Česko – Indie 19:0 (kon.)
konec
Česko
19:0 (10:0, 9:0)
Indie
Pondělí 08.06.2015, 19:45 • Estadio Cubierto del Club Provincial, Rosario • Mistrovství světa v inline hokeji žen • Skupina B
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:15.
     
    Krásné pondělí do České republiky! Je mi velkou ctí přivítat vás přímo z 12 000 kilometrů vzdálené Argentiny, kde už včera odstartovalo mistrovství světa v inline hokeji organizace FIRS. Zatímco hlavní turnaj mužů nás tady v Rosariu čeká až příští týden, právě dneska se rozbíhají turnaje pro naše juniorské reprezentanty a ještě předtím také hokejistky, které vstoupí do šampionátu zápasem proti Indii.
     
    Pojďme si krátce představit český tým. Před startem letošní inlinové sezóny se dlouholetá kapitánka Věra Pančáková přesunula do pozice trenérky a na mistrovství světa vybrala nevídaný mix zkušeností s mládím. Zatímco nejstarší hokejistkou je 44letá Monika Řepková, na druhém pólu stojí Kristýna Kaltounková, které je teprve 13 let!

    Náš výběr toho má opravdu hodně co nabídnout. Celá řada hráček už v minulosti slavila na MS v inline hokeji titul, spousta jmen hraje významnou roli v reprezentacích ledního hokeje.

    V první řadě to jsou Kateřina Mrázová se Simonou Studentovou, opory českého A-týmu, který letos postoupil mezi světovou elitu. V patnáctce zase řádily právě Kaltounková s Natálií Mlýnkovou a kapitánkou Magdalenou Erbenovou, jež patřily mezi hlavní důvody, proč náš nejmladší tým slavil na turnaji v Ženevě návrat na evropský trůn.
    Červená, modrá, bílá! Takhle to českým hokejistkám slušelo na zahajovacím ceremoniálu

     
    Do Rosaria letos dorazilo devět týmů, české hokejistky by se chtěly umístit mezi prvními třemi. Medaile je jasným cílem, ale hlavně oprávněným! Pokud budou naše děvčata hrát svoji hru, nemají se na turnaji koho bát.

    Rozlosování jim navíc připravilo ideální přípravu na rozhodující zápasy, které přijdou na řadu ve druhé polovině turnaje. Prvním soupeřem je pro nás Indie, druhým Mexiko, a oba tyto exotické protivníky bychom – se vší úctou a respektem – měli bez problémů porazit. Program základní skupiny uzavřeme soubojem se Španělskem, které obhajuje bronz. Ze skupiny postupují všichni čtyři účastníci, které čeká čtvrtfinále křížem proti týmům z druhé skupiny.
     
    Jaký mají dnes naše hokejistky časový plán? Na snídani se sejdou v osm hodin, dopoledne si dají rozcvičku a v jedenáct půjdou na oběd. Cesta autobusem z hotelu do haly jim zabere zhruba 15 minut, na plochu vyjedou k rozbruslení ve 14 hodin místního času a zápas vypukne o čtvrt hodiny později. Snadno si tedy spočítáte, že v Argentině je o pět hodin méně.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Nenadálová (Šmardová) – Jančová, Mrázová, Pipková, Mlýnková – Němcová, Studentová, Vonková, Kaltounková – Vojtěchová, Erbenová, Řepková, Zelenková. Trenérka: Věra Pančáková.

    Indie: Mehtaová, Navjeetová, Dhamijaová, Kapoorová, Kalinindiová, Gundkalová, Dhillonová, Cagandeepová, Gillová, Sujataová, Madhavarapuová, Vinayaová, Guptaová, Attalová, Shivajiová, Shefaliová. Trenérky: Vajjhalaová, Kharyalová.
     
    Vzhledem k posunutému progamu všech dnešních zápasů odstartuje utkání českého týmu zhruba o 40 minut později, tedy asi v 19:55.
     
    Hokejistky obou týmů už jsou na ploše, nakonec to vypadá na úvodní buly přibližně v 19:45.
     
    Už na rozbruslení je patrné, že budeme sledovat utkání dvou rozdílných vah. Se vší úctou, některým Indkám činí pohyb na kolečkových bruslí velké potíže...
     
    Máme za sebou státní hymny i pokřiky obou soupeřů. Jedna víra, jeden tým, jeden cíl!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    V první velké šanci se ocitla Kateřina Pipková, gólmanka ale betonem zvládla zasáhnout.
     
