Ústí – Val. Meziříčí 2:1 (kon.) | Milevsko – Klatovy 0:3 (kon.) | Uh. Brod – Hodonín 1:2 (kon.)
Braník – Libiš 3:2 (kon.) | Brandýs n/L – Nové Strašecí 3:0 (kon.) | Hradiště – Č. Krumlov 1:8 (kon.)
Chotíkov – Hořovicko 2:2 (0:3 po pen.) | Štětí – Litoměřicko 1:1 (0:3 po pen.) | Olympia Radotín – Turnov 2:0 (kon.)
Jaroměř – Trutnov 0:6 (kon.) | Litvínov – Admira Praha 0:1 (kon.) | SK Plzeň – Karlovy Vary 2:4 (kon.)
Louny – Neratovice 1:1 (3:4 po pen.) | Semily – Ústí n/O 5:2 (kon.) | Sedlčany – Český Brod 1:2 (kon.)
Vysoké Mýto – Úvaly 3:1 (kon.) | Nedachlebice – Přerov 0:4 (kon.) | Vsetín – Velké Karlovice 1:1 (3:4 po pen.)
Havlíčkův Brod – Pelhřimov 0:1 (kon.) | Nová Ves – SK Bystřice n/P 4:3 (kon.)
konec
FC Slovan Havlíčkův Brod
0:1 (0:0)
FK Maraton Pelhřimov
Neděle 19.07.2015, 17:00 • Na Losích • MOL Cup
     
    Dámy a pánové, z prosluněného stadionu Na Losích je to ode mne pro dnešek vše. Doufám, že jste se při sledování onlajnu dobře bavili kvalitní kopanou, a že mé v tomto nesnesitelném horku zcela propocené tričko nebylo propocené zbytečně. Přeji Vám krásný zbytek dnešního dne a někdy příště opět na počtenou. (18:56:32)
     
    Duel je u konce. Havlíčkobrodští fotbalisté jej nezvládli a padli s týmem z Pelhřimova, jenž si z předkola Poháru FAČR odváží domů hubené vítězství 1:0, které trefil v 65. minutě Daniel Krtek a nebýt skvělého Patrika Soukala v kase Slovanu, byl by výsledek vyšší. Ve další fázi Poháru FAČR čeká na pelhřimovský tým výběr Znojma.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání sleduje 200 diváků.
     
    90+2
    Ten ale nevyšel dle představ. V šestnáctce byl i gólman Patrik Soukal. Jeho protějšek však míč vyboxoval a následný centr odraženého balonu skončil odmávaným ofsajdem.
     
    90+1
    Rozhodčí nastaví dvě minuty nad rámec základní hrací doby. Slovan má k dispozici rohový kop.
     
    90
    Fantastický zákrok Marka Dvořáka! Adam Polívka si na dotyku brankové čáry a velkého vápna zpracoval míč, obešel protihráče a našel nohu Antonína Plichty, jenž z první pálil k zadní tyči, leč proti jeho dělovce předvedl bryskní postřeh a parádní robinsonádu gólman Pelhřimova!
     
    89
    Střídání v týmu FK Pelhřimov: ze hřiště odchází Filip Bartoň, přichází Martin Duba.
     
    88
    Filip Bartoň nacentroval z pravého křídla a posadil míč přesně na hlavu Michala Niederleho, jenž z první bez přípravy hlavičkoval vedle.
     
    87
    Daniel Krtek chtěl využít chyby obrany a vysokého vytažení gólmana Soukala a ze třiceti metrů pálil, leč střela mu nesedla a skončila na hrudi domácího mága s rukavicemi.
     
    86
    Domácí faulovali kousek za středovým kruhem na útočné polovině Pelhřimova a nakonec se dostal do šance Tomáš Obranec, jemuž na poslední chvíli urval míč z hlavy stoper David Kavka.
     
    85
    Adam Polívka si sice u rohového praporku se štěstím povodil protihráče, ale nakonec mu nevyšel průnik po lajně, jelikož mu míč utekl do autu. Je z toho jen odkop.
     
