Třinec – Ostrava 1:4 (kon.) | Ufa – Slavia 0:0 (kon.) | Dukla Praha – Austria Salzburg 3:0 (kon.)
Bielefeld – Brno 1:0 (kon.)
konec
FK Třinec
1:4 (0:2)
FC Baník Ostrava
Neděle 12.07.2015, 10:30 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2000 míst) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Krásné nedělní dopoledne z Třince! Vítejte při sledování textového online přenosu z přípravného utkání mezi týmy FK Fotbal Třinec a FC Baník Ostrava. Dá se říct, že jde o vzájemnou konfrontaci Fotbalové národní ligy a nejvyšší SYNOT ligy, jenže Ostravané chtějí dát v utkání s Třincem příležitost hlavně méně vytíženým hráčům a juniorům, a tak očekáváme vyrovnaný průběh zápasu.

    Obě mužstva stihla v letní přípravě odehrát již čtyři přátelská utkání, z nichž lepší bilancí se může chlubit druholigový Třinec. Ale v přípravných duelech o výsledky zase až tolik nejde, týmy zkoušejí množství nových hráčů a mladých odchovanců. To bude jistě platit i v moravskoslezském derby utkání, které budeme v našem přenosu sledovat. Zápas začíná v 10:30 na stadionu Rudolfa Labaje. Pokud tam nebudete, jste srdečně zváni ke sledování online přenosu. Tím vás bude provázet Ondřej Zoubek.
     
    FK FOTBAL TŘINEC

    Třinečtí fotbalisté zakončili loňskou sezonu ve druhé nejvyšší soutěži na 13. místě a spokojenost s tímto výsledkem v ocelářském městě pochopitelně nepanovala. V Třinci chtějí hrávat v horní polovině tabulky a od příštího ročníku tak očekávají výrazný progres. U A-mužstva byla důvěra i nadále ponechána trenéru Marku Kalivodovi, který se rozloučil s hostujícími Lukášem Kubáněm a Janem Krejčím. Na hostování do Hlučína zase zamířil brankář Pavel Rohel.

    Od začátku letní přípravy už Třinec stihl vyzkoušet několik nových tváří. Momentálně by ještě o angažmá pod Javorovým měli bojovat záložník Lukáš Salachna ze Zlína, Slovák Imrich Bedecs ze Sence, útočník Tomáš Dočekal z Piastu Gliwice, Tomáš Knötig z Karviné a hlučínský záložník Petr Ondrušík. Kromě těchto fotbalistů si cestu do A-mužstva prošlapávají také mladí dorostenci a junioři, ať už je to Pavol Zimka, Martin Samiec nebo Dawid Martynek.

    Letní příprava

    Třinec nastoupil k prvnímu přípravnému utkání už na konci června ve Staříci u Frýdku-Místku, kde se střetl s druholigovými valcíři. Okresní rival třinecké fotbalisty přehrál v poměru 3:0. Následovalo čtyřdenní soustředění na trávnících v Blšanech, zakončené dvěma duely s pražskou Spartou. Do prvního zápasu nasadili Letenští největší hvězdy a zvítězili 5:0, druhé utkání skončilo remízou 1:1. A v dosud posledním utkání Třinec na domácí půdě rozstřílel trnavskou rezervu z druhé slovenské ligy 6:2.

    Sobota 27. června, Staříč u Frýdku-Místku, 10:30:
    MFK Frýdek-Místek – FK Fotbal Třinec 3:0 (2:0)
    Branky: 35. Bello, 44. Ďuriška, 72. Hroniec.

    Čtvrtek 2. července, TC Strahov, Praha, 15:00:
    AC Sparta Praha – FK Fotbal Třinec 5:0 (4:0)
    Branky: 25. Fatai, 37. Steinhöfer, 43. Dočkal (pen.), 45. Breznaník, 84. Krejčí.

    Čtvrtek 2. července, TC Strahov, Praha, 17:45:
    AC Sparta Praha – FK Fotbal Třinec 1:1 (1:0)
    Branky: 20. Juliš – 78. Kamenčík.

    Středa 8. července, Třinec, 17:00:
    FK Fotbal Třinec – FC Spartak Trnava 6:2 (3:1)
    Branky: 27. a 30. Dočekal, 32. Gajdošík, 69. Samiec, 77. Hupka, 83. Zimka – 24. Pikulík, 54. Steinhübel (pen.).
     
    FC BANÍK OSTRAVA

    Baník figuroval po podzimní části SYNOT ligy na skvělé 5. pozici, ovšem na jaře přišel s novým koučem strmý pád a Ostravané se zastavili až na 13. příčce. Nespokojenost odnesl trenér Frňka, jehož nahradil dosavadní trenér juniorky Radomír Korytář. Vedení ostravského klubu se musí potýkat s nepřízní některých fanoušků, kterým se nelíbí stěhování do Vítkovic nebo odchod populárního Milana Baroše.

