Argentina – Paraguay 6:1 (kon.)
konec
Argentina
6:1 (2:1)
Paraguay
Středa 01.07.2015, 01:30 • Estadio Municipal Alcaldesa Ester Roa Rebolledo (Concepción) • Copa América • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
    Výkop semifinálového klání je na programu od 1:30

     
    Vítám vás u online reportáže ze druhého semifinálového utkání jihoamerického mistrovství Copa América, do kterého se probojovaly výběry Argentiny a Paraguaye. Zápasem, jehož úvodní výkop je naplánován na 1:30, vás bude provázet Lukáš Jasoněk.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    13.06.2015 Argentina – Paraguay 2:2
    11.09.2013 Paraguay – Argentina 2:5
    08.09.2012 Argentina – Paraguay 3:1
    25.05.2011 Argentina – Paraguay 4:2
    10.09.2009 Paraguay – Argentina 1:0
    Statistiky obou týmů na šampionátu

     
    Argentina

    Argentinský fotbalový reprezentační celek má za sebou celou řadu úspěchů z mnoha mezinárodních soutěží. Pokud se budeme zabývat výhradně Jihoamerickým mistrovstvím, v bohaté sbírce Argentiny nalezneme čtyři bronzové kovy, dvanáct stříbrných medailí a hned čtrnáct titulů v rámci Copa América. Ten poslední je už ale velmi zaprášený, datuje se totiž až do roku 1993.
     
    Paraguay

    Reprezentace Paraguaye se Jihoamerického mistrovství zúčastnila již třiatřicetkrát a za tu dobu dokázala nasbírat patnáct cenných kovů. Mezi ně patří sedm bronzových a šest stříbrných medailí, pocit z titulu poznali fotbalisté Paraguaye dvakrát, a to v letech 1953 a 1979.
    Dějištěm semifinálového klání bude Estadio Municipal

     
    Delegace rozhodčích

    Důležitou součástí každého fotbalového utkání jsou také arbitři. Hlavním rozhodčím bude čtyřicetiletý Brazilec Sandro Ricci, jemuž s řízením utkání budou pomáhat jeho krajané Emerson De Carvalho a Fabio Pereira. Čtvrtým delegovaným sudím je pak Wilmar Roldán z Kolumbie.
     
    Úvodní sestavy:

    Argentina: Romero – Zabaleta, Demichelis, Otamendi, Rojo – Pastore, Mascherano, Biglia – Messi, Agüero, di María
    Náhradníci: Casco, Banega, Marchesín, Gago, Lamela, Higuaín, Lavezzi, Tevez, Pereyra, Guzmán, Roncaglia.
    Trenér: Gerardo Martino (ARG)

    Paraguay: Villar – Pablo Aguilar, Da Silva, Bruno Valdez, Piris – González, V. Cáceres, Ortiz, Benítez – N. Valdez, Santa Cruz
    Náhradníci: Barrios, Bobadilla, M. Cáceres, Balbuena, Silva, Óscar Romero, Ortigoza, Molinas, Aguilar, Martínez, Samudio.
    Trenér: Ramón Díaz (ARG)

    Rozhodčí: Ricci – De Carvalho, Pereira (vš. BRA).
    Fanoušci jsou na svých místech a netrpělivě vyhlížejí příchod hlavních aktérů

     
    Reprezentanti obou celků jsou již na hrací ploše, utkání tak bude za okamžik oficiálně zahájeno.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodního výkopu se zhostili reprezentanti Paraguaye, kteří zápas sehrají v červenobílé kombinaci dresů, Argentina do utkání nastoupila v modrobílé sadě.
     
    2
    Paraguayští fotbalisté se pokusili prokombinovat k šestnáctce soupeře, ještě před její hranicí však o míč přišli.
     
    3
    Po kombinační souhře Agüera s Mascheranem se míč dostal až k Zabaletovi, ten se však v době přihrávky nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    4
    Paraguay podnikla útočnou akci podél pravé postranní čáry, odkud míč do pokutového území odcentroval Bruno Valdez, jenže jej sebral brankář Romero.
     
