Brazílie – Portugalsko 0:0 (3:1 po pen.) | Mali – Německo 1:1 (4:3 po pen.) | USA – Srbsko 0:0 (5:6 po pen.)
Uzbekistán – Senegal 0:1 (kon.)
konec
Uzbekistán
0:1 (0:0)
Senegal
Neděle 14.06.2015, 06:30 • Westpac Stadium, Wellington • Mistrovství světa U20 • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    UZBEKISTÁN
    Uzbekistán postupil do závěrečných bojů až ze třeího místa a do osmifinále dostal velmi nepříjemní Rakousko. Svěřenci trenéra Chajdarova nebyli považováni za favority, nicméně o svém vítězství dokázali rozhodnout ve druhém poločase, kdy se dvakrát trefil Chamdamov! I do dnešního čtvrtfinále vstupuje Uzbekistán v roli mírného outsidera!

    SENEGAL
    Africký tým rovněž postoupil do vyřazovaích bojů ze třetího místa. Do osmifinále schytal velmi těžkou Ukrajinu. Svěřenci trenéra Kota drželi se svým soupeřem krok, avšak v 70. minutě inkasovali. Senegalu se však podařilo sedm minut před koncem srovnat a zápas dospěl až k penaltovému rozstřelu. V něm byli šťastnější Afričané a mohli se radovat z postupu do čtvrfinále! V něm bude Senegal považován za mírného favorita, který by měl postupit!
     
    Hezké nedělní ráno všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Fotbalovým šampionát do dvaceti let na Novém Zélandu již dospěl do své čtvrtfinálové fáze! My se společně zaměříma na hodně překvapivé čtvrtfinále mezi Uzbekistánem a Senegalem! Úvodní výkop je naplánován na Westpac Stadium v 6:30 a u textového onlajnu se na vás bude těšit Jan Havlovic!
     
    Úvodní sestavy:

    Uzbekistán: Chamrajev – Komilov, Chamrobekov, Abdullajev, Ašurmatov – Šukurov, Sochibov, Tursunov – Šomurodov, Urinbojev, Gjosov
    Náhradníci: Karimov, Kosimov, Talipov, Sidikov, Otachonov, Normurodov, Azimov, Chursanov, Ergašev

    Senegal: Sy – Sylla, Cissé, Sané, Wagué – Gomis, Sarr – Sow, Nassalan, Koné – Thiam
    Náhradníci: Ndiaye, Ndione, Correa, Faye, Wadji, Ba, S.Niang, E.Niang, Sy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí Ovidiu Hategan z Rumunska právě zahájil dnešní utkání! Výhodu úvodního výkopu měli k dispozici fotbalisté Senegalu.
     
    1
    Senegal hned od úvodu volí postupnout kombinaci. Míč je momentálně u stoperů, kteří se pomalu dostávají za útočnou polovinu.
     
    2
    Na levé straně se pokoušel proniknout do vápna Šukurov, toho si však pohlídal pozorný Wagué a Senegal může opět rozvíjet svou kombinaci.
     
    3
    Teď však na levé straně chyboval při rozehráce Sylla a k odcentrování míče se dostal Tursunov. Jeho nadýchaný centr hledal ve vápně Šomurodova. K tomu se však hlavička nedostala.
     
    4
    Sow dostal pěkný míč na levou stranu a mohl míč obratem posílat do vápna. Na centr si však netroufl a pohotový Ašurmatov ho o míč obral.
     
    5
    Po nedovoleném zákroku Ašurmatova zahrával Senegal první standardní situaci, které se zhostil Sylla. Jeho centr letěl na zadní tyč, kde však stál připravený gólman Chamrajev.
     
    7
    Wagué dostal těžkou přihrávku do středu hřiště, navíc mu nesedlo zpracování. Hráč Senegalu však dokázal míč udržet a momentálně je u stoperů, kteří rozehrávají.
     