    Vyjma Baroše opustila Ostravu další opora Vojtěch Štěpán, a tak bylo nutné kádr posílit. První letní posilou se stal záložník Karol Mondek z mistrovského Trenčína na Slovensku. Na zkoušce v Baníku neuspěli třinecký René Dedič a také Imrich Bedecs ze Sence, který to aktuálně zkouší právě v Třinci. Naopak o angažmá stále bojují bosenský útočník Namir Alispahić, ostravský odchovanec Patrik Dressler naposled působící v Žižkově a slovenský záložník Erik Liener ze Zvolena. Kvůli potížím zdravotního rázu by v Třinci neměli nastoupit Martin Kouřil, Patrik Mišák a Derrick Mensah.

    Letní příprava

    K prvnímu přípravnému utkání vycestoval Baník do Polska, kde se utkal s prvoligovou Cracovií Krakov a podlehl jí 1:3. Začátkem července se Ostravané připravovali na soustředění v Břeclavi a odskočili si za rakouské hranice. V městečku Rohrbach an der Lafnitz byli soupeřem Neustadtu, týmu, který sestoupil z nejvyšší rakouské ligy. Baník vyhrál 2:1, ovšem porážku 0:5 od Senice z konce soustředění si za rámeček nedá. Zatím poslední přípravu odehráli Ostravané v Polsku proti Wisłe Krakov, den před utkáním v Třinci podlehli týmu z Ekstraklasy 1:3.

    Sobota 27. června, Wolbrom, Polsko, 17:00
    Cracovia Krakov – FC Baník Ostrava 3:1 (3:0)
    Branky: 4. Frydrych (vl.), 17. Cetnarski (pen.), 41. Szewczyk – 84. Zapata.

    Středa 1. července, Rohrbach an der Lafnitz, Rakousko, 18:00:
    SC Wiener Neustadt – FC Baník Ostrava 1:2 (1:1)
    Branky: 39. Takougnadi – 14. Kukec, 82. Helešic.

    Sobota 4. července, Petrova Ves, Slovensko, 11:00:
    FK Senica – FC Baník Ostrava 5:0 (3:0)
    Branky: 19. a 57. Hlohovský, 38. a 82. Dolný, 71. Kalabiška.

    Sobota 11. července, Kalwaria Zebrzydowska, Polsko, 17:00:
    Wisła Krakov – FC Baník Ostrava 3:1 (2:1)
    Branky: 28. Sadlok, 30. Brožek, 72. Brožek – 42. Narh.
     
    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ

    Mezi třineckým a ostravským klubem panují vřelé vztahy, nemají to k sobě daleko, a tak se každoročně v letní i zimní přípravě střetávají. Někteří hráči se mezi sebou dobře znají a v druhém klubu už třeba působili. Ze zkoušky v Baníku se do Třince vrátil René Dedič, byl tam také Imrich Bedecs. V mládežnických kategoriích dres Baníku oblékali Dawid Martynek a Michal Velner, do Třince zamířili z Ostravy také zkušení Pavel Malíř či Petr Joukl. V kádru Baníku má zase zkušenost s třineckým fotbalem Jan Zawada, Patrik Kundrátek a junior Marek Szotkowski.

    Poslední tři vzájemná utkání

    Sobota 11. ledna 2014, Tipsport Cup, Vítkovice, 11:00:
    FC Baník Ostrava – FK Fotbal Třinec 3:1 (1:0)
    Branky: 39. Ciku, 74. Kraut, 75. Holzer – 79. Kaša (vl.).

    Sobota 5. července 2014, Ostrava, 10:15:
    FC Baník Ostrava – FK Fotbal Třinec 3:0 (1:0)
    Branky: 38. Kukec, 48. Baránek, 77. Petrus.

    Sobota 24. ledna 2015, Třinec, 11:00:
    FC Baník Ostrava – FK Fotbal Třinec 2:2 (1:1)
    Branky: 45+1. Smetana, 90. Tomeček – 26. Baroš, 75. Štěpán.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k přípravnému utkání mezi Třincem a Baníkem Ostrava, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat.
     
    Před odjezdem do Polska avizoval trenér Korytář, že chce, aby o víkendu odchytal každý z dvojice ostravských gólmanů jedno utkání. Vzhledem k tomu, že proti Krakovu nastoupil Vojtěch Šrom, v Třinci by měl chytat Jiří Pavlenka.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Paleček – Joukl, Vomáčka (C), Hloch, Knötig – Málek, Mozol, Salachna, Tomeček – Malcharek, Dočekal. Trenér: Marek Kalivoda.
    Náhradníci: Brych – Velner, Janoščín, Samiec, Zimka, Martynek, Čelůstka, Hupka, Motyčka, Gajdošík, Dedič.