    5
    Na opačné straně se centrem do pokutového území pokusil některého ze svých spoluhráčů oslovit Biglia, jeho záměr mu však nevyšel.
     
    6
    Hraje se ze strany na stranu a nyní byli v šanci fotbalisté Paraguaye, konkrétně Santa Cruz, který se v pokutovém území dostal k odraženému míči a střelou bez přípravy jej poslal mimo bránu.
     
    8
    S míčem kombinují fotbalisté argentinského reprezentačního celku, zatím si však přihrávají pouze na vlastní polovině hřiště.
     
    9
    K míči se však dostali Paraguayci, kteří se pokusili založit následnou rychlou útočnou akci, přihrávka Nelsona Valdeze však postrádala potřebnou přesnost.
     
    11
    V úvodních minutách disponují územní převahou Argentinci, po centru z pravé strany, který vyprodukoval Zabaleta, byl adresátem Pastore, jehož pumelice mířila jen do středu brány, kde se nacházel připravený Villar.
     
    12
    Ve středu hřiště došlo k nedovolenému zákroku Gonzáleze povalil na zem Marcos Rojo a za svůj prohřešek inkasoval žlutou kartu.
     
    13
    Proti pravidlům se posléze provinil také jeho spoluhráč Lucas Biglia a za nedovolený zákrok dostal rovněž kartu žluté barvy.
     
    13
    Žlutou kartu dostává také Víctor Cáceres (Paraguay), který je už třetím takto potrestaným hráčem v krátkém časovém sledu.
     
    15
    Argentina právě vstřelila branku!
    Po čtvrthodině hry otevřel skóre MARCOS ROJO. Argentinci po nedovoleném zákroku zahrávali standardní situaci, k jejíž exekuci se postavil Lionel Messi a z levé strany vyslal zajímavý centr do vápna, kde číhal právě autor branky, který se prosadil z velké skrumáže v předbrankovém prostoru.
    Marcos ROJO - 1:0
     
    17
    Míč opustil vymezený prostor hrací plochy a zpět do hry jej poblíž středové čáry vhodí Bruno Valdez.
     
    18
    Argentinci drží míč na svých kopačkách a postupnými narážečkami se snaží prokombinovat k šestnáctce soupeře.
     
    20
    Míče se však zmocnili reprezentanti Paraguaye, proniknout přes defenzivu se pokusil González, ale proti několikanásobné přesile neměl sebemenší naději.
     
    21
    Do velice dobré šance se po brejkové situaci dostal Pastore, kterému byla adresována přihrávka do strany, naskytl se před ním volný prostor, čehož reprezentant Argentiny dokázal využít a směrem na bránu vyslal jedovatou přízemní střelu, kterou gólman Villar vytěsnil na rohový kop.
     
    22
    Centr z rohového kopu vyprodukoval di María, defenziva Paraguaye však byla nadmíru pozorná a žádné nebezpečí nepřipustila.
     
    24
    Ofenzivní tažení Argentiny skončilo zdviženým praporkem asistenta rozhodčího, v ofsajdové pozici byl totiž přistižen Sergio Agüero.
     
    25
    Bruno Valdez podnikl útočný výpad podél pravé postranní čáry, od míče jej ale v souladu s pravidly odstavil dobrým obranným zákrokem Rojo. Následovat bude nakonec pouze odkop od brány, který bude moci provést Romero.
     
    27
    Argentina právě vstřelila branku!
    Rozdíl ve skóre je již dvoubrankový, reprezentanti Argentiny potvrzují papírové předpoklady! Lionel Messi svou přihrávkou oslovil JAVIERA PASTOREHO, který se na hranici pokutového území odhodlal ke střele, po které se míč zastavil až o síť za Villarovými zády.
    Javier PASTORE - 2:0
     
    27
    Střídání v týmu Paraguay: ze hřiště odchází Bobadilla, přichází González.
     
    29
    V nepříjemné pozici na trávníku se po jednom ze soubojů ocitl Roque Santa Cruz, který si gestikulací žádá ošetření.
     