    8
    Velmi zajímavý míč došel na levou stranu, kde se nacházel Moussa Sow. Tento hráč se pokoušel odcentrovat, avšak jeho postup zastavil hvizd sudího, neboť mu byl odpískán ofsajd.
     
    9
    Na útočné polovině se dostal do kličky Gijosov, kterého však poslal na zem Cissé a Uzbekistán má k dispozici zajímavou standardní situaci!
     
    10
    Sochibov rozehrál standardní situaci na Uribojeva, který však u míče nestál ideálně a jeho střela mířila vysoko nad branku!
     
    12
    Z levé strany poslal do vápna zajímavý centr Sow, který našel Koného, ten si míč ideálně zpracoval, avšak střela se mu vůbec nevydařila.
     
    13
    O pár desítek sekund později se ke střele dostal opět Koné. Ani v tomto případě se však nedokázal trefit mezi tři tyče.
     
    14
    Útočnou akci Uzbekistán zastavil středopolař Nassalan, který přesnou hlavičkou dostal míč ke gólmnu Syovi, ten se chystá vykopávat.
     
    15
    Uzbekistán teď hodně riskoval při vlastní rozehrávce a k míči se málem dostal Sidi Sarr. Domácí měli štěstí, že Sarr při zpracování míče poslal k zemi Abdullajeva a byl mu odpískán nedovolený zákrok.
     
    16
    Na hranici vápna se dokázal uvolnit Sochibov, který pohotově vypálil. Jeho ránu však zablokoval bránící stoper a hra pokračuje dál!
     
    17
    Uzbekistán mohl jít hned po zisku míč do rychlého protiútoku, jenže přechod domácích hráčů na útočnou polovinu byl strašně pomalý a hráči Senegalu se stačil vrátit.
     
    18
    Na útočné polovině nyní Komilov velmi ostře zajel pod nohy Cissího a nemůže z toho být nic jiného než odpískáný nedovolený zákrok.
     
    20
    Máme za sebou již dvacet minut a zatím neregistrujeme nějakou větší příležitost. Oba týmy se zatím tak lehce uťukávají a hlavně nechtějí udělat chybu.
     
    21
    Zajímavý průnik provedl na levé straně Urinbojev, který nakonec končí rohovým kopem, neboť za postranní čáru poslal míč Sané.
     
    22
    Tak teď jsem to zařikl! Hned po rohovém kopu se Uzbekistán dostal do zajímavé příležitosti! Střela Urinbojeva byla ještě zablokovaná, avšak střela Šukorova už nikoliv a zasáhnout musel gólman Sy!
    Proti střele Šukurova vytáhl skělý zákrok Sy
     
    23
    Uzbekistán se pomalou kombinací dostává na polovinu svého soupeře a bude se pokoušet ohrozit branky gólaman Sye!
     
    24
    Tak domácí se do zakončení nedostali, nicméně Komilovo centrovaný míč Sye vůbec nezaskočil a dopředu míří Senegal.
     
    26
    Na pravé straně se provinil nedovoleným zákrokem Wagué, který poslal k zemi Komilova. Uzbekistán tak zůstává u míče a bude moci zaútočit!
     
    27
    Hosté velmi rychle překonali střední pásmo a mohli jít dopředu, avšak přihrávka Gomise na Nassalana nebyla vůbec přesná. Obránce Ašurmatov následně napálil míč do ruky Gomise a rozehrávat bude Uzbekistán.
     
    28
    Uzbekistán však dlouho u míče nevydržel, neboť ve středu pole se provinil faulem Sochibov, ten poslal k zemi Nassalana.
     
    29
    Hodně riskantní rozehrávku zvolil Cissé, který se ocitl v obležení hned dvojice protihráčů, avšak pomocí svých spoluhráčů těžkou situaci zvládl.
     
    30
    Gijosov si teď špatně hlídal míč, který mu vypíchl Koné. Hlavní rozhodčí správně ukázal autové vhazování pro Senegal!
     
