Hr. Králové – Plzeň 1:3 (kon.) | Liberec – Č. Budějovice 3:1 (kon.) | Bohemians 1905 – Slavia 1:1 (kon.)
Příbram – Jihlava 2:1 (kon.) | Sparta – Jablonec 1:1 (kon.) | Slovácko – Mladá Boleslav 0:7 (kon.)
Znojmo – Varnsdorf 4:1 (kon.) | Třinec – Dukla Praha 2:1 (kon.) | Teplice – Brno 0:2 (kon.)
Táborsko – Ostrava 1:5 (kon.)
konec
FK Třinec
2:1 (2:0)
FK Dukla Praha
Pondělí 18.05.2015, 16:00 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec • Juniorská liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dobré odpoledne ze sluncem vyhřátého stadionu Rudolfa Labaje. Dnes nás čeká předposlední domácí zápas Třince v aktuálním ročníku Juniorské ligy. Proti nim se postaví čtrnáctý celek tabulky pražská Dukla. Utkání bude zahájeno zhruba za hodinku.
     
    FK FOTBAL TŘINEC
    18. místo, 28 bodů, skóre 33:68


    Tým trenéra Kamila Papugy nasbíral na jaře už 17 bodů a další tři bude chtít přidat dnes na domácím hřišti. Přestože domácí celek už pět zápasů nepoznal chuť vítězství, bude posílen o pár hráčů, kteří se v sobotu nezapojili do zápasu A-mužstva.

    POSLEDNÍ ZÁPAS

    Slezané v posledním utkání prohráli na Vysočině s domácí Jihlavou 2:0, když dvěma individuálními chybami dopřáli Batiovi dva góly.

    Vysočina Jihlava – Fotbal Třinec 2:0 (0:0)
    Branky:
    56. a 71. Batioja.

    Třinec: Rohel – Bujok, Minařík, Kubáň, Kalfas – Zimka, Kučera (70. Michalisko), Puczok, Turoň – Gavlák (46. Pustka), Gomola.

    POSILY Z A-MUŽSTVA

    Třinečtí často využívají posily z druholigového kádru, kteří si v druholigových zápasech nezahrají. Ovšem nesmí přijít anglický týden, či vložený zápas před Juniorskou ligou. I dnes dostanou někteří hráči příležitost.
     
    FK DUKLA PRAHA
    14. místo, 35 bodů, skóre 64:80


    Pražané na jaře zažívají výsledky ve vlnách. Po čtyřech porážkách (Brno 1:3, Jihlava 0:5, Jablonec 1:3, Příbram 2:4) přišla série tří vítězných zápasů (Teplice 2:0, Táborsko 5:0, Znojmo 4:3). Tu minulý týden ukončila Sparta vítězstvím 4:1 na hřišti vojáků. Nutno říct, že Letenští nastoupili se Švejdíkem nebo Shalou, či Nešporem, kteří výrazně přispěli k vítězství hostů.

    Dukla Praha – Sparta Praha 1:4 (0:3)
    Branky:
    85. Gajecký – 28. a 49. Schick, 17. Nešpor, 22. Schranz.

    Dukla: Vávra – Bohánek, Bezdička (55. Hajdarevič), Bezpalec, Schindler, Farkaš (70. Volek), Beneš, Mejdr, Zoubek, Kulikov (75. Vosátka).

    POSILY Z A-MUŽSTVA

    Žlutočervení se snaží hrát především s mladými hráči. Uvidíme, kdo dnes nastoupí.
     
    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ

    Vzájemným duelům kralují Pražané. Ti byli úspěšní jak v obou zápasech loňské sezóny, tak i na podzim, kdy si v domácím prostředí hravě poradili s bíločervenými a zvítězili 5:0.

    2013/2014

    FK Dukla Praha – FK Fotbal Třinec 2:1 (1:1)
    Branky:
    5. Toman, 84. Kunič – 38. Byrtus.

    FK Fotbal Třinec – FK Dukla Praha 2:3 (1:1)
    Branky:
    13. a 79. Voves – 23. Vopat, 76. D. Tetour, 82. Brejcha.

    2014/2015

    FK Dukla Praha – FK Fotbal Třinec 5:0 (2:0)
    Branky:
    9. Bezdička, 23. Daniel Tetour, 54. Brejcha, 86. a 90. Gajecký. Rozhodčí: Vít – Pilný, Petřík. Žluté karty: Kulikov, Daniel Tetour (oba Dukla). Návštěva: 30 diváků.

    Dukla: David Tetour – Kulikov, Toman (77. Gajecký), Troníček, Schindler – Brejcha, Farkaš (70. Cvrček), Daniel Tetour – Vopat, Bezdička (24. Reiter), Zoubek.