    FC Baník Ostrava: Pavlenka (C) – Vengřinek, Celba, Honiš, Helešic – Foltyn, Ožvolda – Liener, Tomšů, Pyclík – Alispahić. Trenér: Radomír Korytář.
    Náhradníci: Šrom – Fojtík, Půda, Staško.

    Rozhodčí: Zbyněk Proske – Radek Kotík.
     
    Třinečtí udělali v sestavě oproti duelu s trnavskou rezervou změny a gólman Václav Bruk dostal pro dnešek volno. Od první minuty se vrací mezi tři tyče třinecká jednička Lukáš Paleček. Proti Baníku už nastoupí také kapitán Benjamin Vomáčka, záložník Tomáš Knötig z Karviné nebo Jaroslav Málek. Zcela novým jménem na soupisce je Václav Mozol, který v letošním roce přestoupil z Frýdku-Místku do Teplic, ale teď se objevil v Třinci, kde by měl půl roku působit na hostování.
     
    Baník dodržel slovo a do Třince poslal hráče, kteří včera proti Wisłe Krakov buď vůbec nehráli, anebo střídali. Z těch, kdo proti polskému soupeři vběhli na trávník, jsou v Třinci jen Martin Foltyn, Tomáš Vengřinek a zkoušený Bosňan Namir Alispahić, jenž je podle trenéra Korytáře blízko získání angažmá v Ostravě. V Třinci nastoupí v základní sestavě i zkoušený Slovák Erik Liener a dále spousta členů juniorského týmu. V brance začne Jiří Pavlenka a měl by odchytat celé utkání.
     
    Podle sestav obou týmů se role favorita v tomto utkání přiklání spíše na stranu Třince, ale nejspíš se můžeme těšit na vyrovnaný duel. Na straně Baníku budou bojovat nadějní junioři o místo v A-mužstvu, na straně Třince stále ještě mnoho zkoušených hráčů hraje o angažmá.
     
    Cestu na stadion Rudolfa Labaje si našla slušná návštěva několika stovek diváků a samozřejmě přijeli i příznivci Baníku Ostrava. Hráči jsou již nastoupeni na trávníku. Třinečtí budou hrát celí v bílém, Ostravané jsou kompletně v červené barvě.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání začali s míčem domácí fotbalisté, po výměně balonu vzadu následoval nákop na Joukla, který odrazem o Honiše vybojoval první rohový kop.
     
    2
    Tomečkův centr vyboxoval za šestnáctku Pavlenka. Třinecký Mozol potom stáhl k zemi rozehrávajícího Helešice a byl mu odpískán faul.
     
    3
    Joukl podruhé unikl po pravé straně a tentokrát jeho přihrávku do vápna zastavoval Tomšů. Je z toho další roh pro dvojici Mozol – Tomeček.
     
    4
    Tomeček zahrál od rohového praporku přímo na nohu vytáhlého Dočekala, jenž však zakončoval v těžké pozici zády k brance. A Pavlenkovu bránu přestřelil.
     
    5
    V první útočné akci Baníku byl nejaktivnějším hráčem Ožvolda, ale nakonec jej o míč připravil Malcharek. Po další snaze Ostravanů bude od branky rozehrávat Paleček.
     
    6
    Foltyn si na levém křídle šikovně obhodil Salachnu a Paleček s jeho centrovaným míčem skončil až v zámezí. To znamená první roh Baníku, který si bere na starosti Helešic.
     
    7
    Helešicův centr na přední tyč odvrátil Dočekal a založil rychlý brejk Třince. Mozol vedl třinecké přečíslení po levé straně, avšak finální přihrávkou našel jen hostujícího Celbu.
     
    8
    Hodně laxně přistoupil Třinec k rozehrávce standardní situace na útočné polovině a okamžitě přišel o balon. Protiútok Ostravanů zakončil Pyclík střelou přes Málka, pro Palečka to nebyl žádný problém.
     
    9
    Málek nádherně přenesl hru na Joukla, jenž si na rohu šestnáctky přehodil Helešice a byl faulován. Sudí Proske zapískal a Třinec rozehraje zajímavý přímý kop.
     
    10
    Tomeček zakroutil levačkou svou střelu přímo na branku, ale jen do míst, kde stál připravený Pavlenka. Baníkovci však bezprostředně po výkopu Pavlenky o míč přišli.
     
