USA – Japonsko 5:2 (kon.)
konec
USA
5:2 (4:1)
Japonsko
Pondělí 06.07.2015, 01:00 • BC Place, Vancouver • Mistrovství světa - ženy • Finále
Předzápasové kurzy
     
    86
    Rozesmátá Alex Morganová přepouští své místo na trávníku 40 leté veteránce Christie Ramponeové, která si tak může užít závěr finálového duelu.
     
    85
    Iwabučiová zasáhla ve vzdušném souboji loktem do břicha Johnstonovou a dostává žlutou kartu. Americká stoperka se těžce zvedala ze země, ale měla by být v pořádku.
     
    82
    Sawaová zasáhla skluzem zezadu Wambachovou a neunikla žluté kartě.
    80. Solová se vyznamenala proti nepřijemnému centru Mijamaové.
     
    80
    Centry Mijamaové jsou hodně nepříjemné! Solová další z nich boxovala na roh doslova z hlavy japonské hráčky.
     
    79
    Obrovský aplaus amerických příznivců vítá na trávníku 35 letou veteránku Abby Wambachovou. Té místo na hřišti uvolnila Tobin Heathová.
    76. Sugasawaová v dobré pozici trefila jen střed branky.
     
    76
    Mijamaová poslala pěkný centr na hlavu Sugasawaové. Ta však míč umístila pouze do středu brány, kde byla připravená Hope Solová.
    53.341 úžasných diváků sleduje dnešní finálový duel na stadionu ve Vancouveru.

     
    Finálové utkání sleduje 53341 diváků.
    66. Lloydová chybu Kumagaiové nepotrestala.
     
    66
    Kumagaiová se ve vápně nechala obrat o míč napadající Lloydovou, která se už hnala sama na Kaihoriovou. Ta vzájemný souboj vyhrála a navíc byla americkou útočnicí faulována. Je ale trestuhodné, co japonská obrana předvádí.
    63. Morganové dnes zřejmě není souzeno..
     
    63
    Alex Morganová se dnes ne a ne trefit. Technicky výborně vybavená útočnice se v šestnáctce šikovně uvolnila, ale po zemi vypálila těsně mimo.
     
    61
    Střídají i Američanky. Standing ovation vyprovází ze hřiště Megan Rapinoeovou, nahrazuje ji Kelley O'Haraová
     
    60
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Ohnová, přichází Mana Iwabučiová.
    54. Tobin HEATHOVÁ - 5:2
     
    54
    Američané právě vstřelili branku!
    Gólově nesmírně bohatý zápas pokračuje! Rohový kop Holidayové, který mířil přes malé vápno, nedokázala Kaihoriová vyboxovat. Míč tak propadl až na zadní tyč, kde byla Brianová, jenž ho vrátila zpět před bránu a TOBIN HEATHOVÁ zakončovala do odkryté japonské svatyně – 5:2.
    52. Julie JOHNSTONOVÁ - 4:2
     
    52
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, už je to jen 4:2! Mijamaová zahrávala standardní situaci a její centr tečovala JULIE JOHNSTONOVÁ hlavou tak nešťastně, že Solová míč, přes veškerou snahu, zastavila až za brankovou čárou!
     
    39
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Kawasumiová, přichází Sugasawaová.
     
    33
    Japonský kouč Sasaki sáhl ke střídání. Ze hry stáhl Iwašimizuovou a opačným směrem poslal hrající legendu ženského fotbalu Homare Sawaovou, která se dočkala vřelého přivítání i od amerických fanoušků.
    30. Japonky nevyužily závar před brankou Američanek.
     
