Denní liveblog Baku 2015 (28. června 2015) (kon.)
konec
Denní liveblog Baku 2015 (28. června 2015)

Neděle 28.06.2015, 07:00Evropské hry Baku 2015
     
    20:25
    Tímto náš maraton přenosů z prvních Evropských her v historii končí. Byly jsme svědky mnoha krásných sportovních zážitků, ale jak už to bývá – vše má svůj začátek a vše také svůj zákonitý konec. Děkujeme Vám za pozornost při sledování EH 2015 v Baku, bylo to dlouhých 17 dní, po kterých jsme spolu sledovali české i zahraniční sportovce na dozajista zajímavé evropské akci, která si, jak si přejeme, zachová svou budoucnost a v roce 2019 se sportovci z celé Evropy opět sejdou při konání druhých Evropských her. Na shledanou! (20:25:51)
    Několik fotek ze slavnostního zakončení Evropských her 2015! Část 2.

    Několik fotek ze slavnostního zakončení Evropských her 2015! Část 1.

     
    20:15
    Spousta sportovců stojí uprostřed stadionu s lampiony.
     
    20:15
    Někteří ze sportovců jsou rozradostněni až příliš. Týká se to zejména ukrajinských a ruských sportovců. Nicméně po jejich sportovních výkonech mají na menší oslavy právo a nárok!
     
    20:14
    Závěrečný ceremoniál je u konce, John Newman dozpíval a ázerbajdžánští sportovci si užívají ještě naposledy aplaus domácích příznivců.
    V Baku penězi rozhodně nešetřili.

     
    20:08
    Zatímco John Newman pokračuje ve svém vystoupení, nad stadionem opět září pyrotechnická show. Nad Baku září několik ohňostrojů, připomíná to lehce Silvestr. Kontrast na město, které osvětlují pouze pouliční světla a světla domů a Olympijský stadion se velmi vyvedl.
    Několik momentek z nástupu české výpravy na Olympijský stadion.

     
    19:58
    Za aplausu vystupuje britský zpěvák John Newman, který je údajně v Anglii velkou senzací.
    Čeští sportovci si rovněž užívají konec Her.

     
    19:55
    Po Clean Bandit se vrací do akce DJ Emery.
     
    19:51
    Stadionem zní tóny songu Rather Be od Clean Bandit. Tato skladba údajně tuto skupinu nejvíce proslavila a zajistila jim cenu Grammy.
    O hudbu se nyní starají Clean Bandit.

     
    19:47
    Clean Bandit pokračují i další skladbou, která nese název Stronger.
     
    19:44
    Na plochu také schází sportovci a připojují se k tančení, tímto začíná skutečná uvolněná zábava na konec Evropských her.
     
    19:44
    Nyní vystupuje britská electro skupina Clean Bandit se songem Real Love.
     
    19:39
    Začíná taneční show s DJ Emerym.
     
    19:38
    Na ploše se nyní objevily stovky lampionů. Do vzduchu stoupá obrovské – nejspíš granátové jablko vytvořené z těchto lampionů. Oheň Evropských her pohasl.
    Ohnivý pták a pyrotechnická show přímo pod ním. Zároveň se rozzářil další ohňostroj nad stadionem.

     
    19:33
    Stadion ozářil symbol ohnivého ptáka, který je vysoký okolo 18 metrů.

     
    19:28
    Právě nakreslila Fénixe, vzápětí však písek shrabala a pokračuje ve sém uměleckém představení. Kreslí obličej ženy. Na ploše pod ní mezitím tančí tanečníci rozhazující kolem sebe rovněž písek.
     
    19:26
    Kromě tradiční ázerbajdžánské hudby zní zpěv a na ploše se objevila malířka pískem – tedy malířka, co ke svému umění používá písek. Obrazce, které vytváří, jsou krásné.
     
    19:24
    Probuzení lucerny, tak se jmenuje další umělecké vystoupení na dalších 14 minut programu v Baku. Při něm by měl postupně zhasínat oheň prvních Evropských her. Pokud tedy mám správné informace.
    Na pyrotechnice se v Baku nešetří.

     
    19:18
    Část nazvanou Energie mládí zakončila nádherná pyrotechnická show. Ano, milovníci ohňostrojů si v Baku na své rozhodně přijdou!
     
