Česko – Francie 4:2 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
2:0 (0:0, 1:0, 1:0) Stav série: 4:2
Tampa Bay Lightning
Úterý 16.06.2015, 02:20 • United Center, Chicago • Play-off NHL • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
    Stanley Cup je předán, další sezóna je u konce
     
    A je to tu! Kapitán Jonathan Toews právě převzal Stanley Cup nad svou hlavu a přivezl ho svým spoluhráčům! Chicago Blackhawks se stává mistrem NHL pro sezonu 2014/2015!
    Duncan Keith a Conn Smythe Trophy, aneb trofej ve správných rukou

     
    Vítězem Conn Smythe Trophy (nejužitečnější hráč play-off) pro rok 2015 se stal obránce Duncan Keith! Ve 23 zápasech vyřazovací části dal 3 góly a přidal 18 asistencí. A hlavně – dal vítězný gól v šestém finále Stanley Cupu!
     
    59:23
    Desjardins ze středního pásma minul prázdnou branku Tampy!
     
    57:50
    A nyní opět Ben Bishop zamířil na střídačku!
     
    57:00
    Ben Bishop na střídačce, Lightning to zkusí v šesti!
    Crawford skvěle vychytal Paláta
     
    56:37
    Neuvěřitelné! Po střele útočníka Kučerova se k dorážce dostal český forvard Ondřej Palát, Corey Crawford ho ale skvěle vychytal lapačkou!
     
    56:21
    Andrew Desjardins (CHI) ještě komplikuje situaci pro svůj tým, Tampa si totiž zahraje první přesilovku. Útočník Chicaga podrazil Strålmana.
    Patrick KANE - 2:0
     
    54:46
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Parádní kombinace druhé formace domácího týmu vede k velice důležité brance! Lightning sice poslední minuty hodně tlačili, Chicago ale vyrazilo do rychlého protiútoku, který dovedlo do úspěšného konce. Brandon Saad předal puk Richardsovi, který krásnou přihrávkou ke skórování vybídl PATRICKA KANEA! Je to 2:0 a tohle se hostům bude velmi těžce dohánět, navíc poprvé v této sérii někdo vede v zápase o dva góly. Asistence: Brad Richards a Brandon Saad.
     
    47:03
    Po střele Niklase Hjalmarssona bylo před brankou Bena Bishopa pořádné trma-vrma! Několik dorážek a hlavně soubojů o puk, nic vážnějšího z toho ale nakonec nebylo a hra je tak pouze přerušena.
    Další veliké šance domácích
     
    39:53
    Brent Seabrook tvrdou ránou od modré čáry trefil tyčku! Andrew Shaw se poté chtěl dostat k dorážce, to už mu ovšem nebylo umožněno.
     
    39:13
    Tak pozor, Ondřej Palát (TBL) míří na trestnou lavici za faul loktem, kterého se dopustil v útočném pásmu již mimo hru! Třetí přesilovka Hawks v tomto utkání.
    Duncan KEITH - 1:0
     
    37:13
    Chicago právě vstřelilo branku!
    A je to tady! První branka dnešního zápasu je na světě! Patrick Kane získal na pravé straně útočného pásma kotouč a parádně ho předal na najíždějícího DUNCANA KEITHA, jehož první střelu Bishop vyrazil pouze před sebe. Nejproduktivnější obránce play-off si tak sjel pro dorážku vlastní střely a vsítil svou třetí branku v letošní vyřazovací části soutěže! Asistence: Patrick Kane a Brad Richards.
    Hodně nebezpečná teč před Bishopem
     
    31:44
    Festival šancí nekončí! Hned po vhazování střílel obránce Trevor van Riemsdyk, Kris Versteeg navíc jeho pokus tečoval, ale Ben Bishop včas zareagoval a vyrazil kotouč!
     
    26:10
    Domácí celek se dostal do přečíslení 3 na 1, ze kterého ale neskóroval! Andrew Shaw skrze obránce nahrál na jmenovce Desjardinse, proti němuž ale z branky svou hůl vystrčil Ben Bishop! Díky tomu tak útočník Chicaga nedokázal zakončit.
     