    Třinec: Brych – Minařík, Lisický, Pecko, Ferenc – Kundrátek, Švábík (79. Melecký), Voves, Mjuller – Králíček (84. Bujok), Gomola (70. Zimka).
     
    STATISTIKY

    Střelcům Dukly kraluje Vojtěch Gajecký s 11 góly. Na vedoucí duo Daniela Černého z Plzně a Stanislava Klobásu z Mladé Boleslavi ztrácí devět gólů. Ještě hůř jsou na tom domácí. Jejich nejlepší střelec Marek Gajdošík má na svém kontě pouze osm branek.

    Mezi brankáři kraluje mladoboleslavský Hidajet Hankič. Hostující Zdeněk Vávra stihl vychytat již čtyři nuly, o jednu méně má jeho kolega David Tetour. V třineckém týmu se dvakrát podařilo neinkasovat Pavlu Rohelovi, jednou pak Lukáš Brych a Václav Bruk.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Brych – Velner, Samiec, Minařík ,Kučera /C/, Kantor, Kubáň, Čelůstka, Martynek, Dedič, Kamenčík
    Trenér: Kamil Papuga
    Náhradníci: Orawski – Bujok, Gomola, Zimka, Králíček, Turoň

    FK Dukla Praha: Vávra /C/ – Popovych, Bohánek, Bezdička, Schindler, Farkaš, Beneš, Mejdr, Hajdarevič, Zoubek, Troníček
    Trenér: Jaroslav Hynek
    Náhradníci: Czechowsky – Brabenec, Vosátka, Kulikov

    Rozhodčí: Dresler – Antoníček, Vojkovský.
     
    Zatímco hosté mají v sestavě samé mladíky, domácí vsadili i trochu na zkušenost. V třineckém dresu si zahrají Velner, Kubáň, Čelůstka, Dedič a dvaadvacetiletý slovenský útočník Michal Kamenčík, který naposledy hrál v Prešově.
     
    Domácí v červených barvách, hosté celí ve žlutém. Za malou chvíli to vypukne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Třinečtí si hned na začátku vybojovali rohový kop.
     
    2
    Sérii hlaviček ve vápně zakončil nedůraznou hlavičkou domácí Kamenčík. Brankář Vávra míč lapil do rukavic.
     
    6
    Třinec právě vstřelil branku!
    Krásnou kombinaci domácích přihrávce do pravé strany přesnou přízemní střelou ke vzdálenější tyči obránce MICHAL VELNER – 1:0.
    Michal VELNER - 1:0
     
    8
    Martynek nedostihl balón před brankovou čárou. Brankář Vávra bude vykopávat od své brány.
     
    8
    Kamenčík si sběhl pro míč na levou stranu, zkoušel si tanečkem udělat Popovycha, ale obránce Dukly se nenechal nachytat a Kamenčíka odzbrojil.
     
    10
    Daleký nákop Čelůstky byl pro domácí příliš dlouhý. Balón končí gólmana Vávry.
     
    11
    Kubáň vysunul na levé straně Kamenčíka, ten odcentroval do pravé poloviny vápna, kde si naběhl Velner, ale střelou z první přestřelil bránu Dukly.
     
    14
    Dlouhý pas Kubáně od středové čáry se snažil Dedič prodloužit na Kamenčíka, ale u míče byl rychleji gólman Vávra.
     
    19
    Po faulu Minaříka mají hosté výbornou standardní situaci. Hráči Dukly se staví k míči, který je vzdálen zhruba dva metry od hranice vápna.
     
    20
    Dukla to sehrála velmi dobře. Nejprve se od míče dva hráči rozeběhli do zdi a následně zkoušel umístit střelu Schindler, jenže jeden z hráčů ve zdi míč tečoval a brankář Brych zkušeně vytáhl míč vedle brány.
     
    23
    Hráči ve žlutých dresech jsou pohybliví, nabízejí se, ale do nějaké větší šance se kromě standardní situace nemohou dostat.
     
    25
    Kubáň s Kamenčíkem vybojovali autové vhazování téměř u rohového praporku.
     
    26
    Třinec právě vstřelil branku!
    A třinečtí fotbalisté se podruhé radují. Dlouhý aut Kubáně sklepl k Martynkovi Dedič, Martynek se chystal ke střele, jenže vysoký RENÉ DEDIČ to vzal na sebe a střelou z otočky překvapil všechny přítomné. Míč se ještě odrazil od pravé tyče a zamířil do brány – 2:0!
    René DEDIČ - 2:0
     
    30
    Hosté se snaží s výsledkem něco udělat, drží míč na svých kopačkách, běhají, nabízejí se, ale do vápna se přes precizní obranu domácích nemohou dostat.
     
    32
    Kantor dostal na pravé straně přihrávku do běhu, chtěl odcentrovat, ale obránce Dukly míč odrazil k reklamním panelům za Vávrovou bránou.
     