    83
    Logický obrázek posledních minut. Brodští se snaží s balonem na kopačkách domotat do ohrožení Dvořákovy klece, zatímco Pelhřimov všemi nohami brání hubené vedení.
     
    81
    A po dohrání akce ukazuje rozhodčí žlutou kartu také Janu Duchanovi, jenž předtím fauloval u brankové čáry ostrým skluzem.
     
    80
    Parádní centr Filipa Křivky po tvrdém faulu na jeho spoluhráče skončil u Antonína Plichty, jenž hlavičkoval těsně vedle a navíc byl také ve velmi těsném ofsajdu.
     
    79
    Vojtěch Poul na středu hřiště ostře sundal domácího záložníka a rozhodčí Jaroslav Jahoda neváhal a vytasil žlutu kartu.
     
    78
    Střídání v týmu FC Slovan Havlíčkův Brod: ze hřiště odchází Daniel Hejkal, přichází Jan Žíla.
     
    77
    David Kavka střílel přímý kop. Zatočil jej, pravda, skvěle, ale chybělo necelého půl metru, aby míč zaplul do vzdálenější šibenice.
     
    77
    Jakoby se Filip Bartoň nyní zalekl toho, že obrana mu propustila míč až k nohám a dala mu šanci jít osamoceně na Patrika Soukala. Jen tak se asi dá vysvětlit fakt, že místo střele k volnému prostoru u jedné či druhé tyče napálil jen vybíhajícího gólmana do nohou.
     
    75
    Na obou stranách byly vidět chyby v kombinaci, které nakonec zapříčinily, že ani jedna slibně se rozvíjející akce neskončila ohrožením buď té, či oné klece.
     
    73
    Centr Davida Kavky ze středového kruhu doletěl až k Dvořákovi, jenž nyní při výskoku zapomněl na koleno a místo toho, aby zbořil hráče Slovanu, zboural ho domácí špíler svými zády.
     
    72
    Ale pozor! První střela na kasu ze strany Slovanu a málem byla gólová! Antonín Plichta se vytočil na hranici malého vápna po sklepnutém balonu a ostře zakončil, jenže proti jeho pokusu skvěle skočil Marek Dvořák, jenž nyní bravurně podržel svůj tým ve vedení!
     
    70
    Domácím se stále nedaří dostat do ohrožení branky. Gólman Marek Dvořák nemá tolik práce, jak předpokládali před duelem bookmakeři.
     
    69
    Následně zahrozili pelhřimovští fotbalisté znovu, centr do šestnáctky byl odvrácen na roh, jejž pofidérním zákrokem břichem zlikvidoval Patrik Soukal.
     
    68
    Slovanisté působí odevzdaně a často chybují, čehož využívají agilní hosté. Michal Niederle nyní přesprintoval obranu a uháněl sám na Soukala, jenž skvěle vyběhl a jeho šanci zlikvidoval!
     
    67
    Havlíčkobrodští mohli srovnat, když měli příležitost z přímého kopu kousek za velkým vápnem. Daniel Hejkal se nakonec stal exekutorem, leč při kopu mu uklouzla stojná noha a brodský kanonýr přestřelil i ochrannou síť.
     
    65
    Střídání v týmu FC Slovan Havlíčkův Brod: ze hřiště odchází Ondřej Štědrý, přichází Leoš Barák.
     
    65
    Pelhřimov právě vstřelil branku!
    Pelhřimovský tým se dostává do vedení a nutno říci, že po zásluze. Jan Homolka poslal vynikající centr do šestnáctky, kde si domácí obrana nepohlídala DANIELA KRTKA, jenž z výhodné pozice napůl cesty mezi malou bednou a penaltovým puntíčkem přehlavičkoval vybíhajícího Soukala. Centr to byl luxusní, Krtek téměř neodlepil paty od zeleného pažitu.
     
    63
    Daniel Krtek na středu hřiště ostře zajel do protihráče a vykoledoval si žlutý kartonek.
     
    61
    Centr Daniela Hejkala na zabíhajícího Štědrého byl moc dlouhý a Jan Homolka si v poklidu pohlídal atak svého soupeře.
     