    19:15
    Šest akrobatek nyní klesá ze vzduchu, kde ve světelných obručích předváděli nejrůznější kousky. A než jsem to stihl dopsat, už se zase v piruetách vyšvihly vysoko nad plochu stadionu. Na plochu se přidaly další stovky tanečníků, kteří pomáhají vytvořit elektrickou show. Ovšem elektrická není elektrizující! Spíš světelná.
    Vzdušný pohled na tanečníky.

     
    19:08
    Po proslovech přichází na řadu další taneční vystoupení. Elektro hudba nemusí oslovit každého, ovšem robotí pohyby mají tanečníci natrénované pěkně. Obleky některých navíc zdobí světelné efekty.
     
    19:06
    "Pecka, super zážitek! I to pekelný horko se dá přejít, je to fakt pěkný, bere mě to," řekl Lukáš Krpálek, český vlajkonoš o slavnostním zakončení.
     
    19:05
    Patrick Hickey: "Nyní mohu s hrdostí prohlásit první Evropské hry za ukončené. Díky Baku! Díky Ázerbajdžáne!" Hickey zároveň řekl, že první Evropské hry v Baku ukázaly cestu budoucnosti a postavily most ke konání dalších Her. Dle něho budoucnost patří právě Evropským hrám jako evropské události číslo 1 před Olympijskými hrami.
    Panoramatický pohled na stadion v Baku.

     
    19:02
    Po Mehriban Alijevové se k pultíku postavil Patrick Hickey, předseda evropského olympijského výboru. Ten děkuje všem evropským olympijským výborům i Ázerbajdžánu jako organizátorovi Evropských her. Hickey věří, že Evropské hry mají svou budoucnost.
    V Baku je již tma a pozdní večer, stadion však hýří různorodými barvami.

    Krátké video z průběhu nástupu sportovců na Olympijský stadion.

     
    18:52
    Nyní nastal čas pro proslovy. Mehriban Alijevová, manželka prezidenta Alijeva a předsedkyně organizačního výboru vítá diváky a sportovce na slavnostním zakončení.
     
    18:49
    Omluvte můj popis situace, ale je to vážně lehce k smíchu. Organizátoři, tvořící koridor okolo procházejících sportovců, máchají rukama a popohání pomalu jdoucí závodníky, kteří si své chvíle náležitě užívají. A právě o tom by tyhle chvíle měly být. Bez sportovců by nebyly Hry a bez Her by nebyl ani tento ceremoniál.
     
    18:46
    Organizátoři již lehce popohání procházející sportovce, ti si však z jejich snahy nic nedělají a pomaličku hledají místa na tribuně. Na závěr odchází z plochy i vlajkonoši jednotlivých států.
    Had sportovců se zdá být nekonečný. Podle časového harmonogramu by do několika desítek vteřin měl být konec nástupu, již nyní je však jisté, že se to nedá stihnout. Ale komu to vadí?

    Sportovci stále proudí na plochu stadionu!

     
    18:34
    Krpálek si musel přijít jako socha Jana Nepomuckého na Karlově mostě! Každý se s ním měl potřebu vyfotit. (postřeh našeho redaktora přímo z Baku)
     
    18:32
    Focení se s naším vlajkonošem způsobilo i lehké zaseknutí celého průvodu. kuriózní situace, která vyvolává úsměvy na tvářích jednotlivých sportovců. Na Olympijském stadionu panuje dobrá nálada a to je nejdůležitější.
     
    18:30
    Na ploše je už i samotná česká výprava, sportovci mávají vlaječkami, někteří si stihli udělat i pověstné 'selfíčko' s Lukášem Krpálkem. Největší zastoupení má pochopitelně domácí ázerbajdžánská výprava.
    Hrdý český vlajkonoš Lukáš Krpálek nese vlajku při proměnádě zúčastněných zemí na Evropských hrách.

     
    18:26
    Na stadion nastupují všichni sportovci, kteří v dějišti Evropských her ještě zůstali.
     
    18:24
    Za zpěvu sboru se na plochu vydávají vlajkonoši všech zúčastněných zemí. Českou vlajku nese stříbrný judista Lukáš Krpálek, jehož vysoká postava dominuje zbytku pole.
    Sledujte slavnostní zakončení Evropských her živě na našich stránkách!

