Česko – Ukrajina 3:0 (kon.)
konec
Česko
3:0 (2:0)
Ukrajina
Sobota 06.06.2015, 17:00 • Wörgl, Rakousko • Reprezentace U21
     
    Druhý zápas s Ukrajinou a zároveň generálku na blížící se mistrovství Evropy hráčů do 21 let sehrají česká lvíčata v úterý od 18:00 v Zell am See. Od nás je to pro tuto chvíli vše a z rakouského města Wörgl vám přejeme hezký zbytek sobotního dne. (18:48:28)
     
    Zápas se hodně povedl Janu Klimentovi, záložníkovi FC Vysočina Jihlava, který však dnes nastoupil pro něj netradičně na hrotu. Nováček v týmu hned při svém debutu odehrál celý zápas, vstřelil jeden pohledný gól a na další přihrál Tomáši Přikrylovi. Jednadvacetiletý ofenzivní fotbalista si tak výrazně řekl o místo v konečné 23členné nominaci, která bude oznámena zítra po poledni.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na bránu: 6:4
    Střely mimo bránu: 9:2
    Rohy: 4:4
     
    Český tým ve druhém poločase přidal ještě jeden gól, a sice konkrétně střídající Tomáš Přikryl, který nadvakrát překonal ukrajinského brankáře. Svěřenci trenéra Jakuba Dovalila tak v prvním přípravném utkání s Ukrajinou v rámci soustředění v Rakousku vyhráli 3:0.
     
    90
    Konec zápasu.
    Tomáš PŘIKRYL - 3:0
     
    88
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jan Kliment k překvapení ukrajinské obrany nebyl v ofsajdu a mířil sám na bránu z pravé strany. Středem hřiště mu ještě nabíhal lépe postavený TOMÁŠ PŘIKRYL, který sice tváří v tvář trefil ukrajinského brankáře, ten však jeho pokus vyrazil tak nešťastně přímo do těla Přikryla, že se míč nakonec ocitl v ukrajinské bráně.
     
    87
    Přikryl rozehrával standardku několik metrů za vápnem a na zadní tyči se k zakončení probojoval Zmrhal. Mířil však hodně do výšky a hlavně mimo bránu.
     
    84
    V posledních minutách se hraje především ve středu pole, šancí je pomálu.
     
    80
    Jiří Pavlenka byl nyní hlavním sudím "obdarován" žlutou kartou za zdržování hry při odkopu.
     
    80
    Centr Ukrajinců z levé strany byl hodně přetažený, takže od brány odkopává Pavlenka.
     
    76
    Polom se nyní objevil až v šestnáctce Ukrajiny, kde hledal někoho z lépe postavených spoluhráčů. Nepřihrával ale přesně.
     
    75
    Čeští fotbalisté nyní několikrát zahrozili v šestnáctce Ukrajiny, nakonec je však pískán útočný faul.
     
    73
    Centr z následného rohového kopu mířil na zadní tyč, ale ani jeden ze svěřenců trenéra Dovalila se k nebezpečnému zakončení neprobojoval.
     
    72
    Velká šance na třetí gól! Robert Hrubý střílel z penaltového puntíku a jeho pokus přizvedl jeden z ukrajinských fotbalistů nad bránu.
     
    71
    Standardku nakonec rozehrál brněnský Stanislav Vávra a nemyslel to špatně. Mířil na vzdálenější šibenici, avšak příliš vysoko.
     
    70
    Hybš byl faulován těsně před šestnáctkou Ukrajiny. Češi si v rámci tohoto přípravného střetnutí tedy mohou vyzkoušet i standardní situaci z velice dobré pozice.
     
    69
    Přikryl znovu v koncovce. Tentokrát si naskakoval ve vápně na centr z pravé strany, ale balon netrefil ideálně a ten pak skončil mimo tři tyče.
     
    67
    Z velké dálky to zkusil střídající Přikryl, který si míč navedl z levé strany na střed. Jeho projektil však mířil hodně vysoko.

    FB

    Radek Šamša

    Jiří Čihák

    Branky: 29. Trávník, 43. Kliment, 88. Přikryl

    Karty:   80. Pavlenka (CZE)


    Česko: 1. poločas: Pavlenka – Jugas, Brabec (c), Baránek, Hanousek – Jánoš, Zmrhal – Masopust, Trávník, Frýdek – Kliment.
    2. poločas: Pavlenka – Holeš, Kalas (c), Polom, Hybš – Jánoš (65. Takács), Hrubý – Vávra, Houska, Frýdek (60. Přikryl) – Kliment.

    Ukrajina:
    bahis siteleri