    00:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ještě rychlejší, než jsme čekali. Indky od úvodních sekund zaujaly defenzivní postoj a česká sestava je jednačtyřicet sekund rozebírala, až je nakonec rozebrala. Postarala se o to nádherná střela KATEŘINY MRÁZOVÉ přímo do druhého růžku – 1:0! Asistence: Michaela Jančová.
     
    01:17
    Dva střelecké pokusy vyslala ze své hokejky Martina Vonková. První jí gólmanka Cagandeepová vytáhla hodně slušným zákrokem pravým betonem.
     
    02:20
    Přes brankářkou nyní zůstala osamocená Petra Zelenková, ale kotouč nedokázala trefit podle svých představ.
     
    03:07
    Indie se poprvé dostala s kotoučem na českou polovinu, ale nic nebezpečného z toho nebylo.
     
    03:24
    Česko právě vstřelilo branku!
    Takovou smůlu určitě našim soupeřkám nepřejeme. KATEŘINA MRÁZOVÁ posílala kotouč křížem před branku, ale nešťastná obránkyně ho bruslí tečovala přímo mezi betony gólmanky. Druhá trefa naší nejvýraznější hokejistky je na světě – 2:0. Asistence: Michaela Jančová.
     
    04:13
    V dalším střídání se štěstí naopak přiklonilo na stranu Indek. Tereza Němcová totiž trefila z bezprostřední blízkosti tyčku a zvonilo to i po následné střele Simony Studentové.
     
    04:53
    Shefaliová dobře vypíchla české čtveřici kotouč a hnala se za ním, ale jakmile nakopla svá kormidla Kateřina Pipková, bylo nebezpečí zažehnáno.
     
    05:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Mysleli jsme si, že to bude takový lepší trénink, ale možná je to spíš horší trénink. Na levé straně se k puku dostala KATEŘINA MRÁZOVÁ, projela mezi soupeřkami a bekhendem zakončila velmi snadno do prázdné brány. Hokejistka zámořské univerzity Minnesota Duluth slaví hodně rychlý hattrick – 3:0. Asistence: Natálie Mlýnková.
     
    06:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    Konečně! Šest minut a dvacet sekund trvalo, než se prosadila jiná z českých hráček. Simona Studentová vybídla zpoza brány ke skórování KRISTÝNU KALTOUNKOVOU a nejmladší hráčka naší sestavy, která v dubnu oslavila teprve třináct let, mohla slavit – 4:0. Asistence: Simona Studentová.
     
    07:05
    Nyní si umělou plochu vyhradila pro změnu naše nejstarší hokejistka, pardubická Monika Řepková. Ale dva její střelecké pokusy skvěle vytáhla Kaur Cagandeepová.
     
    08:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ještě včera to vypadalo, že KATEŘINA MRÁZOVÁ dnes ze zdravotních důvodů nenastoupí, ale teď má na kontě už čtvrtý zářez. Kateřina Pipková ji moc hezky našla z levé strany a spolupráci blondýnek zakončila Mrázová možná až zbytečně prudkou ranou – 5:0. Asistence: Kateřina Pipková.
     
    09:16
    Česko právě vstřelilo branku!
    Další příklep, další gól. Po mateřské dovolené se do hry vrátila TEREZA NĚMCOVÁ, za svobodna Šťastná, a teď je šťastná ze svého úvodního gólu tady v Rosariu – 6:0. Asistence: Simona Studentová.
     
    10:01
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ale tohle bylo hezké. Čtyřiačtyřicetiletá MONIKA ŘEPKOVÁ možná zpočátku sama nevěřila, že by mohla projet celým kluzištěm, ale nakonec to zvládla docela snadno. A ještě navíc pohledně zakončila k bližší tyčce – 7:0.
     
    10:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Už i mladíci z organizačního výboru, kteří vedle nás sedí na tribuně pro média, klejí: Stop, please! Natálie Mlýnková zpoza indické klece poslala puk KATEŘINĚ MRÁZOVÉ, které stačilo nastavit hokejku, neboť gólmanka byla ještě přilepená u druhé tyčky – 8:0. Asistence: Natálie Mlýnková, Kateřina Pipková.
     
    12:29
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je znát, že postupem času si české hokejistky začínají na ploše čím dál víc rozumět. Devátý zářez patří KRISTÝNĚ KALTOUNKOVÉ, která převzala puk od Martiny Vonkové a parádně zavěsila do růžku – 9:0. Asistence: Martina Vonková.
     
    14:37
    Už jsem se těšil, že si Hanka Nenadálová připíše první zákrok. Ale bohužel. Celkem slušnou střelu jedné z protivnic před ní zachytila v parádním brankářkem postoji Monika Řepková.
     