    A právě začal přímý přenos slavnostního zakončení Evropských her v Baku. Češi jsou u toho!

    Posted by Český olympijský tým on 28. červen 2015
     
    18:18
    Organizátoři slavnostního zakončení nyní vzdávají hold všem dobrovolníkům, kteří se podíleli na tom, aby Hry měly hladký průběh.
     
    18:17
    Nad stadionem se spustil první z mnoha ohňostrojů, které dnes v Baku budou k vidění.
    Taneční představení v Baku pokračuje.

     
    18:09
    Tanec a dunění bubnů je úvodní program, který baví diváky na Olympijském stadionu. Z tance se pomalu stala spíše akrobatická show.
     
    18:04
    Na slavnostním zakončení pochopitelně nemůže scházet ani prezident Ázerbajdžánu Iljam Alijev s manželkou, předseskyní výboru Her. Nyní se na stadionu vztyčuje vlajka hostitelské země za tónů státní hymny.
    Přípravy k zakončení Evropských her vrcholí.

     
    17:59
    Hlásíme se Vám opět s naším liveblogem před začátkem slavního zakončení premiérových Evropských her v ázerbajdžánském Baku. Olympijský stadion je příjemně zaplněn a publikum netrpělivě očekává na začátek akce.
     
    Od nás je to pro tuto chvíli vše, přihlásíme se opět v 18:00 při textovém přenosu závěrečného ceremoniálu. Prozatím přeji příjemný zbytek dne.
     
    14:08
    A to je také konec! Evropské hry alespoň co se týče sportovní části jsou již minulostí. Poslední zlaté medaile putují do Ruska zásluhou tamních plážových fotbalistů, kteří v poslední soutěži porazili 3:2 Itálii.
     
    14:06
    Je tu konec! Rusko zvítězilo nad Itálií 3:2 a tím získává zlaté medaile.
     
    14:03
    Dvě a půl minutu zbývá do konce sportovní části Evropských her a Rusko stále vede nad Itálií 3:2.
    Dojezd závodu v BMX.


     
    14:00
    V Baku již probíhá poslední disciplína těchto Evropských her a tím je finále v plážovém fotbale, kde zbývá do konce pouze pět minut!
     
    13:58
    Závod mužů v BMX je u konce! Vítězem se stává největší favorit Francouz Joris Daudet. Pro stříbro si dojel Holanďan Twan Van Gendt a bronz putuje do Švýcarska zásluhou Davida Grafa.
     
    13:55
    Alessio Frainetti proměňuje pokutový kop a Itálie tak rázem šest minut před koncem prohrává již pouze 2:3!
     
    13:53
    Ke startu se již připravuje poslední soutěž o medaile a sice BMX závod můžu, kdo si odveze domů zlatou medaili?
     
    13:45
    Itálie snižuje! Trefuje se Gabriele Gobri a deset minut před koncem je nyní stav 3:1 pro Rusko.
     
    13:39
    Druhá čtvrtina souboje o zlato je u konce a Rusové vstoupí do té poslední s pohodlným vedením 3:0.
    Aneta Hladíková s medailí.


     
    13:33
    Další branku přidává Ilia Leonov a Rusové vedou již 3:0.
     
    13:21
    První třetina finálového souboje v plážovém fotbale je za námi a Rusko stále vede nad Itálií 2:0.
    Radost volejbalistů z Německa.


     
    13:13
    Rusové jdou v 1. třetině do vedení. Trefil se Egor Shaikov a krátce po něm také Yury Gorchiskiy což znamená, že Itálie bude muset ve zbytku duelu hodně zabrat.
     
    13:10
    Krátce po BMX jízdě žen začalo také finálové utkání v plážovém fotbale mezi Itálií a Ruskem. Úplně poslední disciplínou, která ještě čeká na své odstartování je BMX závod mužů, který začne zhruba za 30 minut.
    Bronzový dojezd Anety Hladíkové.


     
    13:05
    Máme bronz! Aneta Hladíková si pro naše barvy v poslední disciplíně dojíždí v čase 37.891 pro bronzovou medaili. Bohužel Romana Labounková upadla v dojíždí na posledním 8. místě
     
    13:02
    Mezitím jsou již na startu Romana Labounková a Aneta Hladíková a jdou bojovat o medaile v BMX závodě!
     