    59
    Dobrý centr od Davida Kavky letěl na za obranu nabíhajícího Daniela Hejkala. Než si ten stihl štrejchnout do balonu, schoval jej v náručí Dvořák.
     
    58
    Na druhé straně rychlé přenesení hry a další výborný počin ze strany Patrika Soukala, jenž vyboxoval centrovaný míč. Situaci měl těžkou. Kolem pasu se jej drželi dva Pelhřimovští jako klíšťata.
     
    58
    Centr Filipa Křivky přeletěl několik hlav a málem zaskočil Marka Dvořáka, který lehký míč zkrotil až napodruhé.
     
    57
    Antonín Plichta nyní předváděl tribunám ekvilibristiku s balonem, která ale neměla patřičného efektu a mohl pak jen děkovat obránci hostů, že odkopl míč jen k Polívkovi, jenž byl následně faulován.
     
    55
    Tomáš Obranec se dral do šance, dostal od Krtka výborný pas za beky, ale byl moc rychlý a oku rozhodčího Hájka neušel ofsajd.
     
    54
    Pelhřimovští se provinili na levém křídle faulu a Tomáš Konvalina centroval do šestnáctky, kde ale hlavou zaúřadoval jeden z obránců.
     
    53
    Michal Niederle, jenž v Havlíčkově Brodě kdysi krátce působil, se znovu dostal do šance. Jeho dělová rána zpoza vápna si to však naštrádovala jen nad.
     
    52
    David Čížek se postavil k přímému kopu. Jeho rána měla rasanci i výšku, jen chybělo lepší zaměření, protože skončila přímo v rukavicích na středu kasy stojícího Patrika Soukala.
     
    50
    Pelhřimov se tlačil do šance, ale pohotový zákrok Daniela Hejkala, který vnikl protihráči pod nohy a skluzem mu odpálil míč do autu, zabránil dalšímu ohrožení Soukalovy svatyně.
     
    48
    David Kavka se opřel z první do odraženého balonu a jeho dělovka se snesla metr nad spojnici břevna a tyče.
     
    47
    Daniel Krtek se uvolnil na ose hřiště, dostal nabito, ale zakončení mu nesedlo a trefil se jen do středu branky, kde stál připravený Patrik Soukal.
     
    46
    Střídání v týmu FC Slovan Havlíčkův Brod: ze hřiště odchází Michal Mareš, přichází Michal Báča.
    Střídání v týmu FK Pelhřimov: ze hřiště odchází Daniel Poul, přichází Tomáš Obranec.
    Střídání v týmu FK Pelhřimov: ze hřiště odchází Ondřej Sládok, přichází Jan Duchan.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hráči už se pomalu trousí na trávník stadionu Na Losích. Druhá půle začne každým momentem.
     
    První poločas skončil. Nebýt skvělého Patrika Soukala v brance, měli by Pelhřimovští výhodu náskoku. Takto jdou obě mužstva do druhé půle s čistým štítem.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Centr nakonec odvrátila obrana Pelhřimova na roh, z nějž nic nebylo, a tak končí první půle.
     
    45
    Rozhodčí nastaví jednu minutu. Domácí budou mít navíc dobrou šanci. Michal Mareš bude centrovat z pravého křídla do šestnáctky.
     
    44
    Na druhé straně se osmělili i fotbalisté z Havlíčkova Brodu a Daniel Hejkal pálil z pravého křídla pumelici na zadní tyč, ale tu o pár milimetrů minul.
     
    42
    Losy kroutí hlavami. Obránci se nedomluvili s gólmanem a Michal Niederle málem zakončoval z šestnáctky do prázdné brány. Nakonec předvedl Filip Křivka záchranný skluz po balonu, ale nestihl zablokovat Daniela Poula, jehož slabé zakončení do protipohybu stihl Patrik Soukal pokrýt v rukavicích.
     
