Michalovce – Trenčín 0:1 (kon.) | Dunajská Streda – Senica 2:0 (kon.) | Ružomberok – Skalica 1:3 (kon.)
konec
DAC 1904 Dunajská Streda
2:0 (2:0)
FK Senica
sk Sobota 18.07.2015, 19:00Niké liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Skončilo sa strentutie prvého kola Fortuna ligy pre sezónu 2015/2016 medzi FC DAC Dunajská Streda a FK Senica, v ktorom si tím z juhu Slovenska poradil so súperom pomerom 2:0 a pripíše si prvé tri body do tabuľky. Záhoráci naopak vyjdú zo stretnutia, aj napriek dobrému výkonu, naprázdno.

    Po dvojgólovom prvom polčase, kedy sa presadil Szarka, ktorý zúžitkoval skvelý pas Ljubičića a Pačinda, ktorý zasa nedal Šullovi šancu pri penaltovom pokuse, sme sledovali aktívnu druhú časť hry, tá už ale góly nepriniesla. Gól nepadol ani po penalte Senice.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera strávený v spoločnosti Onlajny.eu. Dnešným stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (20:53:41)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    V tejto chvíli sa nám začal už nadstavený čas, v najbližších sekundách zrejme budeme mať možnosť počuť záverečný hvizd hlavného arbitra.
     
    90+1
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Ákos Szarka, prichádza Pavol Jurčo.
     
    90
    Pačinda to chcel skúsiť priamym ohrozením brány, trafil ale len dobre postavený múr Šullu.
     
    90
    Priamy voľný kop domácich bude zahrávať Pačinda.
     
    89
    Naopak, k lopte pôjde ešte DAC, ktoré sa pokúsi znásobiť svoj náskok.
     
    88
    Zdá sa, že už kapitulovali aj hostia. Tí sa v týchto chvíľach držia s loptou stiahnutí na vlastnej polovici, odkiaľ sa už nikde ponáhľať nebudú.
     
    87
    Diváci v Dunajskej Strede sú na nohách a potleskom dávajú najavo spokojnosť s dnešným zápasom. Hoci ešte nie je koniec, domácim už tri body utečú zrejme len zázrakom.
     
    86
    Loptu si na vyznačený bod hlavným arbitrom postavil Hlohovský, ktorý centrom hľadal vo vápne spoluhráčov, tí sa ale k lopte nedostali. Navyše, ešte pred dopadom lopty sa pískal útočný faul Senice.
     
    86
    Rýchly protiútok Senice znamená priamy voľný kop pre tím zo Záhoria.
     
    85
    Hosťujúci Čunta sa sympatickým spôsobom snažil uniknúť obrane súpera popri ľavej postrannej čiare, tam ho dokázal zastaviť až striedajúci Turňa.
     
    84
    A našťastie tomu tak aj skutočne je. Na nohách sú už všetci hráči, pády nám ale ukrojili až 3 minúty z hry.
     
    83
    A opäť ďalší pád. Na zemi je tentokrát Ljubičić. Ani toto ale nevyzerá vážne.
     
    82
    Vyzerá to ale tak, že hráč Dunajskej Stredy bude v zápase pokračovať. Hra tak bude, našťastie, plynúť aj naďalej bez zranení.
     
    82
    Po striedaní sme svedkami nepríjemného momentu, po jednom zo súbojov ostal v bolestiach na zemi Erik Pačinda, ktorý sa bude zdvíhať poriadne otrasený.
     
    81
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Jozef Dolný, prichádza Marek Rajník.
     
    80
    Dlhý center zapadol takmer až k vzdialenejšej žrdi, tam stál ale pripravený Tujvel, ktorý loptu dokázal cez húštinu pred ním stojacích tiel vyboxovať do bezpečia.
     
    79
    Už azda dvadsiaty center z kopačky tohto skúseného matadora našiel hlavu Ljubičića, ktorý v záklone odhlavičkoval za bránkovú čiaru. Uvidíme tak ešte rohový kop Senice.
     
    79
    Hlohovský bude zahrávať priamy voľný kop.
     
    78
    Szarka sa dopustil nedovoleného zákroku proti Pavlíkovi, ktorý na malý moment ostal v bolestiach ležať na trávniku, našťastie ale bude hráč Senice v poriadku.
     
    77
    Žltú kartu dostáva Ákos Szarka (FC DAC Dunajská Streda).
     