    13:01
    Francie získá poslední zlatou medaili v judu! Loic Pietri zvítězil i ve třetím zápase a na Gruzii tak zbudou stříbrné medaile.
    Střípky z plážového fotbalu.


     
    12:54
    Francie je již pouze krok od zlaté medaile! Pierre Duprat totiž právě po Yuku zvítězil ve druhém zápase a jeho spolubojovníkům již chybí jediný bod.
     
    12:46
    O bronzové medaili z plážového fotbalu je již také jasno. Získávají ji Portugalci, kteří porazili Švýcarsko 6:5. Následovat již bude pouze finále mezi Itálií a Ruskem.
     
    12:42
    Další změna stavu je hlášena z Beach Arena. Tentokrát to jsou Portugalci, kdo otáčí průběh zápasu a znovu tak jsou ve vedení. Tři minuty před koncem vedou nad Švýcarskem 6:5.
     
    12:41
    O jednu z poslední zlatých medailí z těchto her právě bojují mužské týmy v judu. V souboji Francie s Gruzií je zatím stav 1:0 pro Francii.
    Zlato pro Německo.


     
    12:38
    Němci se přece jen dočkali! Poté, co ve 2. setu neproměnili dva mečboly dokázali v tom následujícím zvítězit nad Bulharskem 25:21, tím také svého soupeře porazili 3:1 na sety a získávají zlaté medaile.
     
    12:34
    Velký obrat mohou fanoušci vidět v plážovém fotbale. V souboji o bronz Švýcaři prohrávali již 2:4, ale nyní sedm minut před koncem vedou nad Portugalskem 5:4.
     
    12:31
    Ukrajinský zápasník Iakiv Khammo měl v závěrečném zápasy pevnější nervy, zvítězil na Ippon a díky tomu získali jeho spolubojovníci z reprezentace bronzové medaile.
     
    12:30
    O finalistech mužského závodu v BMX je již rozhodnutu. Zhruba za 10 minut se na startu při finálové jízdě představí i ženy, mezi nimi i naše Romana Labounková a Aneta Hladíková.
     
    12:27
    První bronzové medaile v judu míří do Ruska, které nyní vede 3:1 nad Německem. To v druhém duelu přichází na řadu drama, když Maďarsko srovnalo krok a o všem bude rozhodovat poslední možný duel.
    BMX program je již v plném proudu.


     
    12:21
    Odstartovala také poslední dnešní disciplína, kterou jsou závody v BMX cyklistice. Právě probíhá mužské semifinále.
     
    12:20
    Blízko bronzu jsou také reprezentace Ukrajiny a Ruska v judu. Oba výběry již vedou 2:0 a dělí je jediná výhra od vítězství.
     
    12:18
    Druhou čtvrtinu za sebou má souboj o bronzové medaile v plážovém fotbale a Portugalsko nad Švýcarskem stále vede, tentokrát již 4:2.
     
    12:13
    Dobojováno je v Baku již v soutěži badmintonistů. Dánský pár Niclas Nohr s Sara Thygesenová porazil 2:0 na sety dvojici z Francie Gaetana Mittelheissera a Audrey Fontainovou a získává tak zlaté medaile.
     
    12:11
    Probíhají již také souboje o bronzové medaile v mužské týmové soutěži v judu. Rusko zatím vede nad Německem 1:0 a stejně tak také Ukrajina nad Maďarskem.
     
    12:06
    Blízko zlatu jsou momentálně Niclas Nohr s Sarou Thygesenovou. Po vítězství v 1. setu totiž v tom druhém vedou 17:10.
     
    12:04
    Ve volejbalovém finále se nadále pokračuje! Němci sice nejdříve proměnili svůj mečbol, ale po přezkoumání se nadále hrálo a Bulharsko nakonec v dramatické koncovce zvítězilo 31:29.
     
    12:00
    I v týmové soutěži žen v judu jsou známi zlaté medailistky. Těmi se stávají Francouzky, které porazili Němky 4:1 na zápasy.
     
    11:53
    Dánové Niclas Nohr s Sarou Thygesenovou zvítězili v 1. setu 21:16 a jsou blízko zlaté medaili.
     
    11:52
    Skončila také první třetina utkání o bronzové medaile mezi Portugalskem a Švýcarskem a šťastnějším týmem mohou být zatím Portugalci, kteří vedou 1:0.
     