    41
    To na druhé straně útoky Pelhřimova vypadaly mnohem lépe. Přesné centry, které ale dokázala vystihnout obrana domácího týmu. Celek vedený Richardem Zemanem by si měl vzít příklad.
     
    39
    Chcete napsat tragickou komedii a chybí vám inspirace? Zkuste to ve Slovanu a oslovte útočné řady. Poslední ataky, dá-li se tomu tak vůbec říkat, skončily vždy tragickou chybou, která byla svým provedením až komická.
     
    38
    Dobrý centr předvedl na druhé straně po rychlém přenesení hry Adam Polívka, jehož nabídku ale nevyslyšel žádný ze spoluhráčů.
     
    37
    Další skvělý zákrok Patrika Soukala! Po chybě v defenzivě přišel faul na levém rohu velké bedny. K přímému kopu se postavil Michal Niederle, jenž zatočil míč přes zeď, leč výtečná robinsonáda v podání brodského brankáře drží naděje domácích.
     
    35
    Ovšem zpozorněmež! Tomáš Konvalina na pravém křídle špatně nahrál přímo na nohu pelhřimovského hráče, který zatáhl míč k brankové čáře, ale krásný centr minuli postupně jak Daniel Poul, tak Michal Niederle.
     
    34
    Hra je v posledních chvilkách hodně kouskovaná a žádný z týmů se nedostává k velkému vápnu, tím spíš ke střele.
     
    32
    Jiří Prchal nyní mohl převzít míč ve výhodné pozici. Rozhodčí mu však povolil pouze zpracování, následně totiž ihned vymrštil svou pravou ruku s praporkem k výšinám a odmávl ofsajd.
     
    30
    Slovanisté pokazili standardku, když Adam Polívka nenašel Jiřího Prchala a mohli jen děkovat Patriku Soukalovi, že si znovu skvěle vyskočil pro centrovaný míč, jenž padal na hlavu zcela volného Jana Kmocha.
     
    29
    Po přestávce na svlažení rtů v tomto parném počasí, se snažili Pelhřimovští prokombinovat až do šestnáctky, ale to by si museli vybrat lepší cestu, než přes výborně zakročivšího Adama Polívku.
     
    27
    Tomáš Konvalina se ujal provedení přímého kopu ze třiceti metrů – čili parkety, která vloni patřila výhradně Jaroslavu Kubátovi. Jeho rána ale zamířila asi deset metrů nad břevno.
     
    26
    Ondřej Štědrý nejprve bravurně zasekl hráči na pravém křídle poblíž šestnáctky a pronikal proti gólmanovi. Místo nahrávky však volil sólíčko, které mu hrubě nevyšlo.
     
    25
    Michal Mareš odbíhal od balon před provedením přímého volného kopu a pelhřimovský hráč jej chytře napálil. Proto dostal brodský špílmachr žlutou kartičku.
     
    23
    Václav Vacek mohl sprintovat sám na kasu, ale za prvé včas vyběhl Soukal a balon odkopl, a za druhé mu byl odmáván ofsajd.
     
    22
    Havlíčkobrodští fotbalisté nyní mocně zlobí a zásobují defenzivu Pelhřimova prací. Naposledy musel vše uhasit Marek Dvořák, který vyběhl proti za míčem sprintujícímu Jiřímu Prchalovi.
     
    20
    Centr Daniela Hejkala z levého křídla našel hruď v šestnáctce operujícího hroťáka Jiřího Prchala, tomu ale při otočce do zakončení ukopl obránce balon od nohy.
     
    19
    Vojtěch Poul hledal dlouhým centrem za obranu Filipa Bartoně, jemuž ale míč uskočil od nohy a zakutálel se do autu.
     
    17
    Následný roh skončil pouze dalším výtečným počinem Petrika Soukala, jenž si vyběhl hodně daleko od kasy, aby čapl míč do rukavic.
     
    16
    Ohromná šance hostů! Michal Niederle poslal nadýchaný centr za obranu, kam si naběhl Daniel Krtek, jenž si zpracoval míč a tvrdou ranou do šibenice z pěti metrů nechal pouze vyniknout Patrika Soukala!
     
