Trinidad a Tobago – Guatemala 3:1 (kon.) | Mexiko – Kuba 6:0 (kon.)
konec
Mexiko
6:0 (4:0)
Kuba
Pátek 10.07.2015, 03:30 • Soldier Field, Chicago, Ilinois (kapacita 61.500 diváků) • CONCACAF Gold Cup • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.
     
    Příjemné, i když velice brzké páteční ráno všem fotbalovým fanouškům a fanynkám, připraven je pro Vás ranní předkrm v podobě letošního Gold Cupu, v jehož rámci pro Vás budeme sledovat souboj Mexika a Kuby!
     
    Gold Cup 2015

    Letošní Gold Cup je již třináctým představením nejlepších týmů ze Severní a Střední Ameriky a pokud budeme počítat i předcházející regionální mistrovství, budeme mluvit o 23. ročníku. Turnaj se tradičně odehrává na území Spojených států amerických, avšak letos se dvě utkání nově odehrají i v Kanadě. Celkem se tak hráči dvanácti zúčastněných týmů představí ve čtrnácti amerických a kanadských městech a to během dvaceti dní.

    Titul z posledního šampionátu obhajují hráči USA, kteří se tak z výhry na Gold Cupu radovali již pětkrát, o maximum se však nejedná. To drží fotbalisté Mexika, kteří mají na svém kontě šest triumfů, zbývající jeden vítězný pohár uzmuli v roce 2000 kanadští reprezentanti.

    Zajímavostí je, že letošního Zlatého poháru se zúčastní týmy Mexika a Jamajky, které minulý měsíc reprezentovaly své země také na Copa Américe, tedy Mistrovství Jižní Ameriky, kde však mohli startovat jen z výběry hráčů do 22 let
     
    Kuba

    Fotbalisté Kuby rozhodně nepatří mezi světové fotbalové velmoci a odpovídá tomu i postavení v žebříčku FIFA, kde jsou zástupci tohoto ostrovního státu vedeni až na 104. pozici. Před devíti lety ale bylo vše jinak, kubánské fotbalisty jsme totiž registrovali 46. místě.

    Hráči země, kde dlouhá léta vládl známý státník Fidel Castro, se na letošní Gold Cup kvalifikovali jako čtvrtý tým karibské části kvalifikace, tedy z poslední postupové pozice. Osmou účast na Gold Cupu to ale již Kubáncům vzít nemohlo, ti tak mohou navázat na své poslední vystoupení před dvěma lety, kde se probojovali do čtvrtfinále.
     
    Mexiko

    Mexičané jsou na tom co se pořadí národních reprezentačních týmů o dost lépe než jejich dnešní soupeř a aktuálně uzavírají čtvrtou desítku. I pro Mexičany přišel vrchol na žebříčku před devíti lety, kdy se dostali až na místo dvacáté.

    Středoameričané budou patřit k největším konkurentům obhájců titulu ze Spojených států amerických na letošním Zlatém poháru, kterého se stejně jako jejich hlavní rival o prvenství zúčastní potřinácté. Šestinásobní šampióni se pokusí o reparát z posledního turnaje, kde překvapivě vypadli již v semifinále s výběrem Panamy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    3
    Mexičané od úvodního hvizdu drží míč pevně na svých kopačkách a potvrzují předzápasové prognózy.
     
    4
    Carlos Vela si nabíhal za obranu Kuby, ale k míči měl přeci jen o něco blíže brankář ostrovního státu.
     
    6
    Layun potáhl míč z levé strany až před šestnáctku soupeře, jeho následná rána levačkou ale zamířila jak vysoko, tak i vedle branky.
     
    7
    Vela táhl další akci Mexičanů z levé strany, jeho přízemní centry pod sebe našel Herrera, jenže jeho rána z první skončila rovněž mimo tři tyče.
     
    8
    Kubánci snad poprvé v zápase vyvezli míč za půlící čáru, ale opravdu jen vyvezli a pak jej poctivě odevzdali svému soupeři.
     
