Austrálie – Nigérie 2:0 (kon.) | Švýcarsko – Ekvádor 10:1 (kon.) | USA – Švédsko 0:0 (kon.)
Japonsko – Kamerun 2:1 (kon.) | Francie – Kolumbie 0:2 (kon.) | Brazílie – Španělsko 1:0 (kon.)
Anglie – Mexiko 2:1 (kon.)
konec
Japonsko
2:1 (2:0)
Kamerun
Sobota 13.06.2015, 04:00 • BC Place Stadium, Vancouver • Mistrovství světa - ženy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Mistrovství světa ve fotbale žen je v plném proudu a nás čekají druhé zápasy v základních skupinách. V sobotu od čtyř hodin ranní si určitě nenechte ujít zápas mezi Japonskem a Kamerunem.
     
    Japonsko

    Japonky patří ke světové elitě. Na olympijských hrách došly Japonky až do finále, kde podlehly Američankám, avšak na mistrovství světa v roce 2011 si se stejnými soupeřkami ve finále poradily a letos tak obhajují titul mistryň světa.

    V prvním zápase si Japonky podle očekávání poradily se Švýcarkami, které porazily 1:0 a ve skupině C tak vinou horšího skóre zaujaly druhé místo právě za prvními Kamerunkami. O jediný gól utkání se postarala Mijamaová, která se prosadila z penalty ve 29. minutě.
     
    Kamerun

    Dnešní soupeřky Japonek mohou prakticky jen překvapit. Tohle je jejich vůbec první účast na mistrovství světa a proti Japonkám nebudou favoritkami.

    Na úvod šampionátu se Kamerunky utkaly s Ekvádorkami a připsaly si pohodovou výhru 6:0. Hráčky z Jižní Ameriky byly opravdu trochu mimo a zavinily hned tři penalty, která afričanky bez problémů proměnily. Největší hvězdou utkání se stala Gaelle Enganamouitová, která Ekvádorky zaměstnávala od první minuty a nakonec si připsala hattrick.
     
    Tabulka skupiny C

    1. Kamerun (1-0-0) 6:0 3 b.
    2. Japonsko (1-0-0) 1:0 3 b.
    3. Švýcarsko (0-0-1) 0:1 0 b.
    4. Ekvádor (0-0-1) 0:6 0 b.
     
    Příjemné sobotní ráno! Za pár minut by mělo být zahájeno jistě velmi zajímavé utkání mezi úřadujícími mistryněmi světa z Japonska a velmi nevyzpytatelným Kamerunem. Jedenáctky obou celků již jsou známy, pojďme se na ně podívat.
     
    Hráčky již samozřejmě jsou na hřišti a vše je připraveno k úvodnímu výkopu utkání.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Japonky se hned od úvodu snaží kombinovat na útočné polovině. Momentálně si favoritky vybojovaly autové vhazování.
     
    2
    Další vhazování ve prospěch Japonska. Asiatky Kamerunky zatím k míči příliš nepouštějí.
     
    4
    Stále jsou u míče převážně japonské hráčky. Kingaová si sice neporadila se zpracováním míče, ale nakonec ještě vybojovala vhazování.
     
    6
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je výborný start Japonek! Centr z pravé strany sice mířil na Ogimiovou, ale ta ho netrefila a míč propadl až k AJE SAMEŠIMAOVÉ a ta neměla problém trefit prázdnou bránu.
    Aja SAMAŠIMAOVÁ - 1:0
     
    7
    Hned v následující minutě se k zakončení dostaly i Kamerunky, ale Feudjioová po akci Enganamouitové mezi tři tyče nemířila.
     
    9
    Japonské hráčky neustávají v kombinační hře na polovině Kamerunu. Opravdu se nedá očekávat, že si dnes afričanky nějak výrazněji zakopou s míčem.
     
    9
    Japonské hráčky neustávají v kombinační hře na polovině Kamerunu. Opravdu se nedá očekávat, že si dnes afričanky nějak výrazněji zakopou s míčem.
     