    11:51
    Velmi blízko zlato jsou také Němci ve volejbale, ti již vedou nad Bulharskem 2:0 na sety a nyní 20:18.
     
    11:48
    V badmintonu se vše schyluje ke konci úvodní sady a blíže k výhře jsou Dánové, kteří vedou 17:14.
     
    11:37
    Spolu s tímto duelem právě odstartoval začíná i finále smíšené čtyřhry v badmintonu a boj o bronz v plážovém fotbale.
     
    11:36
    Bronz tak míří do Slovinka a Itálie a souběžně s koncem těchto duelů začíná finále mezi Německem a Francií.
     
    11:34
    Druhé bronzové medaile putují do Slovinka. Klementina Velenseková porazila v posledním souboji Abigel Joovou a Maďarky tak prohrávají 2:3.
    První bronzové medaile putují do Itálie, která porazila Rusko 3:2.


     
    11:28
    Bojuje se již také o medaile v ženské týmové soutěži v judu. Italky s Ruskami hrají rozhodující zápas a stav jejich duelu je nyní 2:2. Stejně tak je stav utkání Maďarska se Slovinském také 2:2.
     
    11:24
    Němci také dotáhli druhý set do vítězného konce a porazili Bulharsko 25:18 a jsou již jen jeden krok od zlatých medailí.
     
    11:18
    Ve volejbalovém finále finišuje druhý set a zdá se, že ho opět opanují Němci, kteří nyní vedou nad Bulharskem 19:14.
    Radost Line Kjaersfeldtové.


     
    11:10
    Dobojováno je také mezi Španělskem a Ukrajinou. 5. místo si z turnaje v plážovém fotbale odvážejí Španělé, kteří zvítězili 6:3. Dalším zápasem již bude boj o bronz mezi Švýcarskem a Portugalskem.
     
    11:07
    Dánska Line Kjaersfeldtová také dotáhla zápas do vítězného konce a poráží 2:1 na sety sou Belgickou soupeřku Lianne Tanovou. Poslední zápas v badmintonu, který se v rámci Evropských her odehraje bude souboj ve finále smíšené čtyřhry, kde na sebe narazí znovu Dánové Niclas Nohr s Sarou Thygesenovou a jejími soupeři budou Francouzi Gaetan Mittelheisser a Audrey Fontainová.
     
    11:02
    Třetí set dámského finálové v badmintonu je doslova pouze o Dánce Line Kjaersfeldtové. Ta vede již 16:5 a je tak takřka jasné, že si z Evropských her odveze zlatou medaili!
     
    10:58
    Třetí set je zatím jasně v režii Dánky, která vede již 10:3 a vypadá to, že získá zlatou medaili.
    Němci právě zvítězili v úvodním setu nad Bulharskem 25:16.


     
    10:52
    Line Kjaersfeldtová také nakonec po boji zvítězila ve druhém setu 21:19 a o zlaté medailistce tak bude muset rozhodnout poslední sada.
     
    10:47
    Naopak do třetího setu směřuje finále dámské dvouhry v badmintonu, když Dánka Line Kjaersfeldtová vede momentálně ve druhém setu 15:12.
     
    10:45
    Právě skončila druhá třetina zápasu v plážovém fotbale, ve kterém Španělé stále jasně směřují za 5. místem, když vedou nad Ukrajinou nyní 5:2.
     
    10:35
    Belgičanka Lianne Tanová také úvodní sadu opanovala poměrem 21:18. Nyní vede 5:2 a má nasměrováno za zlatou medailí.
    Vše je nachystáno také na finále volejbalové turnaje, kde za několik minut změří síly Německo s Bulharskem.


     
    10:25
    To v ženském finále badmintonu je stav zatím velmi vyrovnaný a v průběhu úvodní sady zatím vede Lianne Tanová těsně 12:11.
     
    10:24
    V právě probíhajícím utkání v plážovém fotbale zatím jasně dominují Španělé, kteří vedou nad Ukrajinou 3:0.
     
    10:07
    Ke startu také spěje další souboj o zlatou medaili, tentokrát ve finále ženského badmintonu. Zde proti sobě postaví Dánka Line Kjaersfeldtová a její soupeřkou bude Lianne Tanová z Belgie.
     