    9
    Mexičané, kteří dnes nastupují v tmavých dresech, už tak opět pevně svírají svého soupeře v kleštích a ty se začínají pomalu svírat.
     
    10
    Přímý volný kop pro Mexiko z nějakých třiceti metrů.
     
    10
    Centr dos Santose, který mířil před branku Kuby, musel včasným vyběhnutím a následným vyboxováním zneškodnit kubánský gólman Guerra.
     
    11
    Stále stejný obraz má hra i po prvních deseti odehraných minutách. Mexičané se snaží tvořit hru a jejich soupeř poctivě brání.
     
    12
    Na útočném výletě byl nyní jeden z kubánských fotbalistů, jeho sprint na pravé straně hřiště byl ale zbytečný, k nakopávanému míči měl blíže brankář Ochoa.
     
    13
    Carlos Vela svedl rychlostní souboj s obranou Kuby, které však náběhem z pravé strany až do vápna nedal šanci. Jeho následná střela z ostrého úhlu ale trefila dobře postaveného Guerru v brance Kuby.
     
    14
    Aguilar posílal z pravé strany centr na vzdálenější tyč, kam naskakoval Peralta, těsně před ním ale míč odhlavičkoval Napoles alespoň na rohový kop!
     
    15
    Kop od rohového praporku ale nic velkého před kubánskou klecí nepřinesl.
     
    16
    Dos Santos se pěkně uvolnil před šestnáctkou Kuby a pravačkou po zemi vypálil na brankáře Guerru. Jeho rána však mířili přesně doprostřed branky a tak gólman soupeře neměl větší potíže s jejím chycením.
     
    17
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Velké obléhání kubánské branky nakonec končí vedoucím gólem Mexičanů! Vše načal Vela dobrým náběhem za obranu a následnou střelou, kterou Guerra perfektně vyrazil, v pokračující akci se k míči dostal za hranicí šestnáctky uardado a jeho ránu vykopl jeden z hostujících hráčů z brankévo čáry. Balon se znovu vrátil ke Guardadovi, který hlavou našel před brankářem zcela volného ORIBE PERALTU, který už si věděl rady a míč poslal za záda kubánského gólmana!
    17. Oribe PERALTA - 1:0
     
    18
    Kuba se snaží rychle odpovědět, jenže proti výborně hrajícímu soupeři to nebude vůbec jednoduché.
     
    19
    Napoles vyvezl míč na pravé straně hřiště, jenže to bylo z celé akce vše. Balon mu totiž utekl z brankovou čáru.
     
    20
    Herrera vybojoval míč ve vápně soupeře, zadovkou našel dos Santose, který ranou zpoza pokutového území ale minul Guerrovu klec.
     
    21
    Středoameričané už znovu obléhají polovinu svého soupeře, kterému zatím nedali ani "čuchnout" v dnešním zápase.
     
    22
    Dos Santos dobrým napadáním vybojoval míč před vápnem a centrem hledal někoho před brankou, Kubánci na chvíli odvrací.
     
    23
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Kubánci však byli ve vápně nedůrazní a odražený centr dos Santose si našel v šestnáctce CARLOS VELA, který jej rychle uklidil do kubánské branky!
    23. Carlos VELA - 2:0
     
    24
    Mexičané nyní trochu uklidňují hru a pozvolna kombinují před svou branku. Rozhodně to ale nebude polevení v tempu, spíš jen pověstný klid před bouří.
     
    25
    Je to tak, vedoucí tým už opět operuje před vápnem soupeře.
     
    26
    Layun měl mnoho času i prostoru nalevo od vápna a tak vymyslel nadýchaný centr na malé vápno, kde si nejvýše vyskočil Herrera, jeho hlavička však zamířila příliš vysoko.
     
    27
    Docela jsem zvědav na statistiku držení míče po první půli, Kubánci se míče znovu dobrých pár minut ani nedotkli, natož aby jej snad sami pevně drželi ve své moci.
     
    28
    Layun znovu na útočném výletě nalevo od pokutového území, kde si udělal "dobrý den" ze dvou obránců soupeře a následně centroval před branku, kde tentokrát zakončoval ve výskoku Peralta a jeho hlavička jen těsně minula levou tyč!
     
