Čína – Nizozemsko 1:0 (kon.) | Pobř. slonoviny – Thajsko 2:3 (kon.) | Kanada – Nový Zéland 0:0 (kon.)
Austrálie – Nigérie 2:0 (kon.)
konec
Austrálie
2:0 (1:0)
Nigérie
Pátek 12.06.2015, 23:00 • John Scouras Field at Winnipeg Soccer Complex, Winnipeg, Manitoba • Mistrovství světa - ženy
Předzápasové kurzy
     
    Utkání je u konce! Austrálie zvládla důležitý souboj s Nigérií a zvítězila 2:0, udržela si tak šanci na postup ze skupiny!

    První poločas nabídl dlouho vyrovnanou hru obou týmů. Až ve 29. minutě jsme viděli velkou šanci a hned z toho byla branka! De Vannaová předložila míč Kyah Simonové, která si již s zakončením poradila! I další šanci měly Australanky! Střela Simonové byla zablokoval, avšak míč se odrazil přímo na nohu Kerreové, ta však minula. V závěru mohla srovnat Oparanozieová, její střela však byla zablokována.

    Ve druhém poločase jsme si na branku museli opět počkat! Až v 68. minutě se dokázala prosadit Kyah Simonová, která přidala svůj druhý gól v zápase! V závěru ještě ostře pálila De Vannová, avšak Dedeová její střelu zneškodnila! Poté ještě trefila Allewayová břevno, nicméně skóre už se nezměnilo!

    Z mé strany je to vše a u dalšího fotbalového přenosu se těším brzy nashledanou! (00:51:54)
    Momentka z první branky Kyah Simonové!

     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Tak teď upířmně nevím, co se stalo. Rozhodčí jasně ukazoval, že nastavuje čtyři minuty, nicméně utkání ukončil již po jedné minutě! To jsem ještě neviděl!
     
    90
    Nastavují se celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Rozehrávky se ujala Nwabuokuová, která směřovala svůj centr na malé vápno. Zde však před brankářkou Williamsovou míč odkopla odhlavičkovala Kennedyová!
     
    89
    Na pravé straně nestíhala v souboji s Okobiovou Catleoyvá a domácí hráčka musela faulovat! Nigérie tak má k dispozici hodně zajímavou standardní situaci.
     
    88
    Střídající Dike se pokoušela něco vymyslet na pravé straně, avšak proti sobě měla Foordovou a míč nakonec ztratila!
     
    87
    Austrálie provádí druhé střídání! Dvougólová střelkyně Kyah Simonová jde ze hry. Na její pozici nastupuje Michelle Heymanová!
     
    86
    Austrálie hraje v poslední době výborně a stále drží dvoubrankové vedení. Nigérie má sice více ze hry, avšak do nějakého zajímavého zakončení se zatím nedostala.
     
    85
    Z velké dálky to nyní zkusila Oshoalaová, jejíž střela však letěla nad břevnem branky Dedeové!
     
    84
    Nigérie střídá dnes naposledy! Ze hřiště jde Asisat Oshoalaová. Na její místo se jde podívat na posledních pár minut Courtney Dike.
    Břevno Allewayové
     
    82
    Exekuce se ujala Kerrová, jejíž přízemní centr mířil na přední tyč. Zde jej lehce tečovala Allewayová a ten se otřel o břevno! Následně už Nigérie zvládla míč odklidit z vápna pryč!
     
    81
    Na pravé straně se provinila nedovoleným zákrokem Ebereová, která tvrdým způsobem poslala k zemi Kerrovou a Austrálie má k dispozici zajímavou standardní situaci!
    Trenér Nigérie Edwin Okon zatím s výkonem svých hráček nemůže být spokojen!

    Výborný zákrok Dedeové proti střele De Vannaové
     
    80
    Do zajímavé příležitosti se po levé straně hnala Del Vannaová, která vystřelila z hranice vápna. Její střela však mířila doprostřed a Dedeová dokázala zasáhnout!

    Jan Havlovic

    Branky: 29. Simonová, 68. Simonová

    Karty:   42. Nwabuokuová (NIG), 60. Chukwunonyeová (NIG)


    Austrálie: Williamsová – Catleyová, Kennedyová, Allewayová, Foordová – Gorryová, Kellondová, van Egmondová – Kerrová, Simonová (86. Heymanová), De Vannaová
    Náhradníci: Crummerová, Sykesová, Polkinghorneová, Uzunlarová, Khamisová, Buttová, Poliasová, Rasová, Hudsonová, Arnoldová, Bolgerová, Heymanová

    Nigérie: Dedeová – Ebereová, Ebiová, Chukwunonyeová, Ohaleová (52.Njokuová) – Okobiová, Ayindeová, Nwabuokuová, Oshoalaová (84.Dike) – Oparanozieová (54. Nkwochaová), Ordegaová
    Náhradníci: Edohová, Nkwochaová, Sundayová, Dikeová, Umotongová, Njokuová, Whyteová, Ayilaová, Ohadughaová, Nkuová, Ohiaeriakuová, Nnodimová

    Rozhodčí: Frappartová – Nicolosiová, Rodriguezová
    bahis siteleri