    11
    Kombinační hra pokračuje, momentálně je míč až u stoperské dvojice Iwašimizuová-Kumagajová.
     
    12
    Konečně přišlo jakési zrychlení hry a kolmé přihrávka dopředu. Zde se však k míči jako první dostala brankářka Kamerunu a hráčky v zeleném si po delší době mohou začutat.
     
    14
    Velmi zajímavě nyní vypadala akce Kamerunek. Ty se hned v trojici vyrojily v útoku, avšak centr z pravé ani z levé strany přesný nebyl a míč skončil v náruči Kajhoriové.
     
    15
    Po autovém vhazování na polovině Kamerunu byla povalena Kawasumiová a Mijamaová bude zahrávat volný kop.
     
    17
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    A je to 2:0! Volný kop se Japonkám sice vůbec nepovedl, ale poté zahrávaly standardní situaci od rohového praporku a tu zužitkovaly parádně. Roh byl zahrán na krátko, k centru se dostala Mijamaová, její vysoký míč trestuhodně podběhla Ngoová Ndomová a do prázdné brány tak mohla zakončovat JUJKA SUGASAWAOVÁ, která si skvěle zaběhla na zadní tyč.
    Jujka SUGASAWAOVÁ - 2:0
     
    19
    Kamerunky opět ožily po inkasované brance, avšak nyní se podle hlavní rozhodčí dopustila faulu Enganamouitová a k míči se dostanou opět japonské hračky.
     
    20
    Nutno říci, že především v útočné fázi si Kamerunky docela ví rady, ale zatím se ne a ne dostat k té rozhodující finální přihrávce, která by vedla ke gólové šanci.
     
    21
    Bellaová kolíky došlápla na nohu Kawasumiové a je jí odpískán faul. Následuje další standardka pro Japonsko.
     
    22
    Velká šance Kamerunu! Fantastický pas za obranu přistál přesně u noh Gaelle Enganamouitové, avšak ta už se dostala do ne příliš vhodného úhlu a Kajhoriová její střelu nohou zneškodnila.
    Kajhoriová si připsala první důležitý zákrok
     
    24
    Japonky mají stále více ze hry, ale nedávna akce dokázala, že si na rychlé útoky Kamerunek musí dávat velkého majzla.
     
    25
    Další akci Kamerunu vedla opět Enganamouitová a Afričanky vybojovaly roh.
     
    26
    Po jeho rozehrání sice míč zamířil přesně do rukavic Kajhoriové, ale z rychlého protiútoku Japonska vznikl jen faul, po kterém bude rozehrávat opět Mijamaová.
     
    27
    Znovu měla Ngoová Ndomová problémy s vysokým míčem, ale tentokrát aspoň dokázala prodloužit míč a dostat ho mimo dosah Japonek.
     
    28
    Rychlé útoky Kamerunu jsou opravdu nebezpečné. Za obranu Japonska se už už dostávala Gabrielle Ongueneová, ale nakonec se ji příliš nepovedlo zakončení a takový menší oblouček mezi tři tyče nemířil.
     
    29
    Takové ztráty na vlastní polovině si Japonky nemohou dovolit. Nyní z toho sice nebyla příliš nebezpečná střela, ale později by se to Asiatkám mohlo vymstít.
     
    30
    Nepřesnost v útoku Japonska přisuzuje autové vhazování na stranu Kamerunek. Těm však byl po chvíli odmáván a rovněž odpískán ofsajd.
     
    31
    Belleové je po faulu na půli hřiště domlouváno, zatím se to však obejde bez žluté karty.
     
    33
    Ongueneová se dostala až do pokutového území a úspěšně vybojovala roh ve prospěch Kamerunu.
     
    33
    K příliš přetaženému centru na zadní tyč se sice natlačila hlavičkující Enganamouitová, avšak ta nakonec poslala míč jen ke Kajhoriové, která kulatý nesmysl v pohodě chytla.
     
    35
    Na druhé straně jsme byli svědky dalšího volného kopu, který zahrávala Mijamaová, ale tentokrát si na míč počíhala gólmanka kamerunské reprezentace. Protiútok afrického týmu zastaven ofsajdem.
     