    76
    Hostia sa ale rozhodne nemienia vzdať a budú bojovať až do konca.
     
    75
    Do konca zápasu ostáva 15 minút. Ak by Senica premenila pokutový kop, mohol byť z roho ešte poriadny nervák. Teraz to už ale hráči FK budú mať neporovnateľne ťažšie.
     
    74
    Tak to je neuveriteľné! Smoliar Hlohovský sa gólu nedočká ani po tejto situácii, Tujvel presne prečítal jeho úmysel a loptu chytil!
     
    73
    Pokutový kop sa bude kopať po tom, čo sa nedovoleného zákroku vo vápne dopustil Michalík. Ten na poslednú chvíľu zastavil Kalabišku.
     
    72
    Bola nariadená penalta v prospech hostí!
     
    71
    Hlohovský to tentokrát skúšal priamym ohrozením brány, lopta letela ale len do stredu, kde stál pripravený Tujvel. Ten nemal so zákrokom žiaden problém.
     
    70
    Senica si aj napriek tomu našla štrbinku medzi rozostavenými hráčmi a vybojovala si priamy kop.
     
    69
    Hra teraz na malý moment stratila na tempe, vidíme urputný boj hostí s prehusteným stredom ihriska, obranný val Dunajskej Stredy do tejto chvíle náporom odoláva.
     
    68
    Inak tomu nebolo ani po snahe Kalabišku.
     
    67
    Senica sa pokúšala o rýchlu rozohrávku, ktorá sa jej napokon aj napriek aktívnemu napádaniu súperom vydarila, s loptou za deliacu čiaru už ale neprešla.
     
    66
    Sarr teraz kľučkoval vo vnútri vápna, čím na seba upútal pozornosť obranných radov Senice, následne sa snažil o presnú prihrávku na Pačindu, ktorý síce vo vápne padol, pískať sa ale nebude.
     
    65
    Do konca zápasu ostáva už len 25 minút.
     
    65
    Hlohovský to teraz nemyslel vôbec zle, keď hľadal akousi prihrávkou do roviny Kosorína, ktorý sa už chcel uvoľniť v pokutovom území, vtedy ale prišiel skvelý sklz Ljubičića, ktorý pripravil súpera o loptu.
     
    64
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Tomáš Komara, prichádza Samuel Mráz.
     
    64
    Striedať bude aj Senica. Na ihrisko vybehne oddýchnutý Mráz.
     
    63
    V momente, keď sa už zdalo, že si Kosorín došprintuje pre voľnú loptu zabojoval v obranných radoch Kwin, ktorý ju priťukol Tujvelovi. To je jeden z mnoha pekných futbalových momentov dnešného zápasu.
     
    62
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Róbert Polievka, prichádza Darijo Krišto.
     
    61
    Pripravuje sa druhé striedanie na strane Dunajskej Stredy.
     
    60
    Máme za sebou už hodinu hry. V druhom polčase sú zatiaľ o čosi aktívnejší hostia, tí ale ani z veľkého počtu štandardných situácií zatiaľ neuspeli.
     
    59
    Hlohovský tentokrát loptu síce pekne stočil do pokutového územia, tam sa ale útočným faulom prezentoval Pillár, kvôli ktorému musí Senica loptu odovzdať súperovi.
     
    58
    Senica bude zahrávať priamy kop.
     
    57
    Postupný útok chcel Pačinda zrýchliť, aj preto to skúšal na polovici súpera centrom. Našiel však len spoluhráčov, ktorých zastavil ofsajdový verdikt.
     
    56
    Po prestriedaní sa k lopte dostali domáci, ktorí založia ďalšiu útočnú akciu z vlastnej polovice.
     
    55
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Peter Štepanovský, prichádza Matúš Turňa.
     
    55
    Na prekvapenie sa k lopte postavil tentokrát Kalabiška, ktorý s múrom tesne prestrelil aj priestor troch žrdí! Krásny futbalový moment.
     
    54
    Podobná situácia sa tak bude opakovať ešte raz, to bol opäť faul na unikajúceho hráča, tentokrát sa to už bez žltej karty nezaobišlo.
     
    53
    Žltú kartu dostáva Jakub Brašeň (FC DAC Dunajská Streda).
     
    52
    Loptu si postavil opäť Hlohovský, ktorý poriadne napriahol, jeho delovka ale skončila len v húštine pred ním stojacích žlto-modrých tiel.
     
    51
    Ale pozor! Po tom, čo Štepanovský nedovolene stiahol Kalabišku za dres uvidíme priamy voľný kop z hranice šestnástky v prospech hostí.
     
