, kterého na poslední chvíli zastavil a znemožnil mu tak postup na bránu.
     
    67
    Další ofsajd, tentokrát v něm přistižen Ashley Young. Fotbal ve druhé půli moc hezký nesledujeme, Gunners to nejde a United kontrolují náskok.
     
    69
    Do hry půjde Theo Walcott, mezitím hraje Cazorla, který ale poslal nepřesný pas a namazal tak Matovi. Ani ten si ale s přesností nepotykal.
     
    70
    Další obrovská šance Arenalu! Míč za obranu dostal Ramsey, dokonce si i přehodil de Geu, jenže zakončení do prázdné brány mu překazil skvělý odkop Roja.
     
    72
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Santi Cazorla, přichází Jack Wilshere.
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Héctor Bellerín, přichází Theo Walcott.
     
    73
    Ale pozor, zraněný je po tom vyběhnutí na Ramseyho šanci de Gea, který asi půjde ze hry!
     
    74
    Mezitím ale, také kvůli zdravotním problémům, musí odejít Rojo, nahradí ho Blackett.
     
    75
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází David de Gea, přichází Víctor Valdés.
     
    76
    Ty střídání hru hodně narušily, teď to ale parádně zkusil Young, který pořádně "vykoupal" Mertesackera, jenže svůj centr namířil pouze do nohy Koscielného.
     
    78
    Stále však, navzdory skóre, tlačí United, kteří jsou jasně lepší a Arsenal nehraje vůbec dobře.
     
    80
    Hezky to teď z obranné fáze domácí vykombinovali, jenže posledním mužem, který měl slovo, byl Koscielny a míč poslal na roh.
     
    82
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Jak už to tak bývá, někdy se prostě vyhrát nepovede, i když jste jasně lepší. Velký podíl na tomto gólu měli tři střídající hráči. Walcott parádně pronikl do vápna, chtěl nacentrovat, jenže trefil pouze TYLERA BLACKETTA, který míč srazil za bezmocného Valdése! Ten si na míč ještě nesáhl.
    Tyler BLACKETT - 1:1
     
    84
    A pro hosty mohlo být ještě veseleji! K zakončení se na přední tyči dostal Giroud, který ale ve velké šanci sice pálil nebezpečně, leč nepřesně! Míč po jeho ráně končí v boční síti!
     
    86
    Už ale zase hrají United, které ovšem pochopitelně tento vývoj věcí poněkud vykolejil. Blind tak zkazil jednoduchý pas a poslal ho pouze do autu.
     
    88
    Robin van Persie mohl zvrátit misky vah zpátky na domácí stranu! Fellaini mu míč sklepl dobrou hlavičkou, jenže nizozemský kanonýr ve výborné pozici poslal z voleje míč pouze hodně nad!
     
    89
    Tak první zákrok si nakonec připsal Valdés, do kontru ttotiž šel Sánchez a prověřil ho střelou z dálky, španělský gólman ale práci vůbec neměl.
     
    90
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Alexis Sánchez, přichází Mathieu Flamini.
     
    90+1
    Nastaveno je pět minut, míč mají domácí hráči a snaží se ho po zisku rychle poslat vpřed.
     
    90+2
    Arsenlu ale remíza hodně vyhovuje a tak po zisku míče hodně zdržuje a spíš brání. Něco mi říká, že tady už gól nepadne.
     
    90+4
    Zápas už se opticky jen dohrává, Arsenal totiž kontroluje hru a United k ničemu nepouští. Blind má ve středu pole obrovské problémy, aby vůbec udržel míč.
     
    90+5
    Van Persie se snažil ve vápně dosáhnout na míč, ten ale jen přizvedl hlavou nad sebe a nic z toho tak není.
     
    90+5
    Naopak Herrera na druhé straně sundal Wilshera a pro opakované faulován vidí žlutou.
     
    90+6
    Konec zápasu.

     
    Máme tu tedy konec dnešního zápasu, který, trochu nespravedlivě, končí remízou. Drtivou většinu zápasu byli lepší United, pak ale Arsenal na chvíli zabral, dal šťastný gól a málem přidal i další. United měli ale zápas rozhodnout dříve a hněvat se tak mohou sami na sebe. Ode mne je to pro dnešek již vše, já se s Vámi loučím a přeji Vám parádní start do nového týdne! (18:56:43)

    Ondřej Hradecký

    Branky: 30. A. Herrera (Young) – 82. Blackett (vla.)

    Karty:   90+5. A. Herrera (MAN)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:2.
    Manchester United: de Gea (75. Valdés) – A. Valencia, Smalling (C), Jones, Rojo (74. Blackett) – Blind – Mata, A. Herrera, Fellaini, Young – Falcao (61. van Persie).
    Náhradníci: Valdés – Di María, Januzaj, van Persie, McNair, Blackett, Wilson.

    Arsenal FC: Ospina – Bellerín (72. Walcott), Mertesacker (C), Koscielny, Monreal – Coquelin, Cazorla (72. Wilshere) – Ramsey, Özil, A. Sánchez (90. Flamini) – Giroud.
    Náhradníci: Szczęsny – Gibbs, Paulista, Rosický, Wilshere, Walcott, Flamini.

    Rozhodčí: Dean – Betts, Long
    bahis siteleri