    36
    Ve 36. minutě mají Japonky procentuální držení míče více než 60%. To sice ukazuje jasnou nadvládu nad nejdůležitějším předmětem na hřišti, ale Kamerunky již párkrát dokázaly zazlobit.
     
    38
    Samešimaovou sice u rohového praporku v pohodě pohlídala Metfometouová Tchenoová, jenže Kamerunky velmi záhy přicházejí o míč.
     
    39
    V souboji s Kingaovou si Ongueneová pomohla rukama a je ji pískán faul. Obránkyně Japonska si nyní počínala opravdu na výbornou.
     
    41
    Příliš dlouhá kolmice na jednu z ofenzivních hráček Japonska skončila až u Ngoové Ndomové a ta rozjela rychlý útok Kamerunu. Po bleskovém přechodu na útočnou polovinu se v pokutovém území dokázala prosadit Enganamouitová, která následně přihrála před bránu, avšak Ngomoová Maniová z předbrankového prostoru minula bránu.
     
    43
    Dva kamerunské fauly v krátké hrací době přináší první žlutou kartu zápasu.Tu, zjevně za opakované prohřešky, dostává Kamerunka s číslem 20, Genevieve Ngoová Mbelecková.
     
    44
    Jenže nyní se faulu dopustily Japonky a Kamerunky mohou z volného kopu nacentrovat do pokutového území.
     
    45
    Centr do vápna se sice Afričankám vydařil, ale poté se nedostaly k pořádnému zakončení a míč končí opět až u Kajhoriové. Ta zatím až na velkou šanci Enganamouitové příli nebezpečným akcím nečelila.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí bez jakéhokoliv nastavení a Japonky tak jdou do kabin s vedením 2:0. Jako první se již v šesté minutě utkání prosadila Samašiová, ke které propadla výborná přihrávka z pravé strany, a o jedenáct minut později se po zaváhání kamerunské brankářky hlavou prosadila i Sugasawaová. Afričanky si vytvořily nějaké ty šance, ale v té největší proti Enganamouitové uspěla Kajhoriová a zbytek si již pohlídala obrana Japonska.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 5:00.
    Japonky jsou po prvním poločase veselejším týmem

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Kamerunky zahájily druhou půli s jednou změnou v sestavě. Místo žlutou kartou potrestané Genevieve Ngoové Mbeleckové přichází Fanrcina Zougaová.
     
    46
    Africké hráčky se hned natlačily do útoku, ale záhy jim byl odpískán faul. Rozehrávat z klidové pozice tak bude Kajhoriová.
     
    47
    Na konci 47. minuty si Kamerunky připisují další nedovolený zákrok, vše končí omluvou a obejmutím.
     
    49
    Začátek druhého poločasu se zatím nese ve znamení opatrnosti. Japonské hráčky mají míč častěji na kopačkách, ale nějaké potencionální velké šance se nerodí
     
    50
    Po souboji na hranici pokutového území na zemi zůstává Ngonoová Maniová. Nutno říci, že šlo o férový vzdušný souboj.
     
    51
    Tohle moc férové nebylo. Po navázání hry míčem rozhodčího Kamerunky v rámci fair play měly vrátit míč Japonkám, ale místo toho začaly hned útočit a vybojovaly si roh. Japonské rozhodčí se sice dožadovaly jakéhosi zásahu hlavní rozhodčí, ale ta s tím dělat nic nemůže.
     
    52
    Rohový kop Kamerunu skončil nepřesným centrem, který již skončil za čárou. Afričanky jsou však v posledních chvílích velmi aktivní.
     
    54
    Až na začátku 54. minuty se dostaly k centru do pokutového území také japonské hráčky, ale tentokrát si s míčem výborně poradila Ngoová Ndomová, která ho stáhla ze vzduchu.
     
    55
    Dochází k první změně v japonských řadách. Potlesk sklízí Nahomi Kawasumiová, kterou na place vystřídá Šinobu Ohnoová.
     
    56
    Ohnoová si sice výborně poradila s bránící Feudjioovou, ale poté do vápna poslala opět takový centr, který mířil příliš blízko brankářky Kamerunu a ta míč sebrala.
     