    50
    Podobnú situáciu sme videli aj na opačnej strane ihriska, hra teraz mierne stratila na svojom tempe.
     
    49
    Moje slová sa napokon ukázali ako opodstatnené, hráči zo Záhoria o loptu prišli síce na polovici súpera, nie však ďaleko od stredovej čiary.
     
    48
    Senica sa po faule súpera ľahko dostala k lopte a rada by založila ďalšiu útočnú akciu a nadviazala tak na svoju zvýšenú aktivitu zo záveru prvého polčasu. Pri pohľade na prehustený stred ihriska to ale nebude mať také jednoduché.
     
    47
    Dnešné stretnutie sleduje 2806 divákov.
     
    47
    Rohový kop zahrával Straka, ktorý síce v pokutovom území našiel jedného zo svojich spoluhráčov, následné vzrušenie na štadióne ale bolo zbytočné. Hráč DAC sa totiž vo výskoku dopustil útočného faulu.
     
    46
    Bomba z kopačky Sarra donútila Šullu loptu vytesniť na rohový kop.
     
    46
    Tá sa s loptou na vlastnej polovici zbytočne nezdržiavala pokúšala sa o postupnú útočnú akciu, tá sa ale skončila ešte predtým, ako z nej vyplynul center, respektíve strela.
     
    46
    O úvodný výkop druhej polovice hry sa postarala Senica.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Máme za sebou prvý polčas zápasu medzi FC DAC Dunajská Streda a FK Senica, v ktorom boli o čosi lepší domáci futbalisti. Tí svoje útočné snaženie pretavili do hneď dvoch presných zásahov, keď skóre otvoril v desiatej minúte Szarka, ktorý si počkal na šikovnú prihrávku Ljubučića, aby na neho o dvanásť minút neskôr nadviazal Pačinda, ktorý sa z penaltového bodu nepomýlil.

    Druhý polčas sa začne približne o 20:03.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    A hoci tomu tak naozaj bolo, nešlo o žiadnu nebezpečnejšiu štandardku. Aj preto rozhodca bez zbytočného otáľania ukončuje prvý polčas.
     
    45+1
    K lopte už beží Hlohovský, ktorý sa podľa všetkého pokúsi o center do vápna.
     
    45+1
    Počas tej si ešte Senica zahrá jeden rohový kop.
     
    45
    Nadstavovať sa bude 1 minúta.
     
    44
    Tím okolo kapitána Pavlíka sa o to v záverečných minútach prvej časti hry urputne snaží a bojuje zo všetkých síl, FC DAC je ale na vlastnej polovici so všetkými hráčmi a dobre bráni.
     
    43
    Dunajská Streda má ale teraz veľké problémy s odkopnutím lopty na polovicu súpera, dočkáme sa do prestávky aj zníženia?
     
    42
    Ani táto situácia prakticky nič významnejšie nepriniesla, hostia to stále skúšajú vzduchom, odkiaľ sa im dnes ale presadzuje len veľmi ťažko.
     
    41
    Senica ostala na polovici súpera ostala a vybojovala si priamy voľný kop. Zahrávať ho bude, kto iný, ako Hlohovský.
     
    40
    A bola z toho celkom zaujímavá dráma. Center Pačindu adresáta nenašiel, naopak, do rýchleho protiútoku šla Senica, konkrétne to bol Kalabiška, ktorého súperova obrana odzbrojila až v momente, keď už sa zdalo, že ju hráč Senice nachytá na hruškách.
     
    39
    K rohovej zástavke už beží skúsený Pačinda.
     
    38
    Inak tomu nebude ani po strele Straku, ktorý síce rozvlnil bočnú sieť, bolo to ale po dotyku súperovho futbalistu – nasledovať bude rohový kop.
     
    37
    Dunajská Streda sa po ľavej strane ihriska presunula až na polovicu súpera, tam v týchto sekundách veľa vody nenamútila, stále však hrá s loptou.
     
    36
    Na toto si Senica bude musieť dávať pozor, Szarka mohol streliť už druhý jednoduchý gól.
     
    35
    Tak napokon Pačinda prekvapil celý štadión a aj napriek veľkému uhlu sa odhodlal k priamemu zakončeniu bránky, ktoré vôbec nebolo z kategórie propagačných! Šulla totiž celú situáciu mierne podcenil a loptu pre Szarkom pustil na zem, domáci útočník sa k nej však nedostal.
     
    35
    Priamy kop tak aj na odvrátenej strane ihriska, zahrávať ho bude Pačinda, od ktorého očakávame pravdepodobne center.
     
    34
    Čunta teraz cítil nebezpečenstvo, aj preto zastavil Polievku nedovoleným zákrokom.
     
    33
    Tujvel môže v pokoji odkopávať.
     
    32
    Loptu si po faule postavil na vyznačený bod už tradične Hlohovský, ktorý akýmsi strieľaným centrom hľadal klbko spoluhráčov nachádzajúce sa v pokutovom území, lopta ale preplactila až k tribúne.
     
    31
    Žltú kartu dostáva Peter Štepanovský (FC DAC Dunajská Streda).
     
    30
    Nuž, tak teraz mal domáci celok aj kusisko šťastia. Lopta letí ďaleko od brány Tujvela, ten spoluhráčom z Dunajskej Stredy bude mať čo povedať.
     
    30
    A takmer tomu tak ja bolo! Dnes veľmi aktívny Hlohovský našiel skvelým spôsobom vo vápne Dolného, ktorého strelecký pokus Tujvel vytesnil očami na žrď!
     
    29
    Zdá sa ale, že Senica po druhom inkasovanom góle výrazne ožila a smerom dopredu je oveľa aktívnejšia, uvidíme, či takáto snaha prinesie aj zmenu skóre.
     
    28
    Žltú kartu dostáva Gábor Straka (FC DAC Dunajská Streda).
     
    27
    Hostia to skúšali lišiacky, keď štandardnú situáciu napokon zahrali nakrátko, ani to im ale k priamemu ohrozeniu domácej svätyne nepomohlo.
     
    26
    O ďalšiu útočnú akciu zápasu sa postará Senica.
     
    25
    Do konca prvého polčasu nám ostáva ešte dvadsať minút. Sledujeme aktívny futbal s minimom vyložených šancí, dôležité ale je, že lopta sa zbytočne nezdržiava v strede ihriska.
     
    24
    Naopak, FC DAC sa môže tešiť hneď z dvoch presných zásahov.
     
    23
    Záhoráci sa nevzdávajú a neustále napádajú rozohrávku súpera, to ale do tejto chvíle vytúžené ovocie vo forme streleného gólu neprinieslo.
     
    22
    Dunajská Streda dala gól!
    A je to 2:0. Bývalý kanonier Košíc nedal Šullovi šancu na zákrok, Dunajská Streda vnesie na svoje kopačky ešte väčšiu pohodu. Gól strelil ERIK PAČINDA..
     
    21
    Protesty zo strany hostí sú teraz zbytočné a nič nevyriešia. Loptu si na biely bod postaví Erik Pačinda.
     
    20
    Bola nariadená penalta v prospech domácich!
     
    19
    Dunajská Streda sa teraz smerom dopredu ponáhľať nebude, jej hráči kombinujú na vlastnej polovici, budeme sledovať postupnú útočnú akciu.
     
    18
    Záhoráci ani z tejto štandardky ale nič podstatné nevyťažili. Aj preto svieti na svetelnej tabuli stále stav 1:0.
     
    17
    Po protiútoku Senice bude nasledovať ďalší priamy voľný kop.
     
    16
    A takmer bol z toho druhý gól v sieti Šullu! Straka našiel ideálnym centrom vo vápne nepovšimnutého Michalíka, ktorý hlavičkoval len tesne mimo priestor troch žrdí!
     
    16
    FC DAC bude zahrávať rohový kop.
     
    15
    Napokon bol z toho zaujímavý pokus o zakončenie, lopta sa ale do priestoru troch žrdí nezmestila. Aj to teda znamená pokoj vnesený na kopačky domácich hráčov.
     
    14
    Hlohovkého pád bol zavinený, uvidíme priamy voľný kop v prospech hosťujúcej Senice.
     
    13
    Ani Senica ale nebude stiahnutá na vlastnej polovici, útočnú akciu ťahá po pravej strane Hlohovský.
     
    12
    Domáci tak majú do nasledujúcich minút veľkú výhodu, uvidíme, či tú pretavia aj vo väčší tlak.
     
    11
    Žltú kartu dostáva Luboš Hušek (FK Senica).
     
    10
    Dunajská Streda dala gól!
    Tak teraz to domácim vyšlo! Dunajská Streda to zahrala v skutku na výbornú, keď Ljubičićov pas Sarr prenechal voľnému Szarkovi. ÁKOS SZARKA to už následne nemal problém trafiť. Asistencie Marin Ljubicić.
     
    8
    Na druhej strane ihriska sympatická snaha Senice otvoriť stav zápasu, tam ale obrana zahrala na výbornú a loptu si v rozhodujúcej chvíli dokázala pokryť.
     
    7
    Domáci sa teraz snažili smerom dopredu niečo vymyslieť, toto ale nakoniec vyplynulo len v ďalší nie príliš presvedčivý pokus o kolmicu.
     
    6
    Sledujeme mnoho nepresnosti z oboch strán. Ani jeden z celkov sa v úvode stretnutia nechce dopustiť chyby, aj preto sa ich hráči zameriavajú predovšetkým na obrannú fázu.
     
    5
    Vyzeralo to zaujímavo, Pačindov dlhý center napokon doplachtil až ku Kwinovi, ktorý tiesnený presne zakončiť nedokázal.
     
    4
    Dunajská Streda ale bude zahrávať aj rohový kop.
     
    4
    Naštastie pre hostí, pas Pačindu bol pridlhý.
     
    3
    Senica sa teraz na vlastnej polovici dopustila faulu, ktorý jej hráčov ešte môže mrzieť. Priamy voľný kop pre DAC.
     
    2
    Domáci sa k lopte rýchlo vrátili a budú opäť útočiť.
     
    1
    Dunajská Streda sa okamžite pokúšala o zaujímavú akciu, keď sa Szarka snažil vysunúť Pačindu, napokon je z toho odkop od brány hostí.
     
    1
    Domáci futbalisti s loptou na kopačkách odštartovali prvé vzájomné stretnutie týchto dvoch tímov v novej sezóne, DAC by rado založilo aj prvú útočnú akciu zápasu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -30
    Úvodné zostavy:

    FC DAC Dunajská Streda: Tujvel – Ljubicić, Michalík, Straka (C), Pačinda – Kwin Kwin, Sarr, Brašeň, Polievka – Štepanovský, Szarka.
    Náhradníci: Milošovič – Asanović, Krišto, Černák, Turňa, Jurčo, Pambou.

    FK Senica: Šulla – Pavlík (C), Komara, Hlohovský, Kontár – Dolný, Kalabiška, Hušek, Pillár – Čunta, Kosorín.
    Náhradníci: Junas – Otrísal, Krč, Mráz, Hladík, Rajník, Ventúra.
     
    Vážení športoví priaznivci, vítam vás pri prvom kole Fortuna ligy pre sezónu 2015/2016, v ktorom si sily zmerajú FC DAC Dunajská Streda a FK Senica. Vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu vám zo zápasu neunikne nič podstatné.

    FC DAC Dunajská Streda by sa v novej sezóne nepochybne rada nakopla k lepším výkonom, veď tímu z juhu západného Slovenska by rozhodne svedčala aj lepšia pozícia v tabuľke, ako tá ôsma. Aj preto sa DAC podrobilo kvalitnej letnej príprave, ktorá by jej hráčov mala správne naštartovať na práve začínajúcu sezónu.

    FK Senica môže byť s priebehom uplynulého ročníka vcelku spokojná. Jej hráči si napokon vystrieľali konečné piate miesto, ktoré síce neposunulo tím zo Záhoria do bojov o futbalovú Európu, jasne ale naznačilo, že FK nebude v najvyššej futbalovej lige Slovenska len do počtu.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Lukáš Pancurák

    Branky: 10. Szarka (Ljubicić), 22. Pačinda (pen.)

    Karty:   28. Straka (DUN), 31. Štepanovský (DUN), 53. Brašeň (DUN), 77. Szarka (DUN) – 11. Hušek (SEN), 34. Čunta (SEN)

    Neproměněná penalta: 74. Hlohovský (SEN), brankář Tujvel zneškodnil


    DAC 1904 Dunajská Streda: Tujvel – Ljubicić, Michalík, Straka (C), Pačinda – Kwin Kwin, Sarr, Brašeň, Polievka (62. Krišto) – Štepanovský (55. Turňa), Szarka (90+1. Jurčo).
    Náhradníci: Milošovič – Asanović, Krišto, Černák, Turňa, Jurčo, Pambou.

    FK Senica: Šulla – Pavlík (C), Komara (64. Mráz), Hlohovský, Kontár – Dolný (81. Rajník), Kalabiška, Hušek, Pillár – Čunta, Kosorín.
    Náhradníci: Junas – Otrísal, Krč, Mráz, Hladík, Rajník, Ventúra.
    bahis siteleri