    11
    Joukl dělá svým pohybem obraně Baníku značné potíže. Znovu na pravém křídle byl nedovoleně zastaven Lienerem.
     
    11
    Fotbalisté v bílých dresech přímý kop bleskově rozehráli nakrátko. Mozol utekl po pravé straně a odcentroval pod sebe. Odražený míč si ve vápně našel Salachna, jenže z voleje jej netrefil vůbec čistě a přestřelil!
     
    12
    Zatím aktivnější Třinec si tedy vypracoval první větší šanci, ale skóre zůstává bezbrankové. Salachna musel na polovině hasit chybu v rozehrávce skluzem.
     
    13
    Po delší době se na útočné půlce zase ohřál Baník a byla z toho nebezpečná střela Alispahiće, jíž Paleček vyrazil na roh. Rohový kop z kopačky Helešice domácí ubránili.
     
    14
    Baník právě vstřelil branku!
    Přestože v úvodních minutách nebyli Ostravané aktivnějším týmem, jdou do vedení! Foltyn poslal kolmici do běhu NAMIRU ALISPAHIĆOVI, který se zjevil za třineckou obranou a střelou kolem noh překonal padajícího Palečka – 0:1!
     
    15
    Bosenský útočník tak ještě zvýšil své šance na angažování ostravským Baníkem. Třinečtí se snaží odpovědět na inkasovanou branku.
     
    16
    Jenže na útočné polovině nic kloudného nevymysleli. Honiš při vhazování nikam nespěchal a nakonec rozehrál s gólmanem Pavlenkou.
     
    17
    Hra se uklidnila poté, co urostlý Alispahić ve středovém kruhu fauloval Mozola. K rozehrávce se postavil Vomáčka, s jeho nákopem si však obrana Baníku poradila.
     
    18
    Vomáčka odvrátil Helešicův centr a vpředu se potom marně snažil Malcharek prodrat přes Honiše. Ostravský hráč byl v souboji důraznější a Malcharek si faul nevymodlil.
     
    19
    Knötig nedovoleným způsobem zastavil Tomšů a Třinec se bude muset bránit nepříjemné standardní situaci. Tu rozehraje buď Tomšů, nebo Helešic.
     
    20
    Byl to Helešic a zkoušel rovnou vystřelit. Před Palečkem balon nebezpečně zaplaval, zkušený brankář jej dokázal vyboxovat.
     
    21
    Vomáčka byl u míče o chloupek dříve než Liener a zabránil tak obrovské hrubce v rozehrávce domácích. Na opačné straně zkoušel štěstí z dálky Joukl, na Pavlenku si ale nepřišel.
     
    22
    Hloch zahrál v těžké pozici malou domů hlavou Palečkovi a pak se ihned zapojil do rozehrávky. Předal míč Salachnovi, který vymýšlí, co dál.
     
    23
    Přímo středem hřiště šel balon po ose Vomáčka – Dočekal až k Malcharkovi, který jej však dostal na dlouhou nohu. Pavlenka vyběhl z branky včas a Malcharkovo zakončení špičkou vyrazil!
     
    24
    Aktivní Malcharek se k dalšímu zakončení protlačil také po centru Knötiga. Svou hlavičku otřel o Helešice, Pavlenka byl však na místě včas a zabránil rohovému kopu soupeře.
     
    25
    Vomáčkovi při zpracování drnkl balon o ruku, sudí Proske však situaci posoudil citlivě a nezapískal. Třinec proto může pokračovat v postupné rozehrávce.
     
    26
    Málek s Mozolem nepřešli středem hřiště přes Tomšů. Na hřišti však po jiném souboji zůstává ležet Foltyn a Třinečtí zakopávají do zámezí.
     
    27
    Foltyn se zvedá a stejně jako domácí Hloch po kratším oddechnutí pokračuje ve hře. Domácí kombinují vzadu, Tomeček předává balon Vomáčkovi.
     
    28
    Jouklovo klamání tělem stačilo na Helešice a malý třinecký záložník mohl odcentrovat do vápna. Uviděl volného Malcharka, přihrál mu přesně do nohy, ale posledně jmenovaný si míč nezpracoval.
     
    29
    Baník právě vstřelil branku!
    Malcharkova střela byla zablokována a Baník vyrazil do rozhozené třinecké obrany! Tomšů a Alispahiće ještě ubránil Hloch, jenže potom upadl, přihrávka bosenského útočníka našla nabíhajícího ONDŘEJE PYCLÍKA, a ten se trefil přesně do horního rohu brány – 0:2!
     