    58
    Po výborné přihrávce na velké vápno došlo k roztažení japonské hry na pravou stranu, ale dále následoval jen další centr, ze kterého nepřišlo nebezpečí.
     
    59
    Hodně tvrdým skluzem proti nohám soupeřky se teď předvedla jedna z Japonek. Hlavní rozhodčí však kupodivu nepíská faul a Japonky budou vhazovat.
     
    60
    V první výraznější akci se ukázala Zougaová, která na hřiště přišla po poločasové přestávce. Její rána ze zhruba třiceti metrů však mezi tři tyče rozhodně nemířila.
     
    61
    Už už to vypadalo na dobrou šanci japonské reprezentace, ale nakonec je z toho jen nesprávně odpískaný ofsajd. Teď Japonsku rozhodčí upřely gólovku.
     
    62
    K druhému střídání se odhodlal trenér Kamerunu. Ten stahuje Madelaine Ngonoovou Maniovou a na hřiště posílá Ajaru Nchoutovou.
     
    64
    Podruhé do svých řad zasahuje i japonský trenér. Čerstvá Sawaová nahrazuje již značně vyčerpanou Sakagučiovou.
     
    65
    Velmi nebezpečně nyní vypadal protiútok Kamerunu, ale Afričankám se nakonec nepodařilo prostřelit pevnou obranu Japonska.
     
    66
    Hodně velké potíže teď měla Ngoová Ndomová. Brankářka Kamerunu se vydala až na hranici velkého vápna, kde těsně před jednou z Japonek zasáhla míč a poté ho dokázala odpravit do bezpečí. Stačilo by však pár centimetrů a japonská hráčka by šla sama na prázdnou bránu.
     
    67
    Povedený centr na zadní tyč se dostal na hlavu Samešimaové, ale ta si nepočínala jako při prvním gólu zápasu a zařídila jen odkop od brány.
    Na sympatickou ofenzivní snahu Kamerunu je poukazováno i na sociálních sítích

     
    69
    S nebezpečnou kolmicí Japonska si na poslední chvíli poradila Leukoová.
     
    70
    Kamerun bude mít k dispozici velmi slibnou standardku, kterou obstará Zougaová. Zajímavostí je, že tato hráčka hraje s brýlemi.
     
    71
    Obrovský závar před japonskou bránou končí pouze třemi zablokovanými střelami a jednou finální, nepřesnou. Afričanky jsou však stále blíže a blíže gólu.
    Závar před japonskou bránou
     
    72
    Poslední střídanou hráčkou Kamerunu je Ongueneová, kterou na hřišti nahrazuje Ejangueová.
     
    74
    Japonky se snaží uklidnit hru a nepouštět soupeřky k míči. Ty si však zatím vedou na výbornou a pomalu už rozjíždí kombinaci na útočné polovině.
     
    75
    K míči se opět dostávají Asiatky. Těm se zatím daří likvidovat akce Kamerunu již v samém zárodku.
     
    77
    Trojice Japonek si na pravé straně hřiště pohrávala tak dlouho až jim asistentka rozhodčí odmávala ofsajd.
    Zajímavé zhodnocení japonské hry v útoku a v obraně

     
    78
    Kamerunkám se nyní moc nevede. Soupeřky je drží daleko od své brány, ale stále stačí jen jeden gól a zápas bude zdramatizován.
     
    79
    Jenže bez míče to opravdu nepůjde. Ohnoová se dokonce dostala k centru do pokutového území, který musela likvidovat jedna ze stoperek Kamerunu.
     
    80
    Před hráčkami je posledních deset minut řádné hrací doby a my konečně známe dnešní návštěvnost. Ta je opravdu výborná, neboť na tento zápas ženského mistrovství světa ve fotbale dorazilo 31 441 diváků a divaček!
     
    82
    Poměrně blízko zdramatizování zápasu teď byla Zougaová. Střídající hráčka Kamerunu natáhla ke střele zpoza velkého vápna a přízemním pokusem protáhla Kajhoriovou.
    Solidní střela Zougaové
     
    84
    Hned dva rohové kopy si nyní vypracovaly Kamerunky, avšak po ani jednou centru do vápna se africké hráčky k zakončení nedostaly.
     