    31
    Právě Koné před malou chvílí prošel středem hřiště a předložil míč na pravou stranu, kam si naběhl Sow. Jeho centr však skončil přímo v náručí brankáře Chamrajeva.
     
    32
    Hodně lehkovážně teď ve vápně bránil Chamrobekov, který podskočil centr Cissého a následně velmi riskantně rozehrával.
     
    33
    Za dlouhým míčem od Saného spěchal Thiam. Jenže u míče byl dříve Tursunov, který se s tím nepáral a poslal míč do zámezí.
     
    34
    Nassalan dostal pěkný pas na hranici vápna, udělal kličku a vypálil. Střela se mu však hrubě nepovedla a míč skončil mimo branku!
     
    35
    Wagué nepřesně přihrával do středu Konému. Situaci naštěstí pro Senegal zachránil pohotový stoper Sané, který míč získal zpět.
     
    36
    Wagué hledal křížným centrem za obranou Nassalana, ten byl však doslova za obranou a pomezní mu odmával ofsajd. První ofsajd tohoto zápasu!
     
    37
    Senegal se dostává na vlastní polovině k pohdové rozehrávce. Míč putuje ze strany na stranu a hosté se postupně dostávají na útočnou polovinu.
     
    38
    Ašurmatov dostal na pravé straně vcelku hodně prostoru a postupoval vpřed. Obhodil si Syllu, toho však zaskočil Cissé, který se výborně vrátil!
     
    39
    Senegal se pokoušel zakombinovat na pravé straně a získat výhodnou pozici k odcentrování. Wagué s Koném si však vůbec nerozuměli a míč skončil v zámezí.
     
    40
    Teď se na levé straně dostal k centru Nassalan, ten však míč již vykroutil do zámezí, což postřehl pomezní a bude následovat odkop od branky!
     
    41
    Před vápnem Senegalu se dostal ke střele Urinbojev, který však napálil pouze obětavě bránícího Cissého. Uzbekistán tak bude zahrávat rohový kop.
     
    42
    Exekuce rohového kopu se zhostil Šukurov, jehož centr byl však přetažený. Nicméně někdo z domácích míč tečoval a Uzbekistán bude mít možnost třetího rohu v zápase.
     
    43
    I třetího rohového kopu v zápase se ujal Šukurov, který ani tentokrát nenacentroval míč do vápna době. Obrana Senegalu centr v pohodě odvrátila.
     
    44
    Koné se pokoušel motat svého soupeře na pravé straně. Nakonec se mu podařilo odcentrovat, nicméně míč skončil v zámezí.
     
    44
    První žlutou dnešního zápasu vidí Mouhameth Sané, který nalétl do vzdušného souboje a tvrdě poslal k zemi Urinbojeva,
     
    45
    Tak v zábvěru poločasu se mohli prosadit domácí! Do rychlého protiútoku se dostal Sow, který to vzal na sebe a vypálil. Chamrajev naštěstí pro Uzbekistán míč vyškrábl na rohový kop!
    Proti střele Sowa dokázal zasáhnout Chamrajev
     
    45+1
    Rohového kopu se ujal Koné, jehož centr však obrana Uzbekistánu odvrátila.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločaas na Westpac Stadium toho příliš zajímavého nenabídl. Na první větší přiležitost jsme čekali až do 22. minuty, kdy se míč odrazil k Šukorovi, který však napálil pouze Sye! Hra poté byla vyrovnaná a až v samotném závěru mohli udeřit Afirčané. Střelu Sowa však vytáhl Chamrajev nad branku!

    Druhý poločas tak začne za nerozhodného stavu přibližně v 7:34.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hlavní arbitr právě zahájil druhý poločas. Výhodu úvodního výkopu měli fotbalisté Uzbekistánu, kteří se dostává do postupné kombinace.
     