    30
    Baník tedy nádherným gólem navýšil své vedení, ale prakticky z další akce mohl inkasovat! Dočekal se zbavil Helešice a postupoval z pravé strany na bránu. Místo střely volil centr, avšak nenašel v dobré pozici se nacházejícího Tomečka a na Knötiga byl Dočekalův pas příliš dlouhý!
     
    31
    Knötig však balon na hrací ploše stihl a pokračoval v útočení. Centrem na zadní tyč oslovil opět Dočekala, jenž ovšem ve skluzu a těžké pozici branku minul.
     
    32
    Ostravané chtěli hru po šancích Třince trochu uklidnit a Honiš s rozehrávkou dlouho otálel. Nakonec se rozhodl utéct Dočekalovi, který mu vjel pod nohy a fauloval.
     
    33
    Knötig přihrál po lajně Tomečka, jenž prostrkával balon do šestnáctky na Malcharka. Na místě určení byl však dříve ostravský Tomšů.
     
    34
    Po půlhodině hry tady máme první střídání. Hřiště opouští za asistence Pavlenky zraněný Josef Celba a nastupuje Jan Staško. Mezitím si faul marně zkoušel vymodlit Alispahić.
     
    35
    Dočekala ubránil na hranici pravidel Foltyn a Třinečtí se tak nadále nemohou dostat na dostřel Pavlenkovy brány. Je to pro ně zatím hodně hořké utkání.
     
    36
    Mozol se ve středu hřiště zbavil Tomšů a udělal si kolem sebe prostor. Potom si ovšem neporozuměl s Dočekalem, kterého chtěl oslovit nepřesnou přihrávkou.
     
    37
    Knötigův nákop měl ideální délku pro náběh Malcharka, ten po boji pláchl Foltynovi a předal míč Dočekalovi, jehož střelu zpoza vápna však zablokoval jiný Ostravan.
     
    38
    Mozol uprostřed hřiště fauloval nového muže Staška a Baník rozehrál standardní situaci přihrávkou dozadu. S míčem tak hraje stoper Honiš.
     
    39
    Další přímý kop, tentokrát zprava, už Ostravané rozehráli centrem do vápna. Helešicův centr ale padal tak dlouho, že si pro míč v klidu mohl dojít brankář Paleček.
     
    40
    Třinec rychle přešel do útoku, jenže Tomečkova přihrávka byla nepřesná. Malcharkův centr zprava zahrál pouze na rohový kop Foltyn.
     
    41
    Mozolův roh Baník bez jakýchkoliv potíží ubránil, ale balon nezachytil. Třinec mohl pokračovat v dalším útoku, po Dočekal byl ale ve vápně po centru Málka bráněn velmi pozorně.
     
    42
    Ani další centr Málka úspěchem neskončil a Třinečtí museli sprintem dozadu. Naštěstí pro ně však Alispahić po přihrávce od Lienera neodcentroval přesně.
     
    43
    Malcharek si z pravé strany navedl balon na střed hřiště a ještě před dostoupením Honiše vypálil. Avšak branku Pavlenky neohrozil. Ostravský brankář nikam nespěchá a pro míč jde s rozvahou.
     
    43
    Rozehrávka se pak Pavlenkovi ale vůbec nepodařila a právě Malcharek dostal zadarmo další příležitost. Roztáhl hru na Dočekala, který mu chtěl vrátit míč před branku, ale narazil na Helešice.
     
    44
    Dočekal dostal ve vápně další nabídku od Mozola, svou střelu ovšem otřel o Honiše a vybojoval tak pouze rohový kop pro své mužstvo.
     
    45
    Mozolův rohový kop Baník odvrátil, ale musel se bránit i nadále. Další Mozolův centr sklepl Dočekal hrudníkem na Vomáčku, tomu ale střela z hranice šestnáctky nesedla a skončila vedle.
     
    45+1
    Malcharek si v nastavení prvního poločasu odstavil Honiše a pak byl faulován Foltynem. Standardní situaci rozehrál za domácí Mozol, ale pravou nohou branku Pavlenky přestřelil.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:33.
     
    Máme za sebou první poločas přípravného duelu mezi Třincem a Baníkem Ostrava, který byl rozhodně bohatý na fotbalové události. Aktivněji začal Třinec a v jedenácté minutě měl první zajímavou možnost na noze Salachna, ale branku Pavlenky přestřelil. Za další tři minuty se radovali hosté, když Foltyn našel mezeru mezi třineckými obránci a poslal do úniku Alispahiće, jenž obstřelil Palečka. Třinečtí nepolevovali, Malcharek však další příležitost nevyužil, když nastřelil jen Pavlenku.

