Kladno – Slavia 2:1 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 1:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:4 (0:1, 1:3, 0:0)
Bílí Tygři Liberec
Čtvrtek 06.08.2015, 17:00 • Malá hala FORTUNA arény, Hradec Králové • Přípravné zápasy juniorů
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemný čtvrteční den z malé haly FORTUNA arény v Hradci Králové. Před námi stojí další z řady přípravných soubojů účastníků DHL extraligy juniorů, navíc jde o odvetu za minulý týden. Domácí Mountfield HK hostí Bílé Tygry z Liberce.
     
    Hradec dnes nastoupí do svého čtvrtého přátelského utkání, jeho soupeř teprve do třetího. Minulý týden se oba protivníci střetli pod Ještědem a byla z toho vyrovnaná partie. Východočeši ale měli lepší start, po sedmi minutách vedli a před polovinou už to bylo 0:2.

    Liberečtí mladíci vytáhli nejlepší pasáže v závěru druhé a také třetí třetiny. Stačilo jim to však jen na snížení z hole Josefa Huni, v závěrečné power-play všechny pokusy domácích pochytal hradecký gólman Daniel Bechný. Jeho tým tak vyhrál 2:1. Dokáže dnes sebrat také první vítězství na domácím ledě? Ze zápasů s Olomoucí i předevčírem s Mladou Boleslaví odcházel poražen.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Petrů (Bechný) – Lier, Junek, Matějček "C", Havránek, Hronek, Souček, Suda, E. Veselý – Malík, Hnik, Miškář, Malinský, Zahradník, Chalupa, Gančarčík, Pilař, Drašnar, Šeda. Trenér: Aleš Krátoška.

    Bílí Tygři Liberec: Hosnedl (Petruželka) – Mečíř, Starosta, Král, Paločko, Babec "C", Pokorný, Svoboda, Klinger, Turek, Divila, Husa, Šír, Hylena, Wiencek, Černý, Rubeš, Chlum. Trenér: Petr Haken.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:44
    Bílí Tygři podnikli úvodní zteč zápasu. Dostali se však jen k hrazení, střelecký pokus z toho nebyl.
     
    01:11
    Naopak nyní mají hosté drobné problémy s rozehrávkou, Hradec velmi dobře forčekuje.
     
    01:27
    Hru přerušuje liberecký ofsajd, nicméně současně následuje i hradecké vyloučení. Vlastimil Šeda (HKM) – 2 minuty za hákování.
     
    01:53
    Divila prozkoušel od modré čáry pozornost Petrů, který na střelu viděl i přes clonícího hráče.
     
    02:27
    Hronek s Hnikem předvedli v oslabení povedený kontr, byť to skončilo "jen" přízemním bekhendovým pokusem druhého jmenovaného.
     
    02:55
    Liberec právě vstřelil branku!
    Přesilovou hru hosté využívají a po necelých třech minutách se ujímají vedení! Po přejezdu do pásma rychle napálil puk na bránu Klinger a u dorážky byl jako první RUBEŠ, který z první poslal kotouč do prázdné branky – 0:1. Asistence: Klinger, Huňa.
     
    04:22
    Liberec je na ledě stále aktivnějším celkem, teď se domácí hokejisté dopustili dvojice zakázaných uvolnění v rychlém sledu.
     
    04:30
    Divila pálil od modré, Petrů měl čistý výhled a puk schoval do lapačky. Stejně jako se vedoucí hostujícího týmu v zápise omezil na příjmení hráčů, omezím se na ně i já v on-line přenosu.
     
    05:28
    Bílí Tygři se museli vracet do obrany, Hradec byl však v útoku v malém počtu hráčů a hosté se osvobodili.
     
    05:56
    Patrik Miškář rychle nabruslil do pásma a nabízel puk před odkrytou svatyni Františku Hnikovi. Ten to možná úplně nečekal, hokejku neměl na ledě.
     
    06:39
    O kotouč se dlouho bojovalo u mantinelu. Rozhodčí nechtěl přerušit hru, a tak nakonec černá guma z chumlu vyletěla a brankář Hosnedl musel dávat pozor.
     
    07:23
    Podobný obrázek jsme sledovali i v dalších sekundách. Nakonec kotouč vylétl mimo hrací plochu z neutrální zóny, jkde se bude vhazovat.
     
    08:03
    Hradecký Lukáš Souček se stihl vrátit s unikajícím soupeřem a dle verdiktu sudího ho poslal k ledu v rámci pravidel. Mountfield teď působí mírně aktivnějším dojmem.
     