    30
    Ostrého zákroku se dopustil Paulo da Silva a po právu za svůj prohřešek vidí z rukou Sandra Ricciho žlutou kartu.
     
    30
    Střídání v týmu Paraguay: ze hřiště odchází zraněný Santa Cruz, přichází Barrios.
     
    31
    Za námi je půlhodina hry a větší kvalitu prokazují reprezentanti Argentiny v celé své kráse, vedou totiž už rozdílem dvou branek.
     
    33
    Richard Ortiz při útočném snažení nedokázal přesně přihrát a pouze tak odevzdal balon soupeři.
     
    35
    K zakončení ovšem nedojde ani na opačné straně, di María si totiž nepohlídal ofsajdovou linii a bylo mu odpískáno provinění právě proti tomuto pravidlu.
     
    36
    Další útočnou akci modrobílých podnikl Pastore, jeho dlouhý a vysoký oblouček však skončil pouze v náruči brankáře Paraguaye.
     
    38
    Před pokutovým územím Paraguyae došlo k nedovolenému zákroku, následovat tak bude přímý volný kop z velice zajímavé pozice.
     
    39
    K exekuci standardní situace se postal Lionel Messi a podle očekávání vyslal přímý střelecký pokus, kterým však obstřelil nejen bránící zeď, ale také pravou tyč Villarovy svatyně.
     
    41
    Rušno ovšem bylo taky na opačné straně, kde se do míče zpoza šestnáctky opřel Ortiz, po jehož zblokované střele bude Paraguay pokračovat v útočném snažení rohovým kopem.
     
    42
    Barrios si ale svůj centr od rohového praporku za rámeček rozhodně nedá, nicméně paraguayští reprezentanti zůstali u míče a na hranici šestnáctky vypálil Nelson Valdez, jeho pokus byl však zblokován.
     
    43
    Paraguay právě vstřelila branku!
    Paraguay vsítila kontaktní branku! Gól do šatny zaznamenal LUCAS BARRIOS, jemuž míč ze vzduchu ideálně do běhu sklepl Bruno Valdez a reprezentant Paraguaye ránou z hranice vápna přes padajícího obránce prostřelil brankáře Romera.
    Lucas BARRIOS - 2:1
     
    45
    O vyrovnání se v závěru úvodního dějství pokusil střeleckým pokusem Bruno Valdez, jenže neměl dostatečně přesně seřízena mířildla a Romero tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    45
    Hlavní arbitr nastavil v úvodním poločase jedinou minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Úvodní poločas je minulostí. Více ze hry v něm měli fotbalisté Argentiny, kteří po celou dobu disponovali výraznou územní převahou. Skóre po čtvrthodině hry otevřel Rojo a tým okolo Messiho šel do vedení. To o dvanáct minut později zdvojnásobil Pastore a s Paraguayí to už vypadalo velice zle. V závěru úvodní půle ale vsítil kontaktní branku Barrios a druhá polovina klání tak bude ještě jistě velmi zajímavá.
     
    Hráči se už nacházejí v tunelu a za malou chvíli se vrátí také zpět na hrací plochu. Druhý poločas tak začne co nevidět.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Messi se dlouhým pasem pokusil uvolnit di Maríu, u míče byl však dříve vyběhnuvší gólman Villar.
     