    Hosté pokračovali ve vysoké efektivitě a také další tutovku proměnili v gól. Po půlhodině hry vyšel Baníku jeden z brejků, Alispahić přihrál do druhé vlny Pyclíkovi, a ten vymetl šibenici Palečkovy brány. Už za minutu mohl snížit Dočekal na 1:2, jenže nejprve nepřesně centroval a podruhé zakončoval ve skluzu vedle. Ostravané v prvním poločase přišli o zraněného Celbu, kterého musel vystřídat Staško. Vedou o dvě branky, Třinec by na ně měl ve druhé půli vyrukovat s novou jedenáctkou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Třinečtí o přestávce vyměnili deset hráčů včetně brankáře Lukáše Palečka, kterého nahradil Lukáš Brych. Z hráčů, kteří hráli v první půli, zůstal pouze Benjamin Vomáčka.
     
    46
    Baník střídal jednou a ze hry byl stažen slovenský záložník Erik Liener. Novým mužem na hřišti je Dominik Fojtík.
     
    47
    Třineckou obranu poprvé ve druhém poločase prověřil centrem z pravé strany Vengřinek, ale domácí defenziva si poradila.
     
    48
    Na druhé straně zahrál fanouškům Baníku na nervy Honiš, když poslal pomalou přihrávku na Pavlenku. Ostravský brankář však stihl odkopnout ještě před Dedičem.
     
    49
    Začátek druhého poločasu se nese ve znamení vyrovnaného fotbalu. Útok střídá útok na druhé straně, větší šanci jsme zatím neviděli.
     
    50
    Pavlenka dostal od svých obránců další přihrávku natěsno a musel rychle vyběhnout z branky, aby stihl odehrát balon před Zimkou.
     
    51
    Třinecký útok po pravé straně byl zastaven faulem a standardní situaci rozehrál Janoščín. Jeho nízký centr odhlavičkoval v pádu Vengřinek.
     
    52
    O něco později nechali ve vápně Ostravané vystřelit Dediče a měli štěstí, že mu střela úplně nesedla a Pavlenka bez potíží zasáhl.
     
    53
    Za další minutu si Dedič klestil cestu do šestnáctky přes Honiše, který tak tak zahrál na rohový kop. Martynkův roh pak nadvakrát odvrátil důrazný Staško.
     
    54
    Pavlenka je při výbězích z brány bezchybný a platilo to i proti Gajdošíkovi, před nímž stáhl na hranici velkého vápna balon ze vzduchu.
     
    55
    Po centru Velnera měl do třetice ve druhé půli dobrou šanci Dedič, ale jeho zakončení hlavou na zadní tyči vyrazil Pavlenka před sebe! Celá akce pak skončila střelou Samiece ze střední vzdálenosti, kterou ostravský brankář pokryl.
     
    56
    Velner s Martynkem zakombinovali na pravé straně, pak jim ale nevyšla přihrávka do šestnáctky na Zimku. Třinec začal i druhý poločas aktivněji než Baník.
     
    57
    Foltyn si zpracoval nákop třineckých fotbalistů a vyvezl míč na útočnou polovinu. Helešic pak poslal svůj centr do Velnera a celá situace končí rohovým kopem.
     
    58
    K rohovému kopu se postavil Tomšů a poslal nepříjemný centr do ohně. Nejvýše se ve vzduchu vyšplhal Dedič a odhlavičkoval hrozící nebezpečí.
     
    59
    Snaživý Dedič si tělem odstavil Foltyna, ale pak ho ke střele nepustil Vengřinek, když zahrál hlavou na Pavlenku. Na opačné straně pak Pavlenkův výkop prodloužil až do zámezí Staško.
     
    60
    Gajdošík neudržel hru na levém křídle a Baník se nákopem osvobodil. Vomáčka měl pak v souboji jeden na jednoho velké problémy se Staškem, ale uspěl.
     
    61
    Janoščínovi se nepodařilo odcentrovat přes Vengřinka, míč se odrazil do autu od třineckého fotbalisty, a tak bude z hranice malého vápna rozehrávat Pavlenka.
     
    62
    Martynkův oblouček mířil na Zimku, ale Foltyn byl u balonu dříve a hlavou přihrál Pavlenkovi. Ten donutí Zimku napadat a ušetří nějaké ty sekundy.
     
    63
    Alispahić unikl na levé straně Velnerovi a ještě stihl odcentrovat na Staška. Ten v těžké pozici prodloužil hlavou na Pyclíka, jenž sice vrátil míč před Palečka, ale akce pak byla přerušena po faulu Staška na Čelůstku.
     
    64
    Honišova rozehrávka byla hrubě nepřesná a ve středu hřiště musel přijít faul Pyclíka na Samiece. Třinec rozehrál standardní situaci nakrátko.
     