    09:13
    Sledujeme divácky méně vděčnou pasáž, hra probíhá především ve středu ledové plochy a nic zajímavého se neděje.
     
    09:49
    Klinger to chtěl změnit a od modré čáry poslal do ohně hodně nebezpečnou nabídku. Petrů ji musel hasit až napodruhé, ale situaci zvládl.
     
    10:02
    Početní výhodu si zahrají také domácí hokejisté. Huňa (LIB) není v zápise, přesto putuje na lavici hanby.
     
    10:58
    První minuta přesilovky se Hradeckým příliš nevyvedla, soupeř se brání aktivně a bez větších potíží.
     
    11:29
    Od modré střílel domácí kapitán Radek Pilař. Kotouč ale zastavila jedna z libereckých hokejek, jež ho následně poslala do bezpečí.
     
    12:13
    Bohorovná rozehrávka hostů nabídla domácím pokračování tlaku, ale ten k ničemu dalšímu nevedl a Bílí Tygři jsou kompletní.
     
    12:58
    Nyní se už zase hraje na druhé straně ledu. Paločko hledal po obkroužení branky svého spoluhráče, ale hradecký bek přihrávku zastavil.
     
    13:48
    Hosnedl už má na kontě pár zásahů, zatím ale nemusel řešit nic, co by zavánělo gólem. Rozjetý David Malík teď pálil z levého kruhu.
     
    14:25
    Ve hře sledujeme řadu nepřesností. Hradec nevykombinoval svou akci k zakončení, potom špatně rozehráli hosté a vrátili puk na stranu Mountfieldu.
     
    14:58
    Chlum byl v libereckém úniku osamocen, proto velice brzy skončil.
     
    15:49
    Z prostoru levého kruhu donutil hradeckého gólmana Petrů k zásahu Paločko. Petrů byl v pozoru, za poslední minuty neměl moc práce.
     
    16:36
    Pevně věřím, že nám další vyloučení pomůže rozproudit hru. Na druhou přesilovku jde Hradec, Paločko (LIB) pyká za vysokou hůl.
     
    17:07
    Pilařova střela Hosnedlovi vypadla, jenže Gančarčík byl příliš blízko před gólmanem a nenašel mezeru v jeho postoji.
     
    17:39
    Hosté se osvobozují. Mountfield hraje přesilovku na čtyři útočníky a jediného obránce. A to je tím bekem ještě navíc Filip Hronek, jehož útočné choutky jsou pověstné.
     
    18:38
    Pravda je ta, že domácí v přesilovce nic nepředvádějí. Ale jelikož menší trest Paločka byl dvojitý, ještě jim zbývají dvě minuty.
     
    19:11
    Až zpomalená střela nadělala Hosnedlovi velké problémy. Kotouč viděl hodně pozdě, ale beton měl připravený na ledě a situaci zvládl.
     
    19:27
    Ano, tohle už mělo extraligové parametry. Hradečtí si rychle vyměnili pár přihrávek a Havránek nakonec nabíjel Tomáši Zahradníkovi. Jeho dělovku z první Hosnedl chytl a nepustil.
     
    19:50
    Další rána domácích prolétla vedle liberecké svatyně. Hosnedl to asi kontroloval.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Přijde mi, že juniorské přípravné zápasy nám zatím nabízejí podobný obrázek. Dostatek bojovnosti, ale zato nepříliš přesnosti. Liberec šel po třech minutách do vedení, potom ale oba brankáře ohrožovaly maximálně střely ze střední vzdálenosti. Domácí hokejisté v závěru rychle hrané první třetiny nevyužili dlouhou početní výhodu, z níž jim ještě 36 sekund zbývá. Uvidíme, jestli svou mírně zlepšenou hru dokáží přetavit ve vyrovnání.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:41.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:36
    Uteklo to jako voda a severočeští mladíci mají pátého hráče zpátky ve hře.
     
    21:51
    Hosté vtrhli do hradeckého pásma ve třech a puk se nebezpečně odrážel kolem brankoviště. Babec ho chtěl odrazit o gólmana do branky, Petrů byl ale pozorný.
     
    22:17
    A také na druhé straně přišla možnost v přečíslení! Tomáš Zahradník vzal zakončení na sebe, nicméně Hosnedlova lapačka byla na svém místě.
     