    47
    Argentina právě vstřelila branku!
    Náskok Argentiny je opět dvoubrankový! Přesnou přihrávku do křídla dostal ANGEL DI MARÍA, který skóroval přízemní střelou podél gólmana ke vzdálenější tyči.
    Angel di María - 3:1
     
    49
    Paraguay okamžitě podnikla útočný výpad, ale nedovoleného zákroku se na polovině soupeře dopustil Nelson Valdez.
     
    53
    Argentina právě vstřelila branku!
    Argentinští reprezentanti se dostávají do třígólového vedení! Míč trestuhodně ztratil Cáceres a Messi jej posléze předložil doleva Pastoremu, který celou akci ještě vyšperkoval přihrávkou do pravé strany, kde nalezl ANGELA DI MARÍU a ten z bezprostřední blízkosti neměl sebemenší problém poslal míč do zcela odkryté části brány.
    Angel Di María - 4:1
     
    55
    Na lavičce Paraguaye se připravuje střídání, který z hráčů se podívá do hry však zatím zůstává záhadou.
     
    56
    Střídání v týmu Paraguay: ze hřiště odchází Nelson Valdez, přichází Óscar Romero.
     
    57
    Znovu byl v akci aktivní di María, který si naběhl za přihrávku a pohotově vystřelil, mířil ale jen doprostřed brány, kde proti jeho ráně zakročil Villar.
     
    59
    Piris podrazil jednoho z protihráčů, což samozřejmě hlavní arbitr nemohl přehlédnout.
     
    60
    Ostrého zákroku se dopustil Richard Ortiz a v ruce hlavního arbitra už je karta žluté barvy.
     
    61
    Centr ze strany z přímého volného kopu vyprodukoval Lionel Messi, ale jeho vdzušný pas byl až příliš přetažený a pokutovým územím pouze proletěl.
     
    62
    U míče jsou reprezentanti Argentiny, kteří si přihrávají ve středu hřiště a na vlastní polovině, přes půlící čáru se zatím nemohou prokombinovat.
     
    64
    Hra je v posledních minutách poměrně nezáživná, hraje se především ve středu hracího pole a po obě pokutová území.
     
    66
    Míč opustil vymezený prostor hřiště a zpět do hry jej uvedou fotbalisté Paraguaye.
     
    67
    Na hřišti probíhají urputné souboje o míč, ze kterých většinou vycházejí vítězně reprezentanti Argentiny.
     
    68
    Argentinci po dlouhé době dostali útočné choutky a hned z toho byla nebezpečná situace! Po průniku do šestnáctky byl míč adresován doleva Messimu, který jej ale dostal příliš za sebe a nedokázal tak vystřelit razantně, i tak byl ve velice výhodné pozici a s jeho střelou měl gólman plné ruce práce, když míč pouze vyrazil na roh.
     
    69
    Ten rozehrál Lionel Messi nakrátko, po chvíli jej však vybojovali Paraguayci.
     
    71
    Rojo zastavil útočnou akci svých soupeřů před pokutovým územím jen za cenu nedovoleného zákroku. K exekuci standardní situace se postavil Víctor Cáceres, ale z nějakých dvaceti metrů od brány zamířil vysoko nad břevno.
     
    73
    Útočná akce vedoucího celku nemůže pokračovat, a to z důvodu ofsajdového postavení, ve kterém byl přistižen Sergio Agüero.
     
    73
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Javier Pastore, přichází Ever Banega.
     
    75
    Do konce základní hrací doby zbývá závěrečná čtvrthodina hry a na trávníku to nevypadá na nějaké zdramatizování zápasu.
    Statistika držení míče a procentuální vyjádření průběhu hry

     
    77
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Javier Mascherano, přichází Fernando Gago.
     
    78
    Messi se obloučkem pokusil v pokutovém území oslovit jednoho ze spoluhráčů, ale míč doskákal jen do náruče Villara.
     
    79
    Na opačné straně se útočného faulu dopustil Barrios a s míčem tak budou moci kombinovat opět fotbalisté Argentiny.
     
    80
    Argentina právě vstřelila branku!
    Tohle už zavání vysokým debaklem Paraguaye, který právě inkasovala pátou branku! Na centr z levé strany si naskočil SERGIO AGÜERO a míč usměrnil hlavou do sítě s naprostou přesností z hranice malého vápna.
    Sergio AGÜERO - 5:1
     
    82
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Sergio Agüero, přichází Gonzalo Higuaín.
     