    65
    Stále se hraje převážně na obranné polovině Baníku, ale ani Martynek s Velnerem cestu do šestnáctky nenašli.
     
    66
    Střídání na obou stranách. Na té domácí byl stažen Benjamin Vomáčka, kterého nahradil Michael Hupka. Na straně Ostravy vystřídal Kamil Půda Bosňana Namira Alispahiće.
     
    67
    Třinečtí pokračují v aktivní hře a mladí hráči zkoušejí střílet i z dálky. Po Samiecovi to zkusil také Martynek, ale branku Pavlenky netrefil.
     
    68
    Janoščín se umotal v kličkách proti Vengřinkovi a míč skončil v zámezí. Po Vomáčkovi převzal kapitánskou pásku na straně Třince šestnáctiletý Martin Samiec. To bude mít třinecký pokladník zase radost.
     
    69
    Hupka byl napadán ostravskými útočníky, a tak se rozhodl pro nákop na útočníky. Z Třineckých měl k míči nejblíže Zimka, ovšem ještě rychleji byl na místě určení Pavlenka.
     
    70
    Do konce utkání zbývá dvacet minut a po pravé straně teď útočí Ostravané. Foltyn si obhazovačkou nepřišel na Janoščína a Vengřinek bude jen vhazovat.
     
    71
    Domácí fotbalisté útočí častěji po pravém křídle, ale Velnerovi ofenzivní výpad nevyšel ani teď. Pavlenka bude znovu rozehrávat od své branky.
     
    72
    Na stejné straně hřiště neuspěl v útoku ani ostravský Baník. Pak dostali hosté hru na středovou osu, kde si však se spoluhráči nerozuměl Ožvolda.
     
    73
    Janoščínův prudký centr přizvedl hlavou Foltyn a pak už se situací Ostravané poradili. Helešic vhazuje na levé straně u střídaček.
     
    74
    Dnešní utkání sleduje 475 diváků, což je na přípravné utkání velmi slušný počin. Ti teď sledují útok Baníku po levé straně.
     
    75
    Baník právě vstřelil branku!
    Ostravané navyšují třetím gólem své vedení a o vítězi utkání je zřejmě rozhodnuto! Třinečtí nechali v šestnáctce úplně volného Pyclíka, proti němuž ještě vystoupil Brych a vyrazil míč nad sebe. Balon si ale našel JAN STAŠKO a hlavou jej z metru doklepl do prázdné brány – 0:3!
     
    76
    Pavlenkův výkop si hlavou našel Půda, ale prodloužením za sebe nenašel nikoho ze spoluhráčů. Za chvilku Ostravané faulovali ve středu hřiště a rozehrává Martynek.
     
    77
    Motyčka nedostal od Velnera do úniku přesnou přihrávku a ve skluzu zahrál jen do zámezí před Tomšů. Míč do hry rukama vrátí Helešic.
     
    78
    Pyclík kličkovanou u pomezní čáry vyzrál na Janoščína s Gajdošíkem a unikal do šestnáctky! Tam byl faulován Janoščínem a následuje pokutový kop!
     
    79
    Baník právě vstřelil branku!
    Navzdory fotbalovým poučkám si vzal balon faulovaný ONDŘEJ PYCLÍK a střelou k levé tyči zvýšil náskok Baníku! Brych špatně odhadoval druhou stranu – 0:4!
     
    80
    Pro třinecké hráče je dnešní utkání velmi studenou sprchou. V mezihře za Baníkem tolik nezaostávají, ale v proměňování šancí je Baník nekompromisní.
     
    81
    Po faulu na Zimku rozehrál standardní situaci z kraje hřiště Martynek. Jeho centr byl však příliš nízký a míč odhlavičkoval Fojtík.
     
    82
    Třinec pokračoval v útočné akci a Zimka na pravé straně bojoval proti Fojtíkovi. Z brankové čáry odcentroval, ale Gajdošíka Pavlenka přeskočil a balon uzmul.
     
    83
    Janoščín přistrčil Vengřinka, který následně upadl na zem. Sudí Proske posoudil situaci jako faul, ale Ostravané při rozehrávce zaváhali. Pavlenka musel zase z branky a ve skluzu likvidoval zakončení Gajdošíka.
     
    84
    Třinec právě vstřelil branku!
    Přece jenom se Třinečtí dočkali snížení! Gajdošík pokračoval na levé straně v útočné snaze a vrátil balon před branku. Dedičova střela se odrazila od obránce Baníku do PAVOLA ZIMKY a balon zamířil do brány – 1:4!
     
    85
    Čestná branka je z hlediska Třince zcela zasloužená, jelikož se Třinečtí prezentují aktivní hrou. Baník však skóroval čtyřikrát a v utkání nejspíš zvítězí.
     