    29
    Nene, nedaří se, nedaří, fotbalistům v bílém, kteří znovu rychle odevzdali míč svému dnešnímu soupeři.
     
    30
    Mexičané opět poctivě rozestavují svoji útočnou vozbu v okolí pokutového území Kuby.
     
    31
    Pravé strana obrany Kuby dnes doslova hoří. Peralta měl znovu hodně volnosti na levé straně a tak poslal přízemní centr na bližší tyč, kde však před zakončujícím Herrerou na poslední chvíli Kubánci míč odkopli alespoň na roh!
    31. Herrera se k zakončení těsně nedostal!
     
    32
    Rohový kop už ale tolik vzrušení před Guerrou nenabídl a Kubánci se na chvilku dostanou míč. Kdybych si měl sám tipnout, moc dlouhý časový interval to nebude.
     
    33
    Guardado si řekl o míč osmnáct metrů před brankou soupeře, kde si jej srovnal na levačku a svoji střelu mířil pod břevno branky, jenže míč vystoupal těsně nad!
    33. Guardado pálí těsně nad!
     
    34
    Mexičané mají míč plně ve své moci a nevypadá to, že by jej chtěli bezmocnému soupeři půjčit.
     
    35
    Vela se dostal před malým vápnem k přihrávce od spoluhráče, jenže pod nohy mu skočil brankář Guerra a i když Velu zasáhl píská se pouze rohový kop ve prospěch Mexika. Nyní hlavní sudí odpustil Kubáncům pokutový kop.
     
    36
    Po nepřesném zakončení zpoza vápna se míče ujal brankář Guerra a odkopem jej uvede zpět do hry, Tím pravděpodobně hra Kubánců u míče znovu rychle skončí.
     
    37
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    A je tu další gólová akce Mexičanů, kteří jasně dominují na hřišti! Herrera vymyslel z pravé strany chytrou přihrávku do vápna mezi obránce, kterou si našel ORIBE a svým druhým gólem v zápase přidává další zásah svého týmu!
    37. Oribe PERALTA - 3:0
     
    38
    A další šance! Guardado se nejlépe orientoval ve vápně, kde si počíhal na přihrávku z pravé strany a z první se pokusil míč zasáhnou a usměrnit do branky. Chybělo málo, balon proskákal jen těsně vedle levé tyče!
    38. Guardado míč do branky neusměrnil.
     
    39
    Kubánci po delší době u míče a ještě po delším časovém úseku se dostávají na útočnou polovinu. Dle mých skromných odhadů je to teprve podruhé či potřetí v zápase. Tak drtivou převahu mají dnes Mexičané.
     
    40
    Přímý kop po faulu jednoho z Mexičanů nyní vybojovali fotbalisté Kuby.
     
    41
    Přetažený centr však skončil přímo v rukavicích brankáře Ochoy.
     
    42
    Peralta útočil na hattrick, když se dostal jako první k centru z pravé strany, reflexivním zákrokem ale jeho střelu vyrazil Guerra, následná snaha Vely před brankou již vyšla naprázdno!
     
    43
    A další šance, to je neskutečné! Herrera chytrým dloubáčkem z obhodil obránce Kuby a Peralta znovu útočil na hattrick v dnešním zápase. Při zpracování míče sám před Guerrou ale mírně zaváhal a tak gólman Kuby včasným výběhem jeho akci zneškodnil!
    43. Peraltovu šanci zneškodnil Guerra!
     
    44
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Brankostroj Mexičanů se ne a ne zastavit a brankář Guerra dnes nezažije veselý večer. ANDREAS GUARDADO si nikým nehlídaný naběhl do vápna na nadýchaný centr Riose z pravé strany, hlavou trkl do balonu a ten zapadl přesně k levé tyči!
    44. Andres GUARDADO - 4:0
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Hlavní sudí právě ukončil poločasové trápení Kubánců a poslal oba týmy do šaten za stavu 4:0 pro Mexiko. Jeho hráči měli po celou první půli drtivou převahu, kterou vyjádřili hned čtyřmi vstřelenými góly. Pokud Kubánci výrazně nepřidají v druhých pětačtyřiceti minutách, dočkají se dalších velkých nepříjemností.
     