    33
    Rohový kop třetí gól pro domácí neznamenal, jenže zanedlouho fauloval Dediče ve středu pole Hajdarevič a domácí zůstanou u míče.
     
    35
    Velner na pravé straně nabídl míč do sprintu Kantorovi, ten se opět pokusil o centr a opět byl zblokován. Pro domácí to znamená další rohový kop.
     
    35
    Rohový kop Martynka si našel Dedič, hlavičkou zkoušel ohrozit dukelskou bránu, jenže nepříliš razantní střelou netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    38
    Domácí utekli do brejku, Velner vybídl do situace jeden na jednoho Dediče, ale třinecký útočník v souboji s Bohánkem až moc teatrálně upadl a přišel o míč.
     
    40
    Dedič neprošel po levé straně přes Bohánka, obránce Dukly odkopává míč do zámezí.
     
    42
    Dedič krásným pasem vysunul Samiece, tomu střela zpoza vápna nesedla, ale k balónu se dostal Kamenčík, pomezní rozhodčí hraniční situaci pustil a slovenský útočník byl rázem před brankářem Vávrou. Kamenčíkova prudká střela po zemi skončila na nohách gólmana Dukly. Ten nyní zachránil své spoluhráče od inkasování třetí branky.
     
    45
    V závěru si hosté vybojovali zajímavou příležitost ze standardní situace, která je nějakých šest metrů od vápna.
     
    45+1
    K míči se postavil Bezdička, ale trefil pouze dobře postavenou třineckou zeď.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas nabídl daleko zajímavější fotbal než sobotní druholigové klání mezi Třincem a Pardubicemi. Hosté jsou častěji na míči, ale domácí zlobí Duklu dlouhými balóny a standardními situacemi. Třinec dostal do vedení krásnou střelou po zemi Velner, a ve 26. minutě se vyznamenal další hráč A-mužstva Dedič a stanovil výsledek prvního poločasu na 2:0 pro Třinec.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté o poločase vystřídali. Davida Zoubka nahradil Tomáš Vosátka.
     
    47
    Velner poslal balón z autu na Kamenčíka, ten vybídl do šance u bližší tyče číhajícího Dediče. Dedičovi vůbec nevadilo, že je k bráně otočen zády a rychlou otočkou napálil balón na hostující bránu. Vávra jeho úmysl vytušil a balón vyrazil.
     
    50
    Dedič ve středu pole získal balón, z hráčů Dukly si udělal stojné sloupy, jenže ten poslední se pohnul a ve vápně slovenského útočníka odzbrojil.
     
    51
    Nepříliš důraznou Dedičovu střelu z hranice vápna Vávra vyrazil.
     
    54
    Kučera našel středovou přihrávkou po zemi na hranici šestnáctky Dediče, třinecký útočník si zpracoval balón a vystřelil. Gólman Vávra byl bezmocný a jen pohlédl, kam míč letí, naštěstí pro něj se od levé tyče odrazil zpět do hřiště.
     
    55
    Centr Velnera z pravé strany se snažil Kamenčík hlavou prodloužit do brány. Byl rychlejší než gólman Vávra, ale nepřesný.
     
    56
    Nepřesný byl vzápětí i střílející Samiec. Jeho rána z pravé poloviny hranice vápna letěla jen do reklamního panelu cca. pět metrů od pravé tyče.
     
    59
    Farkaš se snažil vysunout za třineckou obranu Mejdra, jenže míč zachytil obránce Čelůstka a domácí zakládají další akci.
     
    61
    Pražané přesunuli hru z levé strany na pravou, Mejdr se chystal odcentrovat, ale k míči se dostal Martynek, kterého následně Mejdr strčil na reklamní panely. Zákrok pražského hráče by si možná zasloužil barevné ocenění.
     
    62
    Domácí opět při chuti. Míč si ve vápně zpracoval Velner, otočil se a vystřelil. Tečovaná střela zamířila vedle brány – roh.
     
    63
    K Martynkově rohu se domácí dostali, ale Velner si nedokázal míč zpracovat a vystřelit. Hosté odkopli balón do bezpečné zóny.
     
    64
    Kučera neprošel po levé straně přes Bohánka, na druhé straně se hosté snažili o rychlý protiútok, ale akci zbytečně zbrzdili.
     
    65
    Máme tady hromadné střídání. Třineckého Dediče nahradil Tomasz Gomola a za duo hráčů Dukly Popovych – Beneš nastoupili Vojtěch Brabenec s Romanem Kulikovem.
     
    67
    Další velmi dobrá šance třineckého celku. V šestnáctce se ocitl zcela volný hráč s číslem 16 Michal Kamenčík a z kroku vystřelil na soupeřovu bránu, gólman Vávra trochu nepovedený lob ve výskoku lapil.
     
