Tisková konference SK Slavia Praha (kon.)
konec
Mimořádná tisková konference SK Slavia Praha

Čtvrtek 18.06.2015, 13:00Tiskové konference
     
    Oficiální tisková část konference je u konce. Děkuji za přízeň a někdy příště opět na počtenou. (13:24:11)
     
    "Ohledně Tamáse probíhalo jednání, ale nejsme schopni říct, jestli ho chceme. My jsme si stáhli všechny hráče, kteří mají platnou smlouvu a ti s námi trénují. Pokud bude v juniorce někdo vyčnívat, budeme s ním pracovat v prvním týmu," hovoří o doplnění kádru hlavní kouč.
     
    Dušan Uhrin ml.: Levan Kenia má smlouvu do příštího roku, má ještě pauzu, ale přijede v pondělí.
     
    "Rozpočet je kolem 120 miliónů korun a dané částky na nákup hráčů je řešen případ od případu," sděluje generální ředitel.
     
    David Trunda: Součástí koncepce je stabilizování klubu, týmu a i marketingové strategie klubu. Situace s insolvenčním řízením je taková, jaká je a přijde mi šikanozní, až mafiánské. Fotbalový klub je finančně náročná věc a vše je doufám nastartováno, abychom mohli pracovat na dlouhodobé koncepci.
     
    "Já si myslím, že je zbytečné nyní něco komentovat, určitě chceme tým posílit a potřebujeme vytvořit konkurenci pro stávající hráče, aby podávali lepší výkony. Chtěl bych, aby Milan Škoda zůstal, ale záleží to na vedení Slavie," dodává trenér.
     
    Dušan Uhrin ml.: Připravujeme se na Xaverově, na soustředění bychom chtěli odjet do Rakouska, asi čtrnáct dní před startem ligy se budeme vracet, ale konkrétní datumy jsou teprve v jednání.
     
    David Trunda: V současné době s Milanem Barošem nejednáme.
     
    Dušan Uhrin: První cíl je zjistit, jakou kvalitu hráčů máme, druhý cíl je stabilizovat tým, abychom podávali stabilní výkony a poté přijdou na řadu cíle. Nechtěl bych se do toho pouštět, než tým poznám. Chceme nové tváře a je to první konference, kdy se o tom bavíme a tak je to předčasné.
     
    David Trunda: Jména která padala v médiích, snažili jsme se vybrat dlouhodobě koncepční tým lidí, který Slavii může pomoct. Po postupných krocích chceme dosahovat úspěchů. V současné době jsme rádi, že jsme se dohodli na spolupráci s panem Jinochem.
     
    Otevřena je druhá část, která se bude týkat konkrétních dotazů.
     
    Kapitán týmu hodnotí ostudnou uplynulou sezonu, která podle jeho slov měla dobré pasáže, ale dopadlo to špatně. Nebýt Milana Škody by tým nebyl ani tam, kde skončil.
     
    Dušan Uhrin ml.: "Chceme vytvořit konkurence schopný tým, který přizve diváky do našeho hlediště."
     
    Dušan Uhrin mladší představuje svůj tým, který prozatím tvoří asistent Petr Čuhel a Radek Černý. Doplnění bude tvořit kondiční trenér a fyzioterapeut. Kouč Pražanů připomíná své působení v klubu v minulosti.
     
    Sportovní ředitel rád přijmul nabídku Slavie a musí vyřešit své záležitosti z bývalého klubu, odkud přichází. Přeje si, aby výsledky stoupali a spokojení byli členové vedení, ale i fanoušci.
     
    Josef Jinoch začne pracovat pro klub od 1.7. a změny se budou vyvíjet postupně.
     
    Slovo dostává David Trunda, který specifikuje jednání, která trvala v posledních týdnech. "Přicházíme sem jako tým, který chce pozvednout klub, aby se opět nastartoval," říká.
     
    Tiskovou konferenci zahajuje tradičně Jiří Vrba, který se omlouvá za neaktivnost vůči médiím v posledních týdnech a představuje členy zúčastněné této akce.
     
    Tiskové konference se zúčastní: ředitel komunikace Jiří Vrba, generální ředitel David Trunda, sportovní ředitel Josef Jinoch, hlavní trenér Dušan Uhrin ml. a kapitán A-týmu Martin Latka

    Nikol Kuncová

    bahis siteleri