    Statistiky utkání po první půli

    Držení míče: 39% – 31%
    Střely na branku: 5 – 1
    Střely celkem: 21 – 1
    Fouly: 4 – 3
    Ofsajdy: 2 – 0
    Rohové kopy: 3 – 0
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Na první pohled se zdá, že žádný z týmů neučinil změnu v hráčském složení. V případě Mexika je to pochopitelné, u jejich soupeře se, zdá se, není moc z čeho vybírat.
     
    46
    Standardní situace pro Kubu po faulu na Napolese.
     
    47
    Dranguet ale střelou z 25 metrů branku soupeře příliš neohrozil, balon letí daleko vedle.
     
    48
    Guerrra nyní vypomohl své obraně, když rychle vyběhl na levou stranu vápna, kde sebral přihrávku mířící na Velu. Mexický útočník k ní měl přeci jen o něco dále.
     
    49
    Kubánci začala sympaticky druhou půli, nesmí však svoji obranu otevřít až příliš ve chvíli, kdy budou útočit. Za obranu Mexika se pokusil naběhnout Coroneaux, jeho úmysl ale obránci včas vystihli a k balonu ho ale ani nepustili.
     
    50
    Fotbalisté v bílém kombinují na útočné polovině, k brance je ale jejich soupeři nepouštějí a už ani nepustí, balonu se totiž ujal jeden z hráčů v černém.
     
    51
    Mexičané se nepřesnou přihrávkou vyhnali sami z útočné poloviny. Druhou půli začali v hodně vlažném tempu a diváci namlsaní z prvního poločasu nemají daleko k pískotu.
     
    52
    Carlos Vela našel skulinku na pravé straně kubánské obrany. Jeho pokus o přihrávku před branku ale Kubánci včas zastavili.
     
    53
    Kubánci se dostali s balonem vpřed, ve třech proti pěti bránícím hráčům ale již předem neměli šanci na úspěch, což dobře věděl i Napoles, který nabral míč na pravačku a zpoza vápna vypálil.Jeho rána však letěla vysoko nad levou tyč.
     
    54
    Armando Coroneuax (CUB) dostal silné křeče a bude muset být střídán. Na hrací ploše jej nahradil Pedro Suarez (CUB).
     
    55
    Herrera si pomohl v souboji o balon ve vápně Kuby útočným faulem a Mexičané na chvíli přijdou o balon.
     
    56
    Aguilar centroval před branku Kuby, jeho pokus ale odrazil bránící Dranguet, následná střela zpoza vápna končí těsně vedle levé tyče!
     
    57
    Střídání v týmu Mexiko: ze hřiště odchází Jonathan dos Santos, přichází Giovanni dos Santos.
     
    58
    Mexičané vybojovali přímí volný kop, Guerra tak bude muset znovu hájit svoji branku.
     
    59
    Kubánský gólman ale nakonec zasahovat nemusel, Kubánci jsou u míče a vyvážejí jej vpřed.
     
    59
    Nepřesný centr Rodrigueze chytá do svých rukavic Ochoa, který rychle rozehrává vpřed na své spoluhráče. Ti však velmi ubrali z nastaveného tempa v první půli.
     
    60
    Středoameričané už se ale pomalu znovu usazují před pokutovým územím soupeře, Vela ale nyní přes pevný obranný blok míč do vápna nepropasíroval.
     
    61
    Nene, ale to tempo opravdu není nikterak závratné, Mexičané zřejmě již šetří síly do dalších utkání. Za tohoto stavu by asi bylo zbytečné se zranit.
     
