Tisková konference FC MAS Táborsko (kon.)
konec
Tisková konference FC MAS Táborsko

Pátek 24.07.2015, 13:00Tiskové konference
     
    Na závěr tiskové konference předvedl klub za pomoci modelek nové modrobílé dresy. To je z tiskové konference FC MAS Táborsko vše, na shledanou. (13:40:23)
     
    Na které hráče v ofenzivě nejvíc spoléháte? Trenér Frňka: V loňské sezoně jsme byli hodně ofenzivní a dali hodně gólů. Síla všech úspěšných týmů je v tom, že ofenzivní složku rozdělíte na víc hráčů. Třeba na sedm.
     
    Petr Frňka k postu Džafiče: Hraje výborně na jakémkoliv postu, přál bych ho každému týmu.
     
    Trenér Frňka k základní sestavě: Máme asi 15 hráčů, kteří mohou hrát v základu. Horší by bylo, kdyby jich bylo třeba jen osm. Tohle jsou příjemné starosti. Důležité bude, aby klapalo vše, jak chceme.
     
    Už máte kádr uzavřený? Tomáš Samec: Z 95 procent je kompletní. Jednáme ještě asi o dvou hráčích.
     
    Trenér Frňka k nastupování hráčů áčka v béčku: Budeme to praktikovat i nadále. Pokud budeme hrát s áčkem v sobotu odpoledne a béčko v neděli dopoledne, tak ti, co nehráli za áčko, tak v tom nevidím problém, aby nastoupili. Nemyslím, že by kluci z áčka nepodávali za béčko dobré výkony. Není to pro ně žádný trest. Každý tým má vlastní přípravu, ale nevidím v tom problém.
     
    Trenér Frňka k losu na začátku sezony: Uměl bych si představit lehčí začátek. První zápas v Ústí bude hodně vyhecovaný a intenzivní boj. Pak máme doma exligistu z Hradce a pak nás čeká béčko Olomouce. Určitě budou doplnění o hráče z áčka. Pak nás čeká cesta do Budějovic. To si ale nevyberete. Je to opravdu těžký los.
     
    Trenér Frňka ke zranění Traoreho: Už ke konci jara nenastupoval k zápasům, ale stále má potíže. Už s námi trochu trénoval, ale zarazili jsme to. Léčí se a nechceme, aby se trápil.
     
    Co bude s hráči zrušené juniorky? Dostanou odchovanci příležitost v A týmu? Tomáš Samec: Řešili jsme to a zúžili jsme kádr na 24 hráčů. Občas nastupují Rabiňák s Turkem. Ostatní hráči, kteří na to měli, zvolili jinou cestu, třeba šli do Rakouska.
     
    Proč jste neangažovali gólmana Maťašovského? Trenér Frňka: Nechtěli jsme riskovat jeho angažování vzhledem k jeho zdravotním problémům. Nebylo by dobré, kdybychom pak v průběhu sezony zjistili, že nemáme dvojku.
     
    Tomáš Samec: Miroslav Slepička je stále hráčem Sparty Praha. Domluvili jsme roční spolupráci, smlouva ještě není podepsaná. Mohla by to nabourat jen nabídka z indické ligy, se Spartou je jinak vše dohodnuté.
     
    Dotaz na Miroslava Slepičku: Pomohlo vám do Táborska angažmá k Písku? V Písku jsem měl herní vytížení a svým způsobem mi pomohlo. Po první lize už jsem tolik nepošilhával a jsem rád, že tu můžu být. Kvalita týmu je velká a můžeme hrát o postup.
     
    Nyní budou následovat dotazy novinářů.
     
    Útočník Miroslav Slepička k pozvánce do Táborska: Napadlo mě, že mě oslovil kvalitní a stabilizovaný tým s dobrým zázemím. Dobře se tu pracuje a myslím, že tým má ligové kvality. Chci být platným hráčem a splnit očekávání.
     
    Kapitán Peter Mráz k letní přípravě: Věděli jsme, co náš čeká. Soustředění v Písku proběhlo bez problémů. Hráli jsme utkání proti ligovým mužstvům a myslím, že v žádném z nich jsme nepropadli. Již zítra nás čeká pohár.
     
    Trenér Frňka ke gólmanské dvojce: Angačovali jsme Dana Bojčuka a měl by krýt záda naší jedničce.
     
    Trenér Petr Frňka: Jsem rád, že se vracím do Táborska. Chci naplnit úkoly a cíle, které mi klub dá. Budeme tvrdě pracovat. Příprava začala konećem června. Tým je dlouho spolu a k žádným výrazbýn změnám nedošlo. Na drobné novinky se těším a od nově příchozího Miroslava Slepičky očekávám kvalitu v útoku.
     
    Tomáš Samec o novém stadionu: Probíhá jednání s úřady, usilujeme o stavební povolení pro tribunu. Doufáme, že příští sezonu už budeme hrát v Táboře.
     
    Tomáš Samec: Novinkou je také působení B týmu v ČFL.

    Josef Janda

    bahis siteleri