Kazachstán – Turecko 0:1 (kon.) | Island – Česko 2:1 (kon.) | Lotyšsko – Nizozemsko 0:2 (kon.)
Andorra – Kypr 1:3 (kon.) | Bosna – Izrael 3:1 (kon.) | Wales – Belgie 1:0 (kon.)
Chorvatsko – Itálie 1:1 (kon.) | Malta – Bulharsko 0:1 (kon.) | Norsko – Ázerbájdžán 0:0 (kon.)
konec
Island
2:1 (0:0)
Česko
Pátek 12.06.2015, 20:45 • Laugardalsvöllur, Reykjavík • Kvalifikace ME
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Ještě rohový kop, i Petr Čech ve vápně, nakonec i hlavičkuje, ale zákrok Halldórsona je to poslední v tomto utkání, co se událo.
     
    90+3
    Necid sestřelený na šestnáctce, pokračuje se ve hře!
     
    90+2
    Gíslason nahrazuje autora druhé islandské branky Sigþórssona.
    Další chyba Plašila znamenala velkou šanci Islandu. Ta však zůstala bez gólového efektu.
     
    89
    Plašil namazal Guðmundssonovi, ten přes půl hřiště zasprintoval, zasekl, vystřelil a Petr Čech se musel hodně natahovat! Domácí zahrají rohový kop po jeho zákroku.
     
    84
    Autor jediné české branky Bořek Dočkal opouští trávník, nahrazuje jej Vladimír Darida a český tým by se měl hlavně snažit o vyrovnání, pokud chce uhájit vedení ve skupině.
     
    79
    Nešťastníka posledních minut Lukáše Váchu nahrazuje Milan Škoda.
    Kolbeinn SIGÞÓRSSON - 2:1
     
    76
    Island právě vstřelil branku!
    A islandská fotbalová pohádka pokračuje, byť tuhle teď pomohl dopsat i český hráč Lukáš Vácha! Jeho zpětná přihrávka totiž našla ve vápně jen KOLBEINNA SIGÞÓRSSONA, který tuhle neskutečnou chybu českého týmu bezezbytku potrestal, nasadil Čechovi blafák a do prázdné branky otáčí výsledek utkání!
     
    72
    Mno, Ladislav Krejčí si začátek svého islandského představení asi maloval v růžovějších barvách, takhle se ale vykreslila pouze žlutá po zbytečném faulu na Sævarssona.
    Velká šance Krejčího, která však brankou neskončila.
     
    70
    To byla stoprocentní tutovka Krejčího, který dostal parádní přihrávku od Rosického, ale první dotyk Krejčího s míčem na hřišti se nepovedl! Český hráč, který pádil sám na brankáře, si míč pokopl až moc a brankář Halldórson byl u něj první!
     
    68
    Střídá i český tým, z trávníku odchází Václav Pilař a nahradí jej Ladislav Krejčí.
     
    62
    Domácí tým střídá, na trávník přichází Böðvarsson, utkání končí pro Hallfreðssona.
    Aron Einar Gunnarsson - 1:1
     
    60
    Island právě vstřelil branku!
    A domácí tým, nutno dodat zaslouženě, vyrovnává! Rohový kop sice česká obrana odvrátila, ale jen k Ari Skúlasonovi, který krásným pasem za obranu vyzval k zakončení ARONA EINARA GUNNARSSONA. Jeho hlavička na zadní tyč pak našla přesně svůj cíl. Asistence: Ari Freyr Skúlason.
     
    58
    A jako by český gól spíše nakopl domácí tým, který několikrát podnikl rychlý výpad do české šestnáctky, ale naštěstí bez gólového zakončení. Ale i tohle je varovný signál...
    Bořek DOČKAL - 0:1
     
    55
    Česko právě vstřelilo branku!
    GÓÓÓL! Václav Pilař vběhl s míčem do šestnáctky, kde jej přiťukl Necidovi, ten ale přenesl hru zase pod sebe na BOŘKA DOČKALA, který tvrdou bombou vymetl Halldórdsonovu šibenici!!! Asistence: Tomáš Necid.
    Šance Sigurðssona
     
    54
    Sivok v pádu nezasáhl nejšťastněji a Gylfi Sigurðsson se dostal do zakončení, zkusil levačkou prostřelit Čecha na zadní tyč, ale rána z hranice malého vápna končí mimo tyče!
     
    29
    A Gylfi Sigurðsson ani tentokrát jako exekutor přímého kopu neuspěl, těsně přestřeluje Čechovu branku, který ještě pokus pečlivě jistil.
     
    28
    Tomáš Rosický dostává žlutou kartu za faul na jednoho z domácích hráčů, kterého trefil vysokou nohou do oblasti hlavy a domácí znovu budou zahrávat standardku z hranice šestnáctky!
    Faul Sivoka, následný přímý kop však Čech dokázal pokrýt.
     
    26
    Sivok fauloval Sigþórssona, byť sudí Collum dlouho mlčel, nakonec ale na samotné hranici šestnáctky nechává rozehrát přímý kop domácích!
    Šance Necida, který dostal centr od Kadeřábka, hlavou však svůj pokus do branky neusměrnil.
     
    15
    Obrovská šance Necida, který si znovu našel hlavou centr zprava, tentokrát od Kadeřábka! Hrotový forvard se zavěsil do vzduchu a hlavou razantně zamířil k tyči, Halldórson se za míčem jen ohlédl, balon však skončil kousek vedle pravé tyče jeho branky! To je škody, to je škody... Rozhodně zatím největší šance utkání!
    První větší šance českého týmu.
     
    8
    Necid si narazil s Dočkalem a posléze přišel do vápna nebezpečný centr, kde Necid nezakončil i díky velmi důslednému pokrytí od Árnasona! Ale první větší záblesk hrozby ze strany českého týmu.

    Jaroslav Svoboda

    Branky: 60. Gunnarsson (A. Skúlason), 76. Sigþórsson – 55. Dočkal (Necid)

    Karty:   28. Rosický (CZE), 72. Krejčí (CZE)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 3:4.
    Island: Halldórson – Sævarsson, Árnason, R. Sigurðsson, A. Skúlason – Bjarnason, Gunnarsson (C), Hallfreðsson (62. Böðvarsson), Guðmundsson – G.Þ. Sigurðsson, Sigþórsson (90+2. Gíslason).
    Náhradníci: Kristinsson, Gunnleifsson – Ottesen, Jónasson, Bjarnason, Jónsson, Gíslason, Sigurjónsson, Guðjohnsen, Finnbogason, Kjartansson, Böðvarsson.

    Česko: Čech – Kadeřábek, Sivok, Procházka, Limberský – Dočkal (84. Darida), Vácha (79. Škoda), Rosický (C), Plašil, Pilař (68. Krejčí) – Necid.
    Náhradníci: Vaclík, Hruška – M. Kadlec, Suchý, Gebre Selassie, Kovařík, Kopic, Krejčí, Kolář, Darida, Škoda, V. Kadlec.

    Rozhodčí: Collum (Skotsko) – MacGraith (Irsko), Connor (Skotsko)

    Diváci: 15500
    bahis siteleri