    83
    Argentina právě vstřelila branku!
    Je to tak, kanonáda Argentinské reprezentace nebere konce! Lítost či soucit nemá se svými protihráči ani střídající GONZALO HIGUAÍN, který se prosadil takřka okamžitě po svém příchodu na hřiště, když se k němu v pokutovém území dokutálel odražený míč, který levou nohou poslal za Villarova záda.
    Gonzalo HIGUAÍN - 6:1
     
    85
    Di María vyprodukoval zajímavý centr do pokutového území, který defenziva Paraguaye odvrátila na rohový kop.
     
    86
    Míč od rohového praporku vyslal do vápna Banega, ale jeho centr dolétl jen na hlavu jednoho z bránících hráčů, který míč odvrátil do bezpečí.
     
    88
    V rozporu s pravidly si v soboním souboji o míč počínal Bobadilla a hlavní arbitr mu odpískal nedovolený zákrok.
     
    89
    Paraguayští fotbalisté vybojovali rohový kop, jehož rozehrávku si vzal na starost Óscar Romero, prezentoval se však přetaženým centrem.
     
    90
    Brazilský arbitr Sandro Ricci se rozhodl nastavit druhý poločas o jednu minutu.
     
    90+1
    Konec zápasu.
    Argentina deklasovala Paraguay a zcela po zásluze postupuje do finále

     
    Je dobojováno! Druhým účastníkem finále Copa América se po bohatém střeleckém představení stala Argentina.
     
    Souboj dvou trenérů z Argentiny od úvodních minut vycházel lépe Gerardu Martinovi, jehož svěřenci otevřeli skóre již po čtvrthodině hry a ve 27. minutě svůj náskok dokonce zdvojnásobili. Paraguay ale utkání nezabalila a krátce před odchodem do kabin vstřelila kontaktní gól.

    Po změně stran už ale hrálo prim jen jedno mužstvo a Argentinci si na startu druhé pětačtyřicetiminutovky rychle vypracovali pohodlný třígólový náskok. Jenže Paraguay nestíhala své soupeře pokrývat ani nadále a v závěru utkání inkasovala další dvě branky.

    Utkání tak skončilo překvapivě vysokým vítězstvím Argentiny, která svého soka při cestě do finále naprosto a bez sebemenší lítosti rozstřílela. Paraguay si zahraje pouze o bronz. (03:28:59)
    Složení účastníků bojů o medaile

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 15. Rojo, 27. Pastore, 47. di María, 53. di María, 80. Agüero, 83. Higuaín – 43. Barrios

    Karty:   12. Rojo (ARG), 13. Biglia (ARG) – 13. Cáceres (PAR), 30. Silva (PAR), 60. Ortiz (PAR)


    Argentina: Romero – Zabaleta, Demichelis, Otamendi, Rojo – Pastore (73. Banega), Mascherano (77. Gago), Biglia – Messi, Agüero (82. Higuaín), di María
    Náhradníci: Casco, Banega, Marchesín, Gago, Lamela, Higuaín, Lavezzi, Tevez, Pereyra, Guzmán, Roncaglia.
    Trenér: Gerardo Martino (ARG)

    Paraguay: Villar – Pablo Aguilar, Da Silva, Bruno Valdez, Piris – González (27. Bobadilla), V. Cáceres, Ortiz, Benítez – N. Valdez (56. Óscar Romero), Santa Cruz (30. Barrios)
    Náhradníci: Barrios, Bobadilla, M. Cáceres, Balbuena, Silva, Óscar Romero, Ortigoza, Molinas, Aguilar, Martínez, Samudio.
    Trenér: Ramón Díaz (ARG)

    Rozhodčí: Ricci – De Carvalho, Pereira (vš. BRA)
    bahis siteleri