    15:46
    Česko právě vstřelilo branku!
    Vítáme v českách řadách novou střelkyni, která zakulacuje gólový účet na desítce! Hlavní kus práce patřil Katce Mrázové, která udělala rychlý pohyb za bránu, ale pak vrátila kotouč na první tyč NATÁLII MLÝNKOVÉ. Ta ho z první poslala mezi betony Cagandeepové – 10:0. Asistence: Kateřina Mrázová.
     
    16:37
    Po 16 minutách a 37 sekundách si kladenská brankářka Hana Nenadálová poprvé sáhla na kotouč. Dojel k ní z pásma Indek, kterým nescházelo k brejku zase až tak moc.
     
    18:21
    Teď sledujeme pozvolnější pasáž, české hokejistky si trpělivě rozdávají kotouče. Neuškodí vyzkoušet si všechny možné herní situace.
     
    19:07
    Petra Zelenková už byla k brankářce moc blízko na to, aby ji dokázala překonat. Cagandeepová pak kotouč rychle rozehrála.
     
    19:42
    A teď si Kaur Cagandeepová jednoznačně zaslouží pochvalu. Levým betonem vytáhla dvě české střely k levé tyčce, ta první patřila tuším Katce Mrázové, tu druhou vyslala Michaela Jančová.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Zápas s Indií slouží ženské reprezentaci k dobrému seznámení s umělou plochou. Naše soupeřky hrají inline hokej opravdu jen pro zábavu a aniž bych k nim chtěl být neuctivý, jejich hlavním cílem zřejmě bude vstřelit na turnaji alespoň gól.

    Češky stihly za první poločas deset branek, pět z nich obstarala Kateřina Mrázová. Trenérka Věra Pančáková poctivě uděluje naší sestavě pokyny do druhé půle. Jsme zvědavi, jak holky zbytek utkání pojmou.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak vypadá to, že žádné velké šetření soupeřek se konat nebude. Hned po pár sekundách vtrhla před branku Natálka Mlýnková a co se nepovedlo jí, dokonala pohotovou dorážkou KATEŘINA PIPKOVÁ – 11:0. Asistence: Natálie Mlýnková.
     
    21:33
    Zkušená Simona Studentová vrátila puk na první tyčku Martině Vonkové. Ta se snažila okamžitě zakončit, ale z nulového úhlu trefila pouze brankovou konstrukci.
     
    22:29
    A nyní se Vonková z první opřela do nabídky do zadního pole. Její střelu zastavila jedna z protihráček.
     
    23:27
    S galancí sobě vlastní se zachovala Monika Řepková. Dostala pas před gólmanku, kde byla úplně sama, ale zadovkou se ještě snažila před prázdnou brankou najít parťačku. Bohužel neúspěšně.
     
    24:00
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesně čtyři minuty po startu druhé půle je tu gól číslo dvanáct. MICHAELA JANČOVÁ našlápla středem hřiště, aby v zakončení zvolila bekhendový blafák pod horní tyčku – 12:0.
     
    25:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Zatímco předchozí akce nesla především individuální rukopis naší třináctky, teď Češky uspěly kombinací. Michaela Jančová totiž nestřílela, nýbrž našla napříč pásmem KATEŘINU MRÁZOVOU, a ta neměla problém dát svůj šestý gól zápasu – 13:0. Asistence: Michaela Jančová.
     
    26:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    Mrázová je v českém týmu trochu samostatnou kapitolou, ale je důležité, aby okusilo gólovou radost co nejvíc dalších hokejistek. Teď se do střelecké listiny poprvé zapisuje MARTINA VONKOVÁ, která bekhendem dorazila svou vlastní střelu – 14:0. Asistence: Tereza Němcová.
     
    27:28
    Za další střídání však Věra Pančáková české sestavě určitě vyčiní. Naše hokejistky si počínaly velmi neopatrně a nakonec z toho byla střela Dhillonové z mezikruží. Nenadálová si připisuje první skutečný zákrok.
     
    29:17
    Indická gólmanka s přispěním štěstí – a hlavně tyčky – vytáhla zakončení Michaely Jančové.
     
    30:00
    Krásný vingl v podání Simony Studentové! Rozhodčí ale bohužel nemohou gól uznat, jedna z českých hokejistek stála podle jejich verdiktu v brankovišti.
     
    30:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ale trvalo to jen dvanáct sekund, než si odchovankyně Hradce Králové vylepšila sebevědomí za předchozí akci. SIMONA STUDENTOVÁ pohotově nastavila hokejku do nahrávky Martiny Vonkové – 15:0. Asistence: Martina Vonková.
     