    22:47
    Nyní stačilo Petrů přikrýt kotouč, který se k němu dokutálel. Domácí obránce Aleš Suda, jenž po faulu vysokou holí utrpěl krvavý šrám, je už zase zpátky ve hře.
     
    23:12
    Podobná situace na druhé straně, i tentokrát si touš namířil cestu k brankářově hájemství.
     
    23:48
    Martin Matějček (HKM) při liberecké střele od modré krosčekoval svého protivníka před brankou a putuje na trestnou. Druhá přesilovka pro Bílé Tygry.
     
    24:23
    Starosta dostal puk do dobré palebné pozice, Petrů se ale lapačkou natáhl a střelu parádně vyškrábl.
     
    24:32
    Liberec právě vstřelil branku!
    To je pro domácí tým nekompromisní lekce z přesilovkové produktivity! Liberec využívá i svou druhou výhodu v zápase. Podobně jako před chvílí Starosta pálil tentokrát SVOBODA a i když Petrů dokázal puk zbrzdit, nestačilo to a kotouč zapadl o tyčku za jeho záda – 0:2. Bez asistence.
     
    25:49
    V souboji dvou šestnáctek se v rohu libereckého pásma potkali Drašnar a Chlum (LIB). Zatímco první jmenovaný skončil na ledě, druhý na trestné lavici s trestem na 2 + 10 minut za úder do oblasti hlavy a krku. Hradec může odpovědět.
     
    26:19
    Martin Matějček poslal střelu skrz několik hráčů, nicméně puk zamířil vedle branky.
     
    26:44
    Matějček si tohle střídání podmanil. Další ránu vyslal z první, ale Hosnedl na ni viděl, potom se hradecký bek rozhodl k nahození trochu z nouze. A puk skončil neomylně v lapačce libereckého lapače.
     
    27:13
    Zahradníkův zpětný pas našel Havránka. Ten to však měl hodně přes ruku a měl jen malou šanci trefit klec.
     
    27:34
    Až chvíli před koncem oslabení se hosté poprvé osvobozují. Aspoň v tomto ohledu se Hradec zlepšil.
     
    27:49
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak přece jenom přesilovka domácím pomohla, byť kontaktní gól přišel až s jejím koncem a nebude zapsán do kolonky využití. Když to nešlo z tlaku, libereckou obranou nádherně projel DAVID GANČARČÍK a své sólo zakončil přesnou střelou do druhého růžku – 1:2! Asistence: Filip Hronek, Martin Matějček.
     
    28:25
    Po delší době se hraje před Tomášem Petrů, jenž poslal kotouč vysoko do ochranné sítě.
     
    28:41
    Starostovo nahození Petrů viděl a naštěstí pro Hradec se další hráč před brankou nedostal k dorážce.
     
    29:26
    Mečířova střela vypadla ze shluku hráčů, šla ale vedle hradecké svatyně. Další pokus libereckého beka si to namířil přímo do ochranné sítě a rozhodčí vykazují hru za modrou.
     
    29:41
    Početní výhodu si vyzkouší zase Liberec. Autor předchozí trefy David Gančarčík (HKM) je vyloučen za držení protihráče.
     
    30:05
    Martin Matějček si počkal na exhradeckého Hylenu a bodyčekem zastavil libereckou zteč.
     
    30:53
    Liberec se na chvíli usadil v pásmu. Svoboda vyjel s pukem zpoza branky, dostal celkem dost prostoru, nicméně přízemní zakončení nemohlo Petrů překvapit.
     
    31:50
    Mountfield odehrál oslabení hodně aktivně a už je kompletní. Kotouč vylétl mimo plochu po Starostově kolínku.
     
    32:10
    Liberec právě vstřelil branku!
    Co se hostům nepovedlo v přesilovce, to zvládli půl minuty po jejím skončení. Hradec neměl dobře zformovanou defenzívu a ideální Králův pas prošel až na druhou tyčku k HUŇOVI, jenž zblízka bez otálení zavěsil – 1:3. Asistence: Král.
     
    32:53
    Na druhé straně hřiště si Hosnedl počkal na dělovku Lukáše Junka a schoval ji do lapačky.
     
    33:40
    Hradecký bek Lukáš Souček se pokusil projít do útoku podél hrazení, ale se zlou se potázal. Liberec kontroluje hru, Hradec se snaží něco vymyslet.
     
    34:49
    Teď se domácí snažení odbývalo v rohu útočné třetiny, odkud góly nepadají. Tedy jen málokdy.
     