    70
    Po faulu Bohánka na Velnera domácí rychle rozehráli přímý kop, Kubáň vyslal z levé strany prudký centr do vápna, ale čerstvý Gomola se jen o chlup k hlavičce nedostal. Škoda, byla to slibná šance.
     
    72
    Dukla právě vstřelila branku!
    Hosté snižují. Troníček dostal míč na hranici offsidu, poslal třineckého obránce na párek a střelou k bližší tyči se pokusil snížit, jenže míč trefil pouze tyč, ale odrazil se ke zcela volnému DAVIDU BEZDIČKOVI, který střelou do opuštěné brány dokončil práci svého spoluhráče – 2:1.
    David BEZDIČKA - 2:1
     
    72
    Domácí podruhé střídali. Kapitána Kučeru nahradil Pavol Zimka.
     
    75
    Dalekonosná střela zpoza vápna v podání Samiece končí nad Vávrovou bránou.
     
    77
    Kubáň našel z autu ve vápně Gomolu, ten se otočil s míčem na bránu a vypálil těsně vedle pravé tyče.
     
    78
    Velner ztratil na vlastní polovině balón v souboji s Brabencem, jenže Brabencova kolmice byla nepřesná.
     
    79
    Další střídání hráčů v červeném. Hřiště opustil Samiec a nahradil ho Nikola Turoň.
     
    80
    A hned po střídání se v obrovské šanci ocitl Gomola, jeho střela se od břevna odrazila od brankové čáry zpět do hřiště k jeho spoluhráči, jenže vzrušení bylo zbytečné, neboť pomezní Vojkovský viděl Gomolu v offsidové pozici.
     
    82
    Na druhé straně se po zpětné přihrávce Bezdičky odhodlal ke střele z osmnácti metrů Mejdr, ale ze záklonu přestřelil třineckou bránu.
     
    83
    A další zajímavá situace na třinecké straně. Na centr Velnera z pravé strany si naběhl Kamenčík, ale hlavou minul bránu.
     
    84
    Po dalekém pasu za obranu se v obrovské šanci ocitl Zimka, vystřelil, ale ne příliš důrazně ani přesně, což pro gólmana Vávru nebyl problém chytit do rukavic.
     
    85
    Unaveného Kamenčíka nahradil čerstvý David Králíček.
     
    87
    Domácí v tuto chvíli drží balón u rohového praporku. Následný Velnerův centr nezpracoval Gomola.
     
    88
    Turoň musel ve vlastním vápně tvrdě bojovat, aby se před něj nedostal Brabenec. Nakonec uspěl, hostující hráč se ještě zkusil dožadovat penalty, ale jeho žádost byla okamžitě zamítnuta.
     
    90
    Kantor odehrál před Kulikovem na roh a do vápna běží brankář Vávra.
     
    90
    Rozhodčí ihned po rozehrání utkání končí.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Třinečtí si z tohoto utkání zaslouženě odnášejí tři body. Domácí byli lepší i ve druhé půli, jenže v té se trefil z dorážky Bezdička a snížil na 2:1. Hosté v závěru zkusili hru bez gólmana, ale jejich snaha vyrovnávacím gólem ohodnocena nebyla a proto opouštějí stadion Rudolfa Labaje bez bodu.
     
    Nejlepším hráčem utkání byl třinecký René Dedič. Ten se svou hrou dostal do několika velice slibných šancí a nakonec i jednu proměnil.
     
    Loučím se s vámi z třineckého stadionu Rudolfa Labaje. Další zápas Juniorské ligy se zde odehraje v pondělí 1. června, kdy Třinečtí hostí v derby Baník Ostrava. Přeji vám příjemný zbytek dne. (17:56:31)

    Igor Mainka

    Branky: 6. Velner, 26. Dedič – 72. Bezdička


    FK Třinec: Brych – Velner, Minařík, Čelůstka, Kubáň – Kantor, Samiec (79. Turoň), Kučera /C/ (72. Zimka), Martynek – Kamenčík (84. Králíček), Dedič (65. Gomola)
    Trenér: Kamil Papuga

    Náhradníci: Orawski – Bujok, Gomola, Zimka, Králíček, Turoň

    FK Dukla Praha: Vávra /C/ – Popovych (65. Kulikov), Bohánek, Troníček, Schindler – Mejdr, Zoubek (46. Vosátka), Farkaš, Hajderevič, Bezdička – Beneš (65. Brabenec)
    Trenér: Jaroslav Hynek

    Náhradníci: Czechowsky – Brabenec, Vosátka, Kulikov

    Rozhodčí: Dresler – Antoníček, Vojkovský

    Diváci: 50
    bahis siteleri