    47
    Na hranici vápna se snažil vystřelit Nassalan, nicméně obrana Uzbekistánu ho do zakončení nepustila.
     
    48
    Šukurov si na pravé straně obhodil Syllu a následně předal míč Gijosovi. Jeho centr hledal ve vápna Urinbojev, avšak našel pouze stopera Saného, který míč odhlavičkoval.
     
    49
    Gijosov dostal opět míč na pravou stanu a v souboji si hodně nečikovně počínal Alhassane Sylla, který vidí žlutou kartu!
     
    50
    Exekuce se zhostil sám faulovaný a jeho centr propadl až na zadní tyč, kde se nacházel Komilov. Jeho střela byla zablokovaná, avšak Uzbekistán pokračuje v kombinaci.
     
    51
    Senegal nadějně kombinoval na útočné polovině. Do zakončení se nakonec dostal Sidi Sarr, avšak jeho rána mířila mimo.
     
    52
    Nassalan operoval s míčem na levé straně a i s trochou štěstí se mu podařilo dostat míč na hranici vápna, odkud pálil Roger Gomis. Jeho ránu ale vyrazil gólman Chamrajev!
    Gomise vychytal Chamrajev
     
    54
    Hodně riskantní přihrávku posílal Sané a brankář Sy musel hodně zabrat, aby byl u míče první. Situaci však zvládl a Senegal pokračuje v kombinaci.
     
    55
    Senegal se dokázal ubránit ataku Uzbekistánu a postupnou kombinací míří na útočnou polovinu.
     
    56
    Z pravé strany poslal centr do vápna Wagué, na který si naskočil Thiam. Jeho hlavička však mířila mimo!
     
    57
    Na trávníku zůstal ležet Alhassane Sylla, který má zřejmě nějaký zdravotní problém. Po zásahu lékařského týmu je však schopen pokračovat ve hře.
     
    58
    Na přihrávku od Urinbojeva si naběhl Šomurodov, který byl však zdvojen a do zakončení se nedostal.
     
    59
    Nassalan se dostal k centru z levé strany, který byl zablokován na roh. Rozehrávky se ujal Sidi Sarr, jehož centr zaplachtil přímo do rukavic gólmana Chamrajeva.
     
    60
    Moussa Sow hledal kříným pasem za obranou nabíhajícího Koného, přihrávka však byla hodně nepřesná a Koné neměl šanci míč na hrací ploše stihnout.
     
    62
    Senegal šel do rychlého protiútoku, který táhl po levé straně Nassalan. Následně však přišla nepřesná přihrávka a do protiútoku mohl jít také Uzbekistán. Urinbojev však tuto nabídku odmítl.
     
    63
    Skvělý pas za obranu dostal Komilov, který našel ve vápně volného Šomurodova, ten však svou střelu mezi tři tyče nenasměroval.
     
    64
    Na levé straně to udělal výborně Sylla, který se vyhnul Ašurmatovi a následně našel ve vápně volného Nassalana. Tomu však střela vůbec nesedla a poslal míč úplně mimo!
     
    65
    Ve středu hřiště předvedl krásnou kličku Šukurov, který následně přenesl hru na pravou stranu, kde se nacházel Ašurmatov. Ten se však nechal lehce obrat o míč Syllou.
     
    66
    Velmi důrazný byl na soupeřově polovině Thiam, který míč vybojoval a následně se dostal i do zakončení. Jeho střela však letěla opravdu vysoko nad branku Chamrajeva!
     
    67
    Centr Komilova z levé strany byl hodně přetažený a až u postranní čáry jej dostihl Ašurmatov a Uzbekistán pokračuje v kombinaci.
     
    68
    Po chybě Nassalana mířil do rychlého protiútoku Uzbekistán, ten táhl středem hřiště Šukurov. Následná předávka na pravou stranu Gijosovi nebylo šťastné řešení, neboť jeho centr nebyl povedený a Sy míč lapil!
     