    31:01
    Česko právě vstřelilo branku!
    Gól číslo šestnáct má na svědomí loňská kapitánka "lední" reprezentace do patnácti let MAGDALENA ERBENOVÁ. V pohledném tandemu ji střeleckou pozici připravila Petra Zelenková – 16:0. Asistence: Petra Zelenková.
     
    31:16
    Česko právě vstřelilo branku!
    Už toho začíná být dost i na mě. Po střele NATÁLIE MLÝNKOVÉ se kotouč zastavil kdesi poblíž brankové čáry a rozhodčí okamžitě ukázala na indickou klec na znamení gólu – 17:0. Asistence: Michaela Jančová.
     
    31:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tři! Tři! křičela česká střídačka na první formaci, která se utrhla do přečíslení proti jediné soupeřce. A naše holky to provedly opravdu moc pěkně. Několik přihrávek dovedlo puk před totálně prázdnou branku na hůl KATEŘINY PIPKOVÉ – 18:0. Asistence: Kateřina Mrázová, Natálie Mlýnková.
     
    32:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Něco mi říká, že Simoně Studentové a KRISTÝNĚ KALTOUNKOVÉ by mohla spolupráce tady na šampionátu klapat moc dobře. Nebylo to poprvé, co si daly puk přesně podle představ, a nejmladší hokejistka českého týmu se raduje z hattricku – 19:0. Asistence: Simona Studentová.
     
    36:26
    Aktuálně se národnímu týmu v útočné fázi tolik nedaří. Jako by hokejistky z Indie dokázaly být aspoň občas na svých místech a zabránit české kombinaci do kuchyně.
     
    37:59
    Zápas už se prakticky dohrává několik desítek minut, ale teď naše hokejistky opravdu zvolnily a vyměňují si jednu přihrávku za druhou.
     
    39:19
    Kaur Navjeetová uháněla do brejku, ale Kateřina Mrázová ji zvládla dojet a nebezpečnou situaci zastavit.
     
    39:42
    Kateřina Pipková měla hodně blízko k poslední brance, ale rozhodla se puk vrátit dozadu. Myslím, že české hráčky nechtějí dvacátý gól vstřelit.
     
    40:00
    Konec zápasu.
     
    První zápas české ženské reprezentace na mistrovství světa v inline hokeji organizace FIRS přinesl naprosto drtivou převahu našich hokejistek. Proti velmi slabé Indii si otestovaly plochu a předvedly jak řadu povedených individuálních akcí, tak i kombinací do prázdné branky.

    Šest gólů vstřelila Kateřina Mrázová, tři Kristýna Kaltounková a do střelecké listiny se zapsalo deset z dvanácti našich hráček v poli. Brankářka Hana Nenadálová si připsala dva zákroky.
     
    Zítra od 13:15 českého času čeká naše holky tady v Rosariu druhé utkání proti Mexiku. Ani s tímto soupeřem bychom určitě neměli mít sebemenší problém. Pro tuto chvíli je to ode mě vše, ale za chvíli už se vám přihlásíme ze zápasu našich juniorů s Itálií. Zůstaňte na Onlajnech! (21:00:06)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 1. Mrázová (Jančová), 4. Mrázová (Jančová), 6. Mrázová (Mlýnková), 7. Kaltounková (Studentová), 9. Mrázová (Pipková), 10. Němcová (Studentová), 11. Řepková, 11. Mrázová (Mlýnková, Pipková), 13. Kaltounková (Vonková), 16. Mlýnková (Mrázová), 21. Pipková (Mlýnková), 24. Jančová, 26. Mrázová (Jančová), 27. Vonková (Němcová), 31. Studentová (Vonková), 32. Erbenová (Zelenková), 32. Mlýnková (Jančová), 32. Pipková (Mrázová, Mlýnková), 33. Kaltounková (Studentová)


    Česko: Nenadálová (Šmardová) – Jančová, Mrázová, Pipková, Mlýnková – Němcová, Studentová, Vonková, Kaltounková – Vojtěchová, Erbenová, Řepková, Zelenková. Trenérka: Věra Pančáková.
    Indie: Cagandeepová – Mehtaová, Navjeetová, Dhamijaová, Kapoorová, Kalinindiová, Gundkalová, Dhillonová, Gillová, Sujataová, Madhavarapuová, Vinayaová, Guptaová, Attalová, Shivajiová, Shefaliová. Trenérky: Vajjhalaová, Kharyalová.
    bahis siteleri