    10:05
    Začal také další duel v plážovém fotbale, kde si to nyní o konečné 5. místo rozdávají reprezentace Ukrajiny a Španělska.
     
    10:03
    Druhý bod nezískal ani Michal Horák, který podlehl díky Waza-ari Andremu Breitbarthovi a Němci tak vítězí 4:1.
     
    9:58
    O bronz si bohužel nezabojují Češi. Alexander Jurečka totiž inkasoval Ippon od Marca Odenthala a Němci tak již vedou 3:1. Jejich soupeřem v boji o medaile budou Rusové.
     
    9:56
    Gruzie se stává druhým finalistou mužské týmové soutěže. Právě totiž Avtandili Tchrikishvili získal tížení třetí bod a posílá tak Maďarsko do souboje o bronz proti Ukrajině.
     
    9:55
    Rusové právě využívají svou první možnost na ukončení zápasu! Opět ve velmi těsném setu porážejí Polsko znovu 25:23 a získávají bronzové medaile.
     
    9:53
    Souběžně s naším zápasem probíhá druhé semifinále mezi Gruzií a Maďarskem a právě prvně jmenovaná reprezentace má nakročeno do finále, když vede 2:0.
     
    9:51
    Jenže bohužel velmi rychlý Ippon nasadil Alexander Wieczerzak našemu Jaromíru Musilovi a Němci tak opět vedou, tentokrát 2:1.
    Radost Pabla Abiana.


     
    9:49
    Mezitím Češi díky Jakubovi Ječmínkovi srovnávají krok! Už to dlouho vypadlo, že se Němci dostanou do trháku, ale Jakub nasadil svému soupeři Ippon a srovnává na 1:1.
     
    9:47
    První zlatý medailista dnešního dne je znám! Španěl Pablo Abian totiž odvrátil hned několik setbolů svého dánského soupeře. Ve druhém setu nakonec zvítězil 23:21, tím i 2:0 na sety a může slavit. Na Emila Holsta zbyla pouze stříbrná medaile.
     
    9:43
    Rusko už čeká na svého soupeře, který vzejde právě ze souboje našich zápasníků s Německem a bohužel lépe to utkání vstoupili náš západní soused. Sebastian Seidl totiž nasadil Ippon Pavlovi Petříkovi.
     
    9:39
    Krom semifinále jsou již také v plném proudu mužské opravy. Ukrajina právě díky Iakivovi Khammonovi zvítězila nad Portugalskem 3:2 a bude bojovat o bronz. Do svého zápasu vstupují také Češi!
     
    9:35
    Dobojováno je také v souboji o 7. místo v plážovém fotbale mezi Maďarskem a Ázerbájdžánem. To nakonec vybojovali Maďaři, kteří udrželi vedení a nakonec zvítězili těsně 3:2. Na programu nyní bude boj o 5. místo mezi Ukrajinou a Španělskem.
     
    9:34
    Stále také probíhá badmintonové finále můžu a stále více a více se přibližujeme k rozhodujícímu třetímu setu. Dán Emil Holst totiž vede v tom druhém 14:10 a je na nejlepší cestě k prodloužení tohoto zápasu.
     
    9:33
    Luise Malzhnová zvítězila v posledním zápase na Ippon a posílá Německo do finále. Naopak na Rusko čeká souboj o bronz s Itálií.
     
    9:29
    Prvním finalistou v mužské týmové soutěži se stává Francie. Ta nyní vede nad Ruskem již 3:0. Současně na vedlejší žíněnce probíhá také semifinále ženského turnaje, kde je stav mezi Německem a Ruskem vyrovnaná 2:2.
     
    9:18
    Skončila také druhá čtvrtina zápasu o 7. místo v plážovém fotbale, ve kterém Maďarsko vede již 3:1.
     
    9:17
    To o krok blíže bronzové medaili jsou znovu volejbalisté Ruska. Ti dokázali opět zvýšit v těsné koncovce 3. setu 25:23 a už jen set je dělí od vítězství v tomto duelu a to i přesto, že v průběhu této sady vedlo Polsko i o šest bodů.
     
    9:16
    Pablo Abian zvítězil v prvním setu jasně 21:12 a přibližuje se k zisku zlaté medaile.
     