    22:35
    Po rychlé kombinaci na jeden dotek měl před sebou prázdnou branku obránce Anton Strålman, nicméně kotouč na poslední chvíli promáchl!
    Smůla Stamkose pokračuje
     
    20:57
    Tak to už je neuvěřiltené, co Steven Stamkos nedá! Nyní se dostal do úniku a tváří v tvář Crawfordovi měl mnoho času! Brankáře Chicaga si zkusil vymíchat, nicméně domácí strážce svatyně jeho zakončení vyrazil betonem.
    Marián Hossa zamezil téměř jisté brance
     
    17:58
    Nikita Kučerov nahrál do velmi dobré šance Jasonu Garrisonovi, jehož střela zápěstím byla zblokována Mariánem Hossou! Teď slovenský forvard uchránil tým od inkasování.
     
    15:08
    Palát v oslabení získal odražený puk a nahrál do velké šance Paquetteovi, jehož rychlá střela z první skončila jen těsně vedle brány Coreyho Crawforda!
    Jonathan Toews si vylámal zuby na Benu Bishopovi
     
    14:08
    Neuvěřitelné! Patrick Kane nahrál do stoprocentní šance na Jonathana Toewse, jenž ovšem neměl ideální střeleckou polohu, navíc Bishop se skvěle roztáhl a zabránil téměř jistému gólu!
     
    13:53
    Blackhawks si zahrají další přesilovou hru. Brian Boyle (TBL) je totiž vyloučen za hrubost.
    Ve velké šanci se objevil Teräväinen
     
    10:09
    Nyní měli domácí ale velkou šanci, kdy Teuvo Teräväinen střelou z přihrávky od Hossy jen těsně minul branku! Posléze se ještě k dobré dělovce dostal Seabrook, který také nemířil přesně!
     
    08:35
    Cedric Paquette (TBL) se dopustil faulu krátce po vhazování a dostává dvě trestné minuty za podražení.
    Příležitost Stevena Stamkose
     
    07:49
    První obrovská šance zápasu! Steven Stamkos se opět dostal do velké gólové příležitosti v této sérii a opět neskóroval, tentokráte jeho ránu zastavila tyčka Crawfordovy branky!
     
    02:24
    Nikita Kučerov nabral rychlost ve středním pásmu a unikal domácím obráncům. Johnny Oduya ale odvedl skvělou práci, ruského útočníka dostil včas a čistým způsobem ho odzbrojil od puku!

    Michal Belšán

    Branky a nahrávky: 38. Keith (Kane, Richards), 55. Kane (Richards, Saad)


    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Keith "A", Hjalmarsson, Timonen, Seabrook, Oduya, van Riemsdyk – Sharp "A", Toews "C", Hossa – Saad, Richards, Kane – Versteeg, Vermette, Teräväinen – Desjardins, Krüger, Shaw
    Tampa Bay Lightning: Bishop (Vasilevskij) – Hedman, Strålman, Garrison, Coburn, Carle, Šustr – Killorn, Filppula, Stamkos "C" – Palát "A", Johnson, Kučerov – Brown, Paquette, Callahan "A" – Morrow, Boyle, Drouin

    Rozhodčí: Sutherland, O'Halloran – Heyer, Racicot

    Diváci: 22424
    Chicago 4 2 Tampa
    #1 Čtvrtek 04.06.2015 • 02:00
    Tampa - Chicago 1:2
    #2 Neděle 07.06.2015 • 01:15
    Tampa - Chicago 4:3
    #3 Úterý 09.06.2015 • 02:20
    Chicago - Tampa 2:3
    #4 Čtvrtek 11.06.2015 • 02:20
    Chicago - Tampa 2:1
    #5 Neděle 14.06.2015 • 02:15
    Tampa - Chicago 1:2
    #6 Úterý 16.06.2015 • 02:20
    Chicago - Tampa 2:0
    bahis siteleri