Tisková konference FC MAS Táborsko (kon.)
konec
Tisková konference FC MAS Táborsko

Pátek 24.07.2015, 13:00Tiskové konference
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.
     
    Tiskové konference FC MAS Táborsko se zúčastní trenér A týmu Petr Frňka, výkonný ředitel klubu Tomáš Samec, kapitán A týmu Peter Mráz a nová posila do útoku Miroslav Slepička.
     
    Tomáš Samec představí novinky před sezonou 2015/2016.
     
    Tomáš Samec: Největší novinkou je návrat trenéra Petra Frňky, který nahradí Radima Nečase. Trenér Frňka dobře prostředí zná. Chceme navázat na výsledky let minulých, kdy jsme skončili lépe než na loňaském 6. místě. Liga bude hodně vyrovnaná, vrací se Hradec a Budějovice.
     
    Tomáš Samec: Novinkou je také působení B týmu v ČFL.
     
    Tomáš Samec o novém stadionu: Probíhá jednání s úřady, usilujeme o stavební povolení pro tribunu. Doufáme, že příští sezonu už budeme hrát v Táboře.
     
    Trenér Petr Frňka: Jsem rád, že se vracím do Táborska. Chci naplnit úkoly a cíle, které mi klub dá. Budeme tvrdě pracovat. Příprava začala konećem června. Tým je dlouho spolu a k žádným výrazbýn změnám nedošlo. Na drobné novinky se těším a od nově příchozího Miroslava Slepičky očekávám kvalitu v útoku.
     
    Trenér Frňka ke gólmanské dvojce: Angačovali jsme Dana Bojčuka a měl by krýt záda naší jedničce.
     
    Kapitán Peter Mráz k letní přípravě: Věděli jsme, co náš čeká. Soustředění v Písku proběhlo bez problémů. Hráli jsme utkání proti ligovým mužstvům a myslím, že v žádném z nich jsme nepropadli. Již zítra nás čeká pohár.
     
    Útočník Miroslav Slepička k pozvánce do Táborska: Napadlo mě, že mě oslovil kvalitní a stabilizovaný tým s dobrým zázemím. Dobře se tu pracuje a myslím, že tým má ligové kvality. Chci být platným hráčem a splnit očekávání.
     
    Nyní budou následovat dotazy novinářů.
     
    Dotaz na Miroslava Slepičku: Pomohlo vám do Táborska angažmá k Písku? V Písku jsem měl herní vytížení a svým způsobem mi pomohlo. Po první lize už jsem tolik nepošilhával a jsem rád, že tu můžu být. Kvalita týmu je velká a můžeme hrát o postup.
     
    Tomáš Samec: Miroslav Slepička je stále hráčem Sparty Praha. Domluvili jsme roční spolupráci, smlouva ještě není podepsaná. Mohla by to nabourat jen nabídka z indické ligy, se Spartou je jinak vše dohodnuté.
     
    Proč jste neangažovali gólmana Maťašovského? Trenér Frňka: Nechtěli jsme riskovat jeho angažování vzhledem k jeho zdravotním problémům. Nebylo by dobré, kdybychom pak v průběhu sezony zjistili, že nemáme dvojku.
     
    Co bude s hráči zrušené juniorky? Dostanou odchovanci příležitost v A týmu? Tomáš Samec: Řešili jsme to a zúžili jsme kádr na 24 hráčů. Občas nastupují Rabiňák s Turkem. Ostatní hráči, kteří na to měli, zvolili jinou cestu, třeba šli do Rakouska.
     
    Trenér Frňka ke zranění Traoreho: Už ke konci jara nenastupoval k zápasům, ale stále má potíže. Už s námi trochu trénoval, ale zarazili jsme to. Léčí se a nechceme, aby se trápil.
     
    Trenér Frňka k losu na začátku sezony: Uměl bych si představit lehčí začátek. První zápas v Ústí bude hodně vyhecovaný a intenzivní boj. Pak máme doma exligistu z Hradce a pak nás čeká béčko Olomouce. Určitě budou doplnění o hráče z áčka. Pak nás čeká cesta do Budějovic. To si ale nevyberete. Je to opravdu těžký los.
     
    Trenér Frňka k nastupování hráčů áčka v béčku: Budeme to praktikovat i nadále. Pokud budeme hrát s áčkem v sobotu odpoledne a béčko v neděli dopoledne, tak ti, co nehráli za áčko, tak v tom nevidím problém, aby nastoupili. Nemyslím, že by kluci z áčka nepodávali za béčko dobré výkony. Není to pro ně žádný trest. Každý tým má vlastní přípravu, ale nevidím v tom problém.
     
    Už máte kádr uzavřený? Tomáš Samec: Z 95 procent je kompletní. Jednáme ještě asi o dvou hráčích.
     
    Trenér Frňka k základní sestavě: Máme asi 15 hráčů, kteří mohou hrát v základu. Horší by bylo, kdyby jich bylo třeba jen osm. Tohle jsou příjemné starosti. Důležité bude, aby klapalo vše, jak chceme.
     
    Petr Frňka k postu Džafiče: Hraje výborně na jakémkoliv postu, přál bych ho každému týmu.
     
    Na které hráče v ofenzivě nejvíc spoléháte? Trenér Frňka: V loňské sezoně jsme byli hodně ofenzivní a dali hodně gólů. Síla všech úspěšných týmů je v tom, že ofenzivní složku rozdělíte na víc hráčů. Třeba na sedm.
     
    Na závěr tiskové konference předvedl klub za pomoci modelek nové modrobílé dresy. To je z tiskové konference FC MAS Táborsko vše, na shledanou. (13:40:23)

    Josef Janda

    bahis siteleri