Olomouc – Žižkov 0:1 (kon.) | Ústí n. L. – Varnsdorf 0:0 (kon.) | Vlašim – Pardubice 1:0 (kon.)
Třinec – Zlín 0:3 (kon.) | Táborsko – Sokolov 2:2 (kon.) | Most – Karviná 0:1 (kon.)
Znojmo – Kolín 3:2 (kon.) | Opava – Frýdek-Místek 2:0 (kon.)
konec
FK Třinec
0:3 (0:2)
FC Zlín
Neděle 31.05.2015, 17:00 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2000 míst) • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Předzápasové kurzy
     
    Frýdek-Místek v Opavě nezvítězil a Třinec tak zůstává na 13. pozici. Oproti loňsku si o čtyři příčky pohoršil. Cílem po podzimní části byla záchrana, tu si pod Javorovým v poklidu vybojovali. Hostující fanoušci oslavili vítězství se svými oblíbenými hráči, domácí příznivci se loučí s fotbalisty Třince a děkují za sezonu.

    Ode mě je to z Třince všechno, těším se na vás zase v příštím ročníku Fotbalové národní ligy. Děkuji za pozornost, doufám, že jste s přenosem byli spokojeni. Přeji příjemný zbytek neděle, na počtenou! (18:56:46)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za vaši přízeň.
     
    Druhá půle probíhala podle očekávání, Zlín si hlídal dvoubrankové vedení a Třinecké k ničemu nepouštěl. Po patnácti minutách druhého poločasu se navíc právě ševci dostali k několika zajímavým příležitostem. Poznarovu střelu vytlačil na roh brankář Brych, Železník zase po rohu Hubáčka nastřelil pouze chumel hráčů před bránou. Bartolomeu mohl také zlínský náskok navýšit, jenže nastřelil pouze Brycha a posléze zahrál rukou.

    Třinecké možnosti přišly až v závěru utkání. Čelůstka si dvakrát našel přímé kopy Vomáčky, avšak v obou případech hlavičkoval mimo Dostálovu branku. V nastavení ještě po úniku a přesném centru Železníka přidal třetí branku hostů Matějov, a tak mohou Moravané oslavovat vítězství. To je posouvá na konečné 3. místo, a proto je možné, že se ve Zlíně příští sezonu bude chodit na Spartu, Plzeň nebo Jablonec.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Zlín právě vstřelil branku!
    Ševci přidávají ještě jednu třešničku na vítězný dort! Pazdera odzbrojil Matouška a krásnou přihrávkou vyslal do úniku po pravé straně Železníka. Ten si poradil s vracejícím se Matouškem, poslal přesný centr na RÓBERTA MATĚJOVA a slovenský obránce přidal hlavou třetí zásah – 0:3!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty nad rámec řádné hrací doby. Zlínští fanoušci už to ve svém sektoru nevydrželi, zapalují světlice a dýmovnice, oslavují vítězství tímto způsobem.
     
    90
    Vomáčkův nadýchaný centr našel Čelůstku, který však znovu hlavičkoval jen vedle Dostálovy brány! Třineckým dnes není souzeno.
     
    89
    Robert Bartolomeu musí vystřídat a na poslední minuty ho na hřišti nahradí Ladislav Benčík. Ten musí sprintem okamžitě dozadu.
     
    88
    Bartolomeu se už nějakou tu chvilku válí před třineckou šestnáctkou, až teď je mu dopřáno ošetřování. Hned potom rozehraje Vomáčka na opačné straně nebezpečnou standardní situaci z hranice pokutového území.
     
    87
    Čelůstka s Brychem si rozehrávku značně zkomplikovali skákavými přihrávkami, do zajímavé šance se nakonec mohl propracovat Železník, nebýt obětavého skluzu Matouška.
     
    86
    Bartolomeu se tlačil mezi dva třinecké obránce, ale nakonec nebyl do šestnáctky vpuštěn díky zákroku Hlocha. Brych vyváží balon z pokutového území a rozehrává.
     
    85
    Vomáčkův oblouček našel před brankou Čelůstku, který zády k brance hlavičkovat nad ni. To byla asi největší šance Třince v dosavadním průběhu.
     
    84
    Poznar fauloval blíže ke zlínské svatyni Matouška, standardní situaci opět rozehraje Vomáčka. Tentokrát je to z o poznání nebezpečnější pozice.
     
    83
    Vomáčku při vyvážení balonu fauloval Železník, sám třinecký kapitán se staví k rozehrávce přímého kopu. Železník bude muset couvnout.
     
    82
    Zlín drží balon na kopačkách a suverénně kráčí za vítězstvím, které mu zajistí 3. místo v konečné tabulce. V případě nezájmu Varnsdorfu o SYNOT ligu by tak ševci mohli postoupit zpět mezi elitu.
     
    81
    Joukl zablokoval Pazderu a Zlín bude vhazovat. Ještě před tím ševci střídají. Lukáš Holík byl ze hřiště stažen, nastupuje Michal Malý.
     
    80
    Brych nevěděl, co s míčem, a tak nakonec zvolil dlouhý pas vzduchem na Gajdošíka. Slovenský záložník prohrál hlavičkový souboj s Hubáčkem.
     
    79
    Kopečného centr zamířil jen na Samiece, který však se zpracováním trochu zaváhal a už měl na zádech Poznara. Celá akce končila zakončením Železníka, avšak z ofsajdu.
     
    78
    Mladého Davida Martynka nahrazuje na trávníku zkušený Pavel Malíř. Martynek neodehrál při své premiéře vůbec špatný zápas. V závěru 78. minuty střílel Poznar z dálky hodně nepřesně.

    Ondřej Zoubek

    Branky: 37. Poznar, 42. Poznar, 90+2. Matějov

    Karty:   69. Smetana (TRI)


    FK Třinec: Brych – Velner, Čelůstka, Hloch, Matoušek – Vomáčka (C) – Zimka (46. Gajdošík), Motyčka (65. Samiec), Martynek (78. Malíř), Joukl – Smetana. Trenér: Marek Kalivoda.
    Náhradníci: Paleček – Samiec, Malíř, Hupka, Gavlák, Gajdošík.

    FC Zlín: Dostál – Pazdera, Hájek, Hubáček, Matějov – Kopečný, Živulić (46. Motal), Holík (81. Malý), Bartolomeu (89. Benčík) – Železník (C), Poznar. Trenér: Bohumil Páník.
    Náhradníci: Adamuška – Malý, Blanař, Motal, Kurtin, Benčík, Kraut.

    Rozhodčí: Emanuel Marek – Jan Paták, Robert Hájek

    Diváci: 303
    bahis siteleri