    86
    Martynek si narazil s Dedičem a k míči se dostal Janoščín. Navedl si jej na střed a zkusil vystřelit. Jenže byl dostoupen Tomšů, střela se mu nepodařila a rozehrávat bude Pavlenka.
     
    87
    Po výkopu Pavlenky se balon odrazil do zámezí a do hry jej vrátil Vengřinek. Ostravané vrátili hru do defenzivy a pak znovu až k Pavlenkovi.
     
    88
    Vengřinek zahrál malou domů Pavlenkovi, který musel před Dedičem z prvního doteku odkopávat. Pozdravil svého protějška Brycha, který pro změnu vystartoval za šestnáctku a odehrál míč hlavou.
     
    89
    Staško byl v ofsajdu, ale do hry se nezapojil, a tak pokračujeme bez přerušení. Ubíhají poslední minuty a hraje se na útočné polovině Třince.
     
    90
    Fojtík zablokoval Martynkův centr a mladý třinecký záložník dostal možnost rohového kopu. Pro vysoký roh si došel Pavlenka, když si musel proklestit cestu přes Dediče.
     
    90+1
    Od Vengřinka šel míč do zámezí a Třinec rozehrál ještě jeden rohový kop. Janoščínův nepovedený centr proskákal až do vápna, od Čelůstky šel míč na Gajdošíka, jehož ránu z voleje vyrazil skvělým zákrokem Pavlenka!
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce a suverénním způsobem vítězí ostravský Baník. Do druhého poločasu vstoupili Třinečtí s novou jedenáctkou, na hřišti zůstal pouze Vomáčka. Toho později vystřídal Hupka. Ještě předtím likvidoval Pavlenka Dedičovu hlavičku a Baník stále vedl o dvě branky. Čtvrthodiny před koncem navýšil ostravský náskok Staško, když do prázdné branky doklepl hlavou vyraženou střelu Pyclíka. Za další čtyři minuty se dočkal také Pyclík, když proměnil po faulu na svou osobu penaltu střelou k tyči.

    Bylo po zápase, ale Třinečtí se snažili alespoň o vstřelení čestného zásahu. To se povedlo šest minut před koncem sedmnáctiletému Zimkovi, který po odrazu od ostravského obránce dosáhl poněkud šťastné branky na 1:4. V nastavené minutě pak ještě Pavlenka reflexivním zákrokem vyrazil ránu Gajdošíka a nedopustil další inkasovanou branku. Baník si po porážce od Krakova spravil chuť a v omlazené sestavě zvítězil na hřišti druholigového Třince.
     
    Třinečtí tímto zápasem dovršili dvě přípravná představení před domácím publikem, zbylé dva přípravné zápasy odehrají venku. Ve středu 15. července se v Polsku utkají s druholigovým GKS Katowice a v sobotu 18. července nastoupí na půdě Slovácka. Baníkovce čeká za týden v sobotu 18. července generálka před SYNOT ligou. Zrekonstruovaný stadion ve Vítkovicích pokřtí soubojem proti Karviné.
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za vaši přízeň.
     
    To je z mé strany pro dnešek všechno a budu se s vámi muset rozloučit. Děkuji vám za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Přeji vám příjemnou neděli a do nového pracovního týdne vstupte tou pravou nohou! U dalších přenosů se těším, na počtenou! (12:25:02)

    Ondřej Zoubek

    Branky: 84. Zimka – 14. Alispahić, 29. Pyclík, 75. Staško, 79. Pyclík (pen.)


    FK Třinec: 1. poločas: Paleček – Joukl, Vomáčka (C), Hloch, Knötig – Málek, Mozol, Salachna, Tomeček – Malcharek, Dočekal.
    2. poločas: Brych – Velner, Vomáčka (C) (66. Hupka), Čelůstka, Janoščín – Martynek, Motyčka, Samiec, Gajdošík – Dedič, Zimka.
    Trenér: Marek Kalivoda.

    Náhradníci: Brych – Velner, Janoščín, Samiec, Zimka, Martynek, Čelůstka, Hupka, Motyčka, Gajdošík, Dedič.

    FC Baník Ostrava: Pavlenka (C) – Vengřinek, Celba (34. Staško), Honiš, Helešic – Foltyn, Ožvolda – Liener (46. Fojtík), Tomšů, Pyclík – Alispahić (66. Půda). Trenér: Radomír Korytář.
    Náhradníci: Šrom – Fojtík, Půda, Staško.

    Rozhodčí: Zbyněk Proske – Radek Kotík

    Diváci: 475
    bahis siteleri