    62
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    ORIBE PERALTA se přeci jen třetího gólu v utkání dočkal a kompletuje hattrick, když si počíhal na centrovaný míč od Giovanni dos Santose u levé tyče, kde v hlavičkovém souboji přetlačil jednoho z bránících hráčů a balon mířící do branky ještě raději na brankové čáře dotlačil do branky nohou!
    62. Oribe PERALTA - 5:0
     
    63
    Mexičané jakoby na tento okamžik ve druhé půli čekali a už znovu dominují dění na hrací ploše.
     
    64
    Kubánci ale zatím stíhají běhat s hráči Mexika a nedovolují jim přidat další branku nebo si vytvořit vážnější příležitost.
     
    65
    Peralta mohl přidat další branku, když se dostal k odraženému míči, jenže hlavičkoval ze záklonu a na přesnosti jeho pokusu to bylo znát, balon skončil vedle levé tyče!
     
    67
    Střídání v týmu Kuba: ze hřiště odchází Felix Guerra, přichází Angel Horta.
     
    67
    Vela v další šanci Mexika, i když to "smrdělo" ofsajdem, hrálo se ale dál a mexický útočník zcela sám před Guerrou trefuje pouze brankáře hostujícího týmu!
    67. Vela sám před brankářem neuspěl!
     
    68
    Rohový kop pro Mexiko, Horta raději odhlavičkoval míč do zámezí před hráči soupeře.
     
    69
    Mexičané ale tuto standardní situaci nevyužili
     
    69
    Další vzrušení před brankou Kuby a už to zavánělo dalším gólem! Carlos Vela se na pravé straně vápna opřel do míče a trefil pravou tyč!
     
    71
    Carlos Vela našel z pravé strany perfektním centrem u levé tyče číhajícího spoluhráče, jeho branka ale uznána není a děje se tak zřejmě kvůli ofsajdu.
    71. Neuznaný gól Mexika.
     
    72
    Střídání v týmu Mexiko: ze hřiště odchází Carlos Vela, přichází Corona.
     
    73
    Střídání v týmu Mexiko: ze hřiště odchází Andres Guardado, přichází Carlos Esquivel.
     
    74
    Mexičané pokračují i po vystřídání nejlepších hráčů dosavadního průběhu utkání ve velkém tlaku, Peralta se dostal ve vápně k odraženému míči, střelou z první ale přestřelil.
     
    75
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Nyní už se skóre mění a Mexiko přeci jen přidává šestou branku! GIOVANNI DOS SANTOS si počíhal za kubánskou obranou na parádní pas Layuna z vlastní poloviny a levačkou v náběhu prostřelil brankáře Guerru!
    75. Giovanni DOS SANTOS - 6:0
     
    76
    Kubánci nyní po delší době u míče, tak uvidíme, zda-li s ním něco vymyslí nebo přijde opět rychlá ztráta.
     
    77
    "B" bylo správně, dopředu tak znovu míří fotbalisté Mexika.
     
    78
    Peralta stále nemá dost! Nyní si naskakoval nikým nehlídaný na malém vápně na centr z levé strany, hlavou však přestřelil branku Kuby.
     
    78
    Giovanni dos Santos je po svém příchodu na hřiště takřka u všeho a nyní vybojoval další rohový kop, když jeho střelu zpoza vápna na poslední chvíli zblokoval jeden z bránících hráčů.
     
    79
    Roh však Mexičané nevyužili a sedmou branku, alespoň pro tuto chvíli, nepřidají.
     
    80
    Střídání v týmu Kuba: ze hřiště odchází Jorge Corrales, přichází Liban Perez.
     
    80
    Fotbalisté v černém drží míč pevně u svých kopaček a další útočnou akci začínají pozvolna kombinací na vlastní půlce.
     
    81
    Giovanni dos Santos si znovu zabíhal na perfektní pas za obranu Kuby, při zpracování míče si ale tentokrát nevedl precizně, jako při své gólové chvilce, a tak mu balon utekl do zámezí.
     
    82
    Guerra znovu v akci, když včasným vyběhnutím zabránil Peraltovi ve vytvoření další gólové akce. V nich je dnes totiž Mexičan takřka neomylný.
     