    9:09
    V ženské části turnaje nakonec Francie zvítězila nad Slovinskem 5:0 a poslal jej do boje o bronzové medaile. Zde Slovinky narazí na Maďarky, které nakonec zvítězily nad Polskem 3:2.
     
    9:05
    Barna Bor právě zvítězil v posledním duelu na Ippon a tím posílá Maďarsko do semifinále. Naopak Německo narazí na náš výběr v opravách.
     
    9:03
    Na programu je již také mužské finále dvouhry v badmintonu mezi Španělem Pablo Abianem a Dánem Emilem Holstem. Stav utkání na začátku úvodní sady je zatím 6:4 pro Španěla.
     
    9:01
    Probíhá už také opět ženská část turnaje. V prvním semifinále vede Francie nad Slovinskem již 4:0 a postupuje do finále. To v opravách měla Itálie volný los a jistě zabojuje o bronz. Ve druhé opravě vede Maďarsko nad Polskem 3:1 a také ono si zabojuje o bronzové medaile.
     
    8:53
    Mezitím Francie porazila Portugalsko 4:1, to tak padá do oprav, kde se utká s Ukrajinou. Češi na svého soupeře stále čekají a ten vzejde z duelu Německa s Maďarskem, kde je nyní stav vyrovnaný 2:2.
    První čtvrtina duelu Maďarska s Ázerbájdžánem je za námi a skončila vítězstvím Maďarska 1:0.


     
    8:41
    Změna stavu je hlášena z volejbalové arény, ve které po dalším těsném setu a vítězství 25:23 Poláci srovnávají s Ruskem krok.
     
    8:40
    Do oprav rovněž směřuje také Ukrajina, která nakonec podlehla Rusku 1:4 a stejně tak také Portugalsko, které již prohrává s Francií 0:3.
     
    8:38
    Michal Horák také nezískal ani čestný bod a po prohře na Ippon s Levani Matiashvilim můžou Češi zabojovat alespoň o bronz v opravách.
     
    8:35
    Mezitím odstartovala další disciplína dnešního závěrečného programu v Baku. Na plno se rozjely i duely v plážovém fotbale. Tím úvodním je střetnutí o konečné 7. místo mezi Maďarskem a Ázerbájdžánem.
     
    8:33
    Ippon zaznamenal i Alan Khubetsov a Rusko se tak stává druhým jistým semifinalistou.
     
    8:31
    Češi prohrávají již 4:0. Alexander Jurečka totiž právě inkasoval velmi rychlý Ippon od Beka Gviniashviliho.
     
    8:29
    Do semifinále má nakročeno také Rusko, to vede ve svém souboji s Ukrajinou již 2:0 a stejné stav je hlášen i z žíněnky, kde probíhá souboj Francie s Portugalskem. Ve vedení je v tomto duelu prvně jmenovaná reprezentace.
     
    8:27
    Gruzie se také stává prvním semifinalistou mužské části pavouka. Avtandili Tchrikishvili jako jediný dostává v zápase s Jaromírem Musilem kladné body za Waza-ari a stav je již 3:0.
     
    8:19
    S naším týmem už to začíná být kritické. Jakub Ječmínek právě v kategorii do 73 kilogramů inkasoval od Lasha Shavdatuashviliho Ippon a Gruzie vede již 2:0.
     
    8:17
    Bohužel Pavel Petřikov nezačal zrovna nejlépe, kvůli dvou trestným bodům prohrává ve váhové kategorii do 66 kilogramů s Amirem Papinashvilim.
     
    8:16
    Na vedlejších žíněnkách už také pokračují souboje v mužské části a to konkrétně ve čtvrtfinále, vůbec prvním duelem, který odstartoval je souboj Gruzie s našimi borci!
     
    8:14
    Také jsou známi již výsledky ženského týmového čtvrtfinále a společně s Francií se do semifinále podívá Rusko, které porazila těsně 3:2 Polsko. Soupeřem pro Rusko bude Německo, které také těsně 3:2 porazilo Maďarsko a Francie se utká se Slovinskem, které taktéž 3:2 porazilo Itálie.
     
    8:04
    Mezi muži se už také o bronz z volejbalového turnaje na plno bojuje. V Crystal Hall právě skončil dramatický úvodní set, ve kterém Rusové zvítězili nad Polskem 26:24 a o krůček se tak přiblížili medaili.
     