    85
    Je tady poslední japonské střídání. Úspěšná střelkyně druhé japonské branky, Sugasawaová je nahrazena Kamionobeovou.
     
    86
    S blížícím se koncem utkání přichází na velmi běhavou Enganamouitovou křeče. Po krátkém ošetření je však nejlepší hráčka Kamerunu zpět na hřišti.
     
    88
    Po autovém vhazování přiletěl míč až do pokutového území, kde se k zakončení tlačila Enganamouitová. Japonská obrana je zatím pevná a i v 88. minutě drží čisté konto.
     
    89
    Z dalšího rohového kopu Kamerunu nebylo vůbec nic. Afričanky již moc času opravdu nemají.
     
    90
    Kamerun právě vstřelil branku!
    Tak pozor! Že by drama?! Parádní přihrávku mezi stoperkami Japonska předvedla Enganamouitová, k míči se dostala AJARA NCHOUTOVÁ a ta střelou, která olízla bližší tyč, překonává Kajhoriovou.
    Ajara NCHOUTOVÁ - 2:1
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje čtyři minuty
     
    90+2
    Obrovská šance na vyrovnání! Kamerunky hrají opravdu parádní zápas a v posledních minutách přehrávají úřadující mistryně světa! Po centru z pravé strany zakončovala hlavou Enganamouitová, ale její hlavička o kousek minula bránu japonské brankářky, která neměla šanci zasáhnout.
    Enganamouitová hlavičkovala těsně vedle
     
    90+3
    Troch zbytečná nepřesná střela teď zařídila odkop od japonské brány. Kamerunky se musí dostat rychle k míči a nahrnout se do útoku.
     
    90+4
    Japonky se ubránily dalšímu útoku a kontrolují míč. Tohle už s Kamerunem vypadá bledě.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je tedy u konce a Japonsko si připisuje výhru 2:1. Po poločase to sice bylo 2:0, ale v samém závěru dokázaly skvěle hrající Kamerunky utkání zdramatizovat a nakonec byly blízko vyrovnání. To však po krásné hlavičce Enganamouitové nepřišlo a plný bodový zisk tak berou úřadující mistryně světa, které si však podle papírových předpokladů měly připsat jistější vítězství.
    Statistiky dnešního zápasu

     
    Ode mě je to zatím vše, ale budu se na Vás těšit u dalších online přenosů. Například u večerního zápasu Cop América mezi týmy Uruguaye a Jamajky. Přeji příjemně strávenou sobotu. (05:58:58)

    Lukáš Podleśny

    Branky: 6. Samašimaová, 17. Sugasawaová – 90. Nchoutová

    Karty:   43. Ngoová Mbelecková (CAM)


    Japonsko: Kajhoriová – Kingaová, Iwašimizuová, Kumagajová, Ucugiová – Kawasumiová (55.Ohnoová), Sakagučiová (64. Sawaová), Mijamaová (C), Samešimaová – Ogimiová, Sugasawaová (85.Kamionobeová)
    Náhradníci: Fukumotoová, Jananeová – Sawaová, Ohnoová, Kamionobeová, Tanakaová, Iwabučiová, Arijošiová, Kawamuraová, Nagasatoová, Kitaharaová

    Kamerun: Ngoová Ndomová – Metfometouová Tchenoová, Bouová Ndjouhová, Manieová (C), Leukoová – Feudjioová, Yangoová – Ongueneová (72.Ejangueová), Ngoová Mbelecková (46.Zougaová), Enganamouitová – Ngonoová Maniová (62.Nchoutová)
    Náhradníci: Mbororoová, Enyegueová – Nchoutová, Ejangueová, Zougaová, Awonaová, Abenaová, Sonkengová, Akabaová, Nganiová, Bellaová, Awachwiová

    Rozhodčí: Pernilla Larssonová – Anna Nyströmová (obě SWE), Natalie Aspinallová (ENG)

    Diváci: 31.441
    bahis siteleri