    71
    Vysoký centr směřoval na hrot k Urinbojevovi, ten se však k míči nedostal, neboť šel ven z branky Sy a míč odhlavičkoval!
     
    72
    Na trávníku zůstal ležet Koné, do kterého velmi ostře zajel Sochibov. Rozhodčí však nedovolený zákrok neodpískal.
     
    73
    Uzbekistán rozehrává z vlastní polovině a pomalu přechází na polovinu Senegalu. Afričané jsou v posledních minutách lehce pasivní.
     
    74
    Ve vápně Uzbekistánu se míč odrazil k nohám Nassalana, který se opřel do míče z první, avšak napálil pouze bránícího hráče. Senegal bude zahrávat rohový kop!
     
    75
    Exekuce druhého senegalského rohového kopu se ujal Koné, avšak jeho centr nebyl povedený a gólman Chamrajev míč lapil!
     
    76
    Senegal provádí první střídání! Ze hřiště odchází Alassan Sow, kterého nahrazuje Malick Niang!
     
    77
    Senegal právě vstřelil branku!
    Senegal jde do vedení! Možná rozhodující moment celého čtvrtfinále! Senegal se dostal do rychlého protiútoku, který táhl Nassalan, ten obešel ve vápně Ašurmatova a předal míč na "desítku", kde se nacházel MAMADOU THIAM. Jeho přízemní střela skončila v brance. Myslím, že Chamrajev mohl na míč dosáhnout!
    Mamadou THIAM - 0:1
     
    78
    Uzbekistán má necelých dvanáct minut bez nastavení na to, aby zvládl vyrovnat. Senegal však dnes v obranné hře hraje výborně!
     
    79
    Mamadou Thiam nasadil u rohového praporku jesličky Ašurmatovovi a mohl jít dál. Pravý obránce Uzbekistánu ho viditelně fauloval, nicméně sudí odpískal faul senegalského hráče!
     
    80
    Zajímavý míč na pravou stranu dostal Tursunov, jehož slaboučký centr dolétl pouze k Sanému. Senegalský stoper rozehrává.
     
    81
    Nebezpečnou ránu z hranice vápna vyslal Urinbojev, avšak míči dal přiliš velkou razanci a jeho střela mířila vysoko nad!
     
    82
    Na trávníku zůstal ležet Sidy Sarr, který má zřejmě nějaký zdravotní problém. Přibíhají k němu lékaři a uvidíme, zda-li bude schopen pokračovat ve hře!
     
    83
    Velkou chybu málem udělal ve středovém kruhu Chamrobekov, který na chvíli ztratil míč v souboji s Thiamem. Naštěstí pro domácí míč vybojoval zpátky.
     
    84
    Uzbekistán provádí první střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází po nevýrazném výkon Gijosov, kterého nahrazuje Kosimov.
     
    85
    Senegal provádí již druhé střídání! Svou práci na trávníku ukončil Moussa Koné, na jehož pozici přichází vysoký stoper Andelinou Correa! Záměr trenéra Kota je tedy jasný!
     
    86
    Uzbekistán zahrával svůj čtvrtý rohový kop v zápase. Rozehrávky se ujal Sochibov, avšak na přední tyči míč odhlavičkoval do bezpečí Wagué!
     
    87
    Uzbekistán však na útočné polovině zůstal a z levé strany posílal do vápna centr Urinbojev. Ven z branky šel Ibrahima Sy, který si centr pohlídal a míč chytil do rukavic.
     
    88
    Teď lehce zariskoval gólman Sy, který si nepřesný centr Komilova zpracoval na hruď a chtěl ušetři pár sekund. Poblíž však napadal Urinbojev a golman Senegalu si svůj záměr velmi rychle rozmyslel.
     
    88
    Uzbekistán provádí své druhé střídání! Ze hřiště odchází Šukurov, kterého nahrazuje Chursanov. Trenér Chajdarov si od střídání jistě slibuje lepší ofenzivní hru.
     
