Denní liveblog Baku 2015 (28. června 2015) (kon.)
konec
Denní liveblog Baku 2015 (28. června 2015)

Neděle 28.06.2015, 07:00Evropské hry Baku 2015
     
    19:06
    "Pecka, super zážitek! I to pekelný horko se dá přejít, je to fakt pěkný, bere mě to," řekl Lukáš Krpálek, český vlajkonoš o slavnostním zakončení.
     
    18:24
    Za zpěvu sboru se na plochu vydávají vlajkonoši všech zúčastněných zemí. Českou vlajku nese stříbrný judista Lukáš Krpálek, jehož vysoká postava dominuje zbytku pole.
     
    13:05
    Máme bronz! Aneta Hladíková si pro naše barvy v poslední disciplíně dojíždí v čase 37.891 pro bronzovou medaili. Bohužel Romana Labounková upadla v dojíždí na posledním 8. místě
     
    13:02
    Mezitím jsou již na startu Romana Labounková a Aneta Hladíková a jdou bojovat o medaile v BMX závodě!
     
    10:03
    Druhý bod nezískal ani Michal Horák, který podlehl díky Waza-ari Andremu Breitbarthovi a Němci tak vítězí 4:1.
     
    9:58
    O bronz si bohužel nezabojují Češi. Alexander Jurečka totiž inkasoval Ippon od Marca Odenthala a Němci tak již vedou 3:1. Jejich soupeřem v boji o medaile budou Rusové.
     
    9:51
    Jenže bohužel velmi rychlý Ippon nasadil Alexander Wieczerzak našemu Jaromíru Musilovi a Němci tak opět vedou, tentokrát 2:1.
     
    9:49
    Mezitím Češi díky Jakubovi Ječmínkovi srovnávají krok! Už to dlouho vypadlo, že se Němci dostanou do trháku, ale Jakub nasadil svému soupeři Ippon a srovnává na 1:1.
     
    9:43
    Rusko už čeká na svého soupeře, který vzejde právě ze souboje našich zápasníků s Německem a bohužel lépe to utkání vstoupili náš západní soused. Sebastian Seidl totiž nasadil Ippon Pavlovi Petříkovi.
     
    8:38
    Michal Horák také nezískal ani čestný bod a po prohře na Ippon s Levani Matiashvilim můžou Češi zabojovat alespoň o bronz v opravách.
     
    8:31
    Češi prohrávají již 4:0. Alexander Jurečka totiž právě inkasoval velmi rychlý Ippon od Beka Gviniashviliho.
     
    8:27
    Gruzie se také stává prvním semifinalistou mužské části pavouka. Avtandili Tchrikishvili jako jediný dostává v zápase s Jaromírem Musilem kladné body za Waza-ari a stav je již 3:0.
     
    8:19
    S naším týmem už to začíná být kritické. Jakub Ječmínek právě v kategorii do 73 kilogramů inkasoval od Lasha Shavdatuashviliho Ippon a Gruzie vede již 2:0.
     
    8:17
    Bohužel Pavel Petřikov nezačal zrovna nejlépe, kvůli dvou trestným bodům prohrává ve váhové kategorii do 66 kilogramů s Amirem Papinashvilim.
     
    Michal Horák stylově zakončuje osmifinále! Po jeho krásném ipponu Češi vítězí 4:1 a můžou se chystat na Gruzii. Čtvrtfinále by mělo vypuknout přibližně v 8 hodin.
     
    Alexander Jurečka svůj souboj se španělským soupeřem prohrál, ale to už nic nezmění na českém postupu. Za stavu 3:1 pro Čechy nastupuje k poslednímu osmifinálovému klání Michal Horák.
     
    Ve svém souboji vítězí po taktické bitvě i Jaromír Musil a je to už 3:0 pro české judisty! Náš výběr tak postupuje do další fáze, kde ho čeká Gruzie.
     
    A stejně tak si vedou i čeští reprezentanti! Jakub Ječmínek vítězí ve svém souboji po pěkném waza-ari. Jeho španělský soupeř naopak zaznamenal pouze jedno napomenutí.
     
    Češi se ujímají vedení! Pavel Petřikov přetlačil v prvním souboji kategorie do 66 kg Francisca Garrigose. Na žíněnku nastupuje Jakub Ječmínek proti Javieru Ramirezovi.

    Dominik Špringer

    Jan Vojkůvka

    bahis siteleri