    30
    Velký závar v americké šestnáctce! Ogimiová měla míč dokonce před prázdnou bránou, ale byla k ní zády, takže musela jen nahrávat a střelu Mijamaové z hranice pokutového území už pokryla Solová.
    27. Juki OGIMIOVÁ - 4:1
     
    27
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Pozor! Japonky snižují na 4:1. Kawasumiová se na pravém křídle uvolnila a poslala míč do šestnáctky, kde byla JUKI OGIMIOVÁ. Ta se zbavila Johnstonové a překonala Solovou střelou do horní části brány.
    24. Morganová nedotáhla svůj slalom do gólového konce.
     
    24
    Alex Morganová si v pokutovém území vychutnala dvě bránící hráčky a její sólo utnula až Kaihoriová, která si s přízemním zakončením poradila.
    18. Lloydová pálí hlavou těsně vedle!
     
    18
    A Lloydová měla další šanci! Po centru z pravé strany zamířila zblízka vedle.
    16. Carli LLOYDOVÁ - 4:0
     
    16
    Američané právě vstřelili branku!
    CARLI LLOYDOVÁ má hattrick a zkompletovala ho v ženském fotbale málo vídanou trefou!! Americká kapitánka se na půlce hřiště ujala míče, všimla si, že Kaihoriová byla venku z brány a tak ji z obrovské dálky přelobovala. Brankářka Japonska se ještě snažila vrátit, na míč si sáhla, ale čtvrtému gólu ve své síti nezabránila.
    14. Lauren HOLIDAYOVÁ - 3:0
     
    14
    Američané právě vstřelili branku!
    Nechci být špatným prorokem, ale zdá se, že je hotovo dříve, než zápas pořádně začal! LAUREN HOLIDAYOVÁ si naběhla na krásný pas z hloubi pole a neméně povedeným volejem míč napálila za záda Kaihoriové.
    Carli Lloydová vstřelila nejrychlejší dvě branky v historii finálových bojů Mistrovství světa.

    5. Carli LLOYDOVÁ - 2:0
     
    5
    Američané právě vstřelili branku!
    To je neuvěřitelné! Hráčky USA udeřily po další standardní situaci, když centrovaný míč propadl až na malé vápno, kde číhala opět CARLI LLOYDOVÁ, jenž už neměla problém z bezprostřední blízkosti poslat balón do sítě.
    3. Carli LLOYDOVÁ - 1:0
     
    3
    Američané právě vstřelili branku!
    To je start pro Američanky z říše snů! Na rohový kop Rapinoeové zahraný po zemi si naběhla CARLI LLOYDOVÁ, která z prostoru značky pro pokutový kop propálila vše, co ji stálo v cestě.

    Martin Augustin

    Branky: 3. Lloydová, 5. Lloydová, 14. Holidayová, 16. Lloydová, 54. Heathová – 27. Ogimiová, 52. Johnstonová (vla.)

    Karty:   82. Sawaová (JPN), 85. Iwabučiová (JPN)


    USA: Solová – Kriegerová, Johnstonová, Sauerbrunnová, Klingenbergová – Heathová (79. Wambachová), Holidayová, Brianová, Rapinoeová (61. O'Haraová) – Lloydová (C), Morganová (86. Ramponeová).
    Náhradníci: Harrisová, Naeherová – Boxxová, Engenová, Chalupnyová, Lerouxová, O'Haraová, O'Reillyová, Pressová, Ramponeová, Rodriguezová, Wambachová

    Japonsko: Kaihoriová – Arijošiová, Iwašimizuová (33. Sawaová), Kumagaiová, Samešimaová – Kawasumiová (39. Sugasawaová), Sakagučiová, Utsugiová, Mijamaová (C) – Ohnová (60. Iwabučiová), Ogimiová.
    Náhradníci: Fukumotová, Jamaneová – Kingaová, Sawaová, Kamionobeová, Tanakaová, Iwabučiová, Sugasawaová, Kawamuraová, Nagasatová, Kitaharaová.

    Rozhodčí: K. Monzulová – N. Račynská (UKR), Y. P. Rodriguezová (ESP)

    Diváci: 53341
    bahis siteleri