3. Stage Quinto - Olivone Víťaz: Peter Sagan (kon.)
konec
3. Stage Quinto - Olivone

Víťaz: Peter Sagan

sk Pondělí 15.06.2015, 15:00Tour de Suisse
     
    Konečné poradie dnešnej etapy:
    1. Peter Sagan (Tinkoff-Saxo)
    2. Daniel Moreno (Kaťuša)
    3. Thibaut Pinot (FDJ)

    Priebežné poradie po 3. etape:
    1. Tom Dumoulin (Lotto-Jumbo)
    2. Daniel Moreno (Kaťuša)
    3. Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) (18:27:40)
     
    Slovenský cyklista Peter Sagan si počas celej etapy počínal veľmi dobre a napokon to v samom závere potvrdil výborným špurtom, v ktorom nedal nikomu zo súperov najmenšiu šancu. Slovenský cyklista tak potešil nie len svoj tím, ale aj tisícky fanúšikov. Gratulujeme!
     
    Peter Sagan bol v špurte bezkonkurenčne najrýchlejší a víťazí v tejto etape!
     
    0,3
    Posledné tri stovky metrov a Sagan je stále tretí! Nasledovať bude špurt!
     
    1,2
    Peter Sagan je priebežne tretí a počína si veľmi dobre! Pred nami sú záverečné stovky metrov, držíme palce!
     
    2,0
    Peter Sagan je na čele balíku, ktorý sa rúti za trojicou v menšom úniku, ale má veľké problémy, pretože zozadu ho už atakujú súperi.
     
    2,6
    Copell už medzičasom nie je v úniku sám, pridala sa k nemu ďalšia dvojica cyklistov. V menšom úniku sú teda Morabito, Lopez a Copell.
     
    3,1
    Albasini to napokon vzdal a na čelo sa tri kilometre pred cieľom dostáva Francúz Copell. Albasini sa medzičasom prepadá veľmi hlboko a pôsobí skutočne veľmi vyčerpane.
     
    3,5
    Albasini je vpredu a pracuje skutočne veľmi tvrdo. Do pedálov teraz dáva úplne všetko a neustále sa obzerá za seba. Hlavný balík má stratu v hodnote necelých dvoch sekúnd.
     
    4,2
    Albasini je opäť na čele a svoju pozíciu si zatiaľ drží. Cieľ sa blíži, už ostávajú iba 4 kilometre a jazdci sa postupne obzerajú za seba. Nasledovať budú najdôležitejšie taktické prvky pred samotným záverom.
     
    5,6
    Na úplnom čele všetkých jazdcov sa strieda trojica Lopez, Albasini a Bakelants. Sagan sa stále pokúša vypracovať si dobrú pozíciu, zatiaľ to pre neho vyzerá naozaj nádejne.
     
    6,3
    Posledné kilometre nám bežia stále veľmi rýchlo a na trati sa nedeje nič podstatnejšie. V hre o celkový triumf je stále celý hlavný balík a tak o víťazovi rozhodne zárevečný špurt.
     
    7,4
    Sagan sa zavesil za súperov a drží sa takmer na úplnom čele celého hlavného balíku. Čaká nás ešte 7,4 kilometra a napätie sa začína stupňovať.

     
    8,3
    Unikajúca dvojica je dosiahnutá, Michael Albasini prešprintoval všetkých a dostal sa na čelo! Medzičasom sa poriadne rozpršalo a podmienky skutočne nie sú najlepšie.
     
    9,3
    Do konca nám už ostáva iba necelých 10 kilometrov a dvojica v úniku je už na dosiahnutie. Uvidíme napínavý záver týchto pretekov. Peter Sagan je stále v hre a nachádza sa v hlavnom balíku, takže zabojuje o triumf.
     
    10,5
    Pelotón sa v zjazde mierne potrhal. Mierne odskočiť sa podarilo pár jazdcom, medzi ktorými sú aj Jan Bakelants či Michael Albasini.
     
    12,8
    Po krátkom klesaní z predposlednej rýchlostnej prémie sa začne posledné kategorizované stúpanie etapy.
     
    14,5
    Dvojica, ktorá strávila celú etapu v úniku, už má len 41 sekundový náskok. S určitosťou už teda môžeme konštatovať, že víťaz vzíde z hlavného balíka, v ktorom máme aj my svoje želiezko v ohni.

    Michal Bakoš

    Veronika Pancuráková