    35:15
    Mezi kruhy dokázal Tomáš Zahradník tečovat nabídku od modré a Hosnedl musel pozorně zasáhnout. Puk mu nevypadl.
     
    35:59
    Junek otestoval Hosnedla z velké dálky, na druhé straně zastavil Paločka ofsajd. Soupeře si obhodil po mantinelu hezky, o tom žádná, ale ta mrška modrá čára byla proti.
     
    36:31
    Hradec je o něco aktivnějším týmem, jenže teď ho zbrzdí další vyloučení. Na trestné lavici sedí Filip Hronek (HKM), účastník dubnového MS osmnáctek ve Švýcarsku.
     
    36:47
    Liberec právě vstřelil branku!
    Třetí využitá přesilovka posílá Bílé Tygry do tříbrankového trháku. Vykombinovali to opravdu parádně a na pravé straně zůstal volný HUŇA, který se mohl Petrů zeptat, kam to chce. Hradecký gólman předvedl skvělý reflexivní zákrok lapačkou, jenže puk byl moc prudký a skončil v růžku – 1:4. Asistence: Paločko.
     
    37:28
    Po hradeckém přejezdu do útoku přichází menší trest pro obě strany. Z týmu domácích je za hákování vyloučen Chalupa, jméno soupeře vám bohužel neřeknu. Bude se hrát čtyři na čtyři.
     
    38:03
    Hronkovo nahození na branku neprošlo, dopředu se tak vydal soupeř. Starosta ale vtrhnul do pásma příliš rychle a Svobodovi byl mezitím odpískán ofsajd.
     
    38:15
    Kotouč z hokejky Štěpána Havránka končí na zakázaném uvolnění, hra se vrací před Petrů.
     
    38:44
    Už to mohlo být o čtyři góly. Rubeš pronikl hradeckou obranou, ale kotouč nezvedl pod horní tyčku a Tomáš Petrů ho vytáhl do ochranné sítě!
     
    39:17
    Divila ztečoval Paločkovu nabídku vedle. Liberec je v tlaku.
     
    39:36
    Oba týmy hrají v plném počtu a hra je přerušena, neboť na ledě zůstal ležet hradecký Tomáš Zahradník. Dostal hokejkou do obličeje, nicméně hlavu měl opravdu hodně nízko.
     
    39:36
    Zahradník se vrátil na střídačku po svých a už ho kontroluje zdravotník. Myslím, že po přestávce se do hry zase vrátí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Rozdíl mezi oběma protivníky v žádném případě není tak výrazný jako skóre, sledujeme vyrovnaný zápas. Jenže domácí sráží oslabení, ve kterém od zkušenějšího soupeře inkasovali už tři góly. Uvidíme, zda Hradečtí ještě zvládnou se zápasem něco provést.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:34.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:48
    Po přejezdu modré čáry pálil z pravé strany Paločko, Petrů vyrazil puk do rohu pásma.
     
    41:39
    Na druhé straně vtrhnul do pásma Vlastimil Šeda a jeho akce málem skončila gólem. Po dorážce se natahoval hlavně Marek Malinský, ovšem liberecká obrana situaci se štěstím ustála.
     
    42:30
    Oba celky už potřebovaly vystřídat a když akci Liberce zastavil Lukáš Junek, přišla příhodná chvíle.
     
    43:03
    Souboje lehce nabývají na tvrdosti, snahu Mountfieldu teď maří ofsajd.
     
    44:08
    Před hradeckou brankou dostali celý Václavák prostoru Mečíř a po něm i Král. Tomáš Petrů ale všechny střely pochytal a spoluhráči mu teď musí děkovat.
     
    44:35
    Hradečtí si ve vlastní třetině počínají hodně neomaleně. Byl to tuším Babec, kdo se natahoval po dorážce, ovšem měl to přece jenom na dlouhou hokejku.
     
    45:37
    Neohroženě si to namířil libereckou obranou Filip Hronek. Několik soupeřů ho nedokázalo zastavit, až Šírovi (LIB) se to povedlo, ale nedovoleně. Přesilovka pro Hradec.
     
    46:05
    No, Hosnedl teď trochu zalaškoval s nervy svého kouče Petra Hakena, který vede i reprezentační šestnáctku. Snažil se puk rozehrát, místo toho trefil Gančarčíka, od něhož se ale kotouč odrazil jen do rohu.
     