    89
    Poslední střídání Uzbekistánu! Svůj pobyt na trávníku dnes ukončil Abdullajev, kterého nahrazuje Sidikov.
     
    90
    Hlavní arbitr Hatecan z Rumunska nastavuje celkem pět minut nad rámec záklandí hrací doby!
     
    90+1
    Senegal však zatím závěr zápasu zvládá velmi dobře a drží míč v dosatatečné vzdálenosti od branky Ibrahima Sy.
     
    90+2
    Teď se navíc Senegal dostal do rychlého protiútoku a u postranní čáry fauloval Komilov, který za svůj zákrok vidí žlutou kartu!
     
    90+3
    Senegal rozehrál volný přímý kop na krátko a opět ušetřil pár cenných vteřin na polovině soupeře! Do konce zbývají již jenom dvě minuty!
     
    90+4
    Na trávníku zůstal ležet hostující kapitán Roger Gomis, který zřejmě špatně došlápl, nebo zkrátka tahá čas. O mladého Senegalce jsou lékaři a vypadá to, že se bude muset střídat.
     
    90+5
    Senegal si závěr zápasu řekl bych zkušeně hlídá a Uzbekistán má velké problémy se dostat vůbec na útočnou polovinu!
     
    90+6
    Na pravé straně však teď odvedl výbornou práci Urinbojev, který poslal do vápna zajímavý centr. Sy míč nezasáhl, nicméně byl faulovaný a Uzbekistán přichází o míč!
     
    90+6
    Senegal také střídá naposledy. Ze hřiště jde zraněný Roger Gomis, kterého nahrazuje Moussa Ba!
     
    90+7
    Konec zápasu.
    Momentka z dnešního utkání

     
    Dnešní zápas je u konce! Uzbekistán další překvapení nezvládl a s favorizovaným Senegalem prohrál 0:1!

    První poločaas na Westpac Stadium toho příliš zajímavého nenabídl. Na první větší přiležitost jsme čekali až do 22. minuty, kdy se míč odrazil k Šukorovi, který však napálil pouze Sye! Hra poté byla vyrovnaná a až v samotném závěru mohli udeřit Afirčané. Střelu Sowa však vytáhl Chamrajev nad branku!

    Ani v druhém poloase to nebyl nějaký ofenzivní koncert. Hned v 52. druhé minutě prověřil pozornost Chamrajeva Roger Gomis. V 77. minutě se již dočkal Senegal! Ve středu pole Uzbekistán chyboval a do úniku se dostal Nassalan, který předložil míč Mamadou Thiamovi, ten se dokázal prosadil! Uzbekistán se snažil vyrovnat, nicméně Senegal si již výsledek pohlídal!

    Senegal si tak zahraje ve středečním semifinále, soupeřem bude Brazílie!

    To je z mé strany vše a u dalšího fotbalovéh přenosu se těším brzy nashledanou! (08:29:40)

    Jan Havlovic

    Branky: 77. Thiam (Nassalan)

    Karty:   90+2. Komilov (UZB) – 44. Sané (SNG), 49. Sylla (SNG)


    Uzbekistán: Chamrajev – Komilov, Chamrobekov, Abdullajev (89. Sidikov), Ašurmatov – Šukurov (88. Chursanov), Sochibov, Tursunov – Šomurodov, Urinbojev, Gjosov (84. Kosimov)
    Náhradníci: Karimov, Kosimov, Talipov, Sidikov, Otachonov, Normurodov, Azimov, Chursanov, Ergašev

    Senegal: Sy – Sylla, Cissé, Sané, Wagué – Gomis (90+6. Ba), Sarr – Sow (76. Niang), Nassalan, Koné (85. Correa) – Thiam
    Náhradníci: Ndiaye, Ndione, Correa, Faye, Wadji, Ba, S.Niang, E.Niang, Sy
    bahis siteleri