    Vrcholí taktéž soutěž volejbalistů. Mezi ženami už včera získalo titul Turecko, v mužské kategorii se rozhodně mezi Bulharskem a Německem. Ještě před tím si to ale o bronz rozdají Poláci a Rusové.
     
    V týmové soutěži se taktéž perou i ženy. Ty ale kvůli menšímu počtu družstev začínají rovnou ve čtvrtfinále. Jediným jistým semifinalistou je zatím Francie.
     
    Složení čtvrtfinálových dvojic:
    Rusko – Ukrajina
    Francie – Portugalsko
    Gruzie – Česká republika
    Německo – Maďarsko
     
    Michal Horák stylově zakončuje osmifinále! Po jeho krásném ipponu Češi vítězí 4:1 a můžou se chystat na Gruzii. Čtvrtfinále by mělo vypuknout přibližně v 8 hodin.
     
    Na vedlejší žíněnce je jasno o druhém postupujícím do čtvrtfinále. Ukrajina přetlačila Slovince 3:2 na zápasy.
     
    Alexander Jurečka svůj souboj se španělským soupeřem prohrál, ale to už nic nezmění na českém postupu. Za stavu 3:1 pro Čechy nastupuje k poslednímu osmifinálovému klání Michal Horák.
    Naši judisté si zřejmě vzali příklad z včerejšího výkonu Lukáše Krpálka! Takhle včera českého šampiona podporovali během jeho cesty za stříbrem

    Takovouhle podporu má Lukáš Krpálek od zbytku české judistické výpravy v Baku... Dávej!!!Finálový blok začíná v 16:00,...

    Posted by Český olympijský tým on 27. červen 2015
     
    Ve svém souboji vítězí po taktické bitvě i Jaromír Musil a je to už 3:0 pro české judisty! Náš výběr tak postupuje do další fáze, kde ho čeká Gruzie.
     
    A stejně tak si vedou i čeští reprezentanti! Jakub Ječmínek vítězí ve svém souboji po pěkném waza-ari. Jeho španělský soupeř naopak zaznamenal pouze jedno napomenutí.
     
    Na vedlejší žíněnce bojují o postup Ukrajina a Slovinsko a zatím to vypadá lépe pro Ukrajinu, která vede už 2:0 na zápasy.
     
    Češi se ujímají vedení! Pavel Petřikov přetlačil v prvním souboji kategorie do 66 kg Francisca Garrigose. Na žíněnku nastupuje Jakub Ječmínek proti Javieru Ramirezovi.
     
    Sestava ČR:
    Pavel Petřikov (do 66 kg)
    Jakub Ječmínek (do 73 kg)
    Jaromír Musil (do 81 kg)
    Alexander Jurečka (do 90 kg)
    Michal Horák (nad 90 kg)
     
    Tým složený z pěti českých judistů různých váhových kategorií bojuje v osmifinále proti Španělsku. Vítěz narazí v další fázi na tým Gruzie.
     
    A je to tady. Poslední den prvních Evropských her se v Baku probouzí opět do horkého dne. Derniéru si právě zažívá české judo, kde Češi před malou chvílí začali soupeřit v kategorii družstev.

    Tak zítra poslední den her. Zakončíme to tady stylově další medailí? Zapněte ráno tradiční liveblog a buďte s námi u toho ;) http://baku.olympic.cz/liveblog#baku2015 #olympijskytym

    Posted by Český olympijský tým on 27. červen 2015
     
    Poslední den! Právě dnes v Baku vrcholí historicky první Evropské hry a vy opět můžete být u toho prostřednictví našeho blogu. Na závěr celého programu nás při nedělním dopoledni čekají souboje o medaile v badmintonu, plážovém fotbalu či volejbale mužů.

    Dále bude také celé dopoledne probíhat soutěž týmů v Judu, kde se představí také náš mužský tým, který začne svou pouť již v 7 hodin našeho času v osmifinálovém souboji se Španělskem.

    Celý program pak bude zakončen poslední medailovou soutěží, kterou budou závody na BMX, kde máme také dvě medailové želízka v ohni v podobě Anety Hladíkové a Romany Labounkové.

    Tak se pohodlně usaďte a užijte si poslední den her i s naším liveblogem!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 07:00.

    Dominik Špringer

    Jan Vojkůvka

    bahis siteleri