    46:37
    V akci byl znovu útočný bek domácích Filip Hronek. Pálil z levého kruhu, Hosnedl si poradil hned napoprvé.
     
    47:37
    Hokejisty Mountfieldu asi čeká ještě hodně tréninků přesilových her. Liberec je kompletní.
     
    48:24
    Hokejisté si nic nedarují, v rohu libereckého pásma jsme viděli hned několik tvrdých soubojů. Teď už se hra uklidnila.
     
    49:12
    Starosta po delší době prověřil pozornost Tomáše Petrů, u rychlé dorážky byl Pokorný. Hradecký gólman se bleskurychle přesunul svým brankovištěm.
     
    50:58
    Tak tohle se moc často nevidí. Oba čároví rozhodčí během hry trhali Matějčka se Šírem, kteří se už už pouštěli do bitky.
     
    51:15
    Přesilová hra pro Bílé Tygry. Za krosček je vyloučen Emil Veselý (HKM).
     
    52:29
    Bílí Tygři to vykombinovali výborně, ale Tomáš Petrů je v posledních minutách nekompromisní.
     
    53:13
    Hosté si dvě sekundy zahrají pět na tři. Martin Matějček (HKM) pyká za vražení na hrazení.
     
    53:59
    Teď už je Hradec pochopitelně ve čtyřech. Petrů měl zakrytý výhled při střele od modré čáry, a tak ji vyrazil jen před sebe, ale dorážku zvládl zlikvidovat. Ve třetí třetině chytá výtečně.
     
    55:19
    Matějček je zpátky na ledě, ale Hradečtí nemohou vystřídat. Z Hronkovy hokejky totiž kotouč doletěl na zakázané uvolnění.
     
    55:22
    Teď už může Aleš Krátoška poslat na led čerstvé síly, hru přerušil zákrok Tomáše Petrů.
     
    56:06
    Hosnedl se nyní celkem nudí, Hradec se před něj i vlivem dvojice oslabení prakticky nedostává. O výsledku utkání je už rozhodnuto.
     
    57:24
    Emil Veselý (HKM) vletěl do soupeře hodně prudce a putuje na trestnou na dvě minuty za podražení. Hradečtí celkem oprávněně reklamují, že podobný zákrok přišel pět sekund předtím i na druhé straně.
     
    57:55
    Čtveřice domácích zaslouží pochvalu za svou obětavost, ale stejně tak zastavil Zahradníkovu akci v protiútoku i obětavý blok libereckého obránce.
     
    58:34
    Početní výhoda se libereckým šelmám zatím vůbec nedaří, na rozdíl od těch předchozích.
     
    59:24
    Hradec Králové ubránil oslabení velmi dobře a zdá se, že u skóre 1:4 už dneska zůstaneme.
     
    59:56
    Tak tohle naštve. Autor jediného hradeckého gólu David Gančarčík projel libereckou obranou jako nůž máslem, ale pak trefil břevno! Velká smůla domácího forvarda.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí části byl Liberec jednoznačně lepším týmem, nicméně jeho vítězství 4:1 se zrodilo už předtím. Hostům vydláždily cestu k výhře početní výhody, ve kterých skórovali hned třikrát. Právě v této činnosti svého soupeře viditelně převýšili, proto se Hradci pomstili za porážku z minulého týdne. Ale před oběma týmy je ještě dlouhá cesta, než se pustí do extraligového ročníku.

    Ode mě je to pro dnešek z malé haly FORTUNA arény všechno, mějte se fajn! (19:04:58)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 28. Gančarčík (Hronek, Matějček) – 3. Rubeš (Klinger, Huňa), 25. Svoboda, 33. Huňa (Král), 37. Huňa (Paločko)


    Mountfield HK: Petrů (Bechný) – Lier, Junek, Matějček "C", Havránek, Hronek, Souček, Suda, E. Veselý – Malík, Hnik, Miškář, Malinský, Zahradník, Chalupa, Gančarčík, Pilař, Drašnar, Šeda. Trenér: Aleš Krátoška.
    Bílí Tygři Liberec: Hosnedl (Petruželka) – Mečíř, Starosta, Král, Paločko, Babec "C", Pokorný, Svoboda, Klinger, Turek, Divila, Husa, Šír, Hylena, Wiencek, Černý, Rubeš, Chlum. Trenér: Petr Haken.

    Rozhodčí: Maštalíř – Šmika, Novák

    Diváci: 80
    bahis siteleri