    82
    Mexičané snad teprve podruhé předvádí nepřesnou přihrávku před vápnem soupeře, ten se tak zdarma dostane k míči.
     
    83
    Na zemi se ocitá Suarez po tvrdém zákroku Riose, Kubánci se tak znovu dostanou alespoň na malou chvíli k míči.
     
    83
    Dnešní utkání sleduje 54.126 diváků!
     
    84
    Středoameričané ale balon rychle vybojovali zpět a znovu mohou zaútočit.
     
    85
    Nepřesná střela jednoho z Mexičanů znamená, že si Guerra zahraje také v jiné situaci než při které bude lovit míč ze své sítě.
     
    85
    Málem vlastní gól Kubánců, když jeden z nich před vlastní brankou odvracel centr z pravé strany hřiště, Guerra však předvedl zákrok večera a míč vyrazil na roh!
    85. Guerra reflexním zákrokem proti střele vlastního hráče podržel svůj tým!
     
    86
    Rodriguez se provinil útočným faulem, Kubánci si pro tuto chvíli mohou oddychnout a chvíli podržet míč.
     
    87
    Martinez statečně bojoval s míčem na pravé straně hřiště proti přesile tří protihráčů a nakonec vybojoval z minima maximu. Po faulu na něj budou Kubánci zahrávat zkrácený rohový kop.
     
    88
    Kubánci však ze standardky neudeřili a Ochoa v poklidu lapil míč do svých rukavic. Z následného protiútoku se Mexičané neprosadili, u míče ale zůstali a nadále obléhají Guerrovu branku.
     
    89
    Pomalu se blíží závěr dnešního zápasu, hlavní sudí dle mého názoru příliš času ke druhé půli nenastaví.
     
    90
    Martinez se uvolnil před vápnem Mexika a jelikož neměl po ruce žádného ze spoluhráčů, pokusil se levačkou vystřelit. Jeho ráně však chyběl přesnost a skončila vysoko nad brankou.
     
    90+1
    Horta dobrým obranným zákrokem zastavil rozvíjející se útok Mexika a ještě vybojoval míč pro své spoluhráče. Ten uvede do hry brankář Guerra.
     
    90+2
    Mexičané už se dopředu příliš nehrnou a za každou cenu neútočí. Skóre zápasu hovoří jasně v jejich prospěch a tak je vše jasné.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Mexičané po gólové kanonádě v první půli ve druhé pětačtyřicetiminutovce trochu polevili v tempu, i tak se ale dočkali dalších dvou branek. V 62. minutě dokonal hattrick Oribe Peralta, pomyslnou gólovou tečku pak za dnešním utkáním udělal patnáct minut před koncem střídající Giovanni dos Santos.. Mexičané tak ve svém úvodním utkání na turnaji slaví vysokou výhru 6:0.
     
    Statistiky utkání:

    Držení míče: 67% – 33%
    Střely na branku: 7 – 1
    Střely celkem: 32 – 3
    Fouly: 11 – 6
    Ofsajdy: 3 – 0
    Rohové kopy: 8 – 0
    Žluté karty: 0 – 0 (05:46:37)

    Daniel Kubelka

    Branky: 17. Peralta (Guardado), 23. Vela, 37. Peralta, 44. Guardado (Rios), 62. Peralta (dos Santos G.), 75. dos Santos G. (Layun)


    Mexiko: Ochoa – Aguilar, Rodriguez, Reyes, Layun – Herrera H., Rios, dos Santos J. (57. dos Santos G.), Guardado (72. Esquivel) – Peralta, Vela (72. Corona J.)
    Náhradníci: Muñoz, Orozco Jon. – Orozco Jav., Alanis, Corona Y., Corona J., dos Santos G., Duenas, Esquivel, Herrera M., Torres, Vazquez.

    Kuba: Guerra D. – Marquez, Guerra F. (67. Horta), Corrales (79. Perez) – Napoles, Lopez, Martinez, Gomez – Clavelo, Dranguet – Coroneaux (54. Suarez).
    Náhradníci: Arguellez – Cervantes, Horta, Perez, Suarez

    Rozhodčí: Quesada

    Diváci: 54.126
    bahis siteleri