    13
    Centr Tomáše Konvaliny proletěl až na malé vápno, kde se zjevil Filip Křivka, který ale svou hrudí tečoval míč pouze mimo.
     
    12
    Hosté z města, které má a nemá krematorium, se znovu natlačili do šance a nejprve z toho byl roh, jenž čapl Soukal a o chvíli později pálil Michal Niederle, ale těsně minul pravou tyč havlíčkobrodské kasy!
     
    10
    Pelhřimov je v úvodu aktivnější. Jan Homolka centroval do vápna a nebýt pohotové reakce Soukala, jenž skočil po míči jako tygr po antilopě, mohl Krtek dorážet do prázdné.
     
    9
    Jan Kmoch poskočil parádní centr do šestnáctky, který nakonec odvrátil některý z domácích fotbalistů.
     
    8
    Ozývají se i tribuny, které podporují domácí borce. Těm se nepovedl útok a nakonec faulovali Sládoka na jeho obranné polovině.
     
    7
    Marek Dvořák v první ostré akci! Jakub Henek pospíchal za do šestnáctky nakopnutým míčem, ale první u něj byl právě bleskově vybíhající pelhřimovský muž s rukavicemi.
     
    6
    David Kavka posílal míč po pravé lajně na Jiřího Prchala, avšak toho si pohlídal Václav Vacek a přiklepl míč brankáři.
     
    5
    Havlíčkobrodští se při útoku provinili faulem. Balon má tedy opět Pelhřimov.
     
    4
    Daniel Krtek potáhl balon středem a všiml si volného Václava Vacka, jemuž hned poslal nahrávku. Vacek zůstal volný za obranou, popošel si na velké vápno a jeho tvrdou ránu bravurně vytáhl Soukal, jenž vyboxoval míč ke svým stoperům!
     
    3
    Patrik Soukal si vyběhl na velké vápno a stáhl si balon do rukavic, následný výkop však končí v autu.
     
    2
    Na druhé straně zlobil Ondřej Štědrý, jenž ostře napadal a snažil se procpat míč do bedny.
     
    1
    Bartoň zatáhl po pravém křídle míč, ale díky dobrému stínování beka se k centru do šestnáctky nedostal.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Do zahájení zápasu zbývá několik posledních minut. Upřímně obdivuji ty hrdiny, kteří opustili větrané prostory či krásná koupací místa u matičky řek – Sázavy a vydali se na Losy fandit. Slunce zde žhne jako o život a každý úder do klávesnice pálí jako hrábnutí holou rukou do ohně.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Slovan Havlíčkův Brod: Soukal – Polívka, Kavka "K", Křivka, Konvalina – Mareš, Štědrý, Plichta, Hejkal, Henek – Prchal.
    Náhradníci: Kubát – Báča, Svoboda, Barák, Žíla, Němec.

    FK Pelhřimov: Dvořák – Čížek, Sládok, Vacek, Homolka – V. Poul, Bartoň, D. Poul, Niederle – Krtek "K", Kmoch.
    Náhradníci: Matiášek – Duba, Duchan, Obranec.

    Rozhodčí: Jahoda – Hájek, Ságl.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Richard Wagner

    Branky: 65. Krtek

    Karty:   25. Mareš (HBR) – 63. Krtek (PEL), 79. V. Poul (PEL), 81. Duchan (PEL)


    FC Slovan Havlíčkův Brod: Soukal – Polívka, Kavka "K", Křivka, Konvalina – Mareš, Štědrý, Plichta, Hejkal, Henek – Prchal.
    Náhradníci: Kubát – Báča, Svoboda, Barák, Žíla, Němec.

    FK Maraton Pelhřimov: Dvořák – Čížek, Sládok, Vacek, Homolka – V. Poul, Bartoň, D. Poul, Niederle – Krtek "K", Kmoch.
    Náhradníci: Matiášek – Duba, Duchan, Obranec.

    Rozhodčí: Jahoda – Hájek, Ságl